Gość: iwona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.09, 09:38 Mamy już 3 letnią córkę Aleksandrę. W drodze druga. Myśleliśmy na początku o Majce, ale jakoś tak średnio mi się podoba. Wymyśliłam Antoninę. Zastanawiam się, czy to nie za ciężkie imię i takie popmatyczne. Wiem, że Aleksandra też ciężkie, ale Antonina... Mój mąż to kawał chłopa, 1 córa "zdrowo" wygląda, a jeżeli druga będzie taaaką wielką toną Antoniny....???? Może jednak jakieś lżejsze imię? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
donmari-2 Re: Antonina... 04.06.09, 09:51 U sasiadow jest prawie juz roczna Antonina. Do Aleksandry na A pasuja Anna Agnieszka Alicja Aniela Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mania Re: Antonina... IP: *.adsl.inetia.pl 04.06.09, 10:47 Antonina jest ostatnio bardzo popularna, ale Aleksandra również, więc pasowałoby. Mnie osobiście bardz podoba się w zdrobnieniu Tosia Na literę A polecam też Agatę, Anię, Agnieszkę. Poza literą A jeszcze Lenę, Laurę, Dorotę. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Antonina... 04.06.09, 10:46 Antonina powinna być bezpieczna chociażby dlatego, że w pokoleniu Waszej córeczki to dość popularne imię i Tośki różne w okolicy będą Maja mi się nie podoba, wiec odradzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ariella Re: Antonina... IP: *.adsl.inetia.pl 04.06.09, 12:24 uwielbiam od zawsze, ale przy obecnym wysypie dla mnie absolutnie odpada (((( pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
nelcia714 Re: Antonina... 04.06.09, 16:02 Bardzo polecam Antoninę.Moja ma już 2 miesiące.Jest pełno pięknych zdrobnień np. Tosia,Antosia,Nina,Nisia i jeszcze wiele innych. Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Antonina... 04.06.09, 16:23 Mi się Antonina nie kojarzy z otyłością. Ale jeśli nie jesteście przekonani, to można jeszcze poszukać. Jest naprawdę mnóstwo świetnych imion do rozważenia. Na pewno miałabym wątpliwości co do Mai. Raz że mi się po prostu średnio podoba. A dwa, że jakoś nie pasuje mi do dobrze zbudowanej dziewczyny, bo kojarzy mi się nieodmiennie z pszczółką. A może Anastazja? Alina? Monika? Marcelina? Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Antonina... 04.06.09, 23:05 W moim odczuciu to bardzo dziewczęce imię, o wiele lżejsze od Aleksandry. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna-dalia Re: Antonina... 05.06.09, 12:10 Znam Olę, która ma siostrę Joannę i nigdy nikt nie zastanawiał się, czy do siebie pasują Także raczej nie masz się czym przejmować. Poza wszystkimi powyzszymi propozycjami, może jeszcze Izabela lub Patrycja? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś