19.06.14, 11:08

Widziałem kiedyś. Patrzyłem z bliska.

Stado sępów rozszarpujących zewłok martwego cielęcia. Dziesiątki, setki dziobów wznoszonych i nurkujących ku mięsu.

Tłok. Parcie ku - choćby gdzie indziej znajdowało się coś pożywnego. A jest się tu, bo inni też tu są.

Ten obraz - wczoraj, w redakcji Wprost. Ku żarłu. Dziesiątki wzniesionych obiektywów, dużych, małych; pecking order; dla wielu jedynie uczestnictwo w rytuale żerowania, nawet na pusto.

Odrażające.
Obserwuj wątek
    • ciocia_piqa Re: Obraz 19.06.14, 13:52
      Takie akcje przyciagają hieny. Jedna to komuszek, nomen omen ikona czasów przebrzydłych, drugi pijaczek, którego siepacze Tuska pobili gdy był pijany. Dziennikarze nie protestowali. Nie protestowali także kiedy sporzadzony ad hoc plakat udekorowano znaczkiem Solidarności.

Oj narobi się nam kombatantów 'zasłuzonych' w walce ze znienawidzonym reżimem Tuska.
    • cepekolodziej Re: Obraz 21.06.14, 08:26
      > - To, co zobaczyłam wczoraj, było poniżające przede wszystkim dla tych dziennikarzy. Pokazało kompletny brak kultury, chamstwo, agresję. Nie wiem, dlaczego ona [Monika Olejnik] się ustawia w jednym rzędzie z nimi - dodała Paradowska. I podkreśliła, że nie uważa, by misją dziennikarza było wygłaszanie manifestów politycznych na konferencji prasowej.>

wiadomosci.dziennik.pl/media/artykuly/462482,paradowska-o-wystapieniu-olejnik-na-konferencji-tuska-po-wejsciu-prokuratury-do-wprost.html
      • cepekolodziej Re: Obraz 06.07.14, 12:37
        Nadal ten sam obraz.

Pod spodem podpis:

infopaserstwo uprawiane przez ex-gangstera uprawiającego (być może na polecenie oficera prowadzącego nieokreślonych służb) - dla niepoznaki - zawód pismaka.

Jak stwierdził - profetycznie Shakespeare: "Wheels within wheels".

Albo, żeby zacytować Matkę-Kurkę: <<Jak to szło Panie „Szu”? Widzisz przedstawienie, a nie widzisz rzeczy? >>
        • cepekolodziej Re: Obraz 06.07.14, 12:52
          cepekolodziej napisał:

> Jak stwierdził - profetycznie Shakespeare: "Wheels within wheels".

Wcześnie już wiedział o info-pasersko-pismackim szambie w Polsce Ezechiel Prorok I, 16:

"A pozór kół i robota ich jako widzenie morza, a podobieństwo jedno u wszystkich czterzech, a pozór ich i robota, jakoby było koło w pośrodku koła.>>

Ezekiel 1:16: "a wheele in the middle of a wheele".
          • cepekolodziej Re: Obraz 06.07.14, 13:18
            Zainscenizowana rzeczywistośść.

Kurde.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka