madziarek_edziecko 12.12.03, 10:39 Jakie są Wasze uczucia co do imienia Sandra? Mi niezbyt się podoba, myślę, że "boom" na to imię już minął, ale spotkałam ostatnio małą Sandrę. Pozdrawiam Madzia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
itsola Re: Sandra 13.12.03, 15:39 Czesc ! Tu w Niemczech najmlodsza Sandra ,ktora znam ma 14 lat.Dla mnie jest to koncowka od Aleksandry.Chociaz wczesniej bardzo mi sie podobalo.Nawet w podstawowce chcialam ,zeby na mnie tak mowili.Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś
grzalka Re: Sandra 13.12.03, 17:02 Mała Sandra jest nasza sąsiadka- ma 2,5 roku. Szczerze mówiąc w pierwszym odruchu bardzo sie nam z mężem to imię nie podobało (to jedyna Sandra jaka znamy) i nawet się podśmiewaliśmy, że na drugie ma Pamela. Babcia zdrabnia ja Sanderka. Ale Sandra jest taka super dziewczynką, że teraz kojarzy mi się pozytywnie- imie samo w sobie takie sobie, ale w połączeniu z osoba- ok. Odpowiedz Link Zgłoś
astomi25 Re: Sandra 13.12.03, 17:31 tu gdzie mieszkam ,czyli w Niemczech imie to jest bardzo popularne.Sama znam osobiscie kilka dziewczynek o tym imieniu ,bratowa mojego meza tez ma tak na imie.Imie samo w sobie jest ok ,mam dobre skojarzenia. asia Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: Sandra 14.12.03, 07:41 kojarzy mi się nieodmiennie z niemiecką piosenkarką... ktoś to jeszcze pamięta w ogóle, czy już tylko ja? ))) Odpowiedz Link Zgłoś
doska76 Re: Sandra 15.12.03, 00:07 ja też pamiętam , ja też )) Imię nie w moim typie, ale jest OK Odpowiedz Link Zgłoś
anma Re: Sandra 14.12.03, 23:06 Tez mi się wydaje ze "boom" juz minął". Mam wrazenie ze to imię z epoki popularnosci Klaudii, Patrycji, Angeliki, Roksany....Generalnie nie bardzo mi się podoba, ale też nie znam osobiście żadnej Sandry, więc nie mam skojarzeń z osobą. Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: Sandra 15.12.03, 05:13 Imie Sandra mnie rowniez kojarzy sie z czescia imienia Aleksandra. Mam pozytywne nastawienie do tego imienia. Odpowiedz Link Zgłoś