keiti26 12.08.09, 11:41 Które imię Wam się bardziej podoba: Patrycja czy Magda. Dodam ze na drugie bedzie Maria. Z góry wielkie dzieki za wszystkie opinie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ariana1 Re: Patrycja czy Magda? 12.08.09, 11:51 Nie wiem czy chodzi ci o Magdalenę czy o Magdę jako oficjalne imię, ale bardziej podoba mi się Magdalena. I bardziej pasuje do Marii. Magda też mi się podoba, ale dla mnie istnieje tylko i wyłącznie jako zdrobnienie od Magdaleny. Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Patrycja czy Magda? 12.08.09, 11:53 Przyznam, ze zadne do mnie nie przemawia. Z tych dwoch jednak wybralabym Patrycje. Magda (Magdalena?) moze i ma wieksze tradycje, ale wg mnie jest po prostu wyjatkowo niewdziecznym imieniem dla kobiety. W dodatku strasznie byla popularna w pokoleniu dzisiejszych matek. Proponuje Pauline! P.S. Maria pasuje chyba do kazdego imienia. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna-dalia Re: Patrycja czy Magda? 12.08.09, 11:58 Nie podoba mi się ani jedno, ani drugie. Gdybym musiała, wybrałabym Patrycję. Odpowiedz Link Zgłoś
magiczna.panna Re: Patrycja czy Magda? 12.08.09, 12:32 Magda(lena) - ładnie, kobieco i zawsze na czasie Patrycja wyjątkowo mi się nie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolka Re: Patrycja czy Magda? IP: *.inetaccess.pl 12.08.09, 12:43 magiczna.panna napisała: > Magda(lena) - ładnie, kobieco i zawsze na czasie > Patrycja wyjątkowo mi się nie podoba mogę się podpisać pod powyższym Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Patrycja czy Magda? 12.08.09, 15:46 quasi.modo napisała: ale wg mnie jest po > prostu wyjatkowo niewdziecznym imieniem dla kobiety. ???? A dlaczegóż? Co świadczy o tej niewdzięczności?? Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Patrycja czy Magda? 12.08.09, 19:37 ariana1 napisała: > quasi.modo napisała: > ale wg mnie jest po > > prostu wyjatkowo niewdziecznym imieniem dla kobiety. > > ???? A dlaczegóż? Co świadczy o tej niewdzięczności?? > > też bym chciała wiedzieć... Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Patrycja czy Magda? 13.08.09, 13:24 Po prostu nie podoba mi się jego brzmienie. Ta zbitka "gd" działa tak jakoś przytłaczająco. Wiem, że to bardzo subiektywna opinia, ale przecież zaznaczyłam, że to według mnie... W sumie popularność tego imienia dosyć skutecznie neutralizuje te moje odczucia dźwiękowe, bo człowiek jest osłuchany. Ale mimo wszystko, nie podoba mi się i już. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Patrycja czy Magda? 12.08.09, 13:59 Chyba nie bede obiektywna, sama mam na imie Magdalena Patrycja w ogóle mi się nie podoba. Magdalena, w porządku, ma mnóstwo zdrobnień, mimo że to imie Mam, nie bedzie brzmiała ciotkowato. Ciągle się ją nadaje, ale już na pewno nie tak jak kiedyś Wydaje się wręcz idealne A mnie osobiście bardzo dobrze sie to imie nosi Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Patrycja czy Magda? 12.08.09, 14:56 Jeśli pytanie brzmi Patrycja czy Magda, to Patrycja. Jeśli Patrycja czy Magdalena to zdecydowanie Magdalena. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Patrycja czy Magda? 12.08.09, 19:37 uważam dokładnie tak samo jak mal_art Odpowiedz Link Zgłoś
anettia28 Re: Patrycja czy Magda? 12.08.09, 15:20 Wybrałabym Magdalenę. Patrycji nie znoszę od wielu lat. Odpowiedz Link Zgłoś
keiti26 Re: Patrycja czy Magda? 12.08.09, 17:14 Jeszcze raz wielkie dzieki. Piszac Magda miałam na myśli Magdalenę. Nie wiem czemu mi sie tak ta Patrycja wkreciła od wielu osób słyszałam negatywne opinie na temat tego imienia. Jestem juz po terminie porodu wiec w końcu musze sie zdecydowac i chyba zostanie Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Patrycja czy Magda? 12.08.09, 17:53 Gratuluje, świetny wybór Magdalena, to naprawde świetne imie ! Idealne dla Dzidziusia, potem Nastolatki i dorosłej kobiety A ile zdrobnień ... Daj znać jak Magdalenka bedzie już na świecie ! Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Patrycja czy Magda? 12.08.09, 18:09 Daj znać, jak już malutka będzie na świecie, jak ma na imię! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bluemoon Re: Patrycja czy Magda? IP: *.gemini.net.pl 12.08.09, 18:17 Zdecydowanie Magdalena. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Patrycja czy Magda? 12.08.09, 19:38 jestem bardzo za trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
donmari-2 Re: Patrycja czy Magda? 12.08.09, 20:49 Magdalena zdecydowanie. Patrycji nie mogę znieść. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Patrycja czy Magda? 12.08.09, 22:32 Chyba jednak Patrycja, mimo że za nią nie przepadam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sara Re: Patrycja czy Magda? IP: 213.25.144.* 13.08.09, 10:44 Magdalena!!!!!W życiu nie nazwałabym córki Patrycją.To brzmi tak twardo i zupełnie nie pasuję do dziecka.Nie wiem co w nim ładnego.A Magdalena to takie delikatne i pasuje do kobiety w każdym wieku,ma wiele zdrobnień,jest zawsze na czasie i jest to imię biblijne(a to dla mnie duża zaleta). Odpowiedz Link Zgłoś
na_pustyni Re: Patrycja czy Magda? 13.08.09, 16:33 Zadne z tych dwoch. A zestaw Magdalena Maria tym bardziej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Patrycja czy Magda? IP: *.devs.futuro.pl 13.08.09, 16:38 Patrycja na 100% Odpowiedz Link Zgłoś
keiti26 Re: Patrycja czy Magda?- jest już Madzia!!!!!! 22.08.09, 09:03 Dzięki dziewczyny za wszystkie odpowiedzi, od 18.08 od godz. 02:40 mam już swoją Magdalenkę. Jesteśmy już w domku i baaardzo szczęśliwi. Odpowiedz Link Zgłoś
jut-ra Re: Patrycja czy Magda?- jest już Madzia!!!!!! 22.08.09, 09:56 Serdeczne gratulacje zatem! Niech się zdrowo chowa! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Patrycja czy Magda?- jest już Madzia!!!!!! 22.08.09, 12:26 Gratuluję serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Patrycja czy Magda?- jest już Madzia!!!!!! 22.08.09, 16:43 Gratuluję! Odpowiedz Link Zgłoś
moler1 Re: Patrycja czy Magda?- jest już Madzia!!!!!! 22.08.09, 17:46 keiti26 napisała: > Dzięki dziewczyny za wszystkie odpowiedzi, od 18.08 od godz. 02:40 > mam już swoją Magdalenkę. Jesteśmy już w domku i baaardzo szczęśliwi. Nie jestem dziewczyną, ale serdecznie gratuluję Magdalena to dobry wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Patrycja czy Magda?- jest już Madzia!!!!!! 22.08.09, 18:57 Bardzo serdecznie witam na świecie imienniczkę )))) Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Patrycja czy Magda?- jest już Madzia!!!!!! 22.08.09, 20:45 I ja także witam kolejną imienniczkę gratulacje ! Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Patrycja czy Magda?- jest już Madzia!!!!!! 22.08.09, 20:50 Gratulacje! Odpowiedz Link Zgłoś