Dodaj do ulubionych

Niepełnosprytna logika

10.09.12, 08:55
Pewien samobieżny twórca bohomazów poczuł się dotknięty opinią JKM na temat pseudoolimpiady (czy tam paraolimpiady). I wyraził swoje niezadowolenie graficznie, przedstawiając humanoida na wózku pędzącego zgodnie z kierunkowskazem "Do gazu". To "do gazu" zostało opisane jako "hasło JKM".

Tak na oko jakieś 88,79% złorzeczących nie przeczytało tekstu, który tak gorączkowo okładają werbalnymi bejsbolami. To behawioralny odruch, a nie rzeczowa krytyka, która skądinąd by się przydała, jako że JKM faktycznie odrobinę bredzi i to antyliberalnie. Nikogo jednak krytyka tekstu nie obchodzi, ważny jest masowy udział w seansie nienawiści "Pajac z muszką obraża/kpi/znęca się/etc. inwalidów".

Nie w tym jednak rzecz.

JKM pozwał wspomnianego wyżej niezręcznego ilustratora. Za, jak to elegancko ujął, "nadinterpretację" tego, co napisał. Czy są jakieś wątpliwości?

O dziwo są. Proszę słuchać uważnie, bo nie będę powtarzał:

<i>Sysło sam zastanawia się nad złożeniem pozwu. [...] - Naruszył moje dobra osobiste. W tym, co Korwin-Mikke napisał na swoim blogu, najbardziej załamało mnie twierdzenie: "Powinniśmy oglądać zdrowych, pięknych, a nie zboczeńców i inwalidów". To są poglądy sprzed dwóch wieków - mówi artysta. </i>

Wszyscy zauważyli w czym rzecz, prawda?***

***Łopatologia dla niepełnosprytnego Akwanetu, kotleta szczytoszczura: "artyście" nie spodobały się cudze poglądy, więc przypisał wrogowi zmyślone hasło. Artysta stawia znak równości między poglądami a oszczerstwem.
Obserwuj wątek
    • oleg3 JKM bredzi 10.09.12, 09:51
      xiazeluka napisał:

> JKM faktycznie odrobinę bredzi i to antyliberalnie
      Na ten temat:

Cytat
      niestety, Korwin przy całej swojej osobliwej inteligencji wyrażanej w grze w brydża albo układaniu kostki Rubika popełnił tekst, który stoi w sprzeczności nie tylko z przyzwoitością, moralnością, ale i z podstawami konserwatywno-liberalnej ideologii, która w niepoddawaniu się przeciwnościom, znoszeniu z godnością złego losu i w aktywności oraz dzielności i niezłomności osobistej widzi szczególne wartości. Pożegnał się w ten sposób z moim głosem wyborczym.
      piq

Ja dodam, że nie widzę związku pomiędzy pokazywaniem w telewizorni pięknych i zdrowych, a rozwojem ludzkości. Homer podobno był ślepy, a Beethoven - na pewno - głuchy.

Nieracjonalne wypowiedzi JKM o niepełnosprawnych mają podłoże psychologiczne. Kryje się za tym jakaś osobista tragedia.

Nad "artystą" bohaterem wątku nie ma się co rozwodzić.
      • pikrat Re: JKM bredzi 10.09.12, 18:13
        A ja tak sobie mysle, ze gdyby JKM znalazl sie sam na sam z tymi 'uposledzonymi' to oni wytlumaczyliby mu najlepiej jak bardzo sie myli. Tak, w sposob behawioralny byloby najlepiej. Pewnie poplakalby sie jak Jasio - Marysia w samolocie: Ratunku! - niepelnosprawni mnie bija!
        A Mikkemu to pewnie wydaje sie, ze jest taki spartanski co ma go nobilitowac. W oczach glupcow oczywiscie. Tymczasem, biorac pod uwage liczne pozwy i pyskowki pracuje na opinie zwyklego pieniacza.
        • xiazeluka Mylisz się, kotlecie szczytoszczurzy 10.09.12, 19:19
          ...co nie jest niczym dziwnym - posiadasz legitymację zawodowego debila. A mylisz się dlatego:

pietrasiewicz.salon24.pl/445707,jestem-paraczlowiekiem
          • pikrat Re: Mylisz się, kotlecie szczytoszczurzy 10.09.12, 21:46
            xiazeluka napisała:

> ...co nie jest niczym dziwnym - posiadasz legitymację zawodowego debila. A myli
            > sz się dlatego:
            >
            > pietrasiewicz.salon24.pl/445707,jestem-paraczlowiekiem

Musiałbym byc rzeczywiscie zawodowym debilem by przejmowac sie opinia paramozgiego, wydziedziczonego i wypieprzonego przez wiatr historii paraxiecia.
            Nie zgadzam sie rowniez z opinia, ktora napisal jakis biedny kaleka a ktora Jasnie Kretyn skwapliwie mi podsunal. Otoz ten biedny czlowiek nie musi wcale byc madrzejszy od naszego pieniacza i opinia jednego a moze nielicznych osob kalekich, ktorzy widza w JKM swojego bozyszcza nie bedzie miala nigdy takiej sily przybicia jak opinie tych, ktorych zdanie podzielam.
            Opinie te pozostana zatem wsrod marginesu, ktorego nie da sie wyrazic liczba wieksza od ulamka procenta. Dokladnie tak jak, albo mniej jeszcze, niz zwolennikow jakiejs kretynskiej monarchii czy innych paraumyslowych wybrykow, jakich w kazdej populacji pare sztuk sie znajdzie. Przed wojna bylo wiecej bab z broda niz dzis zwolennikow JKM. Musisz z tym jakos zyc.smile
            • xiazeluka Re: Mylisz się, kotlecie szczytoszczurzy 10.09.12, 21:53
              Jak widzę - legitymację zawodowego debila masz świeżo podstemplowaną:

Nie zgadzam sie rowniez z opinia, ktora napisal jakis biedny kaleka
              • pikrat Re: Mylisz się, kotlecie szczytoszczurzy 10.09.12, 21:57
                xiazeluka napisała:

> Jak widzę - legitymację zawodowego debila masz świeżo podstemplowaną:
                >
                > Nie zgadzam sie rowniez z opinia, ktora napisal jakis biedny kaleka
                >
                >
                No przeciez gosc sam o sobie napisal, ze jest paraczlowiekiem a porusza sie na wozku. Nie czytales, Luju?
                • xiazeluka Re: Mylisz się, kotlecie szczytoszczurzy 10.09.12, 22:27
                  Jestem pod wrażeniem. Znasz czasownik "czytać".
                  • pikrat Re: Mylisz się, kotlecie szczytoszczurzy 11.09.12, 09:47
                    'Czytac' to akurat bezokolicznik, paramozgusmile

A tam na dole watku dostales niezle manto, ale nic dziwnego - ciebie nawet Gini obijala jak chcialasmile
                    • xiazeluka Re: Mylisz się, kotlecie szczytoszczurzy 11.09.12, 11:04
                      'Czytac' to akurat bezokolicznik, paramozgusmile

Masz dyżur w debilowni, jak widać:

sjp.pwn.pl/szukaj/bezokolicznik
                      • pikrat Re: Mylisz się, kotlecie szczytoszczurzy 11.09.12, 12:08
                        xiazeluka napisała:

> 'Czytac' to akurat bezokolicznik, paramozgusmile
                        >

>
                        > Masz dyżur w debilowni, jak widać:
                        >
                        > sjp.pwn.pl/szukaj/bezokolicznik

Uzywajac okreslenia 'bezokolicznik' wypowiedzialbys sie precyzyjniej i tylko o to mi szlo. Widac, ze waszej ksiazecej niepelnosprawnosci trzeba wszystko tlumaczyc albo opatrzyc licznymi przypisami.smile
                        • xiazeluka Re: Mylisz się, kotlecie szczytoszczurzy 11.09.12, 12:16
                          "Czytać" to czasownik w formie bezoosobowej. Znajdź sobie teraz w tym zdaniu podmiot.
                          • pikrat Re: Mylisz się, kotlecie szczytoszczurzy 11.09.12, 13:39
                            xiazeluka napisała:

> "Czytać" to czasownik w formie bezoosobowej. Znajdź sobie teraz w tym zdaniu po
                            > dmiot.
                            >

Kazac cos to ty mozesz swojemu podnozkowi a nie mnie, panie Maslo Maslane.

Cos dla oslody kiepskiego poranka:

JKM - dlaczego mnie nie pokazuja w telewizji?
                            T.Lis - bo jest pan brzydki?

A moze zwyczajnie, w zgodzie z korwinizmem stosowanym, 'Kalectwa się nie pokazuje na arenach, to jest upadek moralny'

Więcej... wyborcza.pl/1,75478,12463540,Lis_do_Korwina_Mikke__a_moze_TVP_Pana_nie_pokazuje.html#ixzz26A0IV3e7

smile
                            • xiazeluka Re: Mylisz się, kotlecie szczytoszczurzy 11.09.12, 14:17
                              T.Lis - bo jest pan brzydki?

...spytał wysoki blondyn o niebieskich oczach. Kulturalnie, nie dając powodów do żadnych brzydkich skojarzeń.
    • pulbek Re: Niepełnosprytna logika 10.09.12, 18:27
      A co on nagle taki wrażliwy? Mięknie chłop na starość. Jak mu kiedyś córka wżeniła nóż w brzuch, to nie płakusiał i nie leciał do sądu, tylko dzielnie rzekł "mój brzuch należy do mnie" i zamilkł, jak na twardziela przystało.

Pulbek.
      • xiazeluka Re: Niepełnosprytna logika 10.09.12, 19:14
        JKM się starzeje.

Ale, ale, czy Ty przypadkiem nie wyśmiewasz się z geriatryków?
        • pulbek Re: Niepełnosprytna logika 10.09.12, 20:19
          No pewnie że się wyśmiewam. Ja nie mam problemu z wyśmiewaniem. Taka jest kolej rzeczy: Corvinus obraża niepełnosprawnych, na to setki ludzi nazywają go debilem, a jakiś koleś porównuje go do Hitlera czy co tam. Wszystko to jest naturalne i zdrowe. Bąka puszcza dopiero ten, kto leci się poskarżyć do aparatu przymusu.

Pulbek.
          • xiazeluka Re: Niepełnosprytna logika 10.09.12, 21:27
            Jeśli już, to bąki - JKM potraktował pozwem ponadto Księżniczkę Olejnik i jakiegoś (p)osła.

A, tego, zaraz - JKM obraził inwaidów? Wyjaśnij Mła, proszę, czym Cię ubódł - bo skoro z takim przekonaniem piszesz o krzywdzie niepełnosprytnych, to sam nim jesteś?
            • rycho7 samoakceptacja 10.09.12, 21:37
              xiazeluka napisała:

> JKM obraził inwaidów?

Przepiekne kobiety maja zazwyczaj watpliwosci co do swych detali. Aczkolwiek watpie aby bycie kobieta bylo niepelnosprawnoscia.

Szczegolnie kultowym jak dla mnie objawem piekna jest farbowanie zebow na czarno. JKM ma zapewne niepelnosprawnosc IQ nazywana haszyzmem. Im wyzsze tym gorzej.
            • pulbek Re: Niepełnosprytna logika 10.09.12, 21:43
              Ja tam nie wiem, skoro się obrazili to widocznie ich czymś obraził. Ja ludziom wierzę w takich subiektywnych sprawach, nawet katolikom wierzyłem kiedy mówili, że obraziła ich artystka Nieznalska.

Temat poboczny: skoro mówisz na siebie "Mła", to czy w trzeciej osobie należy mówić o Tobie "Luj"?

Pulbek.
              • xiazeluka Re: Niepełnosprytna logika 10.09.12, 21:49
                Jedni się obrazili, inni się nie obrazili. Da się z takiej sieczki wyciągnąć jakiś ciekawy, uniwersalny wniosek?

PS. Możesz nazywać Mła "Jego Wielkoxiążęca Wysokość". Skromnie i z klasą.
              • pikrat Re: Niepełnosprytna logika 10.09.12, 21:50
                pulbek napisał:

> Ja tam nie wiem, skoro się obrazili to widocznie ich czymś obraził. Ja ludziom
                > wierzę w takich subiektywnych sprawach, nawet katolikom wierzyłem kiedy mówili,
                > że obraziła ich artystka Nieznalska.
                >
                > Temat poboczny: skoro mówisz na siebie "Mła", to czy w trzeciej osobie należy m
                > ówić o Tobie "Luj"?
                >
                > Pulbek.

ROTFL
    • rycho7 polit poprawnosc nazizmu 10.09.12, 21:21
      xiazeluka napisała:

> "Powinniśmy oglądać zdrowych, pięknych, a nie zboczeńców i inwalidów".

Rzymska maksyma mowi, ze o gustach sie nie dyskutuje. JKM dyktuje mi "powinnismy". Mocno z niego lewy liberal.

Moj Urzad Kontroli Zdrowia i Piekna nie udziela ksiedzu Luce certyfikatu slusznosci.
      • xiazeluka Re: polit poprawnosc nazizmu 10.09.12, 21:51
        Acha. Czytasz w myślasz sz0kowi, czytasz i Mła. Szkoda, że czytając robisz błędy ortograficzne.
      • krates-8 Re: polit poprawnosc nazizmu 11.09.12, 00:31
        nie powinniśmy drwić z kalectwa
        może prawy liberał tak sądzić?

lewy rzekłby
        to powinno być zabronione
        albo
        niech rząd cuś z tym zrobi

rycho7 napisał:

> xiazeluka napisała:
        >
        > > "Powinniśmy oglądać zdrowych, pięknych, a nie zboczeńców i inwalidów".
        >
        > Rzymska maksyma mowi, ze o gustach sie nie dyskutuje. JKM dyktuje mi "powinnism
        > y". Mocno z niego lewy liberal.
        >
    • krates-8 Re: Niepełnosprytna logika 11.09.12, 00:21
      tekst jkm
      nie jest o inwalidach
      tylko o kibicach
      ogladanie wyścigów kalek
      mu się nie podoba
      i ja to rozumiem
      napisał wyraźnie
      Można się tylko cieszyć, że inwalidzi też organizują zawody
      ale tego nikt nie rozumie
      dla mnie to właśnie jkm
      traktuje inwalidów
      jak ludzi
      prawda
      zamiast litości
      zakłamania i hipokrycji
    • benek231 J*M i Kretyn na paraolimpiade dla psychopatow :O) 11.09.12, 04:42
      A o tym, ze tam dla was miejsce swiadczy debilny tekst J*M, oraz Twoje poparcie dla niego, Kretynie. Wykazaliscie sie skrajnym brakiem delikatnosci, i bezdusznoscia, w stosunku do osob ktorych uczucia - z racji kalectwa - winny byc obiektem szczegolnej troski. Wiem wiem, Ty "tylko" o roznicach pomiedzy opinia a oszczerstwem - do czego powroce, by wykazac, ze i tym razem jestes w bledzie. I to nie tylko z tego powodu, ze owo "oszczerstwo" jest takze opinia. Nawiasem mowiac jak najbardziej poprawna i upowazniona konkluzja, wyciagnieta ze slowotoku tego Twojego debilowatego kurdupla.

Nie twierdze, bynajmniej, ze Mikke nie ma prawa do podobnych opinii, na temat paraolimpiad. Ba, nawet dobrze sie stalo, ze zdecydowal sie na pojscie pod prad, bo w jego tekscie, jest kilka watkow godnych zwrocenia uwagi. To samo, jednakze, mogl zaprezentowac w nieco delikatniejszej formie, pamietajac, ze niechcacy moze nadepnac na uczucia ludzi; nie obrazow, nie swetych figur, nie symboli religijnych, lecz zywych i wrazliwych ludzi. Do tego nie musial wrzucac kalek do jednego worka, z debilami, zboczencami, nieudacznikami, slabeuszami, mordercami, idiotami…

Jakos nie slyszalem by rozwazany byl jakis projekt zastapienia dotychczasowych olimpiad paraolimpiadami. Tymczasem ten cymbal rozdarl sie na cala Polske jakby co klamka juz zapadla. Bo odkryl byl, ze olimpiady dla niepelnosprawnych istotnie roznia sie od tradycyjnych… z przyczyn obiektywnych. Wiadomo. Oburzyl go udzial zawodnikow i zawodniczek bez konczyn - z szokujaco widocznymi kikutami, w miejscu calych i zdrowych rak, czy nog. No i ich widocznosc dzieki telewizji. No bo jak juz maja te paraolimpiade to po coz jeszcze ich pokazywac. Samo wspolzawodnictwo to juz za malo(?)

Kiedys rutynowo umieszczano kaleki pod kosciolami, badz poza murami miasta. Tam bylo ich miejsce; tak sie wtedy powszechnie przyjelo. W takich tez miejscach pragnalby i J*M widziec niepelnosprawnych, jesli juz musialby ich widziec. Bo dla niego paraolimpiady to chwalenie sie kalectwem, podczas gdy tak naprawde nie ma sie czym chwalic. Dla Korwina-Mikke kalecwo winno powrocic do rangi tabu. Jak jeszcze nie tak dawno gdy kalek nie widzialo sie (byli w przeroznych domach opieki), a samo poruszanie ich tematu bylo, poniekad, niezreczne.

Rysownik na wozku inwalidzkim poszedl jedynie nieco dalej niz J*M. Bo "jak sie bawic to sie bawic". Dlaczego wiec nie "do gazu"? W koncu czy nie chodzi Mikkemu o wyeliminowanie kalek z zycia spolecznego(?) Czy nie chodzi mu o to by nie mogli sami o sobie decydowac, i np. urzadzac paraolimpiady? Czy nie chodzi mu o odebranie im podmiotowosci, suwerennosci, praw ludzkich i obywatelskich? Moze wiec od razu do gazu, rzuca Rysownik, no bo przeciez do tego wlasnie eliminacja kalek sie sprowadza. Pokazal to kiedys Hitler, ktorego takze razilo kalectwo kalek, oraz ich nieprzydatnosc w spoleczenstwie. Rysownik jedynie dopowiedzial koncowke - za Korwina-Mikke. Postawil te slynna kropke.

W malym rozumku, w ptasiej glowce, nie zaswitala oczywiscie mysl, ze tu nie o chwalenie sie kalectwem chodzi, lecz o poprawe samopoczucia i dowartosciowanie ludzi zepchnietych na margines zycia. Co mi przeszkada paraolimpiada(?) To ich sprawa. Chca, maja ochote i energie to tylko moge przyklasnac inicjatywie dzieki ktorej wielu z nich poczuje sie tak dobrze jak nigdy przedtem.

No ale na to psychol oczywiscie nie wpadnie. w koncu to dzieki brakowi wyzszej uczuciowosci jest psycholem. I J*M i Tła. smile

jkm.nowyekran.pl/post/73028,para-olimpiada-czyli-paranoja
      • xiazeluka Trybun Kretyn52 11.09.12, 09:01
        Jak widać po załączonym tekście teksty z internetu czyta Ci do poduszki Twój Murzyn. A ponieważ nie zna dostatecznie polskiego, to pomija słowa, których nie jest w stanie wyartykułować. Z tejże sieczki Ty budujesz następnie komentarz, który okraszasz swoimi markowywi argumentami czyli kretynizmami.

Najśmieszniejszy jest oczywiście "argument" Rysownik na wozku inwalidzkim poszedl jedynie nieco dalej niz J*M. Logicznie rzecz biorąc rysownik mógł nasmarować "JKM do gazu" i też by zasłużył na Twoją aprobatę. Wynika z powyższego, że i hasło "Żydzi do gazu" uznałbyś za usprawiedliwione, no bo np. paru Żydów wypowiedziało się niepochlebnie o irańskim ajatollahu.

Z jednym tylko masz rację: nie powinien wrzucać do jednego wora kalek z debilami. Twoje towarzystwo jest dla inwalidów upokarzające.
      • pikrat Re: J*M i Kretyn na paraolimpiade dla psychopatow 11.09.12, 09:48
        Piekny tekst i sama prawda. Dolozyles temu paraxienciu az mnie sie zal zrobilo. Juz go sobie wyobrazam jak pochlipuje z qipem w kaciku otworu gebowegosmile
    • andrzejg a nie miał prawa na swoja interpretację? 11.09.12, 05:21
      Widocznie autor uważa,że zboczeńców i innych takich, których JKM raczył umieścić obok kaleków , nalezy eliminować z życia publicznego i do tego poglądy JKM jawią mu się faszystowskimi , to naturalna konsekwencją będzie takie właśnie skojarzenie.

Mi też poglądy JKM skojarzyły się z faszyzmem o czym pośrednio napisałem gdzieś tam na tym forum. Ile paki dla mnie przewidują wyznawcy wolności słowa? 3 tygodnie?

A.
      • xiazeluka Re: a nie miał prawa na swoja interpretację? 11.09.12, 08:51
        Interpretacja owszem. Tyle, że z tekstu JKM nic takiego nie wynika, nic, co możnaby podciągnąć pod pragnienie eksterminacji kalek.

Przykro Mła, lecz nie mogę z Tobą dalej polemizować z jednego, lecz podstawowego powodu - nie przeczytałeś wypowiedzi JKM, którą krytykujesz (odrzucam z góry wyjasnienie "Andrzejg nie zrozumiał tego, co czyta" - to niemożliwe, taki inteligentny człowiek poradziłby sobie bez trudu z niezbyt skomplikowanym ciągiem zdań).
        • andrzejg Re: a nie miał prawa na swoja interpretację? 11.09.12, 11:42
          Ależ przeczytałem i podtrzymuję swoja opinię. Kluczem do nadinterpretacji jest oto ten fragment felirtonu JKM

Jeśli chcemy, by ludzkość się rozwijała, w telewizji powinnismy ogladac ludzi zdrowych, pieknych, silnych, uczciwych, madrych - a nie zboczeńców, morderców, słabeuszy, nieudaczników, kiepskich, idiotów - i inwalidów, niestety.

aż się prosi , aby wpisać tu blondynów o typowej czaszce, co za soba niesie dalsze skojarzenia.

JKM móg wykazać sie wiekszą delikatnościa, bo choć w krytyce paraolimpiady i sposobu jjej przeprowadzenia ma rację, to jednak uczestniczą w niej ludzie. Dodam- normalni ludzie

A.
          • oleg3 Re: a nie miał prawa na swoja interpretację? 11.09.12, 11:48
            andrzejg napisał:

> Ależ przeczytałem i podtrzymuję swoja opinię.

Brak występów w TV = "do gazu" ????
            • andrzejg Re: a nie miał prawa na swoja interpretację? 11.09.12, 11:52
              oleg3 napisał:

> andrzejg napisał:
              >
              > > Ależ przeczytałem i podtrzymuję swoja opinię.
              >
              > Brak występów w TV = "do gazu" ????

przeczytaj jeszcze raz.Myslę ,że pokazałem wyraźnie podstawy i sposób rozumowania obrażonego człowieka.

A.
              • andrzejg Re: a nie miał prawa na swoja interpretację? 11.09.12, 11:55
                nie skupiaj się na stwierdzeniu ,że nie powinniśmy pokazywać kalectwa w TV, tylko , pisząc w skrócie , na:

'powinnismy pokazywać blondynów o typowej czaszce,a nie zboczeńców i inwalidów' ==> do gazu

A.
                • oleg3 Re: a nie miał prawa na swoja interpretację? 11.09.12, 12:05
                  W wielkim skrócie Andrzeju. Z pogwałceniem rozumu.
                  • oleg3 Re: a nie miał prawa na swoja interpretację? 11.09.12, 12:15
                    oleg3 napisał:

> Z pogwałceniem rozumu.

Pisałem o swoim rozumie. Nie odbieraj tego jako złośliwość czy - nie daj Boże - obrazę.
                  • andrzejg Re: a nie miał prawa na swoja interpretację? 11.09.12, 12:23
                    oleg3 napisał:

> W wielkim skrócie Andrzeju. Z pogwałceniem rozumu.

tu jest pies pogrzebany, bo tu nie rozum chodzi , tylko o odczucia

A.
                    • oleg3 Re: a nie miał prawa na swoja interpretację? 11.09.12, 12:29
                      > tu jest pies pogrzebany, bo tu nie rozum chodzi , tylko o odczucia

Zgoda, Andrzeju.
                      Szkoda jednak, że zranione uczucia zdominowały rozum. Przesadzone ataki na JKM prowadzą do mobilizacji obrońców.
                      • andrzejg Re: a nie miał prawa na swoja interpretację? 11.09.12, 17:54
                        oleg3 napisał:

>
                        > Zgoda, Andrzeju.
                        > Szkoda jednak, że zranione uczucia zdominowały rozum. Przesadzone ataki na JKM
                        > prowadzą do mobilizacji obrońców.

Sam sie prosił.Przeciez w jego tekście jest przewidywanie ataku 'Oni ebędą mnie atakowac' czy coś w tym rodzaju. Wiedział ,że pisze prowokacyjnie , to nie rozumiem teraz jego płaczu nad kontratakiem , i plucia się i brnięcia w slepy zaułek. Powiedziałbym inaczej - szkoda ,że chęć hucpy zdominowały rozum.

A.
                        • oleg3 Re: a nie miał prawa na swoja interpretację? 11.09.12, 18:40
                          > Sam sie prosił

Oczywiście Andrzeju. I powinien pozostać sam.
          • xiazeluka Re: a nie miał prawa na swoja interpretację? 11.09.12, 12:28
            Jeśli chcemy (przecież chcemy, prawda?), aby ludzkość się rozwijała, powinniśmy (a nie "musimy") ogladac ludzi zdrowych, pieknych, silnych, uczciwych, madrych (czyli godnych naśladowania) - a nie zboczeńców, morderców, słabeuszy, nieudaczników, kiepskich, idiotów (no, to oczywiste - kotlet jako motor rozwoju ludzkości? Biedroń? Wampir z Sosnowca?) i inwalidów, niestety. ("niestety" wyraźnie dowodzi, że JKM dodał ich do listy z przykrością, bez intencji obrażania; po prostu beznogi kaleka nie nadaje się na maskotkę wyczynowców - odrzucając konwenanse i biorąc się za bary z obiektywnym osądem sytuacji w duchu zaproponowanej tezy o rozwoju ludzkości - jest to po prostu fakt. Można się z tezą nie zgadzać, lecz wtedy należy zakwestionować tok rozumowania, np. wskazując wybitnych inwalidów, bez których rozwój ludzkości byłby uboższy, a nie awanturować się o samo napomknięcie, zgodne przecież z logiką wywodu. Tak czy inaczej potencjalna możność oglądania jednych i nie oglądania drugich żadnych pragnień eksterminacyjnych nie dowodzi, ani nawet nie daje pola do takowej interpretacji; Mła nie jest pokazywany w telewizji, jednak chyba nie twierdzisz, że władze TVP przeznaczyły Mła do gazu?)
            • kalllka Re: a nie miał prawa na swoja interpretację? 11.09.12, 13:42
              w tlach jestes pokazywanym. podobnie jak wasaty JKM, wepchniety na chwile w role politycznego przeciwnika po to by pokazal sie ladny dziennikarz.
              zauwazyli panowi szlacht, ze ta szczurza zasada sterowania mediami przez pod__gryzanie (trakcji) i powodowania spiec, znalazla juz dzielnych powielatorow w peerze radiow (eremefka kontra zetka)oraz srod wroclawskich peowiakow?
            • andrzejg Re: a nie miał prawa na swoja interpretację? 12.09.12, 12:28
              JKM sam , z niewymuszonej woli, wepchnął inwalidów do jedneo worka ze zboczeńcami z wielkim westchnieniem 'niestety'. Jakaż to szkoda, że inwalidzi są w jednym worku z degenaratami...Niejeden już wskazał na inwalidztwo JKM. Czy inwalidą musi być człowiek bez nogi, czy bez ręki? A chory na serce? A z wadą wymowy? Czy JKM możemy wrzucić do jednego worka ze zboczeńcami?

Przecież taki logik jak on powinien wiedzieć ,że zbiory inwalidów i zboczeńców maja jedynie część wspólną. Podejrzewam,że procentowo mniejszą niz ludzie fizycznie zdrowi.

Masz już jednego inwalidę mającego wpływ na losy świata ... no może Polski...no może jedynie prawicy w Polsce. Biorąc pod uwagę stan tej prawicy , to JKM ma rację - inwalidzi powinni siedzieć cicho w domu.

Z pewnością mozna znaleźć wielu innych twórczych inwalidów. I tu mam coć dla JKM.
              Elton John. On chyba spasuje JKM do jego dociekań. Jest z tej części wspólnej.

A.
            • pikrat Re: a nie miał prawa na swoja interpretację? 12.09.12, 14:08
              xiazeluka napisała:

odrzucając konwenanse i biorąc się za bary z obiektywnym o
              > sądem sytuacji w duchu zaproponowanej tezy o rozwoju ludzkości - jest to po pro
              > stu fakt. Można się z tezą nie zgadzać, lecz wtedy należy zakwestionować tok ro
              > zumowania, np. wskazując wybitnych inwalidów, bez których rozwój ludzkości byłb
              > y uboższy

Kilku takich by sie znalazlo np ten:

https://4.bp.blogspot.com/_ZVTVjBu8g1s/S9w6j1i282I/AAAAAAAAHTs/HFLer7k3avE/s400/hawking-787803.jpg

Stephen Hawking

A moze ten?:

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/10/Petrucciani08.jpg/220px-Petrucciani08.jpg
              Michael Petrucciani

Przy tych dwóch chocby blysnac mozesz jedynie korwinizmem, na ktory nie ma popytu.
              • xiazeluka Re: a nie miał prawa na swoja interpretację? 12.09.12, 14:43
                Zapomniałeś o dodaniu swojego portretu - wybitnego debila.
                • pikrat Re: a nie miał prawa na swoja interpretację? 12.09.12, 20:05
                  xiazeluka napisała:

> Zapomniałeś o dodaniu swojego portretu - wybitnego debila.
                  >

Cos nie na raczke, wasza perfidnosc?
                  Niestety, dowodzisz, ze powrot monarchii i blekitnokrwistych moglby skonczyc sie dla nich tylko gilotyna. Ciesze sie ze bylbym wsrod tych, ktorzy wyroki by ferowali. Twoim durnym lbem dzieciarnia bawilaby sie niczym szmacianka. Adieuuuuuuuuuuuuuuu!
                  • xiazeluka Re: a nie miał prawa na swoja interpretację? 13.09.12, 08:13
                    Debil i morderca. Wolno strzelać bez ostrzeżenia.
                    • pikrat Re: a nie miał prawa na swoja interpretację? 13.09.12, 09:37
                      xiazeluka napisała:

> Debil i morderca. Wolno strzelać bez ostrzeżenia.
                      >

Przedstawiles sie? smile
                      No i ujawniles swoje przywiazanie do masochizmu. Niezle. Zawsze twierdzilem, ze magnateria rozmnazajac sie, za przeproszeniem, miedzy soba doprowadzila do degeneracji gatunku smile
      • pikrat Re: a nie miał prawa na swoja interpretację? 11.09.12, 09:50
        Andrzeju, jest tylko jedna sluszna interpretacja. Ominie Cie uscisk meskiej dloni Lzearystokratysmile
      • oleg3 Re: a nie miał prawa na swoja interpretację? 11.09.12, 10:48
        Nie miał Andrzeju. JKM jest zwolennikiem poglądu, że kaleki mają pozostawać poza przestrzenią publiczną (to najdalej idąca możliwa interpretacja). Od tego do fizycznej likwidacji daleka droga. "Artysta" przesadził.

> Mi też poglądy JKM skojarzyły się z faszyzmem
        Wieloletnia tresura mediów, Andrzeju.

Nawiasem pisząc nazizm (bo faszyści nie wysyłali do gazu) likwidował nosicieli złych genów (psuli niemiecką krew). Osoba bez nogi czy bez ręki nie szła do gazu.
    • dachs Skandaliczność wypowiedzi JKM 11.09.12, 07:16
      polega na tym, iż poddał w wątpliwość intencje "dobrych ludzi". Za takie coś "dobrzy ludzie" znają tylko jedną karę - ukamieniowanie.
      Sqrwiel ośmielił się nie wierzyć, że ludzkość, do niedawna jeszcze tłumnie wypełniająca jarmarczne namioty w celu obejrzenia kobiety z brodą, albinosa, dziecka-wilka, lub - dla poprawienia sobie samopoczucia - trafienia szmacianą piłką w karzełka, odmieniła się tak bardzo, że dziś jęta szlachetnością chyli czoła przed wysiłkiem ludzi niepełnosprawnych w całkowitej bezinteresowności.
      Przyznam się, że ja też nie wierzę. Czy ktoś z was, kiedy na olimpiadzie na 400m biegł Pistorius patrzył na któregokolwiek z jego konkurentów? A przecież w innych biegach patrzymy na tego, który jest na czele (chyba, że gdzieś z tyłu wlecze sie Polak). Nawiasem mówiąc, gdyby nawet Pistorius wygrał olimpijski finał na 100m, to i tak nie byłby najszybszym człowiekiem świata. Najszybszym byłby ten, co dobiegł za nim, na własnych nogach.
      Ale to wcale nie znaczy, że Pistorius nie jest człowiekiem. Wręcz przeciwnie, jest człowiekiem godnym najwyższego podziwu, tyle że nie do końca kompletnym.
      Niepełnosprawnym jest zresztą sam JKM. Ma takie kalectwo, że nawet najsłuszniejszych uwag nie potrafi przekazać w sposób do przyjęcia dla gawiedzi sterowanej gotowymi hasłami.
      A przecież jego uwagi dotyczące punktów za stopień inwalidztwa i mozliwości manipulacji są jak najbardziej słuszne. Wypadki samookaleczeń dla uzyskania profitu są znane od wieków. Cóż to za problem przy dzisiejszych mozliwościach medycyny?
      Ciekawe, że dla gawiedzi szukającej we wszystkim drugiego dna (najlepiej śmierdzącego) akurat tak oczywista refleksja jest obrażaniem ludzi niepełnosprawnych.
      W Polsce obudziły sie pięknoduchy i piętnują nasze państwo, że zbyt mało robi dla inwalidów. Trzeba opiekować się, rozwijać, popierać, wspomagać. Pewnie, tego nigdy nie za wiele.
      Ale żeby o tym mówić akurat przy okazji paraolimpiady, to szczyt hipokryzji.
      Bo wg. wyników medalowych państwem najlepiej dbającym o swoich niepełnosprawnych okazuja się być Chiny - 231 medali. Za nimi z dużym odstępem Rosja, też państwo słynne z opiekuńczości.
      Ale JKM to faszysta, co posyła inwalidów do gazu.
      Czy możecie, państwo, rozśmieszać mnie w inny sposób?
      • oleg3 Re: Skandaliczność wypowiedzi JKM 11.09.12, 09:01
        polega na niepełnosprytnej historiozofii.

Cytat
        Cywilizacja europejska, która panowała nad światem, stawiała na najmądrzejszych, najsilniejszych, najinteligentniejszych, najszybszych – a obecna anty-cywilizacja za najważniejsze uważa forowanie biednych, głupich, niezaradnych – i również inwalidów.
        W efekcie to nie my dziś kolonizujemy świat – to nas kolonizują. Ciekawe, czy jak dojdzie do rozgrywki, np. z muzułmanami, to bronić nas będą żołnierze bez ręki lub na wózkach inwalidzkich?
        Tekst linka

Cytat
        I nie chodzi o estetykę: w społeczeństwie obowiązuje zasada: „Z kim przestajesz, takim się stajesz”, więc i oglądanie – godnych podziwu skądinąd - wysiłków para-sportowców może przynieść - przejściowe, na szczęście - zaburzenia w motoryce!). Jeśli chcemy, by ludzkość się rozwijała, w telewizji powinnismy ogladac ludzi zdrowych, pieknych, silnych, uczciwych, madrych - a nie zboczeńców, morderców, słabeuszy, nieudaczników, kiepskich, idiotów - i inwalidów, niestety.
        Jeśli chcemy, by ludzkość się rozwijała - oczywiście.
        Tekst linka

Oglądanie wysiłków para-sportowców może przynieść - przejściowe, na szczęście - zaburzenia w motoryce! Słuchanie JKM może przynieść przejściowe zaburzenia mowy. A telewizja pokazuje tych pięknych i zdrowych: silikonowe laleczki z betoksem.
        • dachs Re: Skandaliczność wypowiedzi JKM 12.09.12, 21:03
          oleg3 napisał:

> polega na niepełnosprytnej historiozofii.

Te cytaty to akurat raczej objaw chorobowy, niż historiozofia.
      • pulbek Re: Skandaliczność wypowiedzi JKM 11.09.12, 09:06
        Cud, że Corvinus nie zechciał się pochylić nad ważkim społecznym problemem olimpiad specjalnych. Tam to dopiero jest absmak estetyczny i niewiara w bezinteresowność!

Pulbek.
        • xiazeluka Znam większe cuda 11.09.12, 09:14
          Nadzwyczajnym cudem jest fakt, iż wypowiedź JKM wywołała większe oburzenie od skoku na nasze emerytury w wykonaniu tow. Tuska czy zarzucenia przez Kaczyńskiego zdrady stanu urzędującym władzom RP.

Cudem w cudzie jest to, że większość komentuje wypowiedź, którą przeczytała mniejszość, a zrozumiała promil.
          • pulbek Re: Znam większe cuda 11.09.12, 09:24
            To smutna oczywistość, ale cóż? Błazny zawsze budzą niezdrowe zainteresowanie, tak było, jest i będzie. Sameś, nie wypominając, wątek na ten temat założył.

Pulbek.
            • xiazeluka Re: Znam większe cuda 11.09.12, 09:34
              Sameś, nie wypominając, wątek na ten temat założył.

I cieszę się, że drobna korzyść jest - faktycznie ów samobieżny artysta-grafik to błazen, fajnie że się z Mła zgadzasz.
          • andrzejg JKM lokajem PO,jak Giertrych? nt 11.09.12, 10:39
            xiazeluka napisała:

> Nadzwyczajnym cudem jest fakt, iż wypowiedź JKM wywołała większe oburzenie od s
            > koku na nasze emerytury w wykonaniu tow. Tuska czy zarzucenia przez Kaczyńskieg
            > o zdrady stanu urzędującym władzom RP.
            >
      • pikrat Re: Skandaliczność wypowiedzi JKM 11.09.12, 09:53
        A mogles milczec, Borsuczku. Nie chciales - Twoja sprawa. Juz przed laty wyraziles sie w podobnym stylu o paraolimpiadzie. Zdania nie zmieniles. Nie wyprzedziles polskiej nizinnej w rozwoju.smile
        • dachs Re: Skandaliczność wypowiedzi JKM 12.09.12, 21:08
          pikrat napisał:

> A mogles milczec, Borsuczku.

Oooo, polski Czyrak się znalazł.

> Juz przed laty wyraziles sie w podobnym stylu o paraolimpiadzie. Zdania nie zmieniles.

Przez te wszystkie lata nie zdarzyło się nic, co wymagałoby zmiany zdania.

> Nie wyprzedziles polskiej nizinnej w rozwoju.smile

To zależy, co nazywamy rozwojem. W rozwoju śpiewania w chórze - nie wyprzedziłem.
          A milczeć w chórze politpoprawnych hipokrytów też nie lubię.
          • pikrat Re: Skandaliczność wypowiedzi JKM 12.09.12, 21:40
            Politpoprawnych - wyswiechtanesad
            A hipokryta nie jestem w odroznieniu.
            No wlasnie........... czy milczenie na temat budowy zlotego cielca przez pana Rydzyka miesci sie w kanonie politpoprawnosci i hipokryzji?
            Przepraszam, ze zadalem retoryczne pytanie ale Bazyliszek padl gdy pokazano mu lustro.........
            • dachs Re: Skandaliczność wypowiedzi JKM 12.09.12, 21:47
              pikrat napisał:

> No wlasnie........... czy milczenie na temat budowy zlotego cielca przez pana R
              > ydzyka miesci sie w kanonie politpoprawnosci i hipokryzji?
              > Przepraszam, ze zadalem retoryczne pytanie ale Bazyliszek padl gdy pokazano mu
              > lustro.........

Szkoda, że już Pożarski tu nie pisze. Zaswiadczył by Ci, jak często krytykowałem tu Ojca Inwestora.
              A co do lustra, to lepiej może wyrzuć.
              • pikrat Re: Skandaliczność wypowiedzi JKM 13.09.12, 09:42
                Tez zaluje. Dobry to byl forumowy kompan - nie cierpial kaki i byl za PO. Moze kiedys wroci?

> często krytykowałe
                > m tu Ojca Inwestora.

Mozna odniesc wrazenie, ze ustaly przyczyny dla tej 'czestej' - jak twierdzisz, krytyki. A tymczasem rzeczywistosc skrzeczy a nasz przeciwnik Inwestora niesklonny do krytyki, jakby wyczerpal limitsmile
                • kalllka Re: Skandaliczność wypowiedzi JKM 13.09.12, 09:55
                  'szczurze plemie, szczurze plemie'
                  nie skoram do strzelania bo przekazuje dekalog, ze uciec ze statku w koncu musi- takie deenama.
                  pik owa zostanie -uzalezniony od casino du pari, idiota.
                  • pikrat Re: Skandaliczność wypowiedzi JKM 13.09.12, 09:59
                    Idz, oblakana, do doktorow. Moze jeszcze nie jest za pozno.
      • piq to, że JKM mówi, jest skądinąd godne podziwu,... 11.09.12, 15:45
        ...ale nie powinni go pokazywać w telewizji ani puszczać w radiu, bo to jest nieestetyczne i powoduje u ludzi przejściowe zaburzenia aparatu mowy. Według tej nieszczęsnej koncepcji JKMa w telewizji powinni pokazywać cacanego Tomcia Lisa jako wzorzec do naśladowania, a JKM niech sobie mówi w domu, bo przez to, jak mówi, promuje nienormalność.

Przypomniała mi się Natalia Partyka. Startując w Olimpiadzie była okej, a startując w paraigrzyskach była już bez sensu? Bo brak ręki jest brzydki i nie promuje piękna, zdrowia oraz powoduje przez pokazywanie jej w telewizji (tylko w ramach paraolimpiady!) przejściowe zaburzenia motoryczne?

Ja rozumiem, że potrzebne mu było jakieś odniesienie, że w postępactwie zrównuje się to, co normalne, z tym co nienormalne i zboczone, a nawet to nienormalne i zboczone jest fajowsze. Ale wybrał jak idiota i zupełnie nie w temacie.

Inwalida, tak samo jak pełnosprawny, jest normalny, bo ludzie ulegają wypadkom, chorobom, albo mają wady wrodzone. Są tacy, którzy robią wszystko, żeby żyć normalnie, a są tacy, którzy odpuszczają sobie i wybierają życie nienormalne, domagając się z tego powodu przywilejów. Bo kwestia leży nie w budowie ciała, tylko w wyborze sposobu życia. W wypadku niepełnosprawnych wybór "będę dążył do tego, żeby żyć normalnie" - wymaga szczególnej determinacji i nielitowania się nad sobą, dlatego są encyklopedycznym wzorcem postawy dla konserwatysty liberała, gdzie jednostka wymaga najpierw od siebie.

Mój brat po niedotlenieniu mózgu od wielu lat codziennnie pracuje nad tym, żeby żyć normalnie, i żyje. Jest najdzielniejszym człowiekiem, jakiego znam osobiście. To, że ten wysiłek pozwala mu również na pewne rodzaje sportu, jest dla niego nagrodą za to, że przez swoją determinację może pracować, zarabiać, wychowywać dzieci, jeździć autem (ostrożnie), krzątać się koło domu. A mógł przeciez pozostać na wózku i się poddać, a potem wyciągać rękę naokoło po pieniądze i opiekę.

Odbiór takich igrzysk również zależy od odbiorcy: jeśli jest to dla niego swoiste dziwadło, to jest gawiedzią, jeśli rodzaj duszoszczypatielnego filmu, to jest przysłowiową kuchtą, a jeśli widzi za tym wysiłek i wartość, to jest zdrowy na umyśle i w ogóle go ma.

Ja rozumiem, że JKM potrzebował jakiejś płęty i wykoncypował sobie "aktualną" paralelę żywą w mediach, a wykoncypował sobie źle i paralela jest krzywa do tego stopnia, że zderzyła się z jego własnymi wartościami. Forma i owa "aktualność" okazała się ważniejsza od zawartości. To już na FAq są ludzie zwracający większą uwagę na to, co piszą i jak.
    • piq rysunek to rzeczywiście bohomaz,... 11.09.12, 16:14
      ...artysta to cymbał (ale sporo artystów to intelektualny proletariat), wszyscy wyzywający JKM od faszystów to idioci nawet nie rozumiejący pojęcia "faszysta" i co ono znaczy. A właściwie rozumiejący je w wykładni bolszewickiej lub blumsztajnowskiej.

Nie zmienia to faktu, że JKM nie dość że wypisał sporo idiotyzmów i obsobaczył za nic Libickiego, to jeszcze tłumaczy się z tego dość głupio. Nikt rozsądny nie rozwodzi się z żoną, bo ktoś mu powiedział, że jest prostytutką, podobnie nikt rozsądny nie ryczy na kogoś, bo ktoś mu powiedział, że ten ktoś coś powiedział.
      nczas.com/wiadomosci/polska/korwin-mikke-co-wydarzylo-sie-w-tvn-24-przeprosze-senatora-libickiego-olejnik-pozwe-do-sadu/
      • wikul Kolejna niesprawiedliwość w stosunku do ... 12.09.12, 22:20
        ... niepełnosprawnych sportowców.

Starszy szeregowy Sylwia Bogacka oraz szeregowy Damian Janikowski odebrali dziś z rąk ministra obrony narodowej Tomasza Siemoniaka akty mianowania na stopień kaprala. Podczas spotkania minister Siemoniak oraz szef Sztabu Generalnego WP generał Mieczysław Cieniuch życzyli żołnierzom- olimpijczykom dalszych sukcesów, zarówno na arenie sportowej, jak i podczas służby w wojsku.

www.wp.mil.pl/pl/artykul/13402

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka