Dodaj do ulubionych

No to koniec: gnojstwo przejelo wladze.

16.07.10, 10:13
wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,8144693,Harcerze___Niech_krzyz_stoi_do_czasu_postawienia_pomnika_.html

Czuwaj!
Obserwuj wątek
    • mate_lot Re: No to koniec: gnojstwo przejelo wladze. 16.07.10, 10:27
      Z motłochem rozmawia się kijem a nie empatią. Czy PO pójdzie na konfrontacje?
      Ja bym poszedł i urzadził ciemnocie polewaczkowe Tian An Men. Tylko groźba
      zerwania Końkordatu ruszy dupska biskupów.
      • marudna.menda Re: No to koniec: gnojstwo przejelo wladze. 16.07.10, 10:32
        Nie z tym prezydentem. Nasza Ewa ma racje.wink
      • dachs Mam prośbę matelocie 16.07.10, 11:29
        mate_lot napisał:

> Czy PO pójdzie na konfrontacje?
        > Ja bym poszedł i urzadził ciemnocie polewaczkowe Tian An Men.

Sprawdź opcję przeniesienia swoich sympatii na PiS.
        Tam potrzeba zdecydowanych ludzi i twardych głów.
        • mate_lot Re: Mam prośbę matelocie 16.07.10, 12:05
          Nic z tego, dachsie. Platforma obywatelska jak sama nazwa mówi jest miejscem,
          gdzie spotykają sie ludzie o szerokim spectrum pogladów: od szatana Palikota po
          aniołka Gowina. Mnie blizej do tego pierwszego.
          Jak sam już zapewne dostrzegłeś sprawy oparły się o hierarchów i nadszedł czas
          by zajeli stanowisko. Mogą zając stanowisko na kilka sposobów - z naruszeniem
          prawa, jesli zaakceptują status quo, bo krzyz postawiono bezprawnie. Mogą
          zadziałać ewangelicznie przypominając o tym, ze katolika obowiazuje to słynne
          "Bogu co boskie..."
          Mogą tez schowac głowy w piasek i manipulowac rozwojem sytuacji z tylnego
          siedzenia. Ciekaw byłbym Twoich enuncjacji o tej sprawie w świetle zmiany
          decyzji przez "harcerzy".
          • t_ete Re: Mam prośbę matelocie 16.07.10, 12:21
            mate_lot napisał:

> Nic z tego, dachsie. Platforma obywatelska jak sama nazwa mówi
            jest miejscem,
            > gdzie spotykają sie ludzie o szerokim spectrum pogladów: od
            szatana Palikota po
            > aniołka Gowina. Mnie blizej do tego pierwszego.

Sam piszesz ze PO to miejsce w ktorym SPOTYKAJA SIE ludzie. Zeby
            sie spotykac - trzeba miec minimum szacunku wobec siebie nawzajem -
            pomimo roznic pogladow, temperamentow i charakterow.

Pomijam psychiatryczne przypadki krecace sie wokol krzyza (bo w
            takich miejscach zwykle sie pojawiaja) ; ale dla wielu osob
            (szczegolnie warszawiakow)- ten krzyz jest wyjatkowy i niekoniecznie
            dlatego ze sa zarliwymi katolikami. Dopoki nie wmieszali sie
            politycy - byla szansa na to by spokojnie to poukladac. Teraz marnie
            to widze sad

tete

• mate_lot Re: Mam prośbę matelocie 16.07.10, 13:06
              Ja też marnie to widze, natomiast jako ateista mam nieco inaczej rozmieszczone
              receptory wrazliwosci na głupote. Pozwolę sobie zatem zauwazyc, że to politykom
              do polityki wmieszał się KK, wysyłając do działania bojówki katohacerzy...
              • dachs Re: Mam prośbę matelocie 16.07.10, 13:16
                mate_lot napisał:

> Pozwolę sobie zatem zauwazyc, że to politykom
                > do polityki wmieszał się KK, wysyłając do działania bojówki katohacerzy...

Nie pozwalaj sobie zauważać, bo zauważasz głupio.
                Harcerze są w Polsce w większości katoliccy i nikt ich nie musi wysyłać, ani
                namawiać.
                Gdzie ja jestem?
                Jedni pieprzą cały czas o układzie postokmunistów, drudzy o knowaniach kościoła.
                Istnieje coś takiego jaki procesy społeczne.
                I wy uważacie się za racjonalistów, smutasy?
                Jesteście takie same oszołomy, jak ci których zwalczacie.
          • dachs Re: Mam prośbę matelocie 16.07.10, 12:24
            mate_lot napisał:

> Nic z tego, dachsie. Platforma obywatelska jak sama nazwa mówi jest
            > miejscem, gdzie spotykają sie ludzie o szerokim spectrum pogladów.

Ale nie ma w niej miejsca dla hunwejbinów ani pałkarzy.
            Więc przemyśl jeszcze raz.

> Jak sam już zapewne dostrzegłeś sprawy oparły się o hierarchów i nadszedł >
            czas by zajeli stanowisko. Mogą zając stanowisko na kilka sposobów - z
            > naruszeniem prawa, jesli zaakceptują status quo, bo krzyz postawiono
            > bezprawnie.

Nie ma takiej możliwości, że postawić krzyż bezprawnie. Chyba, że ktoś zrobi to
            w Twoim ogródku bez Twojej zgody.

> Mogą zadziałać ewangelicznie przypominając o tym, ze katolika obowiazuje
            > to słynne "Bogu co boskie..."

Tylko to im dzięki "geniuszowi" Komorowskiego zostało. Nie spodziewałem się po
            nim wiele, ale że taką prostą sprawę potrafił spieprzyć, to mi się w głowie nie
            mieści.
            Niech już siedzi w tym pałacu, pucuje żyrandol i robi co Tusk mu każe.

> Ciekaw byłbym Twoich enuncjacji o tej sprawie w świetle zmiany
            > decyzji przez "harcerzy".

Moja enuncjacja brzmi: to nie "harcerze", a harcerze.
            • t_ete Re: Mam prośbę matelocie 16.07.10, 12:39
              dachs napisał:

> Nie spodziewałem się po
              > nim wiele, ale że taką prostą sprawę potrafił spieprzyć, to mi się
              w głowie nie
              > mieści.

Fakt sad Bylo przewidziec co sie stanie ... Slowa rozlecialy sie
              okruchy i przyciagnely cale stada glodnych ptakow.

tete
              • pan.scan Tu nie ma nic do przewidywania, krzyż 16.07.10, 13:16
                postawiono na prośbę harcerzy,za zgodą Michałowskiego (wówczas p.o.szefa
                kancelarii) i w obecności 3 księży: proboszcza najbliższej pałacowi
                parafii, przedstawiciela kurii i kapelana pałacowego. Krzyż miał
                stać "do powyborów, żeby podczas żałoby nie rozbudzać emocji związanych z
                przenosinami"
                ( z pamięci). Wszystko jest w detalach opisane w mediach,
                brak tylko skwitowania,że ktoś (komu zależy na rozróbie) powoduje, że
                któraś ze stron nie może (nie chce?) dotrzymać słowa.
                • mate_lot Re: Tu nie ma nic do przewidywania, krzyż 16.07.10, 13:19
                  pan.scan napisał:

> postawiono na prośbę harcerzy,za zgodą Michałowskiego (wówczas p.o.szefa
                  > kancelarii) i w obecności 3 księży: proboszcza najbliższej pałacowi
                  > parafii, przedstawiciela kurii i kapelana pałacowego. Krzyż miał
                  > stać "do powyborów, żeby podczas żałoby nie rozbudzać emocji związanych z
                  > przenosinami"
                  ( z pamięci). Wszystko jest w detalach opisane w mediach,
                  > brak tylko skwitowania,że ktoś (komu zależy na rozróbie) powoduje, że
                  > któraś ze stron nie może (nie chce?) dotrzymać słowa.
                  >

Jeszcze dodaj, że jest to zachowanie charakterystyczne dla osób noszących
                  sutannę... sad
                • marudna.menda Re: Tu nie ma nic do przewidywania, krzyż 16.07.10, 13:20
                  Cos takiego! Nic o tym nie wiedzialem (i zdaje sie nie tylko ja). To tym
                  gorzej,ze jeszcze stoi. Wydawalo sie,ze na slowo harcerza mozna liczyc jak na
                  Zawisze,a tu klops. 3 ksiezy! Brakowalo tylko jakiej jeptiszki.wink
                  • mate_lot Re: Tu nie ma nic do przewidywania, krzyż 16.07.10, 13:24
                    marudna.menda napisał:

> Cos takiego! Nic o tym nie wiedzialem (i zdaje sie nie tylko ja). To tym
                    > gorzej,ze jeszcze stoi. Wydawalo sie,ze na slowo harcerza mozna liczyc jak na
                    > Zawisze,a tu klops. 3 ksiezy! Brakowalo tylko jakiej jeptiszki.wink

Dachs myslał, że to harcerska inicjatywa, cudzysłów mój mu się nie podobał. Za
                    wszystkim w tym kraju stoją czarni. To nie obsesja to fakty i tylko ślepi i
                    głusi udaja, że jest inaczej.
                    • marudna.menda Re: Tu nie ma nic do przewidywania, krzyż 16.07.10, 13:31
                      Dokladnie! Borsuk jeszcze w dodatku potwierdza,ze krzyz stal sie obiektem kultu
                      w momencie kiedy pare moherowych babc sie zaczelo do niego modlic. I dlatego nie
                      mozna go usunac bez zgody KaKa. Wyobraz sobie takie ceregiele w Niemczech.
                    • dachs Re: Tu nie ma nic do przewidywania, krzyż 16.07.10, 13:49
                      mate_lot napisał:

> Dachs myslał, że to harcerska inicjatywa, cudzysłów mój mu się nie podobał.

I słusznie myślał.
                      forum.gazeta.pl/forum/w,13,114236036,114244574,Re_Tu_nie_ma_nic_do_przewidywania_krzyz.html
                      > Za wszystkim w tym kraju stoją czarni.

Cierpisz na podobny syndrom trywializacji rzeczywistości, jak Kaczyński.
                      Dla niego za wszystkim w tym kraju stoja czerwoni.
                      Czym się właściwie różnicie poze wektorem paranoi?
                      • marudna.menda Re: Tu nie ma nic do przewidywania, krzyż 16.07.10, 13:54
                        U Kaczora za wszystkim stoi uklad. W ukladzie Kaczora moze sie znalezc
                        kazdy, niekoniecznie czerwony (co kampania wyborcza jasno
                        udowodnila).wink
                      • mate_lot Re: Tu nie ma nic do przewidywania, krzyż 16.07.10, 14:01
                        No jasne, jeszcze mnie porównaj do Lenina za to, ze nie umykam jak szczur do
                        dziury bo jest problem. Państwo powinno byc silne i dac odpór różnego rodzaju
                        oszołomom. Hasz napisałby, że pojechałes odwrotka bo to Ty właśnie spolegliwy
                        jestes wobec czarnych i usiłujesz jak kaczor iść z nimi łapka w łapkę. To nie
                        przypadek, że czarni popierali Kaczora.
                        • dachs Re: Tu nie ma nic do przewidywania, krzyż 16.07.10, 14:23
                          mate_lot napisał:

> No jasne, jeszcze mnie porównaj do Lenina

Na łatwiznę nie chodzę. smile

> Państwo powinno byc silne i dac odpór różnego rodzaju
                          > oszołomom.

Państwo nie mogące sobie dać rady bez Ciebie na polewaczce, jest państwem słabym.

> Hasz napisałby, że pojechałes odwrotka bo to Ty właśnie spolegliwy
                          > jestes wobec czarnych i usiłujesz jak kaczor iść z nimi łapka w łapkę.

Ja zdaje się pisałem o trywialnie uproszczonym obrazie świata, jaki
                          reprezentujecie. Ale widać nie dotarło. To jeszcze raz.
                          Nie idzie o spolegliwość wobec czrnych, lecz o okazanie tamtym ludziom, że uważa
                          sie ich też za obywateli. To się nazywa polityka.
                          To co Ty i Kaczor reprezentujecie, to się nazywa zadyma. To co zaprezentował
                          Komorowski nazywa się głupota.
                          • marudna.menda Re: Tu nie ma nic do przewidywania, krzyż 16.07.10, 14:29
                            dachs napisal:
                            > Ja zdaje się pisałem o trywialnie uproszczonym obrazie świata, jaki
                            > reprezentujecie. Ale widać nie dotarło. To jeszcze raz.
                            > Nie idzie o spolegliwość wobec czrnych, lecz o okazanie tamtym
                            ludziom, że uważ
                            > a
                            > sie ich też za obywateli. To się nazywa polityka.

Ale odwrotnej sytuacji nie bierzesz pod uwage. Tamci ludzie
                            (harcerze) powinni byli zdawac sobie sprawe,ze postawienie tego
                            krzyza (i to z blogoslawienstwem facetow w sutannach) spowoduje
                            nieunikniony konflikt. Wawel powinien byl im juz cos
                            podpowiedziec. Wiec co? Uwazasz ich za bezrozumnych gnojkow?
                  • pan.scan Re: Tu nie ma nic do przewidywania, krzyż 16.07.10, 13:29
                    Pomyliłem nieco przynależność organizacyjną księży. Ale i tak było ich
                    trzech.

"W trzeciej dobie żałoby, 12 kwietnia, gdy przed Pałacem Prezydenckim
                    leżało już dużo krzyżyków w różnych rozmiarach, opartych o znicze, harcerze
                    postawili największy.

Na spotkaniu z Jackiem Michałowskim, pełniącym obowiązki szefa Kancelarii
                    Prezydenta, trzech skautów dwudziestokilkuletnich opowiadało, jak ZHR, ZHP
                    i Stowarzyszenie Harcerzy Katolickich Zawisza poczuli się wreszcie razem i
                    tę spektakularną chwilę chcą upamiętnić, stworzyć coś pod hasłem Ruch
                    Polsce i Bliźnim. Jeden ma ojca stolarza, który ufundował ten piękny krzyż.
                    Minister Michałowski odczuł, że w życiu tych młodych ludzi następuje moment
                    przełomowy, jakim dla niego był Ursus ‘76, a dla jego dzieci ukraińska
                    pomarańczowa rewolucja.

Ale żeby na fali porywów serca nie naruszyć kanonów Kościoła, zaprosił na
                    spotkanie trzech katolickich księży: kapelana Kancelarii Prezydenta (krzyż
                    stanął na jego terenie), proboszcza archikatedry św. Jana (to jego parafia)
                    i kapelana ZHR (to jego krzyż). Pytanie księży było zasadnicze: Czy jest
                    poświęcony i przez kogo? Jeszcze nie jest (ten stan rzeczy nie zmienił się
                    do dziś). Młodzi ludzie podarowali ministrowi harcerską lilijkę w klapę, a
                    on obiecał, że zwróci się do arcybiskupa Kazimierza Nycza, niech wskaże,
                    gdzie z pełnym szacunkiem odprowadzić krzyż. Może na boczną nawę
                    archikatedry św. Jana albo do Świątyni Opatrzności? Ale już po wyborach,
                    żeby nie podgrzewać atmosfery. No więc krzyż stanął".
                    (..)
                    całość:
                    www.polityka.pl/spoleczenstwo/reportaze/1507082,1,krzyzem-spod-palacu-podzieleni.read
                    • marudna.menda Re: Tu nie ma nic do przewidywania, krzyż 16.07.10, 13:34
                      Po prostu slow brak.crying(
              • mate_lot Re: Mam prośbę matelocie 16.07.10, 13:22
                Hmm... "głodnych ptaków"... cóż za piękne porównanie zamiast tego cisnacego sie
                na klawiaturę. Zaista mądra z Ciebie niewiasta, Tete.smile
    • t_ete Re: No to koniec: gnojstwo przejelo wladze. 16.07.10, 10:39
      Doczytalam sie ze harcerze 'wyrazili nadzieje' ze krzyz pozostanie
      w 'atmosferze pokoju i godnosci' w tym miejscu do czasu wybudowania
      pomnika.

Intencje moze i dobre. Oczekiwania niemozliwe do spelnienia - mam na
      mysli atmosfere wokol krzyza.

Szkoda. Mam jednak nadzieje ze madrzy ludzie wymysla rozwiazanie
      ktore uspokoi sytuacje.

tete
      • mate_lot Re: No to koniec: gnojstwo przejelo wladze. 16.07.10, 10:41
        Tylko biskupi mieliby coś w tej sprawie do powiedzenia. Wydaje się jednak, że
        oczekiwanie by okazali się "mądrymi ludźmi" jest nieco na wyrost.
        • marudna.menda Re: No to koniec: gnojstwo przejelo wladze. 16.07.10, 11:27
          Dowiedzialem sie,ze wystarczy wbic krzyz gdziekolwiek w Polsce i od
          tego momentu ten skrawek ziemi nalezy do KaKa. Znaczy sprzatnac go nie
          mozna jak kazdy inny smiec. Co za kraj!
          • dachs Re: No to koniec: gnojstwo przejelo wladze. 16.07.10, 11:33
            marudna.menda napisał:

> Dowiedzialem sie,ze wystarczy wbic krzyz gdziekolwiek w Polsce i od
            > tego momentu ten skrawek ziemi nalezy do KaKa.

Ktoś Cię źle poinformował.

> Znaczy sprzatnac go nie mozna jak kazdy inny smiec.

To nie jest śmieć.
            • marudna.menda Re: No to koniec: gnojstwo przejelo wladze. 16.07.10, 11:42
              To jak wytlumaczysz fakt,ze Komorowski nie moze sprzatnac bezprawnie
              postawionego krzyza pod Palacem? Wszystko co bezpanskie, niezaleznie od
              tego,jaki ma ksztalt, mozna wlaczyc do kategorii smieci, zwlaszcza
              jesli maja negatywny estetycznie wplyw na otoczenie.
              • marudna.menda Re: No to koniec: gnojstwo przejelo wladze/ps 16.07.10, 11:45
                marudna.menda napisał:

> To jak wytlumaczysz fakt,ze Komorowski nie moze sprzatnac
                bezprawnie
                > postawionego krzyza pod Palacem? Wszystko co bezpanskie,
                niezaleznie od
                > tego,jaki ma ksztalt, mozna wlaczyc do kategorii smieci, zwlaszcza
                > jesli maja negatywny estetycznie wplyw na otoczenie.

Jak zapewnił Michałowski, kancelaria prezydenta w sprawie krzyża,
                który po tragedii smoleńskiej pod Pałacem Prezydenckim wznieśli
                harcerze, nie zrobi nic bez porozumienia z Kościołem. - Krzyż nie
                jest własnością kancelarii prezydenta, stoi na terenie kurii
                Warszawskiej, musimy więc w tej sprawie zwrócić się do kurii.

Myślę, że wspólnie wymyślimy jakieś dobre rozwiązanie dla tej sprawy
                - podkreślił.
                • snajper55 Re: No to koniec: gnojstwo przejelo wladze/ps 16.07.10, 12:03
                  marudna.menda napisał:

> Jak zapewnił Michałowski, kancelaria prezydenta w sprawie krzyża,
                  > który po tragedii smoleńskiej pod Pałacem Prezydenckim wznieśli
                  > harcerze, nie zrobi nic bez porozumienia z Kościołem. - Krzyż nie
                  > jest własnością kancelarii prezydenta, stoi na terenie kurii
                  > Warszawskiej, musimy więc w tej sprawie zwrócić się do kurii.

Czy on pracuje dla Npieralskiego ?

S.
                • snajper55 Re: No to koniec: gnojstwo przejelo wladze/ps 16.07.10, 12:03
                  marudna.menda napisał:

> Jak zapewnił Michałowski, kancelaria prezydenta w sprawie krzyża,
                  > który po tragedii smoleńskiej pod Pałacem Prezydenckim wznieśli
                  > harcerze, nie zrobi nic bez porozumienia z Kościołem. - Krzyż nie
                  > jest własnością kancelarii prezydenta, stoi na terenie kurii
                  > Warszawskiej, musimy więc w tej sprawie zwrócić się do kurii.

Pracuje dla Napieralskiego, czy jak ?

S.
                  • marudna.menda Re: No to koniec: gnojstwo przejelo wladze/ps 16.07.10, 12:09
                    Dalczego Napieralskiego? Napieralski jest biskupem?wink
                • dachs Re: No to koniec: gnojstwo przejelo wladze/ps 16.07.10, 12:11
                  marudna.menda napisał:

> Wszystko co bezpanskie, niezaleznie od tego,jaki ma ksztalt, mozna wlaczyc >
                  do kategorii smieci,

Nie. Nie wszystko. Kilka lat temu talibowe w Afganistanie zniszczyli takie
                  bezpańskie śmiecie w kształcie figur i cały świat sie oburzał, choć nie było o
                  co, bo i tak były bardzo stare.

> Myślę, że wspólnie wymyślimy jakieś dobre rozwiązanie dla tej sprawy
                  > - podkreślił.

Potraktuj to jako zachętę.
                  • marudna.menda Re: No to koniec: gnojstwo przejelo wladze/ps 16.07.10, 12:16
                    dachs napisał:

>Kilka lat temu talibowe w Afganistanie

Nie zartuj. Porownujesz posagi Buddy w Afganistanie do krzyza pod
                    Palacem? Spodziewam sie po tobie wiecej niz tanich propagandowych
                    chwytow.
                    > > Myślę, że wspólnie wymyślimy jakieś dobre rozwiązanie dla tej
                    sprawy
                    > > - podkreślił.
                    >
                    > Potraktuj to jako zachętę.
                    Znaczy,ze zgadzasz sie z propozycja iz gdziekolwiek postawisz w
                    Polsce krzyz to miejsce staje sie z automatu wlasnoscia KaKa?
                    • dachs Re: No to koniec: gnojstwo przejelo wladze/ps 16.07.10, 12:31
                      marudna.menda napisał:

> Nie zartuj. Porownujesz posagi Buddy w Afganistanie do krzyza pod
                      > Palacem?

Dlacego mam nie porównywać? Stare, nikomu niepotrzebne kamienie.

> Znaczy,ze zgadzasz sie z propozycja iz gdziekolwiek postawisz w
                      > Polsce krzyz to miejsce staje sie z automatu wlasnoscia KaKa?

Samo miejsce nie. Stosunki własnościowe nie ulegają zmianie. Nawet krzyż, jako
                      przedmiot nie, dopóki nie stanie się obiektem kultu.
                      W sprawach obiektów kultu kompetencje należą jednoznacznie do Kościoła.
                      • marudna.menda Re: No to koniec: gnojstwo przejelo wladze/ps 16.07.10, 12:43
                        Borsuku,zaczynam podejrzewac,ze ktos ci bezprawnie zamontowal krzyz w mozgu.
                        Jest zasadnicza roznica miedzy wielowiekowym monumentem i wspolczesnym
                        artefaktem,ktory byle harcerz wystruga w 5 minut. Kazdy, kto potrafi wbic
                        gwozdz, potrafi stworzyc i takie cudo jak ten krzyz pod palacem.

> Znaczy,ze zgadzasz sie z propozycja iz gdziekolwiek postawisz w
                        > > Polsce krzyz to miejsce staje sie z automatu wlasnoscia KaKa?
                        >
                        > Samo miejsce nie. Stosunki własnościowe nie ulegają zmianie. Nawet krzyż, jako
                        > przedmiot nie, dopóki nie stanie się obiektem kultu.
                        A w ktorym momencie stal sie ten krzyz harcerzy obiektem kultu?

> W sprawach obiektów kultu kompetencje należą jednoznacznie do Kościoła.
                        Znaczy w ktorym momencie? Kiedy prezydent-elekt zdecyduje,ze on nie ma prawa
                        zazadac usuniecia bezprawnie postawionego krzyza na terenie PrezKancelarii?
                        Krecisz, kolego.
                        • mate_lot Re: No to koniec: gnojstwo przejelo wladze/ps 16.07.10, 13:01
                          Szkoda słów... porządny niegdys facet dał sie kupic za lampke wina na szlaku
                          pielgrzymki. Teraz... teraz ma imperatyw moralny niczym sam prezes a mnie kazał
                          wstapic do PiS. To juz przekracza granice smieszności.smile
                          Gdzie jest oburzenie porzadnych katolików w zwiazku z działaniem oszołomów?
                          • marudna.menda Re: No to koniec: gnojstwo przejelo wladze/ps 16.07.10, 13:07
                            Po prostu nie ma rady. Taki neofanatyzm nie jest czyms nowym. Nie on jeden stal
                            sie, po opuszczeniu ateizmu, fanatykiem wiary. Antoni Zambrowski sr (junior
                            takze) tez stal sie poboznym katolikiem.wink)
                          • dachs Re: No to koniec: gnojstwo przejelo wladze/ps 16.07.10, 13:10
                            mate_lot napisał:

> Szkoda słów... porządny niegdys facet dał sie kupic za lampke wina na
                            > szlaku pielgrzymki.

Za dwie. I bagetkę z manchego.

> Teraz... teraz ma imperatyw moralny niczym sam prezes

Ty chyba mieszasz byty. Ja nie chcę tylko wojny domowej w Polsce.
                            ja nie chcę ani bojówek wszechpolaków, ani kierowanych przez Ciebie polewaczek.

> a mnie kazał wstapic do PiS.
                            Bo tam dla takich miejsce.
                            forum.gazeta.pl/forum/w,13,114240647,114242160,A_w_kazdym_razie_stoi_z_palka_u_nogi.html
                            > Gdzie jest oburzenie porzadnych katolików w zwiazku z działaniem oszołomów?

Oburzałbym się, ale nie chcę afiszować w towarzystwie oszołomów ateistycznych.
                            • mate_lot Re: No to koniec: gnojstwo przejelo wladze/ps 16.07.10, 13:27
                              dachs napisał:

Ja nie chcę tylko wojny domowej w Polsce.

Sądzisz, że ci "prawdziwi katolicy" juz tak pod przewodnictwem swoich pasterzy
                              zdziczeli, ze stawiliby opór zbrojny?
                            • manny-jestem Re: No to koniec: gnojstwo przejelo wladze/ps 16.07.10, 13:43
                              Borsuku, Towja akcja na tym watku bardzo chwalebna jest i wspieram ja
                              calkowicie, ale to jest pomowienie:

> > a mnie kazał wstapic do PiS.
                              > Bo tam dla takich miejsce.
                        • dachs Re: No to koniec: gnojstwo przejelo wladze/ps 16.07.10, 13:04
                          marudna.menda napisał:

> Borsuku,zaczynam podejrzewac,ze ktos ci bezprawnie zamontowal krzyz w
                          > mozgu.

Podejrzewam, że aktywnie uprawiany ateizm odmóżdzył Cię w partiach
                          odpowiedzialnych za empatię.

> Jest zasadnicza roznica miedzy wielowiekowym monumentem i wspolczesnym
                          > artefaktem,ktory byle harcerz wystruga w 5 minut. Kazdy, kto potrafi wbic
                          > gwozdz, potrafi stworzyc i takie cudo jak ten krzyz pod palacem.

Oczywiście, że jest. Monument był świadectwem starej kultury. Krzyż pod pałacem
                          jest świadectwem żywej żałoby.
                          Nie ma natomiast różnicy między tymi, których uwiera monument, przed którym już
                          nikt sie nie modli, lub dwa patyki na krzyż, przed którymi modlić się nie muszą.
                          Żeby nie było wątpliwości, ja też uważam, że miejsce tego krzyża nie jest pod
                          pałacem, ale nazwać go śmieciem nie pozwolę.

> A w ktorym momencie stal sie ten krzyz harcerzy obiektem kultu?

W tym momencie, kiedy kilka moherowych staruszek zaczęło uważać go za taki uważać.

> Kiedy prezydent-elekt zdecyduje, ze on nie ma prawa
                          > zazadac usuniecia bezprawnie postawionego krzyza na terenie PrezKancelarii?

Nie ma najmniejszego znaczenia, czy krzyż stoi legalnie czy nie. Jedyne co się
                          liczy, to polityczne skutki jego oddziaływania i jego usunięcia.
                          Prezydent elekt niestety już dał głos i zniweczył możliwość spokojnego
                          załatwienia całej sprawy.
                          • marudna.menda Re: No to koniec: gnojstwo przejelo wladze/ps 16.07.10, 13:15
                            dachs napisał:

> marudna.menda napisał:
                            >
                            > > Borsuku,zaczynam podejrzewac,ze ktos ci bezprawnie zamontowal krzyz w
                            > > mozgu.
                            >
                            > Podejrzewam, że aktywnie uprawiany ateizm odmóżdzył Cię w partiach
                            > odpowiedzialnych za empatię.
                            No, fakt, brak mi empatii dla fantyzmu i fanatykow.
                            >
                            > > Jest zasadnicza roznica miedzy wielowiekowym monumentem i wspolczesnym
                            > > artefaktem,ktory byle harcerz wystruga w 5 minut. Kazdy, kto potrafi wbic
                            > > gwozdz, potrafi stworzyc i takie cudo jak ten krzyz pod palacem.
                            >
                            > Oczywiście, że jest. Monument był świadectwem starej kultury. Krzyż pod pałacem
                            > jest świadectwem żywej żałoby.
                            Zywa zalobe mozna celebrowac w kosiciolach,a nawet w ogrodku willi na Zoliborzu.
                            Palac nie byl stalym mieszkaniem Kaczynskich, wiec i krzyz tam nie ma nic do roboty.
                            > Nie ma natomiast różnicy między tymi, których uwiera monument, przed którym już
                            > nikt sie nie modli, lub dwa patyki na krzyż, przed którymi modlić się nie muszą
                            > .
                            Jest zasadnicza roznica miedzy fanatykami jedynie slusznej wiary (islam), i
                            niewierzacymi przechodniami, dla ktorych krzyz niekoniecznie jest symbolem milosci.
                            > Żeby nie było wątpliwości, ja też uważam, że miejsce tego krzyża nie jest pod
                            > pałacem, ale nazwać go śmieciem nie pozwolę.
                            Prosze bardzo. Nazwe wiec ten artefakt rzecza niepotrzebna.
                            >
                            > > A w ktorym momencie stal sie ten krzyz harcerzy obiektem kultu?
                            >
                            > W tym momencie, kiedy kilka moherowych staruszek zaczęło uważać go za taki uważ
                            > ać.
                            A wiec to moherowe babcie struja zyciem publicznym w Polsce? Dziekuje za
                            potwierdzenie.
                            >
                            > > Kiedy prezydent-elekt zdecyduje, ze on nie ma prawa
                            > > zazadac usuniecia bezprawnie postawionego krzyza na terenie PrezKancelari
                            > i?
                            >
                            > Nie ma najmniejszego znaczenia, czy krzyż stoi legalnie czy nie.
                            Niestety to prawda w Polsce,ale prawda byc nie powinno.
                            Jedyne co się
                            > liczy, to polityczne skutki jego oddziaływania i jego usunięcia.
                            > Prezydent elekt niestety już dał głos i zniweczył możliwość spokojnego
                            > załatwienia całej sprawy.
                            >
                            >
                            Zgoda.
                          • manny-jestem Re: No to koniec: gnojstwo przejelo wladze/ps 16.07.10, 13:45
                            > Prezydent elekt niestety już dał głos i zniweczył możliwość spokojnego
                            > załatwienia całej sprawy. ==

Jakiego prezydenta chcieliscie takiego macie. Zastnowic moze nalezy sie czy taki
                            mialki prezydent gwarantuje obrone polskich interesow na arenie miedzynarodowej.
                            • mate_lot Re: No to koniec: gnojstwo przejelo wladze/ps 16.07.10, 13:49
                              Nie bój ziaby, Manny. Postawi sie tysiąc krzyzy i niech ktoś spróbuje nas
                              skrzywdzić. Bedzie mało, postawi się dwa tysiace. Lasów u nas dostatek.
                              • marudna.menda Re: No to koniec: gnojstwo przejelo wladze/ps 16.07.10, 13:56
                                mate_lot napisał:

> Nie bój ziaby, Manny. Postawi sie tysiąc krzyzy i niech ktoś
                                spróbuje nas
                                > skrzywdzić. Bedzie mało, postawi się dwa tysiace. Lasów u nas
                                dostatek.

Swietny pomysl, Matelocie. Trzeba teraz namowic homosiow,zeby
                                stawiali swoje krzyze (z jasna identyfikacja) i wtedy zobaczymy
                                prawdziwa wojne domowa. Chetnie sie przypatrze.wink))
                                • dachs Re: No to koniec: gnojstwo przejelo wladze/ps 16.07.10, 14:01
                                  marudna.menda napisał:

> Swietny pomysl, Matelocie. Trzeba teraz namowic homosiow,zeby
                                  > stawiali swoje krzyze (z jasna identyfikacja) i wtedy zobaczymy
                                  > prawdziwa wojne domowa. Chetnie sie przypatrze.wink))

Tylko potem nie mówcie, że to tylko Kaczor chce zadymy.
                                  • marudna.menda Re: No to koniec: gnojstwo przejelo wladze/ps 16.07.10, 14:14
                                    Zadymy, co wynika z mojego postu, chca moherowy i ich popychacze. Ja
                                    tylko chetnie sie przypatrze jak krzyz sie bije z krzyzem.
                                • mate_lot Re: No to koniec: gnojstwo przejelo wladze/ps 16.07.10, 14:02
                                  smile szykuje się świetny numer.Chyba tam ustawia kordon by tych pedziów nie
                                  dopuscic...
                                  • marudna.menda Re: No to koniec: gnojstwo przejelo wladze/ps 16.07.10, 14:15
                                    I to bedzie dowodem na nieustajaca milosc blizniego emanujaca z KaKa.wink
                            • dachs Re: No to koniec: gnojstwo przejelo wladze/ps 16.07.10, 13:52
                              manny-jestem napisał:

> Jakiego prezydenta chcieliscie takiego macie. Zastnowic moze nalezy sie
                              > czy taki mialki prezydent gwarantuje obrone polskich interesow na arenie
                              > miedzynarodowej

Prezydentowi będzie się - konsekwentnie - nadal odmawiać kompetencji w tej
                              dziedzinie, więc możesz się nie niepokoić. smile
                              • manny-jestem Re: No to koniec: gnojstwo przejelo wladze/ps 16.07.10, 14:21
                                Problem w tym ze dotychczasowe dzialania Tuska sugeruje ze on w podejsciu do
                                Moskwy i Berlina wcale nie ma twardszego kregoslupa od prezydenta elekta.

Obawiam sie ze zacietrzewinia do JK, i mirazu jakis reform gospdarczych,
                                przynajmniej do wyborow 2011 bedzie postepowala wasalizacja Polski na arenie
                                miedzynarodowej.
                                • dachs Re: No to koniec: gnojstwo przejelo wladze/ps 16.07.10, 14:27
                                  manny-jestem napisał:

> Problem w tym ze dotychczasowe dzialania Tuska sugeruje ze on w podejsciu > do
                                  Moskwy i Berlina wcale nie ma twardszego kregoslupa od prezydenta
                                  > elekta.

Politykę zagraniczą lepiej robić głową, niż kręgosłupem.
                                  >
                                  > Obawiam sie ze zacietrzewinia do JK, i mirazu jakis reform gospdarczych,
                                  > przynajmniej do wyborow 2011 bedzie postepowala wasalizacja Polski na
                                  > arenie miedzynarodowej.

Ja sądzę, zę ani "zacietrzewienie do JK", ani "miraż reform" nie mają wpływu na
                                  politykę zagraniczną.
                                  Jestem przekonany, ze proces będzie odwrotny.
                                  • manny-jestem Re: No to koniec: gnojstwo przejelo wladze/ps 16.07.10, 14:32
                                    dachs napisał:

>
                                    > Politykę zagraniczą lepiej robić głową, niż kręgosłupem.--

Najlepiej glowa z wyprostowanym kregoslupem.
                                    > >

>
                                    > Ja sądzę, zę ani "zacietrzewienie do JK", ani "miraż reform" nie mają wpływu na
                                    > politykę zagraniczną.==

Ma bo wprowadzily mialkiego kandydata do Palacu Prezydenckiego.

> Jestem przekonany, ze proces będzie odwrotny.

Uwierz ze mam wielka nadzieje ze Ty, a nie ja, masz racje.
                                    >
                                    >
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka