Dodaj do ulubionych

Biskup Pieronek broni gwałcicieli !

IP: 172.16.60.* 01.03.02, 07:10
W ,, Kropce nad i..." w rozmowie z M. Olejnik Biskup Pieronek bronił swego
kolege Paetza próbując wmówić nam jego niewinność .
Nie , nie mam tutaj pretensji o homoseksualizm Paetza , uważając to za sprawę
osobistą tego pana , ale czyny gwałcicieskie.
Uważam , że wykorzystywanie swoich podwładnych w uprawianiu seksu jest zwykłym
gwałtem . Jako , ze gwałconych było wielu / o nieprzyzwalaniu ich na tego typu
seks świadczą skargi do zwierzchników Paetza / sprawa tą powinna sie z urzędu
zająć prokuratura !
Ico Wy na to !
Szczególnie do dyzkusji zapraszam ślepych obrońców poczynań urzędników Kościoła
Kat., oraz Dyżurnych Cenzorów Kleru tu na FORUM . Hiacynt , Porter , Kratka /
#/,Perła.... Z A P R A S Z A M !
LIMAK
Obserwuj wątek
    • Gość: LIMAK ReCosik marnie z wami ślepi obrońcy ,, urzędników" IP: 172.16.60.* 01.03.02, 08:37
      Do boju Dyżurni Cenzorzy Katoliccy. Czyżby Wasza aktywność na Forum zmalała
      zeędu na brak wytycznych z Centrali w Watykanie !
      • Gość: Karp W sprawie gwałtu. IP: 159.107.90.* 01.03.02, 10:20
        Kilka razy w życiu byłem zaczepiany przez homoseksualistów:
        - jako dziecko na peronie dworca PKP w Toruniu gdy czekałem na pociąg
        - w centrum Amsterdamu
        - w kinie w Gandawie ( Belgia )
        W każdym w tych przypadków odrzuciłem zaloty a więc nie czuję się zgwałcony ale
        chyba mogę powiedzieć że byłem molestowany ( choć tylko słownie ).
        Czy któryś z księży kleryków został przez biskupa zgwałcony - nic mi na ten
        temat nie wiadomo. Dużo się mówi o molestowaniu seksualnym a to nie jest
        dokładnie to samo.
        K
        • Gość: LIMAK Re: W sprawie gwałtu. IP: 172.16.60.* 01.03.02, 10:47
          Gość portalu: Karp napisał(a):

> Kilka razy w życiu byłem zaczepiany przez homoseksualistów:
          > - jako dziecko na peronie dworca PKP w Toruniu gdy czekałem na pociąg
          > - w centrum Amsterdamu
          > - w kinie w Gandawie ( Belgia )
          > W każdym w tych przypadków odrzuciłem zaloty a więc nie czuję się zgwałcony ale
          >
          > chyba mogę powiedzieć że byłem molestowany ( choć tylko słownie ).
          > Czy któryś z księży kleryków został przez biskupa zgwałcony - nic mi na ten
          > temat nie wiadomo. Dużo się mówi o molestowaniu seksualnym a to nie jest
          > dokładnie to samo.
          > K

Drogi K.
          1. Jeżeli zwierzchnik wykorzystuje swoją pozycję zawodową w celu osiągnięcia
          korzyści seksualnych od swojego podwładnego to zawsze to będzie GWAŁT.
          2.Pomijając powyższe , o typowym gwałcie świadczą skargi podwładnych , a przede
          wszystkim UCZNIÓW arc. Paetza.do jednostek nadrzednych w Kościele Kat. które
          zostały bez odpowiedzi !

3.Drogi K. Ty byłeś zaczepiany przez sobie obcych ludzi i to znaczy co innego ,
          ale gdyby to czynił Twój zwierzchnik sprawa miałaby inny wymiar.

4. Naprawdę nie chodzi mi tutaj o sprawę ,, kochania inaczej " , nie jestem aż
          tak pruderyjny- oczywiście sex pod warunkiem akceptacji drugiej strony . Chociaż
          w przypadku ,, urzędników Kościoła Kat ." zwalczających homoseksualizm zachowanie
          tak wysoko postawionego ,,bonzo" uważam za delikatnie mówiąc obłudę .

Uwagitongue_outanie K.
          Ty niestety zbyt mało wiesz , lub zbyt mało chcesz wiedziec , albo poprostu
          celowo kłamiesz ( ot zrobienie takiego zamętu w głowach forumiarzy )Paetz
          niestety wkładał swojego członka w pupę swoich wychowanków.
          Pomyśl co by się stało gdyby to zrobił zwykły nauczyciel , nie mówiąc już o tym ,
          że byłby wysoko postawionym działaczem jakiejś partii !
          Tak , takl kochanie , ta sprawa powinna być badana przez prokuratora !

LIMAK
    • Gość: mikron Re: Biskup Pieronek broni gwałcicieli ! IP: *.desy.de 01.03.02, 10:44
      Gość portalu: LIMAK napisał(a):

> W ,, Kropce nad i..." w rozmowie z M. Olejnik Biskup
      > Pieronek bronił swego
      > kolege Paetza próbując wmówić nam jego niewinność .

Biskup Pieronek raczej sugerowal powsciagliwosc w
      ferowaniu wyrokow przed wyjasnieniem sprawy. A to nie to
      samo. Taka powsciagliwosc jest chyba pozadana rzecza,
      powina stac sie norma.

> Nie , nie mam tutaj pretensji o homoseksualizm Paetza,
      > uważając to za sprawę
      > osobistą tego pana , ale czyny gwałcicieskie.

w licznych artykulach i komentarzach na temat bp. J.P.
      nie pojawila sie wzmianka o tym, jak to 67 letni biskup
      zgwalcil krzepkiego kleryka. O gwaltach na mniej
      krzepkich tez nie bylo mowy. W ogole nie mowilo sie o
      niczym ponad molestowanie. Nie umniejeszajac wagi
      molestowania, to jednak nie to samo co gwalt.
      Sady rozrozniaja.

> sprawa tą powinna sie z urzędu
      > zająć prokuratura !

Nie jestem prawnikiem (moze jakis prawnik wyjasni) ale
      molestowanie seksualne nie jest chyba scigane z urzedu,
      ale tylko na wniosek poszkodowanego.
      W tej sytuacji nasze uwazanie lub nie uwazanie nie ma
      nic do rzeczy. Przyznam sie, ze bardzo chcialbym, zeby
      oprcz postepowania "koscielnego", bylo rowniez
      postepowanie prokuratorskie, z oczywistych wzgledow.

-Mikron
      • Gość: Miedź Br Re: Biskup Pieronek broni gwałcicieli ! IP: 2.2.STABLE* / 10.10.10.* 01.03.02, 10:55
        Oczywiście. I nie tylko molestowanie - nawet i klasyczny gwałt też jest ścigany
        wyłącznie, jeśli żąda tego ofiara (choć z drugiej strony jak raz zażąda, to
        potem nie może tego wycofać - dalej już sprawa toczy się niezależnie od jej
        woli).
    • Gość: doku To Biskup Pieronek jest adwokatem? IP: *.mofnet.gov.pl 01.03.02, 11:21
      A poza tym nasz wesoły arcygejskup nie jest gwałcicielem. Nie wolno tak nazywać
      kogoś, kto nie został skazany przez sąd. Możemy mówić o nim, że jest podejrzany
      lub oskarżony, jeśli rzeczywiście toczy się jakaś sprawa. Na razie więc bądźmy
      sprawiedliwi i zachowajmy szacunek dla prawa. Możemy mówić na niego, że jest
      pedałem, zboczeńcem, erotomanem, antychrystem, bluźniercą itp. ale kulturalny
      człowiek nie nazwie go gwałcicielem.

Być może on ich wcale nie gwałcił ani nic takiego. Ja raczej podejrzewałbym go
      o jakiś rodzaj zboczonego fanatyzmu religijnego, np. o przekonanie o świętości
      własnej spermy - coś jak Komunia Święta dla wtajemniczonych - no bo dlaczego
      pedał pchałby się na stanowisko arcybiskupa? Natomiast jeśliby szczerze on
      wierzył, że jego sperma może klerykom zastąpić opłatek, to wszystko stałoby się
      jasne, a niewinność tych praktyk zawstydziłaby wszystkich Was, którzy pochopnie
      oskarżacie go o to, że robi coś złego.
      • sceptyk do Urzedniczka 01.03.02, 11:30
        Urzedniczku, zaczynasz juz belkotac. Jestes dowcipny inaczej. Spadaj, gnojku.
        • Gość: doku żadne "inaczej" - to bardzo aktualny problem IP: *.mofnet.gov.pl 01.03.02, 12:40
          sceptyk napisał(a):

> Jestes dowcipny inaczej.

Nadeszły czasy, że różne dziwne sekty mnożą się jak nigdy dotąd. Nasze dzieci są
          w niebezpieczeństwie, bo różni misjonarze kaptują ludzi w liceach, w akademikach
          i gdzie się da. Czy myślicie, że Kościół jest oazą spokoju w środku burzy, jak
          jakieś oko cyklonu? Nie jest! Kościół też jest podatny na różne prądy i kierunki.
          W Kościele także powstają sekty. Nie możemy z góry zakładać, że nasz wesoły
          arcygejskup jest przestępcą, bo być może mamy do czynienia ze zwyczajną sektą, w
          której chrystusowy nakaz miłości jest zbyt szeroko pojmowany. Takie mamy czasy -
          czasy sekt.
          • Gość: LIMAK Re: żadne IP: 172.16.60.* 01.03.02, 12:53
            Gość portalu: doku napisał(a):

> sceptyk napisał(a):
            >
            > > Jestes dowcipny inaczej.
            >
            > Nadeszły czasy, że różne dziwne sekty mnożą się jak nigdy dotąd. Nasze dzieci s
            > ą
            > w niebezpieczeństwie, bo różni misjonarze kaptują ludzi w liceach, w akademikac
            > h
            > i gdzie się da. Czy myślicie, że Kościół jest oazą spokoju w środku burzy, jak
            > jakieś oko cyklonu? Nie jest! Kościół też jest podatny na różne prądy i kierunk
            > i.
            > W Kościele także powstają sekty. Nie możemy z góry zakładać, że nasz wesoły
            > arcygejskup jest przestępcą, bo być może mamy do czynienia ze zwyczajną sektą,
            > w
            > której chrystusowy nakaz miłości jest zbyt szeroko pojmowany. Takie mamy czasy
            > -
            > czasy sekt.

Sceptyk-u.
            Ty kpisz , czy o drogę pytasz...!!!
            Twoje tłumaczenie zachowania gwałcicielskiego arcybiskupa ( patrz pedalstwo arc.
            Wiednia , pedalstwo...itd. itp...) Paetza urąga przyzwoitości . Nawet Twój
            zwierzchnik Pieronek nie zdobył się na taką idiotyczną intrygę myślową . Na to
            stać tylko Ciebie ceptyk-u . Pieronek w swojej wypowiedzi posunął sie tylko do
            tego , że stwierdził , że homoseksualizm ,, urzędników K.Kat." , oraz ich
            niewinne odtylne igraszki są winą komuny( ha,ha, ha...), ale Ty go przerosłeś w
            obłudnym tłumaczeniu -wg. Ciebie Arcybiskup Kościoła Katolickiego to guru jakiejś
            sekty...To w takim niby razie kim wg. iebie miałby być...- to już sobie dopowiedz
            sam .
            Pytam po raz drugi - kpisz , czy o drogę pytasz Panie DCK.
            LIMAK

• Gość: doku Poczekajmy na wyniki śledztwa IP: *.mofnet.gov.pl 01.03.02, 13:04

> wg. Ciebie Arcybiskup Kościoła Katolickiego to guru jakiejś sekty...

To tylka jedna z wielu możliwości. Podczas śledztwa nie można z góry żadnej
              wykluczać.
      • Gość: siedem doku byłeś w solidarności? IP: *.tgory.pik-net.pl 01.03.02, 11:34
        bo kretyn52, komodor, ślimak byli. to tak z grubsza wymieniłem osoby z które się
        z toba zgadzają.

"zgadujący z wilkami"
        7,00
        • Gość: komodor Re: doku byłeś w solidarności? IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 01.03.02, 11:43
          Już ci pisałem tępaku, że nie byłem w solidarności. Albo analfabetyzm przez
          ciebie przemawia albo daleko posunięta skleroza.
          Sądząc z poglądów to raczej twoja ulubiona ideologia ale nie musisz ciągle o
          nich pisać na kolanach.
          • Gość: siedem kiedyś pisałeś że byłeś /nt IP: *.tgory.pik-net.pl 01.03.02, 11:48
            7,00
            • Gość: komodor Re: kiedyś pisałeś że byłeś /nt IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 01.03.02, 11:53
              Stwierdzam stanowczo, że nie jest to prawdą.Nigdy nie składałem takiego
              oświadczenia,nigdy nie byłem członkiem ani sympatykiem s. Wprost przeciwnie:
              stwierdziłem, że podejrzewanie mnie o to jest dla mnie największą obelgą.
              Wiec NIE KŁAM jak każdy solidaruch.
            • Gość: Adams Re: kiedyś pisałeś że byłeś /nt IP: 213.25.60.* 01.03.02, 11:53
              Gość portalu: siedem napisał(a):

> 7,00

Pewnie był . Jak ogłosili stan wojenny to był w Solidarności i ładował sprzęty które potem zawiezli do
              OPZZ.
              • Gość: komodor Re: kiedyś pisałeś że byłeś /nt IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 01.03.02, 12:16
                Przecież ktoś ci musiał pomagać.
              • Gość: LIMAK Re:a mówiłem , ze jesteś osłem Adamsa numerze 7 IP: 172.16.60.* 01.03.02, 12:55
                Gość portalu: Adams napisał(a):

> Gość portalu: siedem napisał(a):
                >
                > > 7,00
                >
                > Pewnie był . Jak ogłosili stan wojenny to był w Solidarności i ładow
                > ał sprzęty które potem zawiezli do
                > OPZZ.

Bez komentarza
                LIMAK
                • Gość: Adams Re:a mówiłem , ze jesteś osłem Adamsa numerze 7 IP: 213.25.60.* 01.03.02, 13:01

> Gość portalu: Adams napisał(a):
                  >
                  > > Gość portalu: siedem napisał(a):
                  > >
                  > > > 7,00
                  > >
                  > > Pewnie był . Jak ogłosili stan wojenny to był w Solidarności i
                  > ładow
                  > > ał sprzęty które potem zawiezli do
                  > > OPZZ.
                  >
                  >
                  > Bez komentarza
                  > LIMAK

Ty sobie Adamsem gęby nie wycieraj . Bo wyczyszczę sobie tą twoją zaślimaczoną japą buty.
                  • Gość: siedem Re:a mówiłem , ze jesteś osłem Adamsa numerze 7 IP: *.tgory.pik-net.pl 01.03.02, 13:08

> Ty sobie Adamsem gęby nie wycieraj . Bo wyczyszczę sobie tą twoją za
                    > ślimaczoną japą buty.

temu płazińcowi chodzi o "rodzinę adamsów". właściwie jedyne dzieło filmowe jakie
                    jego odbiałczony mózg może przyswoić. podobnież z układedm pokarmowym. łyżka
                    kleiku 3 razy dziennie. biedaczek coraz rzadziej przychodzi do pracy 'pracowac'*

*-etos ciezkiej pracy po dokucinskim.

7,00

• Gość: siedem a "nie" czyta dlatego, że ma pełno obrazków /nt IP: *.tgory.pik-net.pl 01.03.02, 13:10
                      7,00
                  • Gość: LIMAK Re:a mówiłem , ze jesteś osłem Adamsa numerze 7 IP: 172.16.60.* 01.03.02, 13:21
                    Gość portalu: Adams napisał(a):

> Gość portalu: LIMAK napisał(a):
                    >
                    > > Gość portalu: Adams napisał(a):
                    > >
                    > > > Gość portalu: siedem napisał(a):
                    > > >
                    > > > > 7,00
                    > > >
                    > > > Pewnie był . Jak ogłosili stan wojenny to był w Solidarności
                    > i
                    > > ładow
                    > > > ał sprzęty które potem zawiezli do
                    > > > OPZZ.
                    > >
                    > >
                    > > Bez komentarza
                    > > LIMAK
                    >
                    > Ty sobie Adamsem gęby nie wycieraj . Bo wyczyszczę sobie tą twoją za
                    > ślimaczoną japą buty.

Ośle
                    Pocałuj mnie w ,,żyć"...o nie , nie ! Tobie to może jak widzę sprawić
                    podniecającą przyjamność...Czyżąby twoim fetyszem były buty ?...Ciebie jednaki
                    trzeba asie trzymać z daleka !
                    LIMAK

• Gość: Adams Re:a mówiłem , ze jesteś osłem Adamsa numerze 7 IP: 213.25.60.* 01.03.02, 13:25

> Ośle
                      > Pocałuj mnie w ,,żyć"...o nie , nie ! Tobie to może jak widzę sprawić
                      > podniecającą przyjamność...Czyżąby twoim fetyszem były buty ?...Ciebie jednaki
                      >
                      > trzeba asie trzymać z daleka !
                      > LIMAK
                      >
                      Przeczytaj czubie coś napisał i idz poszukaj na forum jane 007 to sobie pogadacie. Nadajecie na tych
                      samych falach.
          • Gość: LIMAK Re: doku byłeś w solidarności? IP: 172.16.60.* 01.03.02, 12:08
            Gość portalu: komodor napisał(a):

> Już ci pisałem tępaku, że nie byłem w solidarności. Albo analfabetyzm przez
            > ciebie przemawia albo daleko posunięta skleroza.
            > Sądząc z poglądów to raczej twoja ulubiona ideologia ale nie musisz ciągle o
            > nich pisać na kolanach.

Doku.
            Osioł Adamsa , czyli n. 7 , nie może być tępakiem , ani sklerotykiem ...bydlę
            jest tylko bydle !

• Gość: doku Tylko w NZS, ale w gronie (szerokim) założycieli IP: *.mofnet.gov.pl 01.03.02, 12:08
          Związki to nie jest mi bliska formacja polityczna. W latach 70-tych moim idolem
          był Mistrz Jacek (Fedorowicz), w 80-tych - Michnik, a w 90-tych Balcerowicz.
          Teraz na nowe tysiąclecie jeszcze nie mam nikogo. Gdyby Balcerowicz zapisał się
          do UPR to pozostałbym mu wierny, ale czy mogę mieć nadzieję? Mistrzu Leszku!
          Zostań szefem UPR, a cała prawica zagłosuje na Ciebie.
          • sceptyk Urzedniczku... 01.03.02, 12:30
            Solidarnosc nie byla zwiazkiem zawodowym lecz ruchem narodowo-wyzwolenczym, do
            ktorego nalezala olbrzymia wiekszosc uczciwych Polakow. Jesli byles wtedy
            zoltodziobem i w NZS, to by Cie to moglo czesciowo tlumaczyc. Choc nie dalbym
            glowy czy cos nie krecisz.
            • Gość: Janusz Re: Urzedniczku... IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 01.03.02, 12:38
              sceptyk napisał(a):

> Solidarnosc nie byla zwiazkiem zawodowym lecz ruchem narodowo-wyzwolenczym, do
              > ktorego nalezala olbrzymia wiekszosc uczciwych Polakow.

==============================================
              Co teraz z tą olbrzymią większością. Prawdopodobnie odnosili się do tej
              organizacji sceptycznie bo z niej wystąpili (było 10 milionów a teraz...)
              Uczciwość staniała?

• sceptyk do jAnusa 01.03.02, 12:46
                Odpowiedz na Twe, jak sadzisz podchwytliwe, a w gruncie rzeczy glupawo-
                propagandowe pytanie jest nastepujaca: ruch narodowo-wzyzwolenczy Solidarnosc
                osiagnal swoje cele, mimo wrogiej, a czasem biernej postawy oportunistow i
                innych bezwartosciowych pezetpeerowcow. Po osiagnieciu glownego celu, jakim
                bylo przywrocenie Polsce niepodleglosci, ruch Solidarnosc sie samo-rozwiazal,
                tak jak samo-powstal.
            • Gość: doku Żółtodziobie IP: *.mofnet.gov.pl 01.03.02, 12:58
              sceptyk napisał(a):

> Solidarnosc nie byla zwiazkiem zawodowym lecz ruchem narodowo-wyzwolenczym

Nawet jeśli ciałem byłeś wtedy starszy od nas - studentów, to widać, że umysłowo
              byłeś i pozostałeś młodym człowiekiem. Przypomnij sobie przyczyny strajków
              (żądania podwyżek płac) i deklaracje wierności socjalizmowi i Układowi
              Warszawskiemu. Jeszcze podczas pierwszych wyborów Solidarność ramię w ramię z
              czerwonymi szydziła z KPN, która jako jedyna miała odwagę umieścić w programie
              wyjście z UW i wejście do NATO.

Solidarność w tamtych czasach była antykomunistycznym, socjalistycznym ruchem
              proreformatorskim.

Jedyny ruch narodowo-wyzwoleńczy (nie licząc KPN, które nie miało znaczenia) w
              tamtych czasach to był ruch Regana - taki jakby ruch szachowy - polegający na
              zainicjowaniu programu Wojen Gwiezdnych. Ten ruch rzucił na kolana ekonomię RWPG
              i wyzwolił nasze bratnie narody. Solidarność na to wyzwolenie nie miała żadnego
              wpływu. W NRD nie było Solidarności, a ludzie błyskawicznie zburzyli Mur.
              • Gość: siedem Czerwonodziobie - prawicowy /nt IP: *.tgory.pik-net.pl 01.03.02, 13:00
                7,00
              • Gość: siedem miało być 'Czerwonyryju' dokumentny /nt IP: *.tgory.pik-net.pl 01.03.02, 13:02
                7,00
              • sceptyk Urzedniczku 01.03.02, 13:14
                W roku 1980, uczciwa czesc spoleczenstwa polskiego zorganizowala sie tak, jak
                sie mozna bylo zorganizowac, czyli w zwiazek zawodowy. I glosila takie hasla,
                jakie mozna bylo glosic - bez obawy, ze natychmiast do kolonii wejda Sowieci.
                Reforma zajmowaly sie jakies tam dupki i koterie w ramach pezetpeeru. Zaden
                normalny czlowiek nie mial na celu reformowania niereformowalnego wszakze
                komunizmu.

Powtarzam: robilo sie tyle, na ile mozna bylo wierzyc, ze sie uda. Haslo:
                'Sowieci precz' bylo nierealne, i jako takie 'niewymowne', ale bylo w sercach.
                Jesli byles wtedy, Urzedniczku, w NZS to powinienes to zrozumiec, znac to z
                autopsji. Nadal podejrzewam Cie o krecenie.
                • Gość: siedem wyjaśniam IP: *.tgory.pik-net.pl 01.03.02, 13:22
                  prosiłem doka o to wyznanie przeszlości
                  bo i tak wczesniej czy pozniej przycisniety
                  sam by wyskamlal ze jest etosowcem
                  jak
                  ślimak
                  kalafior52
                  i inni

którym sie wydawalo ze jak napisza
                  ze byli w solidarnosci to chociaz troche ja zbrukaja

2-a opcja:
                  solidarność była jak pociąg "teżewe" jej 'pęd' podnosił z ziemi rózne
                  najrózniejsze śmieci sad

3-a opcja:
                  armia 100 TYS esbeków musiała gdzies, przeciez pracować. nie siedzieli na zadzie
                  jak doku. nie było tylu biurowcow wtedy

7,00
                  • Gość: doku to jest pomysł! IP: *.mofnet.gov.pl 01.03.02, 14:47

>
                    > armia 100 TYS esbeków musiała gdzies, przeciez pracować

Nagle mnie olśniło, twoja gorliwość w ściganiu ateistów, wulgarne prowokacje,
                    prostackie stereotymy ("ateista - komunista" - kompletny absurd, ale jaki
                    wygodny, bo obraźliwy), a szczególnie paranoiczne demaskowanie fałszywych nicków
                    - to wszystko nie może być raczej nabyte w jakiejś szkółce parafialnej. Wygląda
                    na to, że zdradziłeś niechcący swoje duchowe pochodzenie. Czerwony funkcjonariusz
                    przemalował się na czarno, ale mentalność pozostała.

A zdradziłeś się przez głupotę, bo nie rozumiesz prostej rzeczy: kiedyś Polska
                    była cześcią imperium zła, a teraz przeszła na drugą stronę, na stronę dobra. Nie
                    żyjemy teraz w sowieckiej Azji, ale łączymy się z wolną Europą. Wy byliście
                    funkcjonariuszami zła, a my jesteśmy funkcjonariuszami dobra - urzędnikami wolnej
                    Polski, członka NATO i wolnego świata. A wy jak byliście tak zostaliście wrogami
                    wolnego świata, tylko znaleźliście sobie inne struktury agenturalne. I tylko z
                    tej waszej chorej perspektywy możliwe jest utożsamienie urzędnik-lewicowiec, bo w
                    wolnym świecie, w kapitaliźmie, dla wszystkich jest oczywiste, że na urzędników
                    państwowych idą w naturalny sposób osoby o prawicowych poglądach, bo to właśnie
                    państwa wolnego świata są ostoją wolności i liberalizmu, a państwa to urzędnicy,
                    policja i wojsko.
                  • Gość: LIMAK Re Palancie nr. 7 IP: 172.16.60.* 04.03.02, 07:05

> prosiłem doka o to wyznanie przeszlości

A ty palancie masz jakąś przeszłość - napisz ktoś zacZ !
                    Wiem , że osły ciągną tylko do koryta... tak , tak ośle...
                    No pokaz kim jesteś padalcu ...wg. mnie to jesteąś zero , na utrzymaniu mamusi ,
                    albo...
                    LIMAK
                    • Gość: siedem ślimaku IP: *.tgory.pik-net.pl 04.03.02, 07:39

> Gość portalu: siedem napisał(a):
                      >
                      > > prosiłem doka o to wyznanie przeszlości
                      >
                      > A ty palancie masz jakąś przeszłość - napisz ktoś zacZ !
                      > Wiem , że osły ciągną tylko do koryta... tak , tak ośle...
                      > No pokaz kim jesteś padalcu ...wg. mnie to jesteąś zero , na utrzymaniu mamusi
                      > ,
                      > albo...
                      > LIMAK

Myśl jest dłutem a rzeczywistość skałą więc skoro tak twierdzisz ślimaku to jeśli
                      tak nie jest to będzie.

7,00
                      • Gość: anty Siedem, zjedz zupkę, na nocniczek i leżakować!!! IP: 212.244.75.* 05.03.02, 12:14
                        A do podstawówki pojdziesz jak będziesz dwanaście.
                • Gość: doku Obłudniczku! IP: *.mofnet.gov.pl 01.03.02, 15:15
                  sceptyk napisał(a):

>
                  > Reforma zajmowaly sie jakies tam dupki i koterie w ramach pezetpeeru.

Oraz negocjatorzy z Solidarności.

> Zaden
                  > normalny czlowiek nie mial na celu reformowania niereformowalnego wszakze
                  > komunizmu.

Solidarność zawsze chciała socjalizmu i nadal kapitalizm im się nie podoba.

> Haslo:
                  > 'Sowieci precz' bylo nierealne, i jako takie 'niewymowne', ale bylo w sercach.

Nie na temat. Na taki chwyt poniżej pasa mnie nie nabierzesz. Nie podejmę
                  polemiki z tezą prawdziwą tylko dlatego, że wygłasza ją taki wstrętny typ.

> powinienes to zrozumiec, znac to z
                  > autopsji. Nadal podejrzewam Cie o krecenie.

A ja wiem że udajesz. Bo wszyscy wiedzą jak kontrowersyjna była i jest ocena
                  Okrągłego Stołu. Te same kontrowersje były i wtedy: czy iść na układy czy iść w
                  zaparte i czekać, aż to wszystko samo runie. Komitety strajkowe na uczelniach,
                  będęce pod silnym wpływem NZS eskalowały żądania, a komitety strajkowe w
                  fabrykach negocjowały reformy i podwyżki. Jedni wierzyli, że tylko sankcje
                  godpodarcze i sabotaż są szansą na zniszczenie komuny, aby na gruzach budować
                  kapitalizm, inni wierzyli, że nie trzeba burzyć, ale da się jakoś socjalizm
                  przebudować.

Jak zwykle prawda leżała pośrodku i dlatego wciąż Okrągły Stół budzi
                  kontrowersje. Nie twórz więc na siłę mitów i nie wmawiaj ludziom, że wszyscy
                  wtedy myśleli i marzyli o tym samym: o kapitaliźmie, bezrobociu i NATO. W
                  Solidarności wielu marzyło o socjaliźmie z ludzką twarzą, i nie ma tu nic do
                  rzeczy, że wszyscy nienawidzili ruskich.
                • Gość: doku Rozumiem IP: *.mofnet.gov.pl 01.03.02, 18:16
                  sceptyk napisał(a):

>
                  > Jesli byles wtedy, Urzedniczku, w NZS to powinienes to zrozumiec, znac to z
                  > autopsji. Nadal podejrzewam Cie o krecenie.

Mściłeś się za tamtą "świnię", a ja nie skojarzyłem Cię z tamtym wątkiem. Teraz
                  rozumiem - tylko udawałeś, że nie wiesz, jak wtedy było naprawdę.
              • Gość: Janusz Re: Żółtodziobie IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 02.03.02, 00:59

> sceptyk napisał(a):
                >
                > > Solidarnosc nie byla zwiazkiem zawodowym lecz ruchem narodowo-wyzwolenczym
                >
                > Nawet jeśli ciałem byłeś wtedy starszy od nas - studentów, to widać, że umysłow
                > o
                > byłeś i pozostałeś młodym człowiekiem. Przypomnij sobie przyczyny strajków
                > (żądania podwyżek płac) i deklaracje wierności socjalizmowi i Układowi
                > Warszawskiemu. Jeszcze podczas pierwszych wyborów Solidarność ramię w ramię z
                > czerwonymi szydziła z KPN, która jako jedyna miała odwagę umieścić w programie
                > wyjście z UW i wejście do NATO.
                >
                > Solidarność w tamtych czasach była antykomunistycznym, socjalistycznym ruchem
                > proreformatorskim.
                >
                > Jedyny ruch narodowo-wyzwoleńczy (nie licząc KPN, które nie miało znaczenia) w
                > tamtych czasach to był ruch Regana - taki jakby ruch szachowy - polegający na
                > zainicjowaniu programu Wojen Gwiezdnych. Ten ruch rzucił na kolana ekonomię RWP
                > G
                > i wyzwolił nasze bratnie narody. Solidarność na to wyzwolenie nie miała żadnego
                >
                > wpływu. W NRD nie było Solidarności, a ludzie błyskawicznie zburzyli Mur.

==================================

Tak , to są fakty historyczne a z faktami się nie dyskutuje
          • Gość: siedem well well well IP: *.tgory.pik-net.pl 01.03.02, 12:52

> Związki to nie jest mi bliska formacja polityczna. W latach 70-tych moim idolem
            > był Mistrz Jacek (Fedorowicz), w 80-tych - Michnik, a w 90-tych Balcerowicz.
            > Teraz na nowe tysiąclecie jeszcze nie mam nikogo.

A Bierutowi na kolanach siadywałeś. Co się biedak namęczył głaskając twój
            kubistyczny łeb.

7,00
            • Gość: Jola Re: well well well IP: *.client.attbi.com 02.03.02, 03:04
              A ja mialam byc pania prezydent,ale mi sie nie chcialo!!!!!!!!!!!!!!!!!
              Opamietajcie sie ludzie,uwazam,ze to nieprawda,wszystko trzeba dokladnie
              wyjasnic,ale wyglada mi to na propagande zydowska i podzielenie katolikow.
            • Gość: Jola Re: well well well IP: *.client.attbi.com 02.03.02, 03:11
              A ja mialam byc pania prezydent,ale mi sie nie chcialo!!!!!!!!!!!!!!!!!
              Opamietajcie sie ludzie,uwazam,ze to nieprawda,wszystko trzeba dokladnie
              wyjasnic,ale wyglada mi to na propagande zydowska i podzielenie katolikow.
        • Gość: kryzs52 Kretynem to Ty jestes, Siedem.... IP: *.proxy.aol.com 02.03.02, 02:29
          ...a to, ze mnie tak wyzywasz - nie ma najmniejszego znaczenia. Gluptaki od
          zawsze biegaja za madrymi wolajac: guuupi, guuuupi, guuu... .
          ....Wielokrotnie wykazalem Tobie, ze jestes kretynem z racji swych kretynskich -
          bo godnych 12-latka - nieuczesanych pogladow. Czy z powodu swej niemoznosci
          intarpretacji swiata inaczej niz w bialo-czarnych skrajnosciach. No i ta nie
          zmieniajaca sie niezbornosc umyslowa - jakze typowa dla kretynizmu. Ten twoj
          leb ciezszy niz dupa, o wadze 120kg.
          ....Nie wiem po co wyciagnales tu przynaleznosc do NSZZ"Solidarnosc", jako ze o
          koscielnych lubieznikach mowa, ale ja nie tylko nalezalem do "S". Ja zakladalem
          (oraganizowalem) "Solidarnosc" na moim terenie. Juz pamietnego Sierpnia, gdy
          tylko baaaardzo nieliczni nie mieli cykora u dupy. Te dziesiec milionow
          wylonilo sie pozniej - gdy juz oficjalnie bylo wolno. Przy czym owczesna "S"
          byla przede wszystkim ruchem spolecznym wymierzonym w system - gdyby mial to
          byc rzeczywiscie zwiazek zawodowy to nawet nie splunalbym na too. A z tego co
          wespol z innymi organizowalem, co przetrwalo kilkanasie miesiecy - jestem dotad
          dumny.
          ....Pozniejsza "S" to juz nie bylo to, ale dlugo by o tym mowic. Niniejszy
          watek dotyczy jednakze tych swintuchow ksiezy i biskupow. Postaraj sie wiec o
          trzymanie sie tematu, matolku. Albo nie wtracaj sie do rozmowy madrzejszych od
          Ciebie.
          ..
          K.P.
          • Gość: siedem cześć kretyn52 IP: *.tgory.pik-net.pl 04.03.02, 07:43
            jaka pogoda u was?

7,50
      • Gość: LIMAK Re: To Biskup Pieronek jest adwokatem? IP: 172.16.60.* 01.03.02, 12:04

> A poza tym nasz wesoły arcygejskup nie jest gwałcicielem. Nie wolno tak nazywać
        >
        > kogoś, kto nie został skazany przez sąd. Możemy mówić o nim, że jest podejrzany
        >
        > lub oskarżony, jeśli rzeczywiście toczy się jakaś sprawa. Na razie więc bądźmy
        > sprawiedliwi i zachowajmy szacunek dla prawa. Możemy mówić na niego, że jest
        > pedałem, zboczeńcem, erotomanem, antychrystem, bluźniercą itp. ale kulturalny
        > człowiek nie nazwie go gwałcicielem.
        >
        > Być może on ich wcale nie gwałcił ani nic takiego. Ja raczej podejrzewałbym go
        > o jakiś rodzaj zboczonego fanatyzmu religijnego, np. o przekonanie o świętości
        > własnej spermy - coś jak Komunia Święta dla wtajemniczonych - no bo dlaczego
        > pedał pchałby się na stanowisko arcybiskupa? Natomiast jeśliby szczerze on
        > wierzył, że jego sperma może klerykom zastąpić opłatek, to wszystko stałoby się
        >
        > jasne, a niewinność tych praktyk zawstydziłaby wszystkich Was, którzy pochopnie
        >
        > oskarżacie go o to, że robi coś złego.

Doku
        Masz rację on nigdy nie będzie gwałcicielem , naWET GDYBY PUBLICZNIE GWAŁCIŁ NA
        OCZAXCH TYSIĄCA OSÓB.
        Osoba nie osądzona i nie skazana jest tylko podejrzana...a czy w Polsce znalazłby
        sie tak odważny prokurator który podjąłby się tej sprawy ...czy znalazłby się tak
        odważny sędzia który by na podstawie niezbitych dowodów go skazał ?!
        Mamy przykłady uniewinnianych księży pedofilów , którzy byli oczyszczani przez
        polski sąd ponieważ ksiądz side nie zabawiał dziećmi tylko robił bara bara...
        Twoje dywagacje na temat świętości spermy , są zbyt ostrą satyrą , ale w aspekcie
        matactwa jakie biją z wypowiedzi przedstawicieli K. Kat. w obronie arc. Paetza
        tylko taka satyra może być zasadna i zawstydzająca obrońców.
        Zastanawiam się czy tu nie wchodzi w grę obrona ,,kolegi po fachu przez kolegę po
        fachu"
        LIMAK
        • Gość: doku Mylisz pojęcia IP: *.mofnet.gov.pl 01.03.02, 12:29

> GDYBY PUBLICZNIE GWAŁCIŁ NA
          > OCZAXCH TYSIĄCA OSÓB.

To może się zdarzyć tylko na publicznym pokazie filmu - piszesz więc raczej o
          pornografii a nie o gwałceniu.

Jeżeli widziałeś gdzieś jawnie dokonywany gwałt, to był to prawdopodopodobnie
          stosunek sado-masochistyczny, a Ty nie zrozumiałeś na co patrzysz. Gdyby to był
          prawdziwy gwałt, to ofiara krzyczałaby, skarżyła się na policji a gwałciciel
          byłby rozpoznany przez świadków, np. przez Ciebie, i osadzony w areszcie. Zresztą
          co ja tu będę się wysilał i zgadywał. Napisz sam jak wg Ciebie wyglądają jawne
          gwałty i gwałty publiczne, albo przestań wesołego arcygejskupa niesprawiedliwie
          oskarżać.

Gdyby tu chodziło o kobiety, to mógłbym sie zgodzić, gdyż niestety wciąż rządzą
          Polską katoliccy antyfeminiści, którzy jak mogą obrzydzają życie ofiarom
          prawdziwych gwałtów, tak że nieszczęśliwe dziewczyny boją sie skarżyć na policji.
          Ale nie wierzę, że młody kleryk mógłby czuć się podobnie, bo i czego miałby się
          bać - że arcygejskup da mu mocnego klapsa i odmówi rozgrzeszenia? Nie rozśmieszaj
          mnie! Jestem przekonany, że na kleryków idą chłopcy, którym takie karesy nie
          przeszkadzają.
    • Gość: Anka nieprawda IP: *.vie.mm / 10.20.240.* 01.03.02, 12:38

> W ,, Kropce nad i..." w rozmowie z M. Olejnik Biskup Pieronek bronił swego
      > kolege Paetza próbując wmówić nam jego niewinność .
      >
      Ja rowniez ogladalam te audycje i to nieprawda co piszesz, ze bp Pieronek go
      bronil. Wynika z tego, ze albo masz juz skleroze, albo, ze niestety nie rozumiesz
      co mowia ludzie w telewizorze (jak duza czesc naszych rodakow). Natomiast
      popedziles szybko, zeby sie swoimi "rewelacjami" podzielic na forum. To sie
      nazywa manipulacja, albo, ajk w tym przypadku, oczernianie.
      • sceptyk Re: nieprawda 01.03.02, 12:52
        Anko, dobrze, ze wyjasnilas jak to bylo naprawde. Ale wiedz, ze tu na Forum
        tych roznych limakow etc. nikt powaznie nie traktuje. A zwlaszcza tego, co
        mowia. Dyskutujemy z niemi, aby nie wyjsc z wprawy. Ot, takie worki treningowe.
        Ale oczywiscie wskazane jest co pewien czas przypominac im, ze lgaja.
        • Gość: siedem ŚLIMAK! UWIELBIAM PSUĆ TWOJE PLACÓWKI nt IP: *.tgory.pik-net.pl 01.03.02, 13:11
          7,00
        • Gość: LIMAK Re: nieprawda IP: 172.16.60.* 01.03.02, 13:26
          sceptyk napisał(a):

> Anko, dobrze, ze wyjasnilas jak to bylo naprawde. Ale wiedz, ze tu na Forum
          > tych roznych limakow etc. nikt powaznie nie traktuje. A zwlaszcza tego, co
          > mowia. Dyskutujemy z niemi, aby nie wyjsc z wprawy. Ot, takie worki treningowe.
          >
          > Ale oczywiscie wskazane jest co pewien czas przypominac im, ze lgaja.

Widzę , ze trafił swój na swego- ks. kanonik Cenzor na Siostrę urszulankę
          Anię...Wiedziałem Dyżurni Cenzorzy Kleru , że jak atakujecie to zawsze
          stadnie...Czekam na atak pozostałych urzedników K. Kat.
          LIMAK

• Gość: siedem ty lepiej czekaj na zbieraczy ślimaków do maja/nt IP: *.tgory.pik-net.pl 01.03.02, 13:28
            7,00
          • wojcd Prawda inaczej 01.03.02, 13:54
            Panie Limak
            nam się popsuły telewizory. Stąd ta rozbieżność.
            Wojciech
      • Gość: LIMAK Re: prawda Aneczko , PRAWDA ! IP: 172.16.60.* 01.03.02, 13:11
        Gość portalu: Anka napisał(a):

>
        > > W ,, Kropce nad i..." w rozmowie z M. Olejnik Biskup Pieronek bronił swego
        >
        > > kolege Paetza próbując wmówić nam jego niewinność .
        > >
        > Ja rowniez ogladalam te audycje i to nieprawda co piszesz, ze bp Pieronek go
        > bronil. Wynika z tego, ze albo masz juz skleroze, albo, ze niestety nie rozumie
        > sz
        > co mowia ludzie w telewizorze (jak duza czesc naszych rodakow). Natomiast
        > popedziles szybko, zeby sie swoimi "rewelacjami" podzielic na forum. To sie
        > nazywa manipulacja, albo, ajk w tym przypadku, oczernianie.

Przemiła w kłamstwie Aneczko.

1.To nie rewelacje , jua o tym wiem od dawien dawna .
        2.Audycję słuchałem z pełna uwagą i prawdą jest to co piszę - nawet M. Ole4jnik
        dziwnie , ale delikatnie atakowała .
        3. Drugi rozmóqwca bronił , ale z pełna ropzwagą .
        4. Pan Pieronek robił to bez krzty wstydu , i z pełnym zaangażowaniem.
        5. Temat podjąłem nie od razu ( tu właśnie kłania się Twoja skleroza )...ale po
        długim przemyśleniu.Na nic Twoje kłamstwa w stylu ,, popędziłeś szybko , aby z
        tymi rewelacjami podzielić sie na forum ". Pamiętaj dzisiaj jest 1.03.02 , a
        audycja była tydzień temu...No i kto tu ,,miesza" !
        6.Aniu ja już Ciebie spotykałem na forum ( mogę Siostro Aniu mówić do Ciebie po
        imieniu ?), ale to było w WP w temacie KOŚCIÓŁ .Ciekawy jestem czy po Tobie
        zaatakuja mnie inni np. Katarzyna , o. Arkadiusz....Wiem , że zawsze prowadzicie
        atak skomaasopwany.
        7. Życze dobrego samopoczucia.
        LIMAK
        • Gość: siedem doku IP: *.tgory.pik-net.pl 01.03.02, 13:17
          znalazłem fajny dżołk
          twoj poziom taktu-satyry

przy okazji zapewni mi
          miejsce kapo w obozie/łagrze
          dla katolickich antyfeministów

slimak popraw sliniak
          cieknie po brodzie

oto on:

Wchodzi facet do baru, zamawia pół szklanki wódki i wypija alkohol
          jednym haustem. Zdumiony barman nalewa mu jeszcze raz.
          - To na koszt firmy - mówi. - Pewnie miał pan zły dzień.
          - Taaa. Wróciłem wcześniej do domu i znalazłem moją żonę w łóżku z
          moim najlepszym przyjacielem - mówi facet
          i bez mrugnięcia okiem wypija kolejne pół szklanki wódki.
          - Kurczę - współczuje barman. - I co pan powiedział żonie?
          - Żeby zabierała swoje rzeczy i wynosiła się z mojego domu.
          - A co pan powiedział temu najlepszemu przyjacielowi? - pyta barman
          nalewając kolejną porcję.
          - To co zwykle, kiedy mnie zdenerwuje. ,,Zły pies, niedobry''.

7,24
          • Gość: LIMAK Re: doku IP: 172.16.60.* 01.03.02, 13:57

> znalazłem fajny dżołk
            > twoj poziom taktu-satyry
            >
            > przy okazji zapewni mi
            > miejsce kapo w obozie/łagrze
            > dla katolickich antyfeministów
            >
            > slimak popraw sliniak
            > cieknie po brodzie
            >
            > oto on:
            >
            > Wchodzi facet do baru, zamawia pół szklanki wódki i wypija alkohol
            > jednym haustem. Zdumiony barman nalewa mu jeszcze raz.
            > - To na koszt firmy - mówi. - Pewnie miał pan zły dzień.
            > - Taaa. Wróciłem wcześniej do domu i znalazłem moją żonę w łóżku z
            > moim najlepszym przyjacielem - mówi facet
            > i bez mrugnięcia okiem wypija kolejne pół szklanki wódki.
            > - Kurczę - współczuje barman. - I co pan powiedział żonie?
            > - Żeby zabierała swoje rzeczy i wynosiła się z mojego domu.
            > - A co pan powiedział temu najlepszemu przyjacielowi? - pyta barman
            > nalewając kolejną porcję.
            > - To co zwykle, kiedy mnie zdenerwuje. ,,Zły pies, niedobry''.
            >
            >
            > 7,24

POziom kawału , dorównuje poziomowi umysłowemu piszącego.
            Humor obrzydliwy , tak jak jego właściciel.
            LIMAK
        • Gość: Anka oj, mylisz sie, mylisz IP: *.vie.mm / 10.20.240.* 01.03.02, 13:57

>
          > Przemiła w kłamstwie Aneczko.
          >
          > 1.To nie rewelacje , jua o tym wiem od dawien dawna .

O czym wiesz od dawna? Przeciez bp Pieronek dopiero ostatnio sie wypowiadal na
          temat bp Paetza. Chyba Ci sie cos pomieszalo.

> 4. Pan Pieronek robił to bez krzty wstydu , i z pełnym zaangażowaniem.

Nie zauwazylam, ale pewno zarzucisz mi brak obiektywizmu. Twoj problem.

> 5. Temat podjąłem nie od razu ( tu właśnie kłania się Twoja skleroza )...ale po
          >
          > długim przemyśleniu.Na nic Twoje kłamstwa w stylu ,, popędziłeś szybko , aby z
          > tymi rewelacjami podzielić sie na forum ". Pamiętaj dzisiaj jest 1.03.02 , a
          > audycja była tydzień temu...No i kto tu ,,miesza" !

Fakt, slowo "szybko" uzylam zbyt pochopnie. Ale to potwierdza moja teze, ze przez
          tydzien moglo Ci sie w glowce poprzeinaczac.

> 6.Aniu ja już Ciebie spotykałem na forum ( mogę Siostro Aniu mówić do Ciebie po
          >
          > imieniu ?), ale to było w WP w temacie KOŚCIÓŁ .Ciekawy jestem czy po Tobie
          > zaatakuja mnie inni np. Katarzyna , o. Arkadiusz....Wiem , że zawsze prowadzici
          > e
          > atak skomaasopwany.

A ja Ciebie jakos nie spotkalam jeszcze (nie zaluje), albo po prostu nie
          zapamietalam. Bardzo rzadko sie odzywam w tego typu dyskusjach. Zauwaz ponadto,
          ze Anek jest w naszym kraju pod dostatkiem, a pare z nich ma dostep do internetu.
          Chyba musze zmienic nick (moze na LIMANKA?). A "Siostro" mowisz do mnie tak po
          chrzescijansku? Hm...

• Gość: LIMAK Re: Anulko chciałbym się mylic ! IP: 172.16.60.* 01.03.02, 14:22

>
            > >
            > > Przemiła w kłamstwie Aneczko.
            > >
            > > 1.To nie rewelacje , jua o tym wiem od dawien dawna .
            >
            > O czym wiesz od dawna? Przeciez bp Pieronek dopiero ostatnio sie wypowiadal na
            > temat bp Paetza. Chyba Ci sie cos pomieszalo.
            >
            > > 4. Pan Pieronek robił to bez krzty wstydu , i z pełnym zaangażowaniem.
            >
            > Nie zauwazylam, ale pewno zarzucisz mi brak obiektywizmu. Twoj problem.
            >
            > > 5. Temat podjąłem nie od razu ( tu właśnie kłania się Twoja skleroza )...a
            > le po
            > >
            > > długim przemyśleniu.Na nic Twoje kłamstwa w stylu ,, popędziłeś szybko , a
            > by z
            > > tymi rewelacjami podzielić sie na forum ". Pamiętaj dzisiaj jest 1.03.02 ,
            > a
            > > audycja była tydzień temu...No i kto tu ,,miesza" !
            >
            > Fakt, slowo "szybko" uzylam zbyt pochopnie. Ale to potwierdza moja teze, ze prz
            > ez
            > tydzien moglo Ci sie w glowce poprzeinaczac.
            >
            > > 6.Aniu ja już Ciebie spotykałem na forum ( mogę Siostro Aniu mówić do Cieb
            > ie po
            > >
            > > imieniu ?), ale to było w WP w temacie KOŚCIÓŁ .Ciekawy jestem czy po Tobi
            > e
            > > zaatakuja mnie inni np. Katarzyna , o. Arkadiusz....Wiem , że zawsze prowa
            > dzici
            > > e
            > > atak skomaasopwany.
            >
            > A ja Ciebie jakos nie spotkalam jeszcze (nie zaluje), albo po prostu nie
            > zapamietalam. Bardzo rzadko sie odzywam w tego typu dyskusjach. Zauwaz ponadto,
            >
            > ze Anek jest w naszym kraju pod dostatkiem, a pare z nich ma dostep do internet
            > u.
            > Chyba musze zmienic nick (moze na LIMANKA?). A "Siostro" mowisz do mnie tak po
            > chrzescijansku? Hm...
            >

Siostro Aniu.
            1.Spotykałem Cię w WP - przypomnij sobie nasze ostre ( tego samego typu )
            dyskusje...Najpierw Ty , potem Arkadiusz , potem , Katarzyna....Wraca juz
            pamięć ?!
            2. Od dawna wiem o nietypowych seksualnych skłonnościach kleru. Wiem , ze problem
            ten dotyczy wszystkich nacji i wszystkich społeczeństw ( nie potepiam kochania
            inaczej ), ale w wykonaniu ludzi ( K. Kat ) którzy tą miłość potępiają uważam to
            za obłudne...Gdybym nawet był homoseksualistą to i tak nazwałbym tych ludzi (
            urzędników K. Kat. ) obłudnikami .
            3. To , co piszesz o swoich odczuciach odbioru wypowiedzi Pieronka , jest w Twoim
            przypadku normalne ( w Twoim pojęciu obiektywne )- cóż , drenaż mózgu zrobił
            swoje , ale nie potępiam Cie , tylko staram się byś spojrzała na swoje
            otoczenie ,,trzeźwym" wzrokiem .
            4.Anko , na forum rozróżniamy wiele osób , niezależnie od tego czy podpisze się
            raz LIMAK , czy też KOSUR , lub JA -styl i sposób wypowiedzi jest rozpoznawalny i
            o tym napewno wiesz.
            5.Aby zostać LIMANKĄ trzeba akceptacji własnej osoby przez LIMAKA...nie wiadomo,
            nie wiadomo co jeszcze między nami może nastąpić ...oj nie wiadomo...
            6.Jestem chrześcijaninem i każdy zwrot do człowieka uważam za
            chrześcijański...chociaż wolałbym sie do Ciebie zwrócić - ,, cichoj Anulka ,
            cichoj, bo bliskość Ciebie mnie zniewala ".
            LIMAK

• Gość: Anulka Re: Anulko chciałbym się mylic ! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.02, 14:57
              Bliskość Ciebie mnie zniewala
              więc się będziem napierdalać.
            • Gość: Anka Zegnaj nagabywaczu! IP: *.vie.mm / 10.20.240.* 01.03.02, 15:13
              Limaku!
              Twoje ostatnie zdanie zakrawa na molestowanie... Ja juz sie oddalam z tego pola
              walki, zostawiam Cie natomiast w towarzystwie przemilej Anulki z Warszawy z
              postu powyzej.
              I tak wiadomo, ze ani ja Ciebie, ani Ty mnie nie przekonasz do swoich racji. Co
              nie przeszkadza mi ich wysluchac (no, przeczytac).
              • Gość: LIMAK Re:pa Siostrzyczko ... IP: 172.16.60.* 04.03.02, 07:25

> Limaku!
                > Twoje ostatnie zdanie zakrawa na molestowanie... Ja juz sie oddalam z tego pola
                >
                > walki, zostawiam Cie natomiast w towarzystwie przemilej Anulki z Warszawy z
                > postu powyzej.
                > I tak wiadomo, ze ani ja Ciebie, ani Ty mnie nie przekonasz do swoich racji. Co
                >
                > nie przeszkadza mi ich wysluchac (no, przeczytac).

Siostro.
                Wiem , że nagabywanie , molestowanie osób zakonnych nie licuje z moralnościa
                Chrześcijanina , dlatego też uważaqm , że powinnaś w mojej wypowiedzi wyczuc
                nutkę ironii.
                Oddany Ci LIMAK / nie Limak /

• Gość: ethanol Re: Biskup Pieronek broni gwałcicieli ! IP: 151.112.27.* 02.03.02, 01:18

> Uważam , że wykorzystywanie swoich podwładnych w uprawianiu seksu jest zwykłym
      > gwałtem . Jako , ze gwałconych było wielu / o nieprzyzwalaniu ich na tego typu
      > seks świadczą skargi do zwierzchników Paetza / sprawa tą powinna sie z urzędu
      > zająć prokuratura !

Czy, ktorys z pokrzywdzonych zlozyl doniesienie do prokuratury ??? Jesli nie -
      tak jam ma sie pecem zajac prokuratura ???
      pomysl ty chlopie czasem

• Gość: LIMAK Re: do niezbyt trzeźwego Ethanola. IP: 172.16.60.* 04.03.02, 07:37
        Gość portalu: ethanol napisał(a):

>
        > > Uważam , że wykorzystywanie swoich podwładnych w uprawianiu seksu jest zwy
        > kłym
        > > gwałtem . Jako , ze gwałconych było wielu / o nieprzyzwalaniu ich na tego
        > typu
        > > seks świadczą skargi do zwierzchników Paetza / sprawa tą powinna sie z urz
        > ędu
        > > zająć prokuratura !
        >
        >
        > Czy, ktorys z pokrzywdzonych zlozyl doniesienie do prokuratury ??? Jesli nie -
        > tak jam ma sie pecem zajac prokuratura ???
        > pomysl ty chlopie czasem
        >
        >

Wesołku
        Uczniowie arcybiskupa Paetza składali skargę o tym fakcie do Watykanu , ale ta
        instytucja zbyła to milczeniem ...odesłali tą skargę do rozpatrzenia przez Paetza-
        zobacZ , taki sam zwyczaj załatqwiania skarg mieli panowie z PZPR i KPZR.../
        mówei Ci to cos !!!/
        Informacja w gazecie , też mo0że buć podstawą do wszczęcia śledztwa przez
        propkuratora - to też jest swoista forma zawiadomienia o przestępstwie - tak ,
        tak niedopitku.
        Postępowanie prokuratorskie powinno miec tym bardziej miejsce ponieważ dotyczy to
        wykorzystywania powagi nauczyciela , w celu wymuszania świadczenia usług
        seksualnych przez uczniów...
        TAKA BYŁA POINTA MOJEJ WYPOWIEDZI !!!
        Nie przeszkadza mi seks dwojga zgadzających się na to osób , nawet tej samej
        płci , ale ...przeczytaj j.w jeszcze raz i jeszcze raz ...
        LIMAK
        • Gość: anty Re: do niezbyt trzeźwego Ethanola. IP: 212.244.75.* 05.03.02, 11:30

> Gość portalu: ethanol napisał(a):
          >
          > >
          > > > Uważam , że wykorzystywanie swoich podwładnych w uprawianiu seksu jes
          > t zwy
          > > kłym
          > > > gwałtem . Jako , ze gwałconych było wielu / o nieprzyzwalaniu ich na
          > tego
          > > typu
          > > > seks świadczą skargi do zwierzchników Paetza / sprawa tą powinna sie
          > z urz
          > > ędu
          > > > zająć prokuratura !
          > >
          > >
          > > Czy, ktorys z pokrzywdzonych zlozyl doniesienie do prokuratury ??? Jesli n
          > ie -
          > > tak jam ma sie pecem zajac prokuratura ???
          > > pomysl ty chlopie czasem
          > >
          > >
          >
          > Wesołku
          > Uczniowie arcybiskupa Paetza składali skargę o tym fakcie do Watykanu , ale ta
          > instytucja zbyła to milczeniem ...odesłali tą skargę do rozpatrzenia przez Paet
          > za-
          > zobacZ , taki sam zwyczaj załatqwiania skarg mieli panowie z PZPR i KPZR.../
          > mówei Ci to cos !!!/
          > Informacja w gazecie , też mo0że buć podstawą do wszczęcia śledztwa przez
          > propkuratora - to też jest swoista forma zawiadomienia o przestępstwie - tak ,
          > tak niedopitku.
          > Postępowanie prokuratorskie powinno miec tym bardziej miejsce ponieważ dotyczy
          > to
          > wykorzystywania powagi nauczyciela , w celu wymuszania świadczenia usług
          > seksualnych przez uczniów...
          > TAKA BYŁA POINTA MOJEJ WYPOWIEDZI !!!
          > Nie przeszkadza mi seks dwojga zgadzających się na to osób , nawet tej samej
          > płci , ale ...przeczytaj j.w jeszcze raz i jeszcze raz ...
          > LIMAK
          Pokaż prokuratora, który by w to palec wsadził.... Szybciej ich wszystkich
          pomroczność jasna ogarnie. Pewnikiem siedzą po kościołach i na mszę dają
          aby "Czerwone majtasy" znikł, odparował w niebyt jakoby nigdy nikogo nie było.
          Pozdr anty

• Gość: LIMAK Re: do niezbyt trzeźwego Ethanola-do Anty IP: 172.16.60.* 05.03.02, 11:43
            Gość portalu: anty napisał(a):

>
            > > Gość portalu: ethanol napisał(a):
            > >
            > > >
            > > > > Uważam , że wykorzystywanie swoich podwładnych w uprawianiu seks
            > u jes
            > > t zwy
            > > > kłym
            > > > > gwałtem . Jako , ze gwałconych było wielu / o nieprzyzwalaniu ic
            > h na
            > > tego
            > > > typu
            > > > > seks świadczą skargi do zwierzchników Paetza / sprawa tą powinna
            > sie
            > > z urz
            > > > ędu
            > > > > zająć prokuratura !
            > > >
            > > >
            > > > Czy, ktorys z pokrzywdzonych zlozyl doniesienie do prokuratury ??? Je
            > sli n
            > > ie -
            > > > tak jam ma sie pecem zajac prokuratura ???
            > > > pomysl ty chlopie czasem
            > > >
            > > >
            > >
            > > Wesołku
            > > Uczniowie arcybiskupa Paetza składali skargę o tym fakcie do Watykanu , al
            > e ta
            > > instytucja zbyła to milczeniem ...odesłali tą skargę do rozpatrzenia przez
            > Paet
            > > za-
            > > zobacZ , taki sam zwyczaj załatqwiania skarg mieli panowie z PZPR i KPZR.
            > ../
            > > mówei Ci to cos !!!/
            > > Informacja w gazecie , też mo0że buć podstawą do wszczęcia śledztwa przez
            > > propkuratora - to też jest swoista forma zawiadomienia o przestępstwie - t
            > ak ,
            > > tak niedopitku.
            > > Postępowanie prokuratorskie powinno miec tym bardziej miejsce ponieważ dot
            > yczy
            > > to
            > > wykorzystywania powagi nauczyciela , w celu wymuszania świadczenia usług
            > > seksualnych przez uczniów...
            > > TAKA BYŁA POINTA MOJEJ WYPOWIEDZI !!!
            > > Nie przeszkadza mi seks dwojga zgadzających się na to osób , nawet tej sam
            > ej
            > > płci , ale ...przeczytaj j.w jeszcze raz i jeszcze raz ...
            > > LIMAK
            > Pokaż prokuratora, który by w to palec wsadził.... Szybciej ich wszystkich
            > pomroczność jasna ogarnie. Pewnikiem siedzą po kościołach i na mszę dają
            > aby "Czerwone majtasy" znikł, odparował w niebyt jakoby nigdy nikogo nie było.
            > Pozdr anty
            >
            Anty
            Tak myślących ludzi jak Ty i ja jest więcej , tylko pytam sie czego oni sie
            boją ...mówienia prawdy ?! Prawda była i jest zawsze chrześcijańska , kłamstwo -
            NIGDY .
            Pzdr.
            LIMAK

• Gość: Porter Re: Biskup Pieronek broni gwałcicieli ! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.03.02, 02:32
      Nie mam watpliwosci, ze jezeli zarzuty potwierdza sie, Ks. Arcybiskup dozyje
      swoich dni czyniac pokute w ktoryms z klasztorow o bardzo surowej regule.
      Jezeli zarzuty sie potwierdza - bedzie to dla katolikow szalenie bolesna
      sprawa. Takze dlatego ze Ks. Arcybiskup mial potezne srodki nacisku na
      podleglych mu ksiezy i klerykow. Nie wiem, co jeszcze mozna napisac na ten
      temat.
      Niech mu Bog w swym milosierdziu odpusci, jak i nam wszystkim...
      • Gość: LIMAK Re: dio Portera... IP: 172.16.60.* 04.03.02, 07:45
        Gość portalu: Porter napisał(a):

> Nie mam watpliwosci, ze jezeli zarzuty potwierdza sie, Ks. Arcybiskup dozyje
        > swoich dni czyniac pokute w ktoryms z klasztorow o bardzo surowej regule.
        > Jezeli zarzuty sie potwierdza - bedzie to dla katolikow szalenie bolesna
        > sprawa. Takze dlatego ze Ks. Arcybiskup mial potezne srodki nacisku na
        > podleglych mu ksiezy i klerykow. Nie wiem, co jeszcze mozna napisac na ten
        > temat.
        > Niech mu Bog w swym milosierdziu odpusci, jak i nam wszystkim...

Porter
        Pierwszy raz poruszyły mnie Twoje słowa , pierwszy raz się z nimi zgadzam ,z
        jednym ale...To ale brzmi :- dlaczego jeżeli zarzuty się potwierdzą ma czynić
        pokutę w klasztorze ?! , a dlaczego nauczyciel świecki który dopuścił sie tego
        samego czynu ma odbywać karę w więzieniu ?!!!.
        Czy wśród równych , są jeszcze równiejsi ????
        Niech mu Bóg odpuści , tak jak nam wszystkim złoczyńcą...ale dlaczego nie w
        więzieniu ?
        LIMAK

• Gość: Porter Rowni i rowniejsi IP: *.orion.pl 05.03.02, 09:57

> Gość portalu: Porter napisał(a):
          >
          > > Nie mam watpliwosci, ze jezeli zarzuty potwierdza sie, Ks. Arcybiskup dozy
          > je
          > > swoich dni czyniac pokute w ktoryms z klasztorow o bardzo surowej regule.
          > > Jezeli zarzuty sie potwierdza - bedzie to dla katolikow szalenie bolesna
          > > sprawa. Takze dlatego ze Ks. Arcybiskup mial potezne srodki nacisku na
          > > podleglych mu ksiezy i klerykow. Nie wiem, co jeszcze mozna napisac na ten
          >
          > > temat.
          > > Niech mu Bog w swym milosierdziu odpusci, jak i nam wszystkim...
          >
          > Porter
          > Pierwszy raz poruszyły mnie Twoje słowa , pierwszy raz się z nimi zgadzam ,z
          > jednym ale...To ale brzmi :- dlaczego jeżeli zarzuty się potwierdzą ma czynić
          > pokutę w klasztorze ?! , a dlaczego nauczyciel świecki który dopuścił sie tego
          > samego czynu ma odbywać karę w więzieniu ?!!!.
          > Czy wśród równych , są jeszcze równiejsi ????
          > Niech mu Bóg odpuści , tak jak nam wszystkim złoczyńcą...ale dlaczego nie w
          > więzieniu ?
          > LIMAK
          >

Limak, masz wiele racji, mowiac, ze sa rowni i rowniejsi. Otoz ew. pokuta
          Arcybiskupa bylaby dozywotnia, po drugie odbywalaby sie w warunkach, na widok
          ktorych Amnesty International natychmiast by sie oflagowalo i zalozylo minimum
          trzy glodowki.
          I tak bedzie nawet, jezeli Ks. Arcybiskup nie bedzie mial zadnej sprawy karnej,
          jezeli wszystko, co mu bedzie mozna zarzucic to grzech nieczystosci. Jezeli okaze
          sie, ze zmuszal klerykow i podleglych ksiezy do uleglosci - moze miec dodatkowo
          sprawe karna i niewielki wyrok - zgodnie z obowiazujacym prawem do lat dwoch, co
          w praktyce oznacza kilka miesiecy. Z uwagi na niekaralnosc - byc moze w
          zawieszeniu (zdaje sie, ze nikt w Polsce nie poszedl siedziec za molestowanie i
          wykorzystywanie podleglosci sluzbowej, nie bylo chyba nawet wyroku skazujacego,
          bo jak dotad kazdy adwokat potrafil wykazac, ze ofiara byla wspolwinna, probujac
          zrobic przez lozko kariere). Tak, ze naprawde, grozba pokuty u np. oo. Kartuzow,
          w calkowitym odosobnieniu, w warunkach socjalno-bytowych bardziej niz
          prymitywnych, jest czyms duzo grozniejszym niz wyrok polskiego sadu.
          • Gość: LIMAK Re: Rowni i rowniejsi - do Portera IP: 172.16.60.* 05.03.02, 10:24
            Gość portalu: Porter napisał(a):

>
            > > Gość portalu: Porter napisał(a):
            > >
            > > > Nie mam watpliwosci, ze jezeli zarzuty potwierdza sie, Ks. Arcybiskup
            > dozy
            > > je
            > > > swoich dni czyniac pokute w ktoryms z klasztorow o bardzo surowej reg
            > ule.
            > > > Jezeli zarzuty sie potwierdza - bedzie to dla katolikow szalenie bole
            > sna
            > > > sprawa. Takze dlatego ze Ks. Arcybiskup mial potezne srodki nacisku n
            > a
            > > > podleglych mu ksiezy i klerykow. Nie wiem, co jeszcze mozna napisac n
            > a ten
            > >
            > > > temat.
            > > > Niech mu Bog w swym milosierdziu odpusci, jak i nam wszystkim...
            > >
            > > Porter
            > > Pierwszy raz poruszyły mnie Twoje słowa , pierwszy raz się z nimi zgadzam
            > ,z
            > > jednym ale...To ale brzmi :- dlaczego jeżeli zarzuty się potwierdzą ma czy
            > nić
            > > pokutę w klasztorze ?! , a dlaczego nauczyciel świecki który dopuścił sie
            > tego
            > > samego czynu ma odbywać karę w więzieniu ?!!!.
            > > Czy wśród równych , są jeszcze równiejsi ????
            > > Niech mu Bóg odpuści , tak jak nam wszystkim złoczyńcą...ale dlaczego nie
            > w
            > > więzieniu ?
            > > LIMAK
            > >
            >
            > Limak, masz wiele racji, mowiac, ze sa rowni i rowniejsi. Otoz ew. pokuta
            > Arcybiskupa bylaby dozywotnia, po drugie odbywalaby sie w warunkach, na widok
            > ktorych Amnesty International natychmiast by sie oflagowalo i zalozylo minimum
            > trzy glodowki.
            > I tak bedzie nawet, jezeli Ks. Arcybiskup nie bedzie mial zadnej sprawy karnej,
            >
            > jezeli wszystko, co mu bedzie mozna zarzucic to grzech nieczystosci. Jezeli oka
            > ze
            > sie, ze zmuszal klerykow i podleglych ksiezy do uleglosci - moze miec dodatkowo
            >
            > sprawe karna i niewielki wyrok - zgodnie z obowiazujacym prawem do lat dwoch, c
            > o
            > w praktyce oznacza kilka miesiecy. Z uwagi na niekaralnosc - byc moze w
            > zawieszeniu (zdaje sie, ze nikt w Polsce nie poszedl siedziec za molestowanie i
            >
            > wykorzystywanie podleglosci sluzbowej, nie bylo chyba nawet wyroku skazujacego,
            >
            > bo jak dotad kazdy adwokat potrafil wykazac, ze ofiara byla wspolwinna, probuja
            > c
            > zrobic przez lozko kariere). Tak, ze naprawde, grozba pokuty u np. oo. Kartuzow
            > ,
            > w calkowitym odosobnieniu, w warunkach socjalno-bytowych bardziej niz
            > prymitywnych, jest czyms duzo grozniejszym niz wyrok polskiego sadu.

PORTER
            Teraz widzę , że Twoja wypowiedź w sposób rzeczywisty dotyka tego tematu , a nie
            jest bezmyślną obroną Paetza . Często asię z Tobą w dyskusjach nie zgadzałem i
            dlatego wywołałem Cie w tym wątku do dyskusji , jednak tylko Ty nie dałes się
            ponieść bezmyślności i przedstawiłeś swój punkt widzenia w odniesieniu do tej
            sprawy.
            Chociaz w watku tym , jak wyznałem w temacie ,, Homoseksualizm ,a sprawa
            Paetza " ( czytaj niżej ) , nie naistotniejszą sprawa był osąd czynu konkretnego
            Paetza , ale osąd obłudnej moralności niektórych urzędników K. Kat. i wpływu ich
            postępowania na ugruntowywanie sie wiary w przeciętnym ( nie hierarchicznym)
            chrzescijaninie.
            Niemniej bardzo ci za wypowiedx dziekuje.
            Dziwi mnie tylko fakt , ze wywołani przeze mnie Hiacynt , Kratka ( #) , Perła ,
            O. Arkadiusz i wielu innych milczą jak najęci w tym temacie , chociaz tak chętnie
            potrafią oczerniac innych , czyniąc to w imię wiary chrześcijanskiej ?. Czekam na
            nich !
            Pozdrawiam.
            LIMAK
    • Gość: Kathy Re: Biskup Pieronek broni gwałcicieli ! IP: *.client.attbi.com 02.03.02, 03:10
      Znow wywolali zamieszanie,zeby odwrocic uwage was biednych ludzi,jeszcze nie
      wiemy od czego,ale w najblizszym czasie to wyjdzie.manipuluja wami jak chca,a
      wy dalej nie macie rozumu tylko wierzycie we wszystkie gazeciane banialuki.
      • quickly I masz racje Kathy 02.03.02, 04:17
        ...i tak to robia jak pamiecia siegam na codzien w Ameryce, Australii,
        Kanadzie...
        Zajac durny plebs jakimis historyjkami, nafaszerowac ich puste lby duperelami,
        powiedziec: pedal tu pedal tam, terrosrysta tu terrorysta tam,... durne trepy
        uwierza we wszystko tak jak to przewidzial szanowny sp. Pan Gebbels, he, he,
        he, he...
        Do TV pacany i nasladowac swoich nowych braci zza oceanu, mozdzki splesniale.
      • Gość: LIMAK Re: Biskup Pieronek broni gwałcicieli ! IP: 172.16.60.* 04.03.02, 07:55
        Gość portalu: Kathy napisał(a):

> Znow wywolali zamieszanie,zeby odwrocic uwage was biednych ludzi,jeszcze nie
        > wiemy od czego,ale w najblizszym czasie to wyjdzie.manipuluja wami jak chca,a
        > wy dalej nie macie rozumu tylko wierzycie we wszystkie gazeciane banialuki.

Kethy.
        Kto manipuluje ??? Co to za nowa teoria...pedalstwo i wymuszanie seksu na uczniu
        to manipulacja ?! A może zwykłe przestępstwo !
        Co wyjdzie na jaw ?! Prześcigasz w swoich wyopowiedziach , nawet najbardziej
        pokretnych obrońców Poetza...
        Co za banialuki ?? Czyżby sprawa osądzania czynów nierządnych urzedników Koś.
        Kat. była niedopuszczalna ?!!
        Kethy , czyżbyś poprostu była tą Siostrą Katarzyną o której pisałem wcześniej w
        rozmowie z Siostrą Anną ...Widzisz , jak dużo wczesniej przewidziałem Wasz
        skomasowany atak...brakuje jeszcze kilku, np. o. Arkadiusza...
        Czekam.
        LIMAK

• Gość: LIMAK Re: Homoseksualizm a sprawa Paetza !!! IP: 172.16.60.* 05.03.02, 08:06
      W tym wątku najmniej chodzi o Paetza , raczej ten wątek dotyczy moralności
      urzędników Kościoła Katolickiego .
      Ja , uważam , ze miłość dwojga ludzi ( nieważne czy są tej samej płci , czy
      przeciwnej ), jest po stokroc piękniejsza niż obojętność , nie mówiąć już o
      nienawiści , ludzi tylko heteroseksualnych.
      Ktoś powie , że miłość homoseksualna jest przeciwko naturze ...Pytam przeciwko
      jakiej naturze - skoro natura ją stworzyła !
      To może przeciwko naturze jest także istnienie planet we wszechświecie na
      których nie istnieje życie ! To może przeciwko naturze jest ciąża mnoga !! To
      może przeciwko naturze...i tak mozna wymieniac wiele przykładów !!!
      Najwiekszą Naturą jest Bóg ,bo on jest Panem Stworzenia !!!
      Po to tak Bóg stworzył Wszechświat , żeby istniały w nim różne , czasami
      niezrozumiałe nam maluczkim sprawy . Bóg jest Nieomylny i Wszechmocny i
      wszystko może - czyżby On się mylił ???!!!
      A teraz do rzeczy.
      W wątku tym poruszyłem obłudną moralność urzędników K. Kat. Na nic zda się
      teraz niektórym posądzanie mnie o walkę z Bogiem , bo i z nim nie walczę ,
      raczej to co czynię , czynię w imieniu BOGA , bo zawsze walka ze złem była
      walką w Jego imieniu.Chyba , że hierarchowie K. Kat. czują sie ponad wszystko
      to co Boskie ???!!!
      Zobaczcie !
      1.Urzędnicy K. Kat. przynajmniej od dwóch lat wiedzieli o czynach abp. Poetza,
      ponieważ wtedy tą sprawę wyciągneły na światło dzienne ,, Fakty i Mity " , a
      artykuł w ,,Rzeczpospolitej " tylko p 2 latach tą sprawe potwierdził.
      2.Paetz przez 15 lat bawił w Watykanie , i sprawa jego skłonności była tam
      znana, a wyproszenie go z Watykanu osdbyło się prawdopodobnie za sprawą
      poznania jego skłonności .
      3.Klerycy o molestowaniu ich przez ARCYBISKUPA POWIADAMIASLI WATYKAN - wiadomo
      z jakim skutkiem .
      4. Pokrętnośc,obłuda , zakłamanie, manipulacja ( a może najzwyklejsza głupota )
      hierarchów K. Kat polega na tym , jak do niej oni podchodza .
      Dla przekład podam :
      a. wypowiedx Pieronka
      b. stwierdzenie jednego z księży , ze należy karać grzech , nie grzesznika .
      c.wypowiedx biskupa Zawitkowskiego na kazaniu , że ,, Kamieniarze
      >Rzeczpospolitej < ukamie4nowali księdza arcybiskupa ".
      d.Red. Karczewski stwierdził , że nagłośnienie zapędów gwałcicielskich Poetza ,
      to dawno przygotowywana nagonka na Kościól - pytam od ilu to la i ktop za tym
      stoi ...czyżby skłonności genetycZne dane przez Naturę Poetzowi były juz
      wcześniej przewidywane ?
      e.Andrzejewski stwierdził , że to zemsta komuchów - tu też zapytam kto jest tym
      komuchem ? Bóg ?! Przeciez on jest Wszechmocny i on stworzył człowieka .Nawet
      śmiac się tutaj trudno !!!
      f. itd. itp.....
      Podsumowanie .
      Wszystko to dzieje się w myśl starej zasady Św. Loyoli , który twierdził :,,
      Niech to , co naszym oczom jawi się jako białe będzie czarne , jeśli tak
      postanowił Kościół hierarchiczny "
      Takie wytyczne są amoralne i sa słowami Szatana ( Zła ) , jest to sposób
      postępowania wytyczony dla ludzi uszkodzonych umysłowo , tępych i z gruntu
      rzeczy złych , którym on odpowiada tylko dlatego żeby ukryć i wytułmaczyć przed
      Sumieniem własne niegodziwości !
      LIMAK
      Ps.
      W ostatniej wypowiedzi częściowo posiłkowałem się artykułem M. Sobczaka & A.
      Szpaka który ukazał w Angorze nr. 10 z dn.10.03.2002 .

• quickly LIMAK, przeciez to kazdy wie co piszesz... 05.03.02, 12:53
        ... z wyjatkiem ciemnoty polskiej. A niech debile z tym zyja. Taki juz los
        ciemniakow.

No i co sie ruszylo w tej sprawie?
        Czy myslisz, ze sie cos ruszy?

Kosciol to dobrze zorganizowana mafia, ktora ma serdecznie w dupie swoje
        "samooczyszczenie". Z bardzo prostego powodu. Moglby powstac tzw. efekt domina
        i trudno byloby go zatrzymac.
        I to jest cala prawda o tej checy.
    • Gość: LIMAK Re: Chcę zakończyć ten mój wątek IP: 172.16.60.* 06.03.02, 08:19
      Wczoraj w ,, Tygodniku Powszechnym " nr. 9 (3.III) przeczytałem artykuł Ks.
      Adama Bonieckiego na temat ,, problemu arcybiskupa Paetza " i odetchnąłem z
      ulgą .
      Jednak znalazł się , w górnej drabince hierarchi Kościelnej jeden odważny ,
      który uczciwie podszedł do problemu .
      Boję się tylko, żeby tak jak kiedyś Ks. Tichner nie dostał zakazu zwierzchników
      wypowiadania swoich słów publicznie .
      Jeżeli takich ludzi będzie więcej to jest nadzieja , że nie nastąpi moralny
      upadek Kość. Kat.
      LIMAK
    • Gość: pospolit Fakty i Mity IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 06.03.02, 20:41
      Dzięki temu pismu pół roku przed Rzaczpospolitą wiadomo było co dzieje się w
      Poznaniu. Ale czy tylko w Poznaniu?. Warto czytać Fakty i Mity żeby wiedzieć
      więcej o współczesnej i dawnej działalności Kościoła Katolickiego- wiesz więcej
      i szybciej
      • Gość: rozum Re: Fakty i Mity IP: 172.16.60.* 07.03.02, 08:54
        Gość portalu: pospolit napisał(a):

> Dzięki temu pismu pół roku przed Rzaczpospolitą wiadomo było co dzieje się w
        > Poznaniu. Ale czy tylko w Poznaniu?. Warto czytać Fakty i Mity żeby wiedzieć
        > więcej o współczesnej i dawnej działalności Kościoła Katolickiego- wiesz więcej
        >
        > i szybciej

Gdyby Kościół zareagował od razu po art. w Faktach i Myślach nie byłoby takiego
        problemy jak dzisiaj.Jednak pycha hierarchów doprowadziła do tego wiekiego
        rozgłosu, dlategoteż wypowiedź Pieronka oskarżającego media o sprowokowanie
        takiego rozgłosu tej drażliwej sprawy uważam za wyraz obłudy, pychy i szkodnictwa
        dla Kośćioła Katolickiego.
        Zgadzam się z Tobą,że warto czytać Fakty i Mity , ale warto też czytać: Tygodnik
        Powszechny, Rzeczpospolitą,Nie,Życie( z przecinkiem na brzuszku)...no, może poza
        szmatławcem jakim jest gazeta polska,by zbyt jednostronnie nie ugruntowywać
        swoich poglądów.
        Warto by Pan przeczytał artykuł Ks. Bonieckiego (jak podaje Limak) -ja to
        zrobiłem , jest OK.
        Składam wyrazy szacunku

• Gość: Karol W. Re: Fakty i Mity IP: *.chello.pl 07.03.02, 11:32
          Gość portalu: rozum napisał(a):

> Gość portalu: pospolit napisał(a):
          >
          > > Dzięki temu pismu pół roku przed Rzaczpospolitą wiadomo było co dzieje się
          > w
          > > Poznaniu. Ale czy tylko w Poznaniu?. Warto czytać Fakty i Mity żeby wiedzi
          > eć
          > > więcej o współczesnej i dawnej działalności Kościoła Katolickiego- wiesz w
          > ięcej
          > >
          > > i szybciej
          >
          > Gdyby Kościół zareagował od razu po art. w Faktach i Myślach nie byłoby takiego
          >
          > problemy jak dzisiaj.Jednak pycha hierarchów doprowadziła do tego wiekiego
          > rozgłosu, dlategoteż wypowiedź Pieronka oskarżającego media o sprowokowanie
          > takiego rozgłosu tej drażliwej sprawy uważam za wyraz obłudy, pychy i szkodnict
          > wa
          > dla Kośćioła Katolickiego.
          > Zgadzam się z Tobą,że warto czytać Fakty i Mity , ale warto też czytać: Tygodni
          > k
          > Powszechny, Rzeczpospolitą,Nie,Życie( z przecinkiem na brzuszku)...no, może poz
          > a
          > szmatławcem jakim jest gazeta polska,by zbyt jednostronnie nie ugruntowywać
          > swoich poglądów.
          > Warto by Pan przeczytał artykuł Ks. Bonieckiego (jak podaje Limak) -ja to
          > zrobiłem , jest OK.
          > Składam wyrazy szacunku
          >

Popieram.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka