Dodaj do ulubionych

Pamiętacie Huberta H. ??

02.05.11, 20:45
Co miał proces o obrazę prezydenta RP. Ile to było śmiechu i okazji by pożartować sobie z kaczora.

To kto teraz? Snajper? Scan? ..... Kto pierwszy???

Min. Sikorski w korespondencji do prok. Seremeta przytaczał wpisy na swój temat, domagał się potraktowania jego pism jako doniesienia o przestępstwie. W piątek został - jako składający zawiadomienie - przesłuchany w Prokuraturze Okręgowej w Warszawie.

Otworzył też drugi front batalii - pozwy cywilne o ochronę dóbr osobistych. Na razie pozwał wydawców "Faktu" i "Pulsu Biznesu" - Rozważam kolejne pozwy - mówi "Gazecie". Pozwy przygotował adwokat Roman Giertych.

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,9526299,Minister_Sikorski_walczy_z_internetowym_chamstwem.html
Obserwuj wątek
    • manny-jestem Wyraznie Sikorski 02.05.11, 20:58
      Nie wyciagnal odpowiednich wnioskow na temat wolnosci wypowiedzi podczas swojego pobytu tutaj.
      • wikul Re: Wyraznie Sikorski 02.05.11, 22:47
        manny-jestem napisał:

> Nie wyciagnal odpowiednich wnioskow na temat wolnosci wypowiedzi podczas swojeg
        > o pobytu tutaj.

A co ma wspólnego wolność wypowiedzi z bezmyślnym mieszaniem z blotem ? Chciałbym żeby inni politycy poszli w ślady Sikorskiego.
    • jaceq Wypowiedź Huberta H. 02.05.11, 23:48
      jednak była nieomal merytoryczna w porównaniu z tą wypowiedzią pisiego sms-owego cyngla:

"Radosław Sikorski - mąż ortodoksyjnej z dziada pradziada amerykańskiej żydówki, wróg Polskości, biegle władający językiem polskim amerykański agent i mason, zdalnie sterowany przez teścia, naczelnego czosnka nowego Yorku, przejął pałeczkę destrukcji i destabilizacji kraju od niejakiego michnika - jednak bardziej niebezpieczny z racji zajmowanego wysokiego stanowiska - pod maską dobrotliwego gogusia ukryty bezwzględny sprzedawczyk, wyzbyty wszelkich zasad wykonawca rozkazów międzynarodowej kliki (...)".
    • dachs Olegu, Ty masz dziś chyba rzeczywiście zły dzień 03.05.11, 00:05
      www.pis.org.pl/article.php?id=17899
      wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/zespol-pis-wezmie-pod-lupe-internetowe-fora,1,4161281,wiadomosc.html
      Nie zauważyłem, Twojego protestu, gdy PiS zgłaszał w Sejmie wniosek o powołanie zespołu do monitorowania internetu.
      Mojego też nie znajdziesz, gdyż uważam, że chamstwo osiągnęło już szczyty i trzeba coś z tym zrobić. *) Nawet, jeżeli to robi PiS. smile
      Uważałem więc - dziś okazało się, że niesłusznie - iż podobnie jak ja, uważasz postulaty PiSu za mądre.
      Dziś okazało się, że jesteś przeciwnikiem prób okiełznania internetowego chamstwa, a brak sprzeciwu przeciw inicjatywie PiS, był podyktowany potrzeba polityczną.
      Ja to nawet rozumiem, ale żeby tak niezręcznie, bez wyczucia i jaskrawie...?
      smile

*) Przykłady przytoczone w artykule, który zalinkowałeś są przygnębiające.
      • oleg3 Re: Olegu, Ty masz dziś chyba rzeczywiście zły dz 03.05.11, 05:19
        dachs napisał:

Czyli wykorzystywanie ministerialnego stanowiska do załatwiania prywatnych spraw jest OK i mieści się w platformerskim etosie. Podobnie jak forsowanie byłego czołowego nacjonalisty i antysemity. Platforma spłaca długi wobec Giertycha?
        • dachs Re: Olegu, Ty masz dziś chyba rzeczywiście zły dz 03.05.11, 11:20
          oleg3 napisał:

> Czyli wykorzystywanie ministerialnego stanowiska do załatwiania prywatnych spra
          > w jest OK i mieści się w platformerskim etosie.

Jako minister spraw zagranicznych ma obowiązek dbania o dobre imię Polski.
          Masz prawo mieć odmienne zdanie, na temat wpływu cytowanych wpisów na wizerunek Polaka. Al dopóki to nie Ty jesteś ministrem, a Sikorski, jego zdanie będzie w tej sprawie obowiązujące.
          Nie widzę tu żadnego znamiona nadużywania stanowiska do załatwiania prywatnych spraw.
          Z artykułu wynika wręcz, że bardzo starannie to oddziela. Jedna droga to korespondencja Ministra Spraw Zagranicznych z Prokuratorem Generalnym, druga to prywatne oskarżenie Radosława Sikorskiego wniesione za pośrednictwem prywatnej kancelarii adwokackiej.

> Podobnie jak forsowanie byłego czołowego nacjonalisty i antysemity.

Raczej danie mu szansy na uwolnienie sie o tego stereotypu, o którym sam pisałeś, że jest nieprawdziwy.

> Platforma spłaca długi wobec Giertycha?

O,o! Myslisz, że to Giertych pośredniczył w dostawie helu do Smoleńska?
          • oleg3 Re: Olegu, Ty masz dziś chyba rzeczywiście zły dz 03.05.11, 14:24
            > Nie widzę tu żadnego znamiona nadużywania stanowiska do załatwiania prywatnych
            > spraw.

To dla dobra Polski! Jak zawsze!!!
            • gerry czepiasz się Oleg, przecież PO to nie są zamordyśc 06.05.11, 12:52
              i totalniacy. Sikorski co prawda był zamordystą i totalniakiem, ale po oblucjach i spowiedzi w wielkiej synagodze na Czerskiej w Warszawie jest już swój do bulu. No i ma żonę po linii, więc porównania z panem Hubertem, który obnażył nikczemne cechy uzurpatora-prezydenta są nie na miejscu. Pan Dachs słusznie wykazał że wszystko co złego w naszym kwitnącym kraju to wina nazioli z PiS, a w szczególności tego prezesa.
              Volskemfangerom z TVN nie umknęła (przy okazji) rocznica - piąta rocznica powołania rządu pisolpr. Kiedy wreszczie odsuniemy tych nazioli od władzy. Zmieńmy Polskę i skończmy z niszczeniem gospodarki.
              • dachs Re: czepiasz się Oleg, przecież PO to nie są zamo 06.05.11, 20:10
                gerry napisał:

> Pan Dachs słusznie wykazał, że wszystko co złego w naszym kwitnącym kraju to wina
                > nazioli z PiS, a w szczególności tego prezesa.

Z panem Dachsem jest znacznie gorzej, bowiem w swoim haniebnym poście "niesłusznie" napisał, że ówczesne postulaty PiS-u uważa za mądre.
                Pan Gerry słusznie tego nie zauważył, gdyż mogłoby mu to zamącić ustalony, już raz na zawsze, obraz wrażego platformersa.
                • gerry wraży platformers 09.05.11, 16:11
                  a moj umysł jak świetnie zdiagnozował, prawdziwy übermensch. Też tak chce mogę nawet zostać Orlenu. Weźmiecie mie? Skończyłem historię i dam każdemu jakąś synekkurkę. Może być nawet w bundesrepublice.
          • matelot Re: Olegu, Ty masz dziś chyba rzeczywiście zły dz 03.05.11, 14:37
            Jakoś kolegom rury zmiękły a jeszcze niedawno nie mieli nic przeciw temu by Perła mógł sobie pisać o premierze polskiego rządu "Tusk ty fałszywa świnio" czy jakoś tak...
            Okazuje się, że jest prawo i że nie chodzi o tłumienie wolności słowa a o ochronę dóbr osobistych. Mam nadzieję, że jak jeden z drugim po 20 tys zapłaci to znajdzie w słowniku słowa, które oddadzą dezaprobatę dla poczynań rządu ale nie będą obrażać czy wręcz pozbawiać godności.
            • oleg3 Re: Olegu, Ty masz dziś chyba rzeczywiście zły dz 03.05.11, 14:48
              Poszukaj sobie w archiwum co dzisiejsi obrońcy prawa pisali o procesie Huberta H.
              • matelot Re: Olegu, Ty masz dziś chyba rzeczywiście zły dz 03.05.11, 15:26
                oleg3 napisał:

> Poszukaj sobie w archiwum co dzisiejsi obrońcy prawa pisali o procesie H
                > uberta H.
                >
                ==================
                Do mnie pijesz, Olegu? Ja sobie nic takiego nie przypominam.
                • matelot Re: Olegu, Ty masz dziś chyba rzeczywiście zły dz 03.05.11, 15:32
                  Warszawski sąd umorzył sprawę Huberta H. oskarżonego o znieważenie prezydenta.
                  Sąd uznał, że sprawa była błaha, a więcej szkód prezydentowi, niż "wiązanka" bezdomnego, przyniósł jej rozgłos

Hubert H., 32-latek z Leszna od lat tułający się po dworcach lub zakładach karnych, na ogłoszeniu wyroku się nie pojawił. Czy został w noclegowni w Katowicach, gdzie ostatnio warzył zupy sobie podobnym? Nie wiemy. Może ludzie o nim samym zapomną wkrótce, ale do jego niebywałej sprawy i tak wracać będą autorzy pitavali i publicyści prawni...

=================
                  Już wiem o co biega. No więc z pewnością nie stanąłem w obronie prezydenta ale tez bezdomnego nie popierałem. Uświadomiłem sobie teraz, że ów bezdomny mógł nie do końca rozumieć znaczenie słów, które wypowiedział, ale Perła, milioner i właściciel apartamentu w Warszawie? Ten sam poziom?smile
                  • jaceq Landknecht trafiony 05.05.11, 00:16
                    i zatopiony.
                    • oleg3 Re: Landknecht trafiony 05.05.11, 07:33
                      Masz już osinowy kołek?
                • oleg3 Re: Olegu, Ty masz dziś chyba rzeczywiście zły dz 05.05.11, 07:32
                  > Do mnie pijesz, Olegu? Ja sobie nic takiego nie przypominam.

Nie kojarzę nicka matelot z tamtego okresu. Gdybym pił do Ciebie, to odwołałbym się do Twojej pamięci.
              • babariba-babariba różnica polega Olegu... 05.05.11, 08:57
                ...na tym, że w obronie (?) Kaczyńskiego, a wcześniej Kwacha stanęło poprzez organy ścigania Państwo Polskie.
                Obywatel Radek Sikorski domaga się od Państwa Polskiego ochrony swoich obywatelskich praw.
                Jako obywatel.
                • oleg3 Re: różnica polega Olegu... 05.05.11, 11:53
                  > Jako obywatel.

I minister, babaribo.

Nie czepiałem się Kwaśniewskiego i Kaczyńskiego, nie mam zamiaru czepiać się Komorowskiego w przypadku ścigania przez prokuraturę przestępstw typu "obraza głowy państwa" (choć uważam ten przepis za durny). Nie mam nic przeciwko wytaczaniu przez ministra S. procesów cywilnych. Ale naciskanie przez ministra na prokuraturę osobistymi przykładami jest niedopuszczalne. Dlaczego obywatel S. ma podlegać lepszej ochronie prawnej niż obywatel Babariba albo Oleg?
                • oleg3 I jeszcze Babaribo 05.05.11, 13:02
                  Obywatel Sikorski powiada:

Cytat
                  - Chcę, żeby ci gieroje, którzy piszą "Żydzi do gazu", żeby to robili pod własnymi imionami i nazwiskami -

Tekst linka

PO walczy z mową nienawiści czy z Internetem? Zauważ, że prawo nie wymaga podpisywania własnym nazwiskiem tekstów publikowanych na papierze. Wymaga podania danych wydawcy i redaktora naczelnego, nie autora.
                  • babariba-babariba cześć olegu... 06.05.11, 08:42
                    oleg3 napisał:

> Obywatel Sikorski powiada:
                    > Cytat
                    > - Chcę, żeby ci gieroje, którzy piszą "Żydzi do gazu", żeby to robili pod własnymi imionami i nazwiskami >
                    > Tekst linka
                    >

>
                    > PO walczy z mową nienawiści czy z Internetem? Zauważ, że prawo nie wymaga podpisywania własnym nazwiskiem tekstów publikowanych na papierze. Wymaga podania danych wydawcy i redaktora naczelnego, nie autora.
                    ...chociaż nie jestem fanem mudżahedina Sikorskiego, myślę, że w tym przypadku ma całkowitą rację.
                    Bo jeżeli ktoś sobie myśli, że korzystając z pozornej anonimowości netu może sobie napisać wszystko i o wszystkich, powinien się dotkliwie przekonać, że się myli.
                    ¡No pasarán! Sikorskiego mam w tej sytuacji za działanie właściwe i słuszne.
                  • babariba-babariba Re: I jeszcze Babaribo 06.05.11, 09:03
                    wyborcza.pl/1,75248,9547492,Antysemickie_wpisy_usuniete.html
                    • t_ete Re: I jeszcze Babaribo 06.05.11, 09:42
                      I bardzo dobrze !

Od 'zawsze', tzn. od chwili kiedy zaczelam pisac na Aqua w 2001 (wowczas 'Aktualnosci') - choc wtedy jeszcze nie trzeba sie bylo rejestrowac - uwazalam ze anonimowosc nie zwalnia (i zwalniac nie powinna) z odpowiedzialnosci za to co sie pisze.

tete
    • jaceq Re: Pamiętacie Huberta H. ?? 05.05.11, 00:17
      Typowy pisowski cynglizm. Pytanie: czy płatny, czy ideowy?
    • wkkr pozew cywilny to nie to samo co postępowanie 06.05.11, 13:28
      z urzędu.
      Jak nazwę ciebie np. "grubą świnią" to naturalnym bedzie gdy wytoczysz mi proces ale na własny koszt i ryzyko.
      Co innego gdyby to prokurator z urzedu zaczął mnie scigac.
      To byłby prawdziwy skandal.
      • babariba-babariba a ty umiesz czytać, czy... 09.05.11, 09:28
        ...tylko pisać?
        Były mużahedin afgański Sikorski ma wszelkie obywatelskie prawa, coby się domagać - także na drodze prawnej - ochrony przed bydłem, które nam fora zasmradzająsad.
        Ja jako obywatel pewnie też powinienem to zrobić. Nawet wcześniej.
        Problem polega na tym, że po 10:00 AM w doopę pijany jestem.
        A poza tym nie bawi mnie wynajmowanie papug, albo osobiste łażenie po sądach przez lata. Tylko jajnior mnie jest w stanie z domu wypędzić. na szczanie.
        Sikorskiego pewnie na to stać .
        Zgłoszenie przestępstwa prokuraturze jest pierwszym krokiem.
        Słusznym i właściwym.
        • dachs Re: a ty umiesz czytać, czy... 09.05.11, 09:37
          babariba-babariba napisała:

> Problem polega na tym, że po 10:00 AM w doopę pijany jestem.

Produktem własnym, jak się domyślam.
          Eeech, niektórzy to pożyją... smile
          • babariba-babariba jak sobie sam zrobisz... 09.05.11, 09:55
            ...to wiesz, co w tym jest smile
            Co nie zmienia mojego zdania, że były mudżahedin, obywatel Sikorski, miał prawo, a nawet obowiązek zgłoszenia w prokuraturze informacji, która uzasadniała podejrzenie popełniania przestępstwa.
            Taki obowiązek ciążył na nim, jako na obywatelu Sikorskim, ale tym bardziej na ministrze Sikorskim.
            Pzdr, G.
            • dachs Re: jak sobie sam zrobisz... 09.05.11, 09:57

Z oboma twierdzeniami sie zgadzam. smile
            • babariba-babariba touché... 09.05.11, 13:24

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka