Dodaj do ulubionych

Na pocieche:

18.02.11, 11:28
warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,95190,9128544,Pieciometrowy_krzyz_zwienczy_dzis_Swiatynie_Opatrznosci.html
Krzyz zwiencza!
- Chodziło o to, żeby przez krzyż przenikały promienie słoneczne, a on sam był prześwietlony złotym światłem. To nawiązanie do zmartwychwstania Jezusa - tłumaczy Leszek Szymborski, projektant świątyni.
Obserwuj wątek
    • jaceq Re: Na pocieche: 18.02.11, 12:05
      Może i zwolennicy Robespierre'a chcieliby, aby promienie słoneczne prześwietlały złotym światłem gilotynę?
      • polazrski Re: Na pocieche: 18.02.11, 12:13
        Pewnie! Zlota gilotyna na placu przed Palacem Prezydenckim. Mozna by przy wodeczce z baru naprzeciwko ogladac jak swiatlo przenika przez przestrzen nad nozem. O! Zarezerwowalbym miejce przy oknie.wink
        • nihil-istka pierd, pierd... 18.02.11, 16:21
          ... czyli sranie atola przede zgonem
    • pstryczekelektryczek Re: Na pocieche: 18.02.11, 18:48
      polazrski napisał:

> <a href="warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,95190,9128544,Pieciometrowy_krzyz_zwienczy_dzis_Swiatynie_Opatrznosci.html"
      > Krzyz zwiencza!
      > - Chodziło o to, żeby przez krzyż przenikały promienie słoneczne, a on sam był
      > prześwietlony złotym światłem. To nawiązanie do zmartwychwstania Jezusa - tłuma
      > czy Leszek Szymborski, projektant świątyni.
      >

ktos nie odrobil zadanej lekcji?
      czyt.lektury?
      przeciez podalam,ze..."Tako rzecze Sedlak" i dalej tym tropem...do jego ksiazek.
      czyzby tylko te lektury powinny sie znalezc w dziale nauka?
      o pierwszym na swiecie teoretyku bioelektroniki profesorze Sedlaku ?
      tylko dlatego,ze byl tez ksiedzem katolickim?
      • polazrski Re: Na pocieche: 18.02.11, 18:54
        Ja bede czytal to, co lubi id-jott-ka? Tego by brakowalo!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka