Dodaj do ulubionych

Konsultant Alex posłem PiS

31.10.11, 18:15
Według "Newsweeka" Tomaszewski dobrowolnie zgodził się współpracować z SB. "Kategoria: konsultant, pseudonim "Alex", podstawa pozyskania: dobrowolność, data pozyskania: 1986.07.28." - notatka o takiej treści znajduje się w aktach Instytutu Pamięci Narodowej. "W innym dokumencie - datowanym na 20 grudnia 1989 r., a więc tuż po upadku komunizmu - bezpieka informuje: "teczka pracy i teczka personalna zostały komisyjnie zniszczone w jednostce" - informuje serwis.
"W 1982 wstąpił do Patriotycznego Ruchu Odrodzenia Narodowego, popierając wprowadzenie stanu wojennego."
pl.wikipedia.org/wiki/Jan_Tomaszewski
Obserwuj wątek
    • matelot Re: Konsultant Alex posłem PiS 31.10.11, 20:08
      Można powiedzieć, że to epizody dość charakterystyczne dla pisiorstwa. Jak nie kapusie to partyjniaki. W tym PiSie to chyba odprawiają pokutę... wink
      • wikul Re: Konsultant Alex posłem PiS 31.10.11, 20:36
        matelot napisał:

> Można powiedzieć, że to epizody dość charakterystyczne dla pisiorstwa. Jak nie
        > kapusie to partyjniaki. W tym PiSie to chyba odprawiają pokutę... wink

Konsultant Alex twierdzi że to nie on, bo on nie jest magistrem. Stankiewicz z Newsweeka twierdzi że wszystkie dane jego i rodziny sie zgadzają. Chyba konsultant z PRON-u pójdzie w ślady pisowskich prokuratorów.
        • snajper55 Re: Konsultant Alex posłem PiS 31.10.11, 23:49
          wikul napisał:

> Konsultant Alex twierdzi że to nie on, bo on nie jest magistrem. Stankiewicz z
          > Newsweeka twierdzi że wszystkie dane jego i rodziny sie zgadzają. Chyba konsult
          > ant z PRON-u pójdzie w ślady pisowskich prokuratorów.

Konsultant? Uczył służby jak łapać i kopać? Wcale nie piłkę. Alex pokazuje jak mu się pętla zaciska:

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/xf/le/ycbf/G7k9XLLl7fKd1b1HYX.jpg

S.
        • matelot Re: Konsultant Alex posłem PiS 01.11.11, 09:36
          wikul napisał:

> Konsultant Alex twierdzi że to nie on, bo on nie jest magistrem. Stankiewicz z
          > Newsweeka twierdzi że wszystkie dane jego i rodziny sie zgadzają. Chyba konsult
          > ant z PRON-u pójdzie w ślady pisowskich prokuratorów.

===================
          Nie jest magistrem? - a to ciekawe bo furt wszystkich poucza... smile

Mnie się wydaje, że pod każdym względem pasuje do pisiorstwa. Takie cechy jak bezczelność, buta, pysk od ucha do ucha, skłonność do konfabulacji - czynią z niego świetny materiał do dalszej obróbki przez doświadczonych pisowskich towarzyszy. Kiedy zacznie sączyć jad uśmiechem na ustach będzie to znaczyło, że szkolenie przyniosło oczekiwane w PiS rezultaty.wink
          • ewa8a Re: Konsultant Alex posłem PiS 02.11.11, 08:09
            matelot napisał:
            >Mnie się wydaje, że pod każdym względem pasuje do pisiorstwa. Takie cechy jak bezczelność, buta, pysk od ucha do ucha, skłonność do konfabulacji - czynią z niego świetny materiał do dalszej obróbki przez doświadczonych pisowskich towarzyszy.

I na dodatek wie, cwana bestia jak zadowolić Prezesa, a i siebie samego przy okazji :

,,Premier Kaczyński do złudzenia przypomina mi świętej pamięci pana Kazimierza Górskiego. Teraz jestem jednym z jego orłów. Chciałbym, żeby wszyscy byli jego orłami i żebyśmy wszyscy po prostu spełniali i realizowali taktykę trenera Jarosława Kaczyńskiego"
            • andrzejg łubu dubu,łubu dubu,niech nam żyje,prezes naszego 02.11.11, 09:44
              ewa8a napisała:
              > ,,Premier Kaczyński do złudzenia przypomina mi świętej pamięci pana Kazimierza
              > Górskiego. Teraz jestem jednym z jego orłów. Chciałbym, żeby wszyscy byli jego
              > orłami i żebyśmy wszyscy po prostu spełniali i realizowali taktykę trenera Jaro
              > sława Kaczyńskiego"
              >
              >

klubu...nieeeech żyje nam
            • jaceq Re: Konsultant Alex posłem PiS 02.11.11, 12:14
              > "Chciałbym, żeby wszyscy byli jego orłami i żebyśmy wszyscy po prostu spełniali i realizowali taktykę trenera Jarosława Kaczyńskiego"

Kurnik, w którym wszyscy są orłami, jest nadal kurnikiem właśnie, a w zasadzie - kaczornikiem.
              • kalllka Re: Konsultant Alex posłem PiS 02.11.11, 12:27
                a nie wydaje sie dla mnie by rownolegle do kurnika istnialo cos takiego jak kaczornik
                w kazdym razie nie w jezyku polskim.
                moze miales na mysli wolne zarty, czyli dowolny trans_direct slowa "duck"?
                • jaceq W/być: 02.11.11, 12:43
                  www.sjp.pl/kacznik
                  • kalllka Re: W/być: 02.11.11, 13:17
                    ale ze co, szanowny jacku?
                    ze fora to plansza do gier? a Ty teraz "fox"jestes?
                    nie uwazasz, ze ( dlugoletnie) traktowanie i prowadzenie- mediow przez spam doktorow doprowadzilo [] do sciekowego wizerunku i katastr ofy e-kologicznej? ze kontynuowanie w takich warunkach pyskowek byle kojarznonych "miedzy partyjnie" jest dzialaniem na szkode polskiej racji stanu;
                    i ze odbudowanie w warunkach niezgody narodowej wizerunku niezaleznego dziennikarstwa bedzie bardzo trudne,,

ale nie- niemozliwe?
                    bo z wieloletniej obserwacji portalu widac, ze wladze traktuje sie tu feudalnie, Aaa pozycje lidera jest pozycja wladcy absolutnego,, niczem- krola slonce, zabawiajacego sie poddanymi jak pionkami w grze w Szachy.
                    • jaceq "Duck", Moja Droga, 02.11.11, 13:45
                      rymuje się z "fuck". Zapewne celowo pominęłaś tę oczywistą potencjalną możliwość.
                      • kalllka Re: "Duck", Moja Droga, 02.11.11, 13:46
                        nie. zwyczajnie wierzylam jeszcze, ze nie jestes cham.
                        • jaceq Ja sam w to 02.11.11, 13:57
                          już od dawna nie wierzę. crying
                          • matelot Re: Ja sam w to 02.11.11, 14:36
                            Coś ci się Jacequ do buta przyczepiło... wink
                            • kalllka Re: Ja sam w to 02.11.11, 14:41
                              smile
                              tez myslalam o Tobie, herbalot.
                              milo, ze zdobyles sie, choc na 0,5- prawdy
                  • ewa8a Kaczornik 02.11.11, 21:41
                    Kacznik
                    pomieszczenie przeznaczone dla stadka rozpłodowego kaczek

Gęśnik
                    budynek przeznaczony do hodowli gęsi

Dziękuję za wzbogacenie mej wiedzy. Do tej pory słyszałam tylko o kurniku.

Słownik należy uzupełnić o :
                    Kaczornik
                    Pomieszczenie przeznaczone dla stadka kaczek płci męskiej (kaczorów). Niekoniecznie rozpłodowych.
                    • jaceq Re: Kaczornik 02.11.11, 22:16
                      Kaczornik ™ jest nazwą, którą zaproponował Borsuk dla Centrum Nauki "Kopernik", kiedy okazało się, że PiSowcy zgłaszają pretensje do tego Centrum, że niby jest dzieckiem Kaczyńskiego. Zgodziliśmy się wszyscy, że "Centrum Nauki Kaczornik" to będzie taki ładny konsensus nazewniczy.
            • matelot Re: Konsultant Alex posłem PiS 02.11.11, 14:34
              A więc jeszcze i lizus, Ewo. Ale jemu już w zasadzie wszystko wolno. Przystąpienie do PiS.... już niżej upaść się nie da smile
              • ewa8a Re: Konsultant Alex posłem PiS 02.11.11, 21:45
                Liże wszystko, co mu się nawinie. Jak podał Wikul ,,W 1982 wstąpił do Patriotycznego Ruchu Odrodzenia Narodowego, popierając wprowadzenie stanu wojennego''.
                I najmądrzejsze toto z całej wsi.
    • g-48 Re: Konsultant Alex posłem PiS 01.11.11, 00:39
      Witam wielbicieli Alexa i posrednio PiSu.
      A tak chlopcy jestescie zdrowi ?
      • astra18 Re: Konsultant Alex posłem PiS 01.11.11, 08:37
        g-48 napisał:

> Witam wielbicieli Alexa i posrednio PiSu.
        > A tak chlopcy jestescie zdrowi ?

Szczekaczki mają ujadaniesmile))
        Dzień bez...itd..dzień stracony..
        • wikul Re: Konsultant Alex posłem PiS 01.11.11, 16:58
          astra18 napisała:

> Szczekaczki mają ujadaniesmile))
          > Dzień bez...itd..dzień stracony..

Rzeczywiście, Alex to wyjatkowa szczekaczka, wredna, zakłamana i monotematyczna w dodatku.
          • g-48 Re: Konsultant Alex posłem PiS 02.11.11, 11:35
            > Rzeczywiście, Alex to wyjatkowa szczekaczka, wredna, zakłamana i monotematyczna
            > w dodatku.
            Eeeeeeeee tam! Niesiolowskiemu i Palikotowi do piet nie dorasta ! Ale ostatnio widze ze Niesiolowski dostal recepte od psychiatry z lekami antydepresyjnymi ktore u niego dobrze zadzialaly.
    • melord Re: Konsultant Alex posłem PiS 01.11.11, 09:37
      otrzymując 8114 głosów (2,24% głosów oddanych w okręgu)
      wystarczyli koledzy(TW) z okregu by uzyskac zaledwie 2.2% glosow
      z tak malym poparciem poslem III RP??????...nie wiadomo smiac sie czy plakac z tej farsy
      • matelot Re: Konsultant Alex posłem PiS 01.11.11, 09:43
        Raczej płakać, ale byli gorsi posłowie... (Nelly z.B.)
        W każdym razie myśl, że pan Janek przez cztery lata może uciułać, z naszych podatków, pół miliona, jest mi bardzo niemiłą...sad
    • perla to jakaś nowa kategoria jest 01.11.11, 17:10
      do tej pory to był TW lub źródło informacji. A tu nagle po 20 latach od padnięcia komunizmu - konsultant.
      Może się jeszcze dowiemy, że były kategorie projektantów, wykonawców i zwiadowców właśnie.
      • wikul Re: to jakaś nowa kategoria jest 01.11.11, 17:13
        perla napisał:

> do tej pory to był TW lub źródło informacji. A tu nagle po 20 latach od padnięc
        > ia komunizmu - konsultant.
        > Może się jeszcze dowiemy, że były kategorie projektantów, wykonawców i zwiadowc
        > ów właśnie.

Też się zdziwiłem bo do tej pory nazywali to inaczej, ale zobaczymy co na to IPN.
    • janusz2_ Snajper, matelot, wikul - zwolennicy lustracji 01.11.11, 23:44
      Cieszę się, że pojawili się nowi zwolennicy lustracji - snajper, matelot czy wikul.
      • snajper55 Re: Snajper, matelot, wikul - zwolennicy lustracj 02.11.11, 11:40
        janusz2_ napisał:

> Cieszę się, że pojawili się nowi zwolennicy lustracji - snajper, matelot czy wikul.

Ja wiem, że z myśleniem to u ciebie nie tęgo, ale spróbuj zacytować moje słowa, z których by wynikała twoja teza. Możesz poprosić o pomoc publiczność lub zadzwonić do przyjaciela, ponieważ zadanie jest według mnie niewykonalne.

S.
        • kalllka Re: Snajper, matelot, wikul - zwolennicy lustracj 02.11.11, 12:03
          to nie sa zwolennicy lustracji to najemnicy stacji tv, co potwierdza zreszta wypowiedz strzelca10.
          poza tym,,, jak widac po logicznej zawartosci jego wypowiedzi raczej lennicy szypkich polaczen - miedzy komorkowych.

-
          • matelot Popraw sobie szypkę w głowie :) 02.11.11, 14:29
            kallleka umysłowa napisała:

[...]lennicy
            > szypkich polaczen - miedzy komorkowych.
            • kalllka Re: Popraw sobie szypkę w głowie :) 02.11.11, 14:37
              smile
              no widzisz jak to jest z disable people lot, zamiast toshibkich napisalam widowas.

ja ci radze ty zastopuj mat w tym pedzie, bo se proces or krecisz,,
          • wikul Re: Snajper, matelot, wikul - zwolennicy lustracj 02.11.11, 14:49
            kalllka napisała:

> to nie sa zwolennicy lustracji to najemnicy stacji tv, co potwierdza zreszt
            > a wypowiedz strzelca10.
            > poza tym,,, jak widac po logicznej zawartosci jego wypowiedzi raczej lennicy
            > szypkich polaczen - miedzy komorkowych.

Oczywiscie, stacji niemieckiej. Może jednak kaleka wróciłaby do starego nicku ?
            • kaa.lka Re: Snajper, matelot, wikul - zwolennicy lustracj 02.11.11, 14:52
              o Tym myslales, kleju?
            • matelot Re: Snajper, matelot, wikul - zwolennicy lustracj 02.11.11, 14:57
              wikul napisał:

> kalllka napisała:
              >
              > > to nie sa zwolennicy lustracji to najemnicy stacji tv, co potwierdza
              > zreszt
              > > a wypowiedz strzelca10.
              > > poza tym,,, jak widac po logicznej zawartosci jego wypowiedzi raczej l
              > ennicy
              > > szypkich polaczen - miedzy komorkowych.
              >
              >
              > Oczywiscie, stacji niemieckiej. Może jednak kaleka wróciłaby do starego nicku?

==================
              A jaki to był nick bo nie rozpoznaję?
              • snajper55 Re: Snajper, matelot, wikul - zwolennicy lustracj 02.11.11, 15:04
                matelot napisał:

> wikul napisał:
                >
                > > kalllka napisała:
                > >
                > > > to nie sa zwolennicy lustracji to najemnicy stacji tv, co potwie
                > rdza
                > > zreszt
                > > > a wypowiedz strzelca10.
                > > > poza tym,,, jak widac po logicznej zawartosci jego wypowiedzi rac
                > zej l
                > > ennicy
                > > > szypkich polaczen - miedzy komorkowych.
                > >
                > >
                > > Oczywiscie, stacji niemieckiej. Może jednak kaleka wróciłaby do starego n
                > icku?
                >
                > ==================
                > A jaki to był nick bo nie rozpoznaję?

Pewnie jeden z tych, o których się szybko zapomina,

S.
              • kalllka Re: Snajper, matelot, wikul - zwolennicy lustracj 02.11.11, 15:11
                ehh mate, mate
                jestes malotskowy, a ja naprawde wiem , ze wdajac sie w dyskusje i ponizajac, kroic chcesz <cosz miejscowego it>
                to nie jest sposob ani na nauke wlasna ani na poznawanie ludzi.
                zastanow wiec troche nad wlasna zajadloscia w dzialaniach bo stracisz nie tylko imie ale mozliwosci ruchu.
              • jaceq Re: Snajper, matelot, wikul - zwolennicy lustracj 02.11.11, 23:33
                matelot napisał:

> A jaki to był nick bo nie rozpoznaję?

Może to nasza Ginia? Szybkość CPU wydaje się być zbliżona.
        • matelot Re: Snajper, matelot, wikul - zwolennicy lustracj 02.11.11, 14:32
          Nie lubię być wywoływany do "tablicy" więc przeczytałem ale nie odpowiedziałem, podziwiałem jedynie w duchu meandry "myśli" mojego Ulubieńca z Numerem Drugim.smile
      • wikul Re: Snajper, matelot, wikul - zwolennicy lustracj 02.11.11, 14:46
        janusz2_ napisał:

> Cieszę się, że pojawili się nowi zwolennicy lustracji - snajper, matelot czy wi
        > kul.

Przedwczesna radość, może po prostu chodzi o to że twój poseł elekt prawdopodobnie zwyczajnie klamie. To też cię cieszy ?
    • g-48 Re:Tylko wikulska" kulturka" 02.11.11, 21:21
      Czy to twoja malzonka w akcji?
      www.youtube.com/watch?v=y0JYhRnDaKg&NR=1
      • wikul Znów mnie zaczepiasz mendoweszko (g-48) 02.11.11, 21:53
        pl.wikipedia.org/wiki/Wesz_%C5%82onowa
    • g-48 Re: Konsultant Alex posłem PiS 02.11.11, 22:00
      www.humor1.pl/main.php?g2_view=core.DownloadItem&g2_itemId=1087601&g2_serialNumber=1
      Cos dla Peeeeeee Oooooooo wnikow
    • znowu_marouder A czemuz to Paniom i Panom jegomosc Bobi.. 03.11.11, 05:01
      ...nie wadzi, ha?
      • znowu_marouder Erratum>>jegomosc Boni/nt 03.11.11, 05:01
        • ewa8a Czy jegomość Boni został posłem ? /nt 03.11.11, 07:28

• wikul Re: Czy jegomość Boni został posłem ? 03.11.11, 19:30
            Chyba nie. Podpisał kiedyś deklaracje wspólpracy do której sie przyznał i pewnie nie chciał jeszcze raz wywolywania upiorów. Pisiactwo by nie darowało takiej okazji do dokopania jemu i Tuskowi.
      • jaceq Mnie nie wadzi ani hr. Dzieduszycki 04.11.11, 08:06
        ani Pierwszy Sensat Trzeciej Rzeczypospolitej, ani komediant Damięcki.
        A wadzi mi poseł "Alex" czy niedorobiony prymas Wielgus.
        Zgadnij, dlaczego.
        • wikul Re: Mnie nie wadzi ani hr. Dzieduszycki 04.11.11, 20:26
          jaceq napisał:

> ani Pierwszy Sensat Trzeciej Rzeczypospolitej, ani komediant Damięcki.
          > A wadzi mi poseł "Alex" czy niedorobiony prymas Wielgus.
          > Zgadnij, dlaczego.

Mam podobne odczucia. A dlaczego ? Może chodzi o swego rodzaju hipokryzję i brak pokory.
        • znowu_marouder Coz, dwu skrajnych wymienionych panow.. 04.11.11, 20:32
          ..w zadnym wypadku mi nie przeszkadza/lo...za sensata masz ob. Walese?
    • wikul Re: Konsultant Alex donosi ... 11.11.11, 18:24
      Jan Tomaszewski powiedział dziennikowi "La Stampa", że polska piłka nożna to "śmietnik". W wywiadzie opublikowanym w dniu meczu z Włochami mówił też o korupcji w polskim futbolu, a trenerowi Franciszkowi Smudzie zarzucił oszustwo.

www.sport.pl/euro2012/1,109077,10627863,Jan_Tomaszewski_w__La_Stampa___Polska_pilka_to_smietnik.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka