wredna2004 panidanka, gini - nadeszło wasz "pięć minut" 28.03.04, 23:28 do dzieła ! Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Przerwa na reklamę i szczyptę bezeceństwa 28.03.04, 23:28 Po reklamie zsypek Helga zaprasza na animowany gif o dwoch pedalach walacych jeden melon. Odpowiedz Link Zgłoś
wredna2004 giwi jest wspaniała 28.03.04, 23:47 przed chwilą z lamusa wyciagnęła bardzo stare wątki: 1/ bełkot o Urbanie na prezydenta i 2/ "Ryży ch... nad lichą c..." - co przez to chciała powiedzieć ? Może ktoś wie ? Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: giwi jest wspaniała 28.03.04, 23:49 wredna2004 napisała: > przed chwilą z lamusa wyciagnęła bardzo stare wątki: > > 1/ bełkot o Urbanie na prezydenta > > i > > 2/ "Ryży ch... nad lichą c..." - co przez to chciała powiedzieć ? Może ktoś > wie ? I to wszystko Giwi zrobila?Skad wiesz , ze to ona? Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Helga cos do ciebie 28.03.04, 23:52 pzdr Vist¸_______________________/ P.S. Sorry, za absencję. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Helga czas ci do psychiatry 28.03.04, 23:55 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=8265291&a=11657807 Wszedzie widzisz Giwi, zajrzyj do lodowki moze tam ci sie giwi schowala. Odpowiedz Link Zgłoś
wredna2004 Re: Helga czas ci do psychiatry 29.03.04, 00:25 A co z ta Helga ? O co tu chodzi ? - podaj szzcypte tego bezecenstwa Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Helga czas ci do psychiatry 29.03.04, 00:31 wredna2004 napisała: > A co z ta Helga ? O co tu chodzi ? - podaj szzcypte tego bezecenstwa Jakie tam bezecenstwo, obsesja, ktora powoli przechodzi w paranoje . Hela wmowila sobie, ze jest Zawadzkim hihihihihi Odpowiedz Link Zgłoś
wredna2004 Re: Helga czas ci do psychiatry 29.03.04, 00:36 gini napisała: > wredna2004 napisała: > > > A co z ta Helga ? O co tu chodzi ? - podaj szzcypte tego bezecenstwa > > Jakie tam bezecenstwo, obsesja, ktora powoli przechodzi w paranoje . > Hela wmowila sobie, ze jest Zawadzkim hihihihihi ----------------------------------------------------- ... ake ktorym Zawadzki ? Jak zauwazylas ostatnio tu jest duzo Zawadzkich. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Helga czas ci do psychiatry 29.03.04, 00:40 wredna2004 napisała: > gini napisała: > > > wredna2004 napisała: > > > > > A co z ta Helga ? O co tu chodzi ? - podaj szzcypte tego bezecenstwa > > > > Jakie tam bezecenstwo, obsesja, ktora powoli przechodzi w paranoje . > > Hela wmowila sobie, ze jest Zawadzkim hihihihihi > ----------------------------------------------------- > ... ake ktorym Zawadzki ? Jak zauwazylas ostatnio tu jest duzo Zawadzkich. I tym sie przejawia obsesja, pisanie jako Zawadzki i o Zawadzkim . Hela do psychiatry juz pora najwyzsza. Odpowiedz Link Zgłoś
wredna2004 Re: Helga czas ci do psychiatry 29.03.04, 00:45 gini napisała: > wredna2004 napisała: > > > gini napisała: > > > > > wredna2004 napisała: > > > > > > > A co z ta Helga ? O co tu chodzi ? - podaj szzcypte tego bezecen > stwa > > > > > > Jakie tam bezecenstwo, obsesja, ktora powoli przechodzi w paranoje . > > > Hela wmowila sobie, ze jest Zawadzkim hihihihihi > > ----------------------------------------------------- > > ... ake ktorym Zawadzki ? Jak zauwazylas ostatnio tu jest duzo Zawadzkich. > > I tym sie przejawia obsesja, pisanie jako Zawadzki i o Zawadzkim . > Hela do psychiatry juz pora najwyzsza. > _________________________________________________ czekaj, czekaj. Twierdzisz, ze Hela jest Zawadzkim (Jozefem) co ma jakiegos tam kuratora ?! Odpowiedz Link Zgłoś
wredna2004 Re: Helga czas ci do psychiatry 29.03.04, 00:58 gini napisała: / ... / > > > I tym sie przejawia obsesja, pisanie jako Zawadzki i o Zawadzkim . > Hela do psychiatry juz pora najwyzsza. > _________________________________________________ Gini, czy naprawde uwazasz, ze Jozef Zawadzki to Hela a nie Zawadzki. Czyli Twoim zdanie Hela jest Zawadzkim - idac dalej - takim Zawackim "bez wacka". Jezeli tak jest jak mowisz, to to wlasnie byloby tu "najwiekszym bezecenstwem". Odpowiedz Link Zgłoś
wredna2004 Re: Helga czas ci do psychiatry 29.03.04, 01:07 wredna2004 napisała: > gini napisała: > > / ... / > > > > > > I tym sie przejawia obsesja, pisanie jako Zawadzki i o Zawadzkim . > > Hela do psychiatry juz pora najwyzsza. > > _________________________________________________ > > Gini, czy naprawde uwazasz, ze Jozef Zawadzki to Hela a nie Zawadzki. Czyli > Twoim zdanie Hela jest Zawadzkim - idac dalej - takim Zawackim "bez wacka". > > Jezeli tak jest jak mowisz, to to wlasnie byloby tu "najwiekszym bezecenstwem". > _____________________________________________ Gini odpowiedz, prosze, bo nie wiem czy dobrze Cie zrozumialam. Czy twierdzisz, ze Hela jest Zawadzkim (czyli takim Zawadzkim "bez wacka") ? Odpowiedz Link Zgłoś
wredna2004 Re: Helga czas ci do psychiatry 29.03.04, 01:31 wredna2004 napisała: > wredna2004 napisała: > > > gini napisała: > > > > / ... / > > > __________________________________________ Dobranoc Giwi ! Mam nadzieje, ze jutro mi odpowiesz. > > > > > > I tym sie przejawia obsesja, pisanie jako Zawadzki i o Zawadzkim . > > > Hela do psychiatry juz pora najwyzsza. > > > _________________________________________________ > > > > Gini, czy naprawde uwazasz, ze Jozef Zawadzki to Hela a nie Zawadzki. Czyl > i > > Twoim zdanie Hela jest Zawadzkim - idac dalej - takim Zawackim "bez wacka" > . > > > > Jezeli tak jest jak mowisz, to to wlasnie byloby tu "najwiekszym > bezecenstwem". > > > _____________________________________________ > > Gini odpowiedz, prosze, bo nie wiem czy dobrze Cie zrozumialam. Czy twierdzisz, > > ze Hela jest Zawadzkim (czyli takim Zawadzkim "bez wacka") ? Odpowiedz Link Zgłoś
wredna2004 Gini, nie podoba mi sie co robisz 29.03.04, 21:49 wciskasz sie na rozne watki pod roznymi postaciami i manipulujesz. Gini Twoja myszka nie powinna sluzyc do takiego manipulowania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: ????????????????????????? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 28.03.04, 23:55 Odpowiedz Link Zgłoś
zawacki Re: Helga cos do ciebie 29.03.04, 00:06 Gini ! Idz dzis spac, prosze. Przespij sie smacznie, a jutro bedzie lepiej. Jutro wroci zdrowko. Dobranoc gini ! Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Helga cos do ciebie 29.03.04, 00:17 zawacki napisała: > Gini ! Idz dzis spac, prosze. Przespij sie smacznie, a jutro bedzie lepiej. > Jutro wroci zdrowko. Dobranoc gini ! zdrowko mam , spac sie nie chce a pozdrowienia wypada przekazac. pzdr Vist¸_______________________/ P.S. Sorry, za absencję. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Helga dalej rob to co zwykle 29.03.04, 00:42 Rozmawiaj sama ze soba.Ja juz ide spac, zastanow sie nad tym psychiatra, moze jeszcze cos ci poradzi. Odpowiedz Link Zgłoś
zawacki Re: Helga dalej rob to co zwykle 29.03.04, 01:27 Dobranoc Giwi. Cieszy mnie, ze mnie posluchalas i poszlas spac. Dobranoc ! Odpowiedz Link Zgłoś
helga_hela Re: Helga dalej rob to co zwykle 29.03.04, 10:48 Dzien dobry Gini ! Wiem, ze mnie bardzo lubisz. Odpowiedz Link Zgłoś
drf NieNaTemat:))) 29.03.04, 00:44 Python Documentation Release 2.3 July 29, 2003 Tutorial (start here) What's New in Python (changes since the last major release) Global Module Index (for quick access to all documentation) Library Reference (keep this under your pillow) Macintosh Module Reference (this too, if you use a Macintosh) Installing Python Modules (for administrators) Distributing Python Modules (for developers and packagers) Language Reference (for language lawyers) Extending and Embedding (tutorial for C/C++ programmers) Python/C API (reference for C/C++ programmers) Documenting Python (information for documentation authors) Documentation Central (for everyone) Python How-To Guides (special topics) ...ront Matter Contents 1. Whetting Your Appetite 2. Using the Python Interpreter 2.1 Invoking the Interpreter 2.1.1 Argument Passing 2.1.2 Interactive Mode 2.2 The Interpreter and Its Environment 2.2.1 Error Handling 2.2.2 Executable Python Scripts 2.2.3 Source Code Encoding 2.2.4 The Interactive Startup File 3. An Informal Introduction to Python 3.1 Using Python as a Calculator 3.1.1 Numbers 3.1.2 Strings 3.1.3 Unicode Strings 3.1.4 Lists 3.2 First Steps Towards Programming 4. More Control Flow Tools 4.1 if Statements 4.2 for Statements 4.3 The range() Function 4.4 break and continue Statements, and else Clauses on Loops 4.5 pass Statements 4.6 Defining Functions 4.7 More on Defining Functions 4.7.1 Default Argument Values 4.7.2 Keyword Arguments 4.7.3 Arbitrary Argument Lists 4.7.4 Lambda Forms 4.7.5 Documentation Strings 5. Data Structures 5.1 More on Lists 5.1.1 Using Lists as Stacks 5.1.2 Using Lists as Queues 5.1.3 Functional Programming Tools 5.1.4 List Comprehensions 5.2 The del statement 5.3 Tuples and Sequences 5.4 Dictionaries 5.5 Looping Techniques 5.6 More on Conditions 5.7 Comparing Sequences and Other Types 6. Modules 6.1 More on Modules 6.1.1 The Module Search Path 6.1.2 ``Compiled'' Python files 6.2 Standard Modules 6.3 The dir() Function 6.4 Packages 6.4.1 Importing * From a Package 6.4.2 Intra-package References 6.4.3 Packages in Multiple Directories 7. Input and Output 7.1 Fancier Output Formatting 7.2 Reading and Writing Files 7.2.1 Methods of File Objects 7.2.2 The pickle Module 8. Errors and Exceptions 8.1 Syntax Errors 8.2 Exceptions 8.3 Handling Exceptions 8.4 Raising Exceptions 8.5 User-defined Exceptions 8.6 Defining Clean-up Actions 9. Classes 9.1 A Word About Terminology 9.2 Python Scopes and Name Spaces 9.3 A First Look at Classes 9.3.1 Class Definition Syntax 9.3.2 Class Objects 9.3.3 Instance Objects 9.3.4 Method Objects 9.4 Random Remarks 9.5 Inheritance 9.5.1 Multiple Inheritance 9.6 Private Variables 9.7 Odds and Ends 9.8 Exceptions Are Classes Too 9.9 Iterators 9.10 Generators 10. What Now? A. Interactive Input Editing and History Substitution A.1 Line Editing A.2 History Substitution A.3 Key Bindings A.4 Commentary B. Floating Point Arithmetic: Issues and Limitations B.1 Representation Error C. History and License C.1 History of the software C.2 Terms and conditions for accessing or otherwise using Python About this document ... Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: NieNaTemat:))) 29.03.04, 02:40 potwor))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
helga_hela Re: Przerwa na reklamę i szczyptę bezeceństwa 29.03.04, 01:42 Cieszy mnie, ze tu o mnie rozmawiacie. Skad wiecie, ze ja jestem Jozefem Zawadzkim ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wybuchowy [...] IP: 212.143.101.* 29.03.04, 01:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
n0srom0 Re: Przerwa na reklamę i szczyptę bezeceństwa 29.03.04, 09:40 Gini, czy jestes absolutnie pewna, ze Zawadzki jest "bez wacka" ? Czyli, ze Helga, to Zasadzki ? Odpowiedz Link Zgłoś
n0srom0 Giwi, czekam na Twoja odpowiedz 29.03.04, 10:01 n0srom0 napisał: > Gini, czy jestes absolutnie pewna, ze Zawadzki jest "bez wacka" ? Czyli, ze > Helga, to Zasadzki ? Odpowiedz Link Zgłoś
n0srom0 Gini, przerwa na reklamę i szczyptę bezeceństwa 29.03.04, 10:09 n0srom0 napisał: > Gini, czy jestes absolutnie pewna, ze Zawadzki jest "bez wacka" ? Czyli, ze > Helga, to Zasadzki ? Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Gini, przerwa na reklamę i szczyptę bezeceńst 29.03.04, 10:50 n0srom0 napisał: > n0srom0 napisał: > > > Gini, czy jestes absolutnie pewna, ze Zawadzki jest "bez wacka" ? Czyli, z > e > > Helga, to Zasadzki ? Po reklamie zsypek Helga zaprasza na animowany gif o dwoch pedalach walacych jeden melon. I nie zapomnij pozdrowic wszystkich zawadzkich , bo dobre z nich chloipiny jak nasz zsypek niezastapiony. Odpowiedz Link Zgłoś
n0srom0 Re: Gini, przerwa na reklamę i szczyptę bezeceńst 29.03.04, 10:55 Gini "zacielas sie". Jestes jak stary, zniszczony analogowy winyl. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Helga cos dla Ciebie 29.03.04, 10:54 www.netklinika.pl/kliniki/wroclaw/zlotoryja/woj_szpit_psych.htm Zglos sie tam, pomoga ci ustalic tozsamosc, pomoga ci zdecydowac czy jestes Helga, czy zsypek czy zawadzki, bezwacka, czy jestes za cenzurom czy przeciw. Odpowiedz Link Zgłoś
n0srom0 Re: Helga cos dla Ciebie 29.03.04, 11:02 Wiem, ze zycie bez Helgi dla Ciebie nie mialoby sensu. Ale nie przejmuj sie tak bardzo - Helga jest wszedzie. Spokojnie Gini, juz dobrze, to zaraz przejdzie. Zdrowko wroci - ale odpocznij troszeczke. Odpowiedz Link Zgłoś
n0srom0 Gini nie otwieraj lodowki !!! 29.03.04, 11:40 tam moze byc Helga ! (nawet jako Zawadzki) Odpowiedz Link Zgłoś
n0srom0 Gini - z ostatniej chwili. Przerwa na reklamę 29.03.04, 12:29 Gini, przed chwila dowiedzialem sie, ze panidanka to podobno tez jest Helga. A wiesz, ze jak jest Hega to i Zawadzkim. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Gini - z ostatniej chwili. Przerwa na re 29.03.04, 12:31 n0srom0 napisał: > Gini, przed chwila dowiedzialem sie, ze panidanka to podobno tez jest Helga. A > wiesz, ze jak jest Hega to i Zawadzkim. Jak sie dowiedziales to twoja sprawa , rozpowszechnij to na forum.Dla mnie Danka to Danka . A Helga to pokrecona pacyniara, spamerka. Odpowiedz Link Zgłoś
n0srom0 Re: Gini - z ostatniej chwili. Przerwa na reklame 29.03.04, 12:36 gini napisała: > n0srom0 napisał: > > > Gini, przed chwila dowiedzialem sie, ze panidanka to podobno tez jest Helg > a. > A > > wiesz, ze jak jest Hega to i Zawadzkim. > > Jak sie dowiedziales to twoja sprawa , rozpowszechnij to na forum.Dla mnie > Danka to Danka . > A Helga to pokrecona pacyniara, spamerka. ____________________________________________________ Dowiedzialem sie od "przyjaciol" Helgi. Dla mnie Danka to tez Danka. A panidanka, to - jak slyszalem - Helga. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Gini - z ostatniej chwili. Przerwa na reklam 29.03.04, 14:06 n0srom0 napisał: > gini napisała: > > > n0srom0 napisał: > > > > > Gini, przed chwila dowiedzialem sie, ze panidanka to podobno tez jest > Helg > > a. > > A > > > wiesz, ze jak jest Hega to i Zawadzkim. > > > > Jak sie dowiedziales to twoja sprawa , rozpowszechnij to na forum.Dla mnie > > > Danka to Danka . > > A Helga to pokrecona pacyniara, spamerka. > ____________________________________________________ > > Dowiedzialem sie od "przyjaciol" Helgi. Dla mnie Danka to tez Danka. A > panidanka, to - jak slyszalem - Helga. To zle slyszales bo panidanka nie jest ani pacyniara ani spamerka . Odpowiedz Link Zgłoś
n0srom0 Przerwa na reklamę i szczyptę bezeceństwa 29.03.04, 14:03 przegrzanie nstępuje na FA. "Przerwa na reklamę ..." Odpowiedz Link Zgłoś
helga_hela Re: Helga do psychiatry (gini) 29.03.04, 14:24 Gini Kruszynko, znów bardzo pomieszałaś. To ja jestem pszychiatrą. Ja, Helga. Nie pamiętasz Kruszynko ? Spokojnie Kruszynko, powili Kruszynko - a niedługo sobie przypomnisz. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Helga do psychiatry (gini) 29.03.04, 14:27 helga_hela napisała: > Gini Kruszynko, znów bardzo pomieszałaś. To ja jestem pszychiatrą. Ja, Helga. > Nie pamiętasz Kruszynko ? Spokojnie Kruszynko, powili Kruszynko - a niedługo > sobie przypomnisz. E tam zmyslasz, Hela jest ksiegowa i pracownikiem ambasady .I na uniwerku ponoc wykladala cosik.No chyba, ze sobie jeszcze uroila, ze jest psychiatra. Ale u paranoika wszystko mozliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
helga_hela Re: Helga do psychiatry (gini) 29.03.04, 14:39 gini napisała: > helga_hela napisała: > > > Gini Kruszynko, znów bardzo pomieszałaś. To ja jestem pszychiatrą. Ja, Hel > ga. > > Nie pamiętasz Kruszynko ? Spokojnie Kruszynko, powili Kruszynko - a niedłu > go > > sobie przypomnisz. > > > E tam zmyslasz, Hela jest ksiegowa i pracownikiem ambasady .I na uniwerku ponoc > > wykladala cosik.No chyba, ze sobie jeszcze uroila, ze jest psychiatra. > Ale u paranoika wszystko mozliwe. _______________________________________ Spokojnie Kruszynko, powolutku Kruszynko. To ja Helga, Kruszynko. Zaczniemy powoli stąpać od począktu, małymi kroczkami Kruszynko. Złap kilka głębokich oddechów, ale powolutku Kruszynko. Jak pooddychasz Kruszynko staraj się dopuscić do siebie następujące myśli Kruszynko: "za duzo czasu spędzm przed komputerm, za dużo czasu spędzam przed komputerem". Myśl o tyn Kruszynko powoli i ociężale. Potem odejdź od monitora, ale powoli Kruszynko. Ubierz się i idź na spacer - cały czas Kruszynko nie oddalaj myśli: "za dużo czasu spędzam przed komputerem". I powili spaceruj Kruszynko. Jak wrócisz Kruszynko ze spaceru napewno będzie Ci lepiej. Pozdrawiam CIę Kruszynko ! Helga Odpowiedz Link Zgłoś
miriamfirst_ Re: Przerwa na szczyptę poezji:) 29.03.04, 14:49 Grande Valse Brillante Słowa: Julian Tuwim Muzyka: Zygmunt Konieczny Wykonanie: Ewa Demarczyk -------------------------------------------------------------------------------- Ty - wódkę za wódką w bufecie... Oczami po sali drewnianej - I serce ci wali. (Czy pamiętasz?) orkiestra powoli opada przycicha powiada, że zaraz (Czy pamiętasz, jak ze mną...?) już znalazł twój wzrok moje oczy, już idziesz - po drodze zamroczy - już zaraz za chwilę... (Czy pamiętasz, jak ze mną tańczyłeś?...) podchodzisz na palcach i zaraz nad głową grzmotnęło do walca porywa - na życie i śmierć - do tańca Grande Valse Brillante Czy pamiętasz, jak ze mną tańczyłeś walca, Panną, madonną, legendą tych lat? Czy pamiętasz, jak ruszył świat do tańca, Świat, co w ramiona ci wpadł? Wylękniony bluźnierca, Dotulałeś do serca W utajeniu kwitnące te dwie, Unoszone gorąco, Unisono dyszące, Jak ja cała, w domysłach i mgle... I tych dwoje nad dwiema, Co też są, lecz ich nie ma, Bo rzęsami zakryte Wnet zakryte, i w dół, Jakby tam właśnie były I błękitem pieściły, Jedno tę, drugie tę, pół na pół. Gdy przez sufit przetaczasz - Nosem gwiazdy zahaczasz, Gdy po ziemi młynkujesz, To udajesz siłacza. Wątłe mięśnie naprężasz, Pierś cherlawą wytężasz, Będę miała atletę I huzara za męża. Czy pamiętasz, jak ze mną tańczyłeś walca, Panną, madonną, legendą tych lat? Czy pamiętasz, jak ruszył świat do tańca, Świat, co w ramiona ci wpadł? Wylękniony bluźnierca, Dotulałeś do serca W utajeniu kwitnące te dwie, Unoszone gorąco, Unisono dyszące, Jak ja cała, w domysłach i mgle... I tych dwoje nad dwiema, Co też są, lecz ich nie ma, Bo rzęsami zakryte Wnet zakryte, i w dół, Jakby tam właśnie były I błękitem pieściły, Jedno tę, drugie tę, pół na pół. A tu noga ugrzęzła, Drzazga w bucie uwięzła, Bo ma dziurę w podeszwie Mój pretendent na męża. Ale szarpnie się wyrwie - I już wolny, odeszło, I walcuje, szurając Odwiniętą podeszwą. Czy pamiętasz, jak ze mną tańczyłeś walca, Panną, madonną, legendą tych lat? Czy pamiętasz, jak ruszył świat do tańca, Świat, co w ramiona ci wpadł? Wylękniony bluźnierca, Dotulałeś do serca W utajeniu kwitnące te dwie, Unoszone gorąco, Unisono dyszące, Jak ja cała, w domysłach i mgle... I tych dwoje nad dwiema, Co też są, lecz ich nie ma, Bo rzęsami zakryte Wnet zakryte, i w dół, Jakby tam właśnie były I błękitem pieściły, Jedno tę, drugie tę, pół na pół. ) M., Odpowiedz Link Zgłoś
wredna2004 Re: Przerwa na szczyptę poezji:) - Dziękuję ! 29.03.04, 17:23 miriamfirst_ napisała: > Grande Valse Brillante > Słowa: Julian Tuwim > Muzyka: Zygmunt Konieczny > Wykonanie: Ewa Demarczyk > > _______________________________________________ Dziękuję ! Miła to przerwa . Pozdrawiam Cię serdecznie ! > ------------------------------------------------------------------------------ - > - > > Ty - wódkę za wódką w bufecie... > Oczami po sali drewnianej - > I serce ci wali. > (Czy pamiętasz?) > orkiestra > powoli > opada > przycicha > powiada, > że zaraz > (Czy pamiętasz, jak ze mną...?) > już znalazł > twój wzrok moje oczy, > już idziesz - > po drodze > zamroczy - > już zaraz > za chwilę... > (Czy pamiętasz, jak ze mną tańczyłeś?...) > podchodzisz > na palcach > i zaraz > nad głową > grzmotnęło do walca > porywa - na życie i śmierć - do tańca > > Grande Valse Brillante > > Czy pamiętasz, jak ze mną tańczyłeś walca, > Panną, madonną, legendą tych lat? > Czy pamiętasz, jak ruszył świat do tańca, > Świat, co w ramiona ci wpadł? > Wylękniony bluźnierca, > Dotulałeś do serca > W utajeniu kwitnące te dwie, > Unoszone gorąco, > Unisono dyszące, > Jak ja cała, w domysłach i mgle... > I tych dwoje nad dwiema, > Co też są, lecz ich nie ma, > Bo rzęsami zakryte > Wnet zakryte, i w dół, > Jakby tam właśnie były > I błękitem pieściły, > Jedno tę, drugie tę, pół na pół. > > Gdy przez sufit przetaczasz - > Nosem gwiazdy zahaczasz, > Gdy po ziemi młynkujesz, > To udajesz siłacza. > Wątłe mięśnie naprężasz, > Pierś cherlawą wytężasz, > Będę miała atletę > I huzara za męża. > > Czy pamiętasz, jak ze mną tańczyłeś walca, > Panną, madonną, legendą tych lat? > Czy pamiętasz, jak ruszył świat do tańca, > Świat, co w ramiona ci wpadł? > Wylękniony bluźnierca, > Dotulałeś do serca > W utajeniu kwitnące te dwie, > Unoszone gorąco, > Unisono dyszące, > Jak ja cała, w domysłach i mgle... > I tych dwoje nad dwiema, > Co też są, lecz ich nie ma, > Bo rzęsami zakryte > Wnet zakryte, i w dół, > Jakby tam właśnie były > I błękitem pieściły, > Jedno tę, drugie tę, pół na pół. > > A tu noga ugrzęzła, > Drzazga w bucie uwięzła, > Bo ma dziurę w podeszwie > Mój pretendent na męża. > Ale szarpnie się wyrwie - > I już wolny, odeszło, > I walcuje, szurając > Odwiniętą podeszwą. > > Czy pamiętasz, jak ze mną tańczyłeś walca, > Panną, madonną, legendą tych lat? > Czy pamiętasz, jak ruszył świat do tańca, > Świat, co w ramiona ci wpadł? > Wylękniony bluźnierca, > Dotulałeś do serca > W utajeniu kwitnące te dwie, > Unoszone gorąco, > Unisono dyszące, > Jak ja cała, w domysłach i mgle... > I tych dwoje nad dwiema, > Co też są, lecz ich nie ma, > Bo rzęsami zakryte > Wnet zakryte, i w dół, > Jakby tam właśnie były > I błękitem pieściły, > Jedno tę, drugie tę, pół na pół. > > > > ) > > M., Odpowiedz Link Zgłoś
n0srom0 Re: Przerwa na szczyptę poezji:) 29.03.04, 22:10 miriamfirst_ napisała: > Grande Valse Brillante > Słowa: Julian Tuwim > Muzyka: Zygmunt Konieczny > Wykonanie: Ewa Demarczyk > > > ------------------------------------------------------------------------------ - > - > > Ty - wódkę za wódką w bufecie... > Oczami po sali drewnianej - > I serce ci wali. > (Czy pamiętasz?) > orkiestra > powoli > opada > przycicha > powiada, > że zaraz > (Czy pamiętasz, jak ze mną...?) > już znalazł > twój wzrok moje oczy, > już idziesz - > po drodze > zamroczy - > już zaraz > za chwilę... > (Czy pamiętasz, jak ze mną tańczyłeś?...) > podchodzisz > na palcach > i zaraz > nad głową > grzmotnęło do walca > porywa - na życie i śmierć - do tańca > > Grande Valse Brillante > > Czy pamiętasz, jak ze mną tańczyłeś walca, > Panną, madonną, legendą tych lat? > Czy pamiętasz, jak ruszył świat do tańca, > Świat, co w ramiona ci wpadł? > Wylękniony bluźnierca, > Dotulałeś do serca > W utajeniu kwitnące te dwie, > Unoszone gorąco, > Unisono dyszące, > Jak ja cała, w domysłach i mgle... > I tych dwoje nad dwiema, > Co też są, lecz ich nie ma, > Bo rzęsami zakryte > Wnet zakryte, i w dół, > Jakby tam właśnie były > I błękitem pieściły, > Jedno tę, drugie tę, pół na pół. > > Gdy przez sufit przetaczasz - > Nosem gwiazdy zahaczasz, > Gdy po ziemi młynkujesz, > To udajesz siłacza. > Wątłe mięśnie naprężasz, > Pierś cherlawą wytężasz, > Będę miała atletę > I huzara za męża. > > Czy pamiętasz, jak ze mną tańczyłeś walca, > Panną, madonną, legendą tych lat? > Czy pamiętasz, jak ruszył świat do tańca, > Świat, co w ramiona ci wpadł? > Wylękniony bluźnierca, > Dotulałeś do serca > W utajeniu kwitnące te dwie, > Unoszone gorąco, > Unisono dyszące, > Jak ja cała, w domysłach i mgle... > I tych dwoje nad dwiema, > Co też są, lecz ich nie ma, > Bo rzęsami zakryte > Wnet zakryte, i w dół, > Jakby tam właśnie były > I błękitem pieściły, > Jedno tę, drugie tę, pół na pół. > > A tu noga ugrzęzła, > Drzazga w bucie uwięzła, > Bo ma dziurę w podeszwie > Mój pretendent na męża. > Ale szarpnie się wyrwie - > I już wolny, odeszło, > I walcuje, szurając > Odwiniętą podeszwą. > > Czy pamiętasz, jak ze mną tańczyłeś walca, > Panną, madonną, legendą tych lat? > Czy pamiętasz, jak ruszył świat do tańca, > Świat, co w ramiona ci wpadł? > Wylękniony bluźnierca, > Dotulałeś do serca > W utajeniu kwitnące te dwie, > Unoszone gorąco, > Unisono dyszące, > Jak ja cała, w domysłach i mgle... > I tych dwoje nad dwiema, > Co też są, lecz ich nie ma, > Bo rzęsami zakryte > Wnet zakryte, i w dół, > Jakby tam właśnie były > I błękitem pieściły, > Jedno tę, drugie tę, pół na pół. > > > > ) > > M., Odpowiedz Link Zgłoś
forum_dla_kretynow Przerwa na reklamę ... Kto jest autorem ? ... 29.03.04, 18:26 Kto to napisał ? Kto jest autorem tych słów: "Syf, to tylko kwestia szczęścia" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karo Przerwa na reklamę - teraz nie strzelać !!! IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 29.03.04, 22:43 Odpowiedz Link Zgłoś
szkodliwy.szkodnik Haha, nareszcie. Nie ma, jak zdrowe pięć minut 29.03.04, 23:11 zawiści i kopania dołka pod bliźnim swym. Alleluja i do przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karo Przerwa na reklamę - teraz nie strzelać !!! IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 29.03.04, 23:14 Odpowiedz Link Zgłoś