Dodaj do ulubionych

Rząd Belki przegrał pierwsze głosowanie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.04, 09:37
oczywiscie dla dziennikarzy wazniejszy jest rzad ktory przegral pierwsze
glosowanie a nie samo glosowanie. a przeciez belka&spolka kiedys odejda a
bagno pt. polski transport pozostanie. ech...
Obserwuj wątek
    • Gość: Maddrake Rząd Belki przegrał pierwsze głosowanie IP: 62.148.86.* 25.06.04, 09:42
      Belka postanowił wdrożyć super program odnowy finansów - podwyższamy podatki
      w II i III progu, jednocześnie zostawiamy renty złodziejom i leserom, którzy
      wyłudzili je cieki rządom takich socjalistycznych cienkich bolków w ciągu
      ostatnich lat. Z tego wynika, że hasło przewodnie nowego rządu to:
      "pracuj ciężko i uczciwie a dorobisz się ... garba"
      JAK MOŻNA BYĆ TAKIM PIEPRZONYM POPULISTĄ ?!?!?!?
      • Gość: rooti Deal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.04, 09:57
        Skoro, zdaje się, uczciwy człowiek, zasiada przy jednym stoliku do gry ze
        starymi szulerami, to w przypadku kiedy MUSI wygrać - sam będzie zmuszony
        uprawiać nomen omen: lewiznę.
      • Gość: _ _____BOROWSKI TY..._U SPŁAKANY_____ IP: *.VERIZONE.COM.PL / 217.97.171.* 25.06.04, 11:30
        • Gość: pol Re: _____BOROWSKI TY..._U SPŁAKANY_____ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.04, 12:58
          Jeszcze bedziesz czlowieku sie wstydzil i... dziekowal Borowskiemu. Jestes
          gnojek i tyle ( to za te twoje epitety)
          • Gość: Patton Czerwona szmato! Pol? Moze Marek? Ty parszywy IP: *.union01.nj.comcast.net 25.06.04, 17:47
            czerwony odpadzie! Berman-Borowski to zdrajca i szczur, przez ktorego to
            czerwone bagno znowu p[rzetrwalo!
      • Gość: JAcek Re: Rząd Belki przegrał pierwsze głosowanie IP: 167.206.184.* 25.06.04, 13:25
        Szkoda, ze stawiasz w jednym rzedzie zlodziei, lesreow i EMERYTOW. Oni nie
        mieli wyboru, dla kogo pracuja a tym co oni wypracowali teraz tak chetnie
        szasta rzad.
        • Gość: Maddrake Re: Rząd Belki przegrał pierwsze głosowanie IP: 62.148.86.* 25.06.04, 15:17
          Gdybyś czytał uważnie mojego posta zauważyłbyś, że nie piszę nic o emerytach,
          mam na myśli rencistów, z których 90 % to oszuści i złodzieje. Emerytury to
          oddzielna sprawa i należy tylko ubolewać nad faktem, że ludzie, którzy
          niejednokrotnie przepracowali ciężko 50 lat otrzymują od państwa jałmużnę w
          wysokości 100 EUR miesięcznie. Tym ludziom należy się szacunek i na pewno nigdy
          nie określiłbym ich jako złodziei...
    • Gość: Marek Rząd Belki przegrał pierwsze głosowanie IP: *.eseenet.com 25.06.04, 09:42
      Byle tak dalej . smile))
    • Gość: Jaro Re: Rząd Belki przegrał pierwsze głosowanie IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 25.06.04, 10:23
      Prawica z Jasiem Marysią na czele zdaje się nie pamiętać, że w poprzedniej
      kadencji, gdy oni byli przy władzy, było i-d-e-n-t-y-c-z-n-i-e! Z tą różnicą,
      że w odróżnieniu od łobuzka Belka jest osobą, która się na czymś zna.
      • Gość: Koko77 Re: Rząd Belki przegrał pierwsze głosowanie IP: *.ecwybrzeze.pl / *.crowley.pl 25.06.04, 10:57
        Na czym tak sie zna Belka, jakoś nie mogę sobie przypomnnieć jego osiągnięć.
      • Gość: QWAS Re: Rząd Belki przegrał pierwsze głosowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.04, 11:02
        O Tak. Zna sie

Na .....
        dojeniu
        kieszeni podatnika niestety

• grazynakrasnal Re: Rząd Belki przegrał pierwsze głosowanie 25.06.04, 10:52
      Wypowiedz Rokity należy zrozumieć " nieważna Polska - ważne żebym to ja rządził"
      • Gość: qwas REBUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.04, 11:03
        Wypowiedz Rokity należy zrozumieć " nieważna Polska - ważne żebym to ja rządził"
        Rokity = Belki

Komus coś sie pop@#$%%^&^&
        • inaww Re: REBUS 25.06.04, 17:28
          Rokita powiedział, że rząd Belki nie będzie miał stabilnej większości w Sejmie,
          więc teraz w każdym głosowaniu postara się to udowodnić. Nawet gdyby to było
          głosowanie nad najlepszym na świecie planem likwidacji bezrobocia - Rokita
          znalazłby w tym planie brak stwierdzenia że np. rząd gwarantuje że bezrobocia
          już nigdy nie będzie i (wspierany przez Giertycha oraz pozostałą resztę
          szukającą dziury w całym!) - zablokowaliby taki plan. W myśl zasady: "A ja wam
          udowodnię, że tylko ja mam zawsze rację!"
          • Gość: zib Re: REBUS-trochę inne INNAW IP: *.debacom.pl / *.debacom.pl 25.06.04, 17:55
            Ponieważ JA więrzę że złodziej,którego od 60-ciu lat (pod różnymi nazwami)
            tysiące razy łapano za rękę,w ciągu ostatnich 2,5 roku(w tym samym praktycznie
            składzie)pokazał że nic go nie interesuje oprócz korzyści własnej i wiele razy
            udowodnił że nie jest w stanie zaproponować żadnego planu walki z
            bezrobociem,co więcej nie jest w stanie opracować żadnej ustawy żeby była
            zgodna nie tylko z prawem własnej korzyści,jest teraz wzorem uczciwości-to tak
            jest i wszyscy mają tak uważać. O KIM MOWA?
          • Gość: idiotslayer Re: REBUS IP: *.in-addr.btopenworld.com 25.06.04, 18:04
            inaw is inaw?Enough is enough.Do you know what it means?
            Get up and fuck out.
    • Gość: siker no i zaczeło się -rząd przetrwał ale jest bezwolny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.04, 10:53
      Można prorokować,że rządowi Belki nie uda się przepchnąć wielu "bardzo ważnych"
      ustaw czyli nie osiągnie celu do którego był rzekomo powołany.Zobaczycie,co
      będzie sie działo z ustawa "zdrowotną".Rząd będzie gnił.Ludzie,którzy to
      zafirmowali stracą calkowicie twarz i to jedyna dobra wiadomość.
      • inaww Re: no i zaczeło się -rząd przetrwał ale jest bez 25.06.04, 17:33
        I to Cię tak cieszy? Im gorzej - tym lepiej? Dla kogo? Dla tych chyba którzy
        koniecznie chcą zniszczyć każdego komu się jeszcze chce uczciwie pracować!
        • Gość: blurb Re: no i zaczeło się -rząd przetrwał ale jest bez IP: *.in-addr.btopenworld.com 25.06.04, 18:07
          Lepiej wywalcie te cala elyte na Ksiezyc i zaczynajcie od zera.
    • indris Rząd przegrał głosowanie - i bardzo dobrze ! 25.06.04, 11:10
      Jeżeli rząd wygrywa wszystkie głosowania, to znaczy, że Sejm jest "maszynką do
      głosowania".
      • Gość: zib i dobrze ! Re: Rząd przegrał głosowanie - i bardzo dobrze ! IP: *.debacom.pl / *.debacom.pl 25.06.04, 11:33
        Fanclub Belki,min. z wczorajszego forum, nie ma zamiaru przyznać że tak będzie
        wyglądała stabilzacja,przez najbliższe 1,5 roku.Nierząd belki opatrznościowej
        będzie wygrywał tylko głosowania nad votum(strach przed bezrobociem,kontrakty
        za stanowiska itp.)większość innych głosowań będzie przegrywał,bo tzw.opozycja-
        borówki itp.musi pokazać że czymś się różni.Belce jest to zresztą
        obojętne,nigdy nie chodziło mu o Polskę,tylko możliwość dalszego zawłaszczenia
        państwa.Półtora roku w plecy,a może nie jeżeli Polacy wreszcie dojrzeją do
        stwierdzenia że trzeba ODPARTYJNIĆ POLSKĘ.
        • indris Mit "odpartyjnienia"... 25.06.04, 11:53
          ..jest równie bezsensowny jak mit "odpolicyjnienia". Czy jeżeli w policji
          wykryje sie korupcję, konszachty z mafią, szantaże i pedofilię, to znaczy, że
          trzeba zlikwidować policję ?
          Partie polityczne, to, z założenia, zorganizowane grupy obywateli o podobnych
          poglądach na sprawy publiczne. Oczywiście OBECNE partie, to często grupy dążące
          po prostu do władzy i jej profitów. Nie jest to jednak zarzut wobec istnienia
          partii ale wobec tych, które istnieją.
          • Gość: zib Re: Mit "odpartyjnienia"... IP: *.debacom.pl / *.debacom.pl 25.06.04, 12:14
            Dla konia niemożliwe wydaje się chodzenie do tyłu,ale nawet konia można tego
            nauczyć,gorzej z Polakami,nie rozumieją że to co nazywają wypaczeniami jest
            zjawiskiem powszechnym nie tylko w Polsce i wynika z samej natury
            człowieka,który gdy nikt nie widzi(tzn.bezkarność)zachowuje się inaczej.
            więc zrozum nie chodzi o zakaz działania PP,ale np.o zakaz działania PP w
            Sejmie,zakaz wystawiania w wyborach list partyjnych itp.-to są przecież tylko
            instrumenty kontroli KC nad szaraczkami-sposób na tworzenie Gwardii
            Janczarskiej,nie ma to nic wspólnego z dobrem Polski czy wyborcy.
            POSEŁ POWINIEN BYĆ TYLKO REPREZENTENTEM INTERESÓW WYBORCÓW NIGDY ŻADNEGO KC
            Co do mitu odpolicyjnienia też możemy pogadać.
            • indris Poseł reprezentant... 25.06.04, 13:56
              ...interesów WYBORCÓW ? Pełna zgoda ! Ale diabeł siedzi w szczegółach... Jakich
              to wyborców ma reprezentować poseł ? Czy obywateli jakiegoś obszaru, jak chcą
              zwolennicy JOW, czy obywateli reprezentujących pewne poglądy a rozproszonych po
              kraju ?
              I problem ZASADNICZY: jak zagwarantować, żeby poseł RZECZYWIŚCIE reprezentował
              wolę wyborców ? Jeżeli ktoś myśli, że JOW rozwiązałby sprawę, to się myli. W
              Anglii są JOW a parlament WBREW wyborcom zgodził się na udział w ataku na Irak.
              Zgadfzam się całkowicie z Twoim zdaniem, że bezkarność demoralizuje i dlatego
              uważam, że PODSTAWOWĄ gwarancją demokracji jest UZALEŻNIENIE posłów od
              wyborców, PERMANENTNE a nie tylko w dniu głosowania.
              A jedyną realizacją tego uzaleznienia jest odwoływalność posłów przez wyborców.
              • Gość: zib Re: Poseł reprezentant... IP: *.debacom.pl / *.debacom.pl 25.06.04, 17:36
                Oczywiście JOW sam w sobie nie załatwia sprawy,lecz jest jednym z warunków
                koniecznych ,aby powiązać elekta z elektoratem.Pozostałe to min.zmiana zapisu w
                Konstytucji RP mówiącego że poseł jest reprezentantem "narodu"czyli nikogo,a
                więc logiczne że przed nikim nie odpowiada,konieczna jest też oczywiście
                możliwośc odwołania posła w trakcie kadencji,i taką możliwość powinni mieć
                wyborcy z okręgu w którym został wybrany.W związku z tym ostatnim logiczna jest
                reprezentacja regionalna.Co do innych(cząstkowo) "udogodnień" dla Polski,można
                dyskutować np. o prawyborach w ramach PP(zmniejszenie roli KC),czy wyborach do
                sejmu np. raz na rok(łącząc z innymi wyb,referendami itp. nie kosztowało by to
                tak dużo) po 1/4 składu z wymianą uzyskujących najgorszy wynik.Przeciwnicy beda
                twierdzić -ciągła kampania wyborcza,brak stabilizacji,brak stabilnej większości
                rządowej-i o to chodzi,dosyć już tej stabilności dla mafii,złodzieji,głupców,a
                w najlepszym przypadku nieudaczników,czas na stabilność dla Polaków.
          • Gość: WUJO ZLIKWIDOWAĆ POLICJĘ!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.06.04, 16:08
            Oczywiście, że trzeba zlikwidować policję.
            Zbyt dużo pracuje w niej policjantów - czyli matołów, leserów, nieuków, ćwoków,
            prostaków, oportunistów, kombinatorów, etc...
            Żadna sensowna reforma nie jest możliwa.

To postsowiecka instytucja wspierania państwowego bandytyzmu, niezdolna do
            codziennych, rutynowych działań na przyzwoitym poziomie.
            Funkcjonuje w kompleksie sejmowo-prokuratorskim jako ogniwo w łańcuchu
            tworzenia i egzekucji prawa. Tyle, że to Prawo nie jest dla obywateli.

Hasło "serve & protect" to dla nich jakaś niepojęta egzotyka, dyrdymały
            lekkoduchów, zapatrzonych w amerykańskie kino.

A pies ich wszystkich jebał!
        • Gość: KROK degrengolada umyslowa w wydaniu... IP: *.sympatico.ca 25.06.04, 11:58
          uczestnikow forum jak Indris....to jest koszmar...ale do rzeczy..
          ..Indris uwaza ze jesli sejm nie przegrywa czasem glosowania to jest
          mechaniczna maszynka sic!!.........KONKLUZJA CHORA....na calym swiecie w
          demokratycznych systemach poslowie glosuja zgodnie z linia parti,ktora
          reprezentuja....tu nie ma pola do indywidualnych popisow....natomiast bywaja
          przypadki kiedy kierownictwo partii daje swoim czlonkom wolna reke w
          glosowaniu...sa to przypadki rzadkie..dotyczace na ogol bardzo kontrowersyjnych
          ustaw dotyczacych np.aborcji .....alternatywa jest anarchia!!!..ktora rozbija a
          nie tworzy.W polskim sejmie jest chaos i prywata.....sejm nie chca sie
          rozwiazac bo ..forsa!!!!..jednoczesnie dziala destrukcyjnie.....wiedzial o tym
          swietnie Pilsudski rozpedzajac batem sejm(jednoczesnie lamiac polskie
          prawo).....dzisiejsza sytuacja w Polsce jasno tlumaczy dlaczego doszlo do
          rozbiorow...Polska nie jest w stanie sie rzadzic.....to waleczny (ale zle
          fronty)..lecz glupi Narod..to tragedia ciagnaca sie od 17 wieku...
          • indris Czego nie widać z Kalifornii... 25.06.04, 14:09
            ..to tego, ze polski Sejm jest przeważnie "maszynką do głosowania" RZĄDU.
            Praktyka jest taka,że tzw "zaplecze rządu" głosuje ZAWSZE za propozycjami
            rządowymi. Zdarzaja się oczywiście odstępstwa od tej "reguły", ale wtedy różni
            publicyści wrzeszczą, że ktoś "głosuje przeciw własnemu rządowi". W ten sposób
            podział władzy staje się fikcją.
    • say4 Re: Rząd Belki przegrał pierwsze głosowanie 25.06.04, 11:42
      SDPL to sprzedawczyki
      • Gość: say5 Re: Rząd Belki przegrał pierwsze głosowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.04, 13:05
        Jeszcze ci bedzie wstyd za te glupie slowa...
    • staluko Re: Dlaczego jednak Belka? 25.06.04, 12:11

Nie, dlatego, Ze jestem członkiem SLD, bo nim nie jestem, wręcz odwrotnie
      jestem sympatykiem Unii Wolności. A Belka, dlatego bo w tej chwili daje on
      chyba jedyną szansę naszego stosunkowo gładkiego wejścia do UE. A wejście, do
      UE uważam za naszą niepowtarzalną szansę historyczną. Pozostanie, bowiem na
      zewnątrz to katastrofa ekonomiczna. W obecnej dobie morderczej konkurencji
      ekonomicznej i nasyceniu rynku światowego dobrami konsumpcyjnymi, gdy
      największe potęgi przemysłowe wykorzystują zaledwie 70% swych mocy
      produkcyjnych, nie mamy żadnych szans na sprostanie konkurencji otaczających
      nas gigantów ekonomicznych i samodzielną pomyślną egzystencję gospodarczą.
      Przegrywalibyśmy nawet z naszymi dotychczasowymi małymi sąsiadami, którzy
      mieliby bezcłowy dostęp do olbrzymiego rynku Unijnego a my musielibyśmy płacić
      haracz w postaci ceł granicznych. Z tego też względu uważam działania opozycji
      zmierzające do odrzucenia konstytucji UE za całkowicie sprzeczne z naszym
      najgłębiej pojętym interesem narodowym
      • Gość: zib Re: Dlaczego jednak Belka?- ?zakwaszony?? IP: *.debacom.pl / *.debacom.pl 25.06.04, 12:59
        Nie powtarzaj się człowieku,to było wczoraj i dzisiaj już jest
        nieaktualne,chyba że to spam na zamówienie kancelarii premiera.
        • Gość: pol Re: Dlaczego jednak Belka?- ?zakwaszony?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.04, 13:03
          Pieprzysz zaslepiony czlowieku, pieprzysz a jak mawia Mleczko - Obywatelu nie
          pieprz bez sensu.. szkoda energii
      • Gość: kaska Re: Dlaczego jednak Belka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.04, 13:01
        No tak, tylko nie licz na to, ze poplecznicy Giertycha czy Leppera to
        zrozumieja. Oni maja zupelnie inne cele! Jakie? Moze warto posluchac w...
        Moskwie?
    • Gość: artur Re: Rokita i Giertych złóżcie mandaty poselskie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.06.04, 12:26
      Dlaczego ci wielcy rozrabiacze i oszołomy- Giertychy ,Rokity , Leppery, nie
      złożą mandatów poselskich, tylko kurczowo trzymają się ław poselskich?.
      Bo to wielcy nieudacznicy, co to tylko potrafią wrzeszczeć jak te baby na
      jarmarku. Tym ludziom tylko władza w głowie a nie los Polski i Polaków.
      • fullman Belka i Irak 25.06.04, 12:38

Lekcja prywaty-zacji?
        Millennium w Iraku

Panie Premierze,

Jak to było z wyborem Banku Millennium w Iraku?

Cytat z Pańskiego wystąpienia w Sejmie w dniu 14 maja 2004 roku:

"Natomiast inny z Panów posłów zainteresował się procesem wyłaniania banku
        międzynarodowego, który administruje dzisiaj Irackim Bankiem Handlowym. Otóż
        chcę powiedzieć - to jest ciekawa lekcja dla nas! - otóż kiedy taki przetarg
        został ogłoszony, jednym z banków, który tam zgłosił się był bank z którym ja
        współpracowałem. Natychmiast powiedziałem swoim kolegom, że ja oczywiście nie
        mogę w tym procesie wziąć udziału. Proces odbył się poza Irakiem, w
        Bahrajnie. Komisja składała się z pięciu osób: jednej osoby z administracji
        amerykańskiej, czterech osób: z Iraku, to znaczy Irakijczyków, Turkmenka,
        Bahrajnczyk, ot międzynarodowe towarzystwo. Wszyscy się dziwili dlaczego ja
        tam nie chcę do tej komisji pojechać. [przyp. Panie Premierze, cóż to był za
        przetarg? kto się tak bardzo dziwił? - ten fakt jest właśnie zadziwiający]

Można powiedzieć, że przewidziałem pytanie Pana posła! Zresztą można
        powiedzieć, ta osoba - jedyna, która wiedziała o tym, że jestem związany,
        wtedy byłem przynajmniej jeszcze kiedyś związany z tym bankiem, ona jedna
        głosowała przeciw, wszystkie pozostałe głosowały za."

Jaki to przetarg gdzie inne osoby niż wchodzące w skład komisji, wiedzą kto
        jak głosował?

Taka formuła przetargu to nic innego jak zaproszenie do korupcji. Można
        płacić już nie tylko za efekt - czyli wybór zgodny ze zleceniem, ale za samą
        staranność - Wiecie jak głosowałem, zgodnie z umową - za wami, czekam na
        swoją dolę...

Panie Premierze, czy takie zasady przetargów zamierza Pan postulować aby
        obowiązywały w Rzeczypospolitej? A może Pan twórczo rozwinie swoje
        doświadczenia i zaproponuje aby członkowie komisji przetargowych
        upubliczniali swoje aktualne stanowiska przed rozstrzygnięciem przetargu z
        podaniem danych kontaktowych celem wymiany uwag i spostrzeżeń...

Panie Premierze, w jaki sposób dowiedział się Pan kto jak głosował w sprawie
        Banku Millennium? Czy powiedziała to Panu osoba, która głosowała przeciw, czy
        otrzymał Pan taką informację od osoby głosującej za Bankiem Millennium? W
        jakich okolicznościach i z jakiego powodu osoba, która była w komisji
        przetargowej przekazała informacje o tym jak głosowali jej członkowie?

Wielce prawdopodobne, że ta sprawa stanie się przedmiotem dochodzenia przez
        administrację amerykańską. Wybory prezydenckie w Stanach sprzyjają
        weryfikacji działań na terenie Iraku.

Irackie przetargi

Ostrowski Arms i Bank Millennium wygrały przetargi gdy obecny premier pełnił
        funkcję szefa Międzynarodowego Komitetu Koordynacyjnego w Iraku. Ostrowski
        Arms nie posiadając licencji na handel bronią wygrywa przetarg na udział w
        konsorcjum mającym dostarczać broń armii irackiej. Kilku osobowa firma
        Ostrowski Arms wygrywa przetarg na dostawy broni dla Iraku!

Czy szef zarządzający Komitetem Koordynacyjnym w Iraku nie sprawdził
        podstawowych informacji o polskim oferencie? Wybór Ostrowski Arms to była
        czysta parodia - z wieloma uczestnikami spektaklu. Któż to znany pisał
        przedmowę do książki wydanej przez właściciela Ostrowski Arms? (Aleksander
        Kwaśniewski)

Przetarg z udziałem Ostrowski Arms został anulowany. Administracji
        amerykańskiej zależało na szybkim rozstrzygnięciu przetargu i pilnej dostawie
        sprzętu i broni do Iraku. Udział Ostrowski Arms pokrzyżował strategie
        koalicji. Nie należy się dziwić, że w kolejnym przetargu, już po wyjeździe
        Belki z Iraku, BUMAR został odrzucony. Może lepiej dla prestiżu Polski i
        polskich firm byłoby gdyby Belki w Iraku nie było?

Czy przetarg, gdzie do konsorcjum zarządzającym Irackim Bankiem Handlowym
        trafił Bank Millennium odbył się zgodnie z prawem? Mając na uwadze przetarg z
        Ostrowski Arms, jak również bliskie związki Belki z Bankiem Millennium (były
        członek władz Banku Millennium), przetarg na konsorcjum zarządzające Irackim
        Bankiem Handlowym powinien zostać sprawdzony - najlepiej gdyby proces ten
        rozpoczęły polskie władze.

STOP Korupcji

Stop-korupcji@mail.com

• Gość: pol Re: Rokita i Giertych złóżcie mandaty poselskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.04, 12:59
        Zgadzam sie w zupelnosci jesli chodzi o Giertycha i Leppera - to dno i
        prawdziwa katastrofa intelektualna. Rokity bede bronil..
      • Gość: AZ Re: Rokita i Giertych złóżcie mandaty poselskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.04, 15:40
        Oj arturze! Twoja wypowiedź "...rozrabiacze i oszołomy- Giertychy ,Rokity ,
        Leppery ..." zalatuje latami 50-tymi i to mocno! Może zorganizujesz jeszcze
        jakąś masówkę w zakładzie pracy aby poprzeć jedyna słuszną linię ukochanej
        przewodniej siły narodu: SLD-UP-SDPL (czytaj PZPR). A propos, kiedy kongres
        zjednoczeniowy?
    • Gość: pol I OK ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.04, 12:56
      Skoro informacja byla denna - to nie zostala przyjeta i tyle. Nie ma to nic
      wspolnego z wotum dla rzadu jako takiego. To dotyczy tylko stanu transportu a
      jaki on jest to widac i nie jest to wina Belki. Wotum zaufania nie znaczy
      wcale, ze wszystko co rzad przedstawi ma byc od razu akceptowane wiekszascia.
      Komentarz Giertycha idiotyczny jak zawsze...
      • Gość: mamtowdupie Ale git! Ruch oporu w sejmie! Niech żyje anarchia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.04, 14:09
        Brawo! Już wiadomo, że ci "dietetyczni" tylko udawali wotum zaufania dla Belki
        i jego technokratów. Tak naprawdę chodziło im tylko o przedłużenie
        pasożytniczej egzystencji tego zgniłego układu politycznego, który sam niczego
        dobrego nie zrobi i innym nie pozwoli! I te barany chcą mieć wiekszą siłę
        blokowania w całej Europie! Prawo do veta albo śmierć!

Świat buduje autostrady
        A my wiecznie jak te dziady!
        Hop sa sa, hop sa sa!

• indris Pomylenie pojęć 25.06.04, 14:58
          Wotum zaufania nie oznacza poparcia w ciemno dla WSZYSTKIEGO, co rządowi
          przyjdzie do głowy. Ja bym zresztą za tym wotum nie głosował (choćby ze względu
          na Irak). Ale nie uważam, że Sejm powinien być maszynką do popierania rządu.
          A w ogóe wydaje mi się, że pojęcie monteskiuszowskiego podziału władz, chociaz
          zapisane w Konstytucji, jest dla większości Polaków ciągle czymś niezbyt
          zrozumiałym.
    • Gość: Piotrpws2@gazta.pl Rząd Belki przegrał pierwsze głosowanie IP: *.klaudyny.net / 217.153.97.* 25.06.04, 14:49
      Belka i jego rząd są bałamutni i (tu cytat z wypowiedzi marszałka Borowskiego).
      Czy taka postawa rządu na dzień dobry potwierdza fakt wyboru "właściwego "
      premiera, czy też zarzuty opozycjii.
      Ja uważam, że sam premier poparł zdanie opozycji
      - Cimn przszłość przed Polską
    • Gość: toja Re: Rząd Belki przegrał pierwsze głosowanie IP: *.rp.pl 25.06.04, 17:19
      ajajaj...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka