Dodaj do ulubionych

Memorandum...

06.04.13, 23:13
... i wyścig ignorantów nie mających pojęcia z czym mają do czynienia. Jednemu debilowi myli się karaluch z pluskwą, innym memorandum z umową. Żenada!

memorandum nie podpisane, nieformalne pismo dypl., będące konspektem, streszczeniem, krótkim wyłuszczeniem jakiejś sprawy lub zestawieniem faktów a. zagadnień (por. aide-mémoire; pro memoria); przest. notatka dla pamięci.

www.slownik-online.pl/kopalinski/464906E34B58CB3FC12565DA005AA926.php
Obserwuj wątek
    • a000000 Re: Memorandum... 06.04.13, 23:31
      wikul napisał:

> ... i wyścig ignorantów nie mających pojęcia z czym mają do czynienia. Jednemu
      > debilowi myli się karaluch z pluskwą, innym memorandum z umową. Żenada!

to nawet dobra wiadomość... mamy dobrobyt! oto poseł nigdy nie widział ani karaczana ani pluskwy!

co do memorandum. Gdy dotyczy pomidorów czy cebuli.... spoko, nikogo to zbytnio nie podnieca.... ale gdy dotyczy dziedziny STRATEGICZNEJ dla kraju - rząd powinien o takich rozmowach wiedzieć.
      Gdy premier nie wie - należy zacząć się bać.
      • wikul Re: Memorandum... 07.04.13, 00:02
        a000000 napisała:

> co do memorandum. Gdy dotyczy pomidorów czy cebuli.... spoko, nikogo to zbytnio
        > nie podnieca.... ale gdy dotyczy dziedziny STRATEGICZNEJ dla kraju - rząd powi
        > nien o takich rozmowach wiedzieć.
        > Gdy premier nie wie - należy zacząć się bać.

Czego by nie dotyczyło to jest tylko memorandum czyli nic nie wiążący konspekt, notatka. Wróć do definicji.
        • a000000 Re: Memorandum... 07.04.13, 11:15
          wikul napisał:

> Czego by nie dotyczyło to jest tylko memorandum czyli nic nie wią
          > żący konspekt, notatka. Wróć do definicji.

nie zgadzam się. Jeśli dotyczy dziedziny STRATEGICZNEJ to rząd musi wiedzieć nie tylko o rozmowach ale i samych zamierzeniach rozmów celem ustalenia kierunku.

Wiesz, wszystkie przedsięwzięcia zaczynają się od listów intencyjnych... gdyby rząd brał w tym udział - nie byłoby to takie zaskakujące... można by ostatecznie wieszać na rządzie psy, że działa przeciw interesom kraju, przeciw Ukrainie.... ale jeśli rząd o tym NIE WIE, to mi pachnie jakimś spiskiem....
          O ile nie wie... bo może tylko głupa pali?
          Jakby tego kota ogonem nie obracać - wszędzie śmierdzi...

• rycho7 po to skakalas bez tyn plot 07.04.13, 11:23
            a000000 napisała:

> rząd brał w tym udział

Jaki byl cel przemian po 1989 roku? Aby podnosic na dalszy wyzszy poziom rozwoj socjalistycznej Ojczyzny? Zwiekszac dyscypline wykonania Planow Piecioletnich?
            • a000000 Re: po to skakalas bez tyn plot 07.04.13, 11:43
              nie skakałam. Ani bez tyn, ani bez tamtyn.... ani na styropianie...

fakt, ojczyzna miała pozostać socjalistyczna ale z ludzką twarzą (tak zwana trzecia droga)..... krwiożerczy wilk kapitalizmu miał pozostać za drzwiami. Rząd Bieleckiego postanowił inaczej. RIP marzeniom.
              • rycho7 Re: po to skakalas bez tyn plot 07.04.13, 13:43
                a000000 napisała:

> krwiożerczy wilk kapitalizmu miał pozostać za drzwiami.

Jestes przezabawnym czlowieczkiem wiary. Trzy swinki solidarnie zbudowaly dom z urojen, same go zdmuchnely. Wilk nie bylby wilkiem gdyby nie podtarl sie listkiem figowym "drzwi".
          • wikul Re: Memorandum... 07.04.13, 13:22
            a000000 napisała:

> wikul napisał:
            >
            > > Czego by nie dotyczyło to jest tylko memorandum czyli nic n
            > ie wią
            > > żący konspekt, notatka. Wróć do definicji.
            >
            > nie zgadzam się. Jeśli dotyczy dziedziny STRATEGICZNEJ to rząd musi wiedzieć ni
            > e tylko o rozmowach ale i samych zamierzeniach rozmów celem ustalenia kierunku.

Skąd wiesz że rząd nie wiedział? Od Jakiego? Nie wiedział premier.

> Wiesz, wszystkie przedsięwzięcia zaczynają się od listów intencyjnych... gdyby
            > rząd brał w tym udział - nie byłoby to takie zaskakujące... można by ostateczni
            > e wieszać na rządzie psy, że działa przeciw interesom kraju, przeciw Ukrainie..
            > .. ale jeśli rząd o tym NIE WIE, to mi pachnie jakimś spiskiem....
            > O ile nie wie... bo może tylko głupa pali?
            > Jakby tego kota ogonem nie obracać - wszędzie śmierdzi...

Nie wszystkie ale często od tego się zaczynają. Gdyby jednak traktować tak jak potraktowała to tzw.opozycja i Ty, to w Polsce powstałyby akwaparki, disnejlendy, tureckie lotniska i stadiony olimpiskie.itp.itd. Przypomnieć Ci szczegóły listów intencyjnych o których rządy nie wiedziały a samorządy podpisywały?"
            • a000000 Re: Memorandum... 07.04.13, 14:56
              wikul napisał:

Gdyby jednak traktować tak jak
              > potraktowała to tzw.opozycja i Ty, to w Polsce powstałyby akwaparki, disnejlend
              > y, tureckie lotniska i stadiony olimpiskie.itp.itd

ja Ciebie bardzo przepraszam, ale czy te rozmowy dotyczyły dziedzin strategicznych dla państwa?

> Skąd wiesz że rząd nie wiedział? Od Jakiego? Nie wiedział premier.

Jaki się skompromitował nie sprawdziwszy, co siedzi w słoiku. A swoją drogą ciekawe, kto mu tą świnię podłożył.
              A to, że premier nie wiedział a rząd wiedział, to co to niby ma być? zamach stanu?
              Jak PREMIER 38 milionowego państwa unijnego może nie wiedzieć o strategii dziedzin strategicznych?
              • wikul Re: Memorandum... 07.04.13, 16:30
                a000000 napisała:

> ja Ciebie bardzo przepraszam, ale czy te rozmowy dotyczyły dziedzin strategiczn
                > ych dla państwa?

Jakie rozmowy, o czym?

> Jaki się skompromitował nie sprawdziwszy, co siedzi w słoiku. A swoją drogą cie
                > kawe, kto mu tą świnię podłożył.
                > A to, że premier nie wiedział a rząd wiedział, to co to niby ma być? zamach sta
                > nu?
                > Jak PREMIER 38 milionowego państwa unijnego może nie wiedzieć o strategii dzied
                > zin strategicznych?

Najpierw napisz co się wielkiego stało. Reszta to twoje supozycje.
                • a000000 Re: Memorandum... 07.04.13, 16:49
                  wikul napisał:

> Jakie rozmowy, o czym?

jak to jakie! przecież to Ty przywołujesz tu listy intencyjne co do disnejlandów, aquaparków i takich tam...

> Najpierw napisz co się wielkiego stało. Reszta to twoje supozycje.

podejrzewam, że jeszcze nie wiemy, co takiego się STAŁO... skutki tego memorandum dopiero wydadzą owoce.

• wikul Re: Memorandum... 07.04.13, 18:02
                    a000000 napisała:

> jak to jakie! przecież to Ty przywołujesz tu listy intencyjne co do disnejlandó
                    > w, aquaparków i takich tam...

Nie manipuluj. Otworzyłem watek o kolejnej polityczno - medialnej histerii spowodowanej listem intencyjnym podpisanym przez dwie firmy. A ty dałaś się na to złapać wytaczając ciężką artylerię o strategicznych ... itp.

> podejrzewam, że jeszcze nie wiemy, co takiego się STAŁO... skutki tego memorand
                    > um dopiero wydadzą owoce.

To wiemy czy nie wiemy? Jeżeli nie wiemy to może poczekajmy aż się wyjaśni.
                    • a000000 Re: Memorandum... 07.04.13, 18:48
                      wikul napisał:

A ty dałaś się na to z
                      > łapać wytaczając ciężką artylerię o strategicznych ... itp.

nie broń straconej sprawy.... bezpieczeństwo energetyczne należy do tematów strategicznych.

> To wiemy czy nie wiemy? Jeżeli nie wiemy to może poczekajmy aż się wyjaśni.

wiemy, że stało się coś co w porządnie zarządzanym kraju nigdy by nie miało miejsca. A co z tego wyniknie? zobaczymy. Dywanów wiele - da się zamieść.
                      Może kto co chlapnie o Żydach? o pedałach? będzie nius i temat knowań za plecami premiera sam zdechnie.

• wikul Re: Memorandum... 07.04.13, 21:16
                        a000000 napisała:

> nie broń straconej sprawy.... bezpieczeństwo energetyczne należy do tematów str
                        > ategicznych.

Co ma bezpieczeństwo energetyczne do podpisania jakiegoś listu intencyjnego między firmami?
                        Tym bardziej że nie wiesz co w nim jest, na Boga.

> wiemy, że stało się coś co w porządnie zarządzanym kraju nigdy by nie miało mie
                        > jsca. A co z tego wyniknie? zobaczymy. Dywanów wiele - da się zamieść.
                        > Może kto co chlapnie o Żydach? o pedałach? będzie nius i temat knowań za plecam
                        > i premiera sam zdechnie.

Znamy, znamy te mity o porządnie zarządzanych krajach. Znany prezes sypie nazwami tych krajów jak z rękawa. Tylko że rzeczywistość okazuje się zupełnie inna, bo świat nie jest idealny a "chlapanie" jest wszędzie dosyć popularne..
                        O czym myślałem że wiesz odpisując na wszelkie absurdalne zarzuty.
                        • oleg3 Re: Memorandum... 08.04.13, 09:23
                          wikul napisał:

> Co ma bezpieczeństwo energetyczne do podpisania jakiegoś listu intencyjnego między firmami?
                          To zależy od kontekstu. smile
                          Bronisz Wikulu przegranej sprawy.
                          wyborcza.biz/biznes/1,101716,13693926,Gazprom_reality_show__czyli_po_co_Moskwie_nowa_rura.html#BoxSlotIIMT

• wikul Re: Memorandum... 08.04.13, 12:57
                            oleg3 napisał:

> wikul napisał:
                            >
                            > > Co ma bezpieczeństwo energetyczne do podpisania jakiegoś listu intencyjne
                            > go między firmami?
                            > To zależy od kontekstu. smile
                            > Bronisz Wikulu przegranej sprawy.
                            > wyborcza.biz/biznes/1,101716,13693926,Gazprom_reality_show__czyli_po_co_Moskwie_nowa_rura.html#BoxSlotIIMT

Ja niczego nie bronię. Mnie irytują histerie wywoływane raz po raz przez dziennikarzy a podchwytywane przez polityków. Co będzie z przyszłością gwiazda polskie polityki Kaliszem , czym się różni karaluch od pluskwy czy dlaczego Tusk nas opuszcza 10. kwietnia.
                            A może to i dobrze, może to znaczy że jesteśmy nudnym krajem i dziennikarze szukają sensacji?
                            • oleg3 Re: Memorandum... 08.04.13, 13:13
                              wikul napisał:
                              > Ja niczego nie bronię. Mnie irytują histerie wywoływane raz po raz przez
                              > dziennikarzy a podchwytywane przez polityków.

W tej sprawie pewne jest jedno: premier albo nie czyta ważnych dokumentów albo nie jest szybko informowany o istotnych sprawach.
                              Nie wypowiadam się o meritum. Za głupi jestem by oceniać czy Jamal 2 to potencjalna kasa czy problem polityczny.

Cytat
                              "3 kwietnia w godzinach porannych zostałem przyjęty w Ministerstwie Gospodarki przez wicepremiera Janusza Piechocińskiego. Poinformowałem Pana Premiera o propozycji Gazpromu odnośnie tzw. Projektu Jamał - Europa - 2, a także o zamiarze podpisania w Sankt Petersburgu Memorandum o wzajemnym zrozumieniu dotyczącego oceny, na etapie przedinwestycyjnym, możliwości realizacji gazociągu z Białorusi przez Polskę w kierunku Słowacji".
                              szef EuropolGazu Mirosława Dobruta

• wikul Re: Memorandum... 08.04.13, 13:19
                                oleg3 napisał:

> W tej sprawie pewne jest jedno: premier albo nie czyta ważnych dokumentów albo
                                > nie jest szybko informowany o istotnych sprawach.
                                > Nie wypowiadam się o meritum. Za głupi jestem by oceniać czy Jamal 2 to potencj
                                > alna kasa czy problem polityczny.
                                >
                                > Cytat
                                > "3 kwietnia w godzinach porannych zostałem przyjęty w Ministerstwie Gospodarki
                                > przez wicepremiera Janusza Piechocińskiego. Poinformowałem Pana Premiera o prop
                                > ozycji Gazpromu odnośnie tzw. Projektu Jamał - Europa - 2, a także o zamiarze p
                                > odpisania w Sankt Petersburgu Memorandum o wzajemnym zrozumieniu dotyczącego oc
                                > eny, na etapie przedinwestycyjnym, możliwości realizacji gazociągu z Białorusi
                                > przez Polskę w kierunku Słowacji".
                                > szef EuropolGazu Miros
                                > ława Dobruta

>
                                >

Chciałem zamieścić ten sam cytat. W tej sytuacji tylko uzupełnię :

Wicepremier Janusz Piechociński mija się z prawdą, gdy mówi, że nic nie wiedział o podpisywaniu w Petersburgu memorandum gazowego - informuje Radio Zet, które dotarło do dokumentu przeczącego jego słowom.

Dalej jednak uważam to za burzę w szklance wody.
                                • oleg3 Re: Memorandum... 08.04.13, 13:27
                                  wikul napisał:
                                  > Chciałem zamieścić ten sam cytat. W tej sytuacji tylko uzupełnię :
                                  Wicepremier Janusz Piechociński mija się z prawdą, gdy mówi, że nic nie wiedział o podpisywaniu w Petersburgu memorandum gazowego - informuje Radio Zet, które dotarło do dokumentu przeczącego jego słowom.

Ja jakoś nie widzę tego, że Piechociński łgał. To - moim zdaniem - nieprawda (nie znam oczywiście wszystkich wypowiedzi P.). On tylko nie udzielił odpowiedzi. Odmowa odpowiedzi nie jest kłamstwem.
    • rycho7 Besserwisser 07.04.13, 10:37
      wikul napisał:

> ... i wyścig ignorantów nie mających pojęcia z czym mają do czynienia.

Jako ignorant mam rozwiniety zmysl obcerwacji. Widze, ze mam do czynienia z cudownym zbiegiem przypadkow, ignorancji i nic nie znaczacych prawie-fakcikow. W swej glebokiej ignoracji mam jeszcze czelnosc wysnuwac wnioski i zachowywac je dla siebie. Aby sie posmiac z takich znawcow jak Ty.
      • wikul Rycho7 Besserwisser brednio pisser 07.04.13, 13:25
        rycho7 napisał:

> wikul napisał:
        >
        > > ... i wyścig ignorantów nie mających pojęcia z czym mają do czynienia.
        >
        > Jako ignorant mam rozwiniety zmysl obcerwacji. Widze, ze mam do czynienia z cud
        > ownym zbiegiem przypadkow, ignorancji i nic nie znaczacych prawie-fakcikow. W s
        > wej glebokiej ignoracji mam jeszcze czelnosc wysnuwac wnioski i zachowywac je d
        > la siebie. Aby sie posmiac z takich znawcow jak Ty.

Raczej jako ignorant masz rozwinięty zmysł wypisywania bredni nie na temat i zabierania głosu w sprawach o których nie masz najmniejszego pojęcia.
        • dachs Wikulu 07.04.13, 13:58
          Rurociąg omijający Ukrainę to nie jest to samo, co aquapark, a nawet autostrada.
          O tym rząd powinien naprawdę wiedzieć.
          • rycho7 Re: Wikulu 07.04.13, 14:07
            dachs napisał:

> O tym rząd powinien naprawdę wiedzieć.

Borsuku, rzad wiedzial, ze delegacja przedsiebiorstwa (komunistycznie panstwowego) zostala zaproszona na rozmowy do zdradziecko wrazego dostawcy surowca strategicznego. Rzad wlasnie sie dowiedzial, ze odwieczny wrog zaproponowal (na pismie), ze rozpocznie prace studialne nad urzeczywistnieniem planow sprzed dziesiatkow lat. Przed rozpoczeciem rozmow szuje nie informowaly, ze beda chcialy o czymkolwiek rozmawiac.
          • wikul Re: Wikulu 07.04.13, 16:27
            dachs napisał:

> Rurociąg omijający Ukrainę to nie jest to samo, co aquapark, a nawet autostrada
            > .
            > O tym rząd powinien naprawdę wiedzieć.

A kto porównał aquapark do rurociągu? Najpierw zastanów czym jest memorandum.
        • rycho7 Re: Rycho7 Besserwisser brednio pisser 07.04.13, 14:01
          wikul napisał:

> zabierania głosu w sprawach o których nie masz najmniejszego pojęcia.

Nie zawiodles mnie. Akurat mam pojecie o tym co zauwazylem i nie napisalem. Przedkladam oszczedzanie energii i czasu w denerwowaniu Cie. Na tak uprawionym poletku to latwizna.
    • oleg3 Pro memoria 07.04.13, 15:11
      Podpisane przez EuRoPol Gaz i Gazprom porozumienie jest jedynie intencją woli, nie zobowiązaniem stron. Zwracam jednak uwagę, że ten list intencyjny (tak to nazwę) nie ma nic wspólnego z "memorandum", którego znaczenie przytaczasz za Kopalińskim. Bo:

1) został podpisany
      2) jest dwustronny nie jednostronny
      3) nie spełnia kryterium "nieformalności"
      i wreszcie
      4) nie jest pismem dyplomatycznym, nie dotyczy stosunków pomiędzy państwami tylko stosunków między przedsiębiorstwami.

wikul napisał:

> ... i wyścig ignorantów nie mających pojęcia z czym mają do czynienia. Jednemu
      > debilowi myli się karaluch z pluskwą, innym memorandum z umową. Żenada!
      • wikul Re: Pro memoria 07.04.13, 16:34
        oleg3 napisał:

> Podpisane przez EuRoPol Gaz i Gazprom porozumienie jest jedynie intencją woli,
        > nie zobowiązaniem stron. Zwracam jednak uwagę, że ten list intencyjny (tak to n
        > azwę) nie ma nic wspólnego z "memorandum", którego znaczenie przytaczasz za Ko
        > palińskim. Bo:
        >
        > 1) został podpisany
        > 2) jest dwustronny nie jednostronny
        > 3) nie spełnia kryterium "nieformalności"
        > i wreszcie
        > 4) nie jest pismem dyplomatycznym, nie dotyczy stosunków pomiędzy państwami tyl
        > ko stosunków między przedsiębiorstwami.

Dziękuję za rzeczowe uzupełnienia. Pisałem "memorandum" za mediami. Takim terminem się posługiwały.
    • manny-jestem Nie ten tym memorandum 08.04.13, 15:24
      en.wikipedia.org/wiki/Memorandum_of_understanding
      • oleg3 Re: Nie ten tym memorandum 08.04.13, 15:41
        To przypomina tłumaczenie przez naszych niedouczonych dziennikarzy amerykańskich liczebników na j. polski. MoU to po polsku list intencyjny, nie memorandum. W j. polskim memorandum to niepodpisany jednostronny dokument, raczej dyplomatyczny czy do takiego aspirujący.
        pl.wikipedia.org/wiki/List_intencyjny
    • janusz2_ Re: Memorandum... 19.04.13, 17:54
      Wzorzec leminga - wikul napisał:
      "Czego by nie dotyczyło to jest tylko memorandum czyli nic nie wiążący konspekt, notatka."

Gazeta.pl:
      "Premier Donald Tusk zdymisjonował ministra skarbu Mikołaja Budzanowskiego i zwrócił się do prezydenta o powołanie na tę funkcję obecnego wiceministra administracji i cyfryzacji Włodzimierza Karpińskiego. Te decyzje mają związek z memorandum gazowym.
      (...)
      Premier podjął te decyzje w związku z raportem przygotowanym przez szefa MSW na temat memorandum gazowego. Tusk podkreślił, że "kluczowy jest skuteczny nadzór, w tym pełna wymiana informacji z ministrem skarbu, aby - szczególnie jeśli chodzi o tzw. spółki strategiczne - poprzez kontrolę (...) skutecznie zabezpieczać interesy"."

Pozdrawiam myślących samodzielnie (wikul - to nie do ciebie smile ).
      • rycho7 nie lapiej haratac w gale? 19.04.13, 18:13
        janusz2_ napisał:

> "Premier Donald Tusk zdymisjonował ministra skarbu Mikołaja Budzanowskiego

1. Premier moze zdymisjonowac.
        2. Dymisja jest dowodem na to, ze sie ona oplaca premierowi, a przynajmniej tak mu sie wydaje.
        3. W nagrode minister moze byc wyslany na ambasadora do Mongolii.
        4. Nikt mnie dotychczas nie przekonal, ze premier ma sie zajmowac memorandum, listami intencyjnymi. Tworzyloby to sytuacje patowe, ze premier przed rozpoczeciem obrad ma wiedziec co obrady przyniosa. To znaczy co strony uznaja, ze nalezy przygotowac do omowienia nastepna raza.
        5. Tusk jest mendialnym fircykiem, potwierdzil to kolejny raz. Ciemna tluszcza kupuje go na slepo. Bez nadmiernych emocji stale zadziwia mnie swa skutecznoscia.
        • janusz2_ Re: nie lapiej haratac w gale? 19.04.13, 18:19
          rycho7 napisał:

> > janusz2_ napisał:
          >
          >>Gazeta.pl:
          >>"Premier Donald Tusk zdymisjonował ministra skarbu Mikołaja Budzanowskiego i zwrócił się do prezydenta o powołanie na tę funkcję obecnego wiceministra administracji i cyfryzacji Włodzimierza Karpińskiego. Te decyzje mają związek z memorandum gazowym.
          (...)
          Premier podjął te decyzje w związku z raportem przygotowanym przez szefa MSW na temat memorandum gazowego. Tusk podkreślił, że "kluczowy jest skuteczny nadzór, w tym pełna wymiana informacji z ministrem skarbu, aby - szczególnie jeśli chodzi o tzw. spółki >> >>strategiczne - poprzez kontrolę (...) skutecznie zabezpieczać interesy"."

> 4. Nikt mnie dotychczas nie przekonal, ze premier ma sie zajmowac memorandum, l
          > istami intencyjnymi.

No to rychu tylko twój problem smile
          • rycho7 Re: nie lapiej haratac w gale? 19.04.13, 19:06
            janusz2_ napisał:

> Premier podjął te decyzje w związku z raportem przygotowanym przez szefa MSW

Zapewniam Cie, ze nie jestem strachliwy. Nie mam naboznego stosunku do raportow, szczegolnie takich ktorych tresci nie znam, a nawet nie mam ochoty znac.

> > 4. Nikt mnie dotychczas nie przekonal
            >
            > No to rychu tylko twój problem

Ciesze sie, ze jestescie przekonani, ze przekonaliscie innych. Albo, co by bylo znacznie lepsze, ze nie ma potrzeby przekonywac kogololwiek.

Ja u siebie problemu nie odczuwam. Za standart uwazam niewiarygodnosc mendiow i wszelakiej komunikacji. Szynek nie kupuje nie dlatego, ze ze zdechlego konia lecz gdyz niesmaczne, z powodu mojej nieslusznej komunistycznej pamieci smakowej. Statystyczny spadek spozycia mialby mnie zajmowac jakos? Dla mnie jest wazne abym sie nazarl i chudl. Papka mendialna moze mi w tym jedynie przeszkodzic.
            • janusz2_ Re: nie lapiej haratac w gale? 19.04.13, 19:18
              rycho7 napisał:

> Ciesze sie, ze jestescie przekonani, ze przekonaliscie innych. Albo, co by bylo
              > znacznie lepsze, ze nie ma potrzeby przekonywac kogololwiek.

Rychu, nie odlatuj.
              Uporządkuj sobie to, co w postach stanowi cytaty prasowe, a który fragment jest przywołaną wypowiedzią premiera Tuska.
              Jestem pewien, że sobie z tym poradzisz smile
      • wikul Re: Memorandum... 19.04.13, 18:18
        Wzorzec prostackiego pisowskiego idioty - janusz2 ... popisał się znów chamstwem, pisowską zawziętością i pamiętliwością. A potem będzie płakał że go obrażają.
        • janusz2_ Re: Memorandum... 19.04.13, 18:20
          wikul napisał:

> Wzorzec prostackiego pisowskiego idioty - janusz2 ... popisał się znów chamstwe
          > m, pisowską zawziętością i pamiętliwością. A potem będzie płakał że go obrażają
          > .

Cóż to - główka cię dzisiaj bardziej boli?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka