Dodaj do ulubionych

Lista startowa

27.03.15, 09:14
Pięć lat temu w wyborach prezydenckich PKW przyjęła zawiadomienia o utworzeniu 17 komitetów wyborczych kandydatów na prezydenta, ostatecznie zarejestrowano 10 kandydatów. W wyborach 2005 r. PKW zarejestrowała 26 komitetów wyborczych, udało się zarejestrować 16 kandydatom.

O północy minął termin składania 100 tys. podpisów poparcia dla kandydatów w Państwowej Komisji Wyborczej. Do PKW zgłosiło się 11 kandydatów, ale głosy zweryfikowano na razie tylko pięciu.
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,17665402,Wybory_prezydenckie_2015__Ile_podpisow_zebrali_kandydaci.html#Czolka3Img
Andrzej Duda
Bronisław Komorowski
Magdalena Ogórek
Adam Jarubas
Janusz Korwin-Mikke
Paweł Kukiz
Marian Kowalski
Janusz Palikot
Jacek Wilk
Paweł Tanajno
Grzegorz Braun

Wakacje już mają:
Anna Grodzka
Wanda Nowicka
Adam Słomka
i paru innych, ale nawet mi się nie chce podawać nazwisk.

Bogactwo kandydatów na tzw. prawicy. Pewnie jeszcze ktoś odpadnie bo ktoś się pomylił w zbieraniu. A Nowa Prawica ma nawet 2-kandydatów!! I kto im podskoczy?
Obserwuj wątek
    • prudernik Kornel Morawiecki 27.03.15, 12:18
      ale nawet mi się nie chce podawać nazwiska Kornela szefa jedynej "S" bez agentów?
      Jedynego

nowyobywatel.pl/2013/08/28/solidarnosc-walczaca-czyli-po-niepodleglosc-bez-kompromisow/
      Aresztowania członków „SW” odbywały się z udziałem liczniejszych ekip, często drogą wybicia drzwi a nawet fragmentu ściany.
    • cepekolodziej Re: Lista startowa 27.03.15, 12:44

Pojawią się - rzecz pewna - informacje o celowych fałszerstwach. Wynikałoby z nich, że niektórzy kandydaci zdobyli +100 tys. podpisów, ale wiele z nich sfałszowano.

Fuj.

Co to, qrwa, za demokracja ---

Żeby tak, na oczach wszystkich, tak bezczelnie fałszować?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka