Dodaj do ulubionych

za nienawiść do Jarka trzeba płacić

14.04.11, 09:50
wyborcza.biz/biznes/1,100896,9431391,Najszybciej_drozeje_zywnosc__oplaty_mieszkaniowe_i.html

+++++++++++++++++++++++++++++++++
płaćcie, płaćcie dalej peowscy masochiści właśnie. smile))
Obserwuj wątek
    • rycho7 Re: za nienawiść do Jarka trzeba płacić 14.04.11, 09:57
      perla napisał:

> płaćcie, płaćcie dalej peowscy masochiści właśnie. smile))

Wiem, ze uwazasz mnie za glupka. Ale az do tego stopnia? Ciekaw jestem jak Genialny Strateg zapobieglby swiatowemu kryzysowi i jego wplywowi na Polske. Wyslaby ksiazy na Ksiezyc? Czy wrecz odwrotnie?
      • perla Re: za nienawiść do Jarka trzeba płacić 14.04.11, 10:03
        rycho7 napisał:

> Wiem, ze uwazasz mnie za glupka.

o! to masz Rysiu jakąś wiedzę jednak.

> Ale az do tego stopnia? Ciekaw jestem jak Geni
        > alny Strateg zapobieglby swiatowemu kryzysowi i jego wplywowi na Polske. Wyslab
        > y ksiazy na Ksiezyc? Czy wrecz odwrotnie?

po to Rysiu płacimy tym sku...synom aby zapierdzielali tak, co by kryzysów nie było.
        Mnie już dawno nie interesują tzw. obiektywne trudności. Podjąłeś się bycia premierem? To zapierdzielaj tak aby kraj miał się dobrze, a jak nie potrafisz to paszoł won właśnie!
        • wikul Re: za nienawiść do Jarka trzeba płacić 14.04.11, 10:13
          O curwa ale kyrk ! Dawno takiego smiesznego tekstu na tym forum nie przeczytałem.
          Ty tak poważnie czy ciebie też oślepil blask Tego Co Jest Polską ? Też nie myjesz oczu ?

wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Ujrzalam-J-Kaczynskiego-nie-myje-oczu-przez-tydzien,wid,13306413,wiadomosc_video.html?ticaid=1c202
          • perla Re: za nienawiść do Jarka trzeba płacić 14.04.11, 10:20
            wikulku, czytaj ze zrozumieniem.
            Mnie nie interesuje kto będzie premierem personalnie. Mnie interesuje aby ci co rządzą byli rozliczani z wyników. A teraz jest tak, że rząd swe poparcie dla swej nieudolności ma z nienawiści do Jarka, czego jesteś klasycznym przykładem właśnie.
      • pan.scan Re: za nienawiść do Jarka trzeba płacić 14.04.11, 10:21
        On tego nie zrozumie, ma myślenie białoruskiego komucha. Musi być dobry baćka, który o wszystkim i za wszystkich pomyśli, pogłaszcze po głowie, przyłoży batem w razie potrzeby a jak jest źle, to da dodatek drożyźniany i zapomogę na kolejne, przypadkowe dziecko. On by chciał codziennie wpieprzać taniego schabowego ale tego, że nasza gospodarka jest coraz bardziej związana ze światową i podlega jej regułom nie widzi.
        Może powinien więcej zanosić modłów o dobrą pogodę na świecie i czarną dżumę w Chinach i Indiach?
        • perla nie jesteś wiarygodny Scan odkąd napisałeś 14.04.11, 10:55
          że jesteś skłonny podpisać pakt z diabłem aby tylko Kaczyński nie rządził. W naszej historii pakty z diabłem były podpisywane w Moskwie. Skoro jesteś skłonny podpisać taki pakt, to rozumiem to jednoznacznie. Dla Ciebie Polska może być podnóżkiem Putina aby tylko Jarek nie rządził.
          Otrząśnij się z nieracjonalnej nienawiści i popatrz na tą miernotę Tuska. I nie tłumacz tego palanta cenami surowców. Bo gdyby to Jarek rządził to nie miałbyś usprawiedliwienia na to co się dzieje z finansami państwa i obywateli. To się nazywa - brak obiektywizmu właśnie.
          • pan.scan Re: nie jesteś wiarygodny Scan odkąd napisałeś 14.04.11, 11:09
            Mnie moja wiarygodność w Twoich oczach kompletnie lotto, szczególnie że sformułowania o pakcie z diabłem użyłem na tym forum raz - "faktem jest, że prędzej bym pakt zawarł
            z diabłem niż z Tobą, Hiacek". To tyle w tej kwestii.

Jarek w swej hojności przegłosował rozdawanie z budżetu 40 mld zł rocznie do dziś nie dbając o osczędności, choć możliwości były. To również tyle w tej sprawie.
            • perla Re: nie jesteś wiarygodny Scan odkąd napisałeś 14.04.11, 11:26
              nieprawda Scan. W kontekście wyboru Komorowskiego to też napisałeś.
              A mnie nie "lotto". Mnie dziwi, że inteligentny facet wytacza absurdalne argumenty aby tylko bronić tego nieroba Tuska. To jakieś zauroczenie czy jak właśnie?

pan.scan napisał:

> Mnie moja wiarygodność w Twoich oczach kompletnie lotto, szczególnie że sformuł
              > owania o pakcie z diabłem użyłem na tym forum raz - "faktem jest, że prędzej b
              > ym pakt zawarł
              > z diabłem niż z Tobą, Hiacek". To tyle w tej kwestii.
              >
              > Jarek w swej hojności przegłosował rozdawanie z budżetu 40 mld zł rocznie do dz
              > iś nie dbając o osczędności, choć możliwości były. To również tyle w tej spraw
              > ie.
              >
              • pan.scan Re: nie jesteś wiarygodny Scan odkąd napisałeś 14.04.11, 11:38
                Wybór mniejszego zła, wolę inflacyjny syf z Tuskiem niż juz raz przerabiane Politbiuro Gnojarka. Daj buzi Kaczorowi, Napieralski i jego kolesie z LSD by tego nie wymyślili.

To z ostatniego kaczego katechizmu - marzec 2011.

"Centralny ośrodek dyspozycji politycznej

Afera Rywina i jej społeczne skutki przez chwilę zrodziły nadzieję na dokonanie przełomu. Warunkiem zmian było jednak powołanie nowego centralnego ośrodka dyspozycji politycznej nieuwikłanego w przedsięwzięcia transakcyjne. Takiego ośrodka nie należy automatycznie utożsamiać z rządem, prezydentem czy jakimkolwiek organem państwowym, chodzi bowiem o grupę osób, która w danych warunkach historycznych ostatecznie podejmuje najważniejsze decyzje w państwie. Mowa o grupie, gdyż nawet w sytuacji dyktatury jednostki musi ona blisko współpracować z jakąś grupą, która ma wpływ na jej decyzje".
                • perla z tym, że Jarkowe politbiuro 14.04.11, 12:52
                  mnie osobiście nie dotyczy. Jak i 99% społeczeństwa. To dotyczy jakiejś posłanki PO, która dała dupy agentowi oraz wzięła od niego łapówkę. Ani na sekundę mi takiej nie żal jest. Niech się wykańczają wzajemnie.
                  Natomiast inflacyjny syf Tuska mnie dotyczy bezpośrednio, jak i resztę społeczeństwa właśnie.

pan.scan napisał:

> Wybór mniejszego zła, wolę inflacyjny syf z Tuskiem niż juz raz przerabiane Pol
                  > itbiuro Gnojarka
                  • pan.scan Nie. To jest odgrzewany pomysł 14.04.11, 17:07
                    na przerwanie "polityki transakcyjnej" rządu Tuska, z którą "jest związana postępująca korporacjonizacja aparatu państwowego, podporządkowującego swe działania partykularnym interesom". Do tego doszła "hiperproceduralizacja rozmaitych postępowań oraz omnipotencja sądów". Efektem tego jest "imposybilizm, jeśli chodzi o podejmowanie prospołecznych działań" przy czym w "III RP obowiązuje konstytucja realna","przewidująca akceptację dla olbrzymiej części patologicznych zachowań establishmentui ", a nie ta obowiązująca . Ponieważ nie da się z dnia na dzień usunąć omnipotencji sądów (czyt. odzyskać ich), do których będą się odwoływać politycy korporacyjni z PO i napisać pod PiS Konstytucję niezbędne jest tajne politbiuro (takie jak było w składzie Gnojarek, Wasserman, goryl z ABW, fanatyk z CBA, Ziobro i Kaczmarek), które będzie decydować o pilnym rozwiązywaniu wszelkich nurtujących przyszłą IV RP, problemów.
                    • perla Scan, ja też lubię wypić 14.04.11, 17:28
                      ale nie na umór.
                      Cóż to za bełkot jest właśnie?

pan.scan napisał:

> na przerwanie "polityki transakcyjnej" rządu Tuska, z którą "jest związana post
                      > ępująca korporacjonizacja aparatu państwowego, podporządkowującego swe działani
                      > a partykularnym interesom". Do tego doszła "hiperproceduralizacja rozmaitych po
                      > stępowań oraz omnipotencja sądów". Efektem tego jest "imposybilizm, jeśli chodz
                      > i o podejmowanie prospołecznych działań" przy czym w "III RP obowiązuje konstyt
                      > ucja realna","przewidująca akceptację dla olbrzymiej części patologicznych zach
                      > owań establishmentui ", a nie ta obowiązująca . Ponieważ nie da się z dnia na d
                      > zień usunąć omnipotencji sądów (czyt. odzyskać ich), do których będą się odwoł
                      > ywać politycy korporacyjni z PO i napisać pod PiS Konstytucję niezbędne jest ta
                      > jne politbiuro (takie jak było w składzie Gnojarek, Wasserman, goryl z ABW, fan
                      > atyk z CBA, Ziobro i Kaczmarek), które będzie decydować o pilnym rozwiązywaniu
                      > wszelkich nurtujących przyszłą IV RP, problemów.
                      • pan.scan Re: Scan, ja też lubię wypić 14.04.11, 17:38
                        Gnojarka, z jego "raportu o stanie RP". Marzec 2011
      • sz0k Re: za nienawiść do Jarka trzeba płacić 14.04.11, 18:54
        rycho7 napisał:

> perla napisał:
        >
        > > płaćcie, płaćcie dalej peowscy masochiści właśnie. smile))
        >
        > Wiem, ze uwazasz mnie za glupka. Ale az do tego stopnia? Ciekaw jestem jak Geni
        > alny Strateg zapobieglby swiatowemu kryzysowi i jego wplywowi na Polske. Wyslab
        > y ksiazy na Ksiezyc? Czy wrecz odwrotnie?

To pewnie ten mityczny "globalny kryzys" spowodował, że trzeba było zatrudnić kolejne dziesiątki tysięcy urzędasów i poprzyznawać sobie kolejne godziwie premie i podwyżki. W końcu nic tak nie leczy kryzysów jak dalsze napompowywanie biurokracji, najlepiej stworzenie całego wydziału z ministrem na czele "Do Walki z Kryzysem".
    • jaceq Re: za nienawiść do Jarka trzeba płacić 14.04.11, 10:20
      Stać nas, to płacimy i wymagamy.

A Ciebie mogę, skoro Cię nie stać, wesprzeć jakimś datkiem, abyś mógł sobie kupić cukier do produkcji "1410". Ale musisz przedtem głośno trzy razy krzyknąć na Krakowskim:
      "Jak ja nienawidzę tego Jarka!"
      Nie musisz dodawać, którego Jarka; chodzi o to by Cię nie potłukli parasolkami osobnicy w rodzaju Jasia_Fasoli2_
      • pan.scan Nie czyta nawet tego, co linkuje. 14.04.11, 10:30
        "Winne są wzrosty cen surowców na całym świecie, ale nie tylko. Na inflację zapracowaliśmy sami, naprędce robiąc zapasy towarów, które drożeją - dzięki temu zdrożały one jeszcze bardziej. Po raz kolejny towarem strategicznym okazał się cukier. W ciągu miesiąca cena skoczyła aż o 40 proc. - Sam cukier podbił inflację o 0,2 pkt proc.
      • perla już krzyknąłem trzy razy 14.04.11, 10:58
        żądany tekst "Jak ja nienawidzę tego Jarka!".
        Teraz proszę o przelew właśnie.
        Nr rachunku:
        50102055581111168486400072
        • jaceq Re: już krzyknąłem trzy razy 14.04.11, 11:06
          Słabo, bo nie usłyszałem, a mam bardzo blisko.

Może wyszeptałeś?

Ponadto numer rachunku się nie weryfikuje. Może (jak już krzykniesz) stań gdzieś tam z czapką?
          • perla skąpimy? 14.04.11, 11:10
            ja już umowę wypełniłem. Aż się oglądano za mną. Teraz kolej na ciebie. Nr rachunku jest ok. Czekam na wypełnienie przez ciebie umowy właśnie.
            • jaceq Re: skąpimy? 14.04.11, 11:41
              > ja już umowę wypełniłem.

Wierzę Ci na słowo. Ja mam komunikat "nie można zweryfikować rachunku. Brak nazwy i adresu właściciela konta". Wieczorem puszczę wpłatę gotówkową na konto, za którą będziesz mógł sobie kupić kilogram cukru nawet w sklepie osiedlowym Jarka. Powinieneś go bez problemów otrzymać, bo na www.konto.uwaga.info/ się weryfikuje jako poprawny, aczkolwiek ekrs ma problem. Miałem zamiar zafundować Ci trochę więcej, ale ponieważ bałeś się głośno krzyczeć... w zasadzie mógłbyś poprosić kogoś, by Cię sfilmował telefonem, zamieścić materiał na joutubie...
              • perla Re: skąpimy? 14.04.11, 11:46
                konto jest poprawne, o to się nie martw.
                Czekam na przelew właśnie.
                • jaceq Nie musisz się filmować, 14.04.11, 12:08
                  mam już informację, że, cytuję: "jakiś wariat biegał po ulicy i nawoływał do zamieszek, już go chcieli zamknąć, ale uciekł". Koniec cytatu. Zapracowałeś na swój przelew uczciwie.
                  • perla Re: Nie musisz się filmować, 14.04.11, 12:47
                    jaceq napisał:

> Zapracowałeś na swój przelew uczciwie.

dlatego też, czekam na niego właśnie.
                    • jaceq Zapracowałeś na swój przelew uczciwie, 16.04.11, 15:17
                      i oto jest:

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/gc/ti/ysa5/koIKqUHbQVQUMAarUB.jpg

Przy okazji, jakbyś znalazł czas za rok, w kwietniu, to być może miałbym dla Ciebie propozycję. Przed kamerami. Ochronę zapewniamy. Przemyśl, jeszcze jest sporo czasu...
                      • perla dziękuję 16.04.11, 17:21
                        tuszę, że swą hojnością zawstydziłeś innych zwolenników PO. Oni mi nic do tej pory nie zapłacili. Jeżeli mają jeszcze jakieś resztki ambicji to wezmą przykład z Ciebie i wyślą mi przelewy. Nr rachunku znają.
                        Aha, oprócz 6 zł dla mnie i 2,5 zł opłaty za przelew, trzeba zapłacić podatek 0,86 zł od tej sumy gdyż w tytule przelewu napisałeś: "opłata za usługę". Zgodnie z ustawą podatek taki odprowadza zleceniodawca, w tym przypadku Ty. Ustawa zabrania zleceniobiorcy, czyli mnie, płacenia za zleceniodawcę tego podatku. Musisz więc w terminie 14 dni udać się do swojego US, wypełnić i złożyć odpowiednią deklarację podatkową, a następnie udać się do kasy. Weź trochę więcej pieniędzy bo mogą zaokrąglić podatek do pełnego jednego złotego.
                        No, chyba, że chcesz orżnąć skarb państwa na te 86 groszy. A to może się źle skończyć bo oni nie darują ani grosza. Zresztą, to już Twój problem jest, bo ja muszę te 6 zł wykazać jako dochód i od kogo osiągnąłem ów dochód.
                        I oczywiście, jestem do usług cały czas, nie musisz czekać rok.
                        Za kasę będę krzyczał nawet za Kim Ir Tuskiem.
                        Jeszcze raz dziękuję bo każdy, nawet najmniejszy przelew na moje konto miły memu sercu jest właśnie. smile
    • hymenos Czyżby miłość do Jarka skutkowała 14.04.11, 11:34
      darmowym rozdawnictwem?
    • snajper55 Cały świat za tę nienawiść płaci 14.04.11, 11:38
      nafta.wnp.pl/notowania/ceny_ropy/

Gdyby świat kochał Jarka, to ropa by była po cencie za baryłkę.

S.
      • perla Snajper, Ty nie patrz na ceny ropy 14.04.11, 11:44
        Ty lepiej popatrz ile jest podatków w cenie za 1 litr benzyny. I popatrz na to, że wzrost ceny benzyny jest zawsze większy niż wzrost ceny ropy właśnie.
    • andrzejg jak tak to rozumiesz to chętnie płacę 14.04.11, 12:17
      ciesząc sie,że nie muszę więcej pod rządami Jarusia

wychodzi facet z burdelu mówiąc 'kosztowało,ale warto było'
      • janusz2_ Re: jak tak to rozumiesz to chętnie płacę 14.04.11, 12:36
        andrzejg napisał:

> wychodzi facet z burdelu mówiąc 'kosztowało,ale warto było'

Twój żart nie do końca oddaje sytuację.
        W tym burdelu w którym "kosztuje" to my własnie jesteśmy.
        Najbliższe wybory pozwolą nam dopiero stwierdzić czy wyszliśmy z niego czy nie.
        • andrzejg Re: jak tak to rozumiesz to chętnie płacę 14.04.11, 12:49
          janusz2_ napisał:

> andrzejg napisał:
          >
          > > wychodzi facet z burdelu mówiąc 'kosztowało,ale warto było'
          >
          > Twój żart nie do końca oddaje sytuację.
          > W tym burdelu w którym "kosztuje" to my własnie jesteśmy.
          > Najbliższe wybory pozwolą nam dopiero stwierdzić czy wyszliśmy z niego czy nie.

To mamy odmienne pojecie burdelu.
          Żart jak najbardziej oddaje problem zasygnalizowany przez Perłę

Według mojego rozumienia :

Wyszlismy z burdelu (rządy Kaczyńskich) , kosztowało (obecne rządy Tuska) , ale warto było.
          No,może troche naciągnęłem.

A.
          • perla Re: jak tak to rozumiesz to chętnie płacę 14.04.11, 12:56
            andrzejg napisał:

> Wyszlismy z burdelu (rządy Kaczyńskich) ,

co takiego złego zrobili Kaczyńscy w twoim życiu osobistym, rodzinnym, czy twojego biznesu?
            To, że obniżyli podatki?

kosztowało (obecne rządy Tuska) , ale
            > warto było.

cena cukru i wysokość podatków to chyba dla ciebie kluczowa sprawa jest. Uzasadnij mi więc czemu warto było właśnie.
            • matelot Lepiej suchą kromkę chleba pod Tuskiem niż... 14.04.11, 13:17
              ... posmarowaną pod Kaczyńskim. Już dość miałem komunizmu by na tego typka bolszewickiego oddać głos.
              • perla to są nadal puste slogany 14.04.11, 13:31
                natomiast ciekawi mnie czemu wolałbyś przymierać głodem niż być sytym za Jarka? Przecież to nielogiczne i wbrew naturze właśnie.
                • snajper55 Re: to są nadal puste slogany 14.04.11, 15:16
                  perla napisał:

> natomiast ciekawi mnie czemu wolałbyś przymierać głodem niż być sytym za Jarka?
                  > Przecież to nielogiczne i wbrew naturze właśnie.

Tak rozumowali ci, którzy byli syci dzięki pracy dla komuny czy innego Hitlera.

S.
                  • perla Snajper, co się szczypiesz 14.04.11, 15:27
                    napisz od razu, że Jarek to neo Adolf szykujący Holocaust właśnie.

snajper55 napisał:

> Tak rozumowali ci, którzy byli syci dzięki pracy dla komuny czy innego Hitlera.
                    • snajper55 Re: Snajper, co się szczypiesz 14.04.11, 15:46
                      perla napisał:

> napisz od razu, że Jarek to neo Adolf szykujący Holocaust właśnie.
                      >
                      > snajper55 napisał:
                      >
                      > > Tak rozumowali ci, którzy byli syci dzięki pracy dla komuny czy innego Hi
                      > tlera.

Ależ ja nie pisze o Jarku, tylko o tych, dla których pełny brzuch jest najważniejszą rzeczą na świecie.

S.
                      • perla Re: Snajper, co się szczypiesz 14.04.11, 16:01
                        snajper55 napisał:

> Ależ ja nie pisze o Jarku, tylko o tych, dla których pełny brzuch jest najważni
                        > ejszą rzeczą na świecie.

na pewno jest ważniejszy od tego co by Tusk miał wygodny stołek i działał na niekorzyść Polski właśnie.
                        • snajper55 Re: Snajper, co się szczypiesz 14.04.11, 16:21
                          perla napisał:

> snajper55 napisał:
                          >
                          > > Ależ ja nie pisze o Jarku, tylko o tych, dla których pełny brzuch jest na
                          > jważni
                          > > ejszą rzeczą na świecie.
                          >
                          > na pewno jest ważniejszy od tego co by Tusk miał wygodny stołek i działał na ni
                          > ekorzyść Polski właśnie.

Nie chodzi o obecność Tuska, tylko o nieobecność Kaczyńskiego. Ale jeśli dla kogoś pełny brzuch jest ważniejszy, to na takie różnice nie zważa.

S.
            • andrzejg Re: jak tak to rozumiesz to chętnie płacę 14.04.11, 14:00
              perla napisał:

>
              > cena cukru i wysokość podatków to chyba dla ciebie kluczowa sprawa jest. Uzasad
              > nij mi więc czemu warto było właśnie.

nie przeliczam wszystkiego na mamonę

A.
              • perla Re: jak tak to rozumiesz to chętnie płacę 14.04.11, 14:02
                andrzejg napisał:

> nie przeliczam wszystkiego na mamonę

no więc wymień inne powody. Tylko bez sloganów a konkretami właśnie.
                • janusz2_ Re: jak tak to rozumiesz to chętnie płacę 14.04.11, 14:34
                  perla napisał:

> no więc wymień inne powody. Tylko bez sloganów a konkretami właśnie.

Ja się nie spodziewam odpowiedzi Andrzeja, a Ty?
                • andrzejg Re: jak tak to rozumiesz to chętnie płacę 14.04.11, 15:21
                  perla napisał:

> andrzejg napisał:
                  >
                  > > nie przeliczam wszystkiego na mamonę
                  >
                  > no więc wymień inne powody. Tylko bez sloganów a konkretami właśnie.

W tym wątku masz bezdyskusyjny dowód na słuszność moich obaw.
                  Spój na wpis prominentnego zwolennika Jarka, Hasza. Na moją wypowiedź pochwalającą oderwanie Jarka od rządzenia (zresztą w demokratycznych wyborach) insynuuje on o byciu TW. No i udowadniaj teraz ,że nie jesteś wielbłądem.
                  Tojest własnie PiS w swojej pokracznej formie. Dzielenie, wykluczanie, rzucanie podejrzeń.

Nie chcę tego.Wolę juże tego nieudacznika (jak go nazywacie ) Tuska.

A.
                  • janusz2_ Re: jak tak to rozumiesz to chętnie płacę 14.04.11, 15:34
                    andrzejg napisał:

> W tym wątku masz bezdyskusyjny dowód na słuszność moich obaw.
                    > Spój na wpis prominentnego zwolennika Jarka, Hasza. Na moją wypowiedź pochwalaj
                    > ącą oderwanie Jarka od rządzenia (zresztą w demokratycznych wyborach) insynuuje
                    > on o byciu TW. No i udowadniaj teraz ,że nie jesteś wielbłądem.
                    > Tojest własnie PiS w swojej pokracznej formie. Dzielenie, wykluczanie, rzucanie
                    > podejrzeń.
                    >
                    > Nie chcę tego.Wolę juże tego nieudacznika (jak go nazywacie ) Tuska.

Andrzeju, prowadzenie dyskusji na zaproponowanym przez Ciebie poziomie nie ma najmiejszego sensu, bo naturalnym kontrargumentem staje się przypomnienie, że były człone PO zastrzelił członka PiS, w biurze w Łodzi, wyłacznie z powodów politycznych.
                    I konkluzja w Twoim stylu:
                    "To jest własnie PO w swojej pokracznej formie. Dzielenie, wykluczanie, mordowanie"
                    • andrzejg Re: jak tak to rozumiesz to chętnie płacę 14.04.11, 16:02
                      Jak widzisz każdy ma swoje uprzedzenia , a ponadto ja osobiście jestem pewien,że pod rządami PiSu byłoby gorzej.

A.
                      • janusz2_ Re: jak tak to rozumiesz to chętnie płacę 14.04.11, 17:37
                        andrzejg napisał:

> Jak widzisz każdy ma swoje uprzedzenia ,

Ty pisałeś o swoich uprzedzeniach a ja, na przykładzie, pokazałem jak bardzo absurdalną "metodologię" zaproponowałeś.

Zgodzę się więc z twoim stwierdzenie "każdy ma swoje uprzedzenia" połowicznie, tzn. w tej części, że ty, Andrzeju, masz swoje uprzedzenia.

> a ponadto ja osobiście jestem pewien,że pod rządami PiSu byłoby gorzej.

To własnie wynika z tych twoich uprzedzeń, o których tu pisałeś.
                        Uprzedzenia zaś mają to do siebie, że są nieracjonalne.

• andrzejg Re: jak tak to rozumiesz to chętnie płacę 15.04.11, 10:04
                          janusz2_ napisał:

>
                          > Ty pisałeś o swoich uprzedzeniach a ja, na przykładzie, pokazałem jak bardzo ab
                          > surdalną "metodologię" zaproponowałeś.

Nie była ona aż tak absurdalna. W tej całej nawalance znalazł sie jeden szaleniec po stronie PO. Możemy sie jedynie sprzeczać kto i w jakim stopniu miał wpływ na jego czyn. Ja trzymałbym sie starego przysłowia' kto sieje wiatr, ten zbera burzę'.

Przykład kolejnej burzy i wykluczania masz tu:

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,9438465,Sesja_Rady_Miasta__Kto_nie_z_PiS__niech_wyjedzie.html
                          Kim pan jest i dla kogo pan działa? Na pewno nie dla Polski - mówił do lidera PO w Radzie Warszawy Jacek Cieślikowski (PiS), radny i asystent prezesa PiS. - Jeśli nie przekonuje pana, że Lech Kaczyński był najlepszym prezydentem kraju, to niech pan z Polski wyjedzie!

I jeszcze jedno 'Ryba psuje sie od głowy'

Wystarczy aby mieć uprzedzenia do Jarka i jego ugrupowania.

>
                          > Zgodzę się więc z twoim stwierdzenie "każdy ma swoje uprzedzenia" połowicznie,
                          > tzn. w tej części, że ty, Andrzeju, masz swoje uprzedzenia.
                          >
                          > > a ponadto ja osobiście jestem pewien,że pod rządami PiSu byłoby gorzej.
                          >
                          > To własnie wynika z tych twoich uprzedzeń, o których tu pisałeś.
                          > Uprzedzenia zaś mają to do siebie, że są nieracjonalne.
                          >

Tylko częściowo z tym się zgodzę. Nie wierzę ,że nie masz uprzedzeń, a ponadto nie ma szans aby w dobie kryzysu było lepiej pod rządami socjalistów-populistów.

A.
    • piq 100 mld złotych kosztują, perła,... 14.04.11, 14:30
      ...emerytury górnicze, w czerwcu 2005 r. przegłosowane w sejmie dzięki PiSowi, bo było przed wyborami i trza było elektorat pozyskiwać, ścigając się z eselde o poparcie związkowych gnojków.

Dzisiaj za to, perła, dzięki Jarciowi płacisz z odsetkami, bo już wtedy państwa nie było na to stać i trzeba się do dzisiaj na to zapożyczać. Akurat platfusi jako jedyni głosowali wtedy przeciw, choć była to inna partia niż dzisiaj.

Lepiej i zdrowiej jest Jarka nienawidzić, pamiętając, co było, i co może być, bo to ekonomiczny buc (poza tym, że w ogóle buc z wielkimi zasługami w blokowaniu polskiej prawicy, "złodziej prawicy", jak to nazwał Ziemkiewicz).
      • gini Re: 100 mld złotych kosztują, perła,... 14.04.11, 14:50
        https://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/44233-od-tuska-sow-kilka.jpg
      • perla no tak, ale mnie chodzi o okres rządzenia 14.04.11, 15:11
        a w tym czasie Jarek dość rozsądnie postępował i miał sukcesy (obniżenie podatków).
        Za Tuska zarobiłem największe pieniądze w życiu. Na jego ustawach gospodarczo podatkowych. Po prostu tow. Tusk z armią swych głupoli napisali takie ustawy no to trzeba wykorzystać. Z tym, że zarobiła wąska grupa ludzi a za nasze zyski zapłacili wszyscy płacący podatki. Forumowicze fanatycznie popierający Tuska też dołożyli się w swej masie do kasy dla mnie. I to mnie bawi niepomiernie. Ta sytuacja mnie bawi, że ci co własną piersią bronią Tuska i mnie tu wyzywają, dzięki głupocie swego idola płacą takim jak ja.
        Osobiście dla mnie tow. Tusk to mój dobroczyńca. Ale dla Polski to szkodnik nr 1 jest. Dlatego też w wątku tym chciałem się dowiedzieć o motywację tego fanatycznego poparcia dla Tuska. I widzę, że są gotowi głodować dla niego, a tym samym płacić mnie. Tym bardziej, że bardzo, ale to bardzo interesuję się kolejną ustawą Tuskową. Już było czytanie w sejmie.
        I znow będzie jazda właśnie. smile
        • piq no cóż, Jarek nie ograniczył... 14.04.11, 16:06
          ...wypływów z budżetu, choć mógł, ale on się kwestiami gospodarczymi nie interesuje.

Skoro badasz w tym wątku kiboli Donka, to ja się nie kwalifikuję, bo zdecydowałem już głosować na UPR-WiP, który ma w ten łikend swój pierwszy kongres w Warszawie. Korwin dostał niezły wynik w wyborach prezydenckich, zobaczymy co dalej. Gdyby nie to, że muszę wytwarzać PKB, bo akurat mi się zwaliła robota, to bym nawet pojechał.
          • perla Re: no cóż, Jarek nie ograniczył... 14.04.11, 16:19
            piq napisał:

> zdecydował
            > em już głosować na UPR-WiP

ja pewnie nie pójdę na wybory bo wybiorę mecz w pubie przy piwie. Ale gdybym poszedł to na chwilę obecną skłaniam się na PSL. Bo oni najlepiej znają się na prawie unijnym i wiedzą jak wyłuskiwać kasę z unii, co widać po coraz większym dobrobycie rolników. Rolników, bo chłopi jako klasa przestali w zasadzie istnieć. Jeżeli by im się udało znawstwo spraw i praw unijnych przerzucić i na inne grupy to myślę, że wybór PSL-u był by rozsądny właśnie.
            • sz0k Re: no cóż, Jarek nie ograniczył... 14.04.11, 18:38
              perla napisał:

> piq napisał:
              >
              > > zdecydował
              > > em już głosować na UPR-WiP
              >
              > ja pewnie nie pójdę na wybory bo wybiorę mecz w pubie przy piwie. Ale gdybym po
              > szedł to na chwilę obecną skłaniam się na PSL. Bo oni najlepiej znają się na pr
              > awie unijnym i wiedzą jak wyłuskiwać kasę z unii, co widać po coraz większym do
              > brobycie rolników. Rolników, bo chłopi jako klasa przestali w zasadzie istnieć.
              > Jeżeli by im się udało znawstwo spraw i praw unijnych przerzucić i na inne gru
              > py to myślę, że wybór PSL-u był by rozsądny właśnie.

No rzeczywiście... popierajmy żebractwo, zapomogi, pomoc socjalną i dopłaty za nieróbstwo... chory system, w którym bez "pomocy z zewnątrz" nic się nie da zrobić... Prosta droga do kreacji rzeszy niesmodzielnych ludzi, uzleżnionych od "większych i mądrzejszych" ("bogatszych")...
              • perla niby masz rację 15.04.11, 08:13
                ale dopóki jest unijny jeleń do oskubania to do skubania trzeba posłać najlepszych skubaczy.
                Skubanie unii to taki sam dobry biznes jak każdy inny właśnie.
                • sz0k nie ma mojej zgody na popieranie amoralnych system 15.04.11, 09:13
                  ów. A takim systemem jest biurokratyczny mastodont ZSRE.
                  Trzeba popierać biznes ucziciwy a nie amoralny. Umiejętność pisania podań o zapomogi do Unii to nie tylko cwaniactwo, ale i źródło nieustannego pogłębiania się socjalizmu. W efekcie zabija to jakąkolwiek samodzielność, przedsiębiorczość oraz niszczy rynek (producenci będą podwyższać ceny bo i tak przecież "50% sfinansuje Unia"). Już dzieci uczy się, że "nie ma nic za darmo". I tego trzeba się trzymać.
                • ewa8a Re: niby masz rację 15.04.11, 11:19
                  perla napisał:

> ale dopóki jest unijny jeleń do oskubania to do skubania trzeba posłać najlepszych skubaczy.

Nie tylko unijny jeleń, jest także polski jeleń, naciągany np. na KRUS. Dopóki ta polityczna prostytutka, jaką jest PSL będzie się dokooptowywać do rządów, a z każdym im po drodze, dopóty ten polski jeleń będzie wykorzystywany.
                  To, że chłopstwo głosuje na swoich, potrafię zrozumieć, ale, że taki świeżo upieczony warsiawiak, jak ty ......
                  Chociaż, jak przyznałeś, na Giertycha nawet głosowałeś, więc w zasadzie nie powinnam się dziwić.
          • snajper55 Re: no cóż, Jarek nie ograniczył... 14.04.11, 16:47
            piq napisał:

> ...wypływów z budżetu, choć mógł, ale on się kwestiami gospodarczymi nie intere
            > suje.
            >
            > Skoro badasz w tym wątku kiboli Donka, to ja się nie kwalifikuję, bo zdecydował
            > em już głosować na UPR-WiP, który ma w ten łikend swój pierwszy kongres w Warsz
            > awie. Korwin dostał niezły wynik w wyborach prezydenckich, zobaczymy co dalej.

2.48% to niezły wynik?

S.
          • sz0k Re: no cóż, Jarek nie ograniczył... 14.04.11, 18:45
            piq napisał:

> ...wypływów z budżetu, choć mógł, ale on się kwestiami gospodarczymi nie intere
            > suje.
            >
            > Skoro badasz w tym wątku kiboli Donka, to ja się nie kwalifikuję, bo zdecydował
            > em już głosować na UPR-WiP, który ma w ten łikend swój pierwszy kongres w Warsz
            > awie. Korwin dostał niezły wynik w wyborach prezydenckich, zobaczymy co dalej.
            > Gdyby nie to, że muszę wytwarzać PKB, bo akurat mi się zwaliła robota, to bym n
            > awet pojechał.

Ja pewnie będę, więc może zdam relację... choć okazało się, że to żaden "Kongres Prawicy" (w sensie - pewne forum osób dyskutujących o kształcie Prawicy w Polsce), tylko zwykły wyborczy spęd kliki Januszka... no ale... zamierzam robić za "advocatus diaboli" i może uda mi się zadać parę "niewygodnych" pytań Januszkowi...
        • dachs Re: no tak, ale mnie chodzi o okres rządzenia 14.04.11, 16:45
          perla napisał:

> Osobiście dla mnie tow. Tusk to mój dobroczyńca. Ale dla Polski to szkodnik nr
          > 1 jest.

Wychodzi na to, że Ty jestes szkodnikiem nr 2. smile

> Dlatego też w wątku tym chciałem się dowiedzieć o motywację tego fanaty
          > cznego poparcia dla Tuska. I widzę, że są gotowi głodować dla niego, a tym samy
          > m płacić mnie. Tym bardziej, że bardzo, ale to bardzo interesuję się kolejną us
          > tawą Tuskową. Już było czytanie w sejmie.

Widzisz Perła, takich obywateli nam własnie potrzeba. Takich co potrafią czytać ustawy ze zrozumieniem.
          smile
          • perla Re: no tak, ale mnie chodzi o okres rządzenia 14.04.11, 17:23
            dachs napisał:

> Wychodzi na to, że Ty jestes szkodnikiem nr 2. smile

polemizował bym. Ja tylko realizuję zyski. Nie mam wpływu na państwo.

> Widzisz Perła, takich obywateli nam własnie potrzeba. Takich co potrafią czytać
            > ustawy ze zrozumieniem.
            > smile

smile
            ja jestem za głupi aby czytać to ze zrozumieniem. Bo każde zdanie nowej ustawy bądź zmienianej trzeba skonfrontować z innymi ustawami, przepisami, rozporządzeniami, decyzjami, orzeczeniami, wyrokami, etc. Ja się o tym dowiaduję rykoszetem. smile
            Ale jak się już wpadnie na trop to udane polowanie pewne jest. I ja nie twierdzę, że ustawodawca robi to specjalnie. Oni się na tym nie znają i dlatego wbrew własnym intencjom, często uchwalają różne przepisy na których można zarobić o ile się wcześniej odpowiednio przygotuje.
            Prezes klubu sportowego "Tęcza" Ryszard Ochódzki mawiał za komuny: "prawdziwe pieniądze robi się na dużych słomianych inwestycjach".
            Dziś można by powiedzieć: "duże pieniądze robi się na zmianach prawa gospodarczego i podatkowego, które to zmiany przygotowują i przegłosowują wybrani z list partyjnych przypadkowi wybrańcy narodu".
            Np. ostatnia podwyżka Vat-u. Wszyscy dołożyli do tego 1%. Ja też. Ale mnie się udało załapać do jak sądzę wąskiej grupy ludzi, którzy na tej zmianie zarobili duże pieniądze. Tylko trzeba było wiedzieć jak to się ma do innych praw właśnie.

• dachs Re: no tak, ale mnie chodzi o okres rządzenia 14.04.11, 17:48
              perla napisał:

> Dziś można by powiedzieć: "duże pieniądze robi się na zmianach prawa gospodarcz
              > ego i podatkowego, które to zmiany przygotowują i przegłosowują wybrani z list
              > partyjnych przypadkowi wybrańcy narodu".
              > Np. ostatnia podwyżka Vat-u. Wszyscy dołożyli do tego 1%. Ja też. Ale mnie się
              > udało załapać do jak sądzę wąskiej grupy ludzi, którzy na tej zmianie zarobili
              > duże pieniądze. Tylko trzeba było wiedzieć jak to się ma do innych praw właśnie

Po przeczytaniu powyższego, podtrzymuję: takich obywateli nam trzeba, właśnie. smile
              • perla Re: no tak, ale mnie chodzi o okres rządzenia 14.04.11, 18:14
                ale nie potrzeba nam takich premierów jak Tusk.
                Bo on nie pracuje, on walczy.
                Wygrał już walkę z hazardem, choć automaty do gry są w każdym pubie.
                Wygrał walkę z dopalaczami dzięki czemu narkotykowa mafia ma znów klientelię.
                Przyznał się do przegranej walki z rosnącym lawinowo zatrudnianiem urzędników. Ale zaraz dodał, że na urzędników nie da złego słowa powiedzieć bo sam jest urzędnikiem.
                Obecnie prowadzi walkę ze spekulantami cukru właśnie.
                • perla a! 14.04.11, 18:20
                  jak już wygra walkę ze spekulantami to pewnie zacznie walkę z najwyższą inflacją w Europie.
                  To dla tych, którzy twierdzą, że kryzys wszędzie jest taki sam właśnie.
                • dachs Re: no tak, ale mnie chodzi o okres rządzenia 14.04.11, 19:34
                  perla napisał:

> ale nie potrzeba nam takich premierów jak Tusk.

Jestem pewien, że na kaczorowych prawach zarobiłbyś jeszcze więcej.
                  Tylko jest możliwe, że kaczor by się szybko *) tropnął i dobrał by Ci się do pirza jako kapitaliście wrednemu właśnie. smile

> Obecnie prowadzi walkę ze spekulantami cukru właśnie.

To na cukrze zarabiasz? Mnie się też to nie podoba, nie wiem co za idiota mu to doradził.

*) jakieś dwa lata
                  • wikul Perła przypomina karpia tęskniacego do Bożego... 14.04.11, 21:50
                    ...Narodzenia. Tak trzymaj Perła, może kiedyś wytęskniony Ziobru, dobierze ci sie do dupy.
                  • perla Re: no tak, ale mnie chodzi o okres rządzenia 15.04.11, 10:11
                    dachs napisał:

> Jestem pewien, że na kaczorowych prawach zarobiłbyś jeszcze więcej.
                    > Tylko jest możliwe, że kaczor by się szybko *) tropnął i dobrał by Ci się do pi
                    > rza jako kapitaliście wrednemu właśnie. smile

Borsuku, mnie Kaczor nie interesuje za bardzo. Mnie interesują ci co rządzą. Bo oni mają wpływ na państwo. A po 4 latach rządów PO mamy zapaść finansów, postępujący socjalizm, zamordyzm, oraz nieudolność władzy.

> To na cukrze zarabiasz? Mnie się też to nie podoba, nie wiem co za idiota mu to
                    > doradził.

nie zarabiam, ale gdybym wiedział to kupił bym ze dwa pociągi cukru.
                    A ten idiota co mu doradził to pewnie on sam właśnie.
    • yost2 Stan platfusiego umysłu w jednym obrazku 14.04.11, 17:57
      https://polifiction.pl/images/komiksy/298/471.jpg?1302547667
    • superspec Jeżeli o mnie chodzi to mam do niego obojętny 14.04.11, 18:52
      stosunek.

Nie jestem konserwatywny obyczajowo i socjalistyczny gospodarczo.

Co do cen to jest rozwiązanie.Według profesora ekonomii ktorego widziałem w TV trzeba podnieść bezrobocie.
    • wikul Za nienawiść Jarka trzeba płacić 14.04.11, 21:43
      To oczywita oczywistość.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka