Dodaj do ulubionych

Efekty lewackiej "miłości"

23.07.11, 17:47
Oczywiście "miłości" dla złoczyńców, morderców, gwałcicieli, złodziei i wszelkiej maści bandytów. Norwegia poszła tak daleko w sferę tej "postempowej" awangardy, że nawet nie tyle, że zniosła karę śmierci, co i dożywocie...

"Anders Behring Breivik zabił 90 osób. Kara jaką za to poniesie wyniesie maksymalnie 21 lat więzienia. To najcięższy wyrok w norweskim systemie karnym, w którym nie funkcjonuje kara dożywocia. Wyjść może nawet po 14 latach. Potem będzie wolnym człowiekiem."
wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,9996475,Zamachy_w_Norwegii__mordercy_grozi_maksymalnie_21.html
Mam nadzieję, że ten "skrajnie prawicowy, konserwatywny, chrześcijański fundamentalista", jak z lubością rozpisuje się o nim GWno (ile w nim "konserwatysty", "chrześcijanina" i "prawicowca" to już oczywiście inna inszość) skorzysta w pełni z tego chorego, posuniętego do granic absurdu i zbrodniczości Lewa. Może niektórym zakutym pałom coś zaświta w główkach...
Obserwuj wątek
    • qwardian Re: Efekty lewackiej "miłości" 23.07.11, 18:36

Można powiedzieć, że Anders Behring Breivik działając w loży wolnomularskich myślicieli przed popełnieniem zbrodni sam sobie wyznaczył górny pułap wyroku. Jestem za cywilizacją, która takie postępowania karała ciężkim toporem w sprawnej ręce kata...
      • superspec Ja tam jestem zwolennikiem kary śmierci. 23.07.11, 18:43
        Nie wiem skąd to mam.Może dlatego że uważam iż człowiek jest zwierzęcy z natury i jak mu na za dużo pozwolić to efekty są jak w Norwegii.
        • sz0k to szkoda że popierasz tych, którzy są 23.07.11, 19:56
          Jej zadeklarowanymi przeciwnikami.
          • qwardian Re: to szkoda że popierasz tych, którzy są 23.07.11, 22:07

Norweska młodzieżówka Partii Pracy miała bardzo intensywne zajęcia na obozie...

twitpic.com/5ul0td
    • rusek111111 Re: Efekty lewackiej "miłości" 24.07.11, 11:19
      nu cos, niektorzy lubia grywac nie zaleznie od wieku, takie lewa-prawa, kara smierci- resocyalizacya penitencyarna, zabic-ulaskawic.
      oprocz fajnej zabawy jest w tym jednak aspekt paskudny, a mianowicie jest to temat zastepczy podawany przez rezym dla odwrocenia uwagi obywateli rp od problemu systemowego ktory obecnie wystepuje w tak zwanym wymiarze sprawiedliwosci.
      kazden wie ze zbyt duze kary powoduja brutalizacye przestepstw, a zbyt male wyroki nie beda spelniac role przyslowiowego straszaka dla kryminalu cywilnego.
      nawet zwykle badania wykaza ta granice gdy jeszcze nie wystepuje nasilenie przemocy spowodowane potencyalnie wysoka kara i juz odczuwalna obawa przed konsekwencya po popelnieniu czynu zabronionego przez amatorow.
      caly system jest zepsuty i smirdzi komuszej stechlizna, gdy w radio mowia ze kolejnej sedzinie (babka z plci) nie udalo sie pozbyc sprawy kaczynski-kaczmarek do innej instancyi to nawet ja odczuwam do tej biedniej kobiety wspolczucie ograniczone emocyonalnie.
      po tym co tak zwana klasa polityczna zaprezentowala od lewaka do prawaka w obronie kaczynskiego od badan psychiatrycznych to nima co pieprzyc o niezawislosci sadow i innych tamtejszych rezymowych, ziobroryzacya postepuje i sie przerasta w tuskoidalny demokratyczny totalitarym, wcale bym sie nie zdziwil gdyby sie okazalo ze sedzia kryze byl na poczatku swej kariery bardziej niezawisly w swych decyzyach niz obecni sedziowate rezymowcy.
      dupokracya gnije w tepe niesamowitym, taki walesa to owczesny bierut, taki kwaszniewski to gomulka taki tusk to gierek, prl potrzebowal 60 lat zeby jeb.nac w kalendarz, obecny rezym wykona ten plan dwa razy szybciej.

smile
      • sz0k Re: Efekty lewackiej "miłości" 24.07.11, 11:36
        rusek111111 napisał:

> kazden wie ze zbyt duze kary powoduja brutalizacye przestepstw,

Interesująca teoria, a coś na jej poparcie?
        • rusek111111 Re: Efekty lewackiej "miłości" 24.07.11, 12:09
          sz0k napisał:

> rusek111111 napisał:
          >
          > > kazden wie ze zbyt duze kary powoduja brutalizacye przestepstw,
          >
          > Interesująca teoria, a coś na jej poparcie?

co mam tobie podac na 'poparcie'?
          smile
          • sz0k Re: Efekty lewackiej "miłości" 24.07.11, 12:46
            rusek111111 napisał:

> sz0k napisał:
            >
            > > rusek111111 napisał:
            > >
            > > > kazden wie ze zbyt duze kary powoduja brutalizacye przestepstw,
            > >
            > > Interesująca teoria, a coś na jej poparcie?
            >
            >
            > co mam tobie podac na 'poparcie'?
            > smile

Wysnułeś jakąś kompletnie niedorzeczną i idiotyczną teorię i nawet nie potrafisz jej poprzeć. OK, przyjmuję.
            • rusek111111 Re: Efekty lewackiej "miłości" 24.07.11, 15:45
              sz0k napisał:
              > Wysnułeś jakąś kompletnie niedorzeczną i idiotyczną teorię i nawet nie potrafis
              > z jej poprzeć.

czyli sie nie zgadzasz z tym, ze wysokosc kary wplywa na postepowanie/zachowanie sprawcy?
              • sz0k Re: Efekty lewackiej "miłości" 24.07.11, 19:31
                rusek111111 napisał:

> sz0k napisał:
                > > Wysnułeś jakąś kompletnie niedorzeczną i idiotyczną teorię i nawet nie po
                > trafis
                > > z jej poprzeć.
                >
                > czyli sie nie zgadzasz z tym, ze wysokosc kary wplywa na postepowanie/zachowani
                > e sprawcy?

Oczywiście, że wpływa, ale na pewno nie w przedstawiony przez ciebie sposób.
                • rusek111111 Re: Efekty lewackiej "miłości" 25.07.11, 19:35
                  moze wyjasnie co mialem na mysli, zbyt wysokie kary powoduja poczucie niesprawiedliwosci czyli gdy kara jest niewspolmierna do popelnionego czynu to moze to skutkowac zmiana postepowania sprawcy na minus w stosunku do ofiar/swiadkow, zatarcie sladow, maksymalizacya zysku/lupow, wieksza polaryzacya w srodowisku penitencjarnym i t.d., nie pisalem o zmianie przez sprawce kwalifikacyi z uciazliwej na grozna.
                  gdzie tu tobie sie przywidzialo "kompletnie niedorzeczną i idiotyczną teorię", moze czegos nie zrozumial, bo uwazam to za dosyc logiczne argumenty, mozna oczywiscie sie spierac czy te skutki beda miec wieksza rezultatywnosc niz te twoje ktore nie raczyles nawet przedstawic.
                  smile
    • syn-syna Re:Brawo sz0k 24.07.11, 16:34
      Mam nadzieję, że ten "skrajnie prawicowy, konserwatywny, chrześcijański fundame
      > ntalista", jak z lubością rozpisuje się o nim GWno (ile w nim "konserwatysty",
      > "chrześcijanina" i "prawicowca" to już oczywiście inna inszość) skorzysta w peł
      > ni z tego chorego, posuniętego do granic absurdu i zbrodniczości Lewa. Może nie
      > którym zakutym pałom coś zaświta w główkach...
      Nie ludz sie ze politycy cos zrozumieli . Szkoda mi tylko tych dzieciakow ktorzy zostali przywleczeni do Europy bo tam jest dobrze i i tych norweskich ktorzy rodzice wbili w lebki to slynny zawolanie multikulti.. Juz kilka lat temu wbijalem do glowy moslemom ze dlugo tak nie bedzie ze beda tolerowani a wszyscy beda pyski trzymali aby nie byc posadzonym o rasizm.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka