Dodaj do ulubionych

Euro 2012: Stadiums of Hate

29.05.12, 17:09
Do poczytania przez Euro:

krakow.gazeta.pl/krakow/1,44425,11817818,Krakow__rasizm_i_Euro_2012_w_brytyjskiej_telewizji.html

No i co? No i nic. Będzie dalej po staremu.

S.
Obserwuj wątek
    • dachs Tomaszewski z Campbellem, łączcie się 29.05.12, 17:21
      snajper55 napisał:

> Do poczytania przez Euro:
      >
      > krakow.gazeta.pl/krakow/1,44425,11817818,Krakow__rasizm_i_Euro_2012_w_brytyjskiej_telewizji.html
      >
      > No i co? No i nic. Będzie dalej po staremu.

No, masz rację. Ale życ z tym trzeba.
      Nawet jak przez całe Euro żadnemu narąbanemu angolowi nikt nie podpierniczy portfela i tak postępowe kręgi będą sie wyżywać na Polsce i Polakach.
      Bo to trynd taki jest.
      • snajper55 Re: Tomaszewski z Campbellem, łączcie się 29.05.12, 18:05
        To nie jest artykuł o Polsce. W porównaniu z Ukrainą wychodzimy na bardziej od nich cywilizowanych.

Trynd? Tak, od dawna jest taki trynd, aby nienawiść rasową pokazywać palcem. Może z chęci aby choć w ten sposób zaprotestować? Może w naiwnej nadziei zawstydzenia rasisty? Może w mniej naiwnej, choć także naiwnej, nadziei zwrócenia uwagi na zjawisko otoczeniu rasisty? A środowisko na to - nie judź.

S.
        • dachs Re: Tomaszewski z Campbellem, łączcie się 29.05.12, 18:16
          > Trynd? Tak, od dawna jest taki trynd, aby nienawiść rasową pokazywać palcem. Mo
          > że z chęci aby choć w ten sposób zaprotestować? Może w naiwnej nadziei zawstydz
          > enia rasisty? Może w mniej naiwnej, choć także naiwnej, nadziei zwrócenia uwagi
          > na zjawisko otoczeniu rasisty? A środowisko na to - nie judź.

Oj naiwny, naiwny. Rasisty nie zawstydzisz, ale kasę zrooooobisz. smile
          • snajper55 Re: Tomaszewski z Campbellem, łączcie się 29.05.12, 18:42
            dachs napisał:

> > Trynd? Tak, od dawna jest taki trynd, aby nienawiść rasową pokazywać palc
            > em. Mo
            > > że z chęci aby choć w ten sposób zaprotestować? Może w naiwnej nadziei za
            > wstydz
            > > enia rasisty? Może w mniej naiwnej, choć także naiwnej, nadziei zwrócenia
            > uwagi
            > > na zjawisko otoczeniu rasisty? A środowisko na to - nie judź.
            >
            > Oj naiwny, naiwny. Rasisty nie zawstydzisz, ale kasę zrooooobisz. smile

To akurat wiem, ale (za przeproszeniem) presja społeczna swą wagę ma. Jeśli nawet nie na degeneratów, bo oni mają swoje środowisko, to na obrzeża tego środowiska. A milczenie jest zgodą.

S.
    • off_nick Re: Euro 2012: Stadiums of Hate 29.05.12, 17:33
      snajper55 napisał:

Powiedz Snajper czy kiedykolwiek ruszyłeś d*pę aby zamalować chociaż jedną gwiazdę Dawida na szubienicy albo Jude raus na swoim osiedlu; ja to robię od kilkunastu lat i mam coraz mniej roboty.
      Przestań wreszcie judzić i odnieś się do tego:
      goo.gl/0oGQV
      • pulbek Re: Euro 2012: Stadiums of Hate 29.05.12, 17:40
        Poważnie od kilkunastu lat zamalowujesz na swoim osiedlu gwiazdy Dawida na szubienicy i Jude raus?

Pulbek.
        • off_nick Re: Euro 2012: Stadiums of Hate 29.05.12, 17:47
          pulbek napisał:

Bardzo poważnie i nie tylko takie napisy, tydzień temu jakieś gnoje namalowały mi na drzwiach garażu 'Jebać Żydów', szarą olejną pomalowałam całe drzwi i jest git.
          • snajper55 Re: Euro 2012: Stadiums of Hate 29.05.12, 17:54
            off_nick napisała:

> Bardzo poważnie i nie tylko takie napisy, tydzień temu jakieś gnoje namalowały
            > mi na drzwiach garażu 'Jebać Żydów', szarą olejną pomalowałam całe drzwi i jest
            > git.

Ty uważaj, bo sąsiad może na swoim garażu napisać to samo licząc, że mu garaż odmalujesz. smile

S.
            • off_nick Re: Euro 2012: Stadiums of Hate 29.05.12, 18:58
              snajper55 napisał:

Chyba zacytuję Ci Hemara, 'Europejczyku':

'Wolności słowa strzeż jak oka w głowie.
              Niech osieł pisze. Daj, niech się wypowie.
              Im gęściej będzie kazał, prawił, głosieł,
              Tym rychlej poznasz, jaki z niego osieł.'
              • snajper55 Re: Euro 2012: Stadiums of Hate 30.05.12, 01:54
                off_nick napisała:

> snajper55 napisał:
                >

>
                > Chyba zacytuję Ci Hemara, 'Europejczyku':
                >
                > 'Wolności słowa strzeż jak oka w głowie.
                > Niech osieł pisze. Daj, niech się wypowie.
                > Im gęściej będzie kazał, prawił, głosieł,
                > Tym rychlej poznasz, jaki z niego osieł.'

Niektóre osły mają dar przekonywania. Nawet talent.

S.
          • wkkr Gdzie ty mieszkasz? 29.05.12, 20:22
            Jedyne miejsce w Otwocku gdzie widziałem antysemickie napisy to rejon dworca kolejowego.
            Ale to było dawno temu....
            • oleg3 Re: Gdzie ty mieszkasz? 30.05.12, 08:59
              Zacząłem się zastanawiać gdzie ja mogłem ostatnio widzieć jakieś antysemickie napisy. I jedyne miejsca jakie mi przychodzą do głowy to tunele kolejowe. Z okien pociągu widać było tfurczość fanów różnych klubów i wzajemne wyzywanie się od pedałów i Żydów. Od lat nie spotkałem w swojej dzielnicy antysemickiego czy rasistowskiego napisu.
              • perla Re: Gdzie ty mieszkasz? 30.05.12, 09:38
                w Lublinie ciężko spotkać jakiś antysemicki napis na murze. W sumie nie pamiętam abym coś takiego widział.
                Ale np. w Łodzi jest to nagminne. Tam wszyscy się wyzywają wzajemnie od Żydów właśnie.
      • snajper55 Re: Euro 2012: Stadiums of Hate 29.05.12, 17:53
        off_nick napisała:

> Powiedz Snajper czy kiedykolwiek ruszyłeś d*pę aby zamalować chociaż jedną gwia
        > zdę Dawida na szubienicy albo Jude raus na swoim osiedlu; ja to robię od kilkun
        > astu lat i mam coraz mniej roboty.

Ja zrywam ogłoszenia. Wydaje mi się to bardziej pożyteczne od zamalowywania napisów. Bo gdy zrywasz ogłoszenia, to trzeba nakleić kolejne i rośnie koszt takiej formy reklamy. Może w końcu stanie się nieopłacalna? A co da zamalowanie napisu? Musiałabyś coś zamalować w głowie malującego.

> Przestań wreszcie judzić i odnieś się do tego:

Judzić? Danie linka jak nas widzą to judzenie?

> goo.gl/0oGQV

Nie ustosunkuję się. Zbyt obcy jest to dla ,mnie język. smile

S.
        • perla Snajper, a jakie to ogłoszenia zrywasz, hę? 29.05.12, 18:49
          offniczka to przynajmniej walczy z wandalizmem jakim niewątpliwie jest zamalowywanie napisów na ścianach.
          I w ogóle to niby czemu nie wolno być rasistą? Albo jest wolność albo nie.
          Ja jestem rasistą i homofobem, i nigdy nikomu takiemu nie zrobiłem krzywdy.
          No, oprócz temu Murzynowi w Polsce i temu Arabowi w Mediolanie.
          Murzyn mieszkał z nami w akademiku i się nie mył, i śmierdział tak, że nie można było wytrzymać. On był z Afryki a tamci Murzyni wydzielają specyficzny pot przeciw tym muchom tse tse i innym robactwom. Smród był taki, że rozkładająca się padlina to perfumy przy tym. Gdy dostał w lampę, jakby to napisał marudny, problem znikł, bo zaczął się myć.
          A Arab dostał niewinnie, no ale ja wtedy byłem świeżo po arabskim zamachu terrorystycznym i reagowałem na Araba jak wiezień KL zaraz po wojnie na język niemiecki.
          No i jeszcze poza tym wymusiłem na Arabach mających w Lublinie budkę z kebabem aby zdjęli ze ściany lokalu wredny antyisraelski plakat, bo kuchni nie miesza się z polityką. Ale sam im tego nie zerwałem.
          No i jestem sobie rasistą lecz nie ma we mnie nienawiści. Ba! przestaję być rasistą jak ich widzę w swoich krajach.
          Nienawiść to ja widzę u tych co walczą z rasistami właśnie.
          • jaceq Re: Snajper, a jakie to ogłoszenia zrywasz, hę? 30.05.12, 00:04
            perla napisał:

> Murzyn mieszkał z nami w akademiku i się nie mył, i śmierdział

Za moich czasów w piątek wieczór Wietnamczycy ryglowali się w swoich pokojach w akademiku i siedzieli tak do rozpoczęcia zajęć w poniedziałek. Zupełnie nie rozumiem dlaczego, ponieważ w przeciwieństwie do Twojego Murzyna raczej się myli. Jedyny ślad, na jaki napotkałem, to opinia kolegi, że "zamykają się, bo nie chcą się z nami napić". Owszem, chodziły jakieś legendy o konsumpcji psów, ale to raczej niemożliwe. Teraz prędzej u Turka zjesz w kebabie psa razem z budą.
          • snajper55 Re: Snajper, a jakie to ogłoszenia zrywasz, hę? 30.05.12, 01:47
            perla napisał:

> offniczka to przynajmniej walczy z wandalizmem jakim niewątpliwie jest zamalowy
            > wanie napisów na ścianach.
            > I w ogóle to niby czemu nie wolno być rasistą? Albo jest wolność albo nie.

Jasne, że wolno. Dokładnie tak samo, jak wolno być pedofilem.

> Ja jestem rasistą i homofobem, i nigdy nikomu takiemu nie zrobiłem krzywdy.
            > No, oprócz temu Murzynowi w Polsce i temu Arabowi w Mediolanie.
            > Murzyn mieszkał z nami w akademiku i się nie mył, i śmierdział tak, że nie możn
            > a było wytrzymać. On był z Afryki a tamci Murzyni wydzielają specyficzny pot pr
            > zeciw tym muchom tse tse i innym robactwom. Smród był taki, że rozkładająca się
            > padlina to perfumy przy tym. Gdy dostał w lampę, jakby to napisał marudny, pro
            > blem znikł, bo zaczął się myć.

Jechałem pod koniec zeszłego roku w nocy do szpitala ze skaleczonym palcem i w nocnym autobusie spało kilku bezdomnych. Ledwie wytrzymałem. To musieli być murzyni (byli okutani a ja starałem się od trzymać z daleka).

S.
            • dachs Re: Snajper, a jakie to ogłoszenia zrywasz, hę? 30.05.12, 08:39
              snajper55 napisał:

> Jechałem pod koniec zeszłego roku w nocy do szpitala ze skaleczonym palcem i w
              > nocnym autobusie spało kilku bezdomnych. Ledwie wytrzymałem. To musieli być mur
              > zyni (byli okutani a ja starałem się od trzymać z daleka).

Jednym z oznak nazistowskich postaw jest niechęć do bezdomnych. Sa oni ofiarami nazistowskich napadów częściej nawet niż cudzioziemcy.
              To, że w Twojej sytuacji starałeś się trzymać z dala, świadczy dobrze o zdolności oceny własnych możliwości.
              Sansę na udany napad mają bowiem młodzi, zdrowi ludzie o wzniosłych ideałach, z wrażliwym powonieniem, nie jadący akurat do szpitala ze skaleczonym palcem.
            • perla Re: Snajper, a jakie to ogłoszenia zrywasz, hę? 30.05.12, 09:19
              snajper55 napisał:

> Jasne, że wolno. Dokładnie tak samo, jak wolno być pedofilem.

pedofila to zboczenie, rasizm to poglądy.
              Mieszasz dwie różne kwestie.

> Jechałem pod koniec zeszłego roku w nocy do szpitala ze skaleczonym palcem i w
              > nocnym autobusie spało kilku bezdomnych. Ledwie wytrzymałem. To musieli być mur
              > zyni (byli okutani a ja starałem się od trzymać z daleka).

z paluszkiem do szpitala??? Ejże...
              Ale widzisz Snajper, twoja niechęć do bezdomnych i moja do niemyjącego się Murzyna nie miała podłoża uprzedzeń rasowych i społecznych, lecz podłożem były przykre doznania węchowe. Niemniej dla takich jak ty danie w papę Murzynowi to koniecznie musi być czyn wynikający z uprzedzeń rasowych. I nie przyjdzie wam do głowy, że Murzyn może oberwać nie dlatego, że jest Murzynem, ale dlatego, że mu się normalnie należało za coś tam.
              Bo dla was zły może być tylko biały.
              Zresztą, skoro jesteś taki bojownik to jedź do krajów afrykańskich lub islamskich. Rasizmu, dyskryminacji, ksenofobii będziesz miał tam całe morze.
              No ja wiem, że nie pojedziesz bo się boisz. Dlatego tez cała twoja walka, to walka o to aby w Polsce nie było ciasta "Murzynek".
              Dupa z ciebie Snajper jest a nie antyrasista właśnie.

• off_nick Re: Euro 2012: Stadiums of Hate 29.05.12, 19:13
          snajper55 napisał:

Obcy?
          To masz tutaj w języku ojczystym:

gospodarka.dziennik.pl/news/artykuly/392313,niemieccy-eksperci-surowo-oceniaja-polske.html
          • matelot Re: Euro 2012: Stadiums of Hate 29.05.12, 20:26
            Ale jest też coś optymistycznego - Der Spiegel nie wspomniał o rozpadających się kościołach, o księżach przypominających kościotrupy. Przeciwnie, elewacje kościołów się odświeża, dachy pokrywa nową dachówką, kapelani popuszczają pasa... Opierzenia z blachy miedzianej uzupełniają obraz całości. Zatem cierpliwości, kiedy już wszyscy dookoła się nachapią przyjdzie czas na podniesienie stopy emerytom. Pamiętasz ten obrazek z "Imię róży" wg. Umberta Ecco? Odpadków kuchennych nie wyrzucano, karmili się nimi biedacy. Mądry pasożyt to taki, który dba o swego nosiciela.
          • snajper55 Re: Euro 2012: Stadiums of Hate 30.05.12, 01:56
            off_nick napisała:

> snajper55 napisał:
            >
            > Obcy?
            > To masz tutaj w języku ojczystym:
            >
            > gospodarka.dziennik.pl/news/artykuly/392313,niemieccy-eksperci-surowo-oceniaja-polske.html

No fajnie, tylko co to ma wspólnego z tym wątkiem?

S.
      • wkkr To w Śródborowie takie rzeczy? 29.05.12, 20:20
        Ja tam żadnych antysemickich napisów w Świdrze nie widziałem.
      • pro100 z ciekawości się zapytam 29.05.12, 20:38
        off_nick napisała:

> Powiedz Snajper czy kiedykolwiek ruszyłeś d*pę aby zamalować chociaż jedną gwia
        > zdę Dawida na szubienicy albo Jude raus na swoim osiedlu; ja to robię od kilkun
        > astu lat i mam coraz mniej roboty.

czy masz jakiś kompleks winy wobec cywilizacji turańskiej?
        • off_nick Re: z ciekawości się zapytam 29.05.12, 22:33
          pro100 napisał:

No co Ty, moher i kompleksy?
          Nie lubię syfu po prostu.
          • pro100 Re: z ciekawości się zapytam 30.05.12, 05:36
            off_nick napisała:

> Nie lubię syfu po prostu.

znaczy zamalowujesz wszystko jak leci a te tam "cracovia żydy" przy okazji?
            • off_nick Re: z ciekawości się zapytam 30.05.12, 18:48
              pro100 napisał:

Nie piernicz, "Cracovia' to nie moje klimaty, ja prosty moher mazowiecki jestem i kibicuję tylko 'Mazurowi'.
              A dzisiaj mój siostrzeniec zamalował 'Bronek = GRU'.
              Ale on esteta jest i nie lubi czerwonego koloru.
    • qwardian Re: Euro 2012: Stadiums of Hate 30.05.12, 00:26

I kto to pisze, wielki miłośnik tolerancji do religii katolickiej. Snajper jest moderatorem Forum Religia i tam już zaprezentował swoimi komentarzami dokładnie to co zaprezentował na naszym Aquanecie....
      • snajper55 Re: Euro 2012: Stadiums of Hate 30.05.12, 01:48
        qwardian napisał:

> I kto to pisze, wielki miłośnik tolerancji do religii katolickiej. Snajper jest
        > moderatorem Forum Religia i tam już zaprezentował swoimi komentarzami dokładni
        > e to co zaprezentował na naszym Aquanecie....

Ha, czego ja nie jestem moderatorem...

Chyba przywlokę jakiś temat z Religii na Aqua. smile

S.
        • jaceq Re: Euro 2012: Stadiums of Hate 30.05.12, 10:31
          Tylko całej Religii nie przynoś.
          wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka