Gość: Rabin IP: 205.188.195.* 12.05.01, 04:14 Jako i my was sznowac pragniemy..... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: viri szanujcie inne kultury IP: 213.195.155.* 12.05.01, 12:06 wtedy mozecie spodziewac sie tego samego od innych sharon kaput ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadeusz Re: szanujcie inne kultury IP: *.chello.pl 12.05.01, 16:57 Wy sznujecie tylko mamonę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vist Re: Szanujcie Zydow - bo jak nie ..... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 12.05.01, 14:02 Gość portalu: Rabin napisał(a): > Jako i my was sznowac pragniemy..... Trudno szanować nałogowych: pijaków, narkomanów, erotomanów.... a co dopiero nałogowych zabójców . (((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jajacek Re: Szanujcie Zydow - bo jak nie ..... IP: 213.224.84.* 12.05.01, 14:17 Vist-vistuj jasniej ja tak zle o Zydach nie mysle jak ty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viri no to zajrzyj na ta strone: IP: *.wroc-kwi.dialup-ppp.ids.pl 12.05.01, 16:00 http://www.humanityonhold.com/intifada.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vist Re: Szanujcie Zydow - bo jak nie .....>>Jajacek IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 12.05.01, 20:29 Gość portalu: Jajacek napisał(a): > Vist-vistuj jasniej ja tak zle o Zydach nie mysle jak ty! Ogólnie też źle o nich nie myślę. Nie znam żadnego Żyda.... A im to nie przeszkada, żeby co dzień kogoś zabić. Rozumiem, że szntażują Niemców, nie lubię gdy mówią o Polakach, że jesteśmy antysemitami (jak mogę być antysemitą skoro nie znam ani jednego Żyda ?) Ale kiedy się codziennie pacyfikuje ludzkie osiedla.... ? Morduje bezbronną ludność ... ?? Burzy domy i równa z ziemią ... ? I robiąc coś takiego mówi, że Polacy (chyba) 60 lat temu mordowali w Jedwabnem. Trzeba mieć tupet !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TED Re: Szanujcie Zydow IP: *.chello.pl 12.05.01, 17:11 "szanować pragniemy"-to czemu nie szanujecie a tylko pragniecie. Ja pragnę abyście przestali strzelać do dzieci palestyńskich i wyciągać łapy po dolary z całego świata w ramach wyimaginowanych odszkodowań Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fredi Re: Szanujcie Zydow IP: 194.29.160.* 12.05.01, 17:28 Z drugiej strony Palestyńczycy strzelają też do Żydów. To tak jak z bijącymi dziećmi: nie skończę dopóki on nie skończy. A odszkodowania: My też je chcemy. Problem w tym, żeby dać im najmniej ile się da (zresztą Niemcy stosują tę sama zasade w stosunku do Polaków). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viri do Rabina - zapraszam: IP: *.wroc-kwi.dialup-ppp.ids.pl 13.05.01, 11:41 jak ma sie milosc do Boga (chyba, ze milosc do szekli (mamony)) z wasza miloscia do innych nacji ? zapraszam na mala prezentacje: http://strony.poland.com/palestine co pan na to panie rabin... szanuje czechow, szanuje hiszpanow... ale jakos zydow nie moge ! wkrotce strona bedzie bardziej konkretna - na razie tylko pocztowki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fredi Re: do Rabina - zapraszam: IP: 194.29.160.* 13.05.01, 22:22 Izrael pisze się przez "z" - przynajmniej w polskim języku. Odpowiedz Link Zgłoś
moni-pas-mus Re: Szanujcie Zydow 13.05.01, 23:36 Inteligentnie,gratuluję pomysłu do dyskusji.Tylu chętnych do opiniowania.I ja też zostałam zbajerzona. I muszę zawetować. Żyda szanować nie będę,bo dla Zyda jestem goyem. Wszędzie Was pełno.Na okładce Wysokich Obcasów (G.W. sobotnia) to już notorycznie. Te długachne nosy i mroczne oczodoły, to świdrujące ślepia. Jeszcze 6 lat temu pojęcia nie miałam o antysemityzmie. Nigdy bym o to siebie nie podejrzewała. Byłam wychowywana w poczuciu tolerancji, kierowania się sercem, nie jak Wy rozumem. Ba, miałam nawet chłopca Zyda, studenta psychologii, aż zdziwko cóż to był za mądry gość. Spił się biedaczyna na weselu znajowych (dobrze,że nie naszym) i płacząc wyznał swoje pochodzenie. Marudził jaki to on na tych studiach napiętnowany, jaki prześladowany. Nie miałam pojęcia o takim problemie! A w czym tak naprawdę powinien widzieć problem? Po paru dniach już wiedziałam: zostawił żonę w Krośnie, dostał list,że jest z nim w ciąży w 6 miechu. Mówił, że taił prawdę, bo bardzo mu na mnie zależy, a przecież bym nie wyszła za rozwodnika (też prawda).Zerwałam. Czy taka jest Wasza religia? Wasz kosmopolityzm? Masoneria? Mam uzdolnione muzycznie dziecię. Na egzaminie do szk. muz. żydostwo triumfuje liczebnością,a taki jeden na moją prośbę o pisdługi odpowiada podając mi go w geście poniżenia:"Ale on pisze..." Tekst zrozumiałam, ale trzeba siedzieć w Waszej mentalności, żeby tę subtelność wyczuć.Czy Polak by tak odpowiedział? Jedno co mnie cieszy to widok żydowskiego nauczyciela. Swoją wrodzoną iteligencją niech zaraża moje dziatki. Polacy! Nie dajcie się zwariować! Spójrzcie jak Żyd popiera Żyda,jakaż to jednomyślność i samopomoc. Znam Mośka,który wynajmuje 30m2 od 8 lat płacąc tylko za świadczenia i spółdzielczy czynsz, a kiedy właścicielka wraca raz na rok z zagranicy po kasę, on wywozi super sprzęty i płacze w mankiet,że z żoną i dzieckiem nie mają co jeść. Ta się lituje i odlatuje na 2 półkulę (pewnie też Salcia) Pozdrawiam, Monika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rabin Re: Szanujcie Zydow-do Moniek IP: 64.12.102.* 14.05.01, 00:42 moni-pas-mus napisał(a): > Inteligentnie,gratuluję pomysłu do dyskusji.Tylu chętnych do opiniowania.I ja > też zostałam zbajerzona. I muszę zawetować. Żyda szanować nie będę,bo dla Zyda > jestem goyem. Wszędzie Was pełno.Na okładce Wysokich Obcasów (G.W. sobotnia) to > > już notorycznie. Te długachne nosy i mroczne oczodoły, to świdrujące ślepia. > Jeszcze 6 lat temu pojęcia nie miałam o antysemityzmie. Nigdy bym o to siebie > nie podejrzewała. Byłam wychowywana w poczuciu tolerancji, kierowania się > sercem, nie jak Wy rozumem. Ba, miałam nawet chłopca Zyda, studenta > psychologii, aż zdziwko cóż to był za mądry gość. Spił się biedaczyna na weselu > > znajowych (dobrze,że nie naszym) i płacząc wyznał swoje pochodzenie. Marudził > jaki to on na tych studiach napiętnowany, jaki prześladowany. Nie miałam > pojęcia o takim problemie! A w czym tak naprawdę powinien widzieć problem? Po > paru dniach już wiedziałam: zostawił żonę w Krośnie, dostał list,że jest z nim > w ciąży w 6 miechu. Mówił, że taił prawdę, bo bardzo mu na mnie zależy, a > przecież bym nie wyszła za rozwodnika (też prawda).Zerwałam. > Czy taka jest Wasza religia? Wasz kosmopolityzm? Masoneria? > Mam uzdolnione muzycznie dziecię. Na egzaminie do szk. muz. żydostwo triumfuje > liczebnością,a taki jeden na moją prośbę o pisdługi odpowiada podając mi go w > geście poniżenia:"Ale on pisze..." Tekst zrozumiałam, ale trzeba siedzieć w > Waszej mentalności, żeby tę subtelność wyczuć.Czy Polak by tak odpowiedział? > Jedno co mnie cieszy to widok żydowskiego nauczyciela. Swoją wrodzoną > iteligencją niech zaraża moje dziatki. > Polacy! Nie dajcie się zwariować! Spójrzcie jak Żyd popiera Żyda,jakaż to > jednomyślność i samopomoc. Znam Mośka,który wynajmuje 30m2 od 8 lat płacąc > tylko za świadczenia i spółdzielczy czynsz, a kiedy właścicielka wraca raz na > rok z zagranicy po kasę, on wywozi super sprzęty i płacze w mankiet,że z żoną i > > dzieckiem nie mają co jeść. Ta się lituje i odlatuje na 2 półkulę (pewnie też > Salcia) > Pozdrawiam, Monika Ty z Moniek?Bo tylko mieszkancy i SASIEDZI tej miejscowosci tak pisac o ZYDACH potrafia.Genow oszukac sie nie da.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Szanujcie Zydow IP: *.lpb.com.pl 14.05.01, 11:42 Proponuję samokrytycznie spojrzeć na Polaków. Za co mamy sami siebie lubić? Chory naród i dziki kraj. Stereotyp Polaka-antysemity ma się dobrze jak widać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fredi Re: Szanujcie Zydow IP: *.*.*.* 14.05.01, 18:11 moni-pas-mus napisał(a): > Wszędzie Was pełno To już znamy. Do tego trzeba dorzucic komunistów, masonów (to już zrobiłaś) i cyklistów. I oczywiście to wszystko to jeden wielki spisek. Podjeżdża pod Rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzes Usmialem sie jak norka IP: *.crm.es 14.05.01, 19:15 poprosze o jeszcze. Moze cos o pedalach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ethanol Re: Szanujcie Zydow IP: *.coh.org 14.05.01, 22:45 Moni to musi byc blondie. Inaczej tego wyjasnic nie da sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asz Re: Szanujcie Zydow IP: 194.181.44.* 25.05.01, 09:38 Szanowny Panie Rabinie, W czyim imieniu Pan występuje? Z poważaniem, Asz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Szanujcie Zydow IP: *.is.pan.pl 25.05.01, 12:51 Droga Moni, stwierdzam z przykrością, że osiągnęłaś dno. Właśnie dzięki takim wypowiedziom mamy to co mamy - niepotrzebne problemy i antagonizmy. Mam jednak nadzieję, że dokładnie przeanalizowałaś swoje drzewo genealogiczne, bo w końcu nigdy nic nie wiadomo i byłoby ci łyso. A tak abstrachując - dlaczego znowu coś za coś? Czy jedna i druga strona nie może tak sama z siebie po prostu szanować drugiego człowieka. Bez oglądania się na przeszłość i na siebie - kto wykona pierwszy ruch... I tak w ogóle to spróbujmy najpierw przypomnieć sobie jak o nas, Polaczkach, wyrażają się na Zachodzie. Jakoś nie zauważyłam abyśmy byli tam ubóstwiani i szanowani.Poza tym nas też wszędzie pełno. Więc może trochę samokrytycyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aron Re: Szanujcie Zydow IP: 212.191.36.* 25.05.01, 14:58 Kasiu. Jeżeli sami nie będziemy mieli do siebie szacunku nikt nas nie uszanuje. Zobacz jak reagują Żydzi na każdą krytykę. Oburzają się wszyscy gdzie tylko by byli. My opluwani mamy mówić, że to tylko deszcz pada? Uważam, że tak samo jak Żydzi powinniśmy zdecydowanie buntować się przeciw kłamstwom, ktore przecież ktoś wymyśla, same się nie wszak nie tworzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gibki Re: Szanujcie Zydow IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 25.05.01, 13:02 Na szacunek trzeba zapracować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rabin Re: Szanujcie Zydow IP: *.proxy.aol.com 26.05.01, 01:36 Gość portalu: gibki napisał(a): > Na szacunek trzeba zapracować. Prawda swieta,ale ,aby byc szanowanym,trzeba innych szanowac,a to niestety w naszym swiecie tak pieknym trudne do zrealizowania jest.A wiec przemyslmy wszyscy na tym forum,porozmawiajmy o realiach,nie kloccmy sie.Moze bedzie to poczatek zblizenia sie ludzi do ludzi.Przeciez w koncu wszyscy jestesmy tylko ludzmi.A wiec jak powiedzial Gibki,musimy pracowac oraz madrze rozumowac.A moja odezwa do Wszystkich z pewnoscia bedzie podstawa do zgody obopolnej,poniewaz tylko tego pragne dla Nas wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aaron Do Moni IP: 62.179.10.* 26.05.01, 02:14 Przed chwilą przeczytałem post Moni, już dawny, bo sprzed dwóch tyg. Poza bzdurami, które pisze, to super interesujące jest, jak się rozkręca i nabiera szybkości przy każdym następnym słowie. Nie mam wątpliwości, że antysemityzm ją nakręca, bez tego nie mogłaby żyć. Jedni potrzebują naładować akumulatory jadąc do Rzymu, inni prochów, a ona tylko jednego słowa, które cedzi przez zęby: Ż Y D. Jeśli Moni musisz uderzyć, to uderz we mnie. Uderzenie będzie celne. Domniemuję, że Twój chłopak nie był obrzezany, nie miał orlego nosa, głębokich oczodołów, bystrego wzroku, ciemnych włosów i oczu, przebiegłej natury itd., bo byś go od razu rozpoznała. W UB zrobisz karierę! Powodzenia w śledzeniu (dla Twojej ciekawości, ja nie jestem obrzezany, jestem szatynem Odpowiedz Link Zgłoś