ja_puch_marny 30.03.04, 23:29 obiecana z reszta..... Jak katarek ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ja_puch_marny Re: Patience poprosze literacka zagadke 30.03.04, 23:47 tez mam ........ Odpowiedz Link Zgłoś
helgo_sugestia Re: Patience poprosze literacka zagadke 31.03.04, 21:08 podpisuje sie pod tym watkiem Odpowiedz Link Zgłoś
helgo_sugestia uprzedzam ze jede pisarz odpada 31.03.04, 21:09 bo przez niego kociokwiku i wsciku wszech organow dostaje i ganiac go na necie nie bede..... zgadniesz jaki? Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: uprzedzam ze jede pisarz odpada 31.03.04, 21:22 helgo_sugestia napisała: > bo przez niego kociokwiku i wsciku wszech organow dostaje i ganiac go na necie > nie bede..... > zgadniesz jaki? Reymont? A tu masz zagadke. Kto to opisal i kiedy? Statek Magellana 'Trinidad' odwiedziła któregoś dnia piękna dziewczyna miejscowa. Oczekując na kapitana, rozglądała się tu i tam, jak to dziewczyna. Zaglądając do kabiny kapitańskiej zauważyła gwóźdź i, cytuję słowa Pigafetty: "..z wielką umiejętnością i galanterią podjęła go wargami swego przyrodzenia i mocno skulona opuściła kabinę. Sami to widzieliśmy, kapitan i ja." Odpowiedz Link Zgłoś
helgo_sugestia Minuta siedem chodzi o ........ 31.03.04, 21:26 oczywiscie podroz dookola swiata....... zaraz bedzie tytul...stad Twoja Pigafetta ...... Odpowiedz Link Zgłoś
helgo_sugestia nawet he he nie jeden 31.03.04, 21:40 opada : konopnicka maryja, Witkacy Orzeszkowa........ Salman Rushdie James Joyce...... Odpowiedz Link Zgłoś
patience Hehe szybko 31.03.04, 21:30 Obejrzyj goscia ktory to puscil. Chyba nadaje sie zeby go do Zawackich zapisac)) Odpowiedz Link Zgłoś
helgo_sugestia mam 31.03.04, 21:31 Świat pełen jest zdumiewających rzeczy dla nas, a co mówić, dla ludzi podróżujących po dalekich i dziwnych krajach kilkaset lat temu. Wyobraźmy sobie zdumienie Antoniego Pigafetty (ur. 1491 - 1534), który wraz z Magellanem (1480? - 1521) podróżował dookoła świata. Pod koniec 1519 r. flotylla złożona z pięciu żaglowców dobrnęła do wybrzeży dzisiejszej Brazylii i odkrywcy nawiązali przyjazne kontakty z miejscowymi plemionami. Taka im przydarzyła się tam przygoda, którą starannie opisał Antoni Pigafetta w r. 1524. Statek Magellana 'Trinidad' odwiedziła któregoś dnia piękna dziewczyna miejscowa. Oczekując na kapitana, rozglądała się tu i tam, jak to dziewczyna. Zaglądając do kabiny kapitańskiej zauważyła gwóźdź i, cytuję słowa Pigafetty: "..z wielką umiejętnością i galanterią podjęła go wargami swego przyrodzenia i mocno skulona opuściła kabinę. Sami to widzieliśmy, kapitan i ja." Z tekstu angielskiego nie wynika, czy posługując się tą metodą wyciągnęła ten gwóźdź z desek podłogi, czy tylko go podniosła. Był na palec długi. A dodać trzeba, że gwoździe miały wielką wartość dla Indian, jak zresztą dla wszystkich ludów nowo spotykanych, którzy nie opanowali techniki przetwarzania żelaza. Była to dla nich zupełnie nowa, rewolucyjna technologia składania rzeczy razem. Tak się składa, że dysponuję pięknym, czeskim wydaniem opisu podróży Pigafetty. Nie mogę powstrzymać się przed przekopiowaniem tego fragmentu z całym pięknem czeskiej mowy i pisma Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: czyli opisal Antoni Pigaffeta w 1524 r 31.03.04, 21:35 Tak)) Obejrzyj ta witryne. Bedziesz zachwycony, sugestio Wlasnie dlatego nie chcialam wczoraj pytac, bo potrzebowalam najpierw sprawdzic, czy istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: SKAD WIESZ ZE JESTM MEZCZYZNA? :)))))) 31.03.04, 21:40 po testosteronie chyba? Odpowiedz Link Zgłoś
helgo_sugestia zaiste cierpie na nadmiar u kobiety norma to 31.03.04, 21:42 ponizej 4,0 ja mam kolo siedmiu Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: zaiste cierpie na nadmiar u kobiety norma to 31.03.04, 21:44 helgo_sugestia napisała: > ponizej 4,0 > > ja mam kolo siedmiu Ja tez mam testosteron!? Chyba zartujesz!??? Odpowiedz Link Zgłoś
helgo_sugestia masz helgo 31.03.04, 21:46 jesli jestes kobieta norma w twym orgnizmie powina wynosic ponizej 4,0 jesli masz powyzej to zachowujesz sie jako i ja czyli tak jak facet Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: masz helgo 31.03.04, 21:47 helgo_sugestia napisała: > jesli jestes kobieta norma w twym orgnizmie powina wynosic ponizej 4,0 > jesli masz powyzej to zachowujesz sie jako i ja czyli tak jak facet Kobiety maja inne hormony! Nie pamietam jakie, ale inne. Tee... feromony pamietam, ale chyba nie o to chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
helgo_sugestia Kocie sprawdz w necie 31.03.04, 21:51 poziom testosteronu u kobiet musi byc ponizzej 4, 0 jesli go nie ma kobieta nie jest zdolna do agresywnej walki, do wspolzawodniczenia itp. Poczytaj o najnowszej kuracji brytyjskich lekarzy o leczeniu kobie testosteronem.. . Wszczepia sie krrysztalki testosternu pod skore. Jest to obecnie prblem w UK, poniewaz nawet panie, ktore nie kwalifiukuja sie do kuracji podejmuja leczenie na wlasna reke. Sprawdz ostatnio numer tj. marcowy zdaje sie kretynskiego Cosmopolitan Akurat to co tam pisza o tym to prawda ....... Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: zaiste cierpie na nadmiar u kobiety norma to 31.03.04, 21:46 patience napisała: > helgo_sugestia napisała: > > > ponizej 4,0 > > > > ja mam kolo siedmiu > > Ja tez mam testosteron!? Chyba zartujesz!??? PS. A dociekliwie zapytam siedem to duzo czy malo? Odpowiedz Link Zgłoś
helgo_sugestia tytul ORYGINALU MIA CARA TO: 31.03.04, 21:34 Primo viaggio intorno al globo terraqueo.. Odpowiedz Link Zgłoś
patience JUZZ!!! JUZZZZZ WIDZEM!!!!! 31.03.04, 21:35 obkukaj strone))) helgo_sugestia napisała: > Primo viaggio intorno al globo terraqueo.. Odpowiedz Link Zgłoś