Gość: Kaś23 IP: 79.110.196.* 11.07.09, 19:51 Parę dni temu dowiedziałam się, że jestem w ciąży po raz drugi. Razem z mężem wybraliśmy imiona które bierzemy pod uwagę. Więc gdyby była dziewczynka to na pierwsze dalibyśmy jej" 1.Blanka/Bianka 2.Julia 3.Liliana/Lilianna Co do drugiego imienia jest problem. Najbardziej się nam podoba Klara, Laura, Diana Gdyby był chłopiec to na pierwsze miałby Danie. Drugie to Alan albo Adrian ale nie jesteśmy jeszcze pewni. Mamy problem co do wyboru imienia więc proszę o wszelką poradę . Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czarna-dalia Re: Imię - trudny wybór 11.07.09, 21:44 Z podanych przez Ciebie żeńskich na pierwsze - tylko Liliana. Przez dwa 'n' osobiście nie lubię Julia jest imieniem szalenie popularnym, najczęściej nadawanym teraz dziewczynkom, a za Blanką i zwłaszcza Bianką nie przepadam. Z imion na drugie: Klara lub Laura, MSZ Diana jest okropna Myślę, że Liliana Klara byłoby ok. Z męskich w moim guście nie jest ani Daniel, ani Alan, ani Adrian, ale to Wam ma się podobać. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Imię - trudny wybór 12.07.09, 13:05 czarna-dalia napisała: > Z podanych przez Ciebie żeńskich na pierwsze - tylko Liliana. Przez dwa 'n' oso > biście nie lubię Julia jest imieniem szalenie popularnym, najczęściej nadawa > nym teraz dziewczynkom, a za Blanką i zwłaszcza Bianką nie przepadam. > > Z imion na drugie: Klara lub Laura, MSZ Diana jest okropna Myślę, że Liliana > Klara byłoby ok. > > Z męskich w moim guście nie jest ani Daniel, ani Alan, ani Adrian, ale to Wam m > a się podobać. Pozdrawiam serdecznie pozwoliłam sobie zacytować, bo wg mnie nic dodać, nic ująć Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imię - trudny wybór 11.07.09, 23:35 Dla dziewczynki wybrałabym z tych opcji Blankę (wiecie, jak popularna jest Julia?), a dla chłopca skoro tylko Daniel, to cóż mi pisać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy Re: Imię - trudny wybór IP: *.155.c91.petrotel.pl 12.07.09, 09:02 to się jezcze zmieni z 50 razy,to dopiero początek.Współczuć facetowi tych miesięcy.Ile to jeszcze będzie konfliktów,negocjacji,"ustaleń",wpisów na Forum,itd.W tym wszystkim należy wziąć pod uwagę,że imię nadaje się dziecku,które będzie coraz starsze,a nie sobie.Zaspakajania swoich marzeń nie należy dochodzić poprzez dzieci - co jest bardzo częste u mam.I jeszcze jedno - wybrane tymczasowo imiona zachować wyłącznie dla siebie,nie latać po rodzinie i znajomych,nie konsultować - wpłynie to bardzo dobrze na atmosferę i wzajemne relacje.Na wszelkie pytania i sugestie odpowiadać,że jeszcze nie ma decyzji,że jest dużo czasu do decyzji...Tylko czy jest to możliwe u młodych mam,jak już lub za chwilę wszyscy będą wiedzieć o ciąży,ze szczegółami jak do niej doszło.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaś23 Re: Imię - trudny wybór IP: 79.110.196.* 12.07.09, 09:56 Z kąt wiesz jaka jestem? Czy chce zaspokoić mojej pragnienia poprzez dziecko. Czy latam po rodzinie i mówię o ciąży, a nawet jeśli to rodzina ma prawo wiedzieć, że jestem w ciąży. I nie było to miłe jak powiedziałeś, że opowiadam ze szczegółami jak zaszłam w ciążę. Współczujesz mojemu mężowi tych miesięcy? Wiesz co nie mam słów do Ciebie. Z Twojego komentarza wynika, że to kobieta jest ta najgorsza, która ciągle zmienia zdanie, rozgaduje wszystko po ludziach, dręczy męża nowymi pomysłami, opowiada o swoim życiu intymny. Nie znasz mnie więc czemu mnie oceniasz, jeżeli tylko po wątku na forum, to ja Ciebie też ocenie po tym komentarzu, jednak zostawię to dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Imię - trudny wybór 12.07.09, 10:18 Kasia, nie karm trolla. I nie przejmuj się takimi wycieczkami osobistymi, bo niestety czasem trafi się na tym forum jakiś samozwańczy zbawiciel dzieci, któremu to żadne imię i tak nie odpowiada. Z waszych propozycji dla dziewczynki wybrałabym Lilianę, ewentualnie Blankę. Na drugie do obydwu pasuje Klara. Chociaż osobiście wolałabym Klara na pierwsze. Jeśli dla chłopca ma być Daniel, to na drugie bardziej pasuje Adrian. Mi jednak nie podoba się żadna z waszych męskich propozycji. A co powiecie na imię Aleksy (zdrabniane do Alka)? Aleksy Witold, Aleksy Marcin? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy Re: Imię - trudny wybór IP: *.155.c91.petrotel.pl 12.07.09, 10:35 czemu te nerwy-przecież mój wpis nie był o Tobie,a li tylko moją opinią w watku na temat "trudnego wyboru".Moje uwagi nie muszą Ci sie podobać,ale pisząc na Forum winnaś mieć na uwadze odmienność poglądów innych osób,a nawet to,że w mniemaniu tych osób Twoje opinie,pomysły,poglądy są bzdurne czy nawet idiotyczne.Samo życie... Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Imię - trudny wybór 12.07.09, 11:06 O, wrócił frustrat z Płocka. Nie zwracajcie na niego uwagi, bo on nie ma nic do powiedzenia i szkoda go czytać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaś23 Re: Imię - trudny wybór IP: 79.110.196.* 12.07.09, 11:59 Jak widać zresztą. Zastosuję się do Twojej rady. Cóż trafiają się czasami tacy ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Imię - trudny wybór 13.07.09, 10:15 no, 'ja+liczebnik' wrócił z urlopu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy [...] IP: *.129.c70.petrotel.pl 13.07.09, 10:27 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaś23 Re: Imię - trudny wybór IP: 79.110.196.* 12.07.09, 14:40 Tak, tylko Ty nie krytykujesz imion, które wybrałam, ani mojego gustu, tylko mnie, choć się nie znamy. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Imię - trudny wybór 12.07.09, 12:38 Z rozważanych przez Was wybrałabym Klarę Lilianę (wiem, że Klara miała być na drugie), ewentualnie Lilianę Klarę, ale to już mi mniej pasuje. Generalnie IMO planowane drugie imiona nie pasują do planowanych pierwszych. Na odwrót brzmią lepiej, np. Blanka Klara brzmi dla mnie dziwnie, a Klara Blanka bardzo ładnie, Julia Diana słabo, Diana Julia jakoś lepiej. Z podanych męskich nie podoba mi się żadne, jednak IMO z tych trzech imię planowane na pierwsze jest najlepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
jestem.mama Re: Imię - trudny wybór 13.07.09, 08:59 z podanych przez Ciebie podoba mi się tylko Liliana. Blanka mi nie podchodzi , a Julię spotkasz na każdym niemal rogu. Drugie imiona również nie przypadły mi do gustu. Klara kojarzy mi się z kościstą starą panną w okularach z denkami, Laura - ładne ale nie w polskich warunkach (znam Laurę o nazwisku w stylu Byczek) , Diana - za bardzo pretensjonalen moim zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
jestem.mama Re: Imię - trudny wybór 13.07.09, 09:02 ups.. zapomniałam o męskich. Alan - mi się nie podoba Adrian i Daniel również mnie nie przekonują, ale jeśli któreś już może być, to wybieralabym z tych dwóch. Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo_luba Re: Imię - trudny wybór 13.07.09, 10:24 Mi się podoba: Liliana i Daniel. Odpowiedz Link Zgłoś
szampanna Re: Imię - trudny wybór 13.07.09, 10:39 Bianka/Blanka bardzo mi się podoba (moje typy), Klara i Laura również. Liliana na drugim miejscu. Julia zbyt popularna, Diana w ogóle na nie. A co do chłopca, to Daniel z trudem, natomiast z drugich żadne. A już Alan to szczyt mojej czarnej listy. Może jeszcze pokombinujecie? Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Imię - trudny wybór 13.07.09, 22:07 Wybrałabym Klarę Liliannę a dla chłopca w ostateczności Daniel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiolka Re: Imię - trudny wybór IP: *.and-net.pl 14.07.09, 02:44 Blanka Klara i chłopiec może Adrian Alan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sara Re: Imię - trudny wybór IP: 213.25.144.* 03.08.09, 17:57 Diana jest śliczne,na drugie dałabym Lilianna,albo Laura.Klara za poważne,Julia za oklepane,Blanka jakoś nie w moim guście,ale to ty tutaj decydujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sara Re: Imię - trudny wybór IP: 213.25.144.* 03.08.09, 18:01 Co do męskich to wszystkie mi się podobają,ale wybrałabym Daniela lub Alana.Z doświadczenia wiem,że dzieciom trudno jest wymówić imię Adrian.A myślałaś o Arturze?Też ładne. Odpowiedz Link Zgłoś