Gość: Marek IP: *.eseenet.com 17.06.04, 01:00 Moje gratulacje . Chocby z Balladyne . ) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Marek Re: Adam Hanuszkiewicz kończy 80 lat IP: *.eseenet.com 17.06.04, 07:30 Szkoda ze Pawlowski pisze o spektaklach ktorych nie mial szansy obejzec ze wzgledu na wiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bomba Re: Adam Hanuszkiewicz kończy 80 lat IP: *.chello.pl 18.06.04, 16:15 bardzo dużo ludzi w Polsce, a jeszcze więcej na świecie kończy 80 lat. Dlaczego wyróżniać tego epigona własnej twórczości? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H Re: Adam Hanuszkiewicz kończy 80 lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.04, 12:04 No i co z tego?! - obleśny świntuch Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krytyk filmowy A KTO TO JEST DO K....WY NĘDZY IP: *.chemar.com.pl 17.06.04, 12:41 Długo żyją u nas goście z Izraela. Nic ciekawego nigdy nie zagrał. Mądzrzy się tylko i uważa za Playboya. HAHAHAHA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wysmiewaczek Re: A KTO TO JEST DO K....WY NĘDZY IP: *.vnburn01.mi.comcast.net 18.06.04, 00:13 Wlasciwie szkoda slow dla takiego jak Ty 100% kretyna. Ale...Otoz tzw.neofici najzacieklej krytykuja, z piana w pysku, to, od czego odeszli. Otoz wlasnie dlatego domniemam, ze jestes zasranym zydkiem, nie Zydem, ktorego moglbym szanowac, tylko zwyklym, zasranym wlasnie zydkiem. I to by bylo na tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgosia Re: A KTO TO JEST DO K....WY NĘDZY IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 18.06.04, 22:30 Czytam te wszystkie komentarze i nie mogę wyjść ze zdziwienia. Zachowujecie się jak zazdrosne małolaty,które krytykują wszystko i wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozczarowany Re: Adam Hanuszkiewicz kończy 80 lat IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.04, 13:17 Teatr Nowy?,prowadzony przez tego pana,powinien dawno zostać zlikwidowany.Uważam tak ponieważ kiedyś,obok tego teatru,była Galeria OFF,która to miała bardzo ambitny,oryginalny program artystyczny i nie powtarzalny klimat.Niestety Teatr ten,robił co tylko mógł,aby przeszkodzić w realizowanu programu,z zazdrości?czy z zawiści,nie wiem.Organizując wystawne bankiety dla buraków w garniturach,niejednokrotnie zmuszał Galerie do odwoływania wydarzeń zaplanowanych na miesiąc wcześniej.Skończyło się na tym,że Galeria musiała się zamknąć.To było moje ulubione miejsce w Warszawie.Nigdy tego temu panu nie wybacze,i życze mu wszystkiego co najgorsze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prowincjusz Re: Adam Hanuszkiewicz kończy 80 lat IP: 194.146.248.* 17.06.04, 14:23 Hanuszkiewicz zachwycał nas Teatrem Telewizji w latach sześćdziesiątych, gdzie reżyserował i grywał z Kucówną. Nie da się do tego powrócić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anais nudziarz, tandeciarz i kabotyn IP: *.b.pppool.de 17.06.04, 14:45 nie znam drugiego tak zachwyconego soba, bardziej tandetnego czlowieka w swiatku kultury, juz za dlugo wysila sie na oryginalnosc, czas odejsc panie Hanuszkiewicz, zrobic miejsce tym, co naprawde maja cos do powiedzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ma Re: nudziarz, tandeciarz i kabotyn IP: *.elsat.net.pl 17.06.04, 16:09 Znalazloby sie kilku Moze i kabotyn, ale bez niego polski teatr bylby inny. Jest charakterystyczna, zywotna postacia i czlowiekiem pelnym energii. Zycze mu,( mimo, ze mnie akurat nie powala, no jak zachwyca kiedy nie zachwyca ) zycze mu dwustu lat i duzo wigoru i checi do dalszej pracy. Jest czescia naszej kultury i tego nikt mu nie odbierze. Odpowiedz Link Zgłoś
petal Re: nudziarz, tandeciarz i kabotyn 19.06.04, 20:12 W zupełności sie z Tobą zgadzam. Drażni mnie "pewniackość" tego człowieka.Czuć od niego prostactwem na odległość. Jedzie na sławie Balladyny, którą zrobił wieki temu w koniunkturze wiadomo jakiej.A i wiadomo komu udawało sie wówczas być popularnym.To tylko źle o nim świadczy.Widać komuś było potrzebne wówczas odwrócenie uwagi od innych spraw poprzez takie banialuki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaroza Re: Adam Hanuszkiewicz kończy 80 lat IP: *.cm-upc.chello.se 17.06.04, 18:24 Panie Adamie!, wiele o Panu mozna powiedziec!, ale napewno nie to, ze z Panem jest nudno! ...... Gratuluje wspanialego wieku i zycze 100 lat! O pomysly sie nie martwie, bo zawsze je Pan mial i nadal Pan je ma! ...... Zycze zdrowia i pomyslnosci i przyjemnych gosci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Adam Hanuszkiewicz kończy 80 lat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.04, 19:07 Wszystkiego dobrego Panie Adamie. Jego spektakle w teatrze Narodowym były fantastyczne. Szkoda że nie mogę oglądać kolejnych reżyserii. Może by to nagrać w TV i puscić od czasu do czasu ? To były bardzo inteligentne spektakle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pizarro czy to ten starzec co afiszuje się z 30-nią żoną? IP: *.torun.mm.pl 17.06.04, 20:32 Tak to chyba tenże co podobno zna biblię a szczególnie Nowy Testament lepiej od biblistów, tak przynajmniej usiłował przekonywać w trakcie dyskusji n/t filmu PASJA!Całe zycie wysługiwał sie komunie, to typowy pieszczoch systemu, zawsze wierny i na posterunku!Partia w zamian pozwala jemu więcej niz innym resyserom; tam gdzie należało zadrwić z klasyki.Ale przenigdy p jubilat nie zadrwił z przewodniej roli ani też nie podpisał żadnego protestu razem z kolegami np/ przeciw komunie. Jeszcze jednym tow. jubilat sie wyróżnia; POKAZUJE JAK NIE POWINIEN ZTARZEĆ SIĘ MĘŻCZYZNA!Po prostu robi z siebie posmiewisko jako starzec z nastoletnią małzonką! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: czy to ten starzec co afiszuje się z 30-nią ż IP: *.eseenet.com 17.06.04, 22:09 Zazdroscisz ??. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liczący Re: czy to ten starzec co afiszuje się z 30-nią ż IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.06.04, 11:53 idioto, jeśli on ma 80 lat a ona o 30 mniej to znaczy że ma 50 lat. taka z niej młódka. 100 lat Panie Adamie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam 100 lat życzę, ale co to znaczy "enfant terrible" IP: *.lublin.pl 17.06.04, 22:20 bo nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: 100 lat życzę, ale co to znaczy "enfant terri IP: *.womkat.edu.pl 18.06.04, 09:23 Z języka francuskiego oznacza "straszne dziecię". To taka przenośnia mówiąca o kimś, że wciąż ma w sobie cechy nieznośnego dzieciaczka, wraz z pretensjami do stałego wybaczania mu tego, bo jest przecież z niego taki "milusiński". Jednocześnie ktoś taki może być bardzo twórczy, ale i uciążliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: 100 lat życzę, ale co to znaczy "enfant terri IP: *.eseenet.com 18.06.04, 09:28 Czy nie lepiej po prostu "wyrodne dziecko" zwrot czesto stosowany w sztuce (nie w Polsce) w odniesieniu do tworcow zbaczajacych ze swojej specjalnosci w ktorej byli dobrzy i zaczynajacy nowy kierunek ??. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldim Adam Hanuszkiewicz kończy 80 lat?! IP: *.tele2.pl 17.06.04, 23:52 Czy to ten zramolały playboy przypominajacy satyra? Myślałem, że ma setkę! To przez rozwiazły tryb życia i nieposkromione żądze. Ot relikt epoki kultu jednostki. Sto lat! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: calusek Adam Hanuszkiewicz kończy 80 lat. NIECH KONCZY: IP: *.dip.t-dialin.net 18.06.04, 08:26 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: STARY ZAŁOSNY RAMOL, OT TYLE. IP: *.eseenet.com 18.06.04, 09:00 Tez taki bedziesz )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuk wmówił sobie, że jest artystą... żałosne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.04, 14:06 Jego bezguście i epatowanie tandetą przyniosły mu z początku wielu zwolenników. To, co on robił szokowało, oburzało, gorszyło, niektórych śmieszyło... Dziś jego wybryki mogą raczej wywołać wzruszenie ramionami albo ziewanie i spojrzenie na zegarek. Tacy "artyści" jak Hanuszkiewicz, którzy nie potrafią określić kryteriów, nie wiedzą, czym się różni sztuka od nie-sztuki, odchodzą dziś na rupieciarnię historii. Niewiele udało im się stworzyć, za to sporo zrobić zamieszania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jorgus Re: Adam Hanuszkiewicz kończy 80 lat IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.06.04, 19:50 Trochę nieścisłości. Spektakl wg Moniuszki miał tytuł "Śpiewnik domowy", a nie "Śpiewnik patriotyczny". Spektakl O poprawie Rzeczypospolitej nie był grany w stanie wojennym, tylko wcześniej. Spektakl "W imię ojca Strindberga" powstał w Teatrze Nowym, a nie w Narodowym i był wyjątkowym knotem. W Narodowym był inny tytuł i podobno niezłe(nie widziałem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgosia Re: Adam Hanuszkiewicz kończy 80 lat IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 18.06.04, 22:28 Jak na 80 lat to staruszek jeszcze dobrze się trzyma. Niedawno widziałam wywiad w telewizji,sprawiał wrazenie dosyć żywotnego pana. Służy mu młoda małżonka. CIekawe co dzieje się z Z. Kucówną -eksmałżonką p. Hanuszkiewicza. Nic ostatnio o niej sie nie słyszy. Czy ktoś wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaga Re: Adam Hanuszkiewicz kończy 80 lat IP: 62.111.199.* / *.crowley.pl 19.06.04, 00:07 Nie byłem nigdy jego fanem bo uważam ze jego poza na wiecznego młodzieniaszka jest chorobliwa . Nie zapomne mu także absurdalnych opinii o"Pasji" Gibsona wygłaszanych na łamach prasy . Ale oczywiście jest to genialny człowiek teatru i życzę mu wielu jeszcze lat pracy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ukaż Pytanie do ojca prowadzącego IP: *.core.net.pl 19.06.04, 15:29 Co znaczy, że "Czternaście lat później, w stanie wojennym, Hanuszkiewicz odchodził z Narodowego w AUREOLI OFIARY SYSTEMU(???)(...)"? Wyreżyserował sobie ofiarę i ją zagrał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wartburg narcyz IP: *.b.dial.de.ignite.net 19.06.04, 15:52 Pozbawiony polotu, głębi i talentu reżyser, który znakomicie prosperował w peerelowskiej Warszawce. Narcyz. Żył przede wszystkim z hałasu, błazeńskich pomysłów (bo za cóż innego uznać można Balladynę na Hondzie albo Kordiana na drabinie?) i epatowania publiczności, najczęściej niewyrobionej, dosyłanej ze szkół i nie mającej pojęcia o teatrze. Z takimi widzami czuł się najlepiej, bo w ich oczach mógł uchodzić za prominenta. Ot taki artysta awangardowy dla ćwierćinteligentów. W gruncie rzeczy dołował teatr. Myślę, że miałby duże trudności ze sformułowaniem, o co mu właściwie chodziło... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wola Re: Adam Hanuszkiewicz kończy 80 lat IP: *.chello.pl 19.06.04, 20:53 Ten, wyśmiewany przez niektórych z was, człowiek, jest jednym z największych "ludzi teatru" w tym kraju. Jeżeli chcecie złożyć mu życzenia, to fajnie, ale błoto zostawcie na wycieraczce. Jest pewien typ ludzi, do których należy Pan Adam - to ludzie nietuzinkowi. Na całym świecie są Oni poszykiwani, bo bez nich sztuka - jakakolwiek sztuka, byłaby nudna. Pozdrawiam jubilata całym sercem. 80 lat, to piękny wiek. Pozdrawiam również Was - forumowicze. Bądźcie nietuzinkowi przez, no , conajmniej tyle samo lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trzezwa Re: Adam Hanuszkiewicz kończy 80 lat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.04, 10:38 No coz - dla mnie zawsze pozostanie tylko NARKOMANEM, ktory "jest jednym z największych "ludzi teatru" w tym kraju" bo wciagal i wciaga amfetamine, i ktory jak wszyscy "ludzie nietuzinkowi", ktorzy cpaja "Na całym świecie są (...) poszykiwani" (bo narkomania to choroba z ktora trzeba walczyc i wypleniac, a dealerka to przestepstwo), "bo bez nich sztuka - jakakolwiek sztuka, byłaby nudna" - tak bez narkomanow jak bez klownow w cyrku. Pozdr. Gość portalu: Wola napisał(a): Ten, wyśmiewany przez niektórych z was, człowiek, jest jednym z największych "ludzi teatru" w tym kraju. Jeżeli chcecie złożyć mu życzenia, to fajnie, ale błoto zostawcie na wycieraczce. Jest pewien typ ludzi, do których należy Pan Adam - to ludzie nietuzinkowi. Na całym świecie są Oni poszykiwani, bo bez nich sztuka - jakakolwiek sztuka, byłaby nudna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wielbiciel No to pora na nową żonę! (sic!) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.04, 08:54 ..................... Odpowiedz Link Zgłoś
indris Adam Hanuszkiewicz ma więcej szczęścia... 21.06.04, 12:44 ...niż Antoni Gucwiński. Żaden bubek z miejskich władz nie szykuje się do odwołania go ze względu na wiek. Odpowiedz Link Zgłoś