Dodaj do ulubionych

ADMIN! Mala uwaga i pytanie...

IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 19.08.04, 22:00
Powiedzcie mi, do jasnej cholery, dlaczego kasujecie wypowiedzi broniace
Polski i Polakow (zaznaczam ze w sposob ironiczny i bez wulgaryzmow), ale
pozostawiacie obelgi w Polakow skierowane? Czy w Gazecie juz nie ma ani
jednego Polaka? A moze tak sie boicie o swoje synekury, ze tolerujecie
dzialalnosc antypolska, a pietnujecie ludzi ktorzy maja "czelnosc" bronic
honoru kraju (jeszcze raz zaznaczam, przy pomocy ironii a nie obelg).

Piszcie smialo. My w razie czego mozemy sie zrzucic i zapewnic wam jaki taki
byt. To nie wstyd. Wstyd jest byc slugusem obcych interesow przeciw swemu
narodowi.

MM

PS. Pytanie dotyczace jezyka polskiego (dlugo nie mieszkam w polsce, a jezyk
jest zywy i sie zmienia). Czy slowo "Zyd", pisane z duzej litery, stalo sie
juz tabu i za samo jego uzycie watki sa kasowane?
Obserwuj wątek
    • cs137 A skąd Forumowicze mogą wiedzieć, MM, czy ... 19.08.04, 22:21
      ...Ty jesteś lepszym Polakiem od Adminów Forum? Może jesteś gorszym Polakiem od
      nich? Zatem oni wiedzą, co robia, zaś Twój osąd jest wykoślawiony?

Żeby mówić to, co mówisz, powinieneś najpierw przedstawić zaświadczenie
      (affidavit), wydane przez odpowiedni urząd i czarno na białym stwierdzające, że
      Ty jesteś lepszym Polakiem od osób zarządzających Forum.
      • Gość: MM Jak jestes taki madry, to pokaz mi ... IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 19.08.04, 22:52
        czarno na bialym gdzie ja pisze o "lepszych" i "gorszych" Polakach. Ja pisze o
        Polakach i o obcych. Mnie, jako Polaka, razi, ze admin na forum polskiej
        skadinad gazety pozostawia watki i wypowiedzi gdzie o Polakach mowi sie w
        sposob obrazliwy, a wyrzuca watki, gdzie takie wypowiedzi przeciwko Polakom
        (jeszcze raz zaznacze, bez wulgaryzmow albo rasizmu) sa pietnowane lub
        traktowane z ironia.

Do tego nie potrzeba zaswiadczen ale troche rozumu i zdrowego rozsadku.

Zreszta ci, ktorzy z Polakow szydza co rusz pisza wyraznie, ze uwazaja sie za
        leszych. Dlaczego ich nie spytasz o zaswiadczenia? Sadzac po ich zachowaniu,
        slownictwie i sposobie myslenia, nikt by im zreszta czegos takiego nie wystawil.
        • Gość: cs127 Re: Jak jestes taki madry, to pokaz mi ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 22:54
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=15055243
          • Gość: MM Re: Jak jestes taki madry, to pokaz mi ... IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 19.08.04, 23:25
            > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=15055243

"Wiadomość o podanym numerze nie istnieje lub została skasowana."

Hmmm, faktycznie, dowod czarno na bialym. Jestes wrecz niesamowity.
        • Gość: . A skad masz pewnosc, ze jestes Polakiem? Dla IP: *.range81-156.btcentralplus.com 19.08.04, 23:11
          mnie, Anglika, jestes polskim Zydem. A moze i Ukraincem - znajomosc polskiego o
          niczym nie swiadczy: wladam nim ja, wlada Davies, wlada polowa Ambasady UK w
          Polsce...
          • Gość: MM Re: A skad masz pewnosc, ze jestes Polakiem? Dla IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 19.08.04, 23:24
            > mnie, Anglika, jestes polskim Zydem. A moze i Ukraincem - znajomosc polskiego
            > o niczym nie swiadczy: wladam nim ja, wlada Davies, wlada polowa Ambasady UK
            > w Polsce...

Widzisz, ja te pewnosc mam. Co ty o tym sadzisz jest mi najzupelniej obojetne,
            bo osobniki twojego pokroju obchodza mnie mniej niz kurz na bucie.
            • Gość: . A moze jestes pomiotem po przemarszu Waffen SS? IP: *.range81-156.btcentralplus.com 19.08.04, 23:34
              Bo Anglikow tez nie lubisz...Wieczny niemiecki kompleks w stosunku do Albionu...
              • Gość: MM Re: A moze jestes pomiotem po przemarszu Waffen S IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 19.08.04, 23:38
                A moze ty jeses bekartem prostytutki?

> Bo Anglikow tez nie lubisz...Wieczny niemiecki kompleks w stosunku do
                Albionu..

Nie lubie CIEBIE, ale ty nie jestes Anglikiem. Natomiast Anglikow lubie, choc
                osobiscie preferuje Szkotow. Sa milsi i bardziej goscinni.

Aha. Jakbys mial tlumoku klopoty z rozszyfrowaniem mojego adresu IP, to nie
                Niemcy tylko USA.
                • cs137 Re: A moze jestes pomiotem po przemarszu Waffen S 19.08.04, 23:46
                  Ach, tak? To masz tutaj coś, co Cię ucieszy na pewno:

1. Es zittern die morschen Knochen
                  Der Welt vor dem roten Krieg,
                  Wir haben den Schrecken gebrochen,
                  Für uns war's ein großer Sieg.

Refrain:
                  Wir werden weiter marschieren
                  Wenn alles in Scherben fällt,
                  Denn heute da hört uns Deutschland
                  Und morgen die ganze Welt.

2. Und liegt vom Kampfe in Trümmern
                  Die ganze Welt zuhauf,
                  Das soll uns den Teufel kümmern,
                  Wir bauen sie wieder auf.
                  Refrain:

3. Und mögen die Alten auch schelten,
                  So laßt sie nur toben und schrei'n,
                  Und stemmen sich gegen uns Welten,
                  Wir werden doch Sieger sein.
                  Refrain:

4. Sie wollen das Lied nicht begreifen,
                  Sie denken an Knechtschaft und Krieg
                  Derweil unsre Äcker reifen,
                  Du Fahne der Freiheit, flieg!

Wir werden weiter marschieren,
                  Wenn alles in Scherben fällt;
                  Die Freiheit stand auf in Deutschland
                  Und morgen gehört ihr die Welt.
                  • Gość: MM Re: A moze jestes pomiotem po przemarszu Waffen S IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 19.08.04, 23:51
                    A to ciekawe, ze akurat masz takie teksty pod reka, prowokatorze.

• cs137 Re: A moze jestes pomiotem po przemarszu Waffen S 19.08.04, 23:57
                      Gość portalu: MM napisał(a):

> A to ciekawe, ze akurat masz takie teksty pod reka, prowokatorze.
                      >
                      Skonfiskowaliśmy innemu... Ty nie jesteś pierwszy...
                • Gość: . Ze Polak w USA nie mowi po angielsku, to mysli ze IP: *.range81-156.btcentralplus.com 20.08.04, 00:02
                  i Anglik nie moze wladac polskim? Moze - przedzwon do Konsula Generalnego UK w
                  Warszawie: tez 100% Anglik (no, ja 75% -25% irlandzkiej babci). Mozesz tez
                  zagadac po polsku do Daviesa - lepiej mowi po polsku niz "hamerykanskie gorole".
                  • Gość: MM Re: Ze Polak w USA nie mowi po angielsku, to mysl IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 20.08.04, 00:07
                    Chcialbys ze mna porozmawiac po angielsku? Prosze bardzo. Take your best shot,
                    punk.

Ze konsul brytyjski mowi po polsku, nie watpie. To samo z prof. Davies'em. Ale
                    ty nie jestes ani jednym ani drugim. Jestes zwyklym szmondakiem, ktory wyzywa
                    sie ze swoich kompleksow na forum udajac Greka - o przepraszam, 75-procentowego
                    Anglika.
                    • Gość: . Póg mo thón, gobshite ! IP: *.range81-156.btcentralplus.com 20.08.04, 00:19
                      Es liegt ein Grab in Polenland,
                      Ein Hügel dort am Straßenrand;
                      Ein schlichtes Kreuz, ein Helm von Stahl,
                      Die Blumen sind schon alle fahl!

Und was ich da geschrieben fand
                      Von eines Kameraden Hand,
                      Das prägt sich tief ins Herz mir ein;
                      Ich stand auf weitem Feld allein!
                      • Gość: MM And you kiss mine, moron! IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 20.08.04, 00:29
                        That's not English, you idiot. Is that your Irish part doing the thinking?
        • cs137 Re: Jak jestes taki madry, to pokaz mi ... 19.08.04, 23:26

> czarno na bialym gdzie ja pisze o "lepszych" i "gorszych" Polakach. Ja pisze o
          > Polakach i o obcych. Mnie, jako Polaka, razi, ze admin na forum polskiej
          > skadinad gazety pozostawia watki i wypowiedzi gdzie o Polakach mowi sie w
          > sposob obrazliwy, a wyrzuca watki, gdzie takie wypowiedzi przeciwko Polakom
          > (jeszcze raz zaznacze, bez wulgaryzmow albo rasizmu) sa pietnowane lub
          > traktowane z ironia.

A skąd my mamy wiedzieć, za przeproszeniem, że Ty jesteś naprawdę Polakiem? Nie
          prowokatorem z jakiegoś innego kraju? Np. nienawidzącym Polski niemieckim
          repatriantem, wychowanym na Opolszczyźnie, i dlatego znającym dobrze język? Tacy
          prowokatorzy są zawsze "bardziej polscy" niż Ojciec Rydzyk i Prałat Jankowski do
          kupy wzięci. Więc Twoje "patriotyczne" słownictwo o niczym tutaj nie świadczy.
          Dokumencik masz pokazać, i już!
          • Gość: MM Re: Jak jestes taki madry, to pokaz mi ... IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 19.08.04, 23:30
            Dokumenciki, kolego, to kazali mi pokazywac w PRL-u i bardzo zle mi sie
            kojarzy.

Pewnosci nie masz zadnej. Jedynie tyle, ze ja nie nawoluje do nienawisci, nie
            rozpoczynam watkow z kontrowersyjnymi tresciami. Jezeli juz sie po kims
            przejade, to tylko w odpowiedzi na obelgi lub szyderstwa(az tak dobrym
            katolikiem nie jestem zeby nadstawiac drugiego policzka).

A to nie jest zachowanie prowokatorskie. Moze to ciebie wlasnie sumienie
            gryzie?
            • cs137 Re: Jak jestes taki madry, to pokaz mi ... 19.08.04, 23:35

> Dokumenciki, kolego, to kazali mi pokazywac w PRL-u i bardzo zle mi sie
              > kojarzy.
              >
              No, taaak... Tyyyyypowe odzywki prowoka. Zawsze udaje "ofiarę PRL-u". Każdy tak
              może, Herr Kollego!
              • Gość: Jan Kurski MM tak jak ty i ja IP: *.mudd.chcg.chcgil24.dsl.att.net 19.08.04, 23:54
                Mieszka w Stanach.
                Konkretnie w NY lub NJ.. tego jescze nie wiem. Mysle ze w NJ
                pzdr
          • Gość: repatriant Oho IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.04, 23:32
            cs137 napisał:

> Dokumencik masz pokazać, i już!

Witamy na forum kolejnego ubeka na emeryturze.
    • cs137 MM stałe zameldowanie w Polsce posiada, a? 19.08.04, 23:30
      Dowód osobisty? Numer PESEL? Zeznanie podatkowe MM składał w tym roku? W ubiegłym?

Jak ktoś tego wszystkiego nie ma, to może być prowokator z niego jak ta lala!
      • Gość: MM Re: MM stałe zameldowanie w Polsce posiada, a? IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 19.08.04, 23:35
        Mam dowod, paszport i PESEL, kretynku. Ale wybacz, nie podam ci ich. Nie dla
        psa kielbasa.

Podatki, ciolku, rozliczam w miejscu zamieszkania. Zgodnie z prawem, choc samo
        takie pojecie moze byc dla ciebie niezrozumiale.

Prowokator moze byc z kazdego. Z ciebie, widze, na pewno jest.
    • Gość: Jan Kurski Do MM IP: *.mudd.chcg.chcgil24.dsl.att.net 19.08.04, 23:36
      Daj mi przyklad postu ktory dla ciebie jest obelga dla Polakow i przyklad postu
      ktory Polakow bronil a byl wyciety
      Z gory dziekuje
      • cs137 Re: Do MM 19.08.04, 23:43
        Gość portalu: Jan Kurski napisał(a):

> Daj mi przyklad postu ktory dla ciebie jest obelga dla Polakow i przyklad postu
        >
        > ktory Polakow bronil a byl wyciety
        > Z gory dziekuje

Właśnie! jak na razie, sama gołosłownośc! Typowe dla prowoczków.
        • Gość: MM Re: Do MM IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 19.08.04, 23:45
          Strasznie cie interesuje moja osoba. Na pewno chcialbys sie dowiedziec wiecej.
          Typowe dla prowokatorow, prawda?
        • Gość: ANka Prosze bardzo IP: *.ifn-magdeburg.de 20.08.04, 11:38
          Zamieszczanie jako atrakcji glownej watku Polakow koczujacych na Victoria Coach,
          podczas kiedy zaledwie kilka miesiecy temu nawolywalo sie Polakow do wyjazdow na
          brytyjskie saksy to dowod poprawnosci funkcjonowania tego szanownego
          ´przedsiebiorstwa´ slodki ceesie.
          Sprawy nie znam - ani MM ema- ale wtracam sie w kwestie ciekawa.
          Mysle ze nie wszyscy Polacy zwlaszcza ci z zagranicy maja szanse poznac roznice
          miedzy realnoscia w Polsce a dzialalnoscia iscie misyjna GW.

To tak a propos wolnosci slowa Ceesie. W czyim to imieniu to naprawde nieistotne
          i dla jakich motywacji- finansowych czy politycznych- zapewne jakowes sa- bo bez
          tego ani rusz w przyrodzie.
          Fakt pozostaje faktem a wpadka gazety wpadka. Krajowi takie sensacje nie sluza
          na pewno- trzeba byc idiota by tego nie wiedziec. Zadne Panstwo zas nie moze
          funkcjonowac bez zrozumienia czegos takiego jak patriotyzm moj Ty szanowny-
          nawet to ktore oplaca twoja pensje naukowca, wiec z cala pewnoscia jest w stanie
          pojac szkodliwosc dzialan antypanstwowych a jest nia niewatpliwie robienie
          sensacji z obywateli danego kraju, bedacych ofiarami NIE TYLKO wlasnej glupoty
          ale dzialalnosci misyjnej pewnej nie bardzo mogacej sie zdecydowac co do swoich
          celow gazetki.

Zwlaszcza takiej ktora deklaruje bez ogrodek spore ambicje - rowniez polityczne.
      • Gość: MM Re: Do MM IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 19.08.04, 23:44
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=15003626&a=15027316
        Nie mialbym nic przeciwko postowi, gdyby nie dodane "Polaku". Poniewaz akurat w
        tym miejscu nie ma to slowo zadnego odniesienia do tekstu przedmowcow, jedyny
        wniosek jest ze uzyte jest ono w sposob lekcewazacy.

Moja odpowiedz w tym samym stylu, jedynie z nazwa (slownikowa, nie obelzywa)
        innej nacji zostala wycieta.
        • Gość: Jan Kurski O ZGROZO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.mudd.chcg.chcgil24.dsl.att.net 19.08.04, 23:49
          Ktos napisal do kogos POLAKU i to dla ciebie jest wystarczajaco obrazliwe zeby
          taki watek do admina zalozyc?

Paranoja?

Polecam wizyte u lekarza.
          • Gość: MM Re: O ZGROZO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 19.08.04, 23:53
            Nie, watek do admina zalozylem dlatego, ze zaraz obok pozostawiono tekst o
            polskich chamach, a moja ironiczna odpowiedz znow skasowano.

Podac linki, czy umiesz czytac i znalezc?
            • Gość: Jan Kurski Re: O ZGROZO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.mudd.chcg.chcgil24.dsl.att.net 19.08.04, 23:57
              No pokaz cos bo narazie nie pokazalae postu ktory nas obraza i ktory nas broni
              a byl wyciety.
              Skoro tak sie pofatytgowales to na pewno bylo cos powaznego,.
              • Gość: MM Re: O ZGROZO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 20.08.04, 00:03
                Robisz sobie jaja, czy naprawde nie rozumiesz?

Jesli stwierdzenie "Ma byc czysty, POLAKU" nie jest obrazliwe, to dlaczego
                obrazliwe jest "A co ty wiesz o czystosci, Zydzie"?

Poza tym, wybacz, ale nie zapisuje swoich postow na dysku, wiec nie moge ci
                doslownie zacytowac tego co wycieto. Ale nie traktuj mnie jak nowcjusza, bo na
                forum Swiat siedze od paru lat - choc do Aktualnosci zagladam rzadko.

Zreszta w tym samym watku zaraz pod moja wycieta wypowiedzia masz komentarz o
                dziwnej cenzurze. Watek zalozylem zeby Admin zwrocil uwage na te niescislosc.
                • Gość: . Bo cenzura WIE za naprawde jestem 100% Anglikiem IP: *.range81-156.btcentralplus.com 20.08.04, 00:23
                  I skasowala ci Zyda jako gloszenie falszywych informacji, gobshite.
                  • Gość: MM Yeah, right. You're a 100% wanker, that's all IP: *.dyn.optonline.net 20.08.04, 03:51
                    • Gość: . Go dtachta an diabhal thú, MM! Dún do bheal! IP: *.range81-156.btcentralplus.com 20.08.04, 04:02
                      • Gość: MM Plec tez juz zmieniles? IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 20.08.04, 16:19
                        • Gość: . Pieprzysz, gobshite. Ni slowa nie rozumiesz... IP: *.range81-156.btcentralplus.com 20.08.04, 16:48
                          • Gość: ANka regularnie zmienia IP: *.ifn-magdeburg.de 20.08.04, 18:42
                            zona to przykrywka- najb. aktualnasmile
        • Gość: . Polaczek "Polak" uwaza za zniewage nacji. Hahaha!! IP: *.range81-156.btcentralplus.com 20.08.04, 00:21
          • Gość: MM Trzeba odrozniac tekst od kontekstu, Zydzie. IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 20.08.04, 00:49
            Zresta sam wiesz co miales na mysli, wiec nie udawaj glupszego niz jestes
            • Gość: . A ty, pomiocie SS, nie udawaj madrego, bo nim nie IP: *.range81-156.btcentralplus.com 20.08.04, 00:55
              jestes...
            • cs137 Re: Trzeba odrozniac tekst od kontekstu, Zydzie. 20.08.04, 03:32
              No i widzisz, MM. W końcu pusciłes farbę. Trzeba było od razu powiedzieć, że na
              Twój gust Administracja Forum GW za bardzo zażydzona jest. I o to od początku Ci
              chodziło.

Muszę Cię zmartwić: GW to jest prywatne przedsięwzięcie, więc nic, brachu, na to
              nie poradzisz. Na razie, właściciele GW mogą ustalać takie reguły, jak chcą. W
              Polsce na razie nie ma jeszcze praw, które pozwalałyby na "odżydzenie"
              prywatnego przedsiębiorstwa.

Jak chcesz tę sytuację zmienić, to musisz, brachu, zacząc tak, jak Adolf
              zaczynał nieco ponad 80 lat temu. Kup se "Mein Kampf" (w Amazon możesz zamówic w
              paperback, po nagielsku, za $20), odpowiednie opaski, koszule, szturmówki, i do
              dzieła! Tu masz parę linków, gdzie mozesz nabyć odpowiednie parafernalia. Ten
              pierwszy to sam cimes, zobaczysz!

www.nsdap.info/
              Ten trochę mniej, ale też na pewno znajdziesz sporo ciekawych informacji:
              www.aryan-nations.org/

No i ruszaj z pieśnią na ustach
              • Gość: MM Nic nie puszczalem idioto IP: *.dyn.optonline.net 20.08.04, 03:50
                Po prostu na obelge odpowiadam podobna obelga. I to wszystko.

Administracja forum reprezentuje Gazete, a jesli gazeta chce byc taka, na jaka
                sie kreuje, powinna byc uczciwa. A taka nie jest. I to jest wlasnie to co
                chcialem wykazac, a ty kretynie sam mi w tym pomogles.
                Dobranoc, misiaczku.
                • cs137 Re: Nic nie puszczalem idioto 20.08.04, 04:03
                  Nie? Oj, stary, to puść sobie zaraz! Tylko koniecznie nastaw sobie głosniki na
                  max. O wiele lepiej się słucha!

groszek.741.com/Generalissimus/piosenka.mp3
                  • cs137 Masz tu jeszcze "Giovinezza", MM. 20.08.04, 04:05
                    groszek.741.com/Generalissimus/gininezza.mp3
                    Muzycznie ciekawsza. Może Ci ułatwić werbunek do Ruchu.
                    • cs137 I to też Ci się przyda, MM. 20.08.04, 04:26

groszek.741.com/Generalissimus/miergen_di_ganze.wav
                      • cs137 Errata: I to też Ci się przyda, MM. 20.08.04, 04:28
                        Teraz dobrze:

groszek.741.com/Generalissimus/morgen_di_ganze.wav
                    • Gość: . Skoro jestesmy przy paniach to i "Erica": IP: *.range81-156.btcentralplus.com 20.08.04, 04:28
                      1. Auf der Heide blüht ein kleines Blümelein
                      Und das heißt: Erika.
                      Heiß von hunderttausend kleinen Bienelein
                      Wird umschwärmt Erika.
                      Denn ihr Herz ist voller Süßigkeit,
                      Zarter Duft entströmt dem Blütenkleid
                      Auf der Heide blüht ein kleines Blümelein

2. In der Heimat wohnt ein kleines Mägdelein
                      Dieses Mädel ist mein treues Schätzelein
                      Und mein Glück, Erika.
                      Wenn das Heidekraut rot-lila blüht,
                      Singe ich zum Gruß ihr dieses Lied.
                      Auf der Heide blüht ein kleines Blümelein

3. In mein'm Kämmerlein blüht auch ein Blümelein
                      Schon beim Morgengrau'n sowie beim Dämmerschein
                      Schaut's mich an, Erika.
                      Und dann ist es mir, als spräch' es laut:
                      Denkst du auch an deine kleine Braut?
                      In der Heimat weint um dich ein Mägdelein
                      • cs137 Kropko, jesteś tu nowy chyba? 20.08.04, 04:40
                        Jeśli byś chciał szybko zorientowac sie, "who is who" and "who is whoy" na Forum
                        tym, to pomocnym materiałem może być Galeria konkursu, który ja zorganizowałem
                        na wiosnę. Konkurs nosił tytuł: "Wizerunki Sławnych i Osławionych Forumowiczów".
                        Wpłyneło ponad 140 prac.

Tutaj jest link:
                        groszek.741.com/Konkurs/
                        "Groszek" to mój, Ce-esa 137, alternatywny nick (rzadko teraz używany).
                        • Gość: . Od jakiegos miesiaca. Ale nazizmem mi tu cuchnie IP: *.range81-156.btcentralplus.com 20.08.04, 04:46
                          I zbisurmanionym polactwem, co dla pieniedzy przeszlo na islam.
                          Niestety, twoja strona nie chce mi sie wyswietlic: web zakontraktowal trudnosci.
                          • cs137 Re: Od jakiegos miesiaca. Ale nazizmem mi tu cuch 20.08.04, 04:57
                            Gość portalu: . napisał(a):

> I zbisurmanionym polactwem, co dla pieniedzy przeszlo na islam.
                            > Niestety, twoja strona nie chce mi sie wyswietlic: web zakontraktowal trudnosci
                            > .

Powinno nie być problemów... Ta strona istnieje już od miesięcy, mnóstwo ludzi
                            ją oglądało. A zebyś wiedził, jakie awantury były w czasie samego konkursu!

Największa była, kiedy ktoś przysłał wizerunek dany33 z Forum Swiat
                            przedstawionej jako Goebbels, a ja odmowilem zamieszczenia. Dana33, z którą sie
                            bardzo lubimy, mieszka w Jerozolimie i na FS toczy zażarte boje z bandą zydożerców.

Spróbuj może jeszcze raz za jkiś czas?

A to dla Ciebie nispodzianka
                            • cs137 Nota bene, był tu już inny Kropka 20.08.04, 05:01
                              Ja początkowo wziąłem Cię za tamtego. On chyba ze Szwecji nadawał? Wiecej ludzi
                              sie moze nabrac.
                              Ja bym Ci radził zrobic sobie nick logowany, to 3 minuty czasu zabiera, a
                              uniknie sie nieporozumien.
                              • Gość: . A tego ze Szwecji znam: mowimy sobie "kuzynie" IP: *.range81-156.btcentralplus.com 20.08.04, 05:03
                                Zapomietalem sobie twoj link w faworytach, bede probowal
                              • Gość: . Jak mi sie chce logowac, to jestem kropek_uk IP: *.range81-156.btcentralplus.com 20.08.04, 05:04
                                W odroznieniu od szwedzkiego kropka.
                            • Gość: . Juz dziala, fajne. Jak ci cokolwiek wyslac? IP: *.range81-156.btcentralplus.com 20.08.04, 05:38
                              • cs137 Re: Juz dziala, fajne. Jak ci cokolwiek wyslac? 20.08.04, 06:15
                                Na cs137@gazeta.pl

Ja wtedy Ci prześlę inny adres, do którego częściej zaglądam.

Mogę Cię o jedno zapytać? Można by powiedzieć, że "piszesz bez akcentu" smile)))
                                (po polsku, ma sie rozumieć). Ciekaw jestem, czy też mówisz bez akcentu?

Ja nigdy sie nie pozbędę akcentu w mojej angielszczyźnie. Czy raczej,
                                amerykańszczyźnie. Mam z tym problemy, bo słabi studenci swoje niepowodzenia
                                kładą oczywiście na karb mojego akcentu, bo rzekomo nie moga zrozumieć, co do
                                nich mówię (ciekawe, dobrzy studenci twierdzą, że akcent, owszem, mam, ale oni
                                nie mają żadnych trudności ze zrozumieniem tego, co do nich mówię).

Ale znam ludzi, którzy nauczyli się mówić w obcym języku zupełnie bez akcentu.
                                Jedna z tych osób to moja własna siostra, która uczyła angielskiego prtzez 30
                                lat na Uniwesytecie Warszawskim
                                • Gość: . Nie mowie. Nie mowi nikt z Brytow. Takze i Davies. IP: *.range81-156.btcentralplus.com 20.08.04, 06:35
                                  Nb. mam zone Polke.
                                  Anglicy sa przyzwyczajeni do roznych akcentow, jak Rosjanie - ci brali mnie za
                                  Ukrainca albo za Prybalta (tez po rosyjsku pisze bez akcentu, ale w domu nie
                                  mam klawiatury z cyrylica).
                                  • cs137 Re: Nie mowie. Nie mowi nikt z Brytow. Takze i Da 20.08.04, 06:46
                                    Gość portalu: . napisał(a):

> Nb. mam zone Polke.

No, toś ładnie wpadł, brachu! Ja też mam, wiem cos o tym, co to znaczy mieć żone
                                    Polkę smile)))))))).

> Anglicy sa przyzwyczajeni do roznych akcentow, jak Rosjanie - ci brali mnie za
                                    > Ukrainca albo za Prybalta (tez po rosyjsku pisze bez akcentu, ale w domu nie
                                    > mam klawiatury z cyrylica).

Ale zdumiewasz mnie znajomoście idiomów i pewnych terminów, które w Polsce już
                                    nawet nie wszycy znają
                                    • Gość: . Re: Nie mowie. Nie mowi nikt z Brytow. Takze i Da IP: *.range81-156.btcentralplus.com 20.08.04, 06:58
                                      "Docent marcowy" jest prosty - z literatury. A slangowe latwo opanowac z netu.
                                      • Gość: ANka A ´pan zapracowany´ IP: *.ifn-magdeburg.de 20.08.04, 11:53
                                        niczym innym sie przeciez nie zajmuje.
                                        Sami intelektualisci na tym forum- hi, hi.
                                        I wszyscy- jakze jednomyslni w tak wielu tematach.
                                        • Gość: . Splywaj mala przynudo, OK? Nie zaczepiaj IP: *.range81-156.btcentralplus.com 20.08.04, 16:49
    • cs137 MM, cuś kręcisz, brachu. Sprawdziłem na Oślej... 20.08.04, 00:03
      ...Ławce, i nigdzie nie widzę żadnego postu od Ciebie. Przyznaj się
      • Gość: MM Re: MM, cuś kręcisz, brachu. Sprawdziłem na Oślej IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 20.08.04, 00:08
        Popatrz na watek "Intensywne starcia w Nadzafie"

Mam nadzieje ze umiesz czytac i nie bijesz piany.
        • cs137 Re: MM, cuś kręcisz, brachu. Sprawdziłem na Oślej 20.08.04, 00:11

> Popatrz na watek "Intensywne starcia w Nadzafie"
          >
          > Mam nadzieje ze umiesz czytac i nie bijesz piany.

Nawet linku nie umie podać.... Kogo teraz biora na prowokatorów?
        • cs137 Re: MM, cuś kręcisz, brachu. Sprawdziłem na Oślej 20.08.04, 00:14

> Popatrz na watek "Intensywne starcia w Nadzafie"
          >
          > Mam nadzieje ze umiesz czytac i nie bijesz piany.

U mnie dopiero 15:15, pić zaczynam o 17:00.
          • cs137 Re: MM, cuś kręcisz, brachu. Sprawdziłem na Oślej 20.08.04, 00:18
            Tu są wszystkie wątki z Oślej, niczego o intensywnych walkach nie widzę!

• Po niedlugim namysle doszedlem do wniosku (4) Gość: yossariann18
            19.08.04, 23:22
            • Nudno sie tu robi - wiecie co : (2) Gość: warka_strong
            19.08.04, 23:14
            • Wierni towarzysze z SLD i SDPL : (2) Gość: V.C.
            19.08.04, 23:11
            • Czy towarzsza Jaruzelskiego pochowamy na Skałce? (1) Gość: SLD-UPek
            19.08.04, 23:00
            • sciagni tapety i loga (1) Gość: katarynk
            19.08.04, 22:54
            • Naukowcy nie potrafia wyjasnic jak (5) Gość: V.C.
            19.08.04, 22:50
            • Uwaga ! Ktos sie podszywa pode mnie, to (2) Gość: ogolone_jajka
            19.08.04, 22:49
            • Juz od dawna szukam odpowiedzi na pytanie (2) Gość: pan.borysek
            19.08.04, 22:41
            • Cudowny sukces kubanskich uczonych (1) Gość: dupa_pawiana
            19.08.04, 22:40
            • Forum o kościele bez cenzury rozrasta się! (1) ogolone_jajka
            19.08.04, 22:37
            • Pare uwag zwiazanych ze sprawa Ojczyzny (1) Gość: cs137
            19.08.04, 22:27
            • Niemozliwe - stalo sie ! (3) Gość: Józef Zawadzki
            19.08.04, 22:27
            • Arabowie w Polsce (1) lechu1
            19.08.04, 22:10
            • Kobiety nosza majtki od 1877 roku! (1) Gość: max
            19.08.04, 22:05
            • Gretshen, Krzys52 no niestety (2) Gość: Józef Zawadzki
            19.08.04, 21:56
            • objazdówka po grecji (1) Gość: EtalTravel
            19.08.04, 21:56
            • neoplus.adsl.tpnt.pl = podszywkowa świnia.Fuj!! (1) Gość: Józef Zawadzki
            19.08.04, 21:52
            • Dokowski, Venus 99 - niestety wydalo sie : (1) Gość: pan.borysek
            19.08.04, 21:52
            • Jestem pedofilem- (9) Gość: leszek-sopot
            19.08.04, 21:44
            • Gdyby aborcja byla dopuszczalna (2) Gość: Józef Zawadzki
            19.08.04, 21:41
            • Pamietacie jak wspólnie (2) Gość: pan.borysek
            19.08.04, 21:25
            • Zaplacicie za ksiedza Jankowskiego ... (1) Gość: Krzys
            19.08.04, 21:20
            • O. Rydzyk to dobry biznesmen. (1) Gość: Mitch Bohannon
            19.08.04, 21:15
            • Sen Rydzyka smile (1) Gość: Mitch Bohannon
            19.08.04, 21:14
            • Mięsiste usta ks. prałata źródłem szczęścia ! (7) tony.soprano3
            19.08.04, 20:54
            • Nie wolno dopuscic, aby (6) Gość: V.C.
            19.08.04, 20:51
            • CZARNO WIDZE (5) Gość: dokowski
            19.08.04, 20:49
            • On jest moja jedyna nadzieja w tym syfie : (2) Gość: gretshen
            19.08.04, 20:46
            • Objawu ciezkiej choroby (4) Gość: Wyzwolony
            19.08.04, 20:44
            • Jestem gejem (3) Gość: leszek.sopot
            19.08.04, 20:04
            • Czy ci piekni chlopcy na to zasluguja : (2) Gość: venus99
            19.08.04, 19:47
            • Nie moze tak byc, aby (1) Gość: gretshen
            19.08.04, 19:03
            • Tylko on pozostal nasza nadzieja (1) Gość: kapitan.kirk
            19.08.04, 18:53
            • Dogonilem go nareszcie (2) Gość: gniacy.pielegniarz
            19.08.04, 18:45
            • Ksieza znow podpadli (1) Gość: gretshen
            19.08.04, 18:43
            • ATW-pOLSKIE KOSMETYKI Z WYCIĄGAMI HOMEOPATYCZNYMI (1) Gość: Basia
            19.08.04, 18:10
            • -----------I raz jeszcze te usta, które podziwiam: (3) Gość: tony.soprano3
            19.08.04, 17:49
            • HAHA -to tylko mój wegetarianski nick , ale (2) Gość: Jas Fasola
            19.08.04, 17:44
            • Slyszalem ostatnio dobry dowcip (2) Gość: GT
            19.08.04, 17:32
            • Nowy doskonaly film o Arabach- (2) Gość: jarek-Zyd ne telus
            19.08.04, 17:26
            • israel (2) Gość: !!!
            19.08.04, 17:25
            • Mysle sobie... (3) Gość: kapitan.kirk
            19.08.04, 17:11
            • swarek czy ty jestes pedzio ze szwecji (1) Gość: mikolaj7
            19.08.04, 17:11
            • Chyba sie troche zmienilem- na lepsze ? : : (2) Gość: Krzys52
            19.08.04, 16:53
            • Jak rozmawiają ze sobą SB-cy (1) Gość: metro
            19.08.04, 16:50
            • Mongolia ma medal w Atenach a Izrael ciagle nic (2) Gość: jarek-Zyd ne telus
            19.08.04, 16:23
            • A arabscy -polacy sie mecza aby ich (1) Gość: jarek-Zyd ne telus
            19.08.04, 16:22
            • No głupie baby, do roboty (21) boski_zawodowiec
            19.08.04, 16:02
            • i kto jest debeściak??????????????????????????? (3) boski.wzwodowiec
            19.08.04, 15:59
            • zawodowiec z _ to shemale bo ten z . to supermen (17) aniulex
            • Gość: MM Re: MM, cuś kręcisz, brachu. Sprawdziłem na Oślej IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 20.08.04, 00:51
              Nic nie mowilem o intensywnych walkach.

Godziny postu tez nie potrafisz sprawdzic?
              • Gość: ANka Nie tyle mentalnosc co poziom dowcipow IP: *.ifn-magdeburg.de 20.08.04, 19:33
                a ten - jak prog slyszalnosci daje sie okreslic w miare obiektywnie znacznie
                dokladniej niz czyjas inteligencje - buahahhaha.

Swoja droga poziom dowcipow to jeden z testow- calkiem niezlych na inteligencje
                spoleczna.
                Ten zmiennoplciowy osobnik jej chyba nie posiada.
    • Gość: MM Do you know why Polish jokes are so short? IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 20.08.04, 00:44
      So that morons who tell them could remember them
      • Gość: . Re: Do you know why Polish jokes are so short? IP: *.range81-156.btcentralplus.com 20.08.04, 00:54
        A popular bar had a new robotic bartender installed.

A guy came in for a drink and the robot asked him, "What's your IQ?" The man
        replied, "130." So the robot proceeded to make conversation about physics,
        astronomy, and so on. The man listened intently and thought, "This is really
        cool."

Another guy came in for a drink and the robot asked him, "What's your IQ?" The
        man responded, "120." So the robot started talking about the Superbowl, dirt
        bikes, and so on. The man thought to himself, "Wow, this is really cool."

A third guy came in to the bar. As with the others, the robot asked
        him, "What's your IQ?" The man replied, "80." The robot then said, "So, how are
        things in Poland these days?"

• Gość: MM Re: Do you know why Polish jokes are so short? IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 20.08.04, 01:09
          Funny, 'cause just the other day I heard the same joke only the punchline was
          different. "So, you're gonna vote for Bush again?"

Your type of mentality.
    • Gość: MM (ten pierwszy) Do dupkow cs137 i [kropki] IP: *.dyn.optonline.net 20.08.04, 05:08
      I co, gnoje, ulzylo wam?

Pokopiowaliscie sobie nazistowskie piosenki, posalutowaliscie wyciagnieta reka.
      Teraz szarpnijcie sobie druta, patetyczne scierwa, i idzcie spac w poczuciu
      dobrze spelnionego obowiazku.

Zal by mi bylo waszych zmarnowanych umyslow, tylko ze wy wcale nie jestescie
      rodzaju ludzkiego. Takie kreatury jak wy mozna zauwazyc po odwrocenu kamienia w
      polu.

So long, losers.
      • cs137 Re: Do dupkow cs137 i [kropki] 20.08.04, 06:29
        Gość portalu: MM (ten pierwszy) napisał(a):

> I co, gnoje, ulzylo wam?
        >
        > Pokopiowaliscie sobie nazistowskie piosenki, posalutowaliscie wyciagnieta reka.
        >
        > Teraz szarpnijcie sobie druta, patetyczne scierwa, i idzcie spac w poczuciu
        > dobrze spelnionego obowiazku.
        >
        > Zal by mi bylo waszych zmarnowanych umyslow, tylko ze wy wcale nie jestescie
        > rodzaju ludzkiego. Takie kreatury jak wy mozna zauwazyc po odwrocenu kamienia w
        >
        > polu.
        >
        > So long, losers.

MM, nie denerwuj się, brachu. Można się trochę pokłócic, od tego Forum jest, ale
        żeby sie zaraz wściekać?

Jeśli Ty istotnie jesteś z New Jersey, to łączy nas to, że jesteśmy obaj głupki.
        Bo Oregon (mój stan) i NJ to są jedyne dwa stany w USA, w których nie ma
        samoobsługi na stacjach benzynowych. Dlaczego? Ze względów bezpieczeństwa. W
        pozostałych 48 stanach i w DC ludzie są na tyle rozgarnięci, ze moga sami sobie
        paliwo nalewać i niczym to nie grozi. Tylko w OR i NJ są takie ćwoki, że zaraz
        by porozlewali, podpalili, więc nie mozna im pozwolić. Tak więc jesteśmy bracmi
        w ćwoctwie, widzisz.

Zreszta, jeśli sie obrazasz o takie żarty, to ja sie ch ętnie zgodzę, że to
        tylko ja jestem ćwok, a Ty nie. Mnie tam zupełnie nic nie przeszkadza, jeśli
        mnie ktos tu na Forum nazywa debilem, kretynem, idiota, etc.

Niech Cie Bóg ma w swej pieczy,

Cees
        • Gość: . On ma powazne kompleksy. Z nizszosci na czele IP: *.range81-156.btcentralplus.com 20.08.04, 06:38
          I dlatego nie jest w stanie sam z siebie sie posmiac. A mialby z czego: "Polak
          to najwyzsza forma...nadecia sie!"
          • cs137 Re: On ma powazne kompleksy. Z nizszosci na czele 20.08.04, 07:10
            No niestety. Sa powody, ze my Placy się łatwo ich nabawaimy (kompleksów, mam na
            mysli). Skłamałbym, gdybym powiedział, że ich sam nie miałem. W Ameryce (a
            wczesniej w krajach Zachodniej Europy, które odwiedzałem) potrzeba było wiele
            mojego własnego wysiłku i wiele pomocy dobrych ludzi, żebym sie mógł z moimi
            "polskimi komplekasami" uporać. Ale chyba ich nie próbowałem rozładowywać przy
            pomocy agresji, przynajmniej.

Bardzo miło się z Toba rozmawia
            • Gość: . Re: On ma powazne kompleksy. Z nizszosci na czele IP: *.range81-156.btcentralplus.com 20.08.04, 07:18
              A ja mam wielkie biale psisko. Ale spi mi teraz pod biurkiem (ma prywatne
              drzwiczki do ogrodu i sie nie naprzyksza).
              • Gość: . Oíche mhaith! Fáinne óir ort! IP: *.range81-156.btcentralplus.com 20.08.04, 07:24
                Dobranoc. Przetlumacze ci to jutro - u mnie 6.20 rano.
                • Gość: ANka A jak bylo byc Gabriela Casey IP: *.ifn-magdeburg.de 20.08.04, 11:57
                  wyrocznia tego forum, przytulanka zblakanych, ktorzy tu trafiali?
                  Hi, hi. Nawet w kwestiach biustu u pan i ´pokretel´ lub ich braku, psow
                  owczarkow, polityki swiata.
                  Buahahaha.
                  Ale uwaga!!!!!!
                  Czapki z glow. Brytyjczycy z Gazety Wyborczej nie klamia.
                  Kochani- to tylko INTERES, a w Polsce przeciez wolno robic interesy?
                  Buahahhaha.
                  Niektore nawet kwitna smile
                  • Gość: . Idiotka idiotka pogania. IP: *.range81-156.btcentralplus.com 20.08.04, 16:50
                    • Gość: ANka Raczej kropka, kropke IP: *.ifn-magdeburg.de 20.08.04, 19:35
                      swietny nick- by the weg.
                      Nic dodac nic ujac. Chcialem byc kropka a zostalem kleksem z przytepionej
                      stalowki, hi, hi, hi.
          • Gość: MM Sam nie wiesz jak sie mylisz IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 20.08.04, 16:59
            Z siebie potrafie smiac sie najglosniej - ci ktorzy mnie znaja dobrze o tym
            wiedza.

Gdybym mial kompleks nizszosci, zachowywalbym sie jak ty - udawalbym kogos, kim
            nie jestem, zmienial nicki i wypowiadal sie jak wyrocznia.

A w moim przypadku jest akurat odwrotnie. Moj nick to moje inicjaly. Zyje sobie
            spokojnie i w dostatku, na popularnosci mi nie zalezy, wiec dlaczego mialbym
            miec jakis kompleks?

Polski i Polakow jednak zawsze bede bronil. Ale to cos czego nie zrozumiesz.
            • Gość: . Ty Polske i Polakow osmieszasz, jak i te dwie IP: *.range81-156.btcentralplus.com 20.08.04, 17:14
              chadeckie idiotki, Anka z ta druga cipa, o ktorej wspomina.
              • Gość: MM To ciekawe, ze teraz jestes mezem Polki, IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 20.08.04, 17:21
                a przedtem byles zona Anglika. Ile sie trzeba nacpac zeby miec takie zwidy?
                • Gość: ANka a w miedzyczasie lawnikiem IP: *.ifn-magdeburg.de 20.08.04, 18:44
                  specjalizujacym sie w problemach malzenstw niemiecko polskich smile
                  Tak wogole to zabawy duzych chlopcow mnie malo interesuja zwlaszcza gdy sa tak
                  infantylne i takie nieprzydatne i nieuzyteczne.
                  Troche jak rozklad beztlenowy dla ogrodnikow smile
                  • Gość: . Lawnik to u Anglosasow funkcja spoleczna; zreszta IP: *.range81-156.btcentralplus.com 20.08.04, 20:58
                    co Niemcy o tym wiedza z tym swoim pohitlerowskim systemem prawnym?
                • Gość: . To mam sie moze dla twoich urojen rozwiesc? IP: *.range81-156.btcentralplus.com 20.08.04, 20:56
                  • Gość: MM Jesli o mnie chodzi... IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 20.08.04, 21:03
                    to mozesz sie nawet powiesic. Swiat na tym nic nie straci, a zyska troche
                    nawozu.
        • Gość: MM Re: Do dupkow cs137 i [kropki] IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 20.08.04, 17:38
          O zarty sie nie obrazam. Chamstwo tez mnie nie 'obraza', ale go nie lubie. Po
          prostu szkoda mi czas marnowac na dyskusje z kims, kogo nie stac na odrobine
          kurtuazji. To nie jest az tak trudne do zrozumienia.

A co do stacji benzynowych, patrze na to inaczej. Prawo to zabrania
          wlascicielom stacji pobierania dodatkowej oplaty za 'full service'. Wiec jesli
          nie chce mi sie wysiadac zza kierownicy bo jest goraco, zimno, stoja kaluze
          itp., przynajmniej wiem ze nie musze placic dodatkowo tylko dlatego, ze
          pracownik stacji zatankuje mi samochod.

Co nie znaczy, ze sam sobie nie potrafie zatankowac samochodu poza NJ.
      • Gość: ANka MM IP: *.ifn-magdeburg.de 20.08.04, 11:51
        zgadzam sie z Toba w jednej kwestii niewatpliwie. Smiac sie mozna i trzeba -
        najwiecej z siebie. Ale nie tam gdy wlasnorecznie przylozylo sie reki do czyjejs
        tragedii- jak ta gazetka.
        A nie ma watpliwosci ze tak bylo bo jej radosne naklaniania do spolki z kropa
        (wtedy niejaka Gabriela) do wyjazdu do UK pamietam.
        Trudno oklamac kogos, komu zdazylo sie tu zajrzec niestety. Klamcy
        charakteryzuja sie tym, ze zawsze szukaja winy gdzies indziej- tym razem w
        polskosci a przeciez to cecha tej gazety! Za Rywina- gdzie indziej, za powstanie
        - dowodcy i Polacy,
        Gazetka nie ma tu nic do rzeczy, o nie.
        Buahahahha.
        Panie MM jeslis Pan nie moderator tego bagna- to posluchaj Pan mnie. Na powaznie
        zagladac tu nie warto. Mam przyjaciol dziennikarzy i pisarzy z mlodej Polski tej
        dzisiejszej. Mlodej acz dojrzalej. Podsmiewuja sie z tej gazetki nader czesto.
        Nie warto nia sobie zawracac glowy, a zagladajac tu swojemu krajowi pozytku Pan
        nie przysporzy.
        Jak tu Cees dobrze powiedzial- i w tym przypadku nawet uwazam ze na pewno
        prawdziwie to ´interes´ jest. I nic poza tym. Interes ktoremu sie zachcialo
        pelnic misje uczenia Polakow kim maja byc- i bardziej im przez to szkodzic.
        Niech interes wiec zajmie sie robieniem interesow, a my go bedziemy rozliczac
        wobec prawa. Prosciej zas - kupujac, badz nie kupujac, czytajac lub nie.
        Ja artykulow w tej gazecie czytac nie mam zamiaru. Oprocz niejakiego p. Wajraka
        nie warto tu czytac nikogo, a anegdotki z zycia zwierzat i przyrody nie zawsze
        do wiedzy i zycia wystarczaja.
        Pozdrawiam- ja jesli tu zajrze kiedykolwiek to by bardzo sie z tej
        ´wyrafinowanej zdrady´ posmiac.
        Faktem jest ze wyhodowanie takiego ´interesu´ na wlasnym lonie to dowod slepoty
        i braku zainteresowania Polakow wlasnym losem i przyszloscia, moze dowod
        frustracji. Prosze mi jednak wierzyc im wiecej ludzi mojego pokolenia bedzie
        mialo wplyw na zycie kraju, tym mniej takich ´interesow´ bedzie mialo w nim
        cokolwiek do powiedzenia. Moje pokolenie nie sprzedaje swoich wartosci i tego co
        buduje przyszlosc za marne pieniadze i takowe ´interesy´.
        Pozdrawiam i prosze sie naprawde nie przejmowac.
        Wczesniejsze Panskie uwagi na moj temat umieszczam w ´zapomnieniu´ podobnie jak
        i moje zainteresowanie tym szmatlawcem.
        Honor, uczciwosc, niesprzedajna przyjazn, i nasz dom - z nasza tradycja z Bogiem
        i w ateistycznym ´prawie´ nowoczesnym swiecie z domami starcow tak naprawde
        zadnym normalnym ludziom to nie przeszkadza. Ale niektorym interesom moze- tu
        sie zgodze.
        • Gość: MM Re: MM IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 20.08.04, 16:45
          Pani Anno,

Bynajmniej nie traktuje Gazety jako wyrocznie - na szczescie Internet daje
          mozliwosc zasiegania informacji z wielu zrodel. Zreszta i na Forum Swiat jestem
          coraz rzadszym gosciem ze wzgledu na to co tam sie dzieje ...

Niemniej jednak zagladam tu by troche podyskutowac z roznymi ludzmi z rozmitych
          miejsc na ziemi. Wbrew pozorom, wielu z nich to zsupelnie normalni ludzie,
          nawet jesli sie z kims scieram (jak w przypadku Pani). Tym bardziej mnie dziwia
          przyklady osobnikow takich jak ci dwaj powyzej - musza miec z tego niezly
          interes, bo w przeciwnym wypadku mnie osobiscie by sie nie chcialo tak nadawac.

Ale smiac sie nalezy...

Z tymze rowniez mowi sie 'nemo me impune lacessit'.

Pozdr.

• Gość: . Jasne, dla Anki i Gabryski najlepszy Nasz Dziennik IP: *.range81-156.btcentralplus.com 20.08.04, 16:52
          Katolickie i chadeckie kretynki.
          • Gość: ANka O nie robaczku IP: *.ifn-magdeburg.de 20.08.04, 18:41
            wpisuj sobie swoje klamstewka o tym kimze to ty nie jestes. Nie tobie mnie
            wpisywac w twoje schematy.
            Mnie juz te zabaweczki nie interesuja- a glownie ekonomia robaczku i uczciwosc -
            te stawiam na pierwszym miejscu.
            Nawet jak na middle to zwracac sie do kobiet nie umiesz. To raczej nowomoda z
            polskich filmow ´rozrywkowych´ pt ´jak cie ryba nie wydyma´ lub takie tam.

Dedykuje Panu wobec tego pare tekscikow naszego spiewajacego neurofizjologa.
            Nie chodzi o lisc na glowie, chodzi o ten na oczach i nosie.
            Poza tym niejaka Gabrysia na ktora sie klamczuchu powolujesz nigdy nie
            identyfikowala sie z katolicyzmem - tylko tak jakos z tym co ty. Malo tego
            szalenie byla do cie podobna pod innymi wzgledami. Wiem co mowie - zabciu.

• cs137 Gdzie jest Gabriela?! 20.08.04, 18:46
              Ja marzę o jednym, żeby doszło kiedyś do pojedynku na Forum między Gabrielą i
              Gini. Gabriela to moim zdaniem jedyna osoba, której Gini by nie dotrzymała pola
              i w końcu uciekła by w pohańbieniu. Widok byłby lepszy, niż w przypadku zapasów
              kobiet w błocie, które podobno mozna oglądac w Las Vegas.
              • Gość: ANka :) IP: *.ifn-magdeburg.de 20.08.04, 18:52
                Ceesie jak juz nauczysz psa i tej drugiej niewiadomej- tej z jedna nozka mniej
                to napisz mi wiecej o koniach. Nie musi byc prawda byle z sercem.
                Nie moge teraz jezdzic bo mam za duzo pracy, kregoslup juz nie ten, ale czytac
                lubie. To wszystkiego nie zastapi ale zawsze cos- pozdrowienia.
                • cs137 Re: :) 20.08.04, 19:37
                  Gość portalu: ANka napisał(a):

> Ceesie jak juz nauczysz psa i tej drugiej niewiadomej- tej z jedna nozka mniej
                  > to napisz mi wiecej o koniach. Nie musi byc prawda byle z sercem.
                  > Nie moge teraz jezdzic bo mam za duzo pracy, kregoslup juz nie ten, ale czytac
                  > lubie. To wszystkiego nie zastapi ale zawsze cos- pozdrowienia.

Aniu, czy Ty czytałas ten tekst mojej siostry Ewy o stajni rtm. Jacobsona, co ja
                  dałem link do niego na jednym forum zamkniętym?

Serdecznoci, Cees
                  • Gość: ANka Re: :) IP: *.ifn-magdeburg.de 20.08.04, 19:47
                    Nie wiem czy tu chce i powinnam o tym pisac ale wiesz juz chyba ze tak.
                    Nie moglam zajrzec na dluzej- ale pozdrowienia dla wszystkich.
                    To cos jak przeniesienie mojej duszy tam gdzie spory jej kawalek chcial zawsze
                    byc. Musi mam z kims wiele cech wspolnych albo Stworca ma na nas jakies gotowe
                    prototypy i ja powstalam na modelu ktory juz istnialsmile
                    Pozdrowienia dla wszystkich tam.
                    Ja tu walcze troche jeszcze i bede musiala powalczyc dzielniej do pazdziernika
                    dlatego bardziej efektywnie udzielac sie nie moge. Starczy tego na tyle co
                    poszczypanie paru kropek w kostki smile i spowodowanie ´fatal error´ w programie
                    mozgowym niejakiego Marcussa Crassusa- rycerza z geba w spodniczce a czasem
                    nawet bezsmile
                    • biedronka24 A tam czasem pozwole sobie zajrzec 20.08.04, 19:50
                      jesli to z niczym nie koliduje i gdy bede miala cos wiecej do wniesienia.
                      Teraz procz pracy mam jeszcze rok szkolny potomstwa i stad moja lakonicznosc.
                      Prosze o wybaczenie smile
                      • cs137 Re: A tam czasem pozwole sobie zajrzec 20.08.04, 20:06
                        Aniu, ja kiedyś spadłem z konia i się boleśnie potłukłem i jeszcze puślisko się
                        przy tym urwało, a rtm. Jacobson za to puślisko nawrzeszczał na mnie nie po
                        rotmistrzowsku, ale po wachmistrzowsku, jeśli nawet nie po kapralsku wręcz
                        (faktem jest, że zrobiłem wtedy podstawowy bład, miałem stope silnie opartą w
                        strzemienu, a koń spłoszył sie motocykla i skoczył w bok, no i skutek był taki,
                        jaki musiał być). No nic, ale ja tydzień chodziłem zgięty w pół, a Rotmistrz,
                        jak tylko potem mi zobaczył, to zaraz mi to puślisko wypominał. W rezultacie, ja
                        się zraziłem do koni od tamtej pory.

Natomiast Ewa to spadła z siodła pewnie ze 100 razy i wcale jej miłosć do koni
                        przez to nie osłabła. Więc tylko ona może coś nowego napisać. Ja moge tylko
                        spróbować ją nakłonić, ale sam niczego nie napiszę.

Ja sam napisałem natomiast esej pt. "Wieczność", ale to zupełnie o czymś innym.
                        • Gość: ANka Byles za malo elastyczny :) IP: *.ifn-magdeburg.de 20.08.04, 20:21
                          Niezly z Ciebie byk jak pusliska rwiesz smile.
                          Do konia trzeba miec serce. Od sploszenia to przy gadulstwie i raczej spada sie
                          z siodlem smile.
                          Ja polozylam raz konia na swojej nodze na oczach mojego meza za co niejeden nie
                          tylko rotmistrz by mnie zabil (tylko od lydki przysiegamsmile!) a pare innych razy
                          bylam elegancko wyrzucona na starcie galopu z polsiadu z premedytacja i z lopatki.
                          I chyba pierwszy raz zaczelam sie zastanawiac czy mozna naderwac sobie sciegna
                          miesni brzucha. Za to z kolei raczej mnie by nie zabil. Poza tym jednak zawsze
                          wolalam nerwowe konie od tych na ktorych czlowiek tracil zdrowie zanim wogole je
                          uruchomil z racji na twardosc krzyza - w takiej sytuacji upadek byl tylko
                          normalna koleja rzeczy i brakiem meskiego plaszcza miesniowego w tym miejscusmile.
                          Szanowna Ewe prosze wiec naklaniac bardzo goraco.
                          Zmykam do dzieci Ceesie
                      • cs137 Biedronko, nie lubisz Kropki z zazdrości. 20.08.04, 20:08
                        Masz więcej kropek od niego, a mu zazdrościsz. Brzydko.
                        • biedronka24 Chyba nie nauczono mnie zazdrosci Ceesie 20.08.04, 20:26
                          jest tyle cudownych rzeczy do zrobienia. Na to co mam i moge brak mi czasu-
                          pomysl smile. Denerwuje sie jak odkrywam klamstwa albo bledy ludzkie - ty nie?
                          Jak o maluczkich drani chodzi- to pol biedy. Bo Ci sa malo grozni. Ja sie
                          obawiam tych wyrafinowanych.
                          Nie chce miec kropek ale znam sie troszke na takich zwierzetach jak on- zaufaj mi.

Poza tym - on dobral sie do jednej z moich. Do najwazniejszej.
                          Niech wiec poszuka sobie innej - np koniczynki albo innego znaczka- ja mu nie
                          bronie.
                          Ale niech sie nie afiszuje z kropkami skoro wywiesza je na szubienicy.
                          • cs137 Kropek jest bardzo cenną postacia na Forum tym, 20.08.04, 20:51
                            ...bo my sie tu kisimy w czysto polskim sosie. Mówiący po polsku nie-Polacy
                            pojawiają się nader rzadko. A bardzo warto jest poznać spojrzenie na sprawy
                            polskie kogoś takiego.
    • dokowski No i widzisz, chamstwem nic nie zwojujesz 20.08.04, 16:53

> Powiedzcie mi...

powiedz mi ty gnojku ...

> Czy w Gazecie juz nie ma ani jednego Polaka? A moze tak sie boicie o swoje
      > synekury, ze tolerujecie dzialalnosc antypolska

... dlaczego jesteś takim chamem? Czy to zasługa twojej matki, czy ojczyma, że
      wyrosłeś na takie nędzne ścierwo?

I zaraz sam się przekonasz, że na moje pytania nie dasz mi odpowiedzi, nie
      opiszesz swojej matki, ponieważ na chamskie pytania się nie odpowiada.

Ja to wiem, a czy ty o tym wiedziałeś otwierając swój wątek?
      • Gość: MM Re: No i widzisz, chamstwem nic nie zwojujesz IP: *.z64-154-67.customer.algx.net 20.08.04, 17:02
        Odpowiem ci tyle:

W przeciwienstwie do ciebie, nie rzucalem obelg rozpoczynajac watek.

A poza tym, to pocaluj mnie w dupe.
      • panidanka Re: No i widzisz, chamstwem nic nie zwojujesz 20.08.04, 21:02
        dokowski napisał:

> I zaraz sam się przekonasz, że na moje pytania nie dasz mi odpowiedzi, nie
        > opiszesz swojej matki, ponieważ na chamskie pytania się nie odpowiada.
        >
        > Ja to wiem, a czy ty o tym wiedziałeś otwierając swój wątek?

Doku Dokowski

aleś mi tym razem ZAIMPONOWAŁ nie tylko swoją wiedzą z dziedziny nauk
        klasycznych !!!

ubawiona danka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka