Dodaj do ulubionych

Palikot walczy!

08.07.10, 10:04
wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,8114537,Palikot_publikuje_list_poparcia__Katastrofa_jest_jak.html
Eustachy Rylski napisał: "Nie ma w polskiej polityce problemu Palikota jest
problem asekuranctwa, przesadnej ostrożności, niezrozumiałej oględności
czasami zwykłego tchórzostwa w wyrażaniu własnych opinii na temat tego, co
nadęte, godnościowe, niezrozumiałe lub absurdalne jak katastrofa smoleńska.
Więcej w niej Mrożka niż Szekspira. Palikot publicznie wyraża to, co większość
z nas prywatnie myśli. Dlatego gdy słyszę w telewizji, że premier wściekły na
Palikota za jego wypowiedzi o Odpowiedzialności za wyprawę katyńską, to ja
jestem wściekły na premiera. Za obłudę i brak męstwa. Terror jaki mniejszość
zastosowała wobec większości, zażenowanej tą idiotyczną katastrofą, Palikot
podsumował tak jak to czyni odpowiedzialny obywatel, a nie polityczny
awanturnik. Nie miejmy do niego pretensji o to, za co powinniśmy mu dziękować
kiedy decyduje się za nas coś zrobić na rzecz odwagi i niezależności."
================
Nie wiem,kto to ER,ale popieram! Tak jest.
Obserwuj wątek
    • ewa8a Re: Palikot walczy! 08.07.10, 10:13
      ,,Palikot publicznie wyraża to, co większość
      z nas prywatnie myśli.''

Nie sądzę, by większość z nas myslała o tym, by przebadać Lechowi
      Kaczyńskiemu krew na zawartość alkoholu.
      • marudna.menda Re: Palikot walczy! 08.07.10, 10:18
        To tylko zarcik, bo fakt jego nietrzezwosci nie musial miec zadnego wplywu na
        przebieg lotu. Co innego natomiast z pewnoscia mialo i to jest podstawa oskarzen
        Palikota. Choc z drugiej strony, gdyby sie okazalo, ze Lech K. byl faktycznie
        nabzdryngolony, dodaloby to jeszcze lepszego smaczku calej tej smutnej aferze.
        • ewa8a Re: Palikot walczy! 08.07.10, 10:43
          Żarciki w tej sytuacji są nie na miejscu. ,,Smaczki'' lepiej
          zachować na inną okazję - to była tragedia, a nie tragikomedia.
          • marudna.menda Re: Palikot walczy! 08.07.10, 10:48
            No tak, masz oczywiscie racje.
          • rycho7 zart w postaci rozwarcia japy 08.07.10, 10:51
            ewa8a napisała:

> Żarciki w tej sytuacji są nie na miejscu.

Uzywasz tego zamiast knebla z gipsu?

Roznice pogladow chcesz zamaskowac "niestosownoscia"?
            • ewa8a Re: zart w postaci rozwarcia japy 08.07.10, 11:07
              Pytanie czy L. Kaczyńskiemu przebadano krew nie jest poglądem, tylko
              głupawym żartem. Równie dobrze mógł zapytać, czy przebadano go na
              obecność HIV i rechotać.

> Roznice pogladow chcesz zamaskowac "niestosownoscia"?

Ten konkretny przypadek nie dotyczy poglądów. Polityk niech sobie
              ma poglądy, jakie chce, zawsze można z nimi polemizować. Ja nie
              chcę, by wymachiwał sztucznym penisem, robił z siebie błazna.
              Prywatnie Palikot niech sobie błaznuje, może to nawet robić na
              naszym niszowym forum - na pewno nie będę klikała w kosz.
              • rycho7 Re: zart w postaci rozwarcia japy 08.07.10, 11:16
                ewa8a napisała:

> Pytanie czy L. Kaczyńskiemu przebadano krew nie jest poglądem,
                > tylkogłupawym żartem.

Przecwiczylismy juz w szambonecie, chyba wczoraj, techniki wspolczesnych
                mendiow. Pytanie jest krotkim haselkiem, bo jedynie takie wspoczesnie docieraja
                do konsumentow reklam. Miej pretensje do dyktatury reklamodawcow.

> Ja nie chcę, by wymachiwał sztucznym penisem

A ja nie chce Cie gwalcic. Bo przy pomocy penisa Palikot walczyl w slusznej
                sprawie i wygral. Tobie rzeczywistosc przyslonilo katolskie tabu.

> Prywatnie Palikot niech sobie błaznuje

Ja sie ciesze, ze ktos prezentuje moje poglady publicznie. Nie musze mordowac
                aby dotrzec z moim przeslaniem. Przy pelnym zakneblowaniu nie bede mial innego
                wyjscia. Masz jeszcze wybor. Jeszcze.
              • marudna.menda Re: zart w postaci rozwarcia japy 08.07.10, 11:19
                ewa8a napisała:

> Pytanie czy L. Kaczyńskiemu przebadano krew nie jest poglądem, tylko
                > głupawym żartem. Równie dobrze mógł zapytać, czy przebadano go na
                > obecność HIV i rechotać.
                Nie. O jego ulubionych trunkach wiemy az nadto, natomiast nic nie wiemy o jego
                potencjalnych kontaktach z nosicielami HIV. Dlatego podejrzenie o mozliwosc
                istnienia promili we krwi jest jak najbardziej zasadne,choc nie wiem po prawdzie
                czemu mialoby sluzyc w wyjasnianiu tej tragedii,poza,jak wspomnialem, dodatkowym
                smaczkiem.
                >
                > > Roznice pogladow chcesz zamaskowac "niestosownoscia"?
                >
                > Ten konkretny przypadek nie dotyczy poglądów. Polityk niech sobie
                > ma poglądy, jakie chce, zawsze można z nimi polemizować. Ja nie
                > chcę, by wymachiwał sztucznym penisem, robił z siebie błazna.
                > Prywatnie Palikot niech sobie błaznuje, może to nawet robić na
                > naszym niszowym forum - na pewno nie będę klikała w kosz.
                >
                Wiec nie pamietasz o co chodzilo Palikotowi z tym sztucznym penisem? Bo przeciez
                nie mial go dla zabawy. No i nie zalapuje dlaczego nie chcesz,zeby robil z
                siebie blazna. Przeciez wlasnie o to mu chodzi! On chce byc blaznem,bo tylko
                jako blazen moze powiadamiac obywateli o wykroczeniach panstwa przeciwko nim
                samym,no i czesto przeciwko zdrowemu rozsadkowi.
              • dachs A ja chcę żeby wymachiwał 08.07.10, 14:12
                ewa8a napisała:

> Ja nie chcę, by wymachiwał sztucznym penisem, robił z siebie błazna.

A ja chcę, żeby wymachiwał penisem za każdym razem kiedy policja będzie gwałcić
                kobiety. Chcę, żeby wymachiwał penisem, pistoletem, czymkolwiek co mu w rekę
                wpadnie tak długo, aż chamskie bydło (taaak! mowa nienawiści) przestanie uważać,
                że prostytutki nie można zgwałcić i bandyci w mundurach nauczą się szanować
                kobiety.
                • mate_lot Re: A ja chcę żeby wymachiwał 08.07.10, 14:36
                  Mocne, ale O.K. smile
                • ewa8a Niech wymachuje Dachsowi ! 08.07.10, 15:27
                  dachs napisał:
                  > A ja chcę, żeby wymachiwał penisem za każdym razem kiedy policja będzie
                  gwałcić kobiety.

Ależ Dachs, ja również nie mam nic przeciwko temu, by Palikot wymachiwał Ci
                  przed oczami oczami penisem i to niekoniecznie sztucznym i nie tylko wtedy, gdy
                  policja postąpi nie tak, jak należy. Jeśli takie widoki Cię rajcują .....
                  On może zawsze, ilekroć dzieje się komuś jakaś krzywda przebiec nago
                  Marszałkowską, z jakimś zgrabnym transparentem. Tyle, że w ten sposób wcale nie
                  zwróci uwagi na problem, tylko na siebie – z problemu może jedynie zrobić
                  tragifarsę.
                  Większość ludzi nie pamięta dlaczego wywijał tymi rekwizytami, tylko zapamiętała
                  prostackiego błazna z penisem i pistoletem, który nie chce być anonimowym
                  posłem, bo ma wolę zaistnieć w ludzkiej świadomości i pokazać jaką to ma ułańską
                  fantazję.
                  • marudna.menda Re: Niech wymachuje Dachsowi ! 08.07.10, 15:31
                    Pytanie,czy bez tego penisa i pistoletu wiedzialabys,co sie stalo. Ja
                    jestem fanem Palikota i choc uznaje wazkosc twoich argumentow (walory
                    estetyczne,ktorych tak zaciecie bronisz) to jednak staje w jednym
                    szeregu z Borsukiem w oczekiwaniu na nastepne przedstawienie.
                    • first.kanalia pozarski mam pytanko 08.07.10, 15:40
                      czy dalej fanujesz zchno wi i niesiolowi
                  • rycho7 estetyka skrywania gwaltow 08.07.10, 15:47
                    ewa8a napisała:

> Większość ludzi nie pamięta dlaczego wywijał tymi rekwizytami

"Miliony much nie moga sie mylic, jedz g.wno".

Twoje stanowisko w TEJ sprawie jest dla mnie bardzo interesujace ale nie
                    chcialbym napisac i pomyslec, ze pouczajace.

Rozumiem, ze Palikot jest o niebo gorszy od gwalcacych policjanow. Bo
                    policjantow Ty tak gwaltownie nie potepiasz jak Palikota.

Postaraj sie, jestes na dobrej drodze aby przekonac mnie o slusznosci haselka
                    "dzieci, kuchnia, kosciol" czyli niemiecke trzy razy K.
                    • ewa8a Re: estetyka skrywania gwaltow 08.07.10, 17:15
                      rycho7 napisał:
                      > Rozumiem, ze Palikot jest o niebo gorszy od gwalcacych policjanow.
                      Bo policjantow

Źle rozumiesz. I w ogóle niewiele rozumiesz, nie skupiasz na tym co
                      ktoś pisze, bo głowę masz zaprzątniętą własnymi insynuacjami. Nie
                      chce mi się ich prostować, pogadaj lepiej z Haszem.
                      • rycho7 Re: estetyka skrywania gwaltow 08.07.10, 18:06
                        ewa8a napisała:

> Źle rozumiesz.

To jasne. Dlatego rozmawiam z Toba. Rozmowa daje szanse na wyjasnienia.

> Nie chce mi się ich prostować

Chcesz abym poszedl na latwizne i uwazal, ze nie wyjasniasz wiec ja slusznie nie
                        rozumiem.

> nie skupiasz na tym co ktoś pisze, bo głowę masz zaprzątniętą
                        > własnymi insynuacjami.
                        > pogadaj lepiej z Haszem.

Udziele Ci wiec standartowej odpowiedzi dla Hasza. Intencjonalnie nie domyslam
                        sie co zyjacy autor ma na mysli. Autor moze to osobiscie jasno, zrozumiale
                        napisac. Skupianie sie moze przynies efekt niesluszny. Przykladowo taki jak Ty
                        oceniasz Palikota.

Nie oczekuje dalszego ciagu. Udzielilas typowej odpowiedzi pokazujacej, ze nie
                        masz racji lecz sie do tego nie przyznasz. Nuda.
                  • dachs Re: Niech wymachuje Dachsowi ! 08.07.10, 15:57
                    ewa8a napisała:

> Większość ludzi nie pamięta dlaczego wywijał tymi rekwizytami, tylko
                    > zapamiętała prostackiego błazna z penisem i pistoletem,

Za zaszczyt poczytuję sobie nienależenie do większości ludzi, która to rola, jak
                    widać Cię w zupełności zadowala.
                    Każdemu to, co lubi.

> który nie chce być anonimowym posłem, bo ma wolę zaistnieć w ludzkiej
                    > świadomości i pokazać jaką to ma ułańską fantazję.

Masz rację, Ewo.
                    Większość ludzi nie ma woli istnienia w ludzkiej świadomości.
                    I taką Cię lubię. smile
                    • ewa8a Re: Niech wymachuje Dachsowi ! 08.07.10, 17:09

dachs napisał:
                      > Za zaszczyt poczytuję sobie nienależenie do większości ludzi,
                      która to rola, jak widać Cię w zupełności zadowala

Gratuluję, nie ma to jak samozadowolenie. Skąd wiesz jaka rola mi
                      wystarcza? Pisząc większość, nie miałam akurat siebie na myśli. Ja w
                      miarę śledzę wydarzenia polityczne. Pisalam o ludziach, którzy rzucą
                      jedynie okiem na bieżące wiadomości. Im utkwi w głowie pajac z
                      penisem, a nie powód pajacowania.

>`Większość ludzi nie ma woli istnienia w ludzkiej świadomości.
                      I taką Cię lubię

Widzę, że w insynuacjach zaczynasz dorównywać Rychowi. Ja nie
                      wypowiadam się na temat mojej woli istnienia w cudzej świadomości,
                      więc nie darz mnie sympatią zbyt pochopnie. Jeśli nawet mam taką
                      wolę, to z pewnością nie będę jej realizować poprzez wywoływanie
                      skandali. Ty masz wolę zaistnienia poprzez skandale ? Polecam
                      publiczny striptiz.
                      • first.kanalia Re: Niech wymachuje Dachsowi ! 08.07.10, 17:17
                        czy jest na sali lekarz ? borsuk potrzebuje natychmiastowo, ewa
                        zrobila z niego wiatraka,a czarownica wciaz sie smieje))))
                      • dachs Re: Niech wymachuje Dachsowi ! 08.07.10, 18:08
                        ewa8a napisała:

> Pisalam o ludziach, którzy rzucą jedynie okiem na bieżące wiadomości. Im
                        > utkwi w głowie pajac z penisem, a nie powód pajacowania.

Pomyłka Ewo.

Pisalaś jak ludzie, którzy rzucą jedynie okiem na bieżące wiadomości. Którym
                        utkwił w głowie pajac z penisem, a nie powód pajacowania.

Tak pisze większość. Czyli moja uwaga, ze nie chcesz się wyróżnić była trafna.
                        Chyba, że nalezysz do tej mniejszości, ktora co innego mysli, co innego pisze.

> Widzę, że w insynuacjach zaczynasz dorównywać Rychowi.

Trening czyni mistrza. smile

> Ja nie wypowiadam się na temat mojej woli istnienia w cudzej świadomości,

Zauważyłem. To przecież ja sie wypowiadałem ::

> więc nie darz mnie sympatią zbyt pochopnie.

Nic łatwiejszego. smile

> Ty masz wolę zaistnienia poprzez skandale ? Polecam publiczny striptiz.

Kiepski pomysł, to nie byłby skandal tylko katastrofa. smile
          • mate_lot Re: Palikot walczy! 08.07.10, 11:55
            ewa8a napisała:

> Żarciki w tej sytuacji są nie na miejscu. ,,Smaczki'' lepiej
            > zachować na inną okazję - to była tragedia, a nie tragikomedia.
            >

Tu nie chodzi o "smaczki i żarciki". Tu chodzi o dochodzenie do prawdy. Pierwszy
            obywatel za kołnierz nie wylewał co jest tajemnicą Poliszynela. Znamy, często z
            autopsji, wpływ alkoholu na organizm ludzki - często dodaje odwagi. Wtedy łatwo
            i nazwanie kogoś tchórzem na wiadomość o trudnosciach z lądowaniem. Wiem... nie
            ma na to dowodów, ale znów z pomoca przychodzi nam precedens, prawda? Procesy
            poszlakowe, bywa, kończą się skazaniem...
            • first.kanalia Re: Palikot walczy! 08.07.10, 12:15
              mate_lot napisał:

> ewa8a napisała:
              >
              > > Żarciki w tej sytuacji są nie na miejscu. ,,Smaczki'' lepiej
              > > zachować na inną okazję - to była tragedia, a nie
              tragikomedia.
              > >
              >
              > Tu nie chodzi o "smaczki i żarciki". Tu chodzi o dochodzenie do
              prawdy. Pierwsz
              > y
              > obywatel za kołnierz nie wylewał co jest tajemnicą Poliszynela.
              Znamy, często z
              > autopsji, wpływ alkoholu na organizm ludzki - często dodaje
              odwagi. Wtedy łatwo
              > i nazwanie kogoś tchórzem na wiadomość o trudnosciach z
              lądowaniem. Wiem... nie
              > ma na to dowodów, ale znów z pomoca przychodzi nam precedens,
              prawda? Procesy
              > poszlakowe, bywa, kończą się skazaniem...
              >
              >

gdzie masz problem, w koncu ruskie ponoc robili
              sekcje zwlok.
              a zamawianie malpek do palacu nie swiadczy o niczym w palacu
              goscie bywali.

skoro nie ma dowodow, to moze sie wstrzymaj z wydawanierm oinii,
              bo na zasadzie precedensu, jutro ty do wiezienia,za nic, .po co
              jakies dowody)))))
            • hordol mozesz mnie skontaktować z tym Poliszynelem? 08.07.10, 16:51
              zamiast wypowiadac sie w jego imieniu
              hehehehe
              • first.kanalia Re: mozesz mnie skontaktować z tym Poliszynelem? 08.07.10, 16:55
                hordol napisała:

> zamiast wypowiadac sie w jego imieniu
                > hehehehe

co Ty zaraz Ci powie, ze zgubil numer telephona)))

hihihi
            • ewa8a Re: Palikot walczy! 08.07.10, 17:20

mate_lot napisał:
              > Pierwszy obywatel za kołnierz nie wylewał co jest tajemnicą
              Poliszynela.

Możesz coś podrzucić na ten temat ? Nie widziałam go nigdy w trakcie
              ataku choroby filipińskiej, ani nie słyszałam, by słaniał się na
              nogach w czasie pełnienia swoich obowiązków.
              • marudna.menda Re: Palikot walczy! 08.07.10, 17:23
                ewa8a napisała:

>
                > mate_lot napisał:
                > > Pierwszy obywatel za kołnierz nie wylewał co jest tajemnicą
                > Poliszynela.
                >
                > Możesz coś podrzucić na ten temat ? Nie widziałam go nigdy w
                trakcie
                > ataku choroby filipińskiej, ani nie słyszałam, by słaniał się na
                > nogach w czasie pełnienia swoich obowiązków.
                >
                www.youtube.com/watch?v=TXjRvAXmBpo
                • ewa8a Re: Palikot walczy! 08.07.10, 17:36
                  Komentarz pod filmem :

,,Trzeba być niezłym leszczem, żeby nie zauważyć amatorskiego
                  montażu... to jest zwykłe spowolnienie. Ludzie, warto czasem
                  pomyśleć, przeanalizować, zanim dojdzie się do głosu. Jak widać nie
                  każdy nadaje się na detektywa hehe, pozdrosmile''
                  • marudna.menda Re: Palikot walczy! 08.07.10, 18:02
                    Eee tam, wyglada jak najbardziej autentycznie, tym bardziej,ze Zaremba
                    w swoim artykule o Mamrotku wspomina jego libacje. Pijus,ale skrzetnie
                    chroniony przez swoich kumpli biesiadnikow.wink
                    • mate_lot Re: Palikot walczy! 08.07.10, 19:28
                      marudna.menda napisał:

> Eee tam, wyglada jak najbardziej autentycznie, tym bardziej,ze Zaremba
                      > w swoim artykule o Mamrotku wspomina jego libacje. Pijus,ale skrzetnie
                      > chroniony przez swoich kumpli biesiadnikow.wink

Jeden go specjalnie nie chronił - Tusk opowiadał o kilku butelkach wina, które
                      wypił z pierwszym obywatelem w Pałacu w ramach kohabitacjiwink
                    • ewa8a Re: Palikot walczy! 08.07.10, 20:32

Ja jestem skłonna zgodzić się, że to podróbka, jakoś niespójnie mi
                      to wygląda. Poza tym nie pamiętam takiej sytuacji. Nie obserwowałam
                      wprawdzie dokladnie wszystkich poczynań LK, ale gdyby takie coś
                      miało miejsce, w internecie by huczało i bezustannie by się to
                      wspominało, podobnie jak wpadki Kwacha, a ja sobie tego nie
                      przypominam.

> Pijus,ale skrzetnie chroniony przez swoich kumpli biesiadnikow

Jedna pani drugiej pani i już mamy pijusa. O każdym tak można. Jak
                      na razie mamy jedynie niezbite dowody, że pijakiem był Kwaśniewski.
                      • marudna.menda Re: Palikot walczy! 08.07.10, 20:37
                        Zebys wiedziala: bede szukal dalej!wink
                        • ewa8a Re: Palikot walczy! 08.07.10, 20:40
                          Wrzuciłam w google, ale poza informacjami z trzeciej ręki niczego
                          nie znalazłam.
                          • marudna.menda Re: Palikot walczy! 08.07.10, 20:54
                            Ja bede szukal na wszystkich wyszukiwarkach,a w razie czego popytam
                            wsrod znajomych.wink
                      • jaceq Re: Palikot walczy! 09.07.10, 00:16
                        ewa8a napisała:

> na razie mamy jedynie niezbite dowody, że pijakiem był Kwaśniewski.

No, ja bym raczej powiedział, że niezbite dowody mamy na to, że pijakiem jest
                        Jego Szaraeminencja Flaszka vel. Głódź. Mamy też charkowskie dowody na to, że
                        Kwachu ma słaby łeb. Nie powinien siadać do stołu z zawodnikami pokroju Flaszki.
                        Słaby łeb to wprawdzie niepożądana cecha na stanowisku prezydenta, ale gdyby
                        prawo umożliwiało kandydować po raz trzeci, to bym się zdecydował i na tę jego
                        Bezę też, bo to był kurduplowaty ale jednak kawał prezydenta (jak na polskie
                        warunki i fizyczną możliwość Narodu Polskiego do spłodzenia ze swego łona kogoś
                        na kształt prezydenta, lub takiej możliwości brak).
      • rycho7 terror urazania uczuc religijnych 08.07.10, 10:56
        ewa8a napisała:

> Nie sądzę, by większość z nas myslała o tym, by przebadać Lechowi
        > Kaczyńskiemu krew na zawartość alkoholu.

Kaczory maja zaczyn we krwi, nie ma potrzeby badac.

Do czarnego ludu docieraja hasla. "Niestosowene" jest poslugiwanie sie haslami,
        ktore obnazaja prawde. Zaglaskac na smierc.
      • mate_lot Re: Palikot walczy! 08.07.10, 11:50
        Pozarski uzył skrótu myslowego. Powinien był napisać "zdrowa wiekszość"
        Pamietasz to słynne zamówienie z Pałacu na kilkaset tzw. "małpek"? To daje
        solidne podstawy do pytań, które postawił Palikot. Nawet gdyby to były
        pytania z tezą.
        • snajper55 Re: Palikot walczy! 08.07.10, 13:40
          mate_lot napisał:

> Pozarski uzył skrótu myslowego. Powinien był napisać "zdrowa wiekszość"
          > Pamietasz to słynne zamówienie z Pałacu na kilkaset tzw. "małpek"? To daje
          > solidne podstawy do pytań, które postawił Palikot. Nawet gdyby to były
          > pytania z tezą.

Lech nie pijał małpek. Pijał wino.

S.
          • marudna.menda Re: Palikot walczy! 08.07.10, 13:46
            Pijal wino w kompanii,ale w samotnosci, dla szybszego dzialania,z
            pewnoscia obalal malpki. W koncu Pajac zamawial w astronomicznych
            ilosciach, Snajper.wink
          • mate_lot Re: Palikot walczy! 08.07.10, 13:48
            snajper55 napisał:

> Lech nie pijał małpek. Pijał wino.

Małpka to naczynie, buteleczka, której zawartość może byc wg gustu smakosza.
            Jeśli leciałes kiedykolwiek samolotem to z pewnoscia zauwazyłes, że jeden z
            pasazerów pije z małpki via kubeczek - szampana, inny wino a jeszcze inny
            whiskiego czy wódeczkę.
            • marudna.menda Re: Palikot walczy! 08.07.10, 14:02
              Czyli ze myslisz Matelocie, iz malpki prezydenta zawieraly wino???!!!
              Nie wierze.wink
              • first.kanalia Re: Palikot walczy! 08.07.10, 14:13
                marudna.menda napisał:

> Czyli ze myslisz Matelocie, iz malpki prezydenta zawieraly
                wino???!!!
                > Nie wierze.wink

przecie ruskie robily sekcje, w czym problem, by dali te wyniki, w
                koncu jak sie robi sekcje, to sie bada zoladek , tym bardziej ze
                chodzilo ozoladek polskiego prezydenta
              • mate_lot Re: Palikot walczy! 08.07.10, 14:14
                Jak wyżej, mogły zawierać wszystko, nawet wodę święconą wink

Pozwolę sobie zauwazyć jeszcze, ze te małpki zamawiane były tylko na obsługe
                lotów. W pałacu uzywano butelek słusznych rozmiarów, jak sądzę. smile
                • marudna.menda Re: Palikot walczy! 08.07.10, 14:15
                  Palac zamowil kilkadziesiat TYSIECY malpek, Matelocie.wink
                  • marudna.menda Re: Palikot walczy! 08.07.10, 14:21
                    Moze mi sie pomylylo. Chyba chodzi o ilosc pln, ale glowy nie dam, bo
                    czytalem gdziec o malpkach.
                    • pan.scan Może tu? 08.07.10, 14:37
                      "Taka też stała się oficjalna wykładnia powodu zakupu "małpek" zamieszczona
                      na oficjalnej stronie Prezydenta RP: "Alkohol w małych opakowaniach
                      zakupiony został na potrzeby cateringu samolotowego zgodnie z
                      obowiązującymi standardami na pokładach samolotów".

Tekst linka
                      • marudna.menda Re: Niewykluczone.;)) 08.07.10, 14:43
                        Wszystko konsumują zatem latający z prezydentem politycy i to nie
                        tylko podczas długich zagranicznych lotów, ale - jak wynika z
                        informacji uzyskanych z Kancelarii Prezydenta przez portal Gazeta.pl
                        - także podczas krótkich lotów krajowych. Na pokładach spija się
                        "małpki". I to sporo. Według rachunków, do których dotarło Radio ZET
                        w ciągu trzech miesięcy zakupiono 492 buteleczek wódki, whisky i
                        koniaku. I choć Kancelaria twierdzi, że było ich tylko 312, i że
                        takich zakupów dokonuje się raz na kwartał, to i tak ilość
                        wzniesionych w powietrzu toastów jest imponująca.
                        • first.kanalia Re: Niewykluczone.;)) 08.07.10, 14:54
                          marudna.menda napisał:

> Wszystko konsumują zatem latający z prezydentem politycy i to
                          nie
                          > tylko podczas długich zagranicznych lotów, ale - jak wynika z
                          > informacji uzyskanych z Kancelarii Prezydenta przez portal
                          Gazeta.pl
                          > - także podczas krótkich lotów krajowych. Na pokładach spija się
                          > "małpki". I to sporo. Według rachunków, do których dotarło Radio
                          ZET
                          > w ciągu trzech miesięcy zakupiono 492 buteleczek wódki, whisky i
                          > koniaku. I choć Kancelaria twierdzi, że było ich tylko 312, i że
                          > takich zakupów dokonuje się raz na kwartał, to i tak ilość
                          > wzniesionych w powietrzu toastów jest imponująca.

nie strzelaj se w kolanka pozarski bo zaboli.
                          chciales udowodnic, ze wszystko wypil sam kaczynski, to dawaj
                          dalej.
                          przede wszystkim wyniki sekcji zwlok,zaden problem udowodnic, ze
                          byl alkoholikiem, tlumaczylam, ze jak kancelaria kupowala, to dla
                          gosci, jakby byl takim cichym alkoholikiem to by wyslal jakiegos
                          zaufanego, i by se chlal przed lustrem0.
                          • first.kanalia palikot walczacy z malpkami)))))))))))))))))) 08.07.10, 15:07
                            https://www.dziennik.pl/files/archive/00225/wj_9743jp_225392l.jpg
                            • first.kanalia Re: palikot walczacy z malpkami)))))))))))))))))) 08.07.10, 15:11
                              https://img.interia.pl/wiadomosci/nimg/o/i/Janusz_Palikot_podczas_3890242.jpg
                              • first.kanalia Re: palikot walczacy z malpkami)))))))))))))))))) 08.07.10, 15:16
                                https://www.se.pl/media/pics/2010/02/03/PALIKOT207PK_300x250.jpg
                  • first.kanalia Re: Palikot walczy! 08.07.10, 14:23
                    marudna.menda napisał:

> Palac zamowil kilkadziesiat TYSIECY malpek, Matelocie.wink

daj jakiegos linka, a poza tym to ja moge sobie zamawiac dla moich
                    gosci.ja wodki nie pijamale zawszze w domu mam zapas dla tych co
                    pijaja, sekcjazwlok ujawnilaby , zemialjakas tam zawartosc
                    alkoholu we krwi, ze mial zniszczona watrobe poniewaz naduzywal
                    alkohol.
      • jola.iza1 Re: Ewo 08.07.10, 17:39
        Palikot mówił od dawien dawna to, co większość myślała, podejrzewała??
        I nagle powtórzył, większość jest zszokowana??
        W dziwnym kraju się budzęsad
    • rycho7 tez popieram 08.07.10, 10:20
      marudna.menda napisał:

> Nie wiem,kto to ER,ale popieram!

Dosc dyktatury zawlaszczen semantycznych, dosc dyktatury wlascicieli polskosci
      prawdziwej.

Wiekszosc z nas jest nieprawdziwa bo autentyczna.
    • ada08 Re: Palikot walczy! 08.07.10, 10:29
      marudna.menda napisał:

> Nie wiem,kto to ER,ale popieram! Tak jest.

Pisarz. Kilka dobrych powieści napisał, np. "Warunek" - polecam.

A jego list głupi, besserwiserski.
      a.

• marudna.menda Re: Palikot walczy! 08.07.10, 10:31
        Mnie sie zacytowany watek podoba. Ostry. Akurat dla Palikota.
        • ada08 Re: Palikot walczy! 08.07.10, 10:37
          marudna.menda napisał:

> Mnie sie zacytowany watek podoba. Ostry.

Fakt, ostry, styl może się podobać. Mnie się nie podoba, a nawet
          irytuje, przekonanie ER, że on wie, co myśli większość.
          a.

• marudna.menda Re: Palikot walczy! 08.07.10, 10:39
            No, tego chwytu i ja uzywam, bo zdaje mi sie, ze wiekszosc to wie. Przeciez nie
            moze tak byc, ze nikt inny o tym nie rozmysla i nie dochodzi do podobnych
            konstatacji. W koncu jaki byl Lech K. wszyscy wiedza.wink
      • mate_lot Re: Palikot walczy! 08.07.10, 11:57
        ada08 napisała:

> marudna.menda napisał:
        >
        > > Nie wiem,kto to ER,ale popieram! Tak jest.
        >
        > Pisarz. Kilka dobrych powieści napisał, np. "Warunek" - polecam.
        >
        > A jego list głupi, besserwiserski.
        > a.
        >
        No tak, któż może wiedzieć więcej niż Ada08... wink
      • benek231 Re: Palikot walczy! 08.07.10, 15:56
        glupi bo besserwiserski, czy tez moze na odwrot, Ado mila?

Bo ja nie bardzo rozumiem jak mozna krzywic sie na bessewiserskie podejscie
        obroncy Palikota, przy jednoczesnym przechodzeniu do porzadku dziennego nad tym
        samym w wydaniu jego przesladowcow. Czy uwazasz moze, ze ten Kaczmarek czy Gowin
        to w imieniu mniejszosci tak sie oburzali? Czy sadzisz, ze swych opinii nie
        widzieli w charakterze bezdyskusyjnych? Czy nie wiedzieli oni lepiej?
        • first.kanalia Re: Palikot walczy! 08.07.10, 16:18
          benek231 napisał:

> glupi bo besserwiserski, czy tez moze na odwrot, Ado mila?
          >
          > Bo ja nie bardzo rozumiem jak mozna krzywic sie na
          bessewiserskie podejscie
          > obroncy Palikota, przy jednoczesnym przechodzeniu do porzadku
          dziennego nad tym
          > samym w wydaniu jego przesladowcow. Czy uwazasz moze, ze ten
          Kaczmarek czy Gowi
          > n
          > to w imieniu mniejszosci tak sie oburzali? Czy sadzisz, ze swych
          opinii nie
          > widzieli w charakterze bezdyskusyjnych? Czy nie wiedzieli oni
          lepiej?

nie snajperuj, chodzilo o wypowiedz ryskiego, ktory twierdzi, ze
          palikot sie wypowiada w imieniu wiekszosci.
          • benek231 Re: Palikot walczy! 08.07.10, 16:45
            first.kanalia napisała:
            >
            > nie snajperuj, chodzilo o wypowiedz ryskiego, ktory twierdzi, ze
            > palikot sie wypowiada w imieniu wiekszosci.

*Chyba Ci sie cos pomylilo, gdyz Rylski nie twierdzi, iz Palikot "wypowiada sie
            w imieniu", lecz, ze "Palikot publicznie wyraża to, co większość z nas
            prywatnie myśli" - a to dosc istotna roznica.

Ponadto tak sie czesto mowi; taka to figura retoryczna, ktorej nikt rozsadny nie
            bierze doslownie. "Wszyscy wiedza", czy "cala Warszawa wie przeciez", lub "cala
            Warszawa o tym mowi", sa jedynie zwrotami mogacymi swiadczyc bardziej o
            przekonaniu osoby wypowiadajacej sie, niz o stanie faktycznym. W dodatku bardzo
            czesto osoba uzywajaca tych stwierdzen ma w podswiadomosci dane ze swego
            srodowiska, w ktorym dana wiekszosc "cos tam". My bardzo czesto siegamy po
            opinie srodowiskowe i projektujemy je na cla populacje.
            • first.kanalia krzysiu spadaj 08.07.10, 16:52
              jest upal nie nede sieuzerac z jednej strony z toba a z drugiej z
              borsukiem
              • benek231 Re: krzysiu spadaj 08.07.10, 17:07
                first.kanalia napisała:

> jest upal nie nede sieuzerac z jednej strony z toba a z drugiej z
                > borsukiem

*Chcialas powiedziec... ze skunksem.

No wiec uzeraj sie tylko ze Skunksem. Ja ustepuje. wink
    • snajper55 Chyba się obroni 08.07.10, 13:45
      Słyszałem, że ma obiecać, iż już nie będzie atakować Prezydenta. Ani słowa
      przeciwko niemu nie powie.

S.
      • mate_lot Re: Chyba się obroni 08.07.10, 13:51
        No i dobrze, ale nie całkiem sprawiedliwie bo porządny facet musi sie bronic a
        gnida szefuje partii bezkarnie mimo, ze wprowadził do Sejmu Nelly.
        • snajper55 Re: Chyba się obroni 08.07.10, 13:53
          mate_lot napisał:

> No i dobrze, ale nie całkiem sprawiedliwie bo porządny facet musi sie bronic a
          > gnida szefuje partii bezkarnie mimo, ze wprowadził do Sejmu Nelly.

Ale on obieca, że Prezydenta nie będzie atakował, a nie Prezesa czy byłego
          prezydenta. wink

S.
          • mate_lot Re: Chyba się obroni 08.07.10, 14:00
            Spekulujesz? smile
    • hordol 490 małpek na 90 dni 08.07.10, 16:50
      to daje 5,44 małpki na dzień czyli ok 1/4 litra 40% alkoholu.
      "gigantyczna" ilość
      • marudna.menda Re: 490 małpek na 90 dni 08.07.10, 17:27
        Ty felczer jestes glupszy niz myslalem. To nie 450 malpek na 3 miesiace
        na ladzie,tylko w powietrzu. A to juz inna para kaloszy, nie
        uwazasz,kabotynie 1 klasy?wink
        • hordol Re: 490 małpek na 90 dni 08.07.10, 17:46
          poniewaz nie potrafisz pisac bez wyzwisk więc cie zwyczajnie oleję.
          zresztą podobnie jak wiekszośc tu piszących.
          • marudna.menda Re: 490 małpek na 90 dni 08.07.10, 19:03
            hordol napisała:

> poniewaz nie potrafisz pisac bez wyzwisk więc cie zwyczajnie oleję.
            > zresztą podobnie jak wiekszośc tu piszących.

Glupis. Jest akurat odwrotnie. No i nie masz nic sensownego do
            powiedzenia,jak zwykle.wink
      • jola.iza1 Re: 490 małpek na 90 dni 08.07.10, 18:01
        To nie tak, nie ilość a częstotliwość???
        Jedna kostka czekolady dziennie nie robi szkody.
        Brak jednej kostki i braku odczuwanie to już uzależnienie, na banksmile
        a Palikotowi nie o małpki chodziłosmile
        • hordol Re: 490 małpek na 90 dni 08.07.10, 18:07
          wiesz dokladnie ile osób wypijało te 5,44 malpki dziennie?
          • jola.iza1 Re: 490 małpek na 90 dni 08.07.10, 18:14
            Nie wiem, i szczerze mówiąc nie interesuje mnie to.
            Wiem jedno, że poczucie braku choćby 1/4 świadczysmile
            Tyle i tylko tyle chciałam napisać.
            A Palikot ma rację, Natura nie znosi próżni i eliminuje takie przypadki. Tylko człowiek stara się oszukać naturę, to wychodzi jak widać.
            Jedno jajo, dwa zarodki, to się nie może udać, taki lajf, przykre, ale prawdziwesad
            • gini Re: 490 małpek na 90 dni 08.07.10, 18:56
              https://www.newsweek.pl/bins/Media/Pictures/07/073b/073be17fa622471e84ce
710088cae9b2.jpg
              • gini palikot walczy 08.07.10, 19:05
                https://s.v3.tvp.pl/images/b/8/6/uid_b86c9470e2c0009003d829408a5717f61255457947109_width_700_play_0_pos_3_gs_0.jpg
                • jola.iza1 Re: Gini 08.07.10, 19:34
                  ja Cię nie proszę, byś kochała/szanowała Palikota. Ja proszę o ciut szacunku do mojej osoby, uszanuj mój wybór i tyle??
                  Gini, ja z rodziny mundurowych jestem, mam wymieniać??
                  Strażak, lotnik, żołnierz, mi/po/licjant, czegóż ci brakuje???
                  • marudna.menda Re: Gini 08.07.10, 19:40
                    Jolu, jak przyjaciel ci radze, wygas te idiotke, bo tylko zdrowie z nia
                    stracisz.
                    • gini Re:pozarski 08.07.10, 20:00
                      marudna.menda napisał:

> Jolu, jak przyjaciel ci radze, wygas te idiotke, bo tylko zdrowie z nia
                      > stracisz.
                      co to ma znaczyc, jak sie w Tobie nagle zakochalam to, Ty Jole na moich
                      oczach rwiesz, a mnie od idiotek,jestes wiec zwykla marudna menda.
                      • jola.iza1 Re:Gini 08.07.10, 20:17
                        gini napisała:

> marudna.menda napisał:
                        >
                        > > Jolu, jak przyjaciel ci radze, wygas te idiotke, bo tylko zdrowie z nia
                        > > stracisz.
                        > co to ma znaczyc, jak sie w Tobie nagle zakochalam to, Ty Jole na moich
                        > oczach rwiesz, a mnie od idiotek,jestes wiec zwykla marudna menda.
                        Ja Ci powiem, Pożarskiego to ja rwę od lat dwóch, co najmniej i nie ulegasmile
                        No to masz problem??
                        >
                        • gini Re:Gini 08.07.10, 20:21
                          mam problem bo goraco jest, pocieszylas mnie, ze rwiesz od dwwoch lat i nie
                          ulegl, przestan rwac, bo oczy wydrapie!!!
                          • jola.iza1 Re:Gini 08.07.10, 20:25
                            Wydrap, jeśli potrafisz, co mi taaamsmile
                            • gini Re:Gini 08.07.10, 20:28
                              jola.iza1 napisała:

> Wydrap, jeśli potrafisz, co mi taaamsmile

obiecanki cacanki a glupiemu radosc, )))))
                              jeszcze bym se paznokcie polamala, a tego moj "stary" bymi nie wybaczyl.
                        • marudna.menda Re:Gini 08.07.10, 20:22
                          Teraz ten arab ja chyba zabije.wink A tu Jolu masz przyklad jak sie
                          nalezy z giniucha obchodzic:
                          ====================================================
                          Polak potrafi? - marudna.menda 08.07.10, 16:15
                          Re: Polak potrafi? - first.kanalia 08.07.10, 17:08
                          Re: Polak potrafi? - gini 08.07.10, 18:13
                          Re: Polka potrafi - gini 08.07.10, 19:09
                          Re: Polka potrafi - gini 08.07.10, 20:18
                          ===========================================================
                          Rozumiesz? Ona jest nieuleczalna,wiec ustawienia sa naszym
                          jedynym ratunkiem.wink
                        • ariadna-enta Re:Gini 08.07.10, 22:08
                          nie rozumieć
                          gini chce Joli oczy wydrapac bo rwie pożarskiego?
                          nieodwzajemnione uczucie?
                          giniusi znaczy?.))
                    • mate_lot Re: Gini 08.07.10, 20:05
                      marudna.menda napisał:

> Jolu, jak przyjaciel ci radze, wygas te idiotke, bo tylko zdrowie z nia
                      > stracisz.

Zauważ jak skutecznie wyeliminowała Tete. Tak po niej jeździła, że tetetki juz
                      jakiś czas nie widać. Ja wiedziałem, że tak będzie. Osoby wrazliwe nie mają szans.
                      • marudna.menda Re: Gini 08.07.10, 20:12
                        mate_lot napisał:

> marudna.menda napisał:
                        >
                        > > Jolu, jak przyjaciel ci radze, wygas te idiotke, bo tylko zdrowie
                        z nia
                        > > stracisz.
                        >
                        > Zauważ jak skutecznie wyeliminowała Tete. Tak po niej jeździła, że
                        tetetki juz
                        > jakiś czas nie widać. Ja wiedziałem, że tak będzie. Osoby wrazliwe
                        nie mają sza
                        > ns.

Nalezy szuje wygasic (ja tak zrobilem) i tylko czasami kopnac miedzy
                        oczy. Ale kobietom sie wydaje,ze lagodna perswazja zdolaja giniuche
                        przekonac,ze jest bezmyslna idiotka. Niestety,z nia to nie jest
                        mozliwe; to jest jakis biologiczny freak.
                        • mate_lot Re: Gini 08.07.10, 20:23
                          Myslisz, że ktoś kombinował przy genach tej nieszczesnej?
                          • marudna.menda Re: Gini 08.07.10, 20:27
                            Musi tak bylo. Nie widze innej mozliwosci. Byc moze ona jeszcze nie
                            wyszla z wody? Tam gdzies jest ten missing link zakopany, Matelocie.wink
                          • jola.iza1 Re: Gini 08.07.10, 20:30
                            mate_lot napisał:

> Myslisz, że ktoś kombinował przy genach tej nieszczesnej?
                            Przesadziłeś, lecisz po bandzie, czyli ?? Dupa nie chłop???
                            • marudna.menda Re: Gini 08.07.10, 20:38
                              No wiesz, Jolu. My sobie tu zartujemy,a ty nam zabawe chcesz zepsuc?
                              Idz do kata i wstydz sie!wink
                              • jola.iza1 Re: Gini 08.07.10, 20:42
                                na groch, ma klęczkach??smile
                                Jak tak, to tak.
                                • marudna.menda Re: Gini 08.07.10, 20:55
                                  Groch i kleczki kojarza mi sie z KaKa,a my przeciez ateisci,nie?
                                  Poczytaj moze Ecclesiastes,za kare.wink
                                  • jola.iza1 Re: Gini 08.07.10, 21:17
                                    marudna.menda napisał:
                                    > Poczytaj moze Ecclesiastes,za kare.wink
                                    Oki, a teraz??smile
                                    • marudna.menda Re: Gini 08.07.10, 21:20
                                      Tearaz? Juz przeczytalas? No to nie wiem. Moze Kod da Vinci, Dana
                                      Brown'a?wink
                    • jola.iza1 Re: Gini 08.07.10, 20:05
                      A wisz co?? Jase dam rade i oświadczyć raz następny, żeŚ mi bliski mam??smile No to oświadczam, więcej powiem, Pozarski zupełnie jak Palikot, mAJĄ RACJĘsmile A, że bliżej mi do pozarskiego, to już wasz problemsmile
                      Gini niekoniecznie idiotka, czuje to piszesmile
                      • gini Re jolanda 08.07.10, 20:10
                        ostatnie oswiadczenie!!!
                        wez se palikota , odczep sie od pozarskiego bo oczy wydrapie!!
                      • marudna.menda Re: Gini 08.07.10, 20:13
                        Giniucha to kompletna idiotka; nie czuje, a pisze.wink) Dziekuje Jolu za
                        dobre slowo.
                        • jola.iza1 Re: Gini 08.07.10, 20:24
                          nie dziękuj, masz rację i tylesmile
                  • gini Re: Gini 08.07.10, 19:44
                    jola.iza1 napisała:

> ja Cię nie proszę, byś kochała/szanowała Palikota. Ja proszę o ciut
                    szacunku do
                    > mojej osoby, uszanuj mój wybór i tyle??

alez uszanowalam , .

> Gini, ja z rodziny mundurowych jestem, mam wymieniać??
                    > Strażak, lotnik, żołnierz, mi/po/licjant, czegóż ci brakuje???

partyzanta nie masz w rodzinie)))))takiego zwyklego chlopca z lasu, albo
                    takiego warszawskiego Powstanca, takie sa najgrozniejsze.
        • marudna.menda Re: 490 małpek na 90 dni 08.07.10, 18:08
          Jemu chodzilo o to,ze wlasnie te malpki sa na brak tego kawalka
          czekolady. On taki z cicha pekl byl, ale wszyscy wiedza,ze lubil
          zaprawiac i sam zreszta o tym mowil w roznych wywiadach o czasach
          mlodosci. Nic zdroznego, gdyby nie probowal, on i jego kamaryla,
          ukrywac tego faktu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka