manny-jestem 11.06.13, 19:15 maja do powiedzenia o tym? www.catholicnews.com/data/stories/cns/1302529.htm wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,14080366,Papiez_apeluje_o_bezinteresownosc__Filip_nie_zrobil.html#BoxSlotII3img Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rycho7 chrzescianstwo tak, wypaczenia nie 11.06.13, 19:22 manny-jestem napisał: > Papiez_apeluje_o_bezinteresownosc Musi Duch Swinty nadymal ich na konklawe. Biedaczyna Francziszek nie zamierza byc Faryzeuszem. Jak sie wchodzi miedzy wrony trzeba krakac ja i one. Odpowiedz Link Zgłoś
sz0k Re: A co zwolennicy katolickiej monarchii absolut 11.06.13, 19:25 Twoje skojarzenia chodzą takimi drogami, że zaczynam się o ciebie martwić. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Nie martw sie 11.06.13, 20:02 manny-jestem napisał: > tylko odpowiedz A ja jestem ciekaw twojego skojarzenia. Co ma wypowiedź papieża do monarchii ? Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: Nie martw sie 11.06.13, 20:08 oleg3 napisał: > A ja jestem ciekaw twojego skojarzenia. Co ma wypowiedź papieża do monarchii ? A co ma Krolewstwo Boze ma do monarchii? Transcedentalnie nie ma nic. Przynajmnijej ten watek zamknelismy. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Nie martw sie 12.06.13, 09:28 rycho7 napisał: > A co ma Krolewstwo Boze ma do monarchii? A znasz jakąś monarchię czy w ogóle jakiekolwiek państwo bez "państwowej religii"? Albania Envera Hodży, Korea Kimów, Libia Kadafiego czy Chiny Mao też miały "państwową religię". Taką religię mają też demokracje zachodnie. Masz tu świętego takiej religii deser.pl/deser/1,111858,14078220,_Wydaje_mi_sie__ze_zaraz_zostane_zamordowany_przez.html#BoxWiadTxt Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: Nie martw sie 12.06.13, 11:11 oleg3 napisał: > A znasz jakąś monarchię czy w ogóle jakiekolwiek państwo bez "państwowej > religii"? Takie dymanie erystyki juz przerabialismy. Wedlug Was ja wierze w to, ze nie wierze w Boga. Jestem wiec czlowiekiem wiary. Panstwo swieckie ma jako religie swoja swieckosc. Pozostaje niestety jeszcze przykry obowiazek wygrac wojne religijna wymordowac wszystkich, Bog rozpozna swoich. Przekonales mnie, ze zawlaszczenia semantyczne da sie odzyskac jedynie zerujac populacje zawlaszczycieli. Domyslam sie, ze wlasnie o to Ci chodzilo. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Nie martw sie 12.06.13, 11:16 rycho7 napisał: > Takie dymanie erystyki juz przerabialismy. Skoro dla ciebie "religia" to tylko "watykański zabobon". Miłego Dnia Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: Nie martw sie 12.06.13, 11:30 oleg3 napisał: > Skoro dla ciebie "religia" to tylko "watykański zabobon". Dla mnie nie tylko watykanski. Ale ze zrozumieniem przyjmuje Twoje objawy monoteizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Nie martw sie 12.06.13, 11:48 rycho7 napisał: > Dla mnie nie tylko watykanski. Ale ze zrozumieniem przyjmuje Twoje objawy monoteizmu. Spróbuj rozszerzyć zakres pojęcia "religia państwowa". Możesz zacząć od pl.wikipedia.org/wiki/Kult_Istoty_Najwy%C5%BCszej Nie pomiń pl.wikipedia.org/wiki/D%C5%BCucze Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Nie martw sie 12.06.13, 11:55 Cymes dla ateisty Cytat w chwili jego urodzin, mimo iż była sroga zima, na górze "zakwitły kwiaty, a ptaki mówiły ludzkim głosem" pl.wikipedia.org/wiki/Kim_Dzong_Il Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: Nie martw sie 12.06.13, 12:48 oleg3 napisał: > Cymes dla ateisty > > ptaki mówiły ludzkim głosem Sam w filmie slyszalem "Kajzer kaput". Natchlo mnie to wiara w Boga rezyserii i montazu. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 jestem otwarty 12.06.13, 12:45 oleg3 napisał: > Spróbuj rozszerzyć zakres pojęcia "religia państwowa". Spodziewam sie i nie dam sie zaskoczyc demokracja jako religia panstwowa. Ewentualnie jako obrzad religijny jestem w stanie rozumiec sondowanie opinii i homiliowanie w celu schlebianiu niedorznietej watasze owieczek. Za najwiekszy blad komuny uwazam to, ze nie mialem okazji poznac "spektrum" pogladow rzymskich-katolikow. Przestraszeni siedzieli cicho. Nawet Wyszynski przemawial politycznie, nie narazajac sie i innych na sluszna i skuteczna reakcje. Zwyciestwem zza groby komuny jest to, ze rozdziawiliscie ryje. Tego co mowicie nie zastapilaby nawet najcwansza politagitka. Odpowiedz Link Zgłoś
pikrat Re: A co zwolennicy katolickiej monarchii absolut 11.06.13, 19:39 Ty martw się o siebie. Monarchia - katolicka czy nie, nie ma szans. Apel papieża o ubóstwo w KK jest przez hierarchów w Polsce nie do zaakceptowania. Jak inne hierarchie? Czy papież podzieli los jednego z poprzedników? Macie problem, katole Odpowiedz Link Zgłoś
kasz0 Re: A co zwolennicy katolickiej monarchii absolut 11.06.13, 19:54 pikrat napisał: > Ty martw się o siebie. A kto za mnie bedzie skuteczny? Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: A co zwolennicy katolickiej monarchii absolut 11.06.13, 20:52 Skarb Twój gdzie serce Twoje. Żyję jak 99 procent. Ceruję własne skarpetki.. Odpowiedz Link Zgłoś