Gość: megi79 IP: 212.180.168.* 18.05.09, 09:14 Co najladniej na drugie? Róża Julianna Antonia Antonina Marcjanna Jaśmina Klara Helena Alicja Adela Adelajda Anastazja Aniela Michalina Marcelina Karolina Kornelia ?Dzieki za opinie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: megi79 trzy jeszcze IP: 212.180.168.* 18.05.09, 09:15 Gabriela jeszcze i Matylda i Apolonia Odpowiedz Link Zgłoś
lejla81 Re: Różane zestawy 18.05.09, 09:43 Wydaje mi się, że do Róży będzie pasowało trochę dłuższe imię, niż dwusylabowe. Jakoś na przykład Róża Klara mi nie brzmi, ale może to tylko subiektywne odczucie. Z twoich propozycji podobają mi się: Róża Anastazja, Róża Marcjanna/Julianna, Róża Karolina/Marcelina/Michalina/Antonina, Z Jaśminy chyba bym zrezygnowała, co za dużo to niezdrowo. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Różane zestawy 18.05.09, 10:43 Podobają mi się zestawy: Róża Julianna Róża Antonina Róża Marcjanna Róża Helena Róża Michalina Róża Marcelina Róża Karolina Róża Kornelia Zdecydowanie odrzuciłabym Jaśminę. Odpowiedz Link Zgłoś
motylowa77 Re: Różane zestawy 18.05.09, 11:13 najbardziej podoba mi się Róża Marcelina Odpowiedz Link Zgłoś
ilianna Re: Różane zestawy 18.05.09, 12:32 Róża Julianna Róża Marcjanna Róża Anastazja Odpowiedz Link Zgłoś
n0elia Re: Różane zestawy 18.05.09, 13:51 A mi się podoba Róża Jaśmina (a jeszcze bardziej Rozalia Jaśmina)i nie wydaje mi się, że to przesada..jak kwiatowo to kwiatowo Odpowiedz Link Zgłoś
justii23 Re: Różane zestawy 18.05.09, 14:18 Róża Julianna Róża Jaśmina Róża Anastazja Różą Marcelina Róża Kornelia Odpowiedz Link Zgłoś
nelcia714 Re: Różane zestawy 18.05.09, 14:35 Róża Julianna Róża Marcjanna Róża Helena Róża Anastazja Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Różane zestawy 18.05.09, 23:39 Róża Julianna Róża Marcjanna Jaśmina na pewno nie. Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Różane zestawy 19.05.09, 12:14 Najbardziej podoba mi się Róża Kornelia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi79 Re: Różane zestawy IP: 212.180.168.* 20.05.09, 08:19 Dzięki wszystkim Poniewaz maz i corki wybrali Różę,ja wybieram drugie,a mi podoba się milion imion dziewczęcych,więc wybór nie łatwy,ale mamy dużo czasu jeszcze(dzidzia w planach dopiero),może uda mi się zdecydować. Róża Marcjanna chyba wygrywa,ale mam opory-tzn.wolalabym,zeby drugie bylo popularniejsze;glosy na Karoline/Marceline/Kornelie tez byly,a to moje faworytki(poza Karolina-meza wybor). Jeszcze pomyslalam-Róża Wiktoria,Róża Emilia? POZDR Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Różane zestawy 21.05.09, 23:06 Róża Wiktoria brzmi nieźle, ale zestawy trzeba dopasowac do nazwiska. W czym przeszkadza drugie imię mniej popularne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi79 Gaudencjo.. IP: 212.180.168.* 22.05.09, 09:07 ..Róża Wiktoria,troche jak duza wiktoria,zwyciestwo-tak pomyslalam. Nazwisko-dlugie,miekkie,bez r na 'U',zakonczone na -ski/-ska. A popularne drugie-zeby bylo 'bezpieczniej' t.j.Lila i Ida maja Maja i Weronika-gdyby nie chcialy miec rzadkich imion,moga uzywac drugich. Moze zgodze sie na meza 2 ulubione imiona Roza Karolina,jesli..w ogole zdecydujemy sie na trzecie dziecko. PS Do Wszystkich-Czy uwazacie,ze sa ludzie,ktorzy nie znaja kwiatka dalia?(Mowie czasem o imieniu Idalii- I jak Irena,dalia jak kwiat-a ludzie-hmm?) Odpowiedz Link Zgłoś