Dodaj do ulubionych

Prawdziwi Polacy wstydza się?

12.10.10, 17:37
Wstydzą się okreslenia 'Prawdziwi Polacy'?
To w zyciu publicznym mamy już cos na wzór życia forumowego,gdzie onegdaj szachowano oponentów okresleniem 'nie jesteś prawdziwym Polakiem'. Szachowano,szachowano, aż określenie to stało sie po prostu epitetem. Teraz powiedziec do kogoś 'jesteś Prawdziwym Polakiem' to tak jakby splunąc mu w twarz. No i popatrz Pan. W życi Upolitycznym to samo
Prawdziwi Polacy z PiSu żądają przeprosin od TVN za - manipulację (wersja PiSlubów) i przejęzyczenie (wersja TVN i jego zwolenników) - wkładającą/e słowa o Prawdziwych Polakach w usta prezesa.

A przecież powinni oni podchwycić temat i podbić piłeczkę podkreślając swoja prawdziwość, a nie wstydzić się gdy nazywa się ich zgodnie z ich mniemaniem o sobie.

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,8500580,PiS_grozi_TVN_owi_sadem__jesli_nie_przeprosi_Kaczynskiego.html
A.
Obserwuj wątek
    • snajper55 Re: Prawdziwi Polacy wstydza się? 12.10.10, 17:56
      andrzejg napisał:

> Wstydzą się okreslenia 'Prawdziwi Polacy'?
      > To w zyciu publicznym mamy już cos na wzór życia forumowego,gdzie onegdaj szach
      > owano oponentów okresleniem 'nie jesteś prawdziwym Polakiem'. Szachowano,szacho
      > wano, aż określenie to stało sie po prostu epitetem. Teraz powiedziec do kogoś
      > 'jesteś Prawdziwym Polakiem' to tak jakby splunąc mu w twarz. No i popatrz Pan.
      > W życi Upolitycznym to samo
      > Prawdziwi Polacy z PiSu żądają przeprosin od TVN za - manipulację (wersja PiSlu
      > bów) i przejęzyczenie (wersja TVN i jego zwolenników) - wkładającą/e słowa o Pr
      > awdziwych Polakach w usta prezesa.
      >
      > A przecież powinni oni podchwycić temat i podbić piłeczkę podkreślając swoja pr
      > awdziwość, a nie wstydzić się gdy nazywa się ich zgodnie z ich mniemaniem o sobie.

To są chyba po prostu nieprawdziwi Polacy. wink

S.
      • ariadna-enta Re: Prawdziwi Polacy wstydza się? 12.10.10, 23:42
        czytam ten tekst i coraz mniej rozumiem
        im się kurna chyba nudzi,albo nie mają innych zmartwień,żeby z czegos takiego robić aferę
    • rycho7 duma szatanow w kamaszach ze wzwodem ZOMO 12.10.10, 18:12
      andrzejg napisał:

> Wstydzą się okreslenia 'Prawdziwi Polacy'?

Ciekawostka bo ja jestem dumny z bycia My. Ktoz mi bedzie prawil komplementy, zem panteonem slowianskich bogow semantycznie zawlaszczonych jako szatany?

Waadcy duszow przegrywaja batalie idei. Potrafia splugawic Prawde rozwierajac paszcze.

Oni maja problem, bo to oni namolnie wszczynaja wojne na haselka, ktore sa obracane przeciwko nim.

Mnie jest trudno przejac sie pomowieniem o zdrade gdy pragne aby Polska byla bogata bogactwem swych obywateli. Po prostu mam takie poglady. A na tace i tak nie dam.
    • oleg3 Telewizja jest od informowania 12.10.10, 18:13
      Andrzeju. A ponieważ Prezes nie powiedział tego czego TVN oczekiwała, to stacja realizując misję zwalczania kaczyzmu, sfałszowała informację.

Nawiasem pisząc przymiotnik "prawdziwy" dodawany do rzeczownika "Polak" czy "Europejczyk" tworzy oksymoron.
      • rycho7 moje ulubione falszerstwa na zywo 12.10.10, 18:51
        oleg3 napisał:

> A ponieważ Prezes nie powiedział tego czego TVN oczekiwała, to stacja
        > realizując misję zwalczania kaczyzmu, sfałszowała informację.

Mendia maja musi ekstra technike. Pacynki Genialnego Stratega poruszaja ustami synchronicznie z falszowanym tekstem. Strateg powinien przedstawic dowody (ze swiadkow) przed sadem.
      • jaceq Re: Telewizja jest od informowania 12.10.10, 19:50
        oleg3 napisał:

> Prezes nie powiedział tego czego TVN oczekiwała, to stacja

To raczej nie ulega wątpliwości, ale dlaczego prezes wstydzi się tego, czego nie powiedział?
        • oleg3 Re: Telewizja jest od informowania 12.10.10, 20:06
          Nie wiem, Jacqu. Nie wiem nawet czy się wstydzi. To dla mnie bez znaczenia. Dziwi mnie natomiast, że Prezes ma się tłumaczyć z pomyłki (?) telewizji.
          • jaceq Re: Telewizja jest od informowania 12.10.10, 20:31
            Mnie też by dziwiło, gdyby prezes miał tłumaczyć się z pomyłki (?) telewizji. Ale na szczęście nie ma. Natomiast ma się tłumaczyć, dlaczego uważa tę pomyłkę za do tego stopnia uwłaczającą, że domaga się przeprosin, a z braku takowych - straszy sądem. To dopiero jest ciekawe.
            • gini Re: Telewizja jest od informowania 12.10.10, 20:47
              Dlatego, ze:ZEalewajka, przekrecila jego slowa, a pozniej rozne panie Pitery i inne, umieraly z oburzenia.
      • andrzejg Nazwa POwolniak jest zarezerwowana. 12.10.10, 20:14
        oleg3 napisał:

> Andrzeju. A ponieważ Prezes nie powiedział tego czego TVN oczekiwała, to stacja

NIe będę się z Tobą spierał po czyjej stronie jest TVN, ale równie uprawniona tezą jest pomyłka redaktorki, która nasłuchała się wcześniej opowieści o Prawdziwych Polakach, o Prawdziwym Genetycznym Patriotyzmie itp. i z rozpędu ,zamiast przekazać wypowiedź taką jaka była, wstawiła owych 'Prawdziwych Polaków'. Tak w sumie to czym się różnią w odbiorze 'Wolny Polak' od 'Prawdziwego Polaka'? Prezes wypowiadając te słowa na pewno nie miał na mysli powolności rodaków, tylko ich wolność. Zresztą POwolniak , jak sama konstrulcja słowa wskazuje, jest już zarezerwowane dla określonego ugrupowania. Prezes powiedział o 'Wolnych Polakach' w przeciwieństwie do zniewolonych. Czy nie jest to również dzieleniem społeczeństwa na tych lepszych wolnych, którzy dojdą w końcu do władzy i tych zniewolonych (przez kogo?)? Dla mnie to 'wsio rybka'. Prezes kolejny raz ukazał swoja naturę człowieka skłócającego ludzi i cała ta akcja z grożeniem TVN trąci hipokryzją.

A.

>
        > Nawiasem pisząc przymiotnik "prawdziwy" dodawany do rzeczownika "Polak" czy "Eu
        > ropejczyk" tworzy oksymoron.
        • hasz0 Inwektywy+Odwrotki faktów to Wasza specialite de l 12.10.10, 20:32
          de la PijaR.

Geolodzy + Geodeci rozłożą na śniegu i zmarzniętej grudzie siatkę i pokażą
          jak moża było pół roku wczesniej zbadać teren, nie pozosatwiać rozkawłakowanych szczątków
          polskich elit patriotycznych z IIRP IIWŚ bohaterów walki z komunistami w PRL-u
          którzy teraz zaklamują rzeczywistosć i mącą, mącą i MĄCĄ.

Brak jest słów POtępienia dla takiej wredoty..wide wczorajszy dzień z wykorzystywaniem żon ofiar u Lisa do wrednej manipulacji jak dziś rano w TOK FM.kro słyszał ten wie co wygadywał
          prowokoany, zachęcany i przymuszany oraz sprytnie wykorzystywany przez Wielowieyską
          Deresz
          to co potem wygadywała Agata Nowakowska i Ana Laszuk........
          to jest HORROR, ktorego niesmak nie pozwla mi dalej pisać.
          • hasz0 Jacqu! Moim zdan.jest ciekawe dlaczego szydziliści 12.10.10, 20:35

tyle lat z "PRAWDZIWYCH POLAKÓW" nazywajac tak Polaków
            którzy próbowali stawić czoła antyPolakom.
            • rycho7 boskosc kreowania rzeczywistosci 12.10.10, 20:46
              hasz0 napisał:

> którzy próbowali stawić czoła antyPolakom.

Klamiesz, probowaliscie obrazac antyPolactwem. Caly czas chodzi o roznice pogladow. Wy nie jestescie w stanie roznic sie pieknie.
              • hasz0 Nie wypełniono pola temat -komunikat F. ze jestes 12.10.10, 20:57
                POZA ad rem i wchodzisz w ad personam!

Klamiesz pisząc: probowaliscie obrazac antyPolactwem.
                Próbowaliśmy POkazyać gdzie i jak prowadzicie antypolską politykę
                - KTÓREJ FATALEN SKUTKI ZA niedługo nas a nie Was dotkną.
                Caly czas nie chodzi o roznice pogladow. Wy nie jestescie w stanie roznic sie pieknie.
                Wy jesteście jedynie w stanie oszukiwać dla partykularnych zysków mają reszte społeczeństwa w d....i odpowiadać na rzeczowe argument i pokazywanie zamierzonych Waszych "błedów"....jedynie AD PERSONAM i wykluczaniem poprzez krewoany burdel sprzyjajay katastrofom.
                • rycho7 racja stanu Watykanu 12.10.10, 22:09
                  hasz0 napisał:

> Próbowaliśmy POkazyać gdzie i jak prowadzicie antypolską politykę

Mylicie zawsze polactwo z katolstwem. Bez szans na porozumienie.

> - KTÓREJ FATALEN SKUTKI ZA niedługo nas a nie Was dotkną.

Taki jest cel Waszej wojenki.

> Wy jesteście jedynie w stanie oszukiwać dla partykularnych zysków

Znacznie wiecej niz oszukiwac. Nic na to nie poradze, ze jedynie Wasze zyski nie sa partykularne.

> odpowiadać na rzeczowe argument

Tak nazywasz swa slowosraczke? Ja nie jestem tego w stanie ani przeczytac ani zrozumiec. Argumenty pokretnosci.
                  • hasz0 racja stanu {.}u(.)ina ważn. od rybaków w rurę? 12.10.10, 22:17

• polski_francuz Redukcja do absurdu 12.10.10, 19:11
      czyli kto jest nieprawdziwym Polakiem.

Chyba raczej wiekszosc: ci z Litwy (jak ja), z Ukrainy ze juz o polskich Zydach nie wspomne. W tym sensie masz racje, ze to glupie nazywac kogos "prawdziwym Polakiem".

A co do prezesa i tego co mowi to bym proponowal zbastowac. Trzeba mu dac szanse by przetrawil traume, zmadrzal, schudl, ozenil sie i zalozyl konto bankowe. Potem posluchamy co ma do powiedzenia. Na razie jest kiepskim, bo destrukcyjnym, glosem opozycji. I malo ma do powiedzenia.

Chociaz te dojscie droga wodna do Szczecina to jest faktycznie issue dla opozycji. Tu trzeba jaj by sie Niemcom z Ruskimi na 15 m pod woda sie silnie przeciwstawic.

PF
      • rycho7 sadzisz, ze nie ma takiego wariantu projektowego? 12.10.10, 19:35
        polski_francuz napisał:

> Tu trzeba jaj by sie Niemcom z Ruskimi na 15 m pod woda sie silnie przeciwstawic

Olewactwem sprawy sie nie zalatwi. Une mogum w zamiarze ewentualnym mocno zaszkodzic. Niemcy maja gotowe rozwiazania na wszystko. Jak damy im zaoszczedzic 50 fenigow to zaoszczedza.

Najwazniejsze, ze nitka swiatlowodowa nie bedzie plula nam w twarz. Masz dobra pamiec?
        • polski_francuz Nitka 12.10.10, 19:50
          swiatlowodow z nitka ropy, was?

Jesli mowisz o braku inteligencji to sie zgadzam. Z Niemcami da sie rozmawiac inteligentnie. Ale czasem trzeba wrzasna a nie tylko kulic uszy po sobie.

I opozycja jest od wrzaskow. Przynajmniej w Polscesmile

PF
    • y_o_st Nie wszyscy. Np. prawdziwek Tusk sie 12.10.10, 19:44
      nie wstydzi:

wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/76573,prawdziwi-polacy-ucza-dzieci-grac-w-pilke.html
      • hasz0 nieprawdziwy Niepolak to może być POlak albo KAŻDY 12.10.10, 20:09

a jako KAŻDY a lbo POlak
        może pisać każdą opinię

nie związaną z żarliwą i szczerą polskością

np. obraźlwie słowa w polskojezycznych mediach dobrze służące WROGOM
        albo PRZYJACIOŁOM, ktorzy nie są wrogo nastawieni, ale TYLKO CHCA DOBRZE ZAROBIĆ NA Polakach!

Wiadomo bo dla każdego BIZNESMANA, jest to oczywiste, ze w firmie skłoconej nie ma ani DOBREJ organizacji PRACY
        ani SYNERGII
        ani dobrych pomysłów
        ani nawet byle jakiej roboty nie mówiąc już o EFEKTACH czy stawianiu CZOŁA WYZWANIOM I KONKURENCJI! ...tylko bajzel kłótnie
        MARNOWANIE ENERGII, POMYSŁOW< pRZEPYCHANKI i .katastrofy wreszcie!!!!!!!!!

_A w to "SĄISADOM" oplacajacym m. in. Grossa. lub redaktorów w obcych koncernach
        a w ti IM GRAJ!!!!!!!!!..kosztem POlski i POlaków.
        vide Sawickiego sarkazm o RYBAKACH i rekompensatach wielokrotnosci 100.000 €
        na kuter dla wszystkich na Bałtyku oprócz
        ........
        zgadniesz Andrzejeczku wrednawy
        ?

• rycho7 moja jest żarliwsza i szczersza 12.10.10, 20:22
          hasz0 napisał:

> nie związaną z żarliwą i szczerą polskością

... na zielonej Ukrainie.

> w firmie skłoconej

Ja Tadzienku juz chyba z 10 lat nie chce sie zgodzic na Twe rozkazywanie i chciejstwo. Moja wina, moja wina, moja bardzo wielka wina. Podstepnie, odwrotkowo od lat Ci pisuje abys nie jatrzyl w celu sklocania. Wiec to Ty masz racje.
          • hasz0 pogadaj z dzieckiem o Twojej mentalności ok? 12.10.10, 20:42

• qwardian Re: Prawdziwi Polacy wstydza się? 12.10.10, 20:01
      Polacy zmądrzeli. Najpierw kasa, a my i tak swoje wiemy na temat kto fałszywym Polakiem jest...
    • hymenos TVN przeprosił i sprostował, 12.10.10, 20:39
      było wolni Polacy. Prezes nie dopowiedział, kiedy prawdziwi Polacy uwolnią się od swoich urojeń.
      • hasz0 TVN przeprosił czy TYLKO sprostowal bagatelizując 12.10.10, 20:50

ŚWIADOMIE ABY NIE WYPAŚĆ Z RYTMU PO-luwania nie na FATALNY RZĄDale opozycje, ktorej
        głos nie dociera nawet do tak obiektywnego jak PF = .....aby nie uchybić nieczemu-
        Prawdziwy Francuz Polski
        Prawdziwy Polski Francuz
        Francuz Prawdziwy Polak i
        Francuz Polski Prawdziwie
        Polski Francuz Prawdziwy
        Prawdziwie Polski Francuz
        Prawdziwie Francuski Polak
      • qwardian Re: TVN przeprosił i sprostował, 12.10.10, 20:58
        Przeprosili? To bardzo ładnie ze strony TVN. Całujący trzewiki prezesa PiS-u dziennikarze TVN zawsze wywołują u mnie pozytywne wrażenie...
        • hasz0 _________Re: TVN przeprosił i sprostował, 12.10.10, 21:01
          smile))))))))
        • hymenos Re: TVN przeprosił i sprostował, 12.10.10, 21:33
          qwardian napisał:

> Przeprosili? To bardzo ładnie ze strony TVN. Całujący trzewiki prezesa PiS-u dz
          > iennikarze TVN zawsze wywołują u mnie pozytywne wrażenie...

Jeśli utożsamiasz przeprosiny i sprostowanie z całowaniem trzewików, to ja mogę jedynie powtórzyć to, co wcześniej napisałem. Pozbądź się urojeń.
          • qwardian Re: TVN przeprosił i sprostował, 12.10.10, 21:49
            hymenos napisał:

> Pozbądź się urojeń.

Szanuję trzewiki osób stąpających twardo po ziemii, a nie TVN. Ta ostatnia nie posiada przedstawicielstwa w realnej polskiej polityce, ba nawet na własnym stadione, buhaha...
            • hymenos Re: TVN przeprosił i sprostował, 12.10.10, 21:56
              qwardian napisał:

> Szanuję trzewiki osób stąpających twardo po ziemii, a nie TVN. Ta ostatnia nie
              > posiada przedstawicielstwa w realnej polskiej polityce, ba nawet na własnym sta
              > dione, buhaha...

Wiesz co, jakiegoś głębszego sensu nie widzę w tym co napisałeś. Właściwie to w ogóle nie widzę sensu. Zwykłe pieprzenie. Mnie nic do tego, czyje Ty buty szanujesz.
            • gini Re:A ja tam 12.10.10, 22:22
              Jestem prawdziwa Polka w odroznieniu, od roznych pchrzechrztow, i innych polit poprawnych popaprancow, typu Paliknot.
              • hasz0 jestem Polakiem prawdziwość tego zaświadczam d.os. 12.10.10, 22:33

okazać?.............Wasze wygladają mi na POdrobione

jak nowiutkie leg. studenckie tych dosłanych 3 na bramę przy ul. Norwida PWr. w marcu 1968
              • ariadna-enta Re:A ja tam 15.10.10, 23:25
                jestem najprawdziwsza Polka
                w przeciwieństwie do przygłupiej gini
      • jaceq Re: TVN przeprosił i sprostował, 12.10.10, 21:15
        > było wolni Polacy.

A czasem nie polni Wolacy?
        • hymenos Re: TVN przeprosił i sprostował, 12.10.10, 21:31
          jaceq napisał:

> > było wolni Polacy.
          >
          > A czasem nie polni Wolacy?

Nie, Tym razem mu się udało. wink
      • t_ete sprostowanie 12.10.10, 21:31
        jeszcze wzmocnilo pokracznosc wypowiedzi JK

moze nie zawsze oplaca sie domagac sprostowan ? wink

tete
        • hymenos Re: sprostowanie 12.10.10, 21:39
          t_ete napisała:

> jeszcze wzmocnilo pokracznosc wypowiedzi JK
          >
          > moze nie zawsze oplaca sie domagac sprostowan ? wink

Ale to trzeba dostrzec wink
          • mate_lot Re: sprostowanie 12.10.10, 21:43
            Prezes może krytykować wszystkich ale nie siebie. On jest genialny.smile
            • wikul Re: sprostowanie 12.10.10, 22:48
              mate_lot napisał:

> Prezes może krytykować wszystkich ale nie siebie. On jest genialny.smile

https://spieprzajdziadu.com/muzeum/images/b/b2/Czeczot.jpg
    • jaceq Ja jestem przekonany, 12.10.10, 22:33
      że Haszu w głębi ducha wstydzi się swoich forumowych wycinanek, przyklejanek, grafiti, vlepek itp.
      • andrzejg Re: Ja jestem przekonany, 12.10.10, 22:35
        jaceq napisał:

> że Haszu w głębi ducha wstydzi się swoich forumowych wycinanek, przyklejanek, g
        > rafiti, vlepek itp.
        >
        >

szczerze wątpię

A.
      • wikul Re: Ja jestem przekonany, 12.10.10, 22:50
        jaceq napisał:

> że Haszu w głębi ducha wstydzi się swoich forumowych wycinanek, przyklejanek, g
        > rafiti, vlepek itp. ...

...w rzadkich chwilach przytomności.
        • snajper55 Re: Ja jestem przekonany, 12.10.10, 23:10
          wikul napisał:

> jaceq napisał:
          >
          > > że Haszu w głębi ducha wstydzi się swoich forumowych wycinanek, przykleja
          > nek, g
          > > rafiti, vlepek itp. ...
          >
          >
          > ...w rzadkich chwilach przytomności.

Ostatnia zdarzyła mu się siedem lat temu ?

S.
    • qwardian Re: Prawdziwi Polacy wstydza się? 15.10.10, 15:16

Tutaj masz odpowiedź na nurtujące Ciebie pytanie, Andrzeju...

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,8515583,Profesor_UMCS_do_pani_doktor___Ty_zydowo_.html
      • hymenos Re: Prawdziwi Polacy wstydza się? 15.10.10, 15:23
        O tak, ten najprawdziwszy forumowy Polak pieszczotliwie napisał mi "ty Żydzie" i wcale się tego nie wstydził. Prawdziwi Polacy takich rzeczy się nie wstydzą, Wolni zresztą też.
        • qwardian Re: Prawdziwi Polacy wstydza się? 15.10.10, 17:50

Adresuj do autora wątku, nie mnie...
          • hasz0 Prawdziwi Żydzi wstydza się?za"Prawdziwego Polaka" 15.10.10, 23:09

"Zagrożenie stanowią natomiast kryptożydzi (...), którzy stanowią znaczną część tzw. polskiej inteligencji i występując w roli https://www.insomnia.pl/buziaki/12.gifszczerych Polaków, opanowali i https://www.insomnia.pl/2/fotos/6967.gif(dalej opanowują) wiele ważnych stanowisk w państwie, zdominowali szereg ważnych z punktu widzenia dobra narodu i państwa dziedzin życia".

Nikomu z racji narodowości żydowskiej https://www.insomnia.pl/2/fotos/6967.gifnie przysługuje ulga moralna. Nie można pozwalaćhttps://www.insomnia.pl/buziaki/12.gif komuś na więcej - mówi "Gazecie" prof. Barbara Jedynak, która na UMCS zajmuje się historią literatury i kultury. Na co dzień wykłada w Instytucie Kulturoznawstwa Wydziału Humanistycznego lubelskiej uczelni. Zajęcia ma tam również dr Marzena Zawanowska.
            "Ty żydówo! Jak pani śmie zwracać mi uwagę."https://www.insomnia.pl/buziaki/12.gif

Tak właśnie krzyknęła profesor Jedynak do dr Zawanowskiej - twierdzą studenci. Było to w poniedziałek po południu. Dr Zawanowska zwróciła profesor uwagę, że jej zajęcia trwają za długo, przez co do sali nie mogą wejśćhttps://www.insomnia.pl/buziaki/12.gif studenci judaistyki. Zajęcia miała mieć z nimi właśnie dr Zawanowska.

Studenci złożyli oficjalną skargę do dziekana i opowiedzieli o wszystkim "Kurierowi Lubelskiemu". Naoczny świadek wydarzeń potwierdził ich wersję w rozmowie z "Gazetą".

Prof. Jedynak jest spokojna o swoją przyszłość. Czuje się pomówiona i oczekuje, że uczelnia wyciągnie konsekwencje wobec studentów, a nie wobec niej.

- Dokonano wobec mnie przestępstwa bardziej ciężkiej wagi - zaczyna rozmowę prof. Jedynak. - Nie znam pani Zawanowskiej. Ta pani, która weszła do sali, zwróciła mi uwagę ostrym tonem. Odpowiedziałam stanowczo, ale uprzejmie. Daję się rozstrzelać! Nie wiem, dlaczego ktoś zarzuca mi rasizm. Odczuwam to jako prowokację. Nie wolno mi imputować rzeczy, które podpadają pod kodeks karny - mówi i dodaje: - Studenci podpisali fałszywe oświadczenie. Przecież oni ślubowali uczciwość wobec kadry i uniwersytetu. Uczelnia powinna mnie chronić. Nieodpowiedzialne osoby powinny być przykładne ukarane - podkreśla.

• jaceq Re: Prawdziwi Polacy wstydza się? 16.10.10, 00:19
          Podoba mi się ten Haszu nаріеrdalający się młotkiem w główkę. Oby to co pomogło.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka