jestem.mama 01.07.09, 12:12 poznałam niedawno 30-latkę o tym rzadkim imieniu. Co o nim sądzicie? Podoba się wam? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dolmadakia Re: Klaudyna IP: *.adsl.inetia.pl 01.07.09, 12:17 Jestem wielbicielką /od b.wczesnej młodości/serii Colette o Klaudynie i kojarzę to imię tylko z tą literacką postacią,bo innej nie znam.Kojarzy mi się z dziewczyną niezależną,lubiacą przyrodę i swoje malownicze miasteczko.A także z Paryżem.Słowem to dla mnie coś starowieckiego,ślicznego o nieuchwytnym uroku.Lubię to imię Alem się rozpisała Odpowiedz Link Zgłoś
szampanna Re: Klaudyna 01.07.09, 13:14 nie poodoba mi się, jeszcze cięższa wersja nielubianej przeze mnie Klaudii. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Klaudyna 01.07.09, 13:36 Na kolana mnie nie rzuca, ale podoba mi się zdecydowanie bardziej niż Klaudia. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna-dalia Re: Klaudyna 01.07.09, 14:20 Mnie się kojarzy z Klaudyną Potocką, ale nie podoba mi się to imię. Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Klaudyna 26.11.09, 08:37 aneladgam napisała: > bardzo bardzo bardzo mi się nie podoba Podpisuję się. To już wolę Klaudię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Klaudyna - jakie zdrobnienie? IP: 79.110.196.* 01.07.09, 19:09 Słyszałam już o tym imieniu. Nie podoba mi się szczerze mówiąc. Wolę już Klaudię. Mam pytanie dotyczące tego imienia, jak się je zdrabnia? Klaudia, Klaudynka? Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Klaudyna 25.11.09, 17:30 Klaudia brzmi IMO pretensjonalnie, Klaudyna trochę mniej. Jednak za bardzo kojarzy mi się z wredną sąsiadką mojego kolegi Odpowiedz Link Zgłoś
iryska84 Re: Klaudyna 26.11.09, 00:45 Dla mnie to imię jest podobne w stylu do Klementyny - charakterne, rzadkie i mam pozytywne skojarzenia. Mój chłopak zwracał się tak pieszczotliwie do mnie (Klaudynka) nie wiem skąd mu to imię do głowy przyszło, bo z moim łaczy je tylko pierwsza litera, a brzmienie jest kompletnie inne, więc ogólnie Klaudyna kojarzy mi sie sympatycznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herbaataa Re: Klaudyna IP: *.net.stream.pl 26.11.09, 07:34 Pierwsza mysl-nie podoba mi sie ale po chwili zastanowienia...mam mile skojarzenia. Znam dziewczynke o imieniu Klaudia ale nazywana jest przez rodzine Klaudyna, Klaudynka. dziewczynka bardzo ladna, wygadana, taka mala sprezyna i to imie idealnie do niej pasuje. Znacznie lepiej niz Klaudia. Odpowiedz Link Zgłoś