Dodaj do ulubionych

Śmierć disco polo

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 19:05
no to jest powód żeby walnąć sete.
Obserwuj wątek
    • Gość: ziachu Re: Śmierć disco polo IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.08.04, 19:14
      a nawet dwie setki big_grin, w tak wiekopomnej chwili
      • Gość: anwl DISCO POLO JEST NIESMIERTELNE!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 21:03
        e tam... ja lubie disco polo czasem sobie slucham dla brechtow big_grin stracilas
        cnote albo o ela [lol2] to smieszne przeciez jest i mozna sie fajnie podawic na
        melanzach
        • Gość: Maciej REWELACYJNY TEKST!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.08.04, 23:00
          Jeden z najlepszych tekstów jakie ostatnio przeczytałem w Wyborczej! Brawo
          Panie Wojtku!!!
          • Gość: Krystyna Re: REWELACYJNY TEKST!!! IP: *.ecb.int / 195.126.128.* 12.08.04, 16:48
            Par excellence wysmienite(-:
          • Gość: koralmakro Re: REWELACYJNY TEKST!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 07:41
            Co to za pseudonaukowe wywody?
            P. Wojciechu - przypisywanie uwielbienia dla Disco Polo tylko wiejskiej i
            małomiasteczkowej młodzieży oraz weselnikom, to jakaś totalna pomyłka. Znam
            wielu ludzi z najwyższych inteligenckich wartstw, którzy słuchali tej muzyki.
            Sam nie byłem i nie jestem jej wielbicielem, ale rozumiem, że proste rytmy i
            teksty mogą się ludziom podobać i nie koniecznie tylko niewykształconym
            burakom, jak Pan sugeruje w tekście. Zresztą czym od Disco Polo różni się
            amerykańskie disco i dance - cztery akordy, prosta melodyjka i tekst typu; "I
            love you, I need you", no ale to jest z Ameryki więc lepsze.
            • Gość: disco_fun SMIERC DISCO POLO NIECH ZYJE DISCO JUDO !!!! IP: 153.110.132.* 13.08.04, 12:12
            • Gość: Joanna Re: REWELACYJNY TEKST!!! IP: 198.173.15.* 13.08.04, 19:12
              Ciekawe co ty uwazasz za inteligencje. Mysle, ze tu jest problem. Jesli jest to
              absolwent platnej uczelni typu Wyrzsza Szlola czegos tam i czegos, to tak taki
              osobnik moze byc milosnikiem disco-polo.
        • Gość: Mati oj tek, DISCO POLO będzie żyło ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 18:18
          Oj, będzie smile Jeszcze wróci.

Ludzie po prostu za bardzo się przejmują byciem w porządku. Żeby się dobrze
          bawić potrzebują wiedzieć, że muzyka której słuchają, jest akceptowana. I nie
          ma znaczenia, że przy disco polo jako prostej i śmiesznej muzyce można się było
          świetnie bawić - było be, więc nie wolno. Ale jeśli już TLove nagrywał
          discopolowych Chłopaków nie płaczących, to zabawa była ok - bo my tylko udajemy
          i już jesteśmy usprawiedliwieni.

To tak jak mądrzy ludzie chodzą dziś do klubów i odsądzają od czci muzykę
          dyskotekową, ale już disco lat 80-tych w śp. Galerii off było ok, bo to
          awangarda i jesteśmy fajni.

Ludzie, wyluzujcie, to tylko muzyka! To, czego słuchamy, a szczególnie to, przy
          czym się bawimy, nie jest przecież miarą naszego intelektu. Mogę taką postawę
          zrozumieć co najwyżej u tych, którym tego intelektu brakuje i na siłę próbują
          się przypisać do 'wyższej' grupy poprzez słuchanie muzyki dla wybranych.
          • Gość: promyczek2 Re: oj tek, DISCO POLO będzie żyło ;) IP: *.pilicka.net.pl 13.08.04, 14:38
            Mati zgadzam się z tobą w 100%, w Polsce jest jakaś mania dzielenia ludzi na
            tych co słuchaja muzyki dobrej i złej i szydzenia z sibie nawzajem nigdy tego
            nie rozumiałam w każdym gatunku muzyki jest coś co mi sie podoba i coś co mi
            kompletnie nie podchodzi nie zależnie czy to jest pop, rock, hip hop itp. na
            marginesie bylam kiedys na przyjęciu weselnym członka kapeli metalowej i
            wszyscy rewelacyjnie bawili się przy rytmach disko polo, nawet członkowie
            zespołu wraz ze starszymi gościmi wesela którzy muzyką byli zachwyceni, ciekawe
            jak by wyglądało to przyjęcie gdybyśmy tam puścili np.: Korn........
          • Gość: Jourdan Re: oj tek, DISCO POLO będzie żyło ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 19:42
            święta racja, kufelek dla tego Pana!!!
        • Gość: wiesio malanż to były Twoje narodziny... IP: *.star.net.pl / *.star.net.pl 14.08.04, 14:50
      • Gość: cd Re: Śmierć disco polo IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 11.08.04, 23:18
        a nawet cala flaszke.. tongue_out
      • Gość: kp Re: Śmierć disco polo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 23:05
        ja sie nawet na pół litra (na łeb) pisze...
        Sam kiedyś tego słuchałem...
      • Gość: Anka ZBRODNIA INTELEKTUALNA!!! IP: *.slupiec.net 13.08.04, 08:48
        Disco Polo do zbrodnia intelektualna!!!!!!! Bardzo dobrze że zbrodniarze
        intelektualni zanikli!!!POPIERAM
      • Gość: FIKU-MIKU SMIERC POETOM - A NIE DISCO-P0LO IP: 195.94.207.* 13.08.04, 09:46
        KULTURA LUDOWA, KTORA MUTACJA BYLA MUZYKA DISCO-POLO BYLA, JEST I BEDZIE W
        ZALEZNOSCI OD MODY I INNYCH CZYNNIKOW KULTUROWYCH BEDZIE SIE SWOIMI MACKAMI
        PRZEPOTWARZAC. TRUDNO ZEBY CALY NAROD SLUCHAL BACHA, MOZARTA, SCHUBERTA ITP.
        ZRESZTA MOZART PISAL DUZO MUZYKI DO TANCA, PRZERABIAL, TRANSPONOWAL I CZESTO NA
        TE CZASY BYLO UZNAWANE TO ZA SWOISTY FOLK. TERAZ TWORZY SIE Z TEGO KLASYKE I
        DORABIA WIELKOPOMNE TEORIE. A CZY "KWARTET EGZOTYCZNY" NIE WYPRZEDZIL DISCO-
        POLO W PROSTOCIE KONSTRUKCJI I UNIWERSALNOSCI? TO JEST CIAGLE AKTUALNA SWOISCIE
        POJMOWANA MUZYKA FOLKOWA W STYLU "MUZYKA DO KOTLETA", MUZYKA BIESIADNA, LEKKA
        MUZYKA DLA SPRAGNIONEGO ODPOCZYNKU NARODU. NIE MA ZADNEJ SMIERCI TYLKO SA NOWE
        TRANSFORMACJE MUZYKI LEKIEJ, LADNEJ I PRZYJEMNEJ PRZEZ MUZYKE MOZARTA,"KWARTET
        EGZOTYCZNY", SZERKO ROZUMIANA MUZYKE BIESIADNA I WESELNA, MUZYKE DISCO-POLO
        MUZYKE NP. ZESPOLU "ICH TROJE"I WSZYSTKO CO POWSTALO WCZESNIEJ LUB POZNIEJ. NA
        CZYM TO JEST OPARTE? OPARTE JEST NA TYM, ZE NATURA LUDZKA BARDZO LUBI PROSTOTE
        (ZEBY NIE POWIEDZIEC PROSTACTWO), LUBI LENISTWO UMYSLOWE (PROSZE POLICZYC
        PROCENT FILOZOFOW I NAUKOWCOW W SPOLECZENSTWIE PRE-I POSTINDUSTRIALNYM). LUDZIE
        LUBIA PROSTE ROZWIAZANIA. SOKTRATESA SKAZALI DOBRZY OBYWATELE GRECJI ZA
        GORSZENIE MLODZIEZY. W WIEKSZOSCI WIELCY LUDZIE, KTORZY NAPRAWDE MAJA COS DO
        POWIEDZENIA SIEDZA POD MIOTLA,DZIENNIKARZE PISZA GLUPOTY, NAUKOWCY WALCZA O
        POSADY A NIE O ODKRYCIA, MUZYCY GRAJA DO KOTLETA, POLITYCY GADAJ GLUPOTY ITD.
        NAJBARDZIE SPORZEDAJACE SIE KSIAZKI I PLYTY TO W WIEKSZOSCI BADZIEWIE (PROSZE
        POJSC DO EMPIK-U I SPRAWDZIC). LICZY SIE SZMAL, REKLAMA, POZYCJA,PROSTACWO,
        GLUPOTA I TAK ROZWIJA SIE SWIAT...I DLATEGO BEDZIE DALEJ KROLOWAC DISCO-POLO W
        SWOICH TRANSMUTACJACH (VIDE VONDARCZKOWA, GOTT, MUZYKA NRD-OWSKA, BALKANSKA,
        KRAWCZYK, ICH TROJE, UKRAINSKA, ROSYJSKA), MUZYKA COUNTRY (AMERYKANSKIE DISCO-
        POLO). DOPOKI BEDZIE ISTANIAL SWIAT I NA NIM LUDZIE(A PONAD 90% Z NICH NIE
        CZYTA KANTA, HEGLA I NAWET MARKSA)DOPOTY DISCOPLO W SWOICH ODMIANACH BEDZIE
        MIALO SIE DOBRZE. CHYBA, ZE ZMIENIMY SWIAT NA BARDZIE MYSLACY I WRAZLIWY, ALE
        TRENDY CYWILIZACYJNE NA TO NIE WSKAZUJA. RACZEJ IDZIE KU PROSTOCIE, KULTURA
        OBRAZKOWA KROLUJE, CZYTELNICWO UPADA, MUZYCY Z GORNYCH POLEK KLEPIA BIEDE I SA
        MOCNO DOTOWANI, MLODZIEZ OWSZEM STUDIUJE, ALE GLOWNIE DLA PAPIERKA I POSADY , A
        NIE DLA WIEDZY, POLITYCY W STYLU LEPPERA I MILLERA MAJA SIE DOBRZE, PROPAGANDA
        I REKLAMA DZIALA TAKZE NIECH ZYJE HIP-HOP I DISCOPOLO. NIE WARTO BYC
        ANTYOPORTUNISTA BO CI ZLE KONCZYLI. NAJCZESCIE W BIEDZIE I ZAPOMNIENIU. CHOCIAZ
        MOZARTA, KTORY TEZ MOCNO GLOWIL SIE JAK SPRZEDAC NAJWIEKSZA ILOSC SWOJEJ MUZYKI
        TEZ KIEPSKO POCHOWALI W BEZIMIENNEJ MOGILE POSYPANEGO WAPNEM. ALE REGULY MAJA
        TEZ SWOJE WYJATKI... A MOZE BYL JEDNAK ZA BARDZO AMBITNY LUB MOZE SARIERI
        (KONKURENCJA) ZROBIL SWOJEsmile) NIE OGLASZAJMY WIEC PRZEDWCZESNEJ SMIERCI
        KULTURY LUDOWEJ TYLKO POWIEDZMY WPROST - SMIERC POETOM, LUDZIOM MYSLACYM,
        WRAZLIWYM, IDEOWYM, TWORCZYM, WIARYGODNYM, WIELKOPOMNYM ITP.ITD. BEDZIECIE
        DALEJ KLEPAC BIEDE DOPOKI BEDZIE ISTNIAL SWIAT I ZNAJDZIECIE BARDZO MALA
        PUBLIKE. A JAK NAWET STANIECIE SIE SLAWNI, PRZYJDZIE DO WAS FACET Z GORA
        PIENIEDZY I ZAPROPONUJE WAM, ABYSCIE ZASPIEWALI"MAJTECZKI W KROPECZKI",A NIE
        ZAGRALI FUGE BACHA. A DO WAS DZIENNIKARZE NIE OPOWIADAJCIE GLUPOT WYUCZONYCH OD
        DURNYCH PROFESOROW, TYLKO POCZYTAJCIE PLATONA,POSLUCHAJCIE BACHA I ZASTANOWCIE
        SIE NAD SOBA I SWIATEM I NIE OGALSZAJCIE SMIERCI GLUPOTY I PROSTAWCTWA, BO ONA
        BYLA, JEST I BEDZIE. "SMIERC POETOM" - TO HASLO JEST I BEDZIE ZAWSZE AKTUALNE
        • Gość: JOURDAN Re: SMIERC POETOM - A NIE DISCO-P0LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 19:48
          CO RACJA TO RACJA, ALE DLACZEGO AŻ TYLE PISZESZ, NIE LEPIEJ JAKIEŚ OBRAZKI NAMALOWAĆ?? NIE MA CO ROBIĆ TRAGEDII, TO WŁAŚNIE DECYDUJE O UROKU TEGO ŚWIATA
        • Gość: biedrona Re: SMIERC POETOM - A NIE DISCO-P0LO IP: *.swidnica.mm.pl 13.08.04, 21:42
          O rany!!! Ale na mnie wrażenie zrobiłeś............ !!!!!!

• Gość: 12 Re: Śmierć disco polo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.04, 19:14
      eh jak jeszcze umrze hip hop to mogę wypić morze wódki!!! całość polega na tym,
      że dico polo miało pozytywny ładunek emocjonalny, a hip hop takowego nie ma,
      jest agresywny a dresy zamiast podrywać dziewczyny na słowa "hej co zrobiłaś
      jaka głupia byłaś łobuza spotkałaś, pokochałaś" (Boys - łobuz) to napieprzają
      siebie i wszystkich wokoło!

ale sete to mogę zawsze wypić :o)))
      • Gość: M Re: Śmierć disco polo IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.08.04, 23:07
        a jeszcze gorsze jest to, że utwory typu "Suczki" podobają się kobietom!!!
        • Gość: Bomber Re: Śmierć disco polo IP: *.chello.pl 12.08.04, 02:28
          Ja bym fanek hip hopolo kobietami nie nazwałtongue_out
          • zly_heniek Re: Śmierć disco polo 12.08.04, 05:02
            tylko nie udawajcie ze cos sie w tych srodowiskach zmienilo. zawsze byli tacy
            jacy sa. muzyka nie kreuje czlowieka tylko odwrotnie.
      • elfhelm nowy przebój weselny - suczki!!! 12.08.04, 12:42
        Panie proszą Panów...
        Ascetoholix - Suczki
        Panowie: Hej suczki
        Panie: rararara
        • Gość: ratma Re: nowy przebój weselny - suczki!!! IP: *.koncept-L.pl 12.08.04, 16:36
          Wooow... Co za poruszenie w narodzie wywołuje temat majteczków i suczek...
          Jestem pod wrażeniem, serio.
    • Gość: follow Akurat nazwa 'disco polo' to jedyne co było udane IP: *.w82-123.abo.wanadoo.fr 11.08.04, 19:15
      ...w całym przedsięwzięciu.
    • Gość: GTV Raperzy i HipHopowcy to discopolowcy. IP: *.teleaudio.com.pl 11.08.04, 19:16
      Raperzy i HipHopowcy to discopolowcy. Od dawna tak myslałem. Zresztą wystarczy
      popatrzeć na ich strój. Dresy są prawie takie same tylko nazwy są inne.
      Nie wspominając o kiczowatej muzyce.
      • Gość: mada Re: Raperzy i HipHopowcy to discopolowcy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 21:44
        Ej, nie myl zespołów grających prawdziwy hip hop z zespołami które grają muze
        disco polo z wolniejszym tempem i nie śpiewem a gadaniem. Także nie gadaj ze
        hip hop to disco polo bo nie maja ze soba nic wspólnego. prawdziwy hip hop
        (polski) grają takie zespoły jak WWO itp. a z zagranicznych to np. DR DRE,
        Snoop Dog. Posłuchaj a zobaczysz ze disco polo do hip hopu w niczym nie pasuje
        • Gość: Dunczyk Re: Raperzy i HipHopowcy to discopolowcy. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.04, 06:32
          A czy hiop hopn to wogóle jest muzyka. Nie obrażać prawdziwej muzyki. A co do
          tezy artykułu że w mieście słuchali disco polo tylko "młodzi ludzie w dresach"
          to nie do końca prawda. Zwykli młodzi ludzie jak ich rodzice także słuchali ten
          gatunek muzyki-niestety.
        • the_dzidka Prawdziwy hiphop? 12.08.04, 09:30
          Gość portalu: mada napisał(a):

> Ej, nie myl zespołów grających prawdziwy hip hop

A co to jest prawdziwy hiphop? Banda kolesi z ponurymi minami, którzy
          podskakują i machają łapskami i robia "jołjołjoł" brzęcząc złotymi łańcuchami?
          I wszyscy rapują o tym, jaki zły i obrzydliwy jest świat. Mają identyczne
          stroje, identyczne miny, identyczne gesty i identyczne utwory. Chyba nie ma
          drugiego nurtu powiedzmy że muzycznego, który byłby tak tragicznie
          niezróżnicowany. Tłum klonów i bezsensowne teksty - aby sie rymowało.
          • Gość: Lazik Re: Prawdziwy hiphop? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.08.04, 10:50
            Tak wlasnie jest. Smutne ze wrazliwosc w naszym narodzie ginie i ta moda
            opanowala prawie caly gimanzjalno-zawodówkowy swiat w Polsce. Tylko jak z tym
            walczyc?!
      • Gość: juniorare Re: Raperzy i HipHopowcy to discopolowcy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 23:35
        Gówno wiesz człowieku o tej kulturze to się nie udzielaj, jakie ty masz
        autorytety, że pozwalasz sobie wysnówać takie wnioski??!!
        Wiesz tyle o HH co zobaczysz w TVP... jakieś 18L... a to nie jest HH!!!!!!!
        Najpierw pomyśl póxniej pisz!!! bo żaden szanującu się sk8 nie skrytykuje cię
        za to że słuchasz innej muzy i że ogólnie odstajesz, ale ty jesteś widocznie
        typem który siedzi, dłubie w nosie i próbuje wymślać takie komentarze które nie
        mają żadnych podstaw w realiach!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: Michał 15 Re: Raperzy i HipHopowcy to discopolowcy. IP: *.ols.vectranet.pl / 80.51.241.* 12.08.04, 00:12
          Moim zdaniem prawdziwych sk8 w polsce jest jakiś 10% może 20% z osob
          słuchających hip-hopu. A reszta tej całej bandy chodzących w lenarach i
          słuchających tego hipho-polo jak 18L to nie prawdziwi sk8 tylko ludzie podatni
          na takią muzykę jaka jest obecnie modna. Kiedyś słuchali disco-polo teraz hip-
          hopu. Teraz wyśmiewają disko-polo jutro będą śmiali się z hip-hopu gdy ten
          gatunek zostanie wyparty z rynku przez inny.
      • Gość: Robot Re: Raperzy i HipHopowcy to discopolowcy. IP: *.spsa.com.pl 12.08.04, 14:39
        Oczywiście - przecież w 99,9 % ( oprócz nieistniejącego K44 ) muzyka ( jeżeli to można tak nazwać ) i teksty są tak samo prymitywne jak w przypadku discopolo. Nawet nazwa brzmi podobnie - HIPHOPOLO
        • Gość: promyczek2 Re: Raperzy i HipHopowcy to discopolowcy. IP: *.pilicka.net.pl 13.08.04, 14:51
          Do K44, dodaj jeszcze Paktofonikę oki??? też jest godna uwagi naprawdę
    • Gość: Aaron Re: Śmierć disco polo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.04, 19:16
      Co Ty? Poczekaj na mecz Wisła - Real!!! Tak od razu???
    • Gość: O-ZONE Re: Śmierć disco polo IP: *.mtnet.com.pl / *.mt.pl 11.08.04, 19:22
      Umarło ?
      Moda minęła i powróci jak na piosenki PRL-u, na czym teraz Wielcy Wrażliwi
      artyści robia kasę.
      A posłuchajcie czego słuchają nasi sasiedzi zza zachodniej granicy.
      Prędzej sie GAZETA skończy - łatani intelygenci słuchajacy VariusMax !
      • Gość: Milan Re: Śmierć disco polo IP: *.interecho.com / 62.233.170.* 12.08.04, 09:48
        No właśnie, masz rację O-Zone. Poza tym z tego co wiem, to Varius Manx nie
        potrafi sprzedać nawet tych marnych kilku tysięcy egzemplaży płyt. Tak naprawdę
        ten zespół po odejściu Anity Lipnickiej zaczął staczać się po pochylni. Dzisiaj
        ostała się jedynie garstka fanów tej grupy. Sądzę że disco-polo ma o wiele
        więcej fanów.
    • Gość: SKA_man Re: Śmierć disco polo IP: *.dmbsk.pl 11.08.04, 19:25
      DOKLADNIE SETA NAD TRUMNA DISCO POLO I LUZZZ <jupi!!!>
      • terenia.nasweter Re: Śmierć disco polo 11.08.04, 19:34
        Gdy Polacy zaczynają się budzić i otrząsać z niemocy, natychmiast wrogie Polsce
        i Kościołowi katolickiemu polskojęzyczne media przystępują do szkalowania osób
        stojących na straży interesów Rzeczypospolitej. W czasie ataków na najlepszych
        synów naszej Ojczyzny trwa zakrojona na szeroką skalę akcja deprawacji polskiej
        młodzieży !
        • Gość: PiK Re: Śmierć disco polo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.04, 19:55
          Wytłumacz proszę na poziomie elementarnym czy to znaczy, że jesteś za czy
          przeciw disco-polo?
        • Gość: corgan walnij setę, a bedzie ci dobrze, zdrufko! IP: 217.11.142.* 11.08.04, 21:41
    • Gość: manio OLE OLE tylko Olek Olek, na prezydęta tylko ty IP: *.chello.pl 11.08.04, 19:37
      Żałosny Kwachu promował się z tymi dyskopolowymi kapelamia, teraz mamy
      takiego "prezydęta" że chuj mnie swędzi
    • Gość: bobno Re: Śmierć disco polo IP: *.space.swri.edu 11.08.04, 19:46
      No i cale szczescie; niech spoczywa w pokoju
    • Gość: paneuropean Re: Śmierć disco polo IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 11.08.04, 20:04
      Ja kiedys slyszalem, ze "sila" disco polo byly jej rodzime korzenie. Okazuje
      sie, ze wcale takie rodzime nie byly; byl to po prostu kolejny import z
      Ameryki. Dobrze, ze to odeszlo; niech juz nigdy nie wraca. smile
    • maretina Re: Śmierć disco polo 11.08.04, 20:09
      bo to byla "sztuka" przez duze Gbig_grinDDD
    • Gość: que? Re: Śmierć disco polo IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.08.04, 20:21
      a najdziwniejsze jest to, że najgłośniej z disco polo śmieją się ci
      z "wiejskich klubów tanecznych"...
    • Gość: kpsting Re: Śmierć disco polo IP: 12.152.252.* 11.08.04, 20:43
      [`]
    • Gość: gocha disco polo IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 11.08.04, 21:23
      jak można sobie kaleczyć słuch takim czymś?
    • tak_zwany Re: Śmierć disco polo 11.08.04, 21:44
      Umarło? Wejdźcie na stronę żony Wiśniewskiego, niejakiej Mandaryny, to się
      przekonacie, że nie...
    • Gość: działkowicz Re: Śmierć disco polo IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 11.08.04, 22:27
      ... to ja lecę do obory po ogóry
      • Gość: janusz POLSKI HIP-HOP = disco polo IP: 212.160.130.* 12.08.04, 13:40
        Poziom teksciarzy jest podobny. A miedzy rapem kazika, a tych z Wielkopolski
        zieje przepasc
        • Gość: tomek Re: POLSKI HIP-HOP = disco polo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 16:09
          Ludzie. Słucham szerokiej gamy muzyki. Od jazzu po muzyke awangardowa. Hip hopu
          tez slucham od jakiegos 95 roku. Zaczeo sie od Naughty by nature, ale ta nazwa
          niewiele powie dzisiejszym hiphopowcom. Najbradziej mnie smiesza kolesie w
          szerokich spodniach i z czapeczkami na bok, ktorzy mysla ze hip-hop to oni. Ja
          bron boze tak nie wygladam bo nie zamierzam sie kreowac na biedne dziecko ze
          slumsoow NYC. Do tych co krytykuja hip-hop i do tych, ktorzy go bronia: Ta
          muzyka moze duzo nauczyc, duzo popowiedziec i rozwinac. Kwestia w tym ze w
          polsce kapele hh nie pokumaly o co w tym chodzi i podlapaly same negatywne
          wzorce. Kreuje sie gangsta madafaka i lizanie suczek itp. To jest zenujace.
          Pajace takie jak WWO czy inne badziewia sa zwyklymi dresami, na ktorych i tak
          bede patrzec z pogarda, bo nie wiedza skad i po co ta muzyka sie wziela. I taki
          idiota mi powie ze nie wiem co to HH bo wygladam jak czlowiek i tak sie
          wyrazam. Jak ja sluchalem tej muzyki to on sluchal wlasnie discopolo i napazal
          sie dechami na legii. To miala byc alternatywa do bycia gangsterem, prostakiem
          itp. W polsce stala sie niestety promocja takiego stylu bycia (bo to kupuja
          malolaty) Coz... Nastolatkowie nie papugujcie glupoty!!!
          • Gość: BobbyK Re: POLSKI HIP-HOP = disco polo IP: *.gorzow.mm.pl 13.08.04, 07:42
            W rzeczy samej ... Jeśli chodzi o NbN to dzisiejszej młodzieży kojarzy się
            tylko i wyłącznie z OPP, "Everything gonna be all right" i HipHopHooray ...
            które były wstawiane między "majteczki w kropeczki" i 2unlimited przez
            podsuwalskiego didżeja na wiejskiej potupai... Jakbyś pierwszego lepszego
            pseudosk8-a w portkach z krokiem na kolanach zapytał o jakiś inny tytuł
            klasyków gatunku to bez bejsbola by się nie obyło ... Nie wspomnę o innych
            projektach, które z polskim hh niewiele mają wspólnego - Public Enemy, Run DMC,
            LLCoolJ czy znany wyłącznie z badziewnych filmów na polshicie -ICE-T.
            Mi się wydaje, że polscy hh-owcy za bardzo skupiają się nad brzmieniem, a nie
            nad tym co można przez muzykę przekazać za pomocą rapu. Ja osobiście chętnie
            bym sobie posłuchał, a właściwie czekam na kapelę która wypełni niszę jaką w
            stanach wypełniał KRS-1 ... bo "dziewczyno jak wino... " to rzeczywiście żaden
            przekaz... a właściwie bliżej tego "Jedzie, jedzie wózek, a na wózku Buzek...".
          • Gość: Lope Re: POLSKI HIP-HOP = disco polo IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.08.04, 14:23
            Być może, ale akurat teksty WWO są inteligentne i nawet propaństwowe i pro-
            uczenie się, pro-rozwój, więc przyklad wybraleś niewlaściwy wydaje mi się. Nie
            znam się zbytnio na hip hopie, słucham klasyki, jazzu i starego rocka. WWO mi
            się spodobali, gdy usłyszałem "ch na to kladę" - kupilem ich plytę i nie
            żałuję. Peję potem też kupilem (to wszystkie moje dwie plyty polskiego hip
            hopu), nie podszedł mi.
    • zwora Re: Śmierć disco polo 11.08.04, 22:51
      mam nadzieję iż autor tego artykułu napisał go gratis jako "wypełniacz".
      Niezwykle infantylny, idiotyczny, żałosny w swej wymowie nie wnoszący nic do
      tematu, jakiś niemiłosiernie tandetny i beznadziejny.
      Nasz "Geniusz" odkrył w 2004 roku że Disco polo zdechło, no nie możliwe.
      Wstrząsające. Każde dziecko wie że umarło ono w 2001 roku. Jej ostatnie
      tchnienie to wyborcza piosnka Leppera.
      Gdyby mieszkał pan na prowincji wiedział by pan iż od zawsze tam od zawsze
      ludzie słuchali muzy "na przemian" można spotkać i fanów kultu i Shazzy. Dzieje
      się to z prostej przyczyny: na prowincji wszyscy się znają. I co mają nie
      podawać ręki fani Punka Disco polowcą? A niby z jakiej okazji? Mają się płytami
      wymieniać? a niby z jakiej okazji? mają nie grać różnych płyt na imprach w
      remizach? A niby z jakiej okazji?
    • Gość: Chris Re: Śmierć disco polo IP: *.zamosc.mm.pl 11.08.04, 22:59
      dobrze powiedziane: ja walnę znacznie więcej. Cały ten szajs nadaje nowy sens
      słowu prymitywny. Z drugiej strony to musiało trafić na podatny grunt, przecież
      90% społeczeństwa to czystej wody idioci, przynajmniej w sensie muzycznego
      wyrobienia
    • Gość: Janowianka Re: Śmierć disco polo IP: *.chello.pl 11.08.04, 23:04
      W Janowie jest Panderoza, a nie Ponde...
    • Gość: Anda Bee Gees są nieśmiertelni... IP: *.chello.pl 11.08.04, 23:13
      ... to i disco polo wróci. Jak ludzie zobaczą, że to, co przyszło potem, to nic
      lepszego. Tak, disco polo wróci dzięki negatywnemu porównaniu.
    • chodorowicz Re: Śmierć disco polo 11.08.04, 23:34
      ehh.. chyba nie zrozumieliscie artykulu do konca skoro tak sie cieszycie, disco-polo umarlo, ale zaraz odrodzilo sie w prawie tak samo szkaradnej postaci hiphopolo z ascetoholix na czele, naprawde nie ma sie z czego cieszyc, szegolnie ze ta nowa wersja discopolo jest ogolnospolecznie duzo bardziej akceptowana i o wiele bardziej popularna.. czytajcie uwazniej na przyszlosc!smile
      • Gość: zezik Re: Śmierć disco polo IP: *.elpos.net 12.08.04, 20:32
        Tak samo szkaradne discopolo jak hiphop? nie ma nic gorszego od hiphopu, chyba
        tylko anoreksja
    • Gość: orangutan Kretyn Orlinski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 23:40
      jak mozna porownywac Bee Gees z disco polo???????
      • sabrinara Re: Kretyn Orlinski 11.08.04, 23:49
        widocznie nad Wisla mozna
    • Gość: leon Re: Śmierć disco polo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 00:04
      Dawne disco - polo zastąpił hip - hop. Swoją drogą ta nazwa jest nie mniej
      debilna i infaltylna niż disco - polo. Dlatego śmieszą mnie kolesie w dresach,
      którzy uważają się za wielkie faje bo grają jakieś przyśpiewki disco - hip -
      polo. Kiedyś disco - polowiec puszczał melodyjkę z syntezatora i nawijał,
      dzisiaj "ziomale" hip-hopowcy robią to samo.
    • Gość: MEntor Dobra analiza! IP: *.telia.com 12.08.04, 00:05
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka