wyluzowana.kaczka 23.04.10, 00:42 krakow.gazeta.pl/krakow/1,44425,7804966,warta_pod_krzyzem__niech_dzieci_lepiej_sie_poucza.html "To będzie pięknie spędzony czas. Taka praktyczna lekcja patriotyzmu" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tow_z_bezpieczenstwa Re: Czuwaj! 23.04.10, 00:50 wyluzowana.kaczka napisała: > krakow.gazeta.pl/krakow/1,44425,7804966,warta_pod_krzyzem__niech_dzieci_lepiej_sie_poucza.html > "To będzie pięknie spędzony czas. Taka praktyczna lekcja patriotyzmu" Bardzo dobra robota towarzyszko kaczko. Patriotyzm prawicowej ekstremy i katoendecji należy bezwzglednie osmieszać. Tylko tacy sprawdzeni towarzysze i towarzyszki jak wy i kilku innych na tym forum mogą mienić się prawdziwymi patriotami. Towarzyszko, major Suchar pyta czy wolicie czystą wódkę czy spirytus, bo chciałby was jak najlepiej ugościć. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Czuwaj! 23.04.10, 00:58 wyluzowana.kaczka napisała: > krakow.gazeta.pl/krakow/1,44425,7804966,warta_pod_krzyzem__niech_dzieci_lepiej_sie_poucza.html > "To będzie pięknie spędzony czas. Taka praktyczna lekcja patriotyzmu" "W czwartek jednak młody człowiek, z którym rozmawiałam, przekonywał mnie, że będzie stać nawet na mrozie. " Czy to nie za mało ? Czy każdy wartownik nie powinien w ofierze odciąć sobie małego palca ? S. Odpowiedz Link Zgłoś
tow_z_bezpieczenstwa Re: Czuwaj! 23.04.10, 01:06 snajper55 napisał: > Czy to nie za mało ? Czy każdy wartownik nie powinien w ofierze odciąć sobie > małego palca ? Towarzyszu Snajper, my z towarzyszami wiemy, że wy tak byście zrobili dla idei, której z takim oddaniem służycie. Ale nie myślicie chyba, że ta prawicowa, katoendecka ekstrema jest zdolna do takich poświeceń jak wy? Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-zerowiec czuj,czuj, 23.04.10, 04:35 No wlasnie. Zamiast isc na kirkuty i powywrywac chwasty z ktorych macew wogole nie widac to traca czas pod krzyzem. Wiadomo ze Zydow w Polsce nie ma(ostatnich zabito w Kielcach)wiec kto ma sprzatac te kirkuty. Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick Szlag trafia niektórych, 23.04.10, 15:39 że w mieście Wajdy i Widackiego zalągł się nacjonalizm. No i jeszcze to,że Dyrektor ma nabiał i prawdę w oczy wali: Cytat"Z nami nikt ze szkoły nie chce rozmawiać. Dlaczego? - Bo jesteście "Gazetą Wyborczą" - odpowiedział dyrektor Graniczka i odłożył słuchawkę." Odpowiedz Link Zgłoś
wyluzowana.kaczka Re: Szlag trafia niektórych, 23.04.10, 16:16 off_nick napisała: > że w mieście Wajdy i Widackiego zalągł się nacjonalizm. > No i jeszcze to,że Dyrektor ma nabiał i prawdę w oczy wali: > > [quote]"Z nami nikt ze szkoły nie chce rozmawiać. Dlaczego? - Bo jesteście > "Gazetą Wyborczą" - odpowiedział dyrektor Graniczka i odłożył słuchawkę." [/quo > te] > > No a pierwszej damie aqua moheru w to mi graj!) Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant co za idiotyzm... 23.04.10, 15:50 Zamiast urzadzac szopke mogliby zrobic cos naprawde pozytecznego, np. popracowac jako wolontariusze w hospicjum. Dzieci to dzieci, maja prawo miewac glupie pomysly, ale ze dorosli im przyklaskuja? Przerazajace... Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick Uczenie dzieci patriotyzmu 23.04.10, 16:40 nazywasz idiotyzmem i szopką? Nu, nu.... Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Uczenie dzieci patriotyzmu 23.04.10, 16:42 To nie jest patriotyzm. To idiotyzm. Patriotyzmem jest robienie pozytecznych rzeczy dla kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
wyluzowana.kaczka Re: Uczenie dzieci patriotyzmu 23.04.10, 16:47 Najwiekszym patriotyzmem byloby,gdyby dzieciaki lezaly palckiem pod krzyzem,co nie,pani first lady moheru? Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick Re: Uczenie dzieci patriotyzmu 23.04.10, 16:49 To jest pożyteczne i w przyszłości będzie procentować. Odpowiedz Link Zgłoś
wyluzowana.kaczka Re: A wogle, co pani, pani 23.04.10, 16:50 moherowa, robi w moim watku? Przecie wygaszonym jestem wlasnie?)) Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Uczenie dzieci patriotyzmu 23.04.10, 16:56 Uwazam, ze to marnowanie zapalu malolatow, ktory moznaby umiejetnie skanalizowac na rzecz czegos naprawde pozytecznego. Zaprocentuje w przyszlosci? A niby jak? Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Uczenie dzieci patriotyzmu 23.04.10, 17:03 Oczywiscie, opieka nad niepelnosrawnymi czy umierajacymi nie jest taka teatralnie widowiskowa jak durne stanie na mrozie w "koscielnym" garniturku. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.scan Re: Uczenie dzieci patriotyzmu 23.04.10, 17:21 "Pokoleniem Lecha Kaczyńskiego", na starość świrami takimi jak #. 3 wujków mojej matki, oficerów rezerwy WP leży zamordowanych w Katyniu, ojciec w 1940 roku współzakładał ZWZ na Żoliborzu, co przypłacił 5 latami kacetów, stryj, ciotka i wujek zamordowani w Auschwitz za AK, mąż ciotki ukrywał się do 1956 roku przed władzą ludową za bycie zaplutym karłem, dziadkowie od strony matki mają drzewka w Yad Vashem, dziadek ze strony ojca był oficerem w wojnie 1920 roku, babkę, nastoletnią sanitariuszkę poznał pod Radzyminem. Przez fakt,że w domu ołtarzyka ku czci duchów nie mam i nie latam z tym na patriotyczne sabaty nie czuję się gorszym patriotą jak Kaczyńscy, Suscy i ich cała ta katonarodowa banda, bo moje dzieci i te starsze i ta najmłodsza historię swego kraju dobrze znają i nie mają poczucia bycia gorszymi Polakami. A jak będzie kiedyś trzeba to z pewnością sprawę załatwią tak jak ich przodkowie. To są tak oczywiste i naturalne rzeczy, że podejrzewam tych, którzy mają gęby pełne zdewaluowanych frazesów o wyższości ich podlanego katolickim sosem obrządkowego patriotyzmu nad milczącą większością, że krzykiem zagłuszają swoje psychiczne ułomności i niedowartościowania w tej materii. "Błogosławieni cisi albowiem oni na własność posiądą ziemię". absztyfikant napisał: Zaprocentuje w przyszlosci? A niby jak? Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick Re: Uczenie dzieci patriotyzmu 23.04.10, 17:27 absztyfikant napisał: > Zaprocentuje w przyszlosci? A niby jak? A chociażby tak, że będą Polakami w Europie, a nie Europejczykami w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
wyluzowana.kaczka Re: Uczenie dzieci patriotyzmu 23.04.10, 17:31 Bo Polak to, jak wiadomo, a zwlaszcza w Toruniu, najpierw ka-to-lik, a potem, niech mu bedzie, i Europejczyk, jak pani moherowa. Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: Uczenie dzieci patriotyzmu 23.04.10, 18:31 off nickowa wybacz, ale też uważam to za niefortunny pomysł od stania pod krzyżem nauczą się patriotyzmu? predzej się znudzą może jakos inaczej wykorzystać energie młodych Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick Re: Uczenie dzieci patriotyzmu 23.04.10, 18:50 ariadna-enta napisała: To była inicjatywa małolatów i to jest ich sprawa, sądzisz, że durne bicie rekordów Guinnessa było fortunnym pomysłem? Jeżeli tak, to dlaczego nie było protestów? Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: Uczenie dzieci patriotyzmu 23.04.10, 19:04 bicie rekordów Guinessa jest durne,ale tez robi się to dla zabawy i nikt nie dokłada do tego ideologii rekordowe stanie pod krzyżem to tez jakby pokazanie kto lepszy,kto więcej godzin wystoi swoistego rodzaju rekord może dzieciaki pod wpływem emocji wpadły na taki pomysł,ale nauczyciele powinni jakos inaczej nakierowac ich pozytywną energię Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick Re: Uczenie dzieci patriotyzmu 23.04.10, 21:10 ariadna-enta napisała: > może dzieciaki pod wpływem emocji wpadły na taki pomysł,ale > nauczyciele powinni jakos inaczej nakierowac ich pozytywną energię Widzę, że jesteś w szoku, podobnie jak gw. Nauczyciele nic nie powinni... Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: Uczenie dzieci patriotyzmu 23.04.10, 22:52 w szoku to ja byłam po kastrofie a nie po czymś takim Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick Re: Uczenie dzieci patriotyzmu 23.04.10, 23:06 ariadna-enta napisała: > w szoku to ja byłam po kastrofie > a nie po czymś takim Chyba się nie rozumiemy...a może zostawmy te sprawy gimnazjalistom oraz ich nauczycielom? Bo to katolska szkoła jest: Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: Uczenie dzieci patriotyzmu 23.04.10, 23:18 czy ja twierdze,że mają zaprzestać tego? a niech sobie stoją ile dusza zapragnie wolno mi chyba jednak powiedzieć co o tym myślę Odpowiedz Link Zgłoś
pan.scan Wytężoną nauką, obywatelską postawą 23.04.10, 23:15 i wzmożoną pracą społeczną uczcimy IX Zjazd Partii w osobie jego I Sekretarza, tow. Jaruzelskiego. Albowiem patriotyzm młodzież jest kształcony całorocznym czuwaniem Ku Pamięci oraz w przypływie dobrego humoru tejże, zakładaniem nauczycielowi kibla na łeb. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: Czuwaj! 23.04.10, 17:09 ,,W nocy stać będą rodzice’’. Już widzę ojca, który zrywa się pewnej styczniowej nocy o godz. 3 i klnie na czym świat stoi. Wyrazy uznania dla kuratora, że miał odwagę powiedzieć, co myśli o tym idiotycznym, pseudo patriotycznym pomyśle. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Czuwaj! 23.04.10, 23:12 ewa8a napisała: > ,,W nocy stać będą rodzice’’. Już widzę ojca, który zrywa się pewne > j > styczniowej nocy o godz. 3 i klnie... ...klnie, bo mu polonez nie chciał odpalić. Offnikowa, świeżo nawrócona pisiara sugeruje, że to był pomysł dzieciątek. Tych zmotoryzowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
wyluzowana.kaczka Re: Czuwaj! 23.04.10, 23:21 Swiezo nawrocona? Juz ze dwa lata szaleje pisiorsko-moherska i rozsiewa nieswieze zapachy, szanowna pani moher first lady. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: Czuwaj! 24.04.10, 20:10 jaceq napisał: > Offnikowa, świeżo nawrócona pisiara sugeruje, że to był pomysł dzieciątek. Tych zmotoryzowanych. ŚWIEŻO ???? Po prostu pewnych rzeczy chyba nie zauważyłeś. Być może dlatego, że tak wściekle nie atakowała ludzi nie podzielających jej sympatii. Niektórzy widzą to, co chcieliby zobaczyć, a napisane jest : ,,Rodzic - jeden z tych, którzy wpadli na pomysł - opowiada: "To będzie pięknie spędzony czas. Taka praktyczna lekcja patriotyzmu". Zdanie dyrektora szkoły oraz zaangażowanych w akcję rodziców znamy z "Dziennika Polskiego". Dzieciaki chyba rozsądniejsze niż nawiedzeni rodzice. Odpowiedz Link Zgłoś
dv69 Re: Czuwaj! 23.04.10, 22:28 Ja piernicze juz im calkiem odwalilo Szkoda mi dzieciakow, jak beda sie uczyc ,to lepiej przysluza sie ojczyznie. Odpowiedz Link Zgłoś