szczekuszka 19.12.03, 18:11 Hej Moj chlopak opowiadzial mi historie swojej kolezanki. Miala na imie Adelajda, ale od poczatku kazala na siebie mowic Ada. Kiedy skonczyla 18 lat zmienila sobie oficjalnie imie na Ada. Nie dziwie sie jej, tez bym sie nie chciala nazywac Adelajda, bo to dosc dlugie imie i ma skroty pochodzace od innych imion:Adela (brrr...), Ada. Adelajdka troche dziwnie brzmi... Co sadzicie o tym imnieniu?! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
itsola Re: Adelajdą byc nie chciala 19.12.03, 18:29 Czesc ! I miala racje ,tez bym nie chciala miec tak na imie .Ada lub Adrianna to juz cos innego pa ola Odpowiedz Link Zgłoś
anma Re: Adelajdą byc nie chciala 19.12.03, 21:59 No Adelajda faktycznie jakoś nie brzmi dobrze.... Ale Adrianna też dla mnie nie do przyjęcia. Najlepiej jak dla mnie brzmi Ada - proste, ładne. W drugiej kolejnosci Adela. Odpowiedz Link Zgłoś
marcsi Re: Adelajdą byc nie chciala 20.12.03, 12:23 Bardzo lubię imię Adela - może dlatego, że znam małą uroczą Adelkę. Adelajda brzmi okrrrrrropnie. Pa, Marcsi Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Adelajdą byc nie chciala 20.12.03, 13:26 Zgadzam sie z poprzedniczkami, Adela, Ada OK Adelajda i Adrianna dla mnie odpadaja. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
cysia.b Re: Adelajdą byc nie chciala 22.12.03, 14:03 Mnie się imię Adelajda kojarzy z książką " A lasy wiecznie spiewają". Skojarzenie jest dobre, ale imię faktycznie brzmi dosc dziwnie w dzisiejszych czasach Odpowiedz Link Zgłoś
badziul Re: Adelajdą byc nie chciala 22.12.03, 14:07 a ja bym też chętnie zamieniła Aleksandrę na Olę bo i tak prawde mówiąc nikt do mnie nie mówi "pani Aleksandro" - na moją prośbe zresztą (tym bardziej, że noszę podwójne nazwisko i wszystko wygląda tak strasznie długaśnie) causki badziul Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Adelajdą byc nie chciala 23.12.03, 22:36 Nie podoba mi się imię Adelajda, ani Adela. Pozdrawiam Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Adelajdą byc nie chciala 09.04.04, 02:35 A faktycznie, zapomnialam o tym watku! Dzieki! Ania Odpowiedz Link Zgłoś