hymenos 29.10.10, 15:34 Takie pytanie nasynęło mi się w z wiązku z oskarżeniami forumowymi o ruską agenturalność czy jakoś tak. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
off_nick Re: A co Polsce da wroga polityka wobec Rosji? 29.10.10, 15:45 Wroga nic nie da i nie powinna być, raczej poprawna bez łaszenia się. Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Dokładnie 29.10.10, 15:51 Tyle że wygląda na to że za politykę wrogą Rosji niektórzy widzą wszystko co nie jest łaszeniem się. Odpowiedz Link Zgłoś
hymenos Re: A co Polsce da wroga polityka wobec Rosji? 29.10.10, 16:20 off_nick napisała: > Wroga nic nie da i nie powinna być, raczej poprawna bez łaszenia się. > Łaszenie w polityce to pojęcie obce. Na czym miałoby to polegać? Po drugie można prowadzić wrogą i poprawną politykę wobec drugiego państwa. Poprawną, oznacza nie łamanie traktatów, umów i obowiązujących zasad. Wrogą, sprzeciwiać się wszelkim inicjatywom podejmowanym przez drugą stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Jako to, co? 30.10.10, 23:59 dachs napisał: > Gruzja nas dozbroi. W wino gruzińskie. Lechowi smakowało. S. Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Nie rozumiem Hymenosie 29.10.10, 15:50 to jeśli agentura jest z kraju zaprzyjaźnionego to trzeba się na nią zgadzać? To dlaczego taki Pollard wylądował w więzieniu? Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Nie rozumiem Hymenosie 29.10.10, 15:57 manny-jestem napisał: > to jeśli agentura jest z kraju zaprzyjaźnionego to trzeba się na nią zgadzać? Oczywiście nie. Ale tropić trzeba rzeczywistych agentów, a nie imaginować ich sobie wedle politycznego zapotrzebowania. Odpowiedz Link Zgłoś
hymenos Re: Nie rozumiem Hymenosie 29.10.10, 16:15 Nie tylko Pollard. Nawet Anglicy z Amerykanami są w tym względzie dość stanowczy w stosunkach między sobą. Zostawię agenturalność na boku i określę wrogą politykę wobec jakiegokolwiek państwa (np Rosji) jako oskarżanie o wszelkie możliwe rzeczy, które w sposób ewidentny stawiają to państwo w złym świetle. Np o imperializm, brak demokracji, ludobójstwo, kradzież, rozbój, agenturalność łamanie praw człowieka przy każdej, nadażającej się okazji bez jakiegokolwiek racjonalnego uzasadnienia. Np Katyń II i Katyń III wobec Smoleńska i Łodzi, służby specjalne doprowadziły do katastrofy, każdorazowe zajmowanie wrogiego Rosji stanowiska na forum międzynarodowym czy to w sprawach kaukaskich czy europejskich. Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: Nie rozumiem Hymenosie 29.10.10, 16:23 No cóż, Niektorzy z historii wyciągają wnioski. Inni nie. Odpowiedz Link Zgłoś
hymenos Re: Nie rozumiem Hymenosie 29.10.10, 16:25 manny-jestem napisał: > No cóż, Niektorzy z historii wyciągają wnioski. Inni nie. Twierdzisz, że zawsze i w każdym przypadku historia się powtarza i doczekamy się nowego Hitlera i Stalina? Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 historia powtarza sie jako farsa 29.10.10, 16:40 hymenos napisał: > historia się powtarza i doczekamy się nowego Hitlera i Stalina? Kwestia czulosci percepcji. Doczekalismy sie Genialnego Stratega narodowego solidaryzmu. Z Pisinternem w Watykanie. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Nie rozumiem Hymenosie 29.10.10, 16:26 manny-jestem napisał: > No cóż, Niektorzy z historii wyciągają wnioski. Inni nie. A może po prostu, różni ludzie wyciągają różne wnioski z historii? Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Helmuty i France (z Tuska pomocą) za mordę €unię! 29.10.10, 16:39 I na psku do Łap Putina/Niedźwiedzia...........my Wam damy budżety! Deficyty! My placimy maxy (kryjemy, że na głowę mieszkańca .........a ghowno Was obchodzi....że nie) Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: Helmuty i France (z Tuska pomocą) za mordę 29.10.10, 17:05 hasz0 napisał: > My placimy maxy Terror bilansu ksiegowego. Jest proste wyjscie, nie placic. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 podszepty szatana 29.10.10, 17:03 dachs napisał: > A może po prostu, różni ludzie wyciągają różne wnioski z historii? Zaraza wolnomyslicielstwa. To jest tak jak sie wpuszcza na salony murarzy zamiast sr.c po katach jak zawzdy bywalo. Ja po mekach przez cale zycie docenilem religijne tradycje "korzeni Europy". Wszystkich przyblizyc do Boga, Bog sam rozpozna swoich. Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick Wygląda na to, 30.10.10, 22:14 że Rosjanie nas ograli. Tak jak każda inna firma także rosyjskie koncerny mogą przesłać ministrowi skarbu ofertę na Lotos Odpowiedz Link Zgłoś
pro100 Re: Nie rozumiem Hymenosie 31.10.10, 06:40 hymenos napisał: > Zostawię agenturalność na boku o, a czemuż to? np zachowania agentury wpływu więcej mówią o stosunku rosji do polski niźli obślinianie się putina z donkiem. i określę wrogą poli > tykę wobec jakiegokolwiek państwa (np Rosji) jako oskarżanie o wszelkie możliwe > rzeczy, które w sposób ewidentny stawiają to państwo w złym świetle. Np o impe > rializm, brak demokracji, ludobójstwo, kradzież, rozbój, agenturalność łamanie > praw człowieka przy każdej, nadażającej się okazji bez jakiegokolwiek racjonaln > ego (z racjonalnym uzasadnieniem jest już ok?) uzasadnienia. zwyczajna konstatacja faktów to wg ciebie bezpodstawne oskarżenia? orwell szumi w głowie? Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: Nie rozumiem Hymenosie 31.10.10, 07:03 pro100 napisał: > zachowania agentury wpływu więcej mówią A konkretnie? 1. Podaj agentow wplywu. Nie musi byc pelna lista, wystarcza konkretne jednostkowe przyklady. 2. Przedstaw dowody na agenturalnosc. Dowody sadowe umozliwiajace skazanie za szpiegostwo. Dowody na roznice pogladow ani mnie ani sadowi nie wystarcza. 3. O jakich konkretnie zachowaniach piszesz? Ja mam zapewne odmienne poglady od Twoich. Totez cieszy mnie, ze uwazaja mnie za szatany w kamaszach ze wzwodem ZOMO. Moga uwazac. Dla mnie bardzej licza sie czyny. Nie zauwazylem aby ktokolwiek doniosl na mnie do prokuratury zem zlo wcielone. Odpowiedz Link Zgłoś
pro100 rzecz mozna zrobić subtelnie 31.10.10, 07:30 jak np prowokację gliwicką albo 10 kg trotylu pod budynek ze swojakami. tylko potem te 10kg gdzieś wylezie, malkontenci zaczną mędzić to trzeba ich dostrzelić co znowu wylezie i znów malkontenci i tak da capo al fine ................. i co ma potem począć taki dajmy na to agent wpływu jak rozkaz dostanie - "poprawić pijar matuszki rossiji w podbitej polszy"? jakby nie mozna było zrobić w czeczni punktów odwszawiania. rycho7 napisał: > 1. Podaj agentow wplywu. Nie musi byc pelna lista, wystarcza konkretne jednostk > owe przyklady. > 2. Przedstaw dowody na agenturalnosc. Dowody sadowe umozliwiajace skazanie za s > zpiegostwo. Dowody na roznice pogladow ani mnie ani sadowi nie wystarcza. > 3. O jakich konkretnie zachowaniach piszesz? uderz w stół a brzęknie rysio > > Ja mam zapewne odmienne poglady od Twoich. Totez cieszy mnie, ze uwazaja mnie z > a szatany w kamaszach ze wzwodem ZOMO. i tego się trzymaj Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: rzecz mozna zrobić subtelnie 31.10.10, 19:55 pro100 napisał: > uderz w stół a brzęknie rysio Prezentujesz staly element gry katola. Ad personam zamiast ad rem. Ziew. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Nie rozumiem Hymenosie 31.10.10, 07:24 ciekawym jak funkcjonujesz w życiu, skoro dla Ciebie wszędzie jest spisek i agent siedzi na agencie? Lepiej sprawdź , czy przypadkiem Twoja żona nie jest uspionym ruskim agentem... A. Odpowiedz Link Zgłoś
pro100 Re: Nie rozumiem Hymenosie 31.10.10, 07:34 andrzejg napisał: > ciekawym jak funkcjonujesz w życiu, skoro dla Ciebie wszędzie jest spisek i age > nt siedzi na agencie? Lepiej sprawdź , czy przypadkiem Twoja żona nie jest uspi > onym ruskim agentem... > > A. agentura wpływu siedzi tam gdzie kształtuje się opinia publiczna. pod łóżkiem swoim ani twoim bym jej nie szukał. Odpowiedz Link Zgłoś
pro100 natomiast 31.10.10, 08:10 andrzejg napisał: > ciekawym jak funkcjonujesz w życiu, skoro dla Ciebie wszędzie jest spisek i age > nt siedzi na agencie? Lepiej sprawdź , czy przypadkiem Twoja żona nie jest uspi > onym ruskim agentem... > > A. to że służby podkładają babę to sprawa znana już od prehistorii. nawet i dzisiaj izraelskie agentki robią za arabskie materace. naj -szybsza, -pewniejsz, -tańsza metoda zdobywania informacji. a żeby daleko nie szukać (bo znów antyziemityzm wyciągną) to np żona pawła jasienicy. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: natomiast 31.10.10, 08:40 > to że służby podkładają babę to sprawa znana już od prehistorii. nawet i dzisia > j izraelskie agentki robią za arabskie materace. naj -szybsza, -pewniejsz, -tań > sza metoda zdobywania informacji. a żeby daleko nie szukać (bo znów antyziemity > zm wyciągną) to np żona pawła jasienicy. sprawa oczywista ,że gdzie diabeł nie może tam babę posle , ale nie w tym rzecz. Czytając wypowiedzi niektórych forumowiczów,odnoszę wrażenie że polskie władze działają pod wpływem obcej agentury. Aby coś takiego twierdzić, to trzeba mieć na to jakiś dowód, bo samo przekonanie i własne widzimisię (bo przecież nie opierają się na własnych doświadczeniach) nie wystarczy. W ten sposób o każdym mozna powiedzieć ,że jest pod wpływem agentury. Na wszelki wypadek należałoby sprawdzić Alika, bo imie jakies takie dziwne i kręci się koło waznego polityka. A. Odpowiedz Link Zgłoś
pro100 Re: natomiast 31.10.10, 09:24 andrzejg napisał: > Czytając wypowiedzi niektórych forumowiczów,odnoszę wrażenie że polskie władze > działają pod wpływem obcej agentury. Aby coś takiego twierdzić, to trzeba mieć > na to jakiś dowód, bo samo przekonanie i własne widzimisię (bo przecież nie opi > erają się na własnych doświadczeniach) nie wystarczy. W ten sposób o każdym moz > na powiedzieć ,że jest pod wpływem agentury. jak masz do czynienia z ewidentnie złą decyzją dla interesów polski (np I wersja umowy gazowej z rosją) to możesz mieć dwie sytuacje: 1. brak rozeznania polskiego interesu na skutek idiotyzmu polskich negocjatorów 2. rozeznanie prawidłowe (brak idiotyzmu) ale manie w dupie polskich interesów na skutek: a/ szantażu b/ korupcji c/? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: natomiast 31.10.10, 11:27 pro100 napisał: > jak masz do czynienia z ewidentnie złą decyzją dla interesów polski (np I wersj > a umowy gazowej z rosją) to możesz mieć dwie sytuacje: > 1. brak rozeznania polskiego interesu na skutek idiotyzmu polskich negocjatorów > 2. rozeznanie prawidłowe (brak idiotyzmu) ale manie w dupie polskich interesów > na skutek: > a/ szantażu > b/ korupcji > c/? 3. Decyzja, którą określasz jako złą dla Polski nie jest decyzją złą dla Polski. A uważasz ją za złą gdyż: a) jesteś głupi b) nie znasz wszystkich okoliczności c) jesteś agentem wpływu d) nienawiść do rządzących cię zaślepia e) ??? f) ??? g) ??? S. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: natomiast 31.10.10, 15:59 pro100 napisał: > > jak masz do czynienia z ewidentnie złą decyzją dla interesów polski (np I wersj > a umowy gazowej z rosją) to możesz mieć dwie sytuacje: > 1. brak rozeznania polskiego interesu na skutek idiotyzmu polskich negocjatorów > 2. rozeznanie prawidłowe (brak idiotyzmu) ale manie w dupie polskich interesów > na skutek: > a/ szantażu > b/ korupcji > c/? > > Masz na myśli Wojciecha Jasińskiego i jego podpis pod umową z 2006 roku? Który punk wybierzesz? a/ szantażu b/ korupcji c/? tu jeszcze dopisałbym wpływu agentury , o której rozmawiamy A. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Nie rozumiem Hymenosie 31.10.10, 10:39 andrzejg napisał: > ciekawym jak funkcjonujesz w życiu, skoro dla Ciebie wszędzie jest spisek i age > nt siedzi na agencie? Lepiej sprawdź , czy przypadkiem Twoja żona nie jest uspi > onym ruskim agentem... Nie pisz takich postów, bo to co żartem zasiejesz może w tym przypadku łatwo zaowocować rozwodem. S. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Nie rozumiem Hymenosie 31.10.10, 16:01 snajper55 napisał: > > Nie pisz takich postów, bo to co żartem zasiejesz może w tym przypadku łatwo za > owocować rozwodem. > > S. toż nie napisałem ,że ona śpi z ruskim agentem A. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Nie rozumiem Hymenosie 31.10.10, 19:43 andrzejg napisał: > toż nie napisałem ,że ona śpi z ruskim agentem Ale jeśli pójdzie za Twoją radą i zacznie ją sprawdzać, to na pewno doszuka się niezaprzeczalnych dowodów, że ona tym ruskim agentem jest. A wtedy rozwód pewny. Przecież chyba nie wyobrażasz sobie, że taki patriota mógłby mieć za żonę ruską agentkę. To co, że uśpioną. S. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 pozyskiwanie na leniucha 31.10.10, 19:59 snajper55 napisał: > To co, że uśpioną. Udaje, ze spi ale orgazm ma jak jaka zakonnica. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 ________beztreściowe platfusowanie 31.10.10, 20:19 "odnoszę wrażenie że polskie władze działają pod wpływem obcej agentury. Aby coś takiego twierdzić, to trzeba mieć na to jakiś dowód, bo samo przekonanie i własne widzimisię (bo przecież nie opierają się na własnych doświadczeniach) nie wystarczy. W ten sposób o każdym mozna powiedzieć ,że jest pod wpływem agentury. Na wszelki wypadek należałoby sprawdzić Alika, bo imie jakies takie dziwne i kręci się koło waznego polityka. A. ################################################### Andrzeju! Nie kryguj sie, tak to wyglada na pozór...ale tak naprawdę to twoi chłopcy zmiennicy roluja Putina Francuzów i Niemców oraz Brukselę aż miło. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 nie da się nikomu wyrolować...sam zobacz 31.10.10, 20:21 smolensk-2010.pl/2010-10-31-haniebne-sugestie-tuska.html Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 haszyzm wielki duchem 31.10.10, 20:23 hasz0 napisał: > twoi chłopcy zmiennicy roluja Putina Francuzów i Niemców oraz Brukselę aż miło. Tym gorzej dla faktow, Trzeba wierzyc. Ja osobicie pragne wyznawac swa kleske moralna podpalajac stosy pod moimi przeciwnikami. Jak jaki Putin. Odpowiedz Link Zgłoś
hymenos Re: Nie rozumiem Hymenosie 31.10.10, 14:20 pro100 napisał: > hymenos napisał: > > zwyczajna konstatacja faktów to wg ciebie bezpodstawne oskarżenia? orwell szumi > w głowie? > A jakieś uzasadnienie do określenia Katyń II i III, ludobójstwa Federacji Rosyjskiej i tym podobnych bredni? Odpowiedz Link Zgłoś