paula_oski 18.06.09, 22:06 Syn starszy ma na inie Oskarek,fajnie jak by drugi miał na imie Oliwier,podoba mi sie,ale nie jestem przekonana.A Wam sie podoba? Jesli to bedzie chłopiec wogole,bo nie wiem,a dla dziewczynki to wogole nie mam pojecia jak bym nazwała. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doro77 Re: Oliwier-ładnie? 18.06.09, 22:19 Moja znajoma ma bliznięta Oskara i Oliwiera. Według mnie ładnie Odpowiedz Link Zgłoś
asidoo Re: Oliwier-ładnie? 18.06.09, 22:17 Nie podoba mi się Oliwier. Zamiast niego proponuję Olaf, Cezary. Dla dziewczynki też coś podrzucę - Stella, Berenika. Odpowiedz Link Zgłoś
szampanna Re: Oliwier-ładnie? 18.06.09, 23:02 Zupełnie mi się nie podoba, ale po prawdzie to i Oskarek na mojej czarnej liście, więc po prostu mamy inny gust. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Oliwier-ładnie? 18.06.09, 23:47 absolutnie mi się nie podoba, ale to Wasz wybór. Oskar z tej samej bajki, pasowałyby do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna-dalia Re: Oliwier-ładnie? 19.06.09, 14:24 Nie lubię ani Oskara, ani Oliwiera, ale jako rodzeństwo pasują do siebie, imiona z jednej bajki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ariella Re: Oliwier-ładnie? IP: 87.205.145.* 19.06.09, 14:37 Hi, Oskar mi sie podoba, Oliwier wyjatkowo nie. Jak na O to moze Olaf, Olgierd, Oleg? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Oliwier-ładnie? 19.06.09, 14:37 Oliwier nie podoba mi się koszmarnie. Odpowiedz Link Zgłoś
donmari-2 Re: Oliwier-ładnie? 19.06.09, 14:44 Oskara jestem w stanie zaakceptować ze względu na postać Schindlera. Oliwier mi się nie podoba-brzmi pretensjonalnie, dla dorosłego faceta odpowiedni nie jest. Najstarsze Oliwiery to przedszkolaki. Może Marcel, a dla dziewczynki Laura? Sara? Odpowiedz Link Zgłoś
paula_oski Laura-Sara-bardzo ładnie 19.06.09, 17:16 Zdziwiona jestem że tylu Wam sie Oliwier nie podoba,może faktycznie Oliwer ładniej,mi jakoś od dawna sie podobało to imie. Olaf odpada-jest w rodzinie juz taki mały. A Oleg-jakoś tak chamsko jak dla mnietak nie przyjemnie. No właśnie tez mi sie wydaje że Oskar i Oliw(i)er pasują do siebie jako rodzeństwo. Jestem w drugim miesiacu,jeszcze nie widac na USG co będzie(ale ja wole miec 'niespodzianke' przy porodzie)ale wydaje mi sie że będzie to chłopiec.Miałyście tak?Z pierwszym też całą ciąże nie wiedziałam i też zdawało mi sie że to bedzie chłopiec.Miałyście tak? Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Oliwier-ładnie? 19.06.09, 15:23 Oliwier bardzo mi się nie podoba. Szczególnie to "i" po "w" jest jakieś denerwujące, jakby zbędne. Z tych względów wolę Oliwera (o ile wiem, to też dopuszczalna pisowania). Oba pasują do Oskara. Moja propozycje to Igor, Gustaw i Hugo. Dla dziewczynki: Eliza, Izabela, Olga Odpowiedz Link Zgłoś
magdmaz Re: Oliwier-ładnie? 19.06.09, 18:26 Jak Ci się od dawna podobało, to się zdecyduj, ale raczej jednak w formie Oliwer - o niebo lepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada77 nie,, obciachowo dla mnie..... IP: *.cdma.centertel.pl 20.06.09, 11:15 podobnie Alanek Eryczek Patryczek Dawidek Damianek koszmarki jak dla mnie brrrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
echo1111 Re: Oliwier-ładnie? 20.06.09, 11:21 Nie, chociaż jak dla mnie już lepsze niż Oskar. A jeśli już musi być koniecznie na literkę "o" to wybrałabym Oswald. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Oliwier-ładnie? 20.06.09, 11:48 Oskar i Oswald zbyt podobnie moim zdaniem Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Oliwier-ładnie? 20.06.09, 14:16 A może Otmar? Jestem z tych, co Oliwiera i Oliwera mają na czarnej liście. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Oliwier-ładnie? 20.06.09, 14:17 Ps. jeśli juz, wybrałabym którąś ze średniowiecznych form, takich jak Oliwir, Olwir, Olwer. Odpowiedz Link Zgłoś