Dodaj do ulubionych

Prawdziwa Btwa o Polske - interesujacy felieton

IP: *.proxy.aol.com 22.05.04, 17:52
ktorego fragment, wraz z linkiem do calosci pozwolilem sobie przytoczyc.
Warto dodac, ze ambicje kleru i klerykalow w cywilu realizowane sa za
pieniadze podatnika, nie parafianina, bynajmniej.
Ta armia uczniow i studentow seminariow duchownych oraz wyzszych szkol
katolickic utrzymywana jest z budzetu choc eksportowy charakter produkcji
tych szkol kaze zapomniec o zwrotach z tej inwestycji.
Polska, tak jak niegdys ladowala w Miedzynarodowke Komunistyczna tak teraz
placi nadal, tyle, ze na potrzeby swiatowego katolicyzmu.
Wierzacy czy nie, praktykujacy czy olewajacy - placi bo musi. Juz katolickie
panstwo zadbalo o to - by musial.
.
.
(...)
Jest drugi aspekt, w którym my, antyklerykałowie, powinniśmy rozpatrywać
integrację Polski z Unią. Otóż w całym towarzyszącym temu aktowi jazgocie
medialnym zapomnieliśmy chyba, że wróg nie śpi... Katoliccy klerykałowie nie
świętują tak jak my – zjednoczenia państw i narodów, zniesienia granic,
nadziei na pracę za granicą za godziwe pieniądze itp. Nie interesują ich
takie pierdoły jak podwyżki czy obniżki cen albo wykupywanie ziemi przez
obcych. Z lektury listów pasterskich oraz katoprawicowej prasy z ostatnich
dni jasno wynika, że dla nich rozpoczęła się właśnie prawdziwa bitwa o
Polskę. Tę rzymsko (która może być biedna, byleby była) katolicką. Prawdziwą
ojczyzną polskich klerykałów jest Watykan, tak więc poszerzenie UE o Polskę
traktują oni jako „wyzwanie i zadanie, aby zjednoczona Europa miała za swego
Ojca Świętego papieża Polaka” – jak to napisał agenturalny pismak w „Naszym
Dzienniku”. Nie liczy się pomyślność narodu, który ich wykarmił i
wykształcił, a tym bardziej pojedynczy człowiek. Najważniejsze są symbole,
wartości i truchła świętych europejskich, obnoszone po Polach
Wilanowskich „na znak zjednoczenia starego kontynentu”. Biskupi każą w
unijnych kazaniach pamiętać o chrześcijańskich korzeniach i konieczności
powrotu do nich. Cóż, jakkolwiek by było, schyłek Cesarstwa Rzymskiego i
pierwsze cesarstwa wieków średnich w Europie to właśnie czas jej zjednoczenia
pod berłem papieża. Taka Unia Europejska marzy się niektórym również teraz.
No... przynajmniej symbolicznie, bo o nowej katoewangelizacji nie ma mowy –
nawet Polacy umieją już dzisiaj czytać, pisać, a także (tu ukłon w stronę
Czytelników „FiM”wink obserwować, wyciągać wnioski i myśleć logicznie. Nam
wystarczy – przekonują klerykałowie – aby choć oprawa uroczystości
państwowych była katolicka, kapelan w każdym zakładzie pracy, a nasz Papa
niech zostanie Sumieniem unijnym. No bo przecież nie o żadną odnowę ducha tu
chodzi...
(...)

www.faktyimity.pl/kom_naczel.html
Obserwuj wątek
    • Gość: Krzys52 Gdzie ci wszyscy klerykalni ateisci oraza gnostycy IP: *.proxy.aol.com 23.05.04, 01:57
      a takze ci co (mowia ze) nie lubia kleru, ale nie zycza sobie by naskakiwac na
      religie.
      No wiec podsuwam wam kolejny taki watek w ktorym krytykowany jest kler - bez
      naskakiwania na religie. A wy co? Ani be, ani me, ani kukuryku.
      Pomijam juz ten drobiazg, ze nie przypominam sobie by ktorys z was sam wyszedl
      z tekstem traktujacym o niegodziwosciach kleru. Swiadczy to jedynie o tym, ze
      znow klamiecie - jako niby nie klerykalowie. A juz szczegolnie wyraznie widac
      to gdy atakujecie mnie za obraze relgii w watkach poruszajacych kryminalne
      czy/oraz niemoralne zachownia waszych moralnych autorytetow.
      Jestem przekonany, ze pojdziecie do tego swojego piekla razem z waszymi
      biskupami, i reszta tej zlodziejskiej holoty.
      .
      K.P.
      • Gość: blq to nie tak, krzysiu. nie do konca tak... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.04, 02:11
        ja nie lubie religii, w formie jaka proponuja nam ksieza. dla mnie to taka
        religia dla maluczkich, prymitywna i wynikajaca bardziej z obyczaju niz Prawdy.
        ale lepsza ona niz zadna, oczywiscie poki nie jest (jak sekty rozne)
        wykorzystywana do zarabiania kasy, wykorzystywaniu ludzi itp. jesli obnazasz
        oblude, niemoralnosc, prymitywizm, chciwosc i inne grzechy ksiezy, to ci sie
        tylko chwali.

jesli czepiam sie ciebie, to za fanatyzm ateistyczny. jestes wielkim bojownikiem
        o anty-religie a reszta tematow na tym forum cie nie interesuje. to jeszcze
        jestem w stanie zrozumiec. mozesz po prostu nie miec czasu.

czepiam sie tez ciebie, bo juz troche cie poznalem. wiem juz, ze swoja postawa
        leczysz jedna z kilku mozliwych rzeczy. odwracasz uwage od twojego rzeczywistego
        problemu. przyznaj, czy to ktorys z nich: strach przed smiercia, przykre
        doswiadczenia z klerem, lub problemy z potencja. taka agresja, jaka jest w
        tobie, rodzic sie moze tylko z frustracji.

pamietasz swoj watek, na ktorym najbardziej dyskutujemy? zajzyj tam, masz
        kilkanascie podpunktow, moja kompletnie pozbawiona emocji odpowiedz na twoj jad
        czlowieka zakompleksionego i bezradnego wobec mnie.

twierdzisz tam, ze takich jak ja masz setki? watpie. ten twoj post powyzej
        skierowany byl do mnie.

ja nie bede twoim katolickim adwersarzem, mimo usilnych prob nie wtloczysz mnie
        w tak podle ramy. a kim bede? o tym przekonamy sie niebawem. szkoda ze nie
        mozesz zabrac ze soba swoje lustrzane odbicie, rownie zastraszonego,
        zgrywajacego twardziela indywiduum o ksywce N0str0m0. wasze portrety
        psychologiczne sa niemal identyczne...
        • Gość: Krzys52 Czy mowilem ci juz ze jestes idiota? IP: *.proxy.aol.com 23.05.04, 02:14
          bo ze kretyn jestes - mowilem z cala pewnoscia.
          Ze debil jestes - takze mowilem
          nie, o tym zes idiota nie mowilem ci jeszcze... smile
          • Gość: blq tylko na wyzwiska cie stac? a gdzie inteligencja? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.04, 10:55
            tym sie wlasnie roznimy. nie potrafisz poradzic sobie ze mna w inny sposob, to
            mnie wyzywasz. myslisz caly czas, ze uda ci sie mnie sprowokowac. mylisz sie.
            poki nie bede mial dowodow, ze w przeszlosci nie molestowal cie ksiadz, ze nie
            masz klopotow z potencja, ze nie boisz sie panicznie smierci - póty bede to
            pisal i przypominal ci na tym forum. bede sledzil twoje posty, patrzac jak
            przemycasz w nich swoje fobie. tak jak sadzilem - nie odpowiedziales na moje
            punkty. walkower?

pozdrawiam. ciebie i twojego obwislego czlonka. twoj strach przed smiercia.
            twoje wspomnienia z przeszlosci.

PS. debil nie potrafi budowac zdan wielokrotnie zlozonych. kretyn i idiota tez.
            wyprzedzajac twoja, jakze inteligentna riposte - imbecyl takze nie. gdybys
            liznal troszke psychologii i psychiatrii wiedzial bys, ze nie mozna byc nimi
            wszystkimi naraz smile

• Gość: Krzys52 a ciebie nawet na tyle, wodoglowiu :O)) IP: *.proxy.aol.com 23.05.04, 16:11
              PS. debil nie potrafi budowac zdan wielokrotnie zlozonych. kretyn i idiota tez.
              > wyprzedzajac twoja, jakze inteligentna riposte - imbecyl takze nie. gdybys
              > liznal troszke psychologii i psychiatrii wiedzial bys, ze nie mozna byc nimi
              > wszystkimi naraz smile
              .
              ::
              Ty jestes wyjatkowy wybryk natury - dziw nad dziwy. Badz dumny z tego i obnos
              sie z tym.
              • Gość: blq bardzo sie dowartosciowujesz wyzywaniem mnie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.04, 16:16
                zapewne bardzo. ale w czym to ci pomoże? prawda jest taka ze kompletnie w
                niczym. nie masz perspektyw ani za zycia (starosc) ani po smierci. wiec co
                pozostaje, jak nie inwektywy?

• Gość: Krzys52 Ja sie jedynie zabawiam, osle sakramencki :)) IP: *.proxy.aol.com 26.05.04, 15:30
      • inaww Re: Gdzie ci wszyscy klerykalni ateisci oraza gno 26.05.04, 05:20
        Wygląda na to że jestem masochistką, bo przeczytałam te kretyńskie (masz rację,
        Krzysiu!) odpowiedzi na Twoją wypowiedż. Niestety - jak widać - o dyskusji nie
        ma mowy kiedy zamiast argumentów czyta się wulgarne insynuacje. Pewnie dlatego,
        że nie ma argumentów. Zdumiewa mnie natomiast Twoja, Krzysiu, wytrwałość w
        odpowiadaniu na chamskie ataki. Nie zniżaj się do poziomu facetów widzących
        świat wyłącznie z perspektywy rozporka.
        • Gość: Krzys52 Re: Gdzie ci wszyscy klerykalni ateisci IP: *.proxy.aol.com 26.05.04, 06:20
          No coz Ina (jesli moge) jest jak jest, to znaczy, 90 procent tutejszych
          uczestnikow to hard core kretyni. To jest ciemnogrod najbardziej koltunski i
          nieprzemakalny. W porywach bywa ich tu niemal 100 procent - za wyjatkiem 2 czy
          trzech osob. Ci ludzie to zazwyczaj konserwa narodowo-katolicka skrajnie wroga
          wszystkiemu i wszystkim co nie narodowo-katolickie oraz konserwatywne. Naogol
          na prawo od nich jest tylko kosmos.

Co do moich pogladow oraz celow jestes zapewne zorientowana a wiec, rozumiem,
          nie dziwisz sie ustawicznym przepychankom, epitetom, bluzgom, poziomowi itp.
          Mam jeszcze do wyboru rezygnacje - co Ty na to.
          W skrocie, nie za bardzo jest z kim porozmawiac a wiec staram sie skupic na
          tekscie inicjujacym cos na miare watku. Ten tekst idzie w swiat a reszta nie
          jest zazwyczaj wazna. Watpie by czytal to ktos oprocz bezposrednio
          zainteresowanych. No i nie dziwie sie.

Teraz owi klerykalni ateisci. Otoz klerykalny ateista to taki spryciula ktory
          wymyslil sobie, ze uprawial bedzie wallenrodyzm. Zatem, choc katol-prawdziwek z
          niego to podawal sie taki (taka) bedzie za ateiste, czy agnostyka, i z takich
          pozycji staral sie oslabiac mnie oraz podobnych. Bo on (ona) takze jest
          ateista, powiada, a jednak uwaza za niedopuszczalne by ranic uczucia ludzkie,
          czy obrazac ich uczucia religijne - tak jak ja to robie.

Ja na ateistow wyjatkowo wyczulony jestem i badzo predko rozszyfrowuje takiego
          oszusta (oszustke). Tym ludziom wydaje sie, ze najwazniejsze by na (wymyslonym)
          wlasny tle zaprezentowac mnie jako wyjatkowego skurwysyna oraz bydle. Jako
          ostatni brud wsrod ateistow, ktorzy z cala pewnoscia wstydza sie z mojego
          powodu. Kto nie wie ten sie nabierze - ja raczej nie. Ci ludzie nie robia mi
          wiec szkody - oni sa znacznie wiekszymi szkodnikami jednak. Dokladaja sie
          bowiem do pielegnacji kultury oszustwa, kultury w ktorej nie mozna nikomu
          wierzyc bo sami przebierancy i farbowane lisy sa w okol. Tyle tytulem wstepnej
          prezentacji klerykalnych ateistow.

Jesli chcesz rozmawiac na jakis konkretny temat, ewentualnie dorzucic cos do
          zaproponowanych juz - bardzo prosze. Gdy mam luksus wyboru to zdecydowanie
          preferuje kulturalna rozmowe.
          .
          Pozdrawiam
          K.P.
    • Gość: Krzys52 Specjalnie dla Institorisa IP: *.proxy.aol.com 23.05.04, 07:55
      podbitka surprised))
      • institoris1 Re: Specjalnie dla Institorisa 23.05.04, 14:59
        Rany Boskie!!!
        A czemu znowu do mnie?
        Czy Ty juz nie przestaniesz wysylac mnie ciagle na antyklerykalny front?
        Problem finansowania przez panstwo konfesjonalnie powiazanych wydzialow
        teologicznych jest mi znany. W kraju w ktorym mieszkam kosztuje to podatnika
        300 mln EUR rocznie. W tym samym kraju dotuje sie gornictwo kwota okolo 2 mld
        EUR rocznie, a w przeliczeniu na jedno miejsce pracy- 100 tys. EUR.
        Zarowno jedno jak i drugie nie podoba mi sie (w przypadku wydzialow
        teologicznych ich konfesjonalne przywiazanie, a nie same wydzialy), choc
        przyznam, ze to drugie wzbudza we mnie o wiele wiekszy sprzeciw.
        i.
        • Gość: Krzys52 Re: Specjalnie dla Institorisa IP: *.proxy.aol.com 23.05.04, 18:22
          Nigdzie cie nie wysylam. Podnioslem by latwiej ci bylo znalezc.
          .

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=12756700&a=12865614
          .
          W felietonie poruszany jest glownie problem klerykalnej krucjaty oraz
          ubogacania Europy poslkimi wartosciami katolickimi. To jest (wodroznieniu od
          dupereli typu rabanie podatnika, czy paserstwo biskupow) ta skala makro
          oraz "biger picture" - na twoja miare. Ty losami chrzescijanstwa sie
          przejmujesz oraz ludzkosci. Doceniam.
          Co robia u siebie Niemcy moge odnotowac, ale tak naprawde to olewam. Mnie
          interesuje polskie panstwo wyznaniowe.
          .
          K.P.
          .
          Nie wiedzialem, ze w Niemczech wydzialy teologiczne na panstwowych uczelniach
          podlegaja merytorycznie i administracyjnie katolickim biskupom - czyli nie
          wiedzialem, ze Polska, odoptowala niemieckie rozwiazania.
    • Gość: nurni Re: Prawdziwa Btwa o Polske - interesujacy feliet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.04, 11:42

Gość portalu: Krzys52 napisał(a):

> Otóż w całym towarzyszącym temu aktowi jazgocie
      > medialnym zapomnieliśmy chyba, że wróg nie śpi...

urocze smile

Krzysiu ..a czy to :

> nawet Polacy umieją już dzisiaj czytać, pisać, a także (tu ukłon w stronę
      > Czytelników „FiM”wink obserwować, wyciągać wnioski i myśleć logicznie.

czy to naprawde byl uklon czy raczej wslizg w odbyt?
      czy czytelnicy tego pisma daja sie walic na taki numer?

no jak to widzisz kochanienki?

• nurni fakty i mity... 23.05.04, 11:49

Oznaczenie: 34/INN

Data: 13-10-2003

40 lat, 176/76, dobra prezencja, wykształcenie średnie. Zaprzyjaźnie się z
      panem z bardzo dużą nadwagą do przyjaźni M/M (Gdańsk)

www.faktyimity.pl/anonse/wyswietl.phtml?numer=2&strona=0¤t=1&stronakon=0

nochalek :o) Krzysiu smile
      • nurni obserwowac wyciagac wnioski i myslec logicznie 23.05.04, 12:04

www.faktyimity.pl/reportage/bikini/6.html

coraz bardziej podoba mi sie to pismo...

tylko dlaczego nie ma rubryki sportowej??????
        • nurni proporczyk.... 23.05.04, 12:21

Zarząd Krajowy Antyklerykalnej Partii Postępu RACJA

Zebrania:
          Busko Zdrój – 10.05, godz.17, miejsce spotkania – kontakt:

Cieszyn – 19.05, godz. 16, ul. Stawowa, Remiza OSP Bobrek,

Ełk – 9.05, godz. 15, bar „Bolek” przy placu Sapera (targowisko miejskie)

Kraków – 13.05, godz. 18, ul. Podchorążych, restauracja „Dracena”;

Poznań – Śródmieście – 17.05, godz. 18, ul. Rybaki, pub „ToToDa”;

Sanok – 21.05, godz. 17, ul. Kopernika 10, bar „Czarny Koń” na dole;

Warszawa – Żoliborz – 16.05, godz. 13, ul. Próchnika 8A, Dom Kultury na tyłach
          Teatru Komedia (barek).

Warszawa – piątki w godz. 18.30–21, spotkanie informacyjne, bar „Waldi”, róg
          ul. Radiowej i ul. Kaliskiego;

Warszawa – czwartki, godz. 18–19, spotkanie informacyjne, ul. Puławska 143
          (obok stacji metra „Wilanowska”wink, w kawiarni internetowej „Dialog Cafe”, stolik
          z proporczykiem partii; ( STOLIK Z PROPORCZYKIEM ) smile)))))

Wrocław – środy, godz. 17, ul. Legnicka 32, restauracja „Hanoi”;

Zawiercie – 10.05, godz. 17, restauracja „Kameralna-Szafir” (wejście od tyłu),
          (OD TYLU...?????)
          • nurni najwazniejsze sa kadry 23.05.04, 12:32
            kandydaci do PE

Waldemar Stanisław Zboralski, lat 44, niepełne wyższe – studia filozoficzno-
            teologiczne w Wyższym Seminarium Duchownym Zakonu Paulinów, średnie medyczne
            pielęgniarskie, zna niemiecki, angielski, rosyjski i czeski. Pracował m.in.
            jako asystent rektora w Wyższej Szkole Pedagogicznej w Zielonej Górze. Od 10
            lat pracuje w prywatnej firmie w Zielonej Górze jako zaopatrzeniowiec i tłumacz.
            Od 1999 r. mocno związany ze środowiskiem gejów we Wrocławiu.

Krzysztof Mickiewicz, lat 45, wyższe zawodowe, oficer Policji na wcześniejszej
            emeryturze, aktywny działacz społeczny pomagający mieszkańcom Legnicy w sporach
            z urzędami i wymiarem sprawiedliwości.

Stanisław Stefanik, lat 54, średnie techniczne, zna angielski i rosyjski. 30-
            letni staż pracy w górnictwie, aktywny działacz związkowy, twórca nagradzanych
            wniosków racjonalizatorskich, które znalazły zastosowanie w polskim przemyśle.
            Pasjonat literatury i sztuki starożytnej, filatelista (!), religioznawca
            amator. Aktywny działacz społeczny
        • Gość: a Re: obserwowac wyciagac wnioski i myslec logiczni IP: *.katowice.msk.pl / 81.219.117.* 23.05.04, 16:44
          Biedna dziewczyny, na same dno piekła pójdąsmile
    • Gość: Krzys52 Nuren!! Przeciez Jonasz o tobie pisze, kretynku :) IP: *.proxy.aol.com 23.05.04, 16:41
      Już 4 maja, po powrocie do pracy i odpaleniu kompa, osłabił mnie komentarz
      internetowy jakiegoś alterunionisty, który podsumował pierwszy roboczy poranek
      Polaków w Unii: „No i co, jak się wam żyje w brukselskim kołchozie, było się
      pchać na wyścigi za parobków?!”. Pomijając genialną wprost spostrzegawczość (w
      godzinę po wstaniu z wyra facet przekreślił szanse całego narodu) lub też
      zdolności wizjonerskie – należy się człowiekowi order uśmiechu i wpis do Księgi
      rekordów Guinnessa... za szczyt optymizmu.
      .
      ::
      Nie wiedzial tyko Jonasz, ze ty - zaq sprawa swietego duszka - miales po prostu
      proroczy sen (cos jak ten Jakub, tyle ze ty, na dodatek, zarobiles tym
      szczeblem po lbie).
      Moje ty geniuszki slodziutkie. Pozdrowienia dla twojej osobistej lampucery Abe -
      klerykalnej ateistki, a jakze.
      • nurni ten Jonasz... 23.05.04, 16:45
        to z prawej czy z lewej...

www.faktyimity.pl/reportage/bikini/8.html

kochanienki
        jestem oczarowany Twoim zrodlem...:o)
        • Gość: Krzys52 Jonasz ja Jonasz, ale ty, Nuren - kto jestes ty?! IP: *.proxy.aol.com 23.05.04, 16:54
          biedna kutasino surprised))
          • nurni zabolalo...Ty to umiesz dopiec :( 23.05.04, 16:56
            Gość portalu: Krzys52 napisał(a):

> biedna kutasino surprised))
            • Gość: Krzys52 Wiem :O)) IP: *.proxy.aol.com 23.05.04, 16:59
              n/t
              • Gość: blq Krzys uzywa inwektyw sercu najblizszych.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.04, 19:23
                jego "kutasina" takze biedna. ma z nia problemy ostatnio (od kilku lat) tylko
                sie nie chce publicznie przyznac. namawiam od dluzszego czasu i nic, tylko mnie
                wyzywa.
                • Gość: Krzys52 Ty chyba jakis seksuolog jestes bo tak sie znasz IP: *.proxy.aol.com 24.05.04, 15:29
                  na rzeczy surprised))
    • Gość: Tońcio Re:Szkoda impulsów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.04, 19:11
      Aby czytać i komentować twoje bzdury.
      • Gość: Krzys52 To ty masz impulsy ??? IP: *.proxy.aol.com 23.05.04, 20:57
        • Gość: blq On ma impulsy. Ty juz nie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.04, 22:47
          Wzwód jest odpowiedzią organizmu mężczyzny na pobudzające bodźce wzrokowe,
          węchowe, dźwiękowe lub bodźce generowane w sferze wyobraźni. W wyniku tej
          odpowiedzi ośrodkowy układ nerwowy wysyła IMPULSY do rdzenia kręgowego, co w
          konsekwencji prowadzi do erekcji.

Ale Ty, Krzysiu, masz ten problem z glowy. Prawda?
          • Gość: Krzys52 To ty tez masturbujesz sie do panienki dziewicy? IP: *.proxy.aol.com 24.05.04, 06:16
            niezly degenerat z ciebie, zafajdancu sad
            • Gość: blq Podoba ci sie Jasnogorska Pani? i tak nie stanie.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.04, 00:34
              bo stac juz nie potrafi.

roznica miedzy nami ze ja sie nie musze masturbowac choc jest to wykonalne, za
              to ty musisz sie masturbowac, choc to jest niewykonalne.

i o.
              • Gość: Krzys52 Nie odkrecaj kota ogonem, zwyrodnialcu :( IP: *.proxy.aol.com 26.05.04, 04:43
                • Gość: blq a cio? podnieca cie jego pupcia, zooooofilku? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.04, 00:17
                  prowokowanie krzysia do kolejnych wyzwisk pod moim adresem jest przyjemne. to
                  jak pomaganie zwierzeciu w zaspokojeniu popędu. obowiązek humanisty smile
    • Gość: FRODO JUZ trwa a JA nie mam narzeczonej IP: *.icpnet.pl 24.05.04, 15:39
      • gretshen Miltonia jest do wziecia - ciagle jest 24.05.04, 20:56
        choc biora ja i biora...
        • Gość: Krzys52 Moze nie takie znow cudo, a cudak raczej :O)) IP: *.proxy.aol.com 25.05.04, 15:26
          a jak chlopa przycisnie to... przycisnie smile)))
    • gretshen Re: Prawdziwa Btwa o Polske - interesujacy feliet 26.05.04, 20:55
      To rzeczywiscie bardzo interesujacy felieton smile
    • misiuupysiu Prawdziwa Btwa o Polske - interesujacy felieton? 27.05.04, 01:17
      E tam co w nim interesującego to nie wiem, jak dla mnie to jedna z wielu takich
      opinii i tyle.
      • Gość: Krzys52 Re: Prawdziwa Btwa o Polske - interesujacy feliet IP: *.proxy.aol.com 27.05.04, 06:07
        no i duzo tu takich roznych znakow, ktore nazywaja literami... surprised))
        • misiuupysiu Re: Prawdziwa Btwa o Polske - interesujacy feliet 27.05.04, 09:39
          Jestes genialny! Chyle czoła! Zdradź mi sekret jakim sposobem to odkryłeś
          • Gość: Krzys52 Re: Prawdziwa Btwa o Polske - interesujacy feliet IP: *.proxy.aol.com 27.05.04, 15:38
            ja niczego nie odkrywalem!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka