Dodaj do ulubionych

La donna e mobile

13.05.15, 07:39
Czyli wroclawscy prawnicy z UW, ktorzy chca obradowac o tym czy kobity nie sa regularnie i co miesiac inne z punktu widzenia prawa.

Mozna by podsunac takze nastepna konferencje prawna o tym, czy kobity po 50-tce nie sa tez troche inne z punktu widzenia prawa.

Prawnicy z Wroclawia podsuwaja mi pomysl by sprawdzac stan naszych forumowiczek przed dyskusja. Bo moze, my biedni mezczyzni obrywamy za niewinnosc z powodu cyklu miesiecznego czy z powodu menopauzy.

Kolejna konferencja moglaby byc poswiecona korelacji zdolnosci prawnej mezczyzn po meczu Slaska Wroclaw. Uwazam bowiem, ze sa czesta zdeprymowani po meczu co zmienia ich zdolnosc to sprawiedliwego rozdania dobr w testamencie.

A serio, my wroclawscy politechnicy z Wroclawia mielismy zawsze podejrzenia, ze ci z uniwerku sa troche trudni do zrozumienia. Te podejrzenia maja, jak widac, solidne podstawy.

PF
Obserwuj wątek
    • xiazeluka A w czym właściwie problem? 13.05.15, 09:01
      Gdyby na pomysł takiej konferencji wpadły feminazistki, to wszystko byłoby w najlepszym porządku. Nie wpadły, więc się idiotki obraziły. Może mają MPS?

• polski_francuz Re: A w czym właściwie problem? 13.05.15, 09:46
        Ano, jak dla mnie w tym, ze prawo i biologia sa dwiema bardzo roznymi dyscyplinami. I prawo nie moze brac pod uwage roznic nastroju wynikajacych z biologii i wplywajacych na tworzone dokumenty prawne.

PF
        • prudernik A w czym problem? PFie lubię Lukę ale nie okłamuj 13.05.15, 10:02
          Go z grzeczności. Tym Mu szkodzisz.

prawo i biologia nie są dwiema bardzo różnymi dyscyplinami!
          Biologia jest nauką a prawo nie.

I prawo może brać pod uwagę różnice nastroju wynikające z biologii
          i wpływać na tworzone dokumenty prawne tak by różnie karać za różne stany biologicznych tworów w zależności od ilości spożytego alkoholu a nawet czasu jego spożycia.

Mało tego RAZ MOŻE KARAĆ SUROWO ZA DUŻE SPOŻYCIE I WYBRYK PO KRÓTKIM CZASIE PO SPOŻYCIU jak teraz - coraz bardzie nas przecież karzą od kilkunastu lat!

A za młodu pamiętam woziło się w bagażniku ćwiartkę i po wypadku szybko się ją wypijało
          jednym haustem aby liczyć na bardzo wielkie złagodzenie z powodu upośledzonego rozeznania popełnionego na trzeźwo czynu. Oczywiście należało dodać jedno jeszcze przestępstwo aby zniwelować tamte pierwsze skłamać, ze wypiło się PRZED WYPADKIEM.

P.S.
          Pamiętasz chyba z wyklądów na PWr, że NAUKA zajmuje się powtarzalnymi zjawiskami?

• jerycho666 Re: A w czym właściwie problem? 13.05.15, 10:09
          polski_francuz napisał:

> prawo nie moze

Jest to slowo pojecie niejednoznaczne. Odrebnie sa legislacja i sadownictwo. Przy konstytucyjnej rownosci legislacja nie moze. Natomiast sedziowie wprost musza. Tym bardziej ze sprawczynie ani nie moga ani nie musza. W czasie groznym moga sie zglaszac do zakladow zamknietych. Ewentualnie nakladac chuste z zaslaniac twarz.
          • polski_francuz Nie kce ale muszem 13.05.15, 15:18
            "Jest to slowo pojecie niejednoznaczne. Odrebnie sa legislacja i sadownictwo."

Przyznac Ci racje.

PF
        • xiazeluka Re: A w czym właściwie problem? 13.05.15, 10:15
          Tak się składa, że prawo bierze pod uwagę nastroje wynikające z biologii i nie karze zbyt surowo kobiet, które dokonują brzydkich uczynków przed kilkanaście tygodni po urodzeniu dziecka.

Są to oczywistości - ciąża wywołuje burzę hormonów, trudno oczekiwać od kobiety zachowania zimnej krwi.

Przy okazji warto, aby naukowcy zastanowili się nad wpływem pospolitego zdenerwowania w stopniu najwyższym (czyli potocznie wk...) na powodowanie pojazdami mechanicznymi. Bo policja i durni żurnaliści uwielbiają zwalać wszystko na "nadmierną prędkość", pojęcie tyle kretyńskie, co nieokreślone.
      • prudernik Od dawna uważałem, że na atak 13.05.15, 09:49
        ...i tak dalej. Patrzymy BIERNIE jak idioci na kolejne etapy UTRATY MĘSKOŚCI W KOLEJNYCH pokoleniach młodych mężczyzn i czekamy na swój czas kastaracji jaka dotknie po młodzieży starych repów.

Widzę po Tete i Adzie08 co mnie czeka w najblizszej przyszłości...rządy

_________ ZLEWIZNOWATEJ PO________

do sekty sufrażysto-femino-CHŁOPÓW dołączają całe tabuny Perło-Wikulo-PiQo-AG-Dachso-JaceQoqatych!

Ja gadam tu z takimi o imponderabiliach a ...ci ...ta cała zmanipulowana
        wnukiem sekr. Kraśki i córką mjra Tadzia ...łamiąc solidarne zasady wrzeszczy do mnie zatykajac uszy i zaciskajac powieki:

Haszu WYyyyPppppIiiiERrrrDdddAaaaaLAaaaaaaaaaJ!

Odebrać babom prawa wyborcze i kwita!

To na początek! I potem przywróciĆ kierunek POWRÓT DO ZASAD

od histerii rozpętywanych NEGATYWNYCH emocji!

Za mną pójdą miliony prawdziwych kobiet, które z zaufaniem i miłością
        przyjmą opiekę mądrego, przewidującego, doświadczonego, nie pieniaczącego się jak w maglu POwskim, opanowanego i bystrego oraz uroczego, przystojnego Hasza
        posiadającego w dodatku najlepszy ułański refleks w ripostach, wydolność Herkulesa w zakładaniu wątków i wielkie MIŁOSIERDZIE dla swoich wyuzdanych i chamskich
        przewrotnych jak Wańka-Wstańka wrogów mojej Ojczyzny.

P.S.
        Nikt tutaj ze mną nie chce się zgodzić i umówić do WSPÓLNYCH UZGODNIONYCH ZASAD...kluczą i prowokują albo obrażają bo czują, ze zgoda na wspólne ZASADY
        wyklucza krętactwa i wyrokuje ich sromotną. przegraną

Załączniki do przeczytania jako warunek do dalszej POLEMIKI:
        1*
        webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:YLYZ9b-mfEwJ:kurtyna.blox.pl/resource/PRAWDA_I_ZAKLAMANIE_W_MASS_MEDIACH.doc+zaklamany+ang.&cd=9&hl=pl&ct=clnk&gl=pl
        2*
        "Jestem bardzo wdzięczny Andrzejowi Olechowskiemu za jego chwilę słabości, pardon - uczciwości. Otóż założyciel Platformy przyznał, że inicjatywa 4xTak w której zbierano podpisy pod pomysłem reform (likwidacja Senatu, zmniejszenie liczby posłów do 230,wprowadzenie JOW oraz zniesienie immunitetu) była jedną wielką lipą. A właściwie: "to były (...) ćwiczenia skierowane do aktywistów partyjnych (...) by nie kisili się w domach i coś robili".

Wypowiedź Olechowskiego jest rewolucyjna. Oznacza bowiem, że założyciele partii (nie tylko 3 Tenorów:
        _____Płażyński, Tusk i Olechowski - ale też Rokita no i ... Komorowski_______)

od samego początku w cyniczny sposób postępowali ze swoimi działaczami, z osobami które motywowane autentycznymi przekonaniami poświęcały bezinteresownie swój czas by budować nową partię. Partię, która miała reformować Polskę.

Brak reakcji obecnych polityków PO na rewelacje Olechowskiego oznaczać może tylko jedno - to 100% prawda. Jeśli więc ktokolwiek miał jeszcze złudzenia co do "ideałów" zawodowych polityków, to chyba je właśnie stracił. A jeśli ma jeszcze wątpliwości, niech szybko oglądnie "Idy marcowe" w reż. Clooney'a.

BTW: bardzo się dziwię sztabowi Andrzeja Dudy, że jeszcze z tego prezentu nie skorzystał.

chlopekonomia.salon24.pl/647154,chwila-szczerosci-olechowskiego"
        • prudernik POwtórzę babochłopom i zbabiałym chłopom 13.05.15, 09:51
          przyznał, że inicjatywa 4xTak w której zbierano podpisy pod pomysłem reform (likwidacja Senatu, zmniejszenie liczby posłów do 230,wprowadzenie JOW oraz zniesienie immunitetu) była jedną wielką lipą. A właściwie: "to były (...) ćwiczenia skierowane do aktywistów partyjnych (...) by nie kisili się w domach i coś robili".

Wypowiedź Olechowskiego jest rewolucyjna.
        • jerycho666 odlot bez lotniska 13.05.15, 10:18
          prudernik napisał(a):

> Nikt tutaj ze mną nie chce się zgodzić i umówić do WSPÓLNYCH UZGODNIONYCH ZA
          > SAD

To zagadnienie jest glownym powodem mojego bywania w tym smrodzie.

W twojej nomenklaturze "uzgodnione" musza byc jedynie z toba. Ja jestem zdrajca, szatanami i co tam ci jeszcze na sline przyniesie gdy smiem informowac o innych mozliwosciach. A Chrystus wam tak dobrze doradzal.

Ustawicznie nie korzystasz z okazji porozmawiania jakie przed toba otwieram. Mnozysz watki wyraznie w celu zmiany tematu i odwrocenia uwagi. Dazysz do powtorki pod nazwa Rzezi Pamietliwosci Narodowej?
          • prudernik Re: odlot bez lotniska 13.05.15, 10:36
            Przeczytałeś zadaną lekturę....

ALE TYLKO PO TO....

by z niej skorzystać?...Przepraszam, że nie napisałem Ci jasno i dobitnie po co Ci zadałam taką pouczającą lekturę. Nie po to byś palikotował z jeszcze większym sprytem i doświadczeniem
            • jerycho666 jest nastepna okazja 13.05.15, 10:47
              prudernik napisał(a):

> Przeczytałeś zadaną lekturę....
              >
              > ALE TYLKO PO TO....
              >
              > by z niej skorzystać?...Przepraszam, że nie napisałem Ci jasno i dobitnie po co
              > Ci zadałam taką pouczającą lekturę. Nie po to byś palikotował z jeszcze większ
              > ym sprytem i doświadczeniem

Napisz wprost pozytywnie, bez przepraszania. Nie klucz kwestia "Nie po to".

Palikot nie ma sprytu i doswiadczenia pospolitego sabotazysty i dywersanta. Byl czytelny od poczatku. Antysystemowo glosowalem na niego z pelna swiadomoscia jednorazowosci. SLD nie dal sie wciagnac w pulapke antyklerykalizmu. Przegial odwrotnie z katoliczka Ogorek - biskupia mizeria. O socjaldemokracji wszystko napisal juz Lenin. Moze zaproponowac ciekawszy zapach wazeliny do wchodzenia w d.pe beneficjentom system.

Jako poplecznik musisz miec swiadomosc, ze wobec was skuteczne moga byc jedynie wasze metody. Na stos. Nie konczylem seminarium duchownego wiec brak mi takiej agresji jak Stalinowi. Powiem niesmialo ale nie czynie.
      • jaceq Obraźliwa inność kobiet. 13.05.15, 13:24
        Uważam, że wszelkie wymysły mizoginistycznych świń, które nam wpajają, że kobiety są inne od mężczyzn, powinny zostać zdelegalizowane. Równouprawnienie TAK! Taki np. zawód ginekologa - po co? To obraza dla kobiet! Przecież są takie same, jak mężczyźni! Zwykły urolog wystarczy, skoro mężczyznom wystarcza. Ginekologom dziękujemy!

PS. Piszę to w imieniu feministek.
        • prudernik Re: Obraźliwa inność kobiet. 13.05.15, 13:32
          ! krok nomen omen zrobiony
          są już pisuary dla kobiet.
          • polski_francuz Sikac stajac 13.05.15, 13:37
            to wazny atrybut meskosci i nie mam zamiaru z niego zrezygnowacsmile

PF
        • jerycho666 Re: Obraźliwa inność kobiet. 13.05.15, 13:37
          jaceq napisał:

> PS. Piszę to w imieniu feministek.

Innosc i rownouprawnienie to rozne rzeczy. Rownouprawnienia kobiety powinny bronic w okopach na Ukrainie z wlasciwym parytetem. Proporcji grup wiekowych. W 1945 rocznik 1922 zdobylby Berlin i zgwalcil Niemki.
          • jaceq Re: Obraźliwa inność kobiet. 13.05.15, 13:50
            Ale z inności wynika właśnie nierównouprawnienie.
            • prudernik mądre kobiety polegają na mężczyźnie zgodnie z ins 13.05.15, 13:59
              tynktem

a durne na innych kobietach i na prawie tworzonym przez nie przeciwko mężczyznom.

Skutkiem jest prawo DURNYCH BAB nad mądrymi kobietami.

Gender = odbieranie dzieci rodzicom itepe.
              • jerycho666 Re: mądre kobiety polegają na mężczyźnie zgodnie 13.05.15, 19:12
                prudernik napisał(a):

> Gender = odbieranie dzieci rodzicom itepe.

Gender = odbieranie haszystom praw wlasnosci do pustki ich czerepow.

Dzieci sa nasze. Oznacza to plemienia a nie panstwa.
                • prudernik Re: mądre kobiety polegają na mężczyźnie zgodnie 13.05.15, 20:35
                  Gender = odbieranie haszystom praw wlasnosci do pustki ich czerepow.

Bajdurzysz w dodatku bez sensu!
                  Z sensem byłoby tak:
                  Gender = napełnianie pustki czerepów...a czyich to już se sam odpowiedz.
                  • jerycho666 Re: mądre kobiety polegają na mężczyźnie zgodnie 13.05.15, 20:42
                    prudernik napisał(a):

> Bajdurzysz w dodatku bez sensu!

Przepraszam, nie pisalem do ciebie. Obrazam cie, wiem, ale nie jestes sam w szambonecie.

Masz racje, ze w stosunku do ciebie milczenie jest zlotem. Ile ci odpalic za to ze bedziesz udawal, ze powyzszego nie czytales?
                    • prudernik Re: mądre kobiety polegają na mężczyźnie zgodnie 13.05.15, 20:45
                      Z sensem byłoby tak:
                      Gender = napełnianie pustki czerepów...a czyich to już se sam odpowiedz.

Nie odpowiadaj bez sensu.
                  • jerycho666 natura sprawila, ze kobiety nie musza byc uwazane 13.05.15, 20:46
                    za madre. Maja byc skuteczne. I nawet one nie musza wiedziec w czym. Sa.

prudernik napisał(a):

> Gender = napełnianie pustki czerepów...a czyich to już se sam odpowiedz.

Haszystow? Po co tracic resursy na napelnianie?
            • jerycho666 Re: Obraźliwa inność kobiet. 13.05.15, 19:09
              jaceq napisał:

> Ale z inności wynika właśnie nierównouprawnienie.

Archeolodzy odkrywaja w grobach sarmackich duze ilosci szkieletow dziewczynek z krzywymi nogami. Bo od najmlodszych lat jezdzily konno. Cwiczyly tez strzelanie z luku (refleksyjnego). To wzorzec mitu Amazonek. Nie mogly one urodzic dziecka zanim nie zabily wroga.

Byt ksztaltuje swiadomosc.

Mezczyzna w towarzystwie, do ktorego aspirowal mogl pijac wyskokowo jedynie z czaszki osobiscie zabitego wroga.

Roznimy sie ale trzeba wiedziec jak. Studia gender moga nam pomoc. Gdy sprostaja naukowym wymogom.
    • andrzejg W państwach islamskich dawno już to wiedzą 13.05.15, 15:44
      Po co badać? Wystarczy wyjechac na kurs do imama.
      • jerycho666 Re: W państwach islamskich dawno już to wiedzą 13.05.15, 19:17
        andrzejg napisał:

> Po co badać? Wystarczy wyjechac na kurs do imama.

Problemem jest uniwersalizacja religii. Tradycje sprawdzone na pustyni sa bez sensu u ujscia rzeki do morza zywiacego legiony.

Z obserwacji sadze, ze wiekszosc dojrzalych arabskich kobiet jest tak okropnych, ze powinnismy byc wdzieczni za ich zaslanianie. My Slowianie lubim sielanki. Mahomet wie komu byc wdziecznym.
        • andrzejg Re: W państwach islamskich dawno już to wiedzą 13.05.15, 21:51
          jerycho666 napisała:

> Problemem jest uniwersalizacja religii. Tradycje sprawdzone na pustyni sa bez s
          > ensu u ujscia rzeki do morza zywiacego legiony.
          >
          > Z obserwacji sadze, ze wiekszosc dojrzalych arabskich kobiet jest tak okropnych
          > , ze powinnismy byc wdzieczni za ich zaslanianie. My Slowianie lubim sielanki.
          > Mahomet wie komu byc wdziecznym.

Bardziej mi chodziło o zaznaczenie miejsca kobiet w społeczeństwie. Czyż takie dywagacje nad comiesięcznymi problemami nie prowadzą do tego samego? Do tego jak miałyby być ubrane w ramy prawne?

Tam gdzie byłem kobiety nie były zakutane i nie mogę podzielić Twojego zdania.

A.
          • jerycho666 Re: W państwach islamskich dawno już to wiedzą 13.05.15, 22:00
            andrzejg napisał:

> Bardziej mi chodziło o zaznaczenie miejsca kobiet w społeczeństwie.

Maja miec rowne. Lubisz lozka z nierownosciami?

> dywagacje nad comiesięcznymi problemami nie prowadzą do tego samego?

To nie sa problemy, to sa rozwiazania. Nie byles szczesliwy z rozwiazania?

> Tam gdzie byłem kobiety nie były zakutane i nie mogę podzielić Twojego zdania.

Zaluj. Zakutana piekna 16-latka to jest percepcyjna orgia.
      • prudernik Re: W państwach islamskich dawno już to wiedzą 13.05.15, 20:37
        Co wiedzą od dawna? Trudno coś porównać bo nie podajesz kryteriów.
    • dicksmith prawnicy inteligentni inaczej 13.05.15, 23:20
      Swoja madrosc czerpia z grubych ksiazek nie do przeczytania, na tle ktorych lubia sie fotografowac lub udzielac wywiadow. Mistrzostwo swiata maja prawnicy anglosascy, ktorzy w poszukiwaniu precedensu nie wahaja sie siegac po document z Sredniowiecza.
      • polski_francuz Re: prawnicy inteligentni inaczej 13.05.15, 23:27
        Zaczynam wierzyc, zes naprawde inzynier(ka)smile

PF
      • jerycho666 Re: prawnicy inteligentni inaczej 13.05.15, 23:31
        dicksmith napisał:

> ktorzy w poszukiwaniu precedensu nie wahaja sie siegac po document z S
        > redniowiecza.

Neguje anglosaskie prawo. Ale popieram uznawanie tradycji. Ja staram sie widziec swiat od 6500 lat. Jest zywy do dzis. W zasiegu reki.
        • dicksmith Re: prawnicy inteligentni inaczej 14.05.15, 00:00
          > staram sie widziec swiat od 6500 lat. Jest zywy do dzis. W zasiegu reki.

zgadzam sie, bo moj kuzyn sprzed 5300 lat spoczywa w museum w Bolzano, a obok niego miedziana siekierka
          • dicksmith Jerychu, ja nie żartuję 15.05.15, 06:35
            chromosom Y G2a4

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka