21.01.16, 09:42
eska.salon24.pl/692535,co-tak-naprawde-stalo-sie-wczoraj-w-europarlamencie
bez kompleksów, jak co poniektórzy. czyny tworzą człowieka (albo gnidę).
Obserwuj wątek
    • polski_francuz Wieś spokojna wieś wesoła 21.01.16, 10:18
      Juz taki byl premier przed wojna Wicek Witos mu bylo. Podobal sie i mi bo polska wies nie ma sie czego wstydzic. Ale 2 ws i tak wybuchla, i, i tak Polacy dostali w dupe.

Ja bym wiec radzil mniej w wojtowskiej broszce sie pokazywac ale sie poduczyc troche jezykow, swiata i dobrze rzadzic. Co nie znaczy cala wladze dla siebie.

PF
      • pro100 Re: Wieś spokojna wieś wesoła 21.01.16, 11:42
        półwładza i żadna odpowiedzialność. idea durnowata dosyć. ale akuratna dla lewych. przepiłować krągły mebel - wy nie ruszacie naszych, my nie ruszamy waszych to istne kurestwo.
        • polski_francuz Re: Wieś spokojna wieś wesoła 21.01.16, 18:09
          Ty badz czlowiek. Widzisz przeciez roznice miedzy polwladza i chodzeniem na kompromisy? Jak ludzie sa uczciwi to przeciez moga myslec inaczeJ; I trzeba ich, mimo innych pogladow, szanowac.

PF
          • pro100 Re: Wieś spokojna wieś wesoła 21.01.16, 19:48
            chodziły na kompromisy człowieki honoru z ałtorytetami moralnymi. w skrócie oficyjery prowadzące ze swoimi tw i tak miało lecieć da capo al fine czyli do usranej śmierci. ale struganie mężyków z banana coraz kiepściej idzie, oskarek jeszcze z glancem, bimbrownik 3 klasy niżej a cfetru spod lakieru co chwila azjatycka morda przebija. z kim kompromis i o czym? w końcu te pierdoły o demokracji to temaciki zastępcze, równie dobrze mogło by iść o jakość mopa w kiblu w pcimiu dolnym. kasa misiu, kasa.
            • polski_francuz Re: Wieś spokojna wieś wesoła 21.01.16, 21:48
              Jesli dobrze Cie rozumiem, to w rzadzie polskim obecnym i bylym brakuje uczciwych ludzi. Taka analize mozna by i zrobic we Francji. Moze jest troche wiecej uczciwych jednak, a duzo uczciwych politykow jest w Niemczech.

Jak odsiewac uczciwe ziarno od nieuczcowych plew, to wazne i trudne zadanie demokracji. Ta polska jest jeszcze mloda.

Macie uczciwego burmistrza, jakies jaskolki sa tu czy tam.

Pozdro

PF
              • pro100 Re: Wieś spokojna wieś wesoła 22.01.16, 19:59
                powtórzę - istota konfliktu to kasa dla przykładu np taka
                niezalezna.pl/75309-zwiazki-przyjaciela-petru-z-gazpromem-verhofstadt-wymieniony-w-miedzynarodowym-raporcie
                i powtórzę pytanie - jaki kompromis i z kim?
                • polski_francuz Re: Wieś spokojna wieś wesoła 23.01.16, 13:14
                  Kompromis elit co do dalszego rozwoju Polski. I ich naturalna ewolucja. Slupsk tu swieci przyklademsmile

Pozdro

PF
                  • pro100 Re: Wieś spokojna wieś wesoła 23.01.16, 18:38
                    konkretnie to ten kompromis z małym popychlem pierdu, z większym popychlem gujem, czy od razu z gazpromem i putinym? i za ile? i nie świeć mi tu w oczy słupskiem bo wiem zdecydowanie więcej od ciebie.
                    • polski_francuz Re: Wieś spokojna wieś wesoła 23.01.16, 18:42
                      Konkretnie, to by mi sie podobalo, gdyby szefuncio przeprosil za "Polske w ruinie" i gdyby powiedzial ze Tuska i jego partia na ogol niezle pracowalac chociaz popelniala bledy, szczegolnie w ostatnim okresie rzadow.

PF
                      • pro100 Re: Wieś spokojna wieś wesoła 23.01.16, 20:31
                        Konkretnie, to by mi sie podobalo, gdyby szefuncio przeprosil za "Polske w ruin
                        > ie" i gdyby powiedzial ze Tuska i jego partia na ogol niezle pracowalac chociaz
                        > popelniala bledy, szczegolnie w ostatnim okresie rzadow.
                        >
                        konkretnie co by to załatwiło (poza tym by ci się podobało)?
                        • polski_francuz Re: Wieś spokojna wieś wesoła 23.01.16, 20:42
                          Daloby wazna lekcje Polakom: ze w rodzinie jak i w narodzie sie rozmawia i stara sie innych szanowac.

PF
                          • pro100 ty frenczi jak dziecię we mgle a tu stare guvno 23.01.16, 22:26
                            w nowym papierku
                            KOD ma swoje 'ciekawe' prapoczątki.
                            Jego pierwowzorem jest ROAD (Ruch Obywatelski Akcja Demokratyczna)
                            KTO za nim stał? - Soros!
                            Podzielił ówczesną Solidarność - taki był cel tego ruchu, odsunęli ludzi uczciwych,
                            wspaniałych działaczy Solidarności
                            (Soros juz wówczas dogadał sie z Szechterem, Geremkiem, Kuroniem, Smolarem,
                            Bujakiem - założycielami ROAD-u)
                            Obok głównych 'macherów' jednym z założycieli był...
                            ...młody 21-letni wtedy - Mateusz Kijowski!!! (obecny lider KOD)
                            25 lat wstecz...
                            Założyciele ROAD !!!
                            Wspomniany już obok 'starych działaczy' M.Kijowski
                            S.Bratkowski (żydowski komunista)
                            W.Frasyniuk
                            Gutkowski (członek zarządu Fundacji im.S.Batorego)
                            J.B.Lipszyc (członek rady naczelnej ROAD) - jego syn jest prezesem fundacji
                            Nowoczesna Polska-wspieranej oficjalnie przez Sorosa
                            Inna członkini ROAD sprzed 25lat...
                            I.Śledzińska-Katarasińska, obecnie czynny uczestnik manifestacji KOD
                            Ciekawostką jest..aktorka Maja Komorowska (autorytet IIIRP)
                            - zaangażowana w manifestacje KOD
                            (przed 25 laty też była współzałożycielką ROAD)
                            Adam Szejnfeld
                            Andrzej Celiński
                            Marian Król
                            A.Wielowieyski(kolejny założyciel ROAD)
                            - 'nieodrodna córeczka tatusia' D.Wielowieyska, dziennikarka G.Wyb.
                            nawołujaca oficjalnie do brania udziału w manifestacjach KOD.
                            G.Lindberg - specjalista ds.marketingu politycznego ROAD
                            (współzałożyciel G.Wyb.członek zarządu Fundacji im.S.Batorego - dzis aktywny uczestnik marszów KOD)
                            H.Wujec - członek rady naczelnej ROAD
                            póki miało koryto donaldzio był super-duper . cienkie koryto - kwik
      • oleg3 Re: Wieś spokojna wieś wesoła 21.01.16, 12:00
        polski_francuz napisał:
        > Juz taki byl premier przed wojna Wicek Witos mu bylo. Podobal sie i mi bo polsk
        > a wies nie ma sie czego wstydzic. Ale 2 ws i tak wybuchla, i, i tak Polacy dostali w dupe.

Witos był premierem w czasie zwycięskiej wojny z bolszewikami. W okresie przed kampanią wrześniową był byłym więźniem politycznym i uchodźcą.
        • polski_francuz Re: Wieś spokojna wieś wesoła 21.01.16, 18:09
          Wiem. Przed napisaniem komentarza zerknelem na Wikipedie.

PF
      • oleg3 Re: Wieś spokojna wieś wesoła 21.01.16, 12:12
        polski_francuz napisał:

> Ale 2 ws i tak wybuchla, i, i tak Polacy dostali w dupe.

Francuzi też!
        Zaczynali wojnę jako największa potęga europejska i czołowe mocarstwo światowe. Przy wsparciu brytyjskiego korpusu ekspedycyjnego stawiali opór Wehrmachtowi ze 2 tygodnie krócej niż Wojsko Polskie.
        • polski_francuz Re: Wieś spokojna wieś wesoła 21.01.16, 18:10
          Who cares?

PF
          • dicksmith Re: Wieś spokojna wieś wesoła 21.01.16, 22:58
            > Who cares?

Niewygodna prawda, profesorze?
            • polski_francuz Re: Wieś spokojna wieś wesoła 22.01.16, 07:29
              Raczej prawda nie zwiazana z tematem dyskusji.

PF
    • dachs Re: i tak to 21.01.16, 10:43
      Z tymi kompleksami to lepiej być ostrożnym. Rożne są przyczyny ich braku.
      Ale PiSiactwa brak kompleksów akurat nie dotyczy.
      Najlepiej to poznać się po nieustającym zapewnianiu, że kompleksów nie mają.
      • oleg3 Re: i tak to 21.01.16, 11:18
        dachs napisał:

> Z tymi kompleksami to lepiej być ostrożnym.

Francuziki i Sarmaci, Zapadnicy i Słowianofile. Spór trwa już 4-ty wiek i nic nie wskazuje na jego zakończenie. Jeżeli zaś idzie o kompleksy to - historycznie - chorują na nie raczej Francuziki niż Sarmaci.
        • krates-8 8) farmazony i warchoły /nt 21.01.16, 17:29

• krates-8 8) i oczywiście chamy i żydy /nt 21.01.16, 17:30

• andrzejg Re: i tak to 21.01.16, 12:30
      Toż to tekst jak z agitki z czasów, które powinieneś pamiętać
      Szkoda, że nie zakończył "Naród z partią, partia z narodem!"

Ty lepiej przeczytaj wywiad Staniszkis, która działania PiSu wprost nazwała bolszewią, wprawdzie II sortu, ale jednak.

Powinni zlikwidować 1 maja i ustanowić 10 kwietnia świętem narodowym.

A.
      • oleg3 Re: i tak to 21.01.16, 13:40
        andrzejg napisał:

> Powinni zlikwidować 1 maja i ustanowić 10 kwietnia świętem narodowym.

Nie wiem Andrzeju skąd czerpiesz informacje, ale 1 Maja nie jest świętem narodowym.

To 3 Maja jest świętem narodowym Polski i Litwy.
        • andrzejg Re: i tak to 21.01.16, 13:43
          tak dla ścisłości - gdzie napisałem, że 1 maja jest świętem narodowym?
          • oleg3 Re: i tak to 21.01.16, 13:50
            Rozumowanie a contrario, Andrzeju. Skoro trzeba zlikwidować 1 Maja, by ustanowić 10 Kwietnia świętem narodowym ... . Pojawia się zgrzyt. Maja w żadnym stopniu nie przeszkadza w ustanowieniu nowego święta narodowego. A 3 Maja jest konkurencją.
            • andrzejg Re: i tak to 21.01.16, 14:03
              Pomijając stosowanie analogii chodziło mi bardziej o przeniesienie święta tak bliskiego bolszewii na dzień 10 kwietnia. PiS do bolszewii się nie przyznaje, ale swoje święto jak najbardziej może ustanowić i 10 kwietnia jest tym właściwym dniem. Piszę o likwidacji 1 maja, ponieważ świąt mamy za dużo, a ten zlepek 1 i 3 maja jest wręcz patologiczny patrząc od strony gospodarki.

Przy takim uwielbieniu wodzów ( zobacz , nawet pacynki mają swoje 5 minut) należy ustanowić nowe święto.
              • oleg3 Re: i tak to 21.01.16, 14:13
                1 Maja nie jest świętem bolszewii.
                A świąt rzeczywiście mamy za dużo.
                • andrzejg Re: i tak to 21.01.16, 14:18
                  Napisałem wyraźnie o święcie bliskim bolszewii, to znaczy - wykorzystanym przez bolszewię do oddawania czci wodzom sadowiącym się na trybunach. Takie święto jest potrzebne PiSowi.
        • wikul Re: i tak to 21.01.16, 18:01
          Nie jest świętem narodowym ale państwowym co na jedno wychodzi bo można je zlikwidować.

1 maja – święto państwowe, nieformalnie nazywane Świętem Pracy (ustanowione w 1950)
          3 maja – Święto Narodowe Trzeciego Maja (ustanowione w 1919, ponownie w 1990).

pl.wikipedia.org/wiki/%C5%9Awi%C4%99ta_pa%C5%84stwowe_w_Polsce
          • oleg3 Re: i tak to 21.01.16, 18:43
            A co wiki mówi o Ministerstwie Dobroczynności?
            • wikul Re: i tak to 21.01.16, 21:41
              To wynalazek twoich ulubieńców, powinieneś wiedzieć lepiej ode mnie.
              • oleg3 Re: i tak to 22.01.16, 07:29
                wikul napisał:

> To wynalazek twoich ulubieńców, powinieneś wiedzieć lepiej ode mnie.

Nie jesteś w stanie zrozumieć prostego newsa! Wystarczy dać ci tytuł i led. Ministerstwo Dobroczynności to pozarządowy projekt charytatywny.
                • wikul Re: i tak to 22.01.16, 16:27
                  Nie jesteś w stanie czytać z przymrużeniem oka. Kto PiS dotyka temu rozum znika.
      • dicksmith Re: i tak to 21.01.16, 23:01
        > Powinni zlikwidować 1 maja

jestem za
    • qwardian Re: i tak to 21.01.16, 13:15

Brakowało apelu o ogólnoeuropejskie zrzucenie jarzma politpoprawności i monopolu lewicowych mediów. Brakowało odezwy środowisk prawicowo-konserwatywno-narodowo-religijnych o ogólnoeuropejski ruch społeczny, bo działając osobno komuchy nas najzwyczajniej odstrzelą. Ogólnie jest entuzjazm, jest poparcie, ale nie ma konkretnej akcji, żeby obudzić Europę z letargu. Jeszcze nie przeskoczyliśmy muru i nie wyburzyliśmy go, ale mały krok został poczyniony...
    • piq to jest tekst bez kompleksów??? 21.01.16, 20:14
      To jest tekst pełen kompleksów (nasza premierka ubrana jak szefowa gieesu, a wszyscy przed nią klękali). Zresztą identyczny zasób kompleksów mają kaczyniacy i michnikowcy, i z identycznym nasileniem. Jedni i drudzy to ćwierćinteligenci, na czele z Kaczyńskim i Michnikiem - dwoma półinteligentami i dwoma największymi szkodnikami w Polsce po 1989 roku.
      • pro100 Re: to jest tekst bez kompleksów??? 21.01.16, 21:34
        w miejsce szydłowej wstaw sobie kopaczową
        • pieluchy-i-sliniaczki mnie to zajedno, chłopie,... 22.01.16, 01:16
          ...tyle że Kopacz aż tak jawnie nie była posługaczką Donka, jak Szydło jest posługaczką Jarcia. I tak mniej więcej jesienią będzie już po Szydle, bo ją Jarek wyrzuci, gdy się okaże, że nie ma kasy na korumpowanie elektoratu.
          • ada08 Re: mnie to zajedno, chłopie,... 22.01.16, 07:43
            piq, dziecko Ci się urodziło?!
            a.
            • piq niestety nie,... 22.01.16, 16:17
              ...kilka już razy nie udało się donosić. Byłoby pewnie piękne jak ja i mądre jak moja żona. A pieluchy-i-sliniaczki to podsumowanie twierdzenia Staniszkis.
        • ada08 Re: to jest tekst bez kompleksów??? 22.01.16, 07:42
          pro100 napisał:

> w miejsce szydłowej wstaw sobie kopaczową

Kopacz wkładała wysokie szpilki i maszerowała w nich krokiem defiladowym, okropność.
          Obie wyglądają fatalnie.
          Przy tym Kopacz była wiecznie rozdygotana, a Szydło jakby w nieustającej żałobie.
          a.
          • oleg3 Re: to jest tekst bez kompleksów??? 22.01.16, 10:28
            ada08 napisała:

> ... Kopacz była wiecznie rozdygotana, a Szydło jakby w nieustającej żałobie.

Celna obserwacja. Celna, bo pokrywa się z moją. smile

Na obronę Szydło napisałbym jednak, że się uczy i jest coraz lepsza. Nie znaczy to oczywiście, że już jest dobra. Ale ma szanse.
            • andrzejg Re: to jest tekst bez kompleksów??? 22.01.16, 17:05
              NIe dałoby się tej Szydło podrasować? Totalnie zła nie jest.
      • amityr Re: to jest tekst bez kompleksów??? 22.01.16, 10:23

To Ty masz raczej kompleksy i szczególnie na tle kobiet. Napisz otwarcie jak masz inne upodobania. Buhaha
        piq napisał:

> To jest tekst pełen kompleksów (nasza premierka ubrana jak szefowa gieesu, a ws
        > zyscy przed nią klękali). Zresztą identyczny zasób kompleksów mają kaczyniacy i
        > michnikowcy, i z identycznym nasileniem. Jedni i drudzy to ćwierćinteligenci,
        > na czele z Kaczyńskim i Michnikiem - dwoma półinteligentami i dwoma największym
        > i szkodnikami w Polsce po 1989 roku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka