pikrat 11.09.14, 20:04 Jeszcze lepszy od Blaszaka... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oleg3 A to znasz? 11.09.14, 20:17 ... na pewno jest dotknięty przez Pana Boga geniuszem ... Czytaj więcej: www.polskatimes.pl/artykul/171936,nowak-tusk-jest-dotkniety-przez-boga-wielkim-geniuszem,7,id,t,sa.html Odpowiedz Link Zgłoś
pikrat Re: A to znasz? 11.09.14, 20:22 Znam ten tekst, czytałem go przed laty... cóż nie zawsze zgadzam się z Nowakiem. Znaczy, nie kwestionuję geniuszu Donalda Tuska ale żeby zaraz przywoływać byty nie z tej Ziemi... Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: A to znasz? 12.09.14, 09:00 I Nowak i Hofman to dupki. Przyznasz jednak, że cytat z Hofmana na memie w skali wazeliniarstwa trzeba uznać za umiarkowany. A Nowaka trudno przebić. Odpowiedz Link Zgłoś
pikrat Re: A to znasz? 12.09.14, 09:31 Niekoniecznie, Olegu. Dla mnie Tusk jest wybitną postacią i nie dziwi mnie zachwyt kogokolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
pro100 Re: A to znasz? 12.09.14, 09:32 pikrat napisał: > Niekoniecznie, Olegu. Dla mnie Tusk jest wybitną postacią i nie dziwi mnie zach > wyt kogokolwiek. > odstaw prozac Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: A to znasz? 12.09.14, 09:52 pikrat napisał: > Dla mnie Tusk jest wybitną postacią Dla mnie też. Zaserwuję ci cytat z JKM (z pamięci i bez podania źródła), który wywołał swego czasu burzę. I nie chodzi mi o sugerowanie jakichkolwiek analogii. Idzie wyłącznie o znaczenie słowa w y b i t n y. A teraz cytat: Cytat Wybitny polityk socjalistyczny Adolf Hitler Odpowiedz Link Zgłoś
pikrat Re: A to znasz? 12.09.14, 16:34 Porównywanie kogokolwiek do Hitlera jest niedorzeczne, nawet, kiedy czyni je cierpiący na uwiąd starczy polityk. Ponadto porównanie takie może się źle skończyć dla porównującego. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: A to znasz? 12.09.14, 16:57 pikrat napisał: > Porównywanie kogokolwiek do Hitlera jest niedorzeczne, nawet, kiedy czyni je ci > erpiący na uwiąd starczy polityk. Ponadto porównanie takie może się źle skończy > ć dla porównującego. Jak przypuszczałem skupiłeś swoją uwagę na słówku "Hitler" a nie na "wybitny". Nie chodziło mi o porównywanie kogokolwiek do Hitlera. Wybitny może być filozof, polityk czy generał. Ale też złodziej, naciągacz czy terrorysta. Odpowiedz Link Zgłoś
pikrat Re: A to znasz? 12.09.14, 19:24 Słowo "wybitny" nie ma raczej zabarwienia pejoratywnego, moim zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: A to znasz? 12.09.14, 20:14 pikrat napisał: > Słowo "wybitny" nie ma raczej zabarwienia pejoratywnego, moim zdaniem. Oczywiście ma zabarwienie panegiryczne, ale też może być stosowane w sensie "technicznym". Czy Gomułka nie był wybitnym działaczem PZPR? Odpowiedz Link Zgłoś
pikrat Re: A to znasz? 15.09.14, 09:07 Można tak powiedzieć, ale gdzieś tam pozostaje niesmak. Powiedziałbym "prominentny", raczej. Jak ci się kojarzy "wybitny morderca", na przykład? No tak... prominentny morderca też nie bardzo... Odpowiedz Link Zgłoś
uoia Re: Wazeliniarz wszechczasów 14.09.14, 23:54 Eeee, myslalam, ze bedzie o Misiu Kaminskim. Odpowiedz Link Zgłoś