Dodaj do ulubionych

Stop ksenofobii

08.09.16, 10:49
https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/14264165_958766447586346_5303045566695435045_n.jpg?oh=ffbfafb2a5c34845a4ae782040ca9725&oe=5846D090
Obserwuj wątek
    • qwardian PiS to żydowsko-bolszewicka swołocz... 08.09.16, 11:07

m.wyborcza.pl/wyborcza/7,105402,20655423,blaszczak-zrownuje-onr-i-kod-nie-zajmujmy-sie-marginesem-marginesow.html
      Powyższa wypowiedź Błaszczaka wywołała u mnie palpitację serca i obszerny zawał, Jestem sparaliżowany od stóp w górę po sam czubek włosów i na skraju wytrzymałości ostatnich funkcji mojego organizmu. To największa obelga jaka w życiu mnie narodowca spotkała...
      • czuk1 Re: PiS to żydowsko-bolszewicka swołocz... 08.09.16, 12:31
        qwardian napisał: To największa obelga jaka w życiu mnie narodowca spotkała...

Nie dziwię się. Poznałem naszych miejscowych narodowców. Mają w sprawach historycznych a także w sprawach bieżących dużo racji. Są młodzi świetnie wykształceni, inteligentni i kulturalni .
        Świetnie znają swój program. Mogą być - z powodzeniem - siłą polityczną/społeczną dla blokowania oszołomionych działań polityków.
        I taki nieodpowiedzialny minister twierdzi - – "ONR to jest jakiś margines marginesów. To są dwie skrajności – stwierdził w środę w Radiu ZET Mariusz Błaszczak. – W Gdańsku doszło do starcia dwóch skrajności – KOD i ONR. I tyle."
        • qwardian Re: PiS to żydowsko-bolszewicka swołocz... 08.09.16, 18:09
          Pisim obowiązkiem jest pilnować naszych granic przed czającym się islamskim wrogiem. Tymczasem znaleźli sobie czas i zajęcie na opluwanie najbardziej zacnych, młodych obywateli. Mossad pieprzony zakamuflowany...
          • monalisa2016 Re: PiS to żydowsko-bolszewicka swołocz... 08.09.16, 18:26
            qwardian napisał:

> Pisim obowiązkiem jest pilnować naszych granic przed czającym się islamskim
            >
            Popieram.
      • czuk1 Re: PiS to żydowsko-bolszewicka swołocz... 09.09.16, 14:24
        To życzę Ci powrotu do zdrowia. Może mniej przejmuj sie tym co wyprawiaja politycy.
        Jako pojedynczy człowiek, czy grupka ludzi ..... mało znaczymy . Głową muru - nienawiści, ciemnoty,
        obłudy, nieodpowiedzialności, choroby na władzę naszych rządzących - nie przebijemy.
        • monalisa2016 Re: PiS to żydowsko-bolszewicka swołocz... 09.09.16, 21:36
          czuk1 napisał:

> To życzę Ci powrotu do zdrowia.

Komu życzysz powrotu do zdrowia 75 letni człowieku?

> Może mniej przejmuj sie tym co wyprawiaja politycy.

Taaaaa, mają moją i innych przyszłość zgnoić w imię globalnej demokraty Sorosa?
          Tobie jest już obojętnie wiadomo w tym wieku ale mnie i wiele innym młodym ludziom w Europie, na świecie NIE jest to obojętne.

> Jako pojedynczy człowiek, czy grupka ludzi ..... mało znaczymy . Głową muru -
          > nienawiści, ciemnoty, obłudy, nieodpowiedzialności, choroby na władzę naszych rządzących - nie przebijemy.

Tak twierdzi ktoś kto nie ma pojęcia o niczym, nie zauważa jakie zmiany zachodzą na świecie. On tylko zaprząta swoja głowę "przyjaciółmi" z Ukrainy i najazdu Rosjan na Polskę jak i pluciem na Rosję, na inne rzeczy nie stać go ani mentalnie ani czasowo.
          On nie zauważa co wyborcy zrobili w Wielkiej Brytanii, co robią oni: w Niemczech, w Hiszpanii, w Austrii i w Włoszech.
          On zgadza się z kolonizacja świata ponieważ przystała na to Polska już za czasów pierwszych rządów PiS, przy Tuska i PO kolonizacja się powiększyła, a teraz jest dla Amis hulaj dusza.

Ludzie w Europie mają dość już straszenia wojnami, wpływów zaoceanicznej demokraty, mają dość kłamstw rządów jak i ich medialnego ucha, mają dość zniewalania jak i niesienia innym społeczeństwom cierpień i śmierci w imię zadowolenia wąskiej masy politycznych i niepolitycznych oligarchów.
          • czuk1 Re: PiS to żydowsko-bolszewicka swołocz... 10.09.16, 16:02
            monalisa2016 napisał(a):
            Napisałem tak do konkretnego forumowicza (zaraz po jego wpisie), który napisał, że miał zawał z powodu zachowań PiS; takiej treści - życzę Ci powrotu do zdrowia.?
            Wystarczy odczytać z "drzewka", że odpowiedź ta skierowana jest do guardiana.
            Cały mój wpis brzmi:
            "To życzę Ci powrotu do zdrowia. Może mniej przejmuj się tym co wyprawiają politycy.
            Jako pojedynczy człowiek, czy grupka ludzi ..... mało znaczymy . Głową muru - nienawiści, ciemnoty, obłudy, nieodpowiedzialności, choroby na władzę naszych rządzących - nie przebijemy."

I co czytam ? A na ten wpis mam odpowiedź "miłą" od monalizy2016, która miała definitywnie przestać pouczać mnie , ścigać i ubliżać. Oświadczyła to solennie.
            Tak mile zaczyna ona ten wpis:
            Komu życzysz powrotu do zdrowia 75 letni człowieku
            A przecież na forum widać komu odpowiadam , komu życzę powrotu do zdrowia.
            Na pewno nie Tobie monaliso, bo widać i czuć.... że masz dobre zdrowie.
            I na tym powinienem poprzestać , czekając na sygnał od quardiana.
            .... ale mam zwyczaj każdemu odpowiadać....chyba więc odpowiem ml2016, w osobnym wpisie.
          • czuk1 Re: PiS to żydowsko-bolszewicka swołocz... 10.09.16, 17:31
            cd. odpowiedzi na wpis monalisy 2016 , do mnie adresowany.... ale będący okazją do zaprezentowania się ml2016 na tym forum (pokazując fałszywie swoje dziewicze oblicze) by zyskać przychylność grona forumowiczów stałych Aquanet. Liczy na to, że zrobi to moim kosztem, 13-letniego forumowicza na forach Agory, mającego tu fora prywatne. Przy okazji dyskredytując mnie w oczach grona tego forum.To tak, dla wyjaśnienia.... co tu jest grane.

ml2016 pisze:
            Taaaaa, mają moją i innych przyszłość zgnoić w imię globalnej demokraty Sorosa?
            Tobie jest już obojętnie wiadomo w tym wieku ale mnie i wiele innym młodym ludziom w Europie, na świecie NIE jest to obojętne
            .
            Ludziom żyjącym poza Polską (jak ml2016) nie może bardziej zależeć na dobru Polski i Polaków niż ludziom starym i młodym żyjącym w Polsce. My starzy Polacy, tu mamy naszych następców o których zawsze troszczymy się , zabiegamy o ich godne życie i lepsze warunki życia. I wara Ci od takiego prawa.
            ml2016 pisze/poucza dalej:
            Tak twierdzi ktoś kto nie ma pojęcia o niczym, nie zauważa jakie zmiany zachodzą na świecie.
            Chyba nie ma takich ludzi w Polsce.

cd. twierdzenia ml2016:

On tylko zaprząta swoja głowę "przyjaciółmi" z Ukrainy i najazdu Rosjan na Polskę jak i pluciem na Rosję, na inne rzeczy nie stać go ani mentalnie ani czasowo. On nie zauważa co wyborcy zrobili w Wielkiej Brytanii, co robią oni: w Niemczech, w Hiszpanii, w Austrii i w Włoszech.
            To jest nieprawdyi insynuacje. Dowody - przeglądarka forum Agory.

ml2016 dzieli się swoją wizją świata:

> On zgadza się z kolonizacja świata ponieważ przystała na to Polska już za czasów pierwszych rządów PiS, przy Tuska i PO kolonizacja się powiększyła, a teraz jest dla Amis hulaj dusza.
            Nic podobnego. Odróżniam współpracę od kolonizacji. Nie widzę kolonizacji Polski przez USA i niebezpieczeństwa kolonizacji w perspektywie. Jestem za umocnieniem gospodarczym Europy i kooperacją gospodarek państw europejskich, zwiększenia konkurencyjności państw UE w stosunku do Chin i USA. Moje poglądy są zgodne a większością ekonomistów i polityków. Częściowo nie są zgodne z aktualną polityką RP.

dalsze wywody ml2016:
            > Ludzie w Europie mają dość już straszenia wojnami, wpływów zaoceanicznej demokraty, mają dość kłamstw rządów jak i ich medialnego ucha, mają dość zniewalania
            > jak i niesienia innym społeczeństwom cierpień i śmierci w imię zadowolenia wąskiej masy politycznych i niepolitycznych oligarchów.

To wyżej, to mix sprzecznych z sobą poglądów . To wypowiedź nieuprawniona i pozbawiona prawdy, bo jak można wypowiadać się za "ludzi Europy" ? Nie widzę zastraszonych wojnami Europejczyków, dominacji i znaczących wpływów USA na
            Europę (no, może jedynie w sprawach wojskowych). Problemy inne , wyżej wymienione
            w wpisie ml2016 są światowymi, znanymi powszechnie , czekającymi na rozwiązanie.

• blueelvic2 Czy polaczek czytal moze Dostojewskiego? 09.09.16, 20:54
        Mrozek tez jest dobry. Zacznij myslec kretynie.
    • perla Polacy najechali GB 08.09.16, 12:45
      jak jest za dużo obcej nacji w danym państwie to zawsze się tak kończy.
      Sfrustrowani tubylcy dają w mordę przypadkowym osobom i czasami jest zejście. Nie ma co im się dziwić bo gdyby nam się zwaliło ze 2 miliony Brytoli to by było tak samo.
      Polak tylko w Polsce nie oberwie za to, że jest Polakiem. A jak chce ryzykować to niech tam siedzi sobie.
      Tylko co ma do tego państwo? Owszem, państwo jest zobligowane do ochrony turystów ale nie do emigrantów, którzy tam płacą podatki.
      Emigracja to w praktyce definitywne lub wieloletnie zerwanie ze starym krajem. A to, że emigrant czyta polskie portale to pusty śmiech. A jak im tak źle tam na Wyspach to niech wyjadą albo niech biegają po tamtych sądach.
      Natomiast polski rząd nie powinien wtrącać się bo to sprawa wewnętrzna innego kraju jest właśnie.
      • benek231 Won hitlerku na forum PiSu :O) 08.09.16, 18:30
        perla napisał:
    • wikul Re: Stop ksenofobii 09.09.16, 14:01
      No właśnie. Jak wobec tego ocenić poniższy przypadek.

Skandal w Warszawie. Profesor Jerzy Kochanowski z UW został pobity w tramwaju, bo rozmawiał z kolegą po niemiecku.

wiadomosci.dziennik.pl/wydarzenia/artykuly/530530,profesor-uw-pobity-w-tramwaju-za-rozmowe-po-niemiecku-wiekszosc-wspolpasazerow-milczala.html
      • czuk1 Re: Stop ksenofobii 09.09.16, 14:27
        wikul napisał: No właśnie. Jak wobec tego ocenić poniższy przypadek.
        Skandal w Warszawie. Profesor Jerzy Kochanowski z UW został pobity w tramwaju, bo rozmawiał z kolegą po niemiecku.

Ale nie bardzo wierzę, że został pobity w tramwaju, bo rozmawiał z kolegą po niemiecku. wink Jeśli tak, to wstyd i hańba.
        • wikul Re: Stop ksenofobii 09.09.16, 15:53
          czuk1 napisał:

> Ale nie bardzo wierzę, że został pobity w tramwaju, bo rozmawiał z kolegą po
          > niemiecku. wink Jeśli tak, to wstyd i hańba
          .

Wszystkie media wrzeszczą o tym fakcie a w TVN24 był wywiad tym profesorem. Niestety bandyci się rozzuchwalili przy dwuznacznej postawie Błaszczaków itp pisowskich notabli.
          • qwardian Re: Stop ksenofobii 09.09.16, 17:16

Ja zawsze pozdrawiam pasażerów tramwaju po niemiecku, Heil Hitler i spotykam się z dużą życzliwością...
            • blueelvic2 Jetes przyglupem, albo przyglupim narpdowcem... 09.09.16, 20:52
              To wszystko w tym temacie.
          • czuk1 Stop ksenofobii 09.09.16, 19:32
            wikul napisał: Wszystkie media wrzeszczą o tym fakcie a w TVN24 był wywiad tym profesorem. Niestety bandyci się rozzuchwalili przy dwuznacznej postawie Błaszczaków itp pisowskich notabli.

Widziałem wywiad profesora pobitego. Miał plaster na czole.
            • wikul Polacy mają przerażające powody do wstydu 09.09.16, 23:16
              Ta „władza” mnie nie przeraża. Każda władza przemija. Przeraża mnie inna rzecz. Otworzyli puszkę Pandory, uwolnili bestie, których nie będą w stanie powstrzymać. Niemcy 60 lat konsekwentnie prowadzili program denazyfikacji, by zadziałał. Ile lat będzie potrzebnych dla dePiSyzacji?
              Mieszkam od wielu lat za miedzą i podczas gdy wielu z was zaczyna się po prostu bać, ja zaczynam się wstydzić. Wiem, to bardzo egoistyczne, ale ja w sam raz nie mam powodu. Przeżywam za to coraz bardziej bolesny wstyd. Dzisiaj zastanawiam się całkiem poważnie, czy nie zrezygnować z polskiego obywatelstwa. Polska wybrała sobie sama swoją drogę. Jestem przerażony i smutny. Nie poznaję swojego kraju.
              Oglądałem na Tubie monolog pogrzebowy pełniącego obowiązki prezydenta. Gry aktorskiej uczył się chyba u mistrza Zelnika – powalający wykwint i retoryczna taniocha. Ta gra twarzą, serwującą nam tanie grepsy i porozumiewawcze mrugnięcia – jeśli twarzą można oczywiście nazwać coś, co się bezpowrotnie utraciło. I byłoby śmiesznie, gdyby nie to, że mamy do czynienia z kimś, kto jest nominalnie prezydentem, a teoretycznie prezydentem wszystkich Polaków. Byłoby śmiesznie, gdyby Pan Andrzej nie próbował parodiować samego siebie. Byłoby śmiesznie, gdyby to był jedynie numer z podrzędnego kabaretu. ...

mediumpubliczne.pl/2016/09/pogrzeb-bohaterow-polacy-maja-przerazajace-powody-wstydu/
              • czuk1 Polacy mają powody do wstydu 10.09.16, 17:51
                wikul napisał:
                >Ta „władza” mnie nie przeraża. Każda władza przemija..... właśnie.

> Dzisiaj zastanawiam się całkiem poważnie, czy nie zrezygnować z polskiego obywatelstwa. Polska wybrała sobie sama swoją drogę. Jestem przerażony i smutny. Nie poznaję swojego kraju.
                Może przemyśl sprawę. Sam piszesz ...każda władza przemija.

PS. Co do zachowań Prezydenta .... może spoważnieje, wyrośnie, wyzwoli się spod buta JK ?
                Ja liczę na to. Jest za młody i za mądry by popełniać samobójstwo polityczne.
                • wikul Za krytykę prawicy i wyklętych chcieli mnie zabić 12.09.16, 16:04
                  Piotr Zelt nadal jest przerażony. Przekonuje, że po krytyce prawicy, wyklętych i polityki historycznej PiS-u poczuł się jeszcze bardziej zagrożony. Boi się o swoje życie po tym jak prawicowi internauci mieli zasypać go falą gróźb i… memami z pistoletami przy głowie. ...

pikio.pl/zelt-przerazony-do-cna-za-krytyke-pis-i-wykletych-chca-mnie-zabic-pistolet-przy-glowie/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka