Dodaj do ulubionych

Walka o polskie sklepy i polskie firmy dopiero się

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.04, 19:44
rozpoczęła.
Można zauważyc po wejściu do EU wielką aktywizację miejscowych firm będących
własnością zasymilowanych Żydów.
Walczą nieuczciwie i podstępnie aby zawładnąć rynkiem na którym działają.Jest
to walka na śmierć i życie.

Przykładowo jedna zasymilowana firma miejscowego polskojęzycznego Żyda nie
płaci podatków miejscoweemu magistratowi,kwoty zaległe dochodzą do znacznych
rozmiarów,robi to celowo,choć ją na zapłatę nalezności stac.Cel jest
inny.Miejscowy magistrat tolerował opóżnienia w opłatach do i miesiąca,a oni
zalegali kwartał,przewrotnie tłumacząc zaległościami miasta względem
Ich.Skuttkiem było tyo,że dotychczasowe tolerancyjne traktowanie miasto
ucięło.Ucierpieli na tym lokalni drobni przedsiębiorcy,część z nich stała się
niewypłacalna.Na Ich miejsce weszli Żydzi i jeszcze jeden garbaty.
To świństwo,ale fakt autentyczny.

Ludzie uważajcie ,piekło dopiero nadchodzi.Bojkotujcie żydowskie
firmy,kupujcie tylko u rodowitych Polaków.
Obserwuj wątek
    • Gość: Stanislaw S. Brawo. Polak potrafi i w III Rzczp. Takie same IP: *.detroit-20rh16rt.mi.dial-access.att.net 17.08.04, 19:48
      hasla byly w III Rzeszy. Jakie te nazwy panstw sa podobne. Mozna sie pomylic.
      • Gość: Adam Re: A hasło i godło "Teraz Polska" to dla kogo?, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.04, 19:53
        ile w nim polskości w % udziale,prawie "o",tyle jest warta wasza
        globalizacj.Chcecie wykończyć nas wszystkich szuje.
        Zwrócicie nam prawo do odliczania Vat 22% od benzyny,mordercy Polaków.
        • Gość: . A ty nam polaczku oddaj 140% akcyzy Blaira do IP: *.range81-156.btcentralplus.com 17.08.04, 20:19
          paliw - wspieranie waszej nedzy nas w te akcyze pakuje. I juz!
        • Gość: Stanislaw S. Ja Ty sie dorobiles samochodu z Twoja IP: *.detroit-20rh16rt.mi.dial-access.att.net 17.08.04, 20:25
          • Gość: Adam Re: Ja Ty sie dorobiles samochodu z Twoja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.04, 20:31
            Mam nawet dwa.
            Wiesz ile wynosi proporcjonalmie podatek Vat od benzyny ?U mnie kilkaset
            dobrych złotych 600-700 zł.A wiesz iile to stanowi % średniej krajowej pensji-
            30%,tak,tak.
            A Jak u Was????????
            • Gość: . VAT to podatek od wartosci dodanej; czemu nie IP: *.range81-156.btcentralplus.com 17.08.04, 20:38
              odliczasz go sobie od VATu twojego produktu czy uslugi? A poza tym przeciez
              calosc benzyny powinienes pakowac w koszty - wogole twych pretensji nie
              rozumiem. Tym tylko sie to rozni od sytuacji w UK, ze w Polsce 22%, w UK 17,5%
              • Gość: Adam Re: VAT to podatek od wartosci dodanej; czemu nie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.04, 21:05
                Z 10lat temu ustawodawca uchwalił ustawę , o możliwości odliczania po.Vat
                22% /zakup benzyny/ dla tak zwanych samochodów osobowych dostosowanych do
                przewozu tawarów i wykonywania usług.Sąto samochody Combi osob, o zwiększonym
                tonarzu tawarowym uzyskanym przez zmniejszenie 1 miejsca dla osoby,np. zamiast
                5 osó to dowodzie rej sam. jest zapis o 4 osobach. Miało to słuzyc nakręceniu
                koniunktury drobnym przedsiębiorcom,Od 1 maja zapis został zniesiony.
                Niekture firmy posiadają setki i tysiące takich samoch. dla swych
                przedstawicieli chandlowych - również zachodnie.
                Ponieważ na dole gospodarki/drobny handel,wolne zawody,usługi/ panuje recesja i
                ceny usług i towarów są nawet o 20-30% niższe niż przed 4,5,6 latami to łatwo
                sobie wyobrazić co się w tej chwili dzieje.
                Rząd nas totalnie olewa.
            • Gość: Stanislaw S. Gratuluje dorobku. A teraz info IP: *.detroit-20rh16rt.mi.dial-access.att.net 17.08.04, 20:39
              Pytales sie, a ze grzeczny jestem to odpowiadam. Mam 3 samochody splacone, ale
              to niewazne. Jestem specjalista IT (siec, mainframe). W USA nie ma takiej
              koncepcji gospodarczej jak VAT (value added tax). Stosuje sie podatki federalne
              i stanowe na benzyne. Cena galona obecnie jest $1,90 (3,8 litra). Podatki
              stanowia prawie polowe ceny. Niemniej przecietna placa jest tutaj 16 dolarow na
              godzine. Tzn. mozna kupic srednio za godzine pracy ponad 30 litrow benzyny.
    • Gość: Adam Re: Walka o polskie sklepy i polskie firmy dopier IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.04, 11:39
    • panidanka Re: Walka o polskie sklepy i polskie firmy dopier 22.08.04, 11:46
      Gość portalu: Adam napisał(a):

> rozpoczęła.
      > Można zauważyc po wejściu do EU wielką aktywizację miejscowych firm będących
      > własnością zasymilowanych Żydów.
      > Walczą nieuczciwie i podstępnie aby zawładnąć rynkiem na którym działają.Jest
      > to walka na śmierć i życie.
      >

nie wiem, kto na ogół (z racji nacji) jest włascicielem małych osiedlowych
      sklepików, aale ja je bardzo lubię i o wyborze żydowskich korzeniach warzyw tam
      sprzedawanych raczej nie słyszałam
      ale to może dlatego, że jestem głucha jak....jakieś warzywo?

danka
    • aleksander_krzeszowice SZANOWNY PANIE ADAMIE ... 22.08.04, 12:04
      ...samo odebranie Żydom sklepów i kontroli nad produkcją filmową nic nie da .
      Najpierw należy skończyc szkołę średnią , zdać maturę , studia parę lat i
      dopiero marzenia mozna zacząc realizować . Tak , że lepiej Szanowny Panie niech
      da Pan sobie spokój to nie dla Pana .
    • Gość: P.S.J. Re: Walka o polskie sklepy i polskie firmy dopier IP: *.itpp.pl 23.08.04, 10:56
      A te polskie produkty to przez przypadek firma twoja albo twojego szwagra, co?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka