aneczka41 08.12.03, 22:52 Ja na przykład na bierzmowaniu chciałabym dać sobie na imię Perpetua, to był oczywiście żart ale rodzice przerazili się wcale nie na żarty. Jakie wy śmieszne imiona wymyślałyście np dla siebie lub dla swoich dzieciaczków Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szczekuszka Re: Najdziwniejsze imiona 09.12.03, 14:53 Dla mnie dziwnym, ale dosc interesujacym imieniem jest Dziedzicja. Pamietam, ze miala tak na imie bohaterka pewnej ksiazki i mowili na nia Dzidzia. Tytulu, ani autora nie pamietam, ale to dziwne imie utkwilo we mnie. Podobno jest Św Dziedzicja, ale to tez wiem z tej ksiazki. Odpowiedz Link Zgłoś
marzena.kubinska Re: Najdziwniejsze imiona 10.12.03, 10:43 a slyszalyscie o imieniu Praksoda? znam taka pania a jej maz w ogole ma dziwne imie ale nie pamietam Odpowiedz Link Zgłoś
nicol-e Re: Najdziwniejsze imiona 10.12.03, 11:46 Praksoda raczej nie- ale słyszałam i jest w kalendarzu Prakseda Odpowiedz Link Zgłoś
marcsi Re: Najdziwniejsze imiona 10.12.03, 18:40 A co powiecie na imię Eudoksja??? Odpowiedz Link Zgłoś
dollores1 Re: Najdziwniejsze imiona 10.12.03, 18:56 Ja kiedyś jak byłam mała chciałam dać mojemu dziecku na imię... EUZEBIUSZ. Tak miał na imię taki stworek podobny do jeżyka - bohater mojej ulubionej książeczki dla dzieci. Na szczęście z tego wyrosłam. Ale nadal mam słabość do dziwnych i oryginalnych imion - moja córcia będzie miała jedno z imion wymienionych w wątku "Jak byście nie nazwały swoich dzieci?" - hahaha... Odpowiedz Link Zgłoś
marcsi Re: Euzebiusz 14.12.03, 17:21 Mój pierwszy samochód miał na imię Euzebiusz.... Eh, rozmarzyłam się. Ściskam M Odpowiedz Link Zgłoś
micz73 Re: Euzebiusz 16.01.04, 22:44 marcsi napisała: > Mój pierwszy samochód miał na imię Euzebiusz.... Eh, rozmarzyłam się. > Ściskam > M A nasz - Maurycy był seledynowym wartburgiem. Też się rozmarzyliśmy M.A.A. i K.(którego jeszcze nie było za czasów Maurycego) Odpowiedz Link Zgłoś
teq3 Re: Najdziwniejsze imiona 13.12.03, 22:58 Saligelimeliusz - autentyczne, z kalendarzyka kieszonkowego na rok 2003. Usmialismy sie z mezem po pachy ) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiask Re: Najdziwniejsze imiona 14.12.03, 15:23 A ja będąc w ciązy straszyłam mojego męża , Piotra, że jak będzie dziewczynka, to na jego cześć dam jej na imię PIOTRUMIŁA - autentyczne! Znalazłam je spisie imion! Kasia mama Mateusza, Julka i Antosia Odpowiedz Link Zgłoś
martinka26 Re: Najdziwniejsze imiona 19.12.03, 16:55 Moja chrześnica ma na imię Kasandra... Na początku nie wiedziałam jak to zdrabniać i w ogóle jak do niej mówić, ale teraz przyzwyczaiłam się i mówię po prostu... Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
emereska Re: Najdziwniejsze imiona 26.12.03, 15:27 Co powiecie na Pachemiusz i Apominandes? hm, dla mnie najbardziej przebojowe to Budzisław i Budzisława.Śmiałam się kiedyś z jeszcze wtedy nie męzem a narzeczonym,że jak bedziemy mieli dzieci i będą dużo płakać i nas budzić, to tak je nazwiemyA w zdrobnieniu wołalibysmy na nie Budziki. Odpowiedz Link Zgłoś
emka79 Re: Najdziwniejsze imiona 31.12.03, 04:09 Polikarp Hermenegilda i Kunegunda Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ryza_malpa1 Re: Najdziwniejsze imiona 13.01.04, 16:49 Hm, moi znajomi ostatnio zabawiali się wymyślaniem imienia dla mojego dziecka . Z damskich najbardziej podobaly mi się : Produkcja, Eutanazja , Restauracja i Awaria )) Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: Najdziwniejsze imiona 13.01.04, 17:05 mój syn ostatnio nazywa się Bączysław Kręcidupka Odpowiedz Link Zgłoś