Dodaj do ulubionych

Bronie Watto. W USA faktycznie jak w Sovietach.

16.08.04, 03:59
Watto ma rację. Mogę zaświadczyć, bo znam dobrze oba kraje
Obserwuj wątek
    • Gość: Grzesiek Wszędzie jak żydzi dostaną się do władzy to KONIEC IP: *.twmi.rr.com 16.08.04, 04:13
      to wszystko przewrócą ci GŁUPCY żydzi do góry nogami.

Żydzi to ZRAKOWACIAŁY POLIP każdego społeczeństwa czy państwa.

Zydzi to takie ciemniaki i NIE KAPUJĄ do DZIASIAJ, że te "zasdy"(sić!) ich
      talmudu i tory to zawsze był dla nich samych KATASTROFĄ.

Teraz żydzi gdy dorwali się do władzy w USA kirując się zapisami na
      tych "zwinietych rolkach papieru toaletowego" sabotują amerykę i doprowadzą ją
      do upadku jak ZSRR.
      • Gość: Stanislaw S. Re: Grzesiu! jak Ty to ladnie wszystko opisales IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 16.08.04, 04:28
        Spokojnie, bez jakiejs tam wiedzy czy uzasadnienia ale takim ludzkim ,
        zrozumialym jezykiem. Wiekszosc Polakow powinna Cie poprzec w tej opinii. Teraz
        rozumiem jaki zrobilem blad, ze Tu jestem. Czy moglbys mi pomoc wybrac taki
        kraj do, ktorego moge sie przeniesc bez strachu, ze zaraz upadnie. I prosze Cie
        Grzesiu wybierz taki, w ktorym Zydzi nie rzadza.
        • cs137 Stasiu S: 16.08.04, 06:24
          Chyba jestes dośc nowy tutaj na Forum?

Jeśli chciałbyś szybko zorientować się, "kto tutaj zacz", to pomóc w tym moze
          konkurs "Wizerunki Sławnych i Osławionych Forumowiczów", w którym uczestnicy
          nadsyłali karykatury innych forumowiczów w najróżniejszych postaciach (mogły być
          rysunki, fotografie, ale również np. utwory muzyczne). Tutaj jest link:

groszek.741.com/Konkurs/

Polecam np. prace nr 33 i 34, przestawiające Watto i Józia Zawadzkiego z użyciem
          dowcipnych animacji. Równiez bardzo celne sa np. karykatury naszych "opiekunek".

Ktoś mi powiedzial, ze jakiś czas temu Astra Cię tutaj przedstawiała. Ale to
          jakos umknęło mojej uwadze, a teraz nie potrafię jakos odnaleźć tego postu
          Astry. Ale z tegio co tamten ktos pamietal i z tego też, co piszesz, wynikałoby,
          ze zajmujesz się mniej więcej tym samym, co ja. Ino prawdopodobnie w innej
          specjalności. Ja to fizykuję w Oregon State. Czy Ty
          • Gość: Stanislaw S Re: dziekuje! Przeczytaj jak chcesz moj IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 16.08.04, 07:26
            komentarz po Twoim do Grzesia.
      • pantofelek2 Mylisz sie. Swe istnienie zawdziecza Izrael Zydom 16.08.04, 04:47
        ktorzy dorwali sei do wladzy. surprised))
        • Gość: Stanislaw S. Re: Nastepny, ktory satyry nie rozumie IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 16.08.04, 06:06
          • pantofelek2 Na drugi raz powiedz na wstepie ze leci satyra 16.08.04, 06:10
            • Gość: Stanislaw S. Re: jestem optymista jesli chodzi o inteligencje IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 16.08.04, 06:46
              ludzi i nie uprzedzam. Najwiekszy przeciez ubaw jest wtedy kiedy ktos nie
              zalapie. Nie przejmuj sie. Najczesciej jestem na serio
      • cs137 Grzesiu na litośc boską....Co maja Żydzi do tego, 16.08.04, 06:30
        ...o czym ja napisałem w moim poscie? Jedyna narodowosć tam spomniana to był
        Pontecorvo, Włoch. Jakim cudem Ci sie cos skojarzyło z Żydami?
        • Gość: Stanislaw S Re: To juz i ja nawet stracilem watek, Napis IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 16.08.04, 06:55
          wyraznie o Zydach. Ale nie o to chodzi, Mieszkam blizej Chicago niz Detroit.
          Blizej do polskich sklepow. Wyksztalcenie : historyk, ekonomista, politolog i
          na koncu specjalista komputerowy. Fascynuje sie nauka, szczegolnie kosmologia.
          Z historii, ktora najbardziej kocham, najwieksza przyjemnosc sprawia mi badanie
          zachowan spoleczenstw pod stresem (wojny, konflikty, najazdy). Ostatnie
          miejsce zamieszkania w PRL - Warszawa Wola. Plywanie, brydz, dobre wino. Gotuje
          tez w domu. Nie lubie antysemitow i syjonistow. Nie lubie faszystow,
          komunistow, islamistow, fanatykow religijnych. uwielbiam demokracje, wolnosc
          slowa i dobre zycie w USA. Marze, ze Polacy beda mieli dobrze bo tam mam
          rodzine.
          • andrzejg to w Polsce jest jak w Ameryce 16.08.04, 07:11
            Gość portalu: Stanislaw S napisał(a):

> Plywanie, brydz, dobre wino. Gotujetez w domu. Nie lubie antysemitow i
            > syjonistow. Nie lubie faszystow, komunistow, islamistow, fanatykow
            > religijnych. uwielbiam demokracje, wolnosc slowa i dobre zycie w USA. Marze,
            > ze Polacy beda mieli dobrze bo tam mam rodzine.

Pewnie,że będzie dobrze.
            Pamietam niedawne lamenty przed wejściem do UE dotyczące rolnictwa,
            a wczoraj miałem goscia ze wsi podkrakowskiej.Moze nie był to rolnik
            w stylu amerykańskim z 400 ha ziemiBył to typowy przedstawiciel wsi
            polskiej z kilkunastoma hektarami i do tego rozrzuconymi po okolicy.
            Nie sprawdziły się tragiczne wieści o upadku polskiego rolnictwa,a
            mój kuzyn chwali sobie obecną sytuację i myśli o zwiększaniu gospodarstwa.

Pozdr.

A.
          • cs137 Re: To juz i ja nawet stracilem watek, Napis 16.08.04, 11:52
            Gość portalu: Stanislaw S napisał(a):

> wyraznie o Zydach. Ale nie o to chodzi, Mieszkam blizej Chicago niz Detroit.
            > Blizej do polskich sklepow. Wyksztalcenie : historyk, ekonomista, politolog i
            > na koncu specjalista komputerowy. Fascynuje sie nauka, szczegolnie kosmologia.
            > Z historii, ktora najbardziej kocham, najwieksza przyjemnosc sprawia mi badanie
            >
            > zachowan spoleczenstw pod stresem (wojny, konflikty, najazdy). Ostatnie
            > miejsce zamieszkania w PRL - Warszawa Wola. Plywanie, brydz, dobre wino. Gotuje
            >
            > tez w domu. Nie lubie antysemitow i syjonistow. Nie lubie faszystow,
            > komunistow, islamistow, fanatykow religijnych. uwielbiam demokracje, wolnosc
            > slowa i dobre zycie w USA. Marze, ze Polacy beda mieli dobrze bo tam mam
            > rodzine.

No, to i mnie wypada tez o sobie napisać. Z wyksztalcenia fizyk. W USA od stanu
            wojennego (jakis czas przed tym wyjazdem tez juz bylem w USA, przez 20
            miesiecy). Zona biolog. Mieszkalismy przez 12 lat kolo Washington, D.C. i oboje
            pracowalismy w dobrych labach
            • Gość: Stanislaw S. Re: Nie przejmij sie okresleniami Twojej osoby IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 16.08.04, 14:32
              jak megaloman, medrek itp. Zylem z tym przez cale zycie. Jak sie duzo czyta,
              mysli i rozumie to w koncu wybijasz sie ponad przecietnosc, chocby dlatego, ze
              masz swoje zdanie (your own opinion). Zakladalem Soidarnosc w branzy
              podlegajacej bezposrednio KC PZPR. Wtedy odkryli, ze na 76 pracownikow
              merytorycznych jestem jedynym bezpartyjnym. Przeniesiono mnie (nie mogli zaraz
              wyrzucic)do podleglej terenowo instytucji. Tam zalozylem Solidarnosc. Bylem
              przewodniczacym "Sol>" na Warszawe w swojej branzy. Dlatego jak mi "osobki z
              PZPR zaproponowaly" wyjazd w jedna strone ale z rodzina, skorzystalem. Bylo to
              miesiac przed stanem wojennym. Nigdy nie myslalem, ze bede zyl poza krajem,.
              Nie znalismy w USA nikogo, bez jezyka angielskiego, bez pieniedzy, bez
              wyksztalcenia pozytecznego tu (oboje humanisci), z malym dzieckiem. Ciezko bylo
              jak cholera. Poszlismy na studia z Pell Grant. Ja komputery, zona ksiegowosc.
              Dorobilismy sie. Tesknimy za Polska, ale mentalnosc duzej czesci Polakow
              uswiadamia, ze moze dobrze zrobilismy. Mialem wybor zostania w PRL. Komuchy
              wsadzili by mnie "jak amen w pacierzu" . Koledze z NSZZ w budownictwie,
              polamali kosci w nodze. Kaleka, smieja sie z niego. Chcial cos zrobic. Ja bylem
              historykiem. Wiedzialem jak Polacy w II Rzczp. smieli sie z legionistow, to
              latwiej bylo posluchac "dobrej rady".
              • patience Stanislaw 16.08.04, 14:56
                Gość portalu: Stanislaw S. napisał(a):

> Koledze z NSZZ w budownictwie, polamali kosci w nodze. Kaleka, smieja sie z
                > niego. Chcial cos zrobic. Ja bylem historykiem. Wiedzialem jak Polacy w II
                > Rzczp. smieli sie z legionistow, to latwiej bylo posluchac "dobrej rady".

Dobrze zrobiles. Po obu stronach zimnowojennego ukladu (zarowno PZPR jak i "S")
                po Okraglym Stole do wladzy dorwal sie tzw. 4 garnitur i rzadzi do dzisiaj. A
                ci byli 'legionisci' do dzisiaj nie maja nawet zalatwionej tzw. 'wyslugi lat'
                do emerytury. Wielu z nich bylo pozbawionych pracy w stanie wojennym z
                oczywistych powodow, a dzisiaj okazuje sie, ze lepiej bylo byc PZPRowcem, bo
                przynajmniej maja emerytury. Kto mlody, to sobie radzi, choc i tak z tylami nie
                do nadrobienia. I to bynajmniej nie jest wina bylych PZProwcow. Oni tylko nie
                maja interesu zeby z taka inicjatywa wystepowac. Ten twoj kolega oprocz
                polamanej nogi pewnie nosi duzo goryczy w sercu. Jakby to ujac? Polamane
                zyciorysy, polamane charaktery, bieda... Jak to sie obserwuje na codzien, to
                przykrosad
                • domix Re: Stanislaw 16.08.04, 15:30
                  patience napisała:

> po Okraglym Stole do wladzy dorwal sie tzw. 4 garnitur i rzadzi do dzisiaj. A
                  > ci byli 'legionisci' do dzisiaj nie maja nawet zalatwionej tzw. 'wyslugi lat'
                  > do emerytury. Wielu z nich bylo pozbawionych pracy w stanie wojennym z
                  > oczywistych powodow, a dzisiaj okazuje sie, ze lepiej bylo byc PZPRowcem, bo
                  > przynajmniej maja emerytury. Kto mlody, to sobie radzi, choc i tak z tylami
                  nie
                  >
                  > do nadrobienia. I to bynajmniej nie jest wina bylych PZProwcow. Oni tylko nie
                  > maja interesu zeby z taka inicjatywa wystepowac. Ten twoj kolega oprocz
                  > polamanej nogi pewnie nosi duzo goryczy w sercu. Jakby to ujac? Polamane
                  > zyciorysy, polamane charaktery, bieda... Jak to sie obserwuje na codzien, to
                  > przykrosad

I znowu wszystko prawda. Tyle, że w czasie okrągłego stołu to był pierwszy
                  garnitur- mieliśmy wypieki na twarzach jak się oglądało transmisję. Naturalnie
                  nie wiedzieliśmy wszystkiego ( np tajnych nagrań i picia wódki z czerwonymi ) i
                  nie to jest najgorsze. Najgorsze jest to, że ludzie z 1 garnituru uwierzyli w
                  siebie. Uwierzyli, że skoro wielu pochlebców mówi im, że są dzielni, mądrzy i
                  piękni to tak musi być. A ludzi mówiących im prawdę w stylu król jest nagi
                  starali się nie słyszeć... Efektem jest panoszenie się komuchów, którzy nadal
                  tam gdzie trzeba pochlebiają któremuś tam garniturowi. A to Kwachu kogoś z
                  exopozycji pogładzi po głowie, a to l.miller pojedzie do Św. Brygidy i pochwali
                  bursztynowy Ołtarz, a to w końcu Belka zatrudni byłego opozycjonistę. A oprócz
                  tego jak już się wyląduje w Warszawie to państwowej (rządowej, sejmowej )
                  posadzie to powrót do rzeczywistości nie jest łatwy. I ta wiara w siebie-
                  przecież wszyscy na około mi mówią jaki jestem mądry...
                  Żal prawdziwych ludzi Solidarności, tych którzy walczyli naprawdę i tych
                  których naprawdę połamało. pzdr. D
                • Gość: Stanislaw S. Re: Patience ! Mnie chodzilo o II Rzczp. IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 16.08.04, 22:23
                • Gość: Stanislaw S. Re: Patience ! Mnie chodzilo o II Rzczp. IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 16.08.04, 22:24
                  a nie PRL. Legionisci to Pilsudskiego, zaden nie moze juz zyc od dawna.
    • Gość: Wielonikowiec Re: Bronie Watto. W USA faktycznie jak w Sovietac IP: *.am.poznan.pl 16.08.04, 15:48
      No i proszę, Cs ileś tam odwraca kota ogonem jak nie przymierzając braciszek.
      Nic to, Nie wiem gdzie aktualnie jest Cs ileś tam, ale mam do niego prośbę !!
      Poszukuję artykułów na temat zmian refractive index w najprostszych cieczach(
      czterochlorku, dwusiarczku itp) w zależności od ciśnienia i temperatury (z dala
      od punktu krytycznego), gęstości. Zrobiono to gdzieś na początku lat 60 i
      trudno mi jest do nich dotrzeć ! ( oczywiście im wyniki nowsze tym
      lepsze) .Może Cs-ku wspomożesz adwersarza z forum ?? będę bardzo zobowiązany,
      emaila znasz. Pozdrawiam odwracacza kota ogonem !
      • cs137 Re: Bronie Watto. W USA faktycznie jak w Sovietac 16.08.04, 18:16
        Gość portalu: Wielonikowiec napisał(a):

> No i proszę, Cs ileś tam odwraca kota ogonem

Drogi Panie Jureczku! Słyszałem to już dziesiątki razy od Pana, w towarzystwie
        innych obelg
        • Gość: Myszka Re: Bronie Watto. W USA faktycznie jak w Sovietac IP: *.am.poznan.pl 17.08.04, 07:12
          Cs ileś tam,
          żeby moje wynurzenia na forum nazywać od razu obelgami, a nie dajmy na to nic
          nie znaczącymi prowokacjami, to jednak trzeba być wyjątkowo zdrowym !
          Nie śmiałbym Cs pouczać tłumacząc gdzie kot a gdzie ogon , gdyż to wiedzą nawet
          mało rozgarnięte chłopięta.Ale do rzeczy , czyż Cs ileś tam nie napisałeś że
          Rosja to Ameryka ?
          Podziękowania za życzenia zdrowia coby moje organy nadawały się do czegoś
          pożytecznego.
          Co do emaila, to mam problem , bo w związku z wymianą komputera nie zachowałem
          adresów tych, którzy raczyli przysłać maila. Zdaje się, ze również mój mail
          uległ jakimś modyfikacjom , ale chyba można przysyłać do mnie maile na stary
          adres.
          Dziękuję za gotowość poszukiwań , ja również ich szukałem ale do pewnych
          artykułów niestety nie mam dostępu, przy okazji pozdrawiam czekam na maila,
          serdecznie pozdrawiam

myszka( na pewno nie mała)
    • watto no jednak nie działa... :( 16.08.04, 18:33
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=9122252&a=14914678

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=9122252&a=14917255
      • cs137 Watto, a kysz! To, że sie tutaj o Tobie mówi, to.. 16.08.04, 19:08
        ...wcale jeszcze nie znaczy, że Ty też możesz do tego wątku wchodzić. Do budy,
        nieskazitelnie rasowy maniaku!

Twój szczerze oddany, kundelek i koziołek-matołek Cees
        • Gość: patolog Re: Watto, rozpozannie IP: *.dsl.sfldmi.ameritech.net 16.08.04, 21:05
          Przez pewien czas tu nie zagladalem, ale zmiany nieduze. Watto ciagle zdradza
          objawy powanego uszodzenia mozgu. W Stanach porada lekarska drogo kosztuje, ale
          czego sie nie robi dla rodaka (niestety). Twoje objawy to tzw.mysli przylepne
          charakterystyczne dla ciezkich przypadkow padaczki. Poczatkowo dotycza one
          tematow seksualnych, niestety po wystapieniu zmian atroficznych jader, mysli te
          moga przypominac objawy mysli natretnych i psychozy paranoicznej i tak to
          niestety wyglada u szanownego pana ( antyamerykanizm,antysemityzm,fanatyzm
          psuedonarodowsciowy, itd,itd.). Z punktu widzenia szkoleniowego - ciekawy
          przypadek, ale niestety nieuleczalny.
          Jeszce raz powtarzam - mija opinia- gratis.
          Wspolczuje!
          Patolog
          P.S. Juz teraz zapisz swoje zwloki na cele naukowe. Takich przypadkow jest
          obecnie nie duzo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka