Dodaj do ulubionych

Szwedzka i brytyjska młodzież demonstruje

23.05.13, 11:04
Cytat
W nocy grupa młodzieży zaatakowała posterunek policji w Jakobsbergu na przedmieściach Sztokholmu. Uszkodzili budynki dwóch szkół oraz spalili centrum kultury, znajdujące się w zabytkowym budynku. - Spalono też 30 samochodów - powiedział Kjell Lindgren ze sztokholmskiej policji. 8 osób zostało aresztowanych.

Bezpośrednim powodem zamieszek było zastrzelenie przez policję 69-latka z Husby, który uzbrojony był w maczetę.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114881,13958786,Trzecia_noc_zamieszek_w_imigranckich_przedmiesciach.html

Cytat
"Przykro mi, że kobiety musiały być tego świadkiem, ale u nas kobiety muszą oglądać to samo", po czym dodaje: "Nigdy nie będziecie bezpieczni. Obalcie swój rząd, nie zależy mu na was".
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114881,13963281,Brutalne_morderstwo_z_uzyciem_maczety_w_Londynie_.html#BoxWiadTxt
Obserwuj wątek
    • polski_francuz Multi kulti 23.05.13, 11:17
      sie powoli konczy. I bedziemy mieli wojny domowe na zachodzie Europy. Jesli Polska pozostanie etnicznie czysta, to juz widze, ze dzieci moich dzieci beda chcialy wracac do kraju ich dziadkasmile

PF
      • oleg3 Re: Multi kulti 23.05.13, 12:24
        A co w PC ?

Mnie rozbawiło (pomimo grozy sytuacji) znalezienie w newsach ze Szwecji, że idzie o muzułmanów. Gdzieś tam na końcu dopiero doczytałem, że to Szwedzi wyznający islam.
        • polski_francuz Wybacz 23.05.13, 14:46
          pytanie ignorantowi, co to jest PC?

PF
          • oleg3 Re: Wybacz 23.05.13, 15:06
            polski_francuz napisał:

> pytanie ignorantowi, co to jest PC?

en.wikipedia.org/wiki/Political_correctness
            • polski_francuz Ano 23.05.13, 15:10
              dokladnie. Chodzi o poprawnosc polityczna.

PF
      • rycho7 Re: Multi kulti 23.05.13, 13:50
        polski_francuz napisał:

> sie powoli konczy.

Skad takie przekonanie? Statystycznie ilosc przestepstw popelnianych przez imigrantow powinna byc proporcjonalna do ich ilosci. Szwedzi czysci nordycy nie morduja sie nawzajem, nie uzywaja do tego maczet, maczet nie mozna kupic w sklepach?

Jestem z rodziny imigrantow. Przez wieki rodzina migrowala do roznych miejsc. Przypisuje sobie z 15 Heimatow. Czy mam mniejsze prawa uzywac maczety w ktorymkolwiek z moich Heimatow?

Jako potomek szajkaszy i hajdukow poczywam sobie za honor poslugiwac sie narzedziami maczetopodobnymi na wzor i podobienstwo moich przodkow. Niech przykladem bedzie utopienie we krwii Wiosny Ludow w 1848 roku przez Chorwatow pod wodza Josipa Jelaczicia.

Czym roznia sie ksenofobii i szowinisci wegierscy z 1848 od przykladowo PiSoprofesorow? Tradycja rzecz swieta, nalezy ja szanowac i kultywowac. Na wzor i podobienstwo pislamu.

> Jesli Polska pozostanie etnicznie czysta

Co nam obca przemoc wziela szabla odbierzemy Prawdziwym Polakom. I bynajmniej nie mysle na poczatek o Bialej Chorwacji ze stolica w Krakowie.
        • polski_francuz Multi kulti 23.05.13, 14:50
          to takie ladne slowo, ktorego sie uzywa, zeby Bron Boze, nie powiedziec, emigracja islamska. Ktora sie, w przeciwienstwie do Ciebie i do mnie, niezbyt chce integrowac.

Dosc podobna byla slabo sie integrowali Zydzi. Z tym ze nie byli agresywni fizycznie.

PF
          • rycho7 Re: Multi kulti 23.05.13, 15:25
            polski_francuz napisał:

> to takie ladne slowo, ktorego sie uzywa, zeby Bron Boze, nie powiedziec, emigra
            > cja islamska. Ktora sie, w przeciwienstwie do Ciebie i do mnie, niezbyt chce in
            > tegrowac.

Zapewne celowo pominales to, ze powoluje sie na moje serbskie i chorwackie korzenie. Tamtejsza kultura, kuchnia sa wybitnie islamskie, tureckie. Co do integracji to w komplecie sa Bosniacy. W czasach przedottomanskich holocaustowani krucjatami za swoj bogomilizm, chrzescianstwo tyle, ze nie watykanskie. Bliskie temu z Beziers, gdzie praktykowano rzeznictwo katobolszewickie. Dla mnie jest zrozumialy islamizm Bosniakow. Oni tam mowia jednym jezykiem a nie integruja sie.

Ja nie jestem do konca przekonany abym sie chcial integrowac. Rzymskiego-katolicyzmu nie bede praktykowal, nawet z pomoca maczety. A wieloletnie doswiadczenia z szambonetu pozwolily mi zrozumiec co mysla, mowia, robia, zaniechuja Prawdziwi Polacy. Ja zdecydowanie czuje sie Polakiem nieprawdziwym. U boku Buzka, Holoubka, Stuhra.

> Z tym ze nie byli agresywni fizycznie.

Wydaje mi sie nawet rozumiem co oni wspolczesnie mysla. Pluje sobie w brode, ze bylem pieknoduchem i nie zabrudzielem sobie raczek krwia. Ktobolszewia przez ponad 20 lat starala sie mnie o tym przekonac. Odniosla sukces. Wrog naszego wroga jest naszym przyjacielem. Czyzbym jeszcze byl mentalnie Bosniakiem?
            • polski_francuz Pochodzenie rozmyte 23.05.13, 15:49
              Wiesz czego nie lubisz: "katobolszewi" i "prawdziwych Polakow" ale ta alternatywa, tego co lubisz, wydaje mi sie rozmyta.

Zaatakuj maczeta off-nickowa to pogadamy o Twym islamskim integryzmie. Na razie Twoje ataki ma charakter tortur werbalnych dla szukajacych odpowiedzi na Twoje wpisy.

A ten integryzm Poliaki z Litwy akceptuja w swojej dobrocismile

PF
              • rycho7 Re: Pochodzenie rozmyte 23.05.13, 17:33
                polski_francuz napisał:

> Wiesz czego nie lubisz

Nie lubie tych ktorzy mnie okradaja. Raduje sie, ze Ty ich lubisz. To znaczy lubisz tych, ktorzy Cie okradaja. Ja rzczej nie wykluczam, ze lubisz byc beneficjentem okradania mnie.

> "katobolszewi" i "prawdziwych Polakow"

To nie moja wina, ze oni lubia mnie okradac. Ale nie sa jedynymi.

> tego co lubisz, wydaje mi sie rozmyta.

Wydaje mi sie, ze nie jestem nadmiernie skomplikowanym czlowiekiem. Jest wiele obiektow mojego lubienia. Z wiekiem mi sie to ogranicza. Wiele przechodzi do szarej strefy obojetnosci. Gdy zdobywasz doswiadczenie, masz okazje zaznac tego co najlepsze na swiecie to reszta staje sie szara.

> Zaatakuj maczeta off-nickowa

Akurat tego nie mam zamiaru robic. Mam pelna swiadomosc istnienia takiej mozliwosci, rodzinnej tradycji robienia takich rzeczy. Nie mam zamiaru narazac sie monopolowi panstwa na terror. First things first.

> pogadamy o Twym islamskim integryzmie.

Jestem ateista. Nie sprawia to abym preferowal jakakolwiek religie. Popre oczywiscie wroga dalszego przeciwko wrogowi blizszemu. Sprzedam katobolszewie w Jalcie aby w koncu skoczyc przez plot szariatu.

> Na razie Twoje ataki ma charakter tortur werbalnych dla szukajacych
                > odpowiedzi na Twoje wpisy.

Zycie to nie je bajka. Prosta odpowiedzia jest, ze Chrystus nas wszystkich ukochal. Pod warunkiem, ze nie naczytasz sie jak swinia o Chrystusie gnostyckim z odrzuconych 200 ewangelii i nie bedziesz Go cytowal: kto nie jest z nami jest przeciwko nam. Wtedy znowu przestaje byc proste. Poza zazdrosna miloscia na miare zlosliwego Jahwe - boga piorunow.

> A ten integryzm Poliaki z Litwy akceptuja w swojej dobroci

Polscy Tatarzy sa mahometanami i karaimami. Jakies pokrewienstwo tez sobie przypisuje. Ale to od czasow gdy wiekszosc senatorow Rzeczypospolitej nie nalezala do V kolumny Belzebuba z Watykanu. Czasow gdy jeszcze pamietano o Belzebubie Rodriguezie Borgii w lozach watykanskich kurtyzan.
              • rycho7 Re: Pochodzenie rozmyte 23.05.13, 17:43
                polski_francuz napisał:

> Wiesz

Co do tytulu to na terenie Polski wspolczesnej sa najbardziej wymieszane geny w calej Europie. Co jest w miare oczywiste z geopolityki jak nie urok to przemarsz wojsk.

Jak na dumnego Polaka nieprawdziwego mam geny rozmyte. Domniemam, ze pochodzacy z kreacji Prawdziwi Polacy nie maja przynajmniej genow. Oni nie dziedzicza, oni sa formowani katecheza od zlobka. Tylko pod Krzyzem, tylko pod tym Znakiem, ...
                • polski_francuz Rycho 23.05.13, 19:38
                  Ty mi przeslil Twoj zyciorys to pogadamysmile

Pozdro

PF
                  • rycho7 Re: Rycho 24.05.13, 06:24
                    polski_francuz napisał:

> Ty mi przeslil Twoj zyciorys to pogadamy

Nie jestem godzien Wielki Bracie, ale powiedz tylko slowo a bedzie zbawiona dusza moja.
                • qwardian Re: Pochodzenie rozmyte 26.05.13, 00:10
                  rycho7 napisał:

> Jak na dumnego Polaka nieprawdziwego mam geny rozmyte. Domniemam, ze pochodzacy
                  > z kreacji Prawdziwi Polacy nie maja przynajmniej genow. Oni nie dziedzicza, on
                  > i sa formowani katecheza od zlobka. Tylko pod Krzyzem, tylko pod tym Znakiem, .

Bo my w odróżnieniu od kwalifikacji klasowej, albo rasowej kierujemy się istotą wartości moralnej zawartej w dziesięciu punktach Dekalogu. Nie wierzysz to zapoznaj się z wyrokami sądów inkwizycyjnych...
                  • rycho7 Re: Pochodzenie rozmyte 26.05.13, 08:26
                    qwardian napisał:

> kierujemy się

Jedynie mowicie, ze sie kierujecie. Latwo sprawdzic empirycznie.

> Nie wierzysz to zapoznaj się z wyrokami sądów inkwizycyjnych...

I wice wersa.
    • gambit_smolenski7 Re: Szwedzka i brytyjska młodzież demonstruje 23.05.13, 18:50
      forum.gazeta.pl/forum/w,50,144659952,144659952,stawiam_prowokacyjna_teze_powrot_lat_20_i_30_tych.html
      • rycho7 poczucie niesprawiedliwosci kredytu? 23.05.13, 19:19
        gambit_smolenski7 napisał(a):

> stawiam_prowokacyjna_teze_powrot_lat_20_i_30_tych

Jak zwykle powrot jako farsa?

Warunki sa obecnie zupelnie inne.

Stawiasz na dziecinnosc poczucia niesprawiedliwosci, ze jak pozyczylem pieniadze to musze je oddac? Czy tez niesprawiedliwosc, ze Niemcy, ktore przegraly wojne pozyczaja pieniadze?

Narodowy socjalizm udalo sie mendialnie zochydzic.
        Realny socjalizm udalo sie w Europie unicestwic. Mendialnie takze pozbawiono go klow i pazurow.

Na co maja obecni mlodzi gniewni stawiac? Na ekoterroryzm? Na ruletke rosyjska czy watykanska?

A moze Europejczycy pragna odebrac niskoplatne i podle zajecia imigrantom? Marzy im sie New Deal metodami Himlera?
        • polski_francuz Biggest difference 23.05.13, 19:36
          miedzy latami 20-30 a dzisiejszymi sa media, oh pardon, mendia.

Hitler dzisiaj nie przeszedlby bo byl smieszny w wizji a przekonywujacy w fonii. Coraz wiecej ludzi sie porozumiewa przy pomocy fejsbuka. M.in. wiosna ludow w krajach arabskich nie bylaby mozliwa bez internetu.

Itp, itd...pytanie jest raczej jak sie rozwinie wspolzycie z muzulmanami. Ja by zaczal od chwalenia zalet prezerwatyw po arabsku.

Trza inteligentnie przyspieszyc rozwoj wydarzen.

PF
    • wikul Re: Szwedzka i brytyjska młodzież demonstruje 23.05.13, 19:35
      Warto jednak odróżnić genezę tych protestów. Brytyjczycy protestują w odpowiedzi na bezprzykładną zbrodnię której sprawcami było dwóch czarnoskórych fanatycznych muzułmanów a ofiarą brytyjski żołnierz. Nie wdając się w szczegóły jest to protest uzasadniony.
      Protesty szwedzkich muzułmanów to reakcja na zabicie przez policję muzułmańskiego przestępcy.
      Takie protesty dla normalnych ludzi są niezrozumiałe.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka