Dodaj do ulubionych

Bezczelność i hipokryzja

30.08.11, 10:03
"Politycy PiS nie widza nic złego w szaleńczej jeździe limuzyny prezesa. - Bądźcie bardziej obiektywni, nagrajcie pozostałych liderów. Taka jednostronność źle świadczy o polskich mediach. - strofował dziennikarzy Adam Lipiński."
Jak ktoś kto jest w partii o nazwie Prawo i Sprawiedliwość może tak relatywizować?
Wyczyny aferzystów z PO PSL i SLD nie mogą usprawiedliwiać łamania prawa przez kierowcę prezesa PiS! Jeśli samemu prawo się łamie jak mozna od innych wymagać jego przestrzegania!?
wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,10196945,Wybory_2011__Kaczynski_wracal_z_konwencji_jak_pirat.html
Obserwuj wątek
    • 1.marouder_eu A i owszem.. 30.08.11, 10:18
      .w \adnym innym panstwie poza Rosja i Bielarusia nie usprawiedliwialiby jednu drugich!
      W tym PiSi racje maja, ze wystarczyloby skontaktowac sie ze stoleczna policja aby wiedziec kiedy, za co i od kogo odstapiono od wypisywania mandatu, badz skierowania sprawy do sadu!

Sciemnikarzom ten aspekt sprawy polecamsmile
    • perla wszystkich ukrać, Komorowskiego też 30.08.11, 10:52
      za to, że gnał 140 km/h po Warszawie.
      No i oczywiście oprócz kierowców Kaczora należy ukarać dziennikarzy TVN24 bo nie mieli uprawnień do jechania 140 km/h po terenie zabudowanym właśnie.
      • a000000 Re: wszystkich ukrać, Komorowskiego też 30.08.11, 11:12
        perla napisał:

> za to, że gnał 140 km/h po Warszawie.

Perełko, pojazd pana prezydenta był UPRZYWILEJOWANY. Posiadał dwa wymagane prawem wyróżniki (tak było w doniesieniu z miejsca kolizji). Więc kary nie będzie.

A kierowca obydwu samochodów Kaczora ORAZ kierowca TVN powinni dostać solidny mandat. Tak na dobry początek. Dura lex sed lex. I nie ma żadnego usprawiedliwienia.
        • a000000 Re: wszystkich ukrać, Komorowskiego też 30.08.11, 11:22
          errata: maruder mi przypomniał ( w innym wątku) że kolizję miał Buzek. Sorry panie prezydencie.
          tak to jest jak człowiek ma już dość tych wszystkich politykierów. Są tak do siebie podobni w działaniu, że się mylą.
        • perla Re: wszystkich ukrać, Komorowskiego też 30.08.11, 11:22
          a000000 napisała:

> Perełko, pojazd pana prezydenta był UPRZYWILEJOWANY. Posiadał dwa wymagane praw
          > em wyróżniki (tak było w doniesieniu z miejsca kolizji). Więc kary nie będzie.

Azerko, to nie ta sytuacja. Komorowski był wtedy marszałkiem i jechał nieuprzywilejowanym autem właśnie.

www.youtube.com/watch?v=ZLHkCPVs0xU
          • a000000 Re: wszystkich ukrać, Komorowskiego też 30.08.11, 11:43
            perla napisał:

> Azerko, to nie ta sytuacja.

już się, Perełko, zorientowałam. W innym wątku Maruder wspomniał o kolizji Buzka...
            Ale właściwie co za różnica.... oni wszyscy, niezależnie od opcji czy barw, są po jednych pieniądzach. Taka specjalna rasa: najrówniejsi z równych. Prawo mają tam, gdzie nam nie wolno mieć. Wiesz, często mój osobisty kierowca jest wyprzedzany z wielką fantazją i bardzo po głupiemu, na czołówkę, na trzeciego, po linii ciągłej, na przekór znakom.... aż cud, że tak mało jest wypadków!
            Zaczęłam się przyglądać tym szaleńcom i zauważyłam pewną prawidłowość.... z przodu migające niebieskie światełka.... to były samochody rządowe!!!! I tak jest od szeregu lat... a niby rządy się zmieniają! Ostatnio światełek nie widać, za to czarne limuzyny jakby większe...
    • a000000 Re: Bezczelność i hipokryzja 30.08.11, 11:08
      po pierwsze - nie prezes (nie ma prawa jazdy więc NIE ZNA kodeksu drogowego), tylko jego kierowca. Po drugie - na czołówkę jechał drugi samochód. Po trzecie - samochód TVN też uprawnień nie posiadał. A po czwarte - pytam się wszystkich czytających mnie kierowców (no... z pewną praktyką) - droga prosta, nawierzchnia dobra, ruch bardziej niż umiarkowany.... czy jest tu ktoś bez grzechu, który rzuci kamieniem?

często jeżdżę "siódemką" - po której od ponad 20 lat zasuwają limuzyny rządowe... to jest dopiero szaleństwo!!!! Te 140km/h to malutki pikuś. Dlaczego panowie z TVN nie zaczają się na innych prezesów (i nie tylko) partii? Bo co? innym wolno?

Nie znoszę hipokryzji właśnie. Jak mój - to cacy... ale jak przeciwnik - to na stos!

A na koniec, już ostatnie primo: cieszcie się antypisiory - koniec prezesa bliski, przy tak nieodpowiedzialnych kierowcach.
      • wkkr azerko 30.08.11, 14:08
        racz czytać uwaznie
        nie mówię o prezesie tylko o jego kierowcy.
        Grzechem prezesa jest to że na takie szaleństwa swojemu kierowcy pozwala.
        ======
        By była czołówka potrzeba dwóch uczestników. Z tego co widziałem że to auto prezesa przekroczyło podwójną ciągłą....
        ======
        Kierowca TVN24 tez złamał przepisy ale to w żaden sposób nie usprawiedliwia kierowcy prezesa pis.
        PS
        A jakie to niby uprawnienia ma prezes pis by gnać na złamanie karku i stwarzać realne zagrożenie na drodze?
        ======
        PiS już w nazwie odwołuje się do prawa i sprawiedliwości, to zobowiązuje. A usprawiedliwianie się tym że wszyscy tak robią to czysty relatywizm!
        ======
        Pojazdy rządowe są uprawnione do takie a nie innej jazdy. Z tego co wiem pojazd który wozi Jarosława K. nie ma takiego statusu.
        ======
        Sądzisz że nie skrytykuję polityka PO za szaleństwa na drodze? Grubo się mylisz.
        Jeśli ktoś pcha się do władzy powinien umieć się zachować - także na drodze.
        ======
        Nieodpowiedzialny jest prezes pis który na taką jazdę pozwala.
        Nie chodzi tu nawet o prędkość tylko o wyprzedzanie na trzeciego, na podwójnej ciągłej. To jest skanal bo zabije nie tylko siebie ale tez niewinnych ludzi.
        • a000000 Re: azerko 30.08.11, 15:06
          wkkr napisał:

>A usprawiedliwianie się tym że wszyscy tak robią to czysty relatywizm!

a czy ja usprawiedliwiam? Ja tylko nieśmiało zauważam ,że wspólnicy zbrodni nie mają prawa osądzać, bo też zostaną osądzeni.

> Sądzisz że nie skrytykuję polityka PO za szaleństwa na drodze? Grubo się mylisz

Nie. Nie sadzę. Na drodze nie ma polityków. Są tylko użytkownicy drogi oraz czasem pojazd uprzywilejowany.

> Nieodpowiedzialny jest prezes pis który na taką jazdę pozwala.

nie wiemy, czy pozwolił. Może spał... może zajmował się przygotowaniem jakiegoś tematu do kampanii.... a na pewno prawa jazdy nie ma, więc kodeksu drogowego znać nie ma obowiązku. I pewnie nie zna.

No a wyprzedzanie na podwójnej ciągłej to szczyt nieodpowiedzialności.
    • wikul Pisia mentalność 30.08.11, 15:09
      Ukarać wszystkich. Złapali skorumpowanego pisiego prezydenta Starachowic no to ukarać wszystkich prezydentów. I najlepiej zatrudnić do tego CBA by przegotowało odpowiednie prowokacje korupcyjne.
      A może po prostu jak przełapali Kaczyńskiego to zapłacić mandat, przeprosic i zapomnieć, a nie wygadywać glupoty. Przecież takie relatywizowanie tylko przeciaga temat ku uciesze gawiedzi.
      Ale mnie to nie przeszkadza, a nawet cieszy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka