kasiask 14.12.03, 15:18 Tyle mówimy o imionach rzadkich, oryginalnych i mało spotykanych! A co z popularnymi Mateuszami? Mój prawie 8-letni Mateusz jest chyba zadowolony ze swojego imienia. Przynajmniej tak twierdzi. Wie, ze ma tak na imie, ponieważ bardzo długo na niego czekaliśmy, a to imie to po hebrajsku "dar od Boga". I on jest takim naszym darem od Boga. A jak Wasze podarunki? Napiszcie! Kasia mama Mateusza, Julka i Antosia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anma Re: A co z Mateuszami!!? 14.12.03, 22:58 Ja mam zupełnie neutralny stosunek do tego imienia. To znaczy zupełnie mi nie przeszkadza u innych ale nie jest z tych, które bym brała pod uwage nadając imię swojemu dziecku. Za to Antoś mi się bardzo podoba) Za to moja koleżanka zawsze mówiła, ze jej imię Mateusz kojarzy się z takim poczciwym starym dziadkiem siedzącym na ławeczce przed wiejską chatą. Ja mam podobne skojarzenie z Bartłomiejem (nie z Bartoszem), ale to jest, zaznaczam, miłe skojarzenie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mader1 Re: A co z Mateuszami!!? 14.12.03, 23:42 jedno z moich ulubionych imion Jak bedzie nastepny synek, pewnie bedzie Mateusz lub Igor syn znajomych mowil na siebie Uszek Odpowiedz Link Zgłoś
doska76 Re: A co z Mateuszami!!? 15.12.03, 00:01 Syn moich dobrych znajomych ma tak na imię i jest świetnym chłopakiem (ma 15 lat) i ma niesamowite poczucie humoru )) Najczęściej mówią na niego Mati Imię mi się bardzo podoba. pozdrawiam dośka mama Nataszki Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: A co z Mateuszami!!? 15.12.03, 05:16 Imie to przez dlugie lat mi sie nie podobalo. Jednak z czasem przekonalam sie do niego, maz mojej kolezanki to wlasnie Mateusz nazywany przez towarzystwo Mateo co szalenie do niego posuje. Odpowiedz Link Zgłoś
magdam2 Re: A co z Mateuszami!!? 15.12.03, 14:47 mój brat ( 28L) to też Mateusz, bardzo pasuje do niego, ja i przyjaciele często wołają na niego Mateo Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: A co z Mateuszami!!? 15.12.03, 09:38 Bardzo ładne imię . Zawsze mi sie podobało. Jest dosyć dużo małych Mateuszków, ale imię nadal jest ładne. Pa Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: A co z Mateuszami!!? 15.12.03, 14:37 Imie jest fantastyczne, ale jego popularnosc jest nie do zniesienia))))! Moze jak ja zajde w ciaze, to przejdzie boom na Mateuszow))). Odpowiedz Link Zgłoś
anet28 Re: A co z Mateuszami!!? 27.12.03, 03:02 Ja mam Matuńka i imie to przyszło mi spontanicznie w dzien po porodzie... Wierze ze to naprawde dar od Boga i cudowne imie samo w sobie... Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: A co z Mateuszami!!? 28.12.03, 10:58 Czesc ! Przed 18 laty ,gdy moja siostra byla w ciazy ja wybralam wlasnie to imie dla jej syna .On jest zadowolony i wszyscy wokol tez. Jest chyba najstarszym Mateuszem w naszym malym miasteczku.Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś