Gość: tango&bravo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.09, 22:24 Witam, pomóżcie dobrać coś sensownego do tego nazwiska. Dodam że nie lubię zwykłych imion typu: Ania, Kasia, Piotrek. Może coś bardziej "na czasie" jednak zagra z Boczek. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pluskotka Re: Wasze typy do Boczek 17.06.09, 22:37 Dziś w Kiepskich (serialu oczywiście) Arnold Boczek zmienił imię na Bob. Czy to nie czasem prowokacja po obejrzanym odcinku? Jeśli nie to z góry przepraszam, że tak pomyślałam. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Wasze typy do Boczek 17.06.09, 23:30 Trudne nazwiska neutralizowałabym przez aliterację. Bogodar Boczek Żelibor Boczek z popularniejszych: Sebastian Boczek Zbigniew Boczek Hubert Boczek Fabian Boczek ...z żeńskim jest trudniej. Lubomira Boczek Bogusława Boczek ewentualnie.... Z bardziej znanych: Sabina Boczek Gabriela Boczek Elżbieta Boczek Więcej pomysłów nie posiadam. Jeśli przez coś "na czasie" rozumiesz jednak imię w stylu Oliwii, Roksany czy Oliwiera, to doradzałabym zrezygnowanie z miejsca z takich pomysłów. Odpowiedz Link Zgłoś
ala.81 Re: Wasze typy do Boczek 18.06.09, 06:37 Adrian Boczek - moje pierwsze skojarzenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tango&bravo Re: Wasze typy do Boczek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.09, 08:25 Boszszsze, a jednak nic sensownego sie nie znajdzie, tylko Miłosz i Helena. A co powiecie na Matylda,Maria, Blanka,Liliana, dla chłopca zawsze myślałam-Bruno. Co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Wasze typy do Boczek 18.06.09, 08:44 Bruno Boczek... Moim zdaniem całkiem znośnie. Matylda, Blanka, Liliana moim zdaniem tworzą z nazwiskiem dysonans, te imiona są dość wzniosłe i za bardzo kontrastują z "dalszym ciągiem". Helena i Maria mogą być. Może jeszcze: Agata Boczek Karolina Boczek Izabela Boczek Ewa Boczek Joanna Boczek Magdalena Boczek Michał Boczek Florian Boczek Piotr Boczek Krzysztof Boczek Ja szukałabym imienia w miarę osłuchanego, neutralnego - w każdym razie tak postąpiłam wybierając imiona dla własnych dzieci (moje nazwisko znajdziesz w stopce). Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Wasze typy do Boczek 18.06.09, 09:54 Może też być coś z popularnych ostatnio imion "staroświeckich", np.: Stanisław Boczek Wincenty Boczek (choć tu się waham, czy nie zbyt kontrastowo) Wawrzyniec Boczek Bożydar Boczek Aniela Boczek Emilia Boczek Lucyna Boczek Bogusława Boczek Ponadto: Hubert Boczek Wojciech Boczek Artur Boczek Grzegorz Boczek Natalia Boczek Kalina Boczek Paulina Boczek Alicja Boczek Z proponowanych przez autorkę podoba mi się Matylda i Maria, choć lepiej komponowałaby się Marianna. Bruno na pewno nie To już bardziej mi leży Bronisław. Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Wasze typy do Boczek 18.06.09, 10:07 Przyszła mi jeszcze do głowy Urszula Boczek, jeśli nie przeszkadzają wam inicjały UB. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tango&bravo Re: Wasze typy do Boczek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.09, 11:26 dzięki za wasze typy, ale w większości są nie do zaakceptowania (Bogumił, Bożydar itp). To co mogę przełknąć to dla chłopca: Bruno, Miłosz, Mikołaj, Krzysztof, dziewczynka: Maria, Helena, Matylda.Malwina jest śliczne, ale czy pasuje? Jeśli przyjdzie wam coś jeszcze do głowy to napiszcie. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Wasze typy do Boczek 18.06.09, 11:32 Gość portalu: tango&bravo napisał(a): > dzięki za wasze typy, ale w większości są nie do zaakceptowania (Bogumił, Bożyd > ar itp). To co mogę przełknąć to dla chłopca: Bruno, Miłosz, Mikołaj, Krzysztof > , dziewczynka: Maria, Helena, Matylda.Malwina jest śliczne, ale czy pasuje? Jeś > li przyjdzie wam coś jeszcze do głowy to napiszcie. pozdr Z poprzedniego posta zrozumiałam, że Miłosz i Helena nie są pożądani? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tango&bravo Re: Wasze typy do Boczek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.09, 11:47 <Boszszsze, a jednak nic sensownego sie nie znajdzie, tylko Miłosz i Helena> Jakoś tak niefortunnie się napisało Miłosz i Helena mogą być, nawet ładnie, ale strasznie ograniczony wybór, no cóż, coś się na pewno znajdzie. A Ida, Malwina? Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Wasze typy do Boczek 18.06.09, 12:31 Ida będzie niestety zbyt komiczne w tym zestawieniu "I da boczek". Z Twoich typów Maria i Krzysztof mi pasują, ale popieram pomysł Gaudencji z aliteracją. Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Wasze typy do Boczek 18.06.09, 14:53 Ja się nie zgadzam, że wybór jest ograniczony. Wystarczy unikać imion na maksa udziwnionych i pretensjonalnych. Oczywiście nie wszystkie wymieniane przez nas imiona muszą się podobać, ale nie poddawajcie się. Moje nowe pomysły to: Dominik Boczek Irena Boczek Malwina też pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Wasze typy do Boczek 18.06.09, 23:50 Uważam, że nie pasuje żadne imię zakończone na -na. "-na boczek" rozśmiesza mnie, ale to może być tylko moja ułomność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mona Re: Wasze typy do Boczek IP: *.winn.cable.ntl.com 18.06.09, 22:21 Z powyzszych odrzucilabym Bruno Boczek i Malwine Boczek. Brzmia zbyt zabawnie Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Wasze typy do Boczek 19.06.09, 14:45 Jako użytkowniczka imienia Malwina od 30 lat jestem z nim osłuchana, więc mogę być nieobiektywna. Mi raczej Malwinka do nazwiska Boczek nie pasuje - ale to moje odczucie. Helena jak najbardziej. Z chłopięcych - Krzysztof rewelacyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Wasze typy do Boczek 20.06.09, 18:38 Odpowiadasz na: To co mogę przełknąć to dla chłopca: Bruno, Miłosz, Mikołaj, Krzysztof > , dziewczynka: Maria, Helena, Matylda.Malwina jest śliczne, ale czy pasuje? Bruno Boczek moim zdaniem brzmi komicznie, Miłosz zupełnie nie pasuje, bo za dużo jest "szcz" i zbitka "szbo" na styku imienia z nazwiskiem też mi nie brzmi. Najlepszy IMO jest Mikołaj; Krzysztof też dobry, ale zbyt osłuchany. Ida i Malwina do tego nazwiska również brzmią komicznie, Maria jest bezpieczna, ale nieciekawa, Helena Boczek i Matylda Boczek sa moim zdaniem niezłe. Odpowiedz Link Zgłoś
kinder0610 Re: Wasze typy do Boczek 18.06.09, 22:17 Sandra Boczek, Iga Boczek, Mariusz Boczek, Antoni Boczek, Pola Boczek, Paulina Boczek, Radosław Boczek Odpowiedz Link Zgłoś
alexandra74 Re: Wasze typy do Boczek 19.06.09, 08:00 Kamil Boczek Tamara Boczek to moje pierwsze skojarzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
belle_amie Re: Wasze typy do Boczek 19.06.09, 11:42 moje pierwsze skojarzenia dotyczą bardziej znanych imion, wydaje mi się, że do takiego nazwiska lepiej pasują imiona niezbyt wydumane, może coś ci się spodoba: Anielka Boczek Tereska Boczek Martusia Boczek Dorotka Boczek Boguś(Bogumił) Boczek Michał Boczek Kazimierz Boczek Maciuś Boczek Odpowiedz Link Zgłoś
asidoo Re: Wasze typy do Boczek 20.06.09, 19:45 Powiem szczerze, że lepiej zmienić nazwisko. Jeśli to nie wchodzi w grę to pasuje mi Henryk i Marta. Odpowiedz Link Zgłoś