Dodaj do ulubionych

Wstyd mi za stosunek Polakow do Walesy!

IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 09.02.02, 20:20
Dziwne to troche,ze jakos inteligencja nie protestowala kiedy Walesa byl
prezydentem.Najbardziej ta pryzydentura musiala przeszkadzac wiejskim
prymitywom,ktorzy byli oburzeni,ze zwykly czlowiek stoi wyzej od nich.Wstyd mi
za tych wszystkich Polakow co nazywaja sie prawicowcami a Walese nazywaja
socjalista i za tych Kwasolubnych prymitywow tez.Ale coz w Polsce zazdrosc,
wies wypija sie z mlekiem matki.Najlepszy jest kapusciany magisterski-ryj
co to tanczy disco-polo.
Obserwuj wątek
    • Gość: wild Wałesa miał szanse a złapał szympanse (lewa lewa) IP: *.net.bialystok.pl 09.02.02, 20:28
      Gość portalu: niewazne napisał(a):

> Dziwne to troche,ze jakos inteligencja nie protestowala kiedy Walesa byl
      > prezydentem.Najbardziej ta pryzydentura musiala przeszkadzac wiejskim
      > prymitywom,ktorzy byli oburzeni,ze zwykly czlowiek stoi wyzej od nich.Wstyd mi
      > za tych wszystkich Polakow co nazywaja sie prawicowcami a Walese nazywaja
      > socjalista i za tych Kwasolubnych prymitywow tez.Ale coz w Polsce zazdrosc,
      > wies wypija sie z mlekiem matki.Najlepszy jest kapusciany magisterski-ryj
      > co to tanczy disco-polo.

z wódką Adasia?:]

www.videofact.com/polska/aanowi/robocze%20today/magdalenka.html
    • Gość: Gwendal Re: Wstyd mi za stosunek Polakow do Walesy! IP: *.chello.pl 09.02.02, 21:09
      Trudno być prorokiem we własnym kraju, jak powiada stare przysłowie. Poza tym,
      nie martwiłbym się tak bardzo o stosunek ludzi do Wałęsy - historia z reguły
      osądza ludzi łaskawiej niż im współcześni. Dla przypomnienia - Piłsudski w
      ostatnich latach życia też miał na swoim koncie trochę mało ciekawych
      wypowiedzi i uczynków, a mimo tego uległo to zapomnieniu i nie przeszkodziło mu
      stać się iknoną w historii Polski.

Gwendal
    • arct Za co kochamy Pana Wałęsę: 09.02.02, 23:57
      Mistrzostwo świata w wykonaniu Pana Prezydenta Wałęsy:

"Polsce jest potrzebna silna lewica i silna prawica, tak jak silna lewa noga i
      silna prawa noga. A ja jestem pośrodku"

Ale nie tylko za to kochamy Wałęsę, za wielkie nadzieje które wzbudził i które
      zniszczył, za skłócenie prawicy, za "wojny na górze", za .....
      • ptwo Re: Za co kochamy Pana Wałęsę: 10.02.02, 04:57
        arct napisał(a):

> Mistrzostwo świata w wykonaniu Pana Prezydenta Wałęsy:
        >
        > "Polsce jest potrzebna silna lewica i silna prawica, tak jak silna lewa noga i
        > silna prawa noga. A ja jestem pośrodku"
        >
        Przez delikatność nie wspomnę, co się mieści między prawą i lewą nogą!

> Ale nie tylko za to kochamy Wałęsę, za wielkie nadzieje które wzbudził i które
        > zniszczył, za skłócenie prawicy, za "wojny na górze", za .....
        Pan Wałęsa, gdyby był ograniczył swoje zapędy do przewodniczenia związkwoi, byłby
        dziś bohaterem narodowym. Niestety, zachciało mu się więcej i czar prysł! A byli
        tacy, co przed tym przestrzegali!

• signal Re: Za co kochamy Pana Wałęsę: 12.02.02, 13:36
        arct napisał(a):

> Mistrzostwo świata w wykonaniu Pana Prezydenta Wałęsy:
        >
        > "Polsce jest potrzebna silna lewica i silna prawica, tak jak silna lewa noga i
        > silna prawa noga. A ja jestem pośrodku"
        >
        > Ale nie tylko za to kochamy Wałęsę, za wielkie nadzieje które wzbudził i które
        > zniszczył, za skłócenie prawicy, za "wojny na górze", za .....

Jeśli chodzi o wielkie nadzieje, które wzbudził, zniszczył, za skłócenie prawicy,
        za wojnę na górze i dole to:
        -jakie nadzieje wzbudził i co zniszczył ?. Czy jego pomysły na porawę sytuacji
        gospodarczej do jakiej doprowadzili przez lata komuniści były czymś złym.
        Co miał zniszczyć w sytuacji kompletnego krachu systemu. Nie słyszałem żeby
        mówił, że będzie pięknie i wspaniale,
        -skółócił prawię ?. A to ciekawe, spójnej prawicy nie było i jeszcze szybko nie
        będzie. Ci którzy mianowali się liderami prawicy myśleli, że przy boku Wałęsy
        będą robili co uważają za słuszne a on będzie jedynie zadowolony z tego, że
        został figurantem. Gdy to nie było możliwe to rozpoczęła się "wojna na górze"
        która w porównaniu do tego co dzieje się obecnie to małe piwko, a którą
        przedstawiano jako "dzieło Wałęsy" co było bardzo wygodne dla innych, a miało
        zdyskryminować Wałęsę w oczach opini publicznej i co w pełni się powiodło.

• Gość: kk Odpowiadam: IP: 195.116.68.* 13.02.02, 16:29
          ...za to, że wreszcie go nie ma!
        • Gość: kk Odpowiadam signalowi! IP: 195.116.68.* 13.02.02, 16:31
          Za to, że go już raczy nie być!
        • Gość: kk Re: Za co kochamy Pana Wałęsę: IP: 195.116.68.* 13.02.02, 16:32
          Za to, że go diabli wzięli i nie trzeba się już zań wstydzić!!
    • Gość: jędrek powtórzę... IP: *.optimus.waw.pl 10.02.02, 00:06
      ..to co napisałem w innym wątku .
      Ja pododnie jak wielu Polaków miałem większe oczekiwania co do Wałęsy i też
      uważam że w wielu sprawach dał dupy ( np. że nie zrobił dekomunizacji , dzisiaj
      nie musiałbym oglądać świńskich oczek Millera w siedzibie premiera rządu III RP
      i tłustej gęby Kwasa w Pałacu Prezydenckim i ich pełnych hipokryzji i fałszu
      gadek , oglądać zakłamanej i pełnej hipokryzji TVP , bezsilnie obserwować prób
      lewicy zakonserwowania ruskich wpływów w Polsce (np. strategiczna sprawa gazu
      i ruskiego agenta - Gudzowatego )
      Ale za całokształt Wałęsie i " Solidarności" i roli jaką odegrali w odejściu od
      komunizmu w Polsce należy się pomnik ( że poźniej swoje zasługi rozmienili na
      drobne to inna sprawa) .
      Całym pokoleniom naszych rodaków przez prawie 50 lat absolutnie niemożliwe
      wydawało się to czego dokonała "Solidarność" i Wałęsa - wykopanie Sowietów i
      odzyskanie realnej suwerenności.W rezultacie mamy w miarę normalny kraj a nie
      taki który opisał Orwell w " Folwarku zwierzęcym " .
      Dziś już mamy całe pokolenie które zapewne nie rozumie co to znaczy nie móc np.
      swobodnie podróżować ,czytać nieocenzurowane gazety i książki, mieć normalne
      zaopatrzenie itd. Dziś takie ćwoki jak niektórzy na tym forum mogą pleść co im
      chora wyobraźnia podpowie i nikt ich do pierdla nie wsadzi ani żaden ubek pałą
      w ryj nie da.
      Za czasów kiedy sekretarz Miller szlifował pierwsze partyjne szlify o
      powyższych sprawach nawet nie marzono.
      • sceptyk do Jedrka 10.02.02, 13:45
        Bardzo dobrze. Krotko i tresciwie. Ale na Twoim miejscu juz bym wiecej (w tym
        watku) nie dyskutowal z inteligentnymi inaczej. Szkoda czasu. Przypominac
        jednak, od czasu do czasu, trzeba.

pozdr
        sc-k
    • Gość: ar Re: Wstyd mi za stosunek Polakow do Walesy! IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 10.02.02, 03:14
      Masz rację. Najbardziej oblicze Pana Wałęsy przeszkadza tym "Wiejskim
      Prymitywom", na których plecach doszedł tam gdzie doszedł i zostawił jak
      niepotrzebne nikomu ścierwo na pożarcie przez 10% cwaniaków. Gdyby nie
      współpracujący z nim Robole i Wieśniacy, sam Pan Wałęsa w najlepszym wypadku
      wylądowałby z białymi niedźwiedziami. Jaką On dał wolność? Oni sami sobie to
      wywalczyli. Porównaj warunki internowania Jego a innych ludzi Solidarności.
      Podaj przykład jak zabezpieczył życie rodzinom tych, którzy zginęli? Postawił
      pomnik? To też nie On, tylko "Wiejskie Prymitywy". Sądzisz , że Ci wszyscy
      ludzie walczyli o paszporty do szuflady? Którego z tej wielomilionowej rzeszy
      stać na wyjazd? Oczywiście Pana Wałęsę. Więc zanim wystawisz jakiemukolwiek
      człowiekowi świadectwo, zastanów się troszeczkę. Wystarczająco zostali poniżeni
      przez swojego idola. Wnoszę, że akurat należysz do tej 25% grupy dobrze
      usytuowanej dzięki Panu Wałęsie, dlatego piszesz pochwalne peany. Wolno Tobie,
      ale też przyznaj to prawo tym "Prymitywnym Wieśniakom", bo w końcu zostali
      pozbawieni pracy, środków do życia, niejednokrotnie domów, żeby mieć swoją
      wymarzoną wolność wypowiedzi.
      • Gość: Zet Re: Wiekszosc Polakow jest dumna z Walesy IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 10.02.02, 03:42
        Bylem szczesliwy,kiedy zobaczylem Walese niosacego flage olimpijska w imieniu
        Europy.Walesa bedzie w naszej historii kims waznym i to nie ulega zadnej
        watpliwosci.Robotnik,ktory byl glowna osoba obalajaca komunizm.Polacy beda mu
        zawsze za to wdzieczni.Walese doceniaja Amerykanie i wlasciwie caly swiat.
        Popelnil on bledy jako prezydent,ale nigdy nie zdradzil idealow Solidarnosci.W
        moim przekonaniu nie powinien kandydadowac na prezydenta i to byl jego glowny
        blad,bo nazwisko Walesy zanczylo wtedy wiecej niz stanowisko prezydenta.Wcale
        to jednak nie przekresla jego zaslug dla Polski.Ci co go opluwaja to ludzie
        mali i bezmyslni.
        Wszyscy wielcy politycy polscy byli opluwani a nawet przesladowani.To chyba
        taka nasza wada narodowa.
        Istnieje w Polsce jednak i skrajna lewica i skrajna prawica.Takie skrajne
        kierunki zawsze i wszedzie szkodza Polsce.
        Dziekuje Panu Panie Walesa za to,ze zgodzil sie Pan niesc flage olimpijska w
        imieniu Europy.
      • Gość: pstryk Re: Wstyd mi za stosunek Polakow do Walesy! IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.02.02, 05:10
        Gość portalu: ar napisał(a):

> Masz rację. Najbardziej oblicze Pana Wałęsy przeszkadza tym "Wiejskim
        > Prymitywom", na których plecach doszedł tam gdzie doszedł i zostawił jak
        > niepotrzebne nikomu ścierwo na pożarcie przez 10% cwaniaków. Gdyby nie
        > współpracujący z nim Robole i Wieśniacy, sam Pan Wałęsa w najlepszym wypadku
        > wylądowałby z białymi niedźwiedziami. Jaką On dał wolność? Oni sami sobie to
        > wywalczyli. Porównaj warunki internowania Jego a innych ludzi Solidarności.
        > Podaj przykład jak zabezpieczył życie rodzinom tych, którzy zginęli? Postawił
        > pomnik? To też nie On, tylko "Wiejskie Prymitywy". Sądzisz , że Ci wszyscy
        > ludzie walczyli o paszporty do szuflady? Którego z tej wielomilionowej rzeszy
        > stać na wyjazd? Oczywiście Pana Wałęsę. Więc zanim wystawisz jakiemukolwiek
        > człowiekowi świadectwo, zastanów się troszeczkę. Wystarczająco zostali poniżeni
        >
        > przez swojego idola. Wnoszę, że akurat należysz do tej 25% grupy dobrze
        > usytuowanej dzięki Panu Wałęsie, dlatego piszesz pochwalne peany. Wolno Tobie,
        > ale też przyznaj to prawo tym "Prymitywnym Wieśniakom", bo w końcu zostali
        > pozbawieni pracy, środków do życia, niejednokrotnie domów, żeby mieć swoją
        > wymarzoną wolność wypowiedzi.
        wybacz ale nie wiń Wałęsy za wszystko bo z tego wynika że on sam mial zlikwidować
        w Polsce głupote,lenistwo,ciemnote nieróbstwo,zaściankowość,złodziejstwo,braki w
        wykształceniu,nawyki(wszystko mi sie należy czy się stoi i czy leży )A co do tych
        co to za niego tak masowo pracowali to jakos ich nie widzialem pod koniec 1987/88
        roku..zresztą szkoda gadania mogłeś chłopie w 1980 roku wziąśc wszystko w swoje
        ręce to do dziś byś był ustawiony pewnie jeszcze lepiej.A co do warunków
        internowania do wybacz za określenie Baranie nie mów nic na temat o którym nie
        masz pojęcia.
        • Gość: ar Re: Wstyd mi za stosunek Polakow do Walesy! IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 10.02.02, 16:59
          Gość portalu: pstryk napisał(a):
          > wybacz ale nie wiń Wałęsy za wszystko bo z tego wynika że on sam mial zlikwidow
          > ać
          > w Polsce głupote,lenistwo,ciemnote nieróbstwo,zaściankowość,złodziejstwo,braki
          > w
          > wykształceniu,nawyki(wszystko mi sie należy czy się stoi i czy leży )A co do ty
          > ch
          > co to za niego tak masowo pracowali to jakos ich nie widzialem pod koniec 1987/
          > 88
          > roku..zresztą szkoda gadania mogłeś chłopie w 1980 roku wziąśc wszystko w swoje
          >
          > ręce to do dziś byś był ustawiony pewnie jeszcze lepiej.A co do warunków
          > internowania do wybacz za określenie Baranie nie mów nic na temat o którym nie
          > masz pojęcia.

Ja akurat należę do ludzi, którzy zawsze trzymali swoje sprawy we własnych rękach
          i dzięki temu całkiem nieźle jestem ustawiony. Co nie znaczy, ze nie widzę i nie
          słyszę ludzi, których tej możliwosci pozbawiono. Jak myślisz, czy nie po to
          wszyscy stali murem za Solidarnością, żeby zlikwidować właśnie tę "głupotę,
          lenistwo, ciemnotę, nieróbstwo, zaściankowość, złodziejstwo, braki w
          wykształceniu, nawyki"? Oni uwierzyli i jak zwykle zostali zdradzeni. Do tego
          pozbawiono ich jeszcze tego słynnego "czy się stoi, czy się leży", które
          zapewniało im bynajmniej minimum do przeżycia. Nie patrzyli, ze łzami w oczach
          rano na głodne dzieci, które z pustym żołądkiem maszerują do szkoły i mają
          nadzieję, że ktoś im da kawałek chleba. Jeśli chodzi o warunki internowania, to
          akurat mam porównanie, więc zanim komuś nadasz przydomek, zastanów się czy masz
          do tego prawo. I pamiętaj, że baran rogi ma nie do ozdoby. Może czasami zaboleć.
          A z tego ,że akurat Europa była reprezentowana przez Polskę jestem bardzo dumny
          pomimo mojego stosunku do Pana Wałęsy, który się ukształtował i umocnił po 20-
          letnich obserwacjach i wysłuchaniu różnych opini, w tym tych "Prymitywnych
          Wieśniaków". Pozdrawiam. Baran.
      • Gość: Zet Re: Wstyd mi za Pania ar. IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 10.02.02, 16:51
        Droga Pani! Pani pojecia nie ma o wsi i wypisuje Pani po prostu
        bzdury.Pracowalem w organizacji chlopskiej i wiem wiecej niz Pani.Chlospstwa
        nie mozna wkladac do jednego kotla.Wsrod chlopow sa ludzie inteligentni i
        ciemni.Za cIEMNOTE wine PONOSZA KOMUNISCI,BO ONI rzadzili przez 40 lat.Zalezalo
        im tylko na wladzy.Najpierw pedzili do kolchozow i wielu chlopow stracilo
        zycie,a potem popierali malorolnych,a zwalczli dobrych rolnikow.I tu trzeba
        szukac przyczyn ciemnoty na wsi,ktora niestety istnieje,Ale nie cala wies to
        ciemnota.Sa tam ludzie na wysokim poziomie.Sporo jest fachowcow-rolnikow.Nie
        wolno twierdzic,ze wies to ciemnota.
        Zycze tym,ktorzy maja watpliwosci,aby wybvrali sie na wsie w roznych rejonach
        kraju,a zobacza,ze nasza wies nie jest to wies podobna do tej,jak upadl
        komunizm.Walesa nie ma z niskim poziomem zycia niektorych ludzi na wsi nic
        wspolnego.Ponosza za to wine organizcje chlopskie takie ZSL i PSL,ktore
        potrafia tylko pyskowac,a nie organizawac chlopow np.zakladac przedsiebiorstw
        eksportowo-importowych,spolek produkujachy zywnosc ekologiczna itd itp.
        • Gość: ar Re: Wstyd mi za Pania ar. IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 10.02.02, 18:07
          Zet. Kiepska(i) z Pani(a) psycholog. Wbrew Pani(a) sugestiom wiem dokładnie co
          dzieje się na wsi i jak na razie wiem jaka jest moja płeć. Chyba, że brak
          wulgaryzmów automatycznie przypisuje się blondynkom. Być może z pośpiechu
          zmieniłem gdzieś swoją płeć, chociaż nie sądzę. A wracając do meritum wątku.
          Przeczytaj dokładnie post Nieważnego. Jeżeli faktycznie znasz dokładnie wieś i
          ludzi, to powinnaś (powinieneś) znać zdanie i tych, którym się udało i tych,
          którzy się nie załapali do ekspresu. I nie byli to sami pijacy i nieroby. Nie
          pozwoliłabyś (pozwoliłbyś) wyrażać się o ludziach w tak poniżający sposób. Ja
          akurat rozumię argumenty tych nieprzystosowanych, czego życzyłbym zagorzałym
          przeciwnikom "Prymitywnych Wieśniaków". Pozdrawiam. "Baran" Andrzej R.
          • Gość: V.C. Drobny szczegół IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.02.02, 18:37
            O wiele gorsze warunki internowania od Wałęsy miał Gierek . Tak , nie tylko
            dzialacze "S" byli zatrzymani podczas stanu wojennego . Nieogrzewany zimą
            ośrodek wczasowy , powybijane szyby , jedna ubikacja dla kilkudziesięciu osób.
            • Gość: Zet Re: Drobny szczegół IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 11.02.02, 01:25
              Komunisci to b.msciwi ludzie i dlatego byc moze Gierek mial gorsze warunki od
              Walesy.Walesa byl czlowiekiem Nr 1 w Polsce i dostal nagrode nobla.Komunisci po
              prostu bali sie Zachodu.
              Gdyby zamiast Gierka lub Walesy siedzial w wiezieniu Pan(albo ja) to byc moze
              nie byloby po nas sladu.Tak sie stalo z moim przyjacielem ze szkoly sredniej w
              Lowiczu-po prostu go zadreczyli w wiezieniu.Byl to rok 1958.Dowiedzielismy
              jednak sie prawdy od innego wieznia i znalezlismy jego grob.Cala szkola uczcila
              go milczeniem.Nikt w szkole nie mogl ani wykladac,ani pytac ani odpowiadac.Na
              kazdej lekcji bylo milcznie.Zginal za niewinnosc,a tylko dlatego,ze w
              internacie zginely jakies legitymacje zetempowskie i jego posadzono o kradziez
              tych legitymacji,bo byl ojcem policjanta ktory zginal w Katyniu.Znalem takze
              przewodniczacego ZMP z internatu i byl to czlowiek uczciwy.Opowiedzial mi
              dokladnie,co widzial i slyszal w wiezieniu a ponadto dostarczyl kartke napisana
              przez niego.Siedzial on w wiezieniu kilka dini,a po wyjsciu tak byl
              wystrasznony,ze aby przekazac mi kartke szukal miejsca w ukryciu.Zreszta nie
              dziwilem mu sie.
              Komunisci zabijali takze swoich-ilu zginelo ich w lagrach sowieckich i polskich
              wiezieniach.To byl taki zbrodniczy system i nie nalezy go zalowac,ze odszedl.
              Gierek wierzyl w komunizm,a jego pozyczki z Zachodu,ktore dotychczas splacamy
              byly katastrofalne dla kraju.Pozyczone pieniadze byly wyrzucone w bloto,bo w
              takim ustroju nie bylo mozliwosci prawidlowo ich spozytkowac.Ilez to bylo
              pordzewialych i znisczonych maszyn i urzadzen sprowadzonych z Zachodu,a dotacje
              dla chlopow byly zupelnie bezmyslne i nie tylko zmarnowane,ale takze
              zdemoralizowaly rolnikow.I tak rolnicy woleli sprzedawac zywnosc za dolary.
              Wszystko to nie znaczy,ze nie potepiam Jaruzalskiego za uwiezienie Gierka.Byla
              to tez zbrodnia stanu wojennego.
              • Gość: Zet Re: Jeszcze do Pana ar IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 11.02.02, 01:37
                Przpraszam za zmiane Pana plci.Nie chcialem urazic.Jezeli urazilem mocnym
                slowem przepraszam.Nawet czesciowo sie z Panem zgadzam,a mianowicie z tym,ze
                sprawy trzeba brac we wlasne rece.Ja robie to samo i nie narzekam.Nie narzekaja
                tez wszyscy rolnicy,ktorym powodzi sie calkiem niezle,bo wzieli sprawy w swoje
                rece.
              • Gość: Zet Re: Drobny szczegół-moja pomylka IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 11.02.02, 01:54
                Pomylilem sie w okresleniu roku zamordowanego przez UB mojego przyjaciela
                szkolnego.Byl to rok 1948 a nie 1958.Przepraszam.W pospiechu do telewizji nie
                sczytalem mych uwag.
                • Gość: V.C. Re: Drobny szczegół-do Zet /not only / IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.02.02, 14:22
                  UB aresztował w latach 50. mojego dziadka pod zarzutem szerzenia prawdy o
                  Katyniu . Przepracował za to ponad rok w obozie pracy , w kopalni .

Nie stał się jednak zajadłym antykomunistą i nie opluwał na każdym kroku
                  truchła niesłusznego ustroju .

Jestem mu wdzięczny za to , ż nie zaszczepił mi ślepej nienawiści , lecz
                  realizm w patrzeniu na historię .

• Gość: Zet Re: Drobny szczegół-do Pana V.C' IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 11.02.02, 17:27
                    Otoz szanowny Panie.Ludzi trzeba szanowac-nawet jezeli zbladzili i poszli do
                    komunizmu.Nienawidziec trzeba zlo.Komunizm jest zlem,gdyz glosil wlasnie
                    nienawisc do ludzi o odmniennych pogladach.Dlatego nie widze powodu,abysmy
                    mieli tolerowac idee gloszace nienawisc,jak komunizm hitleryzm,talibizm i inny
                    totalitaryzm pozbawjajacy czlowieka jego czlowieczenstwa.
                    Czlowiek i zle idee to dwie rozne sprawy.Czlowiek ma prawao bladzic,ale w
                    ramach prawa ustanowionego przez ludzi.Ogolnym prawem czlowieka jest 10
                    przykazan.I z tym wszyscy sie zgadzaja.Tolerowanie jednak antyludzkich
                    ideologii jest niedopuszczalne.Co innego dyskusja i nawet klotnie
                    polityczne,ale jesli ktos zaczyna stosowac metody gangsterskie,jak to robili
                    komunisci i hitlerowcy(czy tez obecnie talibowie) jest przekroczeniem wszelkich
                    zasad moralnych.
                    • Gość: Wierny S Lecha Wałęsy i Solidarności ogromny sukces ! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.02.02, 11:35
                      Udział PANA PREZYDENTA LECHA WAŁĘSY w uroczystości otwarcia Igrzysk
                      Olimpijskich jest tak fenomenalnym sukcesem SOLIDARNOŚCI, że aż zapiera to dech
                      w piersiach.
                      Zwycięstwo pod Grunwaldem jest niczym w prównaniu z tym przeogromnym
                      osiągnięciem !!!
                      Powstał już społeczny komitet budowy pomnika Lecha Wałęsy i Flagi Olompijskiej!

Są wprawdzie takie komnistyczno-bolszewicko-masońskie bydlaki twierdzące, żę
                      Nasza Wielki Prezydent L.W. przyniósł pecha Adasiowi M. ale to typowo beżbożne
                      pieprzenie głupot i próba sypania piachu w tryby historii.
                      • lech.niedzielski Re: Lecha Wałęsy i Solidarności ogromny sukces ! 12.02.02, 20:38
                        Gość portalu: Wierny S napisał(a):

> Udział PANA PREZYDENTA LECHA WAŁĘSY w uroczystości otwarcia Igrzysk
                        > Olimpijskich jest tak fenomenalnym sukcesem SOLIDARNOŚCI, że aż zapiera to dech
                        >
                        > w piersiach.
                        > Zwycięstwo pod Grunwaldem jest niczym w prównaniu z tym przeogromnym
                        > osiągnięciem !!!
                        > Powstał już społeczny komitet budowy pomnika Lecha Wałęsy i Flagi Olompijskiej!
                        >
                        > Są wprawdzie takie komnistyczno-bolszewicko-masońskie bydlaki twierdzące, żę
                        > Nasza Wielki Prezydent L.W. przyniósł pecha Adasiowi M. ale to typowo beżbożne
                        > pieprzenie głupot i próba sypania piachu w tryby historii.

?????????????????????????????????????????????????????????????????????
    • Gość: paul A mnie wstyd za... IP: 193.0.117.* 12.02.02, 14:13
      ...stosunek Walesy do Polakow! Przeciez on sie tylko wyslugiwal Watykanowi i USA,
      a Polakow mial gdzies (chyba jeszcze pamietamy afere z zatajonym milionem dolarow
      honorarium, od ktorego nie zaplacil w Polsce podatku, a jego prawnicy tak
      przeciagali sprawe, az sie przedawnila.
      • Gość: Wierny S Re: A mnie wstyd za... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.02.02, 14:24
        Gość portalu: paul napisał(a):

> ...stosunek Walesy do Polakow! Przeciez on sie tylko wyslugiwal Watykanowi i US
        > A,
        > a Polakow mial gdzies (chyba jeszcze pamietamy afere z zatajonym milionem dolar
        > ow
        > honorarium, od ktorego nie zaplacil w Polsce podatku, a jego prawnicy tak
        > przeciagali sprawe, az sie przedawnila.

Bydlaku na kolana przed największą świętością wzystkich Polaków tzn. Panem
        Pezydętem Lechem Wałęsą !
        • Gość: jaski Re: A mnie wstyd za... IP: 64.37.254.* 12.02.02, 17:15
          Gość portalu: Wierny S napisałcryinga):

> Gość portalu: paul napisałcryinga):
          >
          > > ...stosunek Walesy do Polakow! Przeciez on sie tylko wyslugiwal Watykanowi
          > i US
          > > A,
          > > a Polakow mial gdzies (chyba jeszcze pamietamy afere z zatajonym milionem
          > dolar
          > > ow
          > > honorarium, od ktorego nie zaplacil w Polsce podatku, a jego prawnicy tak
          > > przeciagali sprawe, az sie przedawnila.
          >
          > Bydlaku na kolana przed największą świętością wzystkich Polaków tzn. Panem
          > Pezydętem Lechem Wałęsą !

A ty swinio niemyta, talibie nieczysty, ze tez ci ten plugawy jezor kolkiem nie
          stanie jako soli slup. Toc juz dzieci w pierwszej klasie dobrze wiedza, ze
          najwieksza swietoscia i swiatloscia wszystkich polakow jest jedyny i niezrownany
          PAN KAROL WOJTYLA, aka DZONPOULDESEKOND. Jawnogrzesznikow i bluzniercow tobie
          podobnych na stos nalezaloby wyslac, ale krzescijanie prawdziwi laska i
          wybaczeniem swe postepowania miara biora, to tez tylko pokute koscielna nakazac
          winni, abys droge swa paskudna porzucil, na lono wiary prawdziwej powrocil. Amen
        • Gość: paul Re: A mnie wstyd za... IP: 193.0.117.* 15.02.02, 13:24
          Kajam sie i juz padam!!!
      • signal Re: A mnie wstyd za... 12.02.02, 15:20
        Gość portalu: paul napisał(a):

> ...stosunek Walesy do Polakow! Przeciez on sie tylko wyslugiwal Watykanowi i US
        > A,
        > a Polakow mial gdzies (chyba jeszcze pamietamy afere z zatajonym milionem dolar
        > ow
        > honorarium, od ktorego nie zaplacil w Polsce podatku, a jego prawnicy tak
        > przeciagali sprawe, az sie przedawnila.

A co chciałbyś żeby wysługiwał się Moskwie jak Gomułka, Gierek, Jaruzelski i inni.
        Żeby nie tacy ludzie jak Wałęsa to siedziałbyś cichutko jak mysz pod miotła i
        cieszył się, że nie wywieżli Cię na Syberię. Na dodatek dostałbyś kartkę na
        cukier, mięsko z kością, paczkę papierosów. A wódeczkę to musiałbyś wypędzić w
        domu po cichu bo ormo czuwa. Jak byś był posłuszny to dostałbyś zgodę na podróż
        do RWPG. Widać, że żal Ci utraconego raju.

• Gość: paul Re: A mnie wstyd za... IP: 193.0.117.* 15.02.02, 13:28
          Sorry, zapomnialem o narodowoojczyznianej mitologii, wedle ktorej heros Walesa
          przez plot przeskoczyl i razem z pollitrem wstretny komunizm obalil. Niestety,
          wrogowie klamliwie oskarzyli go, ze wszystkim po sto milionow obiecal i nie dal,
          oraz ze podatku od miliona dolarow nie zaplacil.
    • wpich Re: Wstyd mi za stosunek Polakow do Walesy! 12.02.02, 14:49
      Lech Wałęsa to z całą pewnością fenomen w plskiej historii.
      Jest z całą pewnością symbolem, i najbardziej rozpoznawalnym na świecie
      Polakiem. W tym zakresie jego wartość dla Polski jest przeogromna.
      Ale my tu w Polsce pamiętamy także innego Wałęsę. Tego który popełniał ogromne
      gafy, który rozpętał "wojnę na górze", którego piętno legło na plskim systemie
      politycznym. Łatwo mieć żal do rodaków, że nie wielbią LW gdy nie doświadczało
      się dobrodziestw wynikających z rządów jego i jego wątpliwej jakości ekipy
      (zmienianej zresztą wielokrotnie w trakcie kadencji).
      Niech już Lech Wałęsa pozostanie symbolem, niech pracuje dla dobra Polski i
      swojego wygłaszając nieopodatkowane wykłady, wnosi flagi i reprezentuje. To
      jest wszystko O.K. Niech tylko broń Boże nie bierze się za politykę. Na tym to
      on naprawdę się nie zna!

Niech tylko broń
      • Gość: # Re: Wstyd mi za stosunek Polakow do Walesy! IP: *.wroclaw.tpnet.pl 12.02.02, 15:04
        Zapytajcie sledzonych i wykiwanych przez Bolka.
        Wypozyczona teczke i oddana pusta.

Uratowanie PZPR z Jaruzelskim - lewej nogi.
        Rozbijanie kazdej "prawicy' do dzis by nie stala sie grozna dla zawsze
        zjednoczonej lewicy.

Wwoz motorowka a nie skok przez brame. Bydgoszc. Magdalenke.
        Wachowskiego agenta KGB, Przwrot Janajewa.
        Plan pozostawienia poskoradzieckich spolek.
        Rozbicie Komitetow Obywatelskich. Podwojna retoryke na korzysc lewicy.
        Skarpetki Bagsika.

trzeba byc slepym zeby nie widziec co sie stalo w Posce.

• Gość: mik Re: Wstyd mi za stosunek Polakow do Walesy! IP: *.turboline.skynet.be 12.02.02, 15:20
          Zrob mi wstyd i pokaz co DOBREGO POLSCE ZROBIL WALESA!
        • wpich Re: Wstyd mi za stosunek Polakow do Walesy! 12.02.02, 20:09
          To nie jest kwestia emocji. Sam raczej mało cenię tego Pana.
          Ale skoro "S" udało się wmówić światu jak wyjątkowa to postać to w tej chwili
          powinniśmy wykorzystać jego publicity.
          To kwestia czystego pragmatyzmu i wyciągnięcia korzyści propagandowych dla
          kraju. A poza tym wszystkie te zewnętrzne zaszczyty będą go trzymać zdala od
          polskiej polityki. On nie wie że jest politycznym trupem i jeszcze może
          próbować mieszać w polskiej polityce, zwłaszcza że są tacy którzy nadal żyją
          złudzeniami.
          Poza tym LW mógłby być naszym przebojem eksportowym. Wpływy z eksportu pomogą
          zasypać dziurę budżetową.
          • Gość: mik Re: Wstyd mi za stosunek Polakow do Walesy! IP: *.turboline.skynet.be 12.02.02, 20:36
            Tutaj masz racje,lecz z drugiej strony,na ile by nam pozwolono?Wiesz jak jest
            w tej polityce.Trzeba grac,swoja karta,bez wzgledu,jaka ona jest.Wygrac mniej
            ale pewnie.
            Pozdrawiam
          • Gość: jaski Re: Wstyd mi za stosunek Polakow do Walesy! IP: 64.37.254.* 12.02.02, 20:40
            wpich napisałcryinga):

> To nie jest kwestia emocji. Sam raczej mało cenię tego Pana.
            > Ale skoro "S" udało się wmówić światu jak wyjątkowa to postać to w tej chwili
            > powinniśmy wykorzystać jego publicity.
            > To kwestia czystego pragmatyzmu i wyciągnięcia korzyści propagandowych dla
            > kraju. A poza tym wszystkie te zewnętrzne zaszczyty będą go trzymać zdala od
            > polskiej polityki. On nie wie że jest politycznym trupem i jeszcze może
            > próbować mieszać w polskiej polityce, zwłaszcza że są tacy którzy nadal żyją
            > złudzeniami.
            > Poza tym LW mógłby być naszym przebojem eksportowym. Wpływy z eksportu pomogą
            > zasypać dziurę budżetową.
            ----------------
            Ostatnia sugestia niezmiernie ciekawa. Ruscy sprzedali mundur Gagarina,
            sugerujesz, ze powinnismy sprzedac Walese? Jestem za, ale kto to kupi?
            • wpich Re: Wstyd mi za stosunek Polakow do Walesy! 13.02.02, 14:41
              Nie chodzi mi o handel żywym towarem - To jest raczej obrzydliwe.
              Miałem na myśli raczej swoisty handel emocjami i symbolami.
              • Gość: # Re: Wstyd mi za stosunek Polakow do Walesy! IP: *.wroclaw.tpnet.pl 13.02.02, 14:51
                Panowie!

Czy CIA, Mosad, byle-KGB itd posiadajace papiery Bolka
                dadza sobie wcisnac symbol.

To tak jakby Siemiatkowskiego poprosic, by dotrzymal slowa
                i nie "refeormowal' sluzb specjalnych ze zlamaniem nie tylko przepisow
                ale i swego slowa.

To samo co wiara, ze rzady realizuja programy ktore obiecaly wyborcom.

Od 10 lat maja pieniadze isc za pacjentem - i co ?
                Czy po dymisji za malwersacje zajmuje sie politykiem prokurator ?
                Zapytajcie Kaucza i Piwnik jak to jest.

• antoni.goczal Re: Wstyd mi za stosunek Polakow do Walesy! 13.02.02, 14:59
                  Gość portalu: # napisał(a):

> Panowie!
                  >
                  > Czy CIA, Mosad, byle-KGB itd posiadajace papiery Bolka
                  > dadza sobie wcisnac symbol.
                  >
                  > To tak jakby Siemiatkowskiego poprosic, by dotrzymal slowa
                  > i nie "refeormowal' sluzb specjalnych ze zlamaniem nie tylko przepisow
                  > ale i swego slowa.
                  >
                  > To samo co wiara, ze rzady realizuja programy ktore obiecaly wyborcom.
                  >
                  > Od 10 lat maja pieniadze isc za pacjentem - i co ?
                  > Czy po dymisji za malwersacje zajmuje sie politykiem prokurator ?
                  > Zapytajcie Kaucza i Piwnik jak to jest.
                  >

Bolka ? Jakiego Bolka ? Bieruta ????
                • bykk Re: do Mik 13.02.02, 15:03
                  Np. taki wstyd!Mik!
                  Mik,gdyby nie "Solidarność",gdyby między innymi nie Lech Wałęsa,to dzisiaj
                  (jak to pisze w innym wątku mój przeciwnik,a jednocześnie dobry człek,choć
                  lewicowiec) pisałbyś co najwyżej na płocie(choć nie tak pewne,bo SB!),a nie
                  tu i teraz na Forum!
                  Pomyśl,potem stukaj!
                  Moje dzieci nie miały peceta w PRL-u! Teraz tak! To jest dla Ciebie zawstydzenie
                  jeśli nie ośmieszenie!
                  pozdrawiam,mimo
                  • Gość: Marian Do barana (ps. "bykk") IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.02.02, 15:17
                    bykk napisał(a):

> Np. taki wstyd!Mik!
                    > Mik,gdyby nie "Solidarność",gdyby między innymi nie Lech Wałęsa,to dzisiaj
                    > (jak to pisze w innym wątku mój przeciwnik,a jednocześnie dobry człek,choć
                    > lewicowiec) pisałbyś co najwyżej na płocie(choć nie tak pewne,bo SB!),a nie
                    > tu i teraz na Forum!
                    > Pomyśl,potem stukaj!
                    > Moje dzieci nie miały peceta w PRL-u! Teraz tak! To jest dla Ciebie zawstydzeni
                    > e
                    > jeśli nie ośmieszenie!
                    > pozdrawiam,mimo

Baranie (ps. "bykk") nawet jak na solidarucha to jesteś wyjątkowo głupi. Ty za
                    PRL-u i teraz - jak nie miałeś kreaturo rozumu, to nadal go nie masz.
                    • Gość: Marcin Re:Manius tys jest super K. IP: *.chello.pl 13.02.02, 15:28
                      Manius tys jest super pojebany palant.
                      Widac ze byk ma wiecej rozumu niz manius.
                      Jestes krotki maly kutasik pajacyk.
                      • Gość: Marian Marcin to moja ciota ! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.02.02, 15:32
                        Gość portalu: Marcin napisał(a):

> Manius tys jest super facet.
                        > Widac ze masz wiecej rozumu niz baran i ja.
                        > Jestem ciota i mam krotki maly kutasik.

Dobrze nadajesz cwelu ! Walę cię w nagrodę zaganiaczem w czoło ! Tak jak lubisz !

Marian Krzakleski

• bykk Re: Marian to moja ciota ! 13.02.02, 15:57
                          Gość portalu: Marian napisał(a):

> Dobrze nadajesz cwelu ! Walę cię w nagrodę zaganiaczem w czoło ! Tak jak lubisz
                          > Marian Krzakleski

Maryś,widzę,że lubisz niektóre "finezje"!
                          Trudno ja to rozumię,"inaczej' kochający! Cwele to jednak pajacu są nie w necie
                          ale w "kiblu"!
                          "Zaganiacz"? Musisz pokazać,potem się chwal! Nigdy pedał się nie pochwali
                          zanim nie pokaże, pokaż nam na Forum jaki z ciebie wielki kutas!
                          Następnym razem pomśl zanim zastukasz!
                      • Gość: Mik ReMarcin IP: *.turboline.skynet.be 13.02.02, 21:15
                        Ty dobrze spales dzisiaj?
                  • Gość: mik Re: do Mik IP: *.turboline.skynet.be 13.02.02, 21:10
                    bykk napisał(a):

> Np. taki wstyd!Mik!
                    > Mik,gdyby nie "Solidarność",gdyby między innymi nie Lech Wałęsa,to dzisiaj
                    > (jak to pisze w innym wątku mój przeciwnik,a jednocześnie dobry człek,choć
                    > lewicowiec) pisałbyś co najwyżej na płocie(choć nie tak pewne,bo SB!),a nie
                    > tu i teraz na Forum!
                    > Pomyśl,potem stukaj!
                    > Moje dzieci nie miały peceta w PRL-u! Teraz tak! To jest dla Ciebie zawstydzeni
                    > e
                    > jeśli nie ośmieszenie!
                    > pozdrawiam,mimo

m Wyjechalem z kraju za czasow komuny i sam zalatwilem kontrakt o prace,dlatego
                    ze ktos chcial mnie zatrudnic.Twoj argument,nie pokazal nic,czego mialbym sie
                    wstydzic.
                    Pozdrawiam

• wpich Re: Wstyd mi za stosunek Polakow do Walesy! 13.02.02, 20:54
                  Gość portalu: # napisał(a):

> Panowie!
                  >
                  > Czy CIA, Mosad, byle-KGB itd posiadajace papiery Bolka
                  > dadza sobie wcisnac symbol.
                  >
                  > To tak jakby Siemiatkowskiego poprosic, by dotrzymal slowa
                  > i nie "refeormowal' sluzb specjalnych ze zlamaniem nie tylko przepisow
                  > ale i swego slowa.
                  >
                  > To samo co wiara, ze rzady realizuja programy ktore obiecaly wyborcom.
                  >
                  > Od 10 lat maja pieniadze isc za pacjentem - i co ?
                  > Czy po dymisji za malwersacje zajmuje sie politykiem prokurator ?
                  > Zapytajcie Kaucza i Piwnik jak to jest.
                  >

Bez przesady!
                  Z Twojej wypowiedzi wynika, że LW nie jest odpowiedzialny tylko za koklusz,
                  gradobicie, t to że kury nie znoszą jajek. Pozostałe nieszczęścia to już jego
                  sprawka. Wygodnie jest ulokować wszystkie swoje frustracje w jednej osobie lub
                  grupie osób, tyle tylko, że to niczego nie rozwiązuje.
                  Wałęsa nie jest osobą godną głębokiej miłości. Nie zasłużył jednak także na
                  bezgraniczną nienawiść!
    • Gość: kk Re: Wstyd mi za stosunek Polakow do Walesy! IP: 195.116.68.* 13.02.02, 16:28
      A mnie, kurde, wstyd za to, że taki palant jak Pan Prezydęt rezprezentował
      mnie, psiakrew, na zewnątrz kraju. On nawet piardnąć z wdziękiem w obecności
      królowej angielskiej nie potrafił!
      • Gość: Marcin Re: Wstyd mi za stosunek Polakow do Walesy! IP: *.chello.pl 13.02.02, 18:23
        Gość portalu: kk napisał(a):

> A mnie, kurde, wstyd za to, że taki palant jak Pan Prezydęt rezprezentował
        > mnie, psiakrew, na zewnątrz kraju. On nawet piardnąć z wdziękiem w obecności
        > królowej angielskiej nie potrafił!

Ty kurwo ! Jak śmiesz tak wyrażać się o Najwiekszym Z POLAKÓW ?!
        • Gość: mik Re Marcin IP: *.turboline.skynet.be 13.02.02, 21:13
          Ty dobrze spales dzisiaj?
          • Gość: # Re: Re Marcin IP: *.wroclaw.tpnet.pl 14.02.02, 15:03

Wlozylem kombinezon
            chemiczny - dobry rowniez na waglika, syfa i AIDSa -

moze sie nie zaraze.

Tylko jak go zdjac ?
            Mozna sie bawic w udawanie. W symbole. W dyplomacje.
            Gry wywiadow, propagande... i takie pierdoly
            dobre dla politykow i durnych wyborcow.

Nie zaprzeczycie, ze % swiadomych wyborcow w Polsce
            z wieksza poprawka na zagranice - bo wyjechala
            armia dzialaczy i patriotow jest znikomy.

Wybieranie synow Bermana, Stolzmana...
            Popieranie szkalowania Polakow przez PROKURATORA Kieresa
            wydajacego wyroki przed uragajacym wiedzy stojkowego sledztwem.

Apanaze w wysokosci miliona miesiecznie dla armii
            rad nadzorczych, prezesow, lancuszkow spolek zamorskich,
            geniusz 20-letnich doradcow premiera,
            - i glosy "profesjonalistow " tu na Forum ze za niskie wynagrodzenia
            na jakie stac Polske dobrzy fachowcy nie przyjda.

Paradoksow chocny z tonami ustaw, beprawiem, podatkami
            zmienianymi by zarobily f-my drukujace formularze....

Za malo mam miejsca -rok bym pisal i nie opisal pzrekretow.
            A pan prezydent wypozycza sobie teczke i oddaje pusta.
            Obiecal mi osobiscie - patrzac w oczy, ze wyprowadzi wojska
            okupanta sowieckiego, i wywalil caly rtzad Olszewskiego,
            bo mu na to nie pozwolil. On jest odpowiedzialnu osobiscie
            za brak lustracji i dekomuniazacji. Bronil lewej nogi
            i do kancelarii wzial SBelow. A Wachowski...

Przeskoczony mur - symbolem motorowki kontradmirala...
            A Wu te symbolike ciagniecie. Stalinowskie i hitlerowskie
            symbole ... coz znich zostalo ?
            Jaka nienawisc - wspolczucie i zal ! Ot co.

• Gość: # Re: Re Marcin IP: *.wroclaw.tpnet.pl 15.02.02, 13:48
              Re: A mnie wstyd za...
              Autor: Gość portalu: paul
              Data: 15-02-2002 13:28 adres: 193.0.117.*
              --------------------------------------------------------------------------------
              Sorry, zapomnialem o narodowoojczyznianej mitologii, wedle ktorej heros Walesa
              przez plot przeskoczyl i razem z pollitrem wstretny komunizm obalil. Niestety,
              wrogowie klamliwie oskarzyli go, ze wszystkim po sto milionow obiecal i nie
              dal, oraz ze podatku od miliona dolarow nie zaplacil.
              --------------------------------------------------------------------------------
              poprzedni pokaż treść wszystkich wiadomości następny
              • Wstyd mi za stosunek Polakow do Walesy! Gość portalu: niewazne, 09-02-2002
              20:20
              Dla niedowiarkow, ktorzy sie z pozno urodzili w rodzinach
              niekomunistycznych i nie dowiedzieli sie od mamy jak bylo
              polecam Andrzeja Celinskiego:

"Stam wojenny uratowal Solidarnosc !
              Przypomnijmy sobie, ze od jesieni 1981 "Solidarnosc" stala sie narodowa,
              nacjonalistyczna, ksenofobiczna i zasciankowo-katolicka
              i ... wymalowalaby taki obraz Polski, ktory swietnie by pasowal
              do najczarniejszych wyobrazen o naszym kraju jakie FUNKCJONUJA
              w krajach liberalnego Zachodu".

IDzialacz Solidarnosci pisze ze Jaruzel wzial zamordy "oszolomy"
              i Kiszczak wybierajac w 1989 "odpowiednich" do zdjec z Walesa
              uratowal kraj.
              Tak to umowa liberal-komuny - paktu PZPR (SLD) - KOR
              utworzyla "Solidarnosc" 1989, niemajaca nic wspolnego z interesem
              narodu -jego wolnoscia ekonomiczna i honorem !

Ruina gospodarki, sprzedaz systemu bankowo-finansowego obcym,
              niekonczace upokarzanie Polski namaszczone Kiszczakiem, Walesa
              i prezydentem Jaruzelskim - wg hasla Michnika Wasz prezydent nasz
              )pozal sie Boze Mazowiecki - z piewca Stalina, zadal kary smierci dla biskupow
              i Wyszynskiego) -"nasz premier - Celinscy niegdys w "S", Komitetach
              Obywatelskich, U. demokratycznej U. Wolnosi nie poszeddl do PO
              bo wczesniej wstapil do SLD.

A Wy jeszce w symbolice matki Michnika piszacej komunistyczna historie
              Polski, ojca cenzora Trybuny i brata Stefana krwawego -
              innego szchtera - inzyniera dusz.

Oczym Wy mloszi piszecie ? Czy wiecie kto wywolal strajk
              a Walesa nie mogac go zgasic, stal sie przywodca
              - zapytajcie dlaczego dawal Walentynowicz teke ministra,
              jak podobnie dostal Wachowski -kierowca.
              Stasi, Mosad, KGB, CIA
              - wiedza a Wy chcecie byc glupsi ?
              Uczcie sie z symbolicznych podrecznikow.
              Jak strusie ucza sie nieba w piasku !!!!
              • bykk Re:do Hasz-a 15.02.02, 15:34
                Witam Cię Hasz!
                Prawie wszysko ładnie opisałeś,ale podając Celińskiego za autorytet?
                Jesteś tylko troszeczkę starszy ode mnie,ja również doskonale pamiętam jak było.
                Może dla Ciebie A.Celiński to autorytet,dla mnie nie i nigdy ta "glista"
                nim nie będzie!
                pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka