Dodaj do ulubionych

To ja znowu o Zydach

04.06.11, 16:08
Bo sie orzez pana Zdrojewskiego zrobila awantura , polsko izraelska.
Chcial bidula dobrze, ale dobrymi checiami pieklo jest wybrukowane.

prawdalezynawierzchu.salon24.pl/312733,pawilonik-w-wenecji
Najnowsze
Polityka
Kultura
Historia
Podróże
Nowe Technologie
Różności
04.06.2011 14:169
opublikowana w: Dla Warszawiaków
PAWILONIK W WENECJI

Zgodnie z przewidywaniami*, najgroźniejsze od lat iskrzenie w pastorałkach na linii Polska-Izrael nastąpiło nad weneckim Canale Grande. Izraelska minister kultury i sportu Limor Liwnat ominęła szerokim łukiem polski pawilon na 54. Biennale w Wenecji, protestując w ten sposób przeciw tryptykowi filmowemu Jael Bartany.
Liwnat otwierała wczoraj razem z Szimonem Peresem pawilon izraelski na Biennale, no i przy okazji zaliczyła też inne ekspozycje - z wyjątkiem polskiej. W taki to niewdzięczny sposób potraktowana została światła decyzja resortu kultury w Warszawie, aby barwy Polski reprezentowała lewacka performerka z Izraela.
Tryptyk video Bartany w polskim pawilonie - z apelem o powrót 3 mln Żydów do Polski - to nie tylko prymitywny i prowokacyjny bełkot, lecz także wciśnięte na chama lewackie akcenty kojarzące Holokaust z „izraelską okupacją”. Zwiastunem tego „multi-kulti” była palma Rajkowskiej i jej plany z minaretem w Poznaniu.
Limor Liwnat, z rządzącej partii Likud, ominęła polski pawilon głównie z powodu apelu o masowy powrót Żydów - zawarty w pierwszym z tych filmików pt. „Mary koszmary”. Ja się pytam, co by się działo, gdyby w weneckim pawilonie Izraela lewacki koleś znad Wisły zaczął wzywać do powrotu „wypędzonych Niemców”.

Chcial dobrze pan Zdrojewski bardzo dobrze, ale niestety nie wyszlo.
U Barbura mam bana takze prosze moich komentarzy nie szukac.
Obserwuj wątek
    • marouder.eu Ze p. min. w doopie ma "dzielo" lewaczki... 04.06.11, 16:11
      ...o to ci idzie, Giniu?
      • gini Re: Ze p. min. w doopie ma "dzielo" lewaczki... 04.06.11, 16:14
        marouder.eu napisał:

> ...o to ci idzie, Giniu?

Pan minister nawywijal, oddal wystawe izraelskiej lewaczce, i teraz sa problemy z obydwu stron.
        Ale czego sie spodziewac po matolach z rzadu matola.

Zaryzykowalam, wytna, nie wytna?
    • hordol kolejna wpadka ministra 04.06.11, 17:15
      "kultury"
      • gini Re: kolejna wpadka ministra 04.06.11, 17:38
        hordol napisała:

> "kultury"

Taa znowu sie na kulturze nie poznali.
        Jak nie chcemy Zydow to antysemityzm, jak chcemy to tez antysemityzm.
        Wytna nie wytna, i kto tutaj tnie ??N
    • qwardian Re: To ja znowu o Zydach 04.06.11, 18:32

Panu Zdrojewskiemu trudno to zrozumieć, bo to bezjajowiec. Nie ma takiego miejsca na Ziemii, w którym nie mógłbym zamieszkać. Paszporty na obydwa kontynenty, oraz uprawnienia inżynieryjno-górnicze sprawiają, że nie ma takiego zakątka tej planety, które odmówiłoby mi pracy, czy pobytu stałego.

Polska, czy Izrael to nie jest pojęcie geograficzne. To jest tradycja, historia i związane z tym kataklizmy dziejowe. Kto nie jest przywiązany emocjonalnie, tego nie zrozumie. Obrażono państwo o wyjątkowej historii i dziejach, których nikt nie potrafi docenić w taki sposób jak Żydzi. Zdrojewski jest kompletnym tumanem, że dał się wciągnąć w tą koszmarną imprezę...
      • qwardian Re: To ja znowu o Zydach 04.06.11, 18:35

> w tą koszmarną imprezę...

IMPROWIZACJĘ.
      • polski_francuz Po co to caly halas? 04.06.11, 18:44
        a) Zdrojewski nie jest inzynierem ale absolwentem troche gorszej wrocalwskiej uczelni, U.Wr. tak ze moze wszedzie pracowac nawet jako minister kultury;
        b) Doktryna izraelska jest by emigowac do a nie by emigrowac z, stad humory pani minister;
        c) A ze dal emigrancce z Polski szanse na wypowiedzenie w jej imieniu uwazam za odwazne a minister kultury powienien byc odwazny.

GW sie zalapuje ja durna na kazdy polsko-zydowski skandal. Trzeba sie ciut zastanowic. Bo robienie skandali to tez polityka.

PF
        • gini Re: Po co to caly halas? 04.06.11, 18:46
          polski_francuz napisał:

> a) Zdrojewski nie jest inzynierem ale absolwentem troche gorszej wrocalwskiej u
          > czelni, U.Wr. tak ze moze wszedzie pracowac nawet jako minister kultury;
          > b) Doktryna izraelska jest by emigowac do a nie by emigrowac z, stad humory pan
          > i minister;
          > c) A ze dal emigrancce z Polski szanse na wypowiedzenie w jej imieniu uwazam za
          > odwazne a minister kultury powienien byc odwazny.
          >
          > GW sie zalapuje ja durna na kazdy polsko-zydowski skandal. Trzeba sie ciut zast
          > anowic. Bo robienie skandali to tez polityka.
          >
          > PF

To nie tylko GW, co ty myslisz, ze jak ty czytasz to kazdy czyta.
    • jola.iza1 Re: To ja znowu o Zydach 04.06.11, 20:42
      Jak zwyklesmile
      Zgadnij czemu żeś ??
    • 3.ndd Do gini 08.06.11, 18:44
      "Izraelska minister kultury i sportu Limor Livnat demonstracyjnie ominęła polski pawilon na Biennale w Wenecji" - podała w weekend Informacyjna Agencja Radiowa. - Nie wiem skąd ta kaczka dziennikarska. Izraelska minister była w naszym pawilonie w piątek 3 czerwca - mówi nam Sebastian Cichocki, jeden z organizatorów polskiej ekspozycji."

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80276,9730119,Dementi__Nie_bylo_bojkotu__Izraelska_minister_zwiedzila.html
      • perli Iceczki, 08.06.11, 20:22
        kiedy tylko chcą to się zjawiają, abo znikają, w myckach magię mają.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka