donmari-2 14.07.09, 16:35 Były już wątki, ale się poarchiwizowały. Jak myślicie, czy Ela wróci? Jeśli tak, to kiedy? W jakich latach była najpopularniejsza? Czy można ją uznać za vintage czy może już retro? Przez całe swoje krótkie życie chorowałam na wiele różnych imion, a w dzieciństwie zaliczała się do nich i Elżbieta(nawet proponowałam ciotce , gdy 11 lat temu była w ciąży, ale urodził się Michał). Ostatnio na fotosiku zobaczyłam noworodkową Elę ubraną na różowiutko i pomyślałam: Fajne imię.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czarna-dalia Re: Elżbieta 14.07.09, 17:44 Elżbieta swój szczyt popularności miała w latach 50. i 60. Mam w rodzinie sześćdziesięcioparoletnią Elżbietę. Nie jestem wielbicielką tego imienia. Odpowiedz Link Zgłoś
monika3411 Re: Elżbieta 14.07.09, 19:32 Mam dwie ciotki Elżbiety. Obie mocno po 50. Znam też trzy kobiety 35 letnie noszące to imię. Podobnie jak przedmówczynie, nie przepadam za tym imieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Elżbieta 14.07.09, 19:51 Według mnie to imię jest śliczne. O wiele bardziej wolę Elę od popularnej teraz Oli. Nie miałabym oporów przed nazwaniem tak własnej córki. Myślę, że za jakiś czas pewnie stanie się popularne to imię, ale jeszcze nie teraz. Obstawiam, że nasze dzieci będą tak nazywać, także będzie to imię naszych wnuczek. Póki co ja mam "wnuczkę" Ewę. Córka zaszła w ciążę jak miała 2,5 roku, urodziła Ewę jak miała trzy lata i niestety po roku czasu nie przeszło jej z tą Ewą. Bawi ją, nosi w chuście. To taka jej niewidzialna córka. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Elżbieta 14.07.09, 20:19 mam nadzieję, że wróci, bo przepiękne imię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klaudia Re: Elżbieta IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.09, 20:34 Ja osobiście nie dała bym tak córce na imie... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Elżbieta 14.07.09, 22:54 Elżbieta? Poczekajmy na jego powrót spokojnie, nie niecierpliwmy się. Dajmu mu szanse na odzyskanie świeżości. To wciąż 9 imię żeńskie w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Elżbieta IP: *.walbrzych.vectranet.pl 14.07.09, 22:59 Uwazam ze to piekne imie ja sama je osze od 29 lat mam w rodzinie tez druga ele moja rowiesnice i jeszcze 2 kolezanki z lat 80 Odpowiedz Link Zgłoś
magiczna.panna Re: Elżbieta 15.07.09, 00:07 nie podoba mi się .. wolę Alicję i Urszulę Odpowiedz Link Zgłoś
ashton Re: Elżbieta 15.07.09, 09:38 Lubię to imię, chociaż niekoniecznie w pełnej formie. Ale pięknie się zdrabnia Odpowiedz Link Zgłoś
szampanna Re: Elżbieta 15.07.09, 21:02 Bardzo mi się podoba, ale w pełnej formie. Ze zdrobnień ewentualnie Bieta. Ela niestety nie - i dlatego nie nadałabym córce (sądzę, że i tak mnóstwo osób mówiłoby Ela właśnie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szampanna Re: Elżbieta IP: *.sta.asta-net.com.pl 15.07.09, 22:38 podoba Nawet namawiają mnie na Halszkę co niektórzy w rodzinie. Ale jak zwykle, mąż zawetował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmaupa Re: Elżbieta IP: *.oxfd.cable.ntl.com 15.07.09, 22:41 Ja podobnie jak szampanna nie lubię zdrobnienia Ela, Elka. Pełna forma jest przepiękna, Bietka też ładna. Halszka to dla mnie zdrobnienie od Heleny. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Elżbieta 15.07.09, 22:43 Może i tak, ale tak naprawdę Halszka (Halżka) jest zdrobnieniem od Elżbiety. Odpowiedz Link Zgłoś
kontaminacja Re: Elżbieta 15.07.09, 22:53 W moim najblizszym otoczeniu sa az 4 Ele - moja 5-letnia corka ma dwie kolezanki o tym imieniu w grupie przedszkolnej, szwagierka urodzila Ele w zeszlym roku, a znam jeszcze 14-letnia panne. Wyjatkowo mi sie to imie nie podoba . Odpowiedz Link Zgłoś