Gość: pila IP: *.chello.pl 25.07.09, 14:38 jakie mace propozycje?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Brat Gai 25.07.09, 14:52 Biorąc pod uwagę, iż Gaja jest żeńskim odpowiednikiem jednego z najstarszych imion rzymskich (a było ich niewiele, por. pod tym linkiem), to może któreś z niewielu pozostałych równie starożytnych imion: Aulus Lucjusz Marek Publiusz Kwintus Tyberiusz Tytus ...a tak naprawdę myślę, ze mogą Cię może zainteresowac ze 2-3 z nich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pila Re: Brat Gai IP: *.chello.pl 25.07.09, 15:43 Zaczęłam poważnie zastanawiać się nad Tytusem Aulus też mi się bardzo podoba. Publiusz czy Kwintus to jednak za bardzo hardcor'owe jak dla mnie Tyberiusz też jest świetny, ale jakie zdrobnienie...? Lucjusz zawsze wybitnie mi się nie podobał, a Marek popularny bardzo. Jednak z tego zestawu wygrywa zdecydowanie Tytus, a Aulus na drugim miejscu Może jeszcze jakieś propozycje? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Brat Gai 25.07.09, 16:16 Super Tyberiusza można zdrabniać do Tybka, Tybusia, Tybisia, Tyby i co jeszcze serce zapragnie. Pozdrawiam g. Odpowiedz Link Zgłoś
donmari-2 Re: Brat Gai 25.07.09, 15:43 Ładne i oryginalne imię wybrałaś dla córki. Gaudencjo-czy to prawda że Gaja w 1994 roku miała tylko kilkadziesiąt nadań, 34 bodajże? Co prawda zdawałam sobie sprawę, że jest to rzadkie imię, ale nie sądziłam, że aż tak... Odpowiedz Link Zgłoś
donmari-2 Re: Brat Gai 25.07.09, 15:45 Co do imienia proponuję Marka(wśród małych chłopców jest on teraz bardzo rzadki!) i Tyberiusza Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Brat Gai 26.07.09, 20:35 Znam dwóch Marków poniżej 2 lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi79 Re: Brat Gai IP: 212.180.168.* 25.07.09, 18:21 Pasuje mi jakos Błażej,ale Tytus też,może Kornel lub Gustaw? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pila Re: Brat Gai IP: *.chello.pl 25.07.09, 18:59 Coraz bardziej chodzi za mną ten Tytus... Marek co prawda nie jest popularny wśród małych chłopców, ale w poprzednim pokoleniu tak... Gustaw jakoś mi nie pasuje. Kornel może być, ale jest w bardzo bliskiej rodzinie. Jakie są statystyki dotyczące Tytusa czy Tyberiusza? Aulus jak się domyślam nie nadawany? A jak Gaja w ostatnim roku? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Brat Gai 25.07.09, 19:19 Gość portalu: pila napisał(a): > Coraz bardziej chodzi za mną ten Tytus... Marek co prawda nie jest > popularny wśród małych chłopców, ale w poprzednim pokoleniu tak... Marka też bym nie wybrała... Zupełnie mi nie leży. Jakie są statystyki dotyczące Tytusa czy > Tyberiusza? Aulus jak się domyślam nie nadawany? Wiesz, to jest tak - nowe statystyki ogólnopolskie są dostępne od pewnej liczby nadań. I teraz wygląda to tak: tu masz <a href="https://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/0,79748,4032682.html">bazę z danymi z 2007, ale dla Gai, Tyberiusza i Aulusa nie ma danych liczbowych, bo są zbyt rzadkie (próg dla imion żeńskich wynosił 770 nadań). Tytus jest - 791 nadań. Tyberiusz nie przekroczył progu dla tej publikacji, ale przekroczyl w 2001 roku - był powyżej 200 nadań, konkretnie miał ich 207, i to przeważnie dla osób młodych, urodzonych po 1970. Gaja i Aulus były nadal poniżej progu 200 nadań. Ostatnie dane dla Gai i Aulusa są z 1994 roku - Aulus byl 1, a Gai było 33. A jak Gaja w > ostatnim roku? A w ostatnim roku mam dane tylko z Warszawy: Gaja była nadana 14 razy. Tytus - 13. Pozdrawiam g. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magbea Re: Brat Gai IP: 213.25.120.* 25.07.09, 20:40 Tytus jest ok. Sama bym tak nie nadała, bo kojarzy mi się z moim upośledzonym, starym, zaniedbanym sąsiadem ;/ Ale samo imie jest ok, ładne brzmienie i pasuje do Gai Aulus też fajnie, tylko jakoś mi to nie pasuje do polskiego nazwiska. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna-dalia Re: Brat Gai 25.07.09, 21:49 Cedryk, Hadrian, Joachim, Jonatan, Jonasz, Marceli, Olgierd, Ruben, Roch, Sergiusz, Seweryn, Syriusz, Tobiasz, Tymon -- Odpowiedz Link Zgłoś
sniezna_noc Re: Brat Gai 26.07.09, 00:21 Tytus bardzo mi się podobaGaja chodziła za mną pewnego czasu i nadal mi się podobaGaja i Tytus wg mnie supernie wybrałabym Marka na pewno,a zdrobnienie Mareczek ojej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pila Re: Brat Gai IP: *.chello.pl 27.07.09, 21:36 Nie mogę się od Tytusa uwolnić Z waszych propozycji podoba mi się m.in. Syriusz, ale jakoś nie pasuje mi do Gai; do nazwiska też nie. Z innej beczki - może Roch? Nie zaczarował mnie tak jak Tytus, ale rozważam... Co sądzicie? Aha, dzięki gaudencjo za statystyki. Swoją drogą myśłałam, że Gaja jednak jest troszeczkę popularniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna-dalia Re: Brat Gai 28.07.09, 15:43 Ja jestem w Rochu absolutnie zakochana. Cudowne jest zdrobnienie Roszek! Odpowiedz Link Zgłoś
asidoo Re: Brat Gai 31.07.09, 08:53 Syriusza odradzam. Tytus - stawiam na to imię. Z moich ulubionych proponuję imiona: Aleksy, Kasjan. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Brat Gai 02.08.09, 18:09 Roch bardzo mi się podoba, ale czemu nadawać imię, które Cię nie zaczarowało? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mila18 Re: Brat Gai IP: 213.25.144.* 30.07.09, 15:42 Zadne z podanych imion mi się nie podoba.Jedynie Marek jest w miarę OK. Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Brat Gai 30.07.09, 17:17 Tytus jest świetny , to jedno z moim ukochanych imion. A Tyberiusz to po prostu Tybek i moglaby to byc jedyna konkurencja dla Tytusa. Ale cos czuje , ze Ty juz wiesz kogo masz w brzuszku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziewczynka Re: Brat Gai IP: *.171.192.186.static.crowley.pl 31.07.09, 08:35 Kornel Tobiasz Teodor Konstanty Augustyn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sara Re: Brat Gai IP: 213.25.144.* 13.08.09, 12:09 A może Gabriel?A poza tym to córka nosi piękne i oryginalne imię. Odpowiedz Link Zgłoś