Dodaj do ulubionych

Rozstrzygnijmy wybory w pierwszej turze

29.04.15, 19:36
Prawdę mówiąc nie za bardzo rozumiem protest PiSu w sprawie tego hasła wyborczego sztabu B. Komorowskiego, bo w końcu jest ono równoznaczne z hasłem 'przyjdźcie na wybory w I turze'. Rozumiem obawy PiSu o masowy marsz lemingów do urn wyborczych, ale czyż nakłanianie do wyborów to ingerowanie w procedurę wyborczą? Wybory są po to , aby w nich uczestniczyć, albo je mieć gdzieś.

Przyłączam się do protestu PiS, ale z całkiem innej przyczyny. Któż to wymyślił tak zgrzytające słowo 'rozstrzygnijmy'? Przecież zanim ktoś przebrnie przez te 'z','s' i 'trz', to mu się odechce dalszego czytania.

A.
Obserwuj wątek
    • dachs Re: Rozstrzygnijmy wybory w pierwszej turze 29.04.15, 19:47
      andrzejg napisał:

> Przyłączam się do protestu PiS, ale z całkiem innej przyczyny. Któż to wymyślił
      > tak zgrzytające słowo 'rozstrzygnijmy'? Przecież zanim ktoś przebrnie przez te
      > 'z','s' i 'trz', to mu się odechce dalszego czytania.

Prawdziwy Polak przebrnie nawet przez ":Chrząszcz brzmi w trzcinie".
      I choć Komorowski nie zwraca się do "prawdziwych Polaków, ma szansę się z tym hasłem przebić.
    • ciocia_piqa Re: Rozstrzygnijmy wybory w pierwszej turze 29.04.15, 20:16
      Jestem ZA. Jak w tytule. Po co wydawać niepotrzebnie pieniądze, które można lepiej wykorzystać.

Zdumienie moje budzi wysoka pozycja Kukiza czy tego starucha Korwina. Rzeczywiście jesteśmy jako naród głupi? Ale to tak na marginesie....

• prudernik Re: Rozstrzygnijmy wybory w pierwszej turze 29.04.15, 20:48
        Rzeczywiście jesteśmy jako naród głupi? Ta część której 'z','s' i 'trz' sprawia a z takie trudności
        zapewne TAK.
        W II W.Św. w walce na bagnety w ciemności (w nocy, w piwnicy itp.) z wrogiem ta umiejętność ratowała życie dlatego '_prawdziwy Polak przebrnie nawet przez ":Chrząszcz brzmi w trzcinie"_'
        i to bez "NAWET" jaśli zrodzon z Matki Polski. jest.
        • andrzejg Re: Rozstrzygnijmy wybory w pierwszej turze 29.04.15, 21:04
          prudernik napisał(a):

> Rzeczywiście jesteśmy jako naród głupi? Ta część której 'z','s' i 'trz' sprawia
          > a z takie trudności
          > zapewne TAK.

Jak wiesz, przeciętny leming ma problemy z czytaniem.
          A.
    • prudernik Rozstrzygnij-MY wybory w pierwszej turze sami. PiS 29.04.15, 20:55
      niech sobie protestuje, że KOmisje Wyborcze,PKW, ruskie serwery i systemy
      te zamiast TESTOWANE oproTESTOWANE przez NIK
      znowu się POmyliły i Powiekszyły il. głosów NIEWAŻNYCH ODDANYCH NA Dudę.

trzeba mieć maleńkie iq aby nie zrozumieć najprostszego niezaszyfrowanego przekazu
      do swoich - MY
      RozstrzygnijMY wybory w pierwszej turze sami a PiS niech sobie sprawdza adresy z głosami BUCHACHACHACHACHA w kopertach. A my w nowych dowodach adresów NJET TOWARISZCZI.
      • andrzejg Re: Rozstrzygnij-MY wybory w pierwszej turze sami 29.04.15, 21:03
        Ciekawe podejście reprezentujesz , a dotego duzo mówiące o zwolennikach PiSu, którzy spisku szukają w każdym zakamarku. Dla mnie hasło jest przekazem do wyborców (oczywiście swoich) o gremialne przybycie na wybory i nokaut w I rundzie. Dla Ciebie (jak widzę) jest to apel do komisji i zielonych ludków o zafałszowanie wyborów. Przegracie Haszu. Szykuj już gadkę o fałszerstwie. Na jesieni dostaniecie w dupska ponownie i tym chyba pożegnasz prezesa. Schładzaj koniaczek na jego pocieszenie.

Powiedz mi jako pisior. Co chcą od tego hasła Twoi mentorzy? O nawoływaniu do fałszerstwa jakoś z ich ust nie słyszałem.
        • prudernik Re: Rozstrzygnij-MY wybory w pierwszej turze sami 29.04.15, 21:23
          Powiedz mi jako pisior. Co chcą od tego hasła Twoi mentorzy? O nawoływaniu do fałszerstwa jakoś z ich ust nie słyszałem

Nadstaw ucho lepiej ale nie w TVN24. Ani w Publicznej na którą TFUUUUUUUUUUUUUUU...
          muszę jednak płacić abonament. Bo jak wygrało PO to Tusk zmienił zdanie na temat opłacania.
          Wystąpił w tej żałosnej sprawie J.K publicznie i chyba poprosił o zainteresowanie tym naruszeniem zasad demokracji wyborczej.
          Nie wymagam od Ciebie zrozumeinia tej subtelności jesli Ty nie rozumiesz prawdziwych GRUBYCH zarzutów Sumlińskiego
          • dachs Re: Rozstrzygnij-MY wybory w pierwszej turze sami 29.04.15, 22:04
            prudernik napisał(a):

> muszę jednak płacić abonament. Bo jak wygrało PO to Tusk zmienił zdanie na tema
            > t opłacania.
            > Wystąpił w tej żałosnej sprawie J.K publicznie i chyba poprosił o zainteresowan
            > ie tym naruszeniem zasad demokracji wyborczej.

Wprawdzie jestem za zlikwidowaniem telewizji publicznej (a przynajmniej za daleko idąca reformą), ale czy mógłbyś mi przystępnie (bom leming) wyjaśnić jaki to ma związek z naruszaniem demokracji wyborczej?
            • prudernik Re: Rozstrzygnij-MY wybory w pierwszej turze sami 30.04.15, 09:21
              Przyłąpałeś mnie na zmianie kolejności zdań...albo nawet braku jednego zdania, że J.K. nie mówił o naruszaniu zasad demokracji w kontekście abonamentu. Liczyłem na domyślność. ..kolejny raz sie zawiodłem.
              • andrzejg Re: Rozstrzygnij-MY wybory w pierwszej turze sami 30.04.15, 09:50
                prudernik napisał(a):

> Przyłąpałeś mnie na zmianie kolejności zdań...albo nawet braku jednego zdania,
                > że J.K. nie mówił o naruszaniu zasad demokracji w kontekście abonamentu. Liczy
                > łem na domyślność. ..kolejny raz sie zawiodłem.

Żałosny jesteś.
                Na domysłach z tego co nienapisane to Ty jedziesz razem z pseudonaukowcami z bandy Maciarewicza

A.
                • prudernik Re: Rozstrzygnij-MY wybory w pierwszej turze sami 30.04.15, 13:16
                  Banda oznacza grup która zabija!

Macierewicz lub ktoś z jego "bandy" kogoś zabił? ...Raczej inna banda zabiła kolegów Macierewicza, Wojciechowskiego, Kaczyńskiego... banda nie tylko zabiła ale szydziła ze swoich ofiar i nadal szydzi oraz po bolszewicku odwraca przewrotnie opis tak jak to Ty właśnie zrobiłeś.
                  AG:
                  "duzo mówiące o zwolennikach PiSu, którzy spisku szukają w każdym zakamarku."

Pieprzysz nadal o "teorii spisku" stojąc nad ponad setką zabitych ofiar i ulegając propagandzie spiskujących jawnie w mataczeniach zamiast wyjaśniać okoliczności i odpowiadać na proste pytania?
    • hymenos Re: Rozstrzygnijmy wybory w pierwszej turze 29.04.15, 22:30
      andrzejg napisał:

> Prawdę mówiąc nie za bardzo rozumiem protest PiSu w sprawie tego hasła wyborcze
      > go sztabu B. Komorowskiego, bo w końcu jest ono równoznaczne z hasłem 'przyjdźc
      > ie na wybory w I turze'.

Raczej nie, a właściwie na pewno nie. Nawet przy 100% frekwencji nie da się przewidzieć, że nie będzie II tury. To apel do własnych wyborców i oznacza przyjdźcie, to wygramy. Nie będziecie musieli wybierać po raz drugi.

> Rozumiem obawy PiSu o masowy marsz lemingów do urn wyb
      > orczych, ale czyż nakłanianie do wyborów to ingerowanie w procedurę wyborczą? W
      > ybory są po to , aby w nich uczestniczyć, albo je mieć gdzieś.

Ani nakłanianie do wyborów, ani nawoływanie do głosowania na siebie nie jest ingerowaniem w procedurę. Potraktowanie hasła, jako namawianie do fałszerstwa, to już czysta fantazja.

>
      > Przyłączam się do protestu PiS, ale z całkiem innej przyczyny. Któż to wymyślił
      > tak zgrzytające słowo 'rozstrzygnijmy'? Przecież zanim ktoś przebrnie przez te
      > 'z','s' i 'trz', to mu się odechce dalszego czytania.
      >
      > A.
      • prudernik wybory w 1 turze GAF Bredzia w debacie uniknemy/nt 30.04.15, 09:22
        • wikul Re: wybory w 1 turze GAF Bredzia w debacie unikne 30.04.15, 16:47
          Mógłbyś przejść na język polski? Niewielu tutaj zna wolski.
    • astra18 Re: Rozstrzygnijmy wybory w pierwszej turze 30.04.15, 07:36
      andrzejg napisał:

" Przyłączam się do protestu PiS, ale z całkiem innej przyczyny. Któż to wymyślił
      > 'z','s' i 'trz', to mu się odechce dalszego czytania."

Mogli poprosić Pana Prezydenta aby sam, własnoręcznie to napisał i już by nie zgrzytałosmile
      • prudernik Re: Rozstrzygnijmy wybory w pierwszej turze 30.04.15, 09:47
        Komorowski nie będzie gadał z facetami od macania kur (a w ogóle to Duda okradł SKOK-i), Kukiz wspólnie z Liroyem rozwali cały ten burdel (wolność i JOW, ze szczególnym uwzględnieniem LBGT i marychy), a Braun nas obroni przed Judeopolonią (a szczególnie przed tą żoną Dudy). Czyli dla każdego coś miłego, zgodnie z teorią Lisa, że elektorat nie jest taki głupi jak myślicie ? jest dużo głupszy. Kocioł czarownic wrze, coraz większy smród roztacza, wszyscy zaczadzeni coraz bardziej. Również nasi, pożal się Boże, publicyści i komentatorzy polityczni rozdzierają szaty, bo ten nasz jakiś niemrawy, nikogo nie wyzywa, nikogo nie opluwa, za mądrze mówi, wszak tych durniów wyborców trzeba pałą w łeb!
        Jakoś nikt nie chce zauważyć, że w Polsce żyją też całkiem zwyczajni ludzie, może nie najlepiej znają się na polityce, może ich nie słychać, ale naprawdę są. I mają po dziury w nosie tego wrzasku i tego smrodu. Nie chcą się wstydzić za prezydenta, chcą kogoś, kto ich słyszy. Nie chcą rewolucji, chcą spokoju i choćby minimum zdrowego rozsądku na co dzień. Nie chcą ?gonić Żyda?, chcą poczucia bezpieczeństwa, kiedy idą do lekarza.

Jeśli małe dziecko zostanie ukąszone przez żmiję w górną połowę ciała, to śmierć następuje po około pół godziny. Antytoksyna przeciw jadowi jest dostępna tylko w hurtowniach wojewódzkich. Nie ma jej w aptekach, nie ma w przychodniach, nie ma w Sanepidzie ani w szpitalach. Nie ma obowiązku jej posiadania, antytoksyna jest droga, wiec nikt tego nie trzyma "na wszelki wypadek".
        Dowiedziałam się tego kilka dni temu, Bogu dziękować chodziło o kota, a nie o dziecko. Bogu dziękować, to z zaskrońcem walczył, a nie ze żmiją, więc przeżył. Podczas gdy kotek siedział w klatce u weterynarza na obserwacji, pogryziony i opuchnięty, ja próbowałam ściągnąć antytoksynę. Wyszło, że zanim dojedzie, to kotek i tak zdechnie. Pani w aptece mnie poinformowała, że większość aptek to tzw. sieciówki i mają tylko leki najbardziej popularne, resztę (na recepty) zawsze muszą ściągać z hurtowni. Była bardzo miła, powiedziała mi o "innowacyjnych" przepisach i szukała telefonicznie tej antytoksyny wszędzie w pobliżu, także w Sanepidzie - niestety, była tylko w hurtowni wojewódzkiej, dostępność - min. 2 godziny > bo ja nie mogę tam pojechać, kupić wprost na receptę i wstrzyknąć, nie - musi ściągnąć apteka albo szpital i lek jedzie kurierem, co oczywiście trwa.
        Podobno powinni mieć w szpitalach, ale tylko dla ludzi - inna znajoma, pielęgniarka pracująca w szpitalu, doinformowała mnie, że nic jej nie wiadomo o tym, żeby trzymali w szpitalu antytoksynę, może w jakichś wybranych, ale nie wiadomo w których. Jak się dowiedziałam później od weterynarza, to jest zmiana prawa farmakologicznego już sprzed kilkunastu lat, wymuszona przez koncerny i sieci aptek. Np. lekarz nie może mieć w gabinecie leków, a przychodnia tylko takie najbardziej podstawowe, ratujące życie, np. na serce czy ciśnienie.
        Weterynarz nie może zapisać pieskowi leku "ludzkiego", tylko "zwierzęcy", który nie różni się niczym poza tym, że jest dziesięć razy droższy. Itp., itd.
        Z pogotowiem jeżdżą przeszkoleni ratownicy, którzy w ciut bardziej skomplikowanych przypadkach wożą pacjenta od szpitala do szpitala szukając takiego, co ma jeszcze "limity" - zamiast od razu w karetce albo jeszcze w domu podać leki. Szpital nie poda leku ratującego życie, jeśli go nie ma "na składzie" i wyczerpał limit na zakupy - nie można samemu kupić w aptece i przynieść - lekarzowi w szpitalu nie wolno podać tak zakupionego leku, to przećwiczyłam jeszcze przy zawale mojej śp. Mamy. Nawet nie zdajemy sobie sprawy z tego, jak zniszczono służbę zdrowia. To jest po prostu ukryta eutanazja.

To tylko jeden z przykładów dzisiejszej paranoi codziennej. Nie mówi o tym pan Bronek, ani pan Kukiz, ani pan Braun, oni są ponad to. Oni tworzą HISTORIĘ.
        Tylko Andrzej Duda jeździ po wsiach i miasteczkach i wysłuchuje żalów i skarg będących wynikiem świadomego niszczenia społeczeństwa na rzecz wielkich koncernów, wielkich banków czy innych instytucji, wobec których zwykły obywatel nie ma już nic do gadania i znikąd obrony. I to Duda próbuje sformułować projekt ?odkręcania? tego badziewia prawnego, tej bezkarności głupców i złodziei. I opowiada o tym piękną polszczyzną, spokojnie, bez histerii. I przekonuje, że damy radę, przecież już nieraz wychodziliśmy z dużo gorszych opresji.
        Na tle całego tego śmierdzącego wrzasku Duda jawi się jako jeden normalny. To jest facet, z którym możesz pójść w góry na jednej linie, który nie podstawi ci nogi na ostatniej prostej. Niewiarygodne, prawda? W dzisiejszych czasach.....
        I coraz więcej osób to zauważa. Bogu dziękować nie wszyscy już stracili wszelką nadzieję, nie wszyscy mają ochotę na nieustające nawalanki i nienawiść. Przychodzą na spotkania i opowiadają swoje żale. A Duda nie wrzeszczy, nie obraża, nie obiecuje gruszek na wierzbie, tylko słucha i podnosi na duchu - bo ludzie już mają dość. Chcą żeby w końcu było zwyczajnie, czyli w zgodzie ze zdrowym rozsądkiem i zasadami minimalnej choć przyzwoitości. Żeby im przywrócono podmiotowość na co dzień.
        Tylko tyle i aż tyle....
        • prudernik Re: Rozstrzygnijmy wybory w pierwszej turze 30.04.15, 09:48
          eska.salon24.pl/644325,kampania-wyborcza-wkroczyla-w-faze-szalenstwa
        • dachs Toksyna zaskrońca 30.04.15, 11:52
          Z teksu pani eski najbardziej podobał mi się dramatyczny opis martyrologii kotka po walce z wężem. Powalił - mnie wrażliwego - z nóg. Czego to ten kotek nie musiał wycierpieć, no a gdyby to była żmija to już w ogóle.
          Z antytoksyną, to taki system jej dostarczania, jak pani eska to opisała, jest skandaliczny. W każdym razie byłby skandaliczny, o ile pani eska napisała prawdę.
          A nie wiadomo, bo pani eska pisze bardzo emocjonalnie. Nie sądzę, żeby koloryzowała świadomie, ona chyba naprawdę ten świat tak widzi. Tego okropnego zaskrońca, tego biednego kotka, na którego wąż (zapewne zdradziecko napadł), tego Dudę, który zbawi Polskę. Prawie można się wzruszyć, Hasz łyknął cały ten pasztet nawet bez musztardy.
          Haszu, oto paszcza potwora który zmaltretował kotka pani eski
          https://www.pawelwaclawik.pl/pub/upload/1257086635Zaskroniec_003_E9I0880.jpg
          No i nie dziwota, że osoba która potrafi zrobić z zaskrońca pogromcę kotów, w bezbarwnym i bezradnym Dudzie widzi jeśli nie tygrysa to przynajmniej zbawcę Ojczyzny.
          To może być wpływ jakiej toksyny. Toksyny PiSu pewnie.
          • prudernik Re: Toksyna zaskrońca 30.04.15, 13:52
            Czytaj Drogi Mój Gościu nieoceniony przez nikogo Andrzeju:

• dachs Re: Toksyna zaskrońca 30.04.15, 15:23
              prudernik napisał(a):

> _________ w bezbarwnym i bezradnym Dudzie ________________________

No bo taki jest. Wygląda jak chłopczyk, któremu wujek obiecał, że jak będzie grzeczny to go zrobi prezydentem.
              No i jest grzeczny i bezbarwny i bezradny też, bo przeciw pisowskim specom od kampanii nic nie poradzi.
              • piq Człekokształtny Budyń to jego 2. imię /nt 02.05.15, 03:08
      • wikul Re: Rozstrzygnijmy wybory w pierwszej turze 30.04.15, 09:53
        astra18 napisała:

> Mogli poprosić Pana Prezydenta aby sam, własnoręcznie to napisał i już by nie z
        > grzytałosmile

Albo poprosić p.Kaczyńskiego o transkrypcję tego zdania na j.wolski. P.Kaczyski w swoim języku nie wymawia niektórych zgłosek a inne dostosowuje do swojego języka. I tak jest obiat a nie obiad lub sużba a nie służba.
        • andrzejg Re: Rozstrzygnijmy wybory w pierwszej turze 30.04.15, 09:57
          wikul napisał:

>
          > Albo poprosić p.Kaczyńskiego o transkrypcję tego zdania na j.wolski. P.Kaczyski
          > w swoim języku nie wymawia niektórych zgłosek a inne dostosowuje do swojego ję
          > zyka. I tak jest obiat a nie obiad lub sużba a nie służ
          > ba
          .

To myślisz. że to jest powodem protestu PiS?

• prudernik Weź okulary Andrzejku i przeanalizuj obiektywniej 30.04.15, 13:55
            https://www.polskieradio.pl/53be2b62-e8d7-4383-b0ce-51f18c1b7130.file
            • andrzejg Tadziu... 30.04.15, 14:32
              żart, to był żart

Swoja drogą wynikał z bezsensownych zarzutów PiS ( przyznasz obiektywnie?) w stosunku do hasła wyborczego i naszła mnie taka myśl, że może z powodu tego zgrzytającego słowa. Bazgroła z niego niezły, to przy tylu zgrzytająco-szeleszczących literach można wpaść w panikę, choćby było się niewinnym jak niemowlę.

Ze zdjęcia jakie zamieściłeś rzeczywiście wynika, że ogonkiem zawinął na laskę od domniemanego 'd', bo te bazgroły na 'd' nie wyglądają.
            • wikul Weź okulary Haszu i przeanalizuj obiektywnie 30.04.15, 16:56
              prudernik napisał(a):

> https://www.polskieradio.pl/53be2b62-e8d7-4383-b0ce-51f18c1b7130.file

probus.blogspot.com/2011/07/obiat-pana-prezesa.html
              • astra18 Re: Przemyj uszy Wikulu i oceń obiektywnie:) 01.05.15, 08:29
                wikul napisał:

> prudernik napisał(a):
                >
                > > https://www.polskieradio.pl/53be2b62-e8d7-4383-b0ce-51f18c1b7130.file
>
                >
                >
                > probus.blogspot.com/2011/07/obiat-pana-prezesa.html

vod.gazetapolska.pl/9925-bronek-geograf
                • wikul Przemyj się cała astro z nr bocznym 18 i oceń ... 01.05.15, 13:44
                  ... co ma obiat Kaczyńskiego do geografii Komorowskiego.
                  Chcesz się przerzucać lapsusami tych polityków?
                  ... i ten sposób mówienia „Polskom naszom”...

weekend.gazeta.pl/weekend/1,138585,17833305,Marian_Opania__Niczego_i_nikogo_sie_nie_boje__Procz.html#TRwknd
                  • astra18 Re: Niesiole Aquanetu 01.05.15, 14:08
                    pamiętaj - nazwa zastrzeżonasmile

wikul napisał:

".. co ma obiat Kaczyńskiego do geografii Komorowskiego. "

Ma do tego ogólny stan nieuctwa Komorowskiego.

• ciocia_piqa Re: Niesiole Aquanetu 01.05.15, 15:08
                      Czy Fotyga Aquanetu na szansę coś obiektywnie ocenić?
                      Niesiołowski Aquanetu to komplement. Wstyd byłby być porównanym do Brudzińskiego czy innego Maciorowicza.

PS. Ty wciaż podziwiasz Nurnia i Profesorową? wink

• astra18 Re: Niesiole Aquanetu 01.05.15, 18:31
                        ciocia_piqa napisała:

"Niesiołowski Aquanetu to komplement"

A ja napisałam "Niesiołowski"? A ty tu Giertych jakiś czy co?

"PS. Ty wciaż podziwiasz Nurnia i Profesorową? wink"

A pod wcześniejszym nickiem to nie łaska?

• ciocia_piqa Re: Niesiole Aquanetu 01.05.15, 21:14
                          Wcześniejszy nick został zabanowany, ale napisałbym to samo. Zawsze uważałem osoby stojące za PiS za niespełna rozumu podobnie jak to całe pisowskie towarzystwo wierzące w brednie Maciorowicza.

• astra18 Re: Niesiole Aquanetu 02.05.15, 05:51
                            ciocia_piqa napisała:

"Wcześniejszy nick został zabanowany, ale napisałbym to samo."

To przedstaw się "pozanickowo" a odpowiem ci na pytanie.

"Zawsze uważałem os
                            > oby stojące za PiS za niespełna rozumu podobnie jak to całe pisowskie towarzyst
                            > wo wierzące w brednie Maciorowicza. "

Nie trzeba "stać za" PiS-em żeby słyszeć i czytać jakie błędy językowe popełnia PBK.
                            >
                    • wikul Fotygo tego forum ... 01.05.15, 20:40
                      ... rzadko który polityk jest równie tępy jak twój idol Kaczyński. Link oceniający "pracę doktorską" twojego idola zamieściłem. O bełkotliwym języku wolskim i wpadkach językowych litościwie zamilczę.

https://pbs.twimg.com/media/CAPHe2sVIAAHm51.jpg

• ciocia_piqa Re: Fotygo tego forum ... 01.05.15, 21:16
                        smile Dobre.
                      • astra18 Re: Fotygo tego forum ... 02.05.15, 05:54
                        wikul napisał:

> ... rzadko który polityk jest równie tępy jak twój idol Kaczyński. Link oceniaj
                        > ący "pracę doktorską" twojego idola zamieściłem. O bełkotliwym języku wolskim i
                        > wpadkach językowych litościwie zamilczę.
                        >
                        > https://pbs.twimg.com/media/CAPHe2sVIAAHm51.jpg

Ależ Niesiołku, domaluj sobie dymki gdzie chcesz, jeśli dzięki temu zabiegowi będziesz mieć poczucie że masz racjęsmile
                        >
                        >
                        >
          • wikul Re: Rozstrzygnijmy wybory w pierwszej turze 30.04.15, 16:50
            andrzejg napisał:

> To myślisz. że to jest powodem protestu PiS?

Nie wiem. Kto to wie oprócz Hasza.
        • prudernik Obiad d przecięte _Y-kiem z górnego wiersza 30.04.15, 13:26

Wikul na starość oślepł.

https://niezalezna.pl/uploads/imagecache/nowa-wiadomosc/foto/2011/03/obiad2.jpg
          • wikul Re: Obiad d przecięte _Y-kiem z górnego wiersza 30.04.15, 16:57
            prudernik napisał(a):

> Wikul na starość oślepł.

Ślepców poszukaj wokół siebie i w PiS-ie.

probus.blogspot.com/2011/07/obiat-pana-prezesa.html
        • astra18 Re: Rozstrzygnijmy wybory w pierwszej turze 30.04.15, 15:37
          wikul napisał:

> astra18 napisała:
          >
          > > Mogli poprosić Pana Prezydenta aby sam, własnoręcznie to napisał i już by
          > nie z
          > > grzytałosmile
          >
          >
          > Albo poprosić p.Kaczyńskiego o transkrypcję tego zdania na j.wolski. P.Kaczyski
          > w swoim języku nie wymawia niektórych zgłosek a inne dostosowuje do swojego ję
          > zyka. I tak jest obiat a nie obiad lub sużba a nie służ
          > ba
          .

A może to wady wymowy?
          W każdym razie w najgorszym wypadku można tu mówić o zaniechaniu leczeniasmile
          Cóż to jednak jest w stosunku do nieuctwa PBK.
          • wikul Re: Rozstrzygnijmy wybory w pierwszej turze 30.04.15, 17:00
            astra18 napisała:

> A może to wady wymowy?
            > W każdym razie w najgorszym wypadku można tu mówić o zaniechaniu leczeniasmile
            > Cóż to jednak jest w stosunku do nieuctwa PBK.

Nieuctwo JK jest tak niezmierzone jak bezkrytyczna i bezrefleksyjna miłość jego fanów.
            Może lepiej nie ciągnąc tego tematu?
            • astra18 Re: Rozstrzygnijmy wybory w pierwszej turze 01.05.15, 06:29
              wikul napisał:

> astra18 napisała:
              >
              > > A może to wady wymowy?
              > > W każdym razie w najgorszym wypadku można tu mówić o zaniechaniu leczenia
              > smile
              > > Cóż to jednak jest w stosunku do nieuctwa PBK.
              >
              > Nieuctwo JK jest tak niezmierzone jak bezkrytyczna i bezrefleksyjna miłość jego
              > fanów.
              > Może lepiej nie ciągnąc tego tematu?

Napisał ten, któremu lemingowe klapki dawno wkomponowały się z tą częścią ciała odpowiadającą za myślenie.
              • wikul Re: Rozstrzygnijmy wybory w pierwszej turze 01.05.15, 13:49
                astra18 napisała:

> Napisał ten, któremu lemingowe klapki dawno wkomponowały się z tą częścią ciała
                > odpowiadającą za myślenie.

Napisała ta której moherowy berecik odcisnął trwałe pisowskie piętno na niskim czółku.

www.polityka.pl/tygodnikpolityka/kraj/222398,1,doktorat-premiera-kaczynskiego.read
      • prudernik Re: Rozstrzygnijmy wybory w pierwszej turze 30.04.15, 13:19
        ___________smile)))))))_______leżę na podłodze ze śmiechu...
    • perla ależ wybory rozstrzygną się w pierwszej turze 30.04.15, 12:32
      do 2 tury przejdzie Bredzisław i Duduś, a to znaczy, że wybory nic na lepsze nie zmienią. Bo to nie ma znaczenia który z nich będzie prezydentem.
      Będzie ten sam syf, oszustwa, kanty, kradzieże, ogólny obciach i masowa ucieczka Polaków za granicę właśnie.
      • prudernik Re: ależ wybory rozstrzygną się w pierwszej turze 30.04.15, 13:48
        Zrównałeś Komorowskiego
        notorycznego KLAMCĘ I OSZCZERCĘ
        - hrabiego co nie był hrabim(/ią?)
        niehonorowego buca, który w sprawie Szeremietiewa i nie tylko
        okazał się zwykłą szmatą i ponad 5 lat profanuje i niszczy szacunek jaki powinniśmy mieć do urzędu prezydenta RP i jaki powinien budować mocna pozycję dyplomatyczna Polski w Europie i na świecie.

Popatrz na rys dla Wikula tam jest w 3 wierszu takie samo przekreślenie ogonkiem "Y"
        litery "d" jak w wierszu 2 z słowem "obiad" przez "D" a ni "T" opisała to prasa i wszystkie fora.
        Bredzisław to wie ale KŁAMIE BEZ HONORU tyle już lat świadomie wyborczo oczerniając J.K. dla oszukania wyborców w swoim interesie kosztem Polski!

Naprawdę podejrzewasz tej klasy polityka, oczytanego, zaprawionego w polemikach i bojach z agenturą bolszewicką i neonazistowską inteligentnego polityka

"Nasz" prezydent nie ma krzty wstydu, honoru i nie uznaje nawet najprostszych ogólnie przyjętych zasad....jak przyłąpany sztubak brnie od lat w prostackie ZAŁGANE chwyty

podobni do niego są wszyscy tej POwskiej ferajny...Grabarczyk to jakby nauczyciel załatwił sobie u ucznia umiejącego podrabiać pieczątki maturę...

Te nagrania...Perła jesteś takim samym filistrem PRYNCYPIALNIE ZAŁGANYM i PARTYKULARNIE CYNICZNYM jak reszta krętaczy nie widzących różnicy między złodziejem i okradzionym. Nie spodziewałem ie tego po Lubelaku

ODPOWIEDZ BEZ BLUZGÓW NA JEDNO:.
        Czy Duda kiedykolwiek tak się zachował posługując się PONOWNIE ZDEMASKOWANYM JUŻ WIELOKROTNIE kłamstwem?

Komorowski: zapraszam Kaczyńskiego na "obiat"
        Kancelaria Prezydenta przyznaje w rozmowie z reporterem RMF FM, że Bronisław Komorowski rzeczywiście popełnił błędy ortograficzne we wpisie do księgi kondolencyjnej w Ambasadzie Japonii. Prezydent napisał, że Polska łączy się z narodem Japonii w "bulu" i "nadzieji". Późnej prezydent przyznał się do pomyłki i jednocześnie odpowiedział prezesowi PiS, który powiedział, że może przed wyborami powinno się robić dyktanda. - Nie zamierzam brać udziału w dyktandzie, ale chętnie zaproszę Jarosława Kaczyńskiego na "obiat", jak to on napisał, i razem poćwiczymy ortografię - powiedział Bronisław Komorowski.

Albo czy Duda albo ktokolwiek z PiS sfabrykował TAKIE ZAFALSZOWANE WYBORY, że do dziś nie ma wynikóW?

Pokazały to chociażby ostatnie wybory samorządowe, gdzie w niektórych komisjach rozłożono długopisy z bardzo mocnym i rozlewającym się tuszem. W efekcie – ponieważ karty wyborcze miały kształt książeczek – tusz ze znaku X postawionego na jednej ze stron w jednej z kratek, przebijał także na inne. I podczas liczenia, wiele takich głosów komisje uznały za nieważne.
        • perla szpital imieniem Kaczyńskiego 30.04.15, 14:04
          www.snzoz.lublin.pl/

+++++++++++++++++++++++++++
          Hasz, ponoć dobrze tam leczą, a na przypadki beznadziejne mają oddziały zamknięte właśnie.
          • prudernik Nawet durniu nie wiesz ilu znam profesorów medycyn 30.04.15, 14:30
            y w Lublinie.
            Jak Cie nie przyjmą na leczenie w MSW u dr. G będziesz błagał Hasza na kolanach
            o ich nazwiska.

Nie odpowiedziałeś na NAJPROSTSZE ZADANE Cii przeze mnie kulturalnie wraże pytanie

bo.........wiesz, że
            ta cała Twoja narracja z repertuaru OBRZYDZANIA PORZĄDNYCH LUDZI
            poszłaby się ye...ć w oczach ludzi rozsądnych, umiejących logicznie wyciągać proste wnioski.

ZADAM CI KOLEJNE 1. jedno pytanko:

Czy Duda w kancelarii prezydenta albo któryś Kaczyński wzywał
            na dywanik wszystkich NAJWYŻSZYCH SĘDZIÓW SĄDÓW...TRYBUNAŁÓW itd.
            i dyktował opnię ze SFAŁSZOWANE wybory maja zostać osądzone jako niesfałszowane?

Zakładam, że pamiętasz o 130.tys. głosów nieważnych w Katowicach?
            I jak potraktowano członka komisji uczciwą lekarkę gdy zgłosiła to sądom państwa Bula, Kena Barbie i Bufetowej?
          • prudernik Re: szpital imieniem Kaczyńskiego 30.04.15, 14:40
            I przyjmij Bucu do wiadomości, ze ja mogę zagłosować na kogo chcę

...nawet na Bula,
            na złość Twoim i Andrzeja G.dzieciom i wnukom...aby W-wa zostala Małą Moskwą

na Ogórka aby zrobić z prezydenckiego pałacu europejsko-rosyjską nieustającą rewię damskiej mody
            na której fikałaby Francuski z Rosjankami przaśno-rtycznego kankano-kozaczoka

na Korwina aby z Polski zrobić cyrk libertyńskich małp i arenę damskich bokserów czy rodeo inwalidzkie

BO NIGDZIE NIE NALEŻĘ...NIKOMU NIE MUSZĘ WŁAZIĆ W DE DLA ZLECEŃ czy dla seksu z cudzą żoną...

Nie muszę kłamać, udawać, grać i zgrywać...i nie muszę służyć układzikom ani imponować europejczykom. Tak żyłem zawsze...nie dla dyplomów i ocen ani dla kasy! Niiiiggggggdddddddddyyyy
            ...ale jak KTOŚ PRAWDZIE W OCZY PLUJE TO NIM GARDZĘ
            • prudernik AndrzejG, PiQ, Dachs, Hymen, Perła moi pacjenci 30.04.15, 14:46
              umysłowi.....PRAWDA OBIEKTYWNA istnieje.

I nie ma co wyzywać, szydzić czy rechotać...
              Nie ma co się bronić, fikać, opierać i bluzgać na swego lekarza.
              Wysyłanie Waszego lekarza ....do lekarza nie świadczy o Waszym uzdrowieniu, nawet częściowym....czekajcie na swoje dawki lecznicze w koljnej fazie KURACJI POLITYCZNEJ.

PRAWDA nadal nie rozumiecie ZNACZENIA tego słowa?
              Diagnoza jest oczywista. Ale to tajemnica lekarska, nie do publicznej wiedzy.
              • andrzejg Mój ty lekarzu 30.04.15, 14:49
                prudernik napisał(a):

>
                > PRAWDA nadal nie rozumiecie ZNACZENIA tego słowa?
                > Diagnoza jest oczywista. Ale to tajemnica lekarska, nie do publicznej wiedzy.

ale która prawda?
                Tischner wspominał o trzech.

A.
                • prudernik Re: Mój ty lekarzu 30.04.15, 15:05
                  Czy szef Tischnera to potwierdził? I nie uznał za rajski grzech żmijowego mataczenia plemiennego?

Znalazłeś potwierdzenie tej grzesznej tezy na Tablicach które szef dał Mojżeszowi?

Który to p.?

Recipe:
                  Brałeś ostatnią dawkę leku? Tę o kaczych literkach "D" i "T"?
                  • wikul Głosuj na PIS ... 30.04.15, 17:11
                    https://twoje-wiesci.pl/wp-content/uploads/2012/07/moherka.jpg
                  • andrzejg Szef Tischnera 30.04.15, 17:20
                    prudernik napisał(a):

> Czy szef Tischnera to potwierdził?

Nikt nie zna, nikt nie widział...to taki szef od Aniołków Charliego?

Uprzedzam...żart (nismaczny,głupi,infantylny itp.dodaj co chcesz)

O czym ty majaczysz Tadziu? Czy szef Tischnera spuścił grom z nieba po wypowiedzeniu tych słów? Nie, bo był kontent, że w końcu ktoś powiedział PRAWDĘ smile i koło sie zamyka

A.
    • pro100 jak ci po drodze z panem dukaczewskim i pro civili 01.05.15, 08:10
      andrzejg napisał:

> Prawdę mówiąc nie za bardzo rozumiem protest PiSu w sprawie tego hasła wyborcze
      > go sztabu B. Komorowskiego, bo w końcu jest ono równoznaczne z hasłem 'przyjdźc
      > ie na wybory w I turze'.

to głosuj na brunka, w pirwszej, drógiej i dziesiuntej
      • qwardian Re: jak ci po drodze z panem dukaczewskim i pro c 01.05.15, 18:13

pro100 napisał:

> to głosuj na brunka, w pirwszej, drógiej i dziesiuntej

Zagłosuje na niego Kiszczak, Urban i reszta Układu, więc oczywistym staje się mój wybór Pani Ogórek, a potem Pana Dudy. Chcę Polski sympatycznej i ładnej...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka