Dodaj do ulubionych

No, to już nawet mnie - borsuka - PO wkurzyło

13.05.11, 22:32
fakty.interia.pl/fakty_dnia/news/poslowie-po-zmienili-zdanie-ws-projektu-ustawy,1638433
Zmierzyłem ostrze swojego "opinelka", którego zabieram na każdą wycieczkę i każdą wędrówkę.
Ma 83mm.
Dwa lata za piknik na łonie natury, to trochę dużo. Trzeba będzie więcej siedzieć w domu.
Z drugiej strony, więcej w domu, to więcej w aquanecie.
Jeszcze jeden powód do wkurzenia.
Obserwuj wątek
    • jaceq Re: No, to już nawet mnie - borsuka - PO wkurzyło 13.05.11, 22:49
      > Dwa lata za piknik na łonie natury

Czy "łono natury" jest miejscem publicznym?

No i polska pomysłowość. Poczekajmy aż pojawią się na alegro noże z teleskopowym ostrzem, długości 79 mm, które po wprowadzeniu PINu zamienią się w miecze samurajskie.

Ustawa wydaje się być skierowana przeciwko maczetom i katanom. Ja już nie będę brał na stadion swojego noża. Poprzestanę na morgensternie i halabardzie, które ustawie nie podlegają.
      • rycho7 czy restauracja jest miejscem publicznym? 13.05.11, 23:31
        jaceq napisał:

> Czy "łono natury" jest miejscem publicznym?

Czy do kuchni noze beda dowozone samochodami pancernymi za zezwoleniem na bron?

> Ustawa wydaje się być skierowana

To jest generalne stwierdzenie dotyczace legislacji Rzeczykatobolszewickiej - "Ustawa wydaje się być skierowana".
      • wkkr A własnie 14.05.11, 10:39
        A co z siekierami?
        W sklepie ogrodniczym widziałem ostatnio bardzo zgrabną i piepielnie ostrą siekierkę rozmiaru kieszonkowego firmy Fiskars
        https://www.eskot.pl/allegro/photo/fiskars_siekiery_4.jpg
        • rycho7 czekan waskonosy, oskard, kilof 14.05.11, 11:22
          wkkr napisał:

> zgrabną i piepielnie ostrą siekierkę

W muzeum wojska mozna znalezc szereg ustrojstw, ktore nie wyczerpuja definicji ustawowej. Przykladowo kusze maja belty z krotkimi ostrzami.

Moze zaczac produkcje dzid z wymiennymi skalpelami z przodu?

Wielce poreczne sa poloski masowo stosowane w miejscach publicznych w samochodach.

Spartanie uzywali tarcz jako broni zaczepnej. Doskonale podrzynaly gardlo.
          • wkkr Kusza jest zakazana 14.05.11, 15:13
            papieską bullą.
            Nie ma potrzeby uchwalać w tym przypadku ustawy.
            • jaceq Re: Kusza jest zakazana 14.05.11, 15:34
              wkkr napisał:

> papieską bullą.

O masz ci los! Dobrze, żeś uprzedził. Już nie będę zabierał kuszy w miejsca publiczne celem obierania za jej pomocą jajek na twardo.

> Nie ma potrzeby uchwalać w tym przypadku ustawy.

No pewnie! Bulle papieskie z definicji stoją ponad ustawami, to się rozumie i nie ma chyba nawet potrzeby wpisywania tej oczywistej oczywistości do kuńkordatu.
              • wkkr dokładnie n/t 15.05.11, 05:56
    • pro100 śmieszne 14.05.11, 06:47
      politykier.pl/gid,13394474,gpage,3,img,13394704,kat,1025795,galeria.html
      "Na nieszczęście premiera - znana jest z twardego kręgosłupa moralnego i przywiązania do zasad. Transfer może pozostawać więc tylko w sferze spekulacji."
      Znaczy jedynie szuje bez zasad i kręgosłupa się transferują do peło? (no redachtór, masz przerąbne - dodek zamknie ci stadion) no i bliskie zaplecze moralne - 90% lokatorów zakładów karnych, na razie bez formalnego członkostwa. czy pełofilię da się już leczyć?
      • andrzejg Re: śmieszne 14.05.11, 09:48
        pro100 napisał:

czy pełofilię da się już leczyć?

może i by sie dało, ale przeszkadzają temu wyitne jednostki np. z tego forum

A.
        • pro100 Re: śmieszne 14.05.11, 14:59
          andrzejg napisał:

> pro100 napisał:
          >
          > czy pełofilię da się już leczyć?
          >
          > może i by sie dało, ale przeszkadzają temu wyitne jednostki np. z tego forum
          >
          > A.

no tak, straszliwy haszeniek + przerażający kaczor - to raczej niech już będą mordercy złodzieje, sprzedawczyki i zdrajcy byle nie to.
          • andrzejg Re: śmieszne 15.05.11, 08:47
            pro100 napisał:

>
            > no tak, straszliwy haszeniek + przerażający kaczor - to raczej niech już będą m
            > ordercy złodzieje, sprzedawczyki i zdrajcy byle nie to.
            >

zapomniałeś o sobie

możesz spać w nocy?
            koszmary nie męczą?

A.
            • pro100 Re: śmieszne 15.05.11, 13:03
              andrzejg napisał:

> możesz spać w nocy?
              > koszmary nie męczą?
              >
              obserwujemy agonię pewnego sposobu istnienia polski. ani ja ani ty nie możemy nic na to poradzić (ba nawet i haszeniek). przegniłe musi upaść. pytanie jedynie na ile reset bedzie udany i budowa od nowa.
              www.youtube.com/watch?v=8T97f2kBzOQ
              • rycho7 Re: śmieszne 15.05.11, 19:30
                pro100 napisał:

> obserwujemy agonię pewnego sposobu istnienia polski.
                ...
                > przegniłe musi upaść

A co jest przegnile?

Jaki sposob istnienia bedzie lepszy? Ten, ktory bedzie lepszy?
    • t_ete Re: No, to już nawet mnie - borsuka - PO wkurzyło 14.05.11, 09:08
      wszystko zalezy od tego jak w projekcie ustawy zdefiniowane jest to miejsce publiczne ;

nie mam nic przeciwko takiemu zakazowi - o ile nie okaze sie ze dotyczy takze szlakow turystycznych ; to byloby glupie ...

tete
      • rycho7 szalbierstwo zawlaszczen semantycznych 14.05.11, 10:16
        t_ete napisała:

> wszystko zalezy od tego jak w projekcie ustawy zdefiniowane jest to
        > miejsce publiczne ;

Miejsce publiczne jest definiowane przez inne ustawy. Przykladowo w prawie autorskim, w zakresie publicznych wykonan.

Debilkom legislacyjnym chodzi w tym przypadku o lokalizacje imprez masowych. Ciekawe czy ustawka jest impreza masowa? Ciekawe tez czy na potancowce w domu z udzialem duzego towarzystwa do krojenia rzodkiewek potrzebne jest zezwolenie na bron?

Warsiawka posluguje sie szlagwortem "majka po oczach". Zyletka ma ostrze krotsze niz ustawa przewiduje. Ciekawe jak warszawscy kibole beda sie mscili majkami na rodzinach psow? Musi zony byly juz slepe jak braly psow.
        • t_ete nie 14.05.11, 10:25
          rycho7 napisał:

> Miejsce publiczne jest definiowane przez inne ustawy. Przykladowo w prawie auto
          > rskim, w zakresie publicznych wykonan.

Definicja ,miejsca publicznego' jest bardzo pojemna, a wspomniany projekt ustawy moze zawierac wylaczenia ; dopoki go nie przeczytam - nie bede obsmiewac ;

tete
        • jaceq Re: szalbierstwo zawlaszczen semantycznych 14.05.11, 15:41
          > w prawie autorskim, w zakresie publicznych wykonan.

To nie jest prawo autorskie tylko prawo spadkobiersko-obrotowe, zwane przez zainteresowane lobby prawem autorskim.

> Warsiawka posluguje sie szlagwortem "majka po oczach".

Nie "majką po oczach", tylko "mojką po paczkach" (a może po "patrzkach" - nie znam wersji pisanej). Reszta się zgadza. Pierwotnie słowo "mojka" oznaczało brzytwę, później przeszło także na żyletki.
    • wkkr śmieszne 14.05.11, 10:36
      Na Okinawie Japończycy w swoim czasie zakazali miejscowej ludności używania noży.
      Ludzie nauczyli sie walczyć gołymi rekami tak skutecznie by mieć jakieś szanse w starciu z uzbrojonym przeciwnikiem.
      Do dalej wymyśli Donald?
      Obcinanie rak? No bo ręką można zadusić... oko wybić... itd.
      =========================================
      Donald to bolszewiki.
      • pulbek Re: śmieszne 14.05.11, 10:42
        Ciekawe kto Cię podpuścił, że ten projekt wymyślił Donald, zważywszy, że podpisali się pod nim m.in. posłowie J. Gosiewski i A. Macierewicz. smile

Pulbek.
        • wkkr nie ważne kto to wymyślił 14.05.11, 15:13
          ważne kto tego nie posłał do śmietnika
          • pulbek Re: nie ważne kto to wymyślił 14.05.11, 19:04
            Niestety, nawet ten wygibas nie pomaga.

Zgodnie z art. 36 ust. 2-3 regulaminu Sejmu, p. Macierewicz wraz z p. Sobecką et cons. mogą choćby dziś udać się do biura marszałka Sejmu i wycofać swój projekt. Jeden podpisik na krótkim pisemku i projekt ląduje w śmietniku, a Ryży nie będzie na to mógł zupełnie nic poradzić. Mogą to zrobić dziś i jutro, aż do ukończenia drugiego czytania. Mogli to też zrobić wczoraj i przedwczoraj, każdego dnia od 21 stycznia, kiedy to zgłosili i opatrzyli swoimi niepoślednimi nazwiskami ten znakomity projekt. I w żadnym z tych dni nie skorzystali z okazji.

No przykro mi, Donio poparł projekt PiSu, Borsuk Cię podpuścił, zadziałał Ci odruch warunkowy i wyszło jak wyszło. Nie przejmuj się, każdemu się zdarza.

Pulbek.
            • wkkr PO nie odrzuciło tego qriozum 15.05.11, 05:58
              a mogło.
              O debilach z PiS to ja nawet słyszeć nie chcę!
              • pulbek Re: PO nie odrzuciło tego qriozum 15.05.11, 09:14
                A to przepraszam.

Pocieszę Cię, że mogło być gorzej. Mogli wymyślić ograniczenie nie posiadania, a obrotu bronią białą, z nowym urzędem d/s certyfikowania noży kuchennych, zezwoleniami na handel itd.

A projekt i tak w końcu gdzieś przepadnie, przecież to wszystko tylko taka piarowska lipa dla frajerów.

Pulbek.
    • pulbek Re: No, to już nawet mnie - borsuka - PO wkurzyło 14.05.11, 10:38
      A przeczytałeś ten projekt Borsuku? Do przeczytania projektu ustawy na stronach Sejmu wystarcza mniej kliknięć, niż do napisania listu narzekającego nań.

Definicji miejsca publicznego co prawda tam nie ma, ale jest inna rzecz:

"Dozwolone jest posiadanie takiej broni w miejscu publicznym, jeżeli okoliczności wskazują, że jest to uzasadnione realizacją celu zgodnego z prawem.”

Tak więc jeżeli zabierzesz na stadion nóż, ale w plecaku będziesz miał poza tym ćwierćtuszę wołową przeznaczoną do rozebrania tymże nożem, to wszystko powinno być dobrze.

Pulbek.
      • andrzejg Re: No, to już nawet mnie - borsuka - PO wkurzyło 14.05.11, 10:46
        pulbek napisał:

>
        > Tak więc jeżeli zabierzesz na stadion nóż, ale w plecaku będziesz miał poza tym
        > ćwierćtuszę wołową przeznaczoną do rozebrania tymże nożem, to wszystko powinno
        > być dobrze.
        >
        > Pulbek.

Myśląc trochę egoistycznie proponuję zamiast ćwerćtuszy jakis torcik, albo makowiec

A.
        • rycho7 ninja zabije paczkiem 14.05.11, 11:27
          andrzejg napisał:

> Myśląc trochę egoistycznie proponuję

Otwierasz osrodek szkolenia kiboli?

KGB dmuchalo w nos proszkiem wywolujacym zawal. Wprowadzic zakaz chuchania w miejscach publicznych. Szczegolnie przy wejsciu na stadion.
          • andrzejg Re: ninja zabije paczkiem 14.05.11, 11:37
            z tym chuchanie nie byłoby xle, bo samym odorem kibol może zabić

Wprowadzić obowiązek mycia zębów przed meczami

A.
      • babariba-babariba Re: No, to już nawet mnie - borsuka - PO wkurzyło 18.05.11, 07:50
        pulbek napisał:
        > A przeczytałeś ten projekt Borsuku? Do przeczytania projektu ustawy na stronach
        Sejmu wystarcza mniej kliknięć, niż do napisania listu narzekającego nań.
        Definicji miejsca publicznego co prawda tam nie ma, ale jest inna rzecz:
        "Dozwolone jest posiadanie takiej broni w miejscu publicznym, jeżeli okoliczności wskazują, że jest to uzasadnione realizacją celu zgodnego z prawem.”
        Tak więc jeżeli zabierzesz na stadion nóż, ale w plecaku będziesz miał poza tym
        ćwierćtuszę wołową przeznaczoną do rozebrania tymże nożem, to wszystko powinno
        być dobrze.
        Pulbek.
        ...a na pojakichooj komu nóż - nawet najmniejszy, jak ma przy sobie ćwierćtuszę wołową, najlepiej dobrze zmrożoną.
    • rycho7 zakaz wprowadzania malpy z brzytwa 14.05.11, 16:37
      hasz0 napisał:

> Na listę tych szlachetnych, niezłomnych ludzi na pewno zostanie wpisany

To jest wazny glos w sprawie podniesienia na dalszy wyzszy poziom bezpieczenstwa publicznego. Legislatorzy i szambonurkowie przeoczyli to istotne zagrozenie.
    • benek231 Re: No, to już nawet mnie - borsuka - PO wkurzyło 14.05.11, 18:20
      dachs napisał:

> Zmierzyłem ostrze swojego "opinelka", którego zabieram na każdą wycieczkę i każ
      > dą wędrówkę.
      > Ma 83mm.
      >
      >
      *Najwyrazniej POslowie zapomnieli o paranoikach. smile
    • rusek11 Re: No, to już nawet mnie - borsuka - PO wkurzyło 15.05.11, 18:38
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/mj/bb/yrfk/DH1gnGxzdO9MbPjVBX.jpg
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka